Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Lépések a hatékony Biblia tanulmányozáshoz (2. rész)
  2014-10-05 11:59:04, vasárnap
 
  Céltudatos Gyülekezet képzés Link





"(Jézus) így válaszolt: "Meg van írva: "Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." (Máté 4,4 NIV fordítás)

Isten azt szeretné, hogy alkalmazzuk az Ő Igéjét és hagyjuk, hogy az megváltoztassa életünket, ez viszont Igéjének tanulmányozásával kezdődik. Hogyan tanulmányozhatod Isten Igéjét? Tegnap két fő alapelvet mutattam be. Ezeket bármilyen bibliatanulmányozási módszerhez alkalmazhatod.

1. Jó kérdéseket tegyél fel

2. Írd le a megállapításaidat.

Ma pedig három további alapelvet osztok meg veletek.

3. Alkalmazd az Igét a saját életedre! Elmozdulsz a "Mi történik?"-től az "Hogyan tovább?" felé, és teszed, amit a Biblia ír. Minden bibliatanulmányozás végső célja az alkalmazás. Más szóval, hogyan fogja ez az igerész az életemet megváltoztatni? Soha ne érjük be azzal, hogy megértettük. Akarnunk kell a bibliai igazságokat az életünk részévé tenni.

Az értelmezés alkalmazás nélkül abortusz! Még azelőtt megállítod a folyamatot, mielőtt elkezdené működését. Minden bibliatanulmányozási erőfeszítés meddő, ha nem az lesz az eredménye, hogy jobban hasonlítunk Krisztushoz.

Valójában, csak azt hiszed el a Bibliában olvasottakból, amit az életedben alkalmazol is. Hiszel abban, hogy a Krisztusról szóló evangéliumot meg kell osztanod másokkal? Hiszel az adakozásban? Ezek szerint cselekszel? Ha nem, akkor nem hiszed el igazán, amit a Biblia tanít ezekről. A probléma, mellyel legtöbben küszködünk nem az, hogy nem értjük a Bibliát, hanem az, hogy nem alkalmazzuk, amit megértünk.

4. Tanulmányozd a Bibliát rendszeresen! Ne csak véletlenszerűen nyisd ki a Bibliát. Tanulmányozd szisztematikusan azáltal, hogy minden egyes versen, könyven, témán vagy tételen végig haladsz. Ennek az ellentéte az a régi módszer, amikor kinyitod a Bibliát, ráböksz egy versre és azon gondolkodsz. Ez nem fogja meghozni az Isten által elvárt eredményt az életedben.

5. Olvasd el a Bibliát újra és újra! Ez az egyszerű eszköz meg fogja változtatni az életedet. Elképesztő, hogy mennyi mindenre ráébredsz, hogyha ugyanazt a fejezetet újra és újra átolvasod, majd néhány hónap múlva ismét előveszed! Minél többször olvasol el egy részt, annál több mindent fedezel fel benne.

Nincs a mainál jobb nap arra, hogy elkezd a Bibliát tanulmányozni. Nem számít milyen módszert választasz. Alkalmazd ezt az öt alapelvet, és bármelyik könyvet is olvasod, többet fogsz abból így nyerni.

Beszéljetek róla

Mit gondolsz, életed melyik területén szeretné Isten, hogy a mai napon alkalmazd igéjét?
Van barátod, akire számíthatsz? Ha még nincs, mit gondolsz, hogyan segítene ez az alapos bibliatanulmányozásban?
Rendszeres vagy véletlenszerű a bibliatanulmányozási módszered? Mit tehetsz annak érdekében, hogy szisztematikusabban tanulmányozd a Bibliát?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.28.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1800
  • e Hét: 5504
  • e Hónap: 9305
  • e Év: 70606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.