Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Sütőtökös quiche
  2014-10-03 23:33:13, péntek
 
  Sütőtökös quiche

Hozzávalók:

A tésztához:
1 1/4 bögre liszt
1/4 kévéskanál só
1/3 bögre vaj
1/4 bögre jeges víz

A tötelékhez:
40 dkg sütőtök feldarabolva
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
4 tojás
2 szál újhagyma feldarabolva
20 dkg túró

bors

Elkészítés:

A lisztet gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajjal, sózzuk, majd annyi jeges vizet adunk hozzá, hogy tésztává összeálljon. Kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 25 cm-es piteformát úgy, hogy az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük fél órára.

A felszeletelt vagy felkockázott sütőtököt a felaprított hagymával kevés olajon 5 percig dinszteljük, majd 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre.

A tojásokat egy tálba felütjük, villával felverjük, hozzákeverjük a túrót, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk.

A tésztán egyenletesen elosztjuk a sütőtököt, a ráöntjük a tojásos mártást, és betoljuk a sütőbe. 40 percig süthük, vagy amíg aranybarna lesz, és a közepe is már szilárd. Salátával tálaljuk.





Megjegyzés:

Itt az ősz, jó sütőtököt használni, tele van A-vitaminnal, ami jó a szemnek.

A receptet Palmafa123, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Borban érlelt zellerszeletek bundában
  2014-10-03 23:30:15, péntek
 
  Borban érlelt zellerszeletek bundában

Hozzávalók:

2 nagyobb zellergumó
3-4 dl félszáraz fehérbor
A palacsintatésztához:
2 db tojás
liszt
tej

szódavíz
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A zellergumókat meghámozzuk, centis szeletekre felvágjuk, besózzuk, egy mélyebb tálba helyezzük, és felöntjük a borral. Körülbelül 2-3 órán át így pácoljuk.

Közben a hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk. A lecsurgatott zellerszeleteket ebbe a tésztába merítjük, picit benne tartjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.

Azon melegében, tartármártással vagy fehérbormártással tálaljuk. Köretként friss zöld salátát adunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Májas szendvics
  2014-10-03 23:28:38, péntek
 
  Májas szendvics

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg pulykamáj
1 kis fej hagyma
5 dkg szalonna
1 evőkanál vaj
1 mokkáskanál zsálya
5 dkg tisztított napraforgómag
12 szem aszalt szilva
5 cl whiskey
1 evőkanál mustár
1 csomag (10 g) zselatin
1 dl fehérbor
2 paradicsom
8 szelet barna szendvicskenyér
2 evőkanál majonéz

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk, megmossuk, darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk.
A vajat felforrósítjuk, zsírjára pirítjuk benne a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a májat, a zsályát, és gyakran megkeverve 5 percig pirítjuk. Kissé hűlni hagyjuk. Merülőmixerrel felaprítjuk, belekeverjük a napraforgómagot, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy őzgerincformát (vagy más tűzálló formát/tálat), és beletöltjük a májas krémet. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Az aszalt szilvákat kettévágjuk, a whiskeyben a mustárral 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, és betesszük a hűtőbe. Amikor a májas krém elkészül, kikapcsoljuk a sütőt, még 10 percig bent hagyjuk a formát, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagoláson szereplő utasítás szerint víz helyett a borral elkészítjük, a májas krémre öntjük. Letakarjuk a formát fóliával, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor a formát rövid időre forró vízbe mártjuk, kiborítjuk, és a májas pástétomot nem túl vékony szeretekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk. A kenyereket megpirítjuk, négyet megkenünk a majonézzel, rárakjuk a májas pástétomszeleteket, szétosztjuk rajta a paradicsomot és az aszalt szilvát, ráborítjuk a maradék kenyeret, és fogyasztjuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Rumos-körtés csokitorta
  2014-10-03 23:27:18, péntek
 
  Rumos-körtés csokitorta

Hozzávalók:

20 dkg liszt
5 dkg keményítő
1 csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
3 tojás
20 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
A krémhez:
20 dkg étcsoki
7 dkg vaj
1 dl tejszín
3 dkg kakaópor
5 dkg mazsola
2 befőtt körte
fél pohárka rum
vaj és liszt a formához

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a vajat a cukorral, keverjük hozzá a tojásokat, szórjuk bele a lisztet, a kakaót, a sütőport és a keményítőt. Töltsük a tésztát egy kivajazott-kilisztezett 20 cm-es tortaformába, és süssük 180 fokon 40 percig.

Áztassuk be a rumba a mazsolát, és kockázzuk fel a körtét. Olvasszuk fel a csokit a tejszínnel, a vajjal és a kakaóporral. Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe, ha jó hideg, verjük fel habverővel.

Vágjuk 3 lapra a kihűlt piskótát, kenjük meg a tejszínes krémmel,
szórjuk meg a mazsolával és a körtével, a tetejére csak krém kerüljön.

Megjegyzés:

A receptet Csabai Rita küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Bugylibicskás betyárbatyu
  2014-10-03 23:26:13, péntek
 
  Bugylibicskás betyárbatyu

Hozzávalók:

8 szelet sonka
60 dkg kicsontozott sertéstarja
2 fej hagyma
3 dl sör
4 nagy gombafej
1 dl olaj

bors

Elkészítés:

A sertéstarját 8 szeletre vágom, kissé kiklopfolom, széleit pár helyen bevagdosom, borona tárcsán forró olajban átsütöm, sózom és borsozom, majd sörben átpárolom.

A hagymát közepes kockára felvágom, és megpirítom a visszamaradt olajon, a gombafejeket a parázson megsütöm.

Megfelelő nagyságú alufólia darabokat tépek, amiket megkenek olajjal, ráhelyezem a sonkaszeleteket, a tarját, a megpirított hagymát, végül a gombafejet. Az alufóliákat becsomagolom úgy, hogy batyuformája legyen, és 10 percre visszahelyezem a parázsba.

Parázson, alufóliában sült rozmaringos burgonyával tálalom (olajjal megkent fóliába teszem a hosszában kettévágott, besózott burgonyát, mindenkinek külön csomagba, 2-3 darabot, mellé helyezek egy szál friss rozmaringot, így becsomagolva mehet a parázsba).
Megjegyzés:

Kirándulások, kerti partik kellemes, laktató étele, előtte nyugodtan bedobhatunk egy kellemes páleszt, sütés és evés közben, egy-egy kellemes fröccs vagy hűvös sör dukál mellé.

Természetesen otthon, a konyhai tűzhelyen is elkészíthető, ilyenkor serpenyőt használunk, a csomagokat pedig 170-180 fokosra előmelegített sütőben sütjük meg. Jó étvágyat hozzá, Nani.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Bazsalikomos-soksajtos dip (mártogatós)
  2014-10-03 23:25:02, péntek
 
  Bazsalikomos-soksajtos dip (mártogatós)

Hozzávalók:

25 dkg ricotta
1 tömlős natúr krémsajt
5 dkg reszelt trapista
3 dkg reszelt füstölt sajt
1 gerezd fokhagyma áttörva
fél kávéskanál szárított bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
csipet őrölt bors


Elkészítés:

A hozzávalókat jól kikeverjük, ha túl sűrű, tejföllel lehet lazítani. Hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor kis tálkákba töltjük, és csíkokra vágott zöldségekkel kínáljuk.
Megjegyzés:

A receptet Ciluska77 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sárgarépás szendvics
  2014-10-03 23:23:24, péntek
 
  Sárgarépás szendvics

Hozzávalók:

8 szelet magvas rozskenyér
25 dkg tehéntúró
1 nagy szál sárgarépa
1 kis fej hagyma
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál tökmagolaj
1 csokor metélőhagyma

őrölt köménymag

Elkészítés:

Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a tökmagolajjal és a tejföllel. A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük és a túrókrémbe keverjük. Sóval, őrölt köménymaggal ízesítjük. A krémmel megkenjük a rozskenyérszeleteket. Frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 800
  • e Hét: 2545
  • e Hónap: 10811
  • e Év: 127464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.