Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Szent-Györgyi Albert A RÁKELLENES SZEREKET A NÖVÉNYEKBEN KEL
  2014-10-04 15:19:36, szombat
 
  A RÁKELLENES SZEREKET A NÖVÉNYEKBEN KELL KERESNI


Szent-Györgyi Albert 1917-ben szerzett Budapesten orvosi oklevelet, majd Európa több városában tanult biológiát, élettant, gyógyszertant, illetve fizikát és kémiát.

Az 1920-as évek végén ismeretlen anyagot fedezett fel a mellékvesében, amelyet hexuronsavnak nevezett el. Miután második doktorátusát megszerezte Cambridge-ben, 1931-től újra Magyarországon dolgozott, és a szegedi tudományegyetemen növényekből próbálta kivonni a korábban felfedezett anyagot.

Végül a szegedi paprikával folytatott kísérletei során azonosította a hexuronsavat a C-vitaminnal, és segítségével a paprikából kiinduló C-vitamin gyártásának módszerét is kidolgozták Szegeden. A témakörben folytatott kutatásaiért 1937-ben kapott élettani-orvosi Nobel-díjat. Ő az egyetlen magyar tudós, aki magyarországi tudományos tevékenységéért kapott Nobel-díjat.1947-től kezdve az Egyesült Államokban élt, és főként az izomműködés, a rosszindulatú daganatok, valamint a sejtszintű szabályozás területén folytatott kutatásokat.

A professzor hitte, hogy a rák gyógyítható, de a gyógyításhoz először az alapjait kell megismernünk.

Meggyőződése volt, hogy a rákellenes szereket a növényekben kell keresni, ezért kutatásait a búzacsíra vizsgálatára fókuszálta.
A búza magva 2-4 százalékban tartalmaz csírát, mely a koptatás, az őrlés, a szitálás és rostálás folyamán elkülönül a magbelsőtől. A búzaszem csírája értékes tápanyagforrás. Nagy tápértékű fehérjék, tokoferol és B-vitaminok mellett fontos kinonok találhatók benne, melyek számos létfontosságú élettani folyamatban megtalálhatók, mint például a fotoszintézis, a sejtlégzés és a véralvadás.
(Harmónia)
Ajánlott írások:

A CSODASZER: C VITAMIN (ASZKORBINSAV)
A BÚZAFŰ GYÓGYÍTÓ EREJE

 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
25 MÓDSZER ÉS GYÓGYMÓD A SZEMÖLCSRE
  2014-10-04 15:13:19, szombat
 
  A szemölcs olyan nem degeneratív bőrkinövés, melyet a HPV azaz Humán papillomavírus okozza.
Úgy tartják, hogy a gyermekek és tinédzserek hajlamosabbak a szemölcs kinövésekre, mivel a bőrfelületen történt karcolások és horzsolások jó táptalajt biztosítanak a HPV vírusnak.


Továbbá, immunbetegségben szenvedő embereknél nagyobb eséllyel alakul ki szemölcs (pl.: AIDS).

A szemölcs tulajdonságánál fogva fertőző, ezáltal könnyedén terjed a test egyik részéről a másikra valamint emberről emberre.

A SZEMÖLCS TÍPUSAI
A szemölcs körülbelül 100 törzzsel rendelkezik, de összesen 4 típusa van:

általános szemölcs
talp szemölcs
lapos szemölcs, testszerte
fonalszerű szemölcs
Az általános kategóriába tartozó szemölcsök test szerte megjelenhetnek, de a legtipikusabb megjelenési helye a kézfej.

A talp szemölcs, mint ahogy nevéből is kiderül a lábfejen jelenik meg. Befelé türemkedő szemölcs típus, noha első pillanatra lapos szemölcsnek tűnhet.

A lapos szemölcs bárhol megjelenhet a testen, de jellemzően a borotvált bőrfelületen jelenik meg.

A fonalszerű szemölcs hosszú fonalszálra hasonlít, rendszerint az arcon jelenik meg és igen hamar növekedésnek indul.

NYUGATI ILLETVE ALTERNATÍV MÓDSZEREK ALKALMAZÁSA
Gyakran alkalmazott konvencionális kezelés: fagyasztás, égetés, eltávolítás, lézeres kezelés, kémai szerrel történő eltávolítás.
Elmondható, hogy ezek a kezelések fájdalommal járnak és gyógyulás után legtöbb esetben heg marad a műtött terület helyén.

Azonban az alternatív módszerek is segíthetnek a szemölcs eltüntetésében, érdemes kipróbálni az alábbi módszereket:

E vitamin
A vitamin
C vitamin
Csodamogyoró (bűbájdió)
Esszenciális olajak: teafa, levendula, szegfűszeg
Citromlé
Aloe vera
Almaecet
Csorbóka
Zúzott bazsalikom levél
Banán
Gyermekláncfű
Ananászlé
Papaya
Hagyma
Fokhagyma
Ricinusolaj
Répa és olíva olaj
Sütőpor és ricinusolaj keveréke
Sütőpor ecettel vegyítve
Vizelet (régi gyógymód)
A felsorolt kezelések némelyike fájdalommal járhat. Az ananászban illetve papayában található enzimek irritálhatják a szemölcs környéki bőrt.
Az almaecet használata során akár 5 nap alatt megszüntethető a szemölcs, de néhány visszajelzés alapján irritációt égésszerű tüneteket okozhat a kezelt felületen.
A fokhagyma pár órán belül működhet, de ez a módszer is kikezdheti az érzékeny bőrt.

A vitaminok segíthetnek a vírusos fertőzés leküzdésében valamint a kiváltó okot is mérsékelhetik.

Forrás
www.add.org
www.mayoclinic.org
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Nem véletlen a mondás, miszerint napi 1 alma az orvost távol
  2014-10-04 15:10:21, szombat
 
 

Az almában található oligoszacharidok a végbélrák sejtek 26 százalékát pusztították el in vitro kísérletekben, nagy fölénnyel felülmúlva ezzel a leggyakrabban használt kemoterápiás gyógyszereket. Ellentétben a kemoterápiás gyógyszerekkel, az oligoszacharidok természetes, az egészség megőrzését elősegítő vegyületek, melyek széles körben megtalálhatóak gyümölcsökben és zöldségekben.


A vastagbélrák jelenleg a második vezető halálok a rákos megbetegedések közül nők esetében, férfiaknál pedig a harmadik. A vastagbél rák kezelésére általánosan használt kemoterápiás gyógyszer korlátozott eredményeket hoz, míg komoly mellékhatásai lehetnek, mint pl. a szívkoszorúér-görcs, neurotoxicitás, vérszegénység és immunszupresszió.

A kutatók az almára összpontosítottak a vastagbélrák természetes kezelésére és megelőzésére irányuló vizsgálatukban, mivel ez a legelterjedtebben fogyasztott gyümölcs számos országban és hatása bizonyított mellrák, petefészekrák, tüdőrák, májrák esetén is. A vizsgálat során almában található oligoszacharidokat használtak (melyek rákellenes tulajdonságait már korábban megállapították), amit az alma(lé) feldolgozóipar széles körben rendelkezésére álló hulladékából, az almatörkölyből nyertek.

Kínai kutatók az oligoszacharidokat kisebb molekulákra bontották, majd különböző koncentrációban adták tenyésztett HT29 vastagbél rákos sejtekhez és összehasonlították a leggyakrabban használt kemoterápiás gyógyszerrel. Az oligoszacharidok minden vizsgált koncentrációban felülmúlták a kemoterápiás készítményt a programozott sejthalál (apoptózis) kiváltásában.

Például csupán 0,9 ppm koncentrációban az oligoszacharidok 36 óra elteltével a rákos sejtek 17,6 százalékát pusztították el, míg a gyógyszer magasabb koncentrációban mindössze 10,9 százalékos eredményt ért el. Ennél is fontosabb, hogy mivel az alma oligoszacharidok nem károsítják az egészséges sejteket, így magasabb koncentrációban alkalmazhatóak, mint a kemoterápiás készítmények. 9 ppm koncentrációnál a rákos sejtek 46 százaléka pusztult el, a kemoterápiás szert ilyen koncentrációban már nem is tesztelték.

Az oligoszacharidok az elmúlt időszakban egyre több figyelemnek örvendenek általános egészségvédő élelmiszerként. Kutatások során megállapították, hogy támogatják a bélflóra egészségét, ellenőrzés alatt tartják a vércukorszintet és hatással vannak az immunrendszerre.

Megtalálhatóak sok nővényben (gyümölcsben, zöldségben, algában), valamint a mézben és tejben is. Előállíthatók a gyümölcsök összetettebb szénhidrátjainak (pl. pektin) lebontásával is. Bizonyos mértékig ez a reakció a nyers gyümölcs fogyasztásával is elérhető. Azonban meg kell jegyezni, hogy a legtöbb kereskedelmi forgalomban levő alma lé gyakorlatilag nem tartalmaz pektint vagy aktív enzimeket és a nyers almával összehasonlítva körülbelül a gyógyhatású polifenolok 10 százaléka található meg bennük. A nyers gyümölcs természetesen ebben az esetben is sokkal egészségesebb, mint a feldolgozott változata.

Az új tanulmány további bizonyítékkal szolgál az alma egészség megőrző és rákellenes hatására, még kis koncentráció esetén is. Az a tény, hogy az oligoszacharidokat egy széles körben rendelkezésre álló hulladéktermékből elő lehet állítani, ami egy jövőbeli alacsony költségű, természetes gyógymód lehetőségét ígéri.

Forrás: pirosmedicina
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 804
  • e Hét: 4314
  • e Hónap: 6209
  • e Év: 57000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.