Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
**** Játékok ******
  2014-10-04 16:34:01, szombat
 
  PUZLE játékok Link

**** Játékok :Link





Játékok : Link...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A falu, ahol dimenziót váltanak a holttestek
  2014-10-04 16:26:06, szombat
 
  A Thaiföldi Nan nevű falucska azzal hívta fel magára a világ figyelmét az elmúlt években, hogy ott nem rendeznek semmiféle temetést, merthogy arrafelé az emberek a halálukat követő néhány órán belül szó szerint beleolvadnak az éterbe és eltűnnek.

Állítólag nem telik el öt óra a halálukat követően és Nan lakosai fénnyé válnak, vagyis dematerializálódnak, vagy legalábbis nyomtalanul eltűnnek. Se hagyományos temetés, se hamvasztás nincs az események hátterében, hiába is keresnénk. A tradíció meglehetősen rövidre szabott: egy gyors ravatalozás, gyászszer-
tartás és búcsúzkodást követően semmivé válik a tetem.

Ez olyasformán történik, hogy a gyászoló sereglet körbeállja a ravatalon fekvő halottat, amely fokozatosan eltűnik a szemük elől. A természetfeletti jelenség uszkve negyed órát vesz igénybe.

A holttestek ily módon történő eliminálódása egyébként csak és kizárólag ennek a falucskának a jellegzetessége, a környező településeken ilyen nem fordult még elő a híradások szerint. Ez teszi még misztikusabbá az egész anomáliát. Eredjünk ennek a rejtélynek a nyomába!

Tehát a kiindulópontok a következők: nincs temető, nincsenek urnák vagy tabernákulumok, nincsenek földi maradványok, a porhüvelyek viszont a szó szoros és fizikai értelmében felszívódnak a semmibe a halál beálltát követő harmadik-negyedik órában.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Nietzsche gondolatisága
  2014-10-04 15:47:15, szombat
 
  Nietzsche erőteljesen támadja a papságot, ,,mint olyanokat, akik hitetéssel magukhoz ragadják a hatalmat, s doktrínáikkal uralkodnak a népen"6. ,,Magukat tartják a legmagasabb szinten lévő ember típusnak."7 ,,A papság felsőbbrendűnek akarja tudni magát: a szent hazugság eredete a hatalom akarása."8 Megfogalmazását olvasva az a benyomásom, hogy kritikája leginkább a katolicizmus ellen irányul, merthogy a fejezet a kereszténységről szól és az egyház szót annak alternatívájaként használja. És mivel az egyház szót nyomatékosan használja a művében, s az átlag ember is az egyházon a katolikus egyházat érti, nem pedig az egyetemes egyházat, mint Krisztus testét, a hívők seregét vagy egyéb felekezetet. Ám az Im-ígyen szóla Zarathustra c. művében már egyértelműen a Lutheránus vezető egyházra utal.9 (A papság alatt viszont nem csupán a keresztény papokat érti, a vallást minden formájában elveti. A zsidóságon belül is a prófétai-papi korszakot nehezteli.) Úgy írja, hogy ,,a hitegetéshez nagyfokú színészi képesség kell, s véleménye szerint ez a papság lényegi tulajdonsága." 10 Nietzsche ,,a papságot illető kritikájával odáig megy, hogy a dogmákat a saját maguk java miatt hozták létre."9 Ezért várják el az emberektől, hogy higgyenek a Biblia istenében, és ezért állítják, hogy a ,,bibliai alapelvek szerint élő ember a legmagasabb rendű lény"9, - érvel Nietzsche. ,,Tanításuknak a papok, - Nietzsche véleménye szerint - a büntetés kilátásba helyezése révén adnak súlyt, ez szerinte a túlvilági életről szóló dogmák indoka." 11 A hagyományos jellegű filozófia művelői Nietzsche szerint a papság funkcióját fejlesztik tovább, hiszen ,,ők is az élet értelmének kutatását állítják fejtegetéseik középpontjába."12

Nietzsche szerint ,,a kereszténység létrejöttét nagyban elősegítette a pogány vallások és a természethit erkölcstelensége. A kereszténység ezek meggyengítését és moralizálását tűzte ki célul, az antikvitás emberének megváltoztatását." 13 Ugyanakkor szerinte ennek a keresztény korszaknak a létjogosultsága is lejárt. Nitzsche szállóigévé vált vallás-értelmezése így szól ,,Isten halott! És mi öltük meg őt!"(Vidám tudomány: 18. aforizma) Mivel az emberiség hozta létre, így az emberiség is öli meg Istent azzal, ha már nem hisz benne. Nitzsche ezt a fejlődést pozitív előjelűnek tartja, hiszen a kereszténység értékrendjének eltűnése véleménye szerint egy új rend létrehozását eredményezi.


Forrás : Link...



 
 
0 komment , kategória:  Filozófus: Friedrich Nietzsche  
Látod - e mindazt a szépet ?
  2014-10-04 15:24:22, szombat
 
 




A bölcsesség nem a kapott válaszokban rejlik, hanem az életünket gazdagító kérdések misztériumában!
 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
A pozitív gondolkodás lényege.
  2014-10-04 15:17:38, szombat
 
 
"A pozitív gondolkodás lényege, mindent elfogadni úgy, ahogy van. Minden, ami a jelen élethelyzetünkben megjelenik, pont úgy jó, ahogy van. Mert eddigi gondolataink, érzelmeink csakis ezt adhatták nekünk. Minden, ami most, a mindennapjainkban megjelenik, korábbi gondolataink, érzelmeink kivetülése. Ha valamin változtatni szeretnénk, a hozzá kapcsolódó gondolatainkat és érzelmeinket kell megváltoztatni, a körülmények változnak lassan maguktól. Ehhez kell türelem, de megéri a várakozás !"




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Finn erdőben barangolunk. Szép
  2014-10-04 03:37:09, szombat
 
  Gyönyörűséget látsz, és még hallod is a madarak énekét, a patak csörgedezését...
Fantasztikus élmény! Érdemes megnézni, érdemes barangolni...

Jobbra-balra mozgathatod a képeket...Nagyon újszerű technika!
Minden csillagocskára külön klikkelhetsz, nagyon érdekes...
...Link...



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa legszebb épületei
  2014-10-04 03:09:19, szombat
 
 
Európa legszebb épületei között szerepel a budapesti Nemzeti Színház és a Parlament
(Luke Shepard összeállítása) - szép a sorozat, érdemes megnézni..
: Link...



 
 
0 komment , kategória:  Videók : Virtuális utazás  
Úgy álljunk meg az életben
  2014-10-04 02:18:43, szombat
 
  Úgy álljunk meg az életben, akár a sziklaszírt a tengerben; ne engedjük, hogy a szüntelen hullámverés megingasson bennünket.

(Hazrat Inajat Khan).




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 290 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 601
  • e Hónap: 5007
  • e Év: 60940
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.