Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Újabb Orbáni aranyköpés: jön a nagy gazdasági felvirágzás
  2014-10-06 20:14:46, hétfő
 
  Újabb Orbáni aranyköpés: jön a nagy gazdasági felvirágzás
vidékii | 54 komment

Orbán újabb aranyköpéssel szórakoztatta a lakosságot pénteken a székesfehérvári Jüllich Glas Holding nevű magyar nagyvállalat jubileumi ünnepségén. Kijelentette ugyanis, hogy januártól itt a kánaán, mert elindul Magyarország történetének legnagyobb gazdaságfejlesztési programja. Bizony. És 5 millió új munkahely is lesz. Tök komolyan. Engem nagyon megnyugtatott ez a bejelentés, mert őszintén szólva az utóbbi években kicsit visszaesett az életszínvonalam. Nehezen tudom már kifizetni a téli fűtésszámláimat és a hónap végére rendszerint elfogy minden pénzem. Arról nem is beszélve, hogy családomban egyre többen keresnek munkát. De most, hogy Orbán beígérte az 5 millió új munkahelyet meg a nagy gazdasági felvirágzást rögtön megnyugodtam. Ha ő mondja, akkor tuti úgy is lesz. Biztosan nem hiába isteníti 2 millió honfitársam.

Aztán a minap beállított egy barátom és nagyon elgondolkodtatott a véleménye! Azt mondta: a Fidesz és Orbán szótárában ez a beszéd egészen mást jelent! Ha ugyanis Orbán nagy gazdaságfejlesztő programról beszél, akkor valójában az azt jelenti, hogy megkezdi a nemzeti vagyon és közpénz-bevételek újabb nagy szétosztási hullámát. Mégpedig a haveroknak, oligarcháknak, Fidesz-vezéreknek, kiválasztottaknak. Ezen elgondolkodtam kicsit. Mi van, ha tényleg ez a helyzet? Van benne gyakorlatuk. Mármint az osztogatásban. Adtak itt már száz meg ezer hektáros földeket Fideszes potentátoknak, sőt trafikokat megyei és városi Fidesz vezetőknek, meg ,,zsíros" pályázatokat és közpénz milliárdokat Fidesz közeli vállalkozóknak. Hátha most is erre készülnek. Van még néhány Fidesznyik vezető, aki tartja még a markát. Szíjjártó villája is csak 700 négyzetméteres, de úgy hallom olyat akar, ami ezer felett van. Csóri srác igazán megérdemli. Annyit dolgozik a közért. Pedig megvan már vagy 36 éves is, mégis csúnyán elmarad vagyona a 40 éves Lázárétól. Pedig miniszter is, meg minden. Meg persze Rogán Tóni is szeretni még két villát, nem is beszélve a többiekről Deutschról, Kósáról, Varga Misiről, és nyilván Navracsicsról, ha mégsem szopják be Brüsszelben, hogy mennyire nagy demokrata. Mert ha átlátnak rajta, mint a Tesco-üvegen, akkor haza kell szegénynek jönnie, és oda a sok milliós EU fizetés. Kelleni fog neki is valami kis lóvé a hazai közpénzekből. Ő is megérdemli, hisz éjt nappallá téve dolgozik az országért.

Szóval lesz itt nagy gazdasági fellendülés, meg felvirágzás gyerekek, csak épp nem nekünk. Mi majd parizerért állunk sorba 2015 -től is ugyanúgy, mint eddig. Közben meg tapsikolunk Orbánék sikereinek szokás szerint, magyar módra.


http://koznaplo.blog.hu/2014/10/05/ujabb_orbani_aranykopes_jon_a_nagy_gazdasagi_f elviragzas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Legtökéletesebb Nertárs
  2014-10-06 19:59:30, hétfő
 
  A Legtökéletesebb Nertárs

Feladta: 2014, október, 5

Az alábbi, a Legtökéletesebb Nertársról szóló “leírást" ugyanúgy a Hócipő legfrissebb számából vettem át, mint a tegnapi ... khm ... szóval szöveggyűjteményt. Mivel még ez sincs kint a Neten, szokásos segítőtársam, frater Sendamus közreműködését kértem - mint tegnap!

Mivel nem csak szereti a focit, de pénzünkből is rengeteget költ a magánszenvedélyére, stílszerűen a csapatkapitánnyal fejezzük be 11 részes sorozatunkat (a hocipo.hu oldalon ez előző tíz megtekintető! - szendam). A legenda szerint Henry Ford 17 éves korában egy dollárral a zsebében érkezett Detroitba; a sztori többi részét már ismerjük.

A mi történetünk Vorosilovgrádnál kezdődik: pontosabban a székesfehérvári Vorosilovgrád lakótelep 54 m²-es panellakásában. Itt élt az öttagú O. család, köztük a Teleki Blanka Gimnázium alapszervezeti KISZ-titkára: O. V.

Az érettségi után túlzsúfolt fehérvári lakást a Magyar Néphadsereg zalaegerszegi alakulata, majd az ELTE Bibó kollégiuma tehermentesítette, bár itt is voltak szobatársak.

Röpke szolnoki, majd oxfordi kitérő után az első budapesti családi fészek a ferencvárosi Mester utcában volt - egy 50 m²-es , szerény tanácsi bérlakás. Olyan volt ez, mint a Henry Ford-féle egydolláros.

A Bérlő azonban közelebb akart költözni a népéhez, és erre egy 135 m²-es, Haris közi főbérlet tűnt alkalmasnak. Ennek a jogtalan, ám annál rejtélyesebb minőségi cserének lapunk nyolc éve már minden részletét feltárta (vagy legalább is azt hisszük!), még azt is, hogy az Új Bérlő néhány hónap múlva az ingatlankezelőtől megvásárolta a kéglit. Az akkori - méltányosan megállapított - forgalmi érték 10 (tíz!) százalékáért.

Szegény Henry, ha ezt hallotta volna, nyilván tökön szúrja magát.

A Haris köz azonban nemzetbiztonságilag aggályos. A környéken arab valutaváltók röhögnek a forint árfolyamán, csinos lányok hívatják meg magukat a külföldiekkel egy méregdrága kamu Camparira. És ha egyszer lesz majd egy TEK, akkor nem tudják az Audikkal lezárni a környező utcákat.

Különben sem ártana átköltözni Budára, mert ott közelebb van a Sándor-palota.

Van is egy takaros porta jól védhető helyen, a Kútvölgyi út környékén: 183 m² lakótér+garázs+ 1200-as telek, de annak megvásárlásához - a hiteleken túl - még kb. 63 millió hiányzik! Vagyis pontosan 63 millió!

Ismét segít a szerencse - akárcsak Henry Ford esetében.

Akad egy Vevő, aki pont 63 milliót ad a Haris közi kecóért. Az egészben az volt a szerencse, hogy ez a vevő az O.-kormány által párizsi nagykövetnek kinevezett karrierdiplomata és szőlősgazda K. D. veje.

A megvásárolt lakóterület közben a kerítések mögött 300 m²-esre nőtt, az addigi öt szoba további öttel bővült.

A már említett Henry Fordnak - karrierje csúcsán - volt egy bonmot-ja: “Vevőink minden színigényét ki tudjuk elégíteni, ha fekete kocsit rendelnek!“

O. egy másik mondással vált híressé: “Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet!" (Szárhegy dűlő-Sárazsadány Kft. - nem taggyűlési jegyzőkönyv). A kft. tulajdonosai: L. Anikó feleség, Szász I. A. ügyvéd, Madarász L., a volt Postabank volt igazgatósági elnöke, valamint Párizsból és a Haris közi ügyleteiből ismert K. Dezső.

A miniszterelnöki verdikt eljuthatott a pénzosztókhoz is, mert a hegyaljai vállalkozás csupán 64.5 millió vissza nem térítendő támogatást nyert el, de az ötös lottón egy fillért sem.

L. Anikó a tokaji tulajdonrészét 2005-ben eladta, de nem maradt föld nélkül: a 2010-es vagyonnyilatkozat szerint 38 ingatlannal rendelkezik, ezekből 14 Szolnokon, egy pedig Parádon van. A felcsúti ingatlanok száma mindössze 18, de a szomszédos Bicskén is van kettő.

Sajnos nem vagyunk naprakészek, lehet hogy több, lehet, hogy kevesebb, de a legegyszerűbb összeadni F. János földjeivel, aki most kapott 430 millió vissza nem térítendőt a Darányi-tervből, mert időnként csencselnek egymással, s már a jó ég tudja, melyik kié. Bár mi sejtjük, hogy melyiküké a többsége valójában, de amióta adóhivatalok meg ellenséges lapok vannak, azóta strómanok is akadnak, az illető akár gázszerelő, akár filmproducer is lehet.

A földterületek után járó támogatásokat azonban - L. Anikó nyilatkozata szerint - nem ő veszi fel, hanem a telekkönyvben kötelezően feltüntetendő tényleges földhasználók. Ilyenek azonban az ingatlan-nyilvántartásban nincsenek, ezért lehet, hogy az a sok pénz pocsékba megy.

A Család felmenő ága, id. O. Gy. vállalkozásai is gránitszilárdságúak. Annak idején egy székházeladással kezdődött, amiből nem kevés hozzá vándorolt egy S. Lajos nevű egykori kollégiumi szobatárs jóvoltából. A Dolomit Kft. vagyona meghétszereződött és immáron 666 milliós, de a Gánt-Kő Kft. profitja is tízszeresére, 167 millióra nőtt. ... Érdemes volt annyit verni a fiát, amiről a miniszterelnök egy 1988-as Fekete Doboz felvételen számolt be.

Vitéz kőbányai O. Győző tulajdonába került a József főherceg által épített majorság is, ám a környező földeket sajnos elhappolta tőle a felcsúti polgármester, ... de talán lehet majd vele beszélni.

Ugyanis a Család gyarapodásából a Kültagok sem maradnak ki. Például a 2007-ben még veszteséges autóműhelyt üzemeltető M. polgármester sem, akinek most már palotája van Felcsúton és nyakló nélkül nyeri a földpályázatokat. Sőt, tíz Auchan-trafik erejéig még a dohányfrontra is betört a testvére. A polgármester 2012-ben már 800 millió osztalékot vett fel, igaz, hogy azt el kellett feleznie üzlettársával, M. Lőrincnével, aki ezt azonban nem fogadta el, és arra kérte férjét, hogy fordítsa azt nemesebb célra.

Szépen gyarapodik a Fociakadémia lelkes támogatója. A már említett felcsúti F. család is. Főleg földekben utaznak, a polgármesterrel együtt ők nyerték az országban kiosztott területek 8,8 százalékát, így akár kartográfiai tényezővé is válhatnak.

Egy másik családi Barát, G. István már nem ilyen földhözragadt. Ő a Videoton FC. elnöke és övé az a Duna Takarék, amely minden megtakarított pénzét O. alapítványának juttatja. Még szerencse, hogy egyedül az ő pénzintézete menekült meg a takarékszövetkezeteket államosító, mindent elsöprő lendület elől. Mostanában egy 55 milliárdos nyereségű gázüzlet szálai vezetnek hozzá. Meg egy másik úrhoz egy állami cégtől, egy offshore-céghálón keresztül, amit a mai napig nem cáfolt.

Ércnél maradandóbb focibirodalom épül Felcsúton. Az adókedvezményként leírható adományokból az Akadémia mintegy évi 3 milliárdot kap, körülbelül annyit, mint hat-hét elsőosztályú focicsapat összesen. Az önkéntes adományok is ömlenek a kasszába.

Ebből épült a 3500 fős, M. Imre-féle háztáji szuperstadion az O.-tanya mellé. Ebből épülnek az edzőpályák, a fedett csarnokok, kiszolgálóépületek, koleszok.

Lesz majd itt szakközép, tangazdaság, focimúzeum, arborétum, kisvasút, szotyolásbódé, és ha B. Péterrel meg lehet egyezni, akkor talán még repülőtér is.

Az sem kizárt, hogy A. Vajna is kap még egy kaszinó-koncessziót az eddigi öthöz.

Vajon ki lehet ez a "Legtökéletesebb Nertárs"?


Orbán Viktor

Gyurcsány Ferenc

Nem tudom

Aki ilyen kérdést merészel feltenni, csakis egy nemzetellenes, globalista/euista, liberbolsi bérenc, tehát zsidó lehet!

VoteView ResultsPolldaddy.com

Kellemes tanakodást és választást kívánok Mindenkinek! ... Jövő vasárnap is!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/10/05/a-legtokeletesebb-nertars/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltitkolt 1848.
  2014-10-06 17:59:46, hétfő
 
  1848.
Semmi nem változott. Egy professzorom elmondta, hogy a magyar asszonyok annak idején söprűvel űzték ki azt a zsidót a falujukból, aki kocsmát akart nyitni ott.
Ma? -Nézzetek körül. Minden faluban kocsmák. A fővárosban kaszinók. a hipnodobozban pornó.
Cél a züllesztés.
A magyar föld idegenek vagy oligarchák kezébe került.A nemzeti vagyon 97 %-át eladták.Történelmünket, nyelvünket lerombolták.Iskolarendszer, egészségügy padlón.Bankároligarchia+pártkomplex elegy uralkodik, 60 éve színházat játszva a magyaroknak.Az elmúlt 20 év alatt először a gyárakat, üzemeket vették át, majd megszüntették a termelést, széthordták a gépeket, berendezéseket.
Szétrabolták a jól működő mezőgazdasági szövetkezeteket, állami gazdaságokat, végül pedig eladósították az államot és az állampolgárokat.
Megszüntették a sorkatonai szolgálatot, - "honvédelem" címén Afganisztán ültetvényeit őrzik a zsoldosok.
Magyarországnak nincs légvédelme, amikor berepült egy izraeli felderítőgép a légtérbe, a honvédség tudta meg utoljára.
A parlamentből eltüntették az ősi magyar zászlót.
Izraeliek a pártok fő tanácsadói - és ez nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak.
Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Orbán Viktor - két tábor egy zászló alatt.
Kormányok jönnek és mennek, ám a háttérország változatlan.
Agytrösztök Amerikából és Izraelből.Ron Werber, Dick Morris, Jeremy Rosner, Tal Silberstein, George E. Birnbaum és Arthur Finkelstein.
Azt a szót, hogy "nemzet",- "náci"-vá degradálták és súlykolják a bűntudatot.
Egyetlen lövés nélkül újragyarmatosítottak "demokrácia" címén.
Az olvasatlanul aláírt mediterrán szerződés ellen (annektálás) -ami példátlanul kiszolgáltatja az országot - csak molinó-tiltakozás volt.
Magyarul: megszűnt a "Magyar Állam" azon joga, hogy iparát, mezőgazdaságát, szolgáltatási szektorát oltalmazza a karvalycégektől.
Az eddigi NÉVLEGES KÖZTÁRSASÁGOK egyike sem volt demokratikusan előkészítve, megalapozva.Nincs jogfolytonosság az ősi alkotmányunkhoz.
Pártokrácia, liberáldemokrácia, gittegylet van.

...... ........... ........... ........... ........... ......
"Nézzük csak ezeket az alkoholizált, az italoktól megmámorosodott állatokat - az italok mértéktelen élvezetéhez való jog együtt jár a szabadsággal. Mi és a mieink nem követjük, ill. követik ezt az utat. A gójok népei elerőtlenedtek a szeszes italoktól; fiatalságukat megrontotta a klasszicizmus és a korai erkölcstelenség, amelyre a mi külön ügynökeink vezették rá - házi tanítók, szolgák, nevelőnők a gazdagok házaiban, alkalmazottak és mások, nőink a gójok által látogatott szórakozóhelyeken. Ez utóbbiak közé számítom az úgynevezett "társaságbeli hölgyeket" is, akik készségesen követik a többieket a romlottságban és fényűzésben. -------//----

A politikai szabadság gondolat, nem pedig tény. Ezt a gondolatot csalétekül kell tudni használni, valahányszor szükségesnek mutatkozik a tömegeket saját pártunkra állítani annak megsemmisítésére, aki a hatalmat birtokolja. Könnyebben oldható meg ez a feladat, ha az ellenfél már megfertőződött az úgynevezett liberalizmussal, s ennek az eszmének kedvéért hajlandó lemondani hatalmának egy részéről. Itt egész világosan megmutatkozik elméletünk diadala: a kormány meglazult gyeplőit - az élet törvényénél fogva - azonmód új kéz veszi fel és ragadja meg, a nemzet vak hatalma ugyanis egyetlen nap sem lehet meg irányítás nélkül, és az új hatalom elfoglalja a liberalizmus által legyengített réginek a helyét.
Manapság a liberális uralkodók hatalmának helyébe az arany hatalma lépett. Volt idő, amikor a jóhiszeműség és a becsületesség uralkodott. A szabadság gondolatát ma lehetetlen megvalósítani, mert senki sem tudja, miként használja mérséklettel. Elegendő egy népet bizonyos időre önkormányzatnak átengedni, hogy szervezetlen csőcselékké változzék. Ettől a pillanattól kezdve belső egyenetlenség keletkezik, ez csakhamar osztályharccá fejlődik, minek következtében az államok romba dőlnek és hatalmuk többé nem nagyobb, mint egy rakás hamué.
Akár saját megrázkódtatásai folytán merül ki egy állam ereje, akár belső ziláltsága következtében kerül külső ellenségek uralma alá, mindegyik esetben visszavonhatatlanul elveszettnek tekinthető: a mi hatalmunkban van. A teljes egészében a mi kezünkben lévő tőke kényuralma szalmaszálat nyújt feléje, s ezt az államnak kénytelen-kelletlen meg kell ragadnia: ha nem ragadja meg, elpusztul.--//--A politikának nincs semmi köze az erkölcshöz.--//-- Az olyan államban, melynek rossz a közigazgatása, személytelenek a törvényei s ahol az uralkodók elvesztették személyiségüket a liberalizmusból kifolyólag állandóan szaporodó jogok áradatában, új jogot találok - arra, hogy az erő jogánál fogva támadjunk, a fennálló rend és szerződések összes tényezőit a szélrózsa minden irányába szétszórjuk, minden intézményt újjáalakítsunk és szuverén urává váljunk azoknak, akik átengedik nekünk hatalmukból folyó jogaikat azáltal, hogy a maguk liberalizmusában önként kiadták azokat kezükből.
Bár jelenleg a hatalom minden fajtája bizonytalan, a mi hatalmunk mégis minden másnál legyőzhetetlenebb lesz, mert láthatatlan fog maradni mindaddig, amíg olyan erős nem lesz, hogy többé semmiféle csellel nem ásható alá. " (Cion bölcseinek jegyzőkönyvei 1.rész.)

...... ........... ......

1848. "Forradalom, szabadságharc - és polgárháború.

A történelemkönyvek nemigen beszélnek a horvátok támadásairól, a szerbek csapásairól vagy a románok harcairól a magyarság ellen. Magyarország németajkú városi polgársága és a magyarság hamarabb akart leszámolni a zsidók pénzügyi és uzsorás elnyomásával, mint a Habsburgokkal. Azonban a magyar politikai élet és a birodalmi liberális gondolkodás, a zsidókkal szembeni engedmények mind gondot okoztak .1840-1850 között 76 ezer zsidó érkezett Magyarországra, s a természetes belső szaporulattal együtt 10 év alatt 244 ezerről 368 ezerre nőtt a zsidóság létszáma. Jórészt Galíciából telepedtek be, ahova az orosz cár gazdasági okok miatt száműzte őket. A felsőtáblai vitában Eötvös József kortársai között az elsők között vetette fel a keresztény társadalom felelősségét "a zsidó tulajdonságok" kialakulásában. Uzsorás és körmönfont taktikák, a gazdasági hatalom megragadásának aljas módszerei jellemezték őket. Mindent megszálltak és elloptak. Tönkretették Hegyalja örmény és görög borkereskedőit. Megszállták a magyar terménykereskedelmet. A magyart több helyen földtúrónak használták és mindenből a lehető legnagyobb hasznot fölözték le.1848. Temesvár: Április 10-én Preyer polgármester felterjesztette a helybeli kereskedelmi társulatok, céhek és más polgárok nyolc pontból álló petícióját. Ez a következőket kérte: a zsidókat utasítsák ki a belvárosból és a külvárosokból, tiltsák el őket ,,a belső városban házaknak vevésétől, az árucikkek és kézimunkáknak szállítása iránti nyilvános árverésektől, úgyszinte a vendégfogadók s kávéházaknak kibéreltetésétől", szüntessék meg a házalói és kereskedői ténykedésüket, tiltsák el ,,a zsidókat és egyéb idegen kereskedőket a helybeli heti vásárokoni árulástól", a helybeli országos vásárt a jövőben korábbi helyén, a városon kívül tartsák, és a jövőben a Helytartótanács a városi tanács, a céhek és kereskedelmi társulatok beleegyezése nélkül senkinek ne adjon ,,kereskedelmi és mesterségi jog iránti engedelmet."

Béres Erika



Eltitkolt 1848.
2013. március 18. - 13:49
Magazin:
Történelem


A magyar történelem könyvek semmit sem érnek. Hazugságok, eltussolt igazságok és eltitkolt hőstettek. Csak a veszteségek, vereségek és árulások vannak kiemelve benne. Minden megvan benne, ami csak egyre mutat, vesztes nép vagyunk. A lelki beteg magyar receptkönyvének is nevezhető, a sok tűzre és zúzdába való, zsidó gyökerű megtévesztő iromány. A magyar történelem véleményformáló és költségvetési támogatásból működő központjai megszállás alatt vannak, és voltak korábban is. Jól tükrözik ezt a kikerülő hazugságok könyvbe kötve, vagy az iskolai tankönyvek.

Az 1848-as forradalomnak és szabadságharcnak már a hivatalos elnevezése is hazugság. Nem 1848-as forradalom és szabadságharc, hanem forradalom, szabadságharc - és polgárháború.

A történelmi könyvek nem beszélnek nagyon a horvátok támadásairól, a szerbek csapásairól vagy a románok harcairól a magyarság ellen. De más is titokban maradt, történetesen a legtitkoltabb epizód az 1848-as zsidók elleni pogromok. Mondhatnánk, hogy Magyarország németajkú városi polgársága és a magyarság hamarabb akart leszámolni a zsidók pénzügyi és uzsorás elnyomásával, mint a Habsburgokkal. Azonban a magyar politikai élet és a birodalmi liberális gondolkodás, a zsidókkal szembeni engedmények mind gondot okoztak a hétköznapi becsületes embereknek.

Az 1840-es törvénycikk zsidópártisága

A bécsi udvar azon volt, hogy javítson zsidóságának helyzetén. A felsőtáblai vitában Eötvös József kortársai között az elsők között vetette fel a keresztény társadalom felelősségét "a gyűlölt zsidó tulajdonságok" kialakulásában: A főrendiek közül Dessewffy Aurél is szorgalmazta a zsidók jogi egyenlőségének megvalósítását. A hosszas vita után megalkotott 1840. évi 29. törvénycikk az alábbiak szerint rendelkezett:

1. nem törölte el a türelmi adót

2. az egységes birodalom elve alapján nem korlátozta a zsidók bevándorlását

3. megengedte, hogy a zsidók bármely vidéken letelepedhessenek az országban

4. megengedte a zsidóknak a szabad kereskedelmet, gyáralapítást, bármely mesterség gyakorlását

5. állandó vezeték és személynév használatára kötelezett

Legnagyobb vívmánya a szabad letelepedés volt, mert ettől kezdve a szabad királyi városok is megnyíltak előttük (bár a bányavárosok továbbra is zárva maradtak). Ennek hatására soha nem tapasztalt betelepedés kezdődött: becslések szerint 1840-1850 között 76 ezer zsidó érkezett Magyarországra, s a természetes belső szaporulattal együtt 10 év alatt 244 ezerről 368 ezerre nőtt a zsidóság létszáma, az összlakosságon belüli aránya elérte a 3,6%-ot. Nem más folyt, mint a zsidó terjeszkedés, miközben a politikai ,,elit" rászabadította a társadalom minden rétegére ezt a csőcseléket, amely Galíciából jött be és jórészt, oda is már száműzte őket az orosz cár politikai-gazdasági bölcsessége.

Nem csoda, hogy mind a magyar, mind pedig a magyarországi németség egyből szembe ugrott 1848-ban a zsidókkal, hiszen a galíciai jövevény zsidó had sok dolgot tönkre tett és mindenkinek rontotta az üzletét. Aljasság, uzsorás és körmönfont taktikák, a gazdasági hatalom megragadásának aljas módszerei jellemezték már ekkor is őket. Mindent megszálltak és elloptak. Tönkretették Hegyalja örmény és görög borkereskedőit. Megszállták a magyar terménykereskedelmet. A magyart több helyen földtúrónak használták és mindenből a lehető legnagyobb hasznot fölözték le. Azonban jött egy történelmi rés, amikor megfizethettek az elnyomottak a gazember hordának. Nem haboztak jó németajkú polgáraink és a magyarok, az első pillanatban ütöttek és odacsaptak ennek az élősködő gazdasági bűnöző hadnak. Március 17-én elkezdődtek már a dicsőséges napok. A zsidókat kezdték megcsapni hős forradalmáraink és megkezdték zsidóellenes szabadságharcukat.

1848.03.17. Pest A zsidók elleni forradalom és szabadságharc kezdete. Itt zsidók nem léphetnek be a nemzetőrségbe, számukra külön egységeket szerveznek. A pesti polgárőrség magyar gyalogzászlóaljának tagjai gyűlést tartottak, és kijelentették, hogy inkább mindnyájan leteszik a fegyvert, mintsem hogy akár egyetlen zsidóval is együtt szolgáljanak a nemzetőrségben. Ugyanígy határoztak a német vezényleti nyelvű dragonyosok, vadászok, illetve a magyar vezényleti nyelvű ,,huszárok" is.

1848.03.20-21 Eperjes Egy pálinkamérés-bérlő ügyvéd kezdeményezésére népgyűlést hívtak össze a zsidók ellen. A városbíró azonban nem volt hajlandó elnökölni a rendezvényen, így az eredménytelenül feloszlott. Miután megérkezett Batthyány miniszterelnök körlevele, melyben a rend fenntartását a hatóságok kötelességévé tette, a városbíró közölte a bujtogatóval, hogy bármilyen antiszemita incidensért őt teszi felelőssé. Így a zsidók ablakainak tervezett betörése sajnos elmaradt.

1848.03.19-20. Szeged A lakosság antiszemita tüntetést rendez a piacon. A szegedi zsidók március 19-én hálaadó istentiszteletet tartottak a piacon. Másnap a nép felszaggatta a járdaköveket mondván, hogy a helyet ,,Mózes követői lábaikkal megfertőztették."

1848.03.23. Varasd Zsidóellenes zavargások törnek ki, majd elüldözik a zsidókat. Március 23-án zsidóellenes zavargások törtek ki ,,a zsidók élete és vagyona ellen". Az izraelitákat ezután kitiltották a városból.

1848.03.26. Óbuda Összetűzések törnek ki a magyar és zsidó nemzetőrök között, a zsidókat kizárják a nemzetőrségből. A helyi zsidó és magyar nemzetőrök között állandósultak az összeütközések, ezért az izraeliták csak a sorkatonasággal együtt mertek járőrözni. A Pest megyei Rendre Ügyelő Választmány emiatt március 26-án úgy döntött, hogy a zsidókat időlegesen kizárja a nemzetőri szolgálatból.

1848.03.28-04.17. Temesvár A lakosság ki akarja űzni a zsidókat Temesvárról, de a kormány közbelépése miatt erre végül nem kerül sor. Temesváron a legtöbb zsidó a Gyárváros nevű peremkerületben lakott. Március végén a helyi, többnyire horvát polgárok a városkapitány elnöklete mellett magukhoz hívták a zsidó családfőket, szidalmazták és felszólították őket, hogy távozzanak a városból. Preyer János polgármester ugyanaznap jelentette Batthyánynak, hogy a lakosság nagyobb része ,,a zsidók ellen olyannyira felhevült, hogy azon esetre, ha a zsidók emancipációja törvénnyé válnék, itt helyütt is sajnos eseményektül tartani kellene." Április 10-én Preyer felterjesztette a helybeli kereskedelmi társulatok, céhek és más polgárok nyolc pontból álló petícióját. Ez a következőket kérte: a zsidókat utasítsák ki a belvárosból és a külvárosokból, tiltsák el őket ,,a belső városban házaknak vevésétől, az árucikkek és kézimunkáknak szállítása iránti nyilvános árverésektől, úgyszinte a vendégfogadók s kávéházaknak kibéreltetésétől", szüntessék meg a házalói és kereskedői ténykedésüket, tiltsák el ,,a zsidókat és egyéb idegen kereskedőket a helybeli heti vásárokoni árulástól", a helybeli országos vásárt a jövőben korábbi helyén, a városon kívül tartsák, és a jövőben a Helytartótanács a városi tanács, a céhek és kereskedelmi társulatok beleegyezése nélkül senkinek ne adjon ,,kereskedelmi és mesterségi jog iránti engedelmet."

1848.03.27-04.04. Pécs A lakosság nyomására a városi hatóságok kiűzik a zsidókat, akik a kormány közbelépésre végül visszatérhetnek Pécsre. Március 26-án Pintér Mihály városi főbíró arról értesült, hogy többen a zsidók kiűzésére készülnek, ezért rábeszélte a zsidó kereskedőket, hogy másnap ne nyissanak ki. Március 27-én a városi tanács ülésén ,,számos lakos" (a Pesther Zeitung szerint 2000 fő) azt követelte, hogy a zsidóság ,,háromszor 24 óra alatt e városbuli kiköltözésre szoríttassék." A tanács tagjai sikertelenül próbálták elmagyarázni nekik, hogy a lakhatási engedéllyel rendelkező zsidókat nem tilthatják ki. Így ,,minden felszólítás, csillapítás hasztalan lévén, s ellenállásra erő nem lévén, nehogy a közrend megzavartassék", a gyűlés kimondta, hogy a zsidóknak költözniük kell. A tanács délután 4 órakor újabb gyűlést tartott, és elrendelte, hogy ,,a zsidók akármi bántalmakkal ne illettessenek, vagyonok és személyek bátorsága megőriztessék." Az ülésen ismertették a zsidók kérelmét, amelyben arra kérték a hatóságokat, hogy a városban maradhassanak. Ugyanezen a napon Perczel Imre, Baranya megye másodalispánja tiltakozott a városi tanácsnál a kitiltó határozat ellen, és egyben jelentette az ügyet Batthyány Lajos miniszterelnöknek. Március 28. és 30. között 40 zsidó család elköltözött a városból. Atrocitásokra nem került sor. A helyben maradt zsidók március 28-i hirdetményükben védelmet kértek ,,a tiszta keblű hazafiaktól". Március 29-én a városi tanács a közhangulat megnyugtatására úgy határozott, hogy kiutasítja a városból az engedély nélkül ott tartózkodó zsidókat. Másnap Pintér Mihály főbíró jelentette Batthyánynak, hogy a 40 család nagyobb része elhagyta a várost, és visszatért oda, ahonnan beköltözött.

1848.03.29-04.13. Esztergom A városi lakosság ki akarja űzni a zsidókat. Néhány erőszakos cselekményre is sor került, de a helyi hatóságok és a kormány fellépésére helyreáll a rend. Március 29-én éjjel a megyei hatósághoz tartozó Szenttamás mezővárosban a zsidókkal szembeni ,,ellenszenv szóval és némü ingerültséggel mutatkozott". A tisztviselők erélyes felszólítása után azonban a nép csendesen szétoszlott. A megye a zsidóellenes hangulat lecsillapítására Besze Jánost rendelte ki. Aznap Kakass Ferenc városkapitány jelentette, hogy az egész város ,,a zsidóság elleni ingerültségben van, és azokat a városból erőszakkal kiűzni törekszik." A városi tanács a közrend fenntartására utasította a nemzetőrséget. Ugyanakkor felszólította a kapitányi hivatalt, hogy az ellenőrizze a helyi zsidók lakhatási engedélyét. Az ilyen dokumentummal nem rendelkezőket ki kellett utasítani a városból és tilos volt újabb zsidók befogadni.

1848.04.04-24. Szombathely. A Nemzetőrség megrohanja a zsinagógát és kifosztja a zsidók házait, a helyi hatóságok pedig kiutasítják őket a városból. A rendet a kormány és a katonaság állítja helyre. Április 4-én este 7 órakor a gyakorlatozásból hazafelé tartó nemzetőrség egy része feldúlta a szombathelyi zsinagógát, kifosztotta a zsidók által bérelt szőkeföldi borospincéket, és megtámadta a szentmártoni és perinti izraeliták házait.

1848.04.06. Rábahídvég A lakosság antiszemita tüntetést rendez és zsidó házakat támad meg. Este fél 8-kor ,,az összes közbirtokosság mintegy kétharmada a kebelbeli zsidóság kitiltására összealakulván", nagy lármával végigjárta az utcákat. Három zsidó lakos ablakait betörték, többeket ,,gúnyos káromló" szavakkal illetnek.

1848.04.09-16. Kőszeg A lakosság követeli a zsidók kiűzését, kisebb erőszakos cselekményekre, ablakbeverésekre is sor kerül. A délutáni órákban a gyakorlatozásra összegyűlt nemzetőrség és a nézelődők előtt felolvasták a Miniszteri Országos Ideiglenes Bizottmány április 3-án kelt rendeletét a zsidók védelméről. Erre a több száz főnyi, főleg szegényebb elemekből, napszámosokból, szőlőkapásokból álló tömeg kijelentette, hogy nem megvédeni, hanem inkább elüldözni kívánják a zsidókat. A feldühödött sokaságot az elöljáróságnak nem sikerült jobb belátásra bírni, ezért a vezetés a városházához vonult vissza. A tömeg ide is követte őket, és csak akkor oszlott fel, amikor a főbíró megígérte, hogy minél előbb gyűlést hív össze a sérelmek rendezésére.

1848.04.14-16. Nagyenyed A lakosság egy részének nyomására az 1837 előtt beköltözött zsidókat kiűzik a településről.

1848.04.12-13. Buda A polgárok egy csoportja zsidóellenes zavargásra készül, de a pesti ifjúság megakadályozza a tervezett támadást. Az április 13-i helyi tisztújításra tabáni polgárok antiszemita zavargásokat készítettek elő. Az erről értesülő Einhorn Ignác április 12-én este felkereste a Pillwaxban az ifjúság képviselőit, akik segítséget ígértek.

1848.04.19-25. Nádas A lakosság feldúlja és kifosztja a zsinagógát és a zsidó házakat.

1848.04.23-25. Pozsony A két napig tartó, halálos áldozatokat is követelő pogrom során a hadsereg és a polgárőrség utcai harcokat vív a fosztogató zsidóellenes erőkkel. A városban már március 19-21-én antiszemita zavargások törtek ki, amelyeket a katonaság, a nemzetőrség és az országgyűlési ifjak erőteljes fellépése fojtott el. A hamu alatt azonban tovább izzott a parázs. Április 23-án az esti órákban néhány száz, botokkal felfegyverkezett mesterinas katonai rendben megindult zsidónegyed felé, a Várhegy Duna felőli kapujához. Útközben nagy tömeg csatlakozott hozzájuk. A nép állítólag amiatt elégedetlenkedett, hogy a zsidók húsvétkor nemcsak a várhegyi zsidónegyedben lévő, hanem az azon kívül található boltjaikat is nyitva tartották. A kapuhoz érve a sokaság elkezdte gúnyolni a zsidókat, azok pedig köveket hajigáltak a tömeg felé. Ezt követően a tüntetők megtámadták és kifosztották a kapu előtti, illetve a Várhegyen kívül lévő zsidó boltokat.

1848.04.27-29. Szered és környéke A tömeg feldúlja és kirabolja a zsidók lakásait és üzleteit, kifosztja a zsinagógákat. A rendet a katonaság állítja helyre.

1848.05.02. Vágújhely A pogrom során több ezren támadnak a helyi zsidókra, lakásaikat kifosztják és feldúlják, két zsidót megölnek. A zavargásoknak a nemzetőrség vet véget. Sajnos a Batthyány kormány meghozta az április 3-i emancipációs törvényt.

Sajnos a kormány megvédte ezeket a közellenségnek számító uzsorásokat ekkor is. 1867 után jogaik tovább bővültek, majd később ők irányították a vörös terrort, végül pedig ránk szabadítottak egy millió cigányt, és az uzsorázást most már IMF cimbora bankjaikon keresztül végzik. Azonban reméljük, hogy hamarosan végleg lezárhatjuk ezt a korszakot!

Jövőnk.info - Történelmi Tényfeltáró Munkacsoport

http://jovonk.info/2013/03/18/eltitkolt-1848
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet Orbánnak: Te csak ne védd meg a nyugdíjakat!
  2014-10-06 17:46:51, hétfő
 
 
Üzenet Orbánnak: Te csak ne védd meg a nyugdíjakat!
2014.10.04. 18:11

Amire a nemzet pocakos focihuszára ráveti mohó tekintetét, az rögtön átalakul stadionná, vagy úgy csökken, hogy közben növekszik, mint az államadósság. Esetleg átalakul a haveri kör érdekei szerint közpénzből magántőkévé, trafikolódik, mutyisodik. Ha pedig valamit meg akar védeni itthon, mert most éppen azzal szabadságharcol belföldön ha nem támadják külföldről, szinte biztos annak eltűnése, jobb esetben jelentős értékcsökkenésen megy keresztül.

Első lépésként lehetne beszélni a jövőről a nyugdíj tekintetében. Nagyon cinikus dolog lenne emlékeztetni az állampolgárt annak a magánnyugdíj vagyonnak eltűnésével, amit Orbán Viktor nagyon meg akart védeni még első fülkeforradalmi lendületében. Pedig tényszerűen be lett azóta bizonyítva, azt a lóvét bizony a fideszes fiúk elégették a szélben, nem igen csökkent tőle az államadósság, és a MOL részvények amelyeket vettek belőle, azóta sem hoztak sokat a közvagyonba. Viszont ha egy kicsit megkapargatná az ember a felszínt, lehetne látni mennyi jutott belőle a párt saját felhasználására, egyes emberek magánszámlájára, vagy éppen Orbán Viktor zsebébe. Egy normálisan működő igazságszolgáltatásnak meglenne a véleménye a védelem ilyen formájával, és tudna is hozzá megfelelő törvényi kategóriát rendelni, a letöltendő évek számával együtt. De Orbán Viktor tündérországában az ilyen felelősségre vonás elképzelhetetlen, viszont egy ekkora vagyon eltűnése nyom nélkül teljesen normális. És ez is csak egy sima nyugdíjmegvédés volt, viszont szépen felélte vele a jövőt. Közel hárommillió emberét.

A múltban sem volt másként a helyzet, ha Orbán Viktor a nyugdíj megvédéséről beszélt. Már nagyon esze hagyottnak kell lenni annak a nyugdíjasnak, aki ne érezné a bőrén a Matolcsy féle adó emelések nem megszorításának a hatását. Amikor arról beszél a kormány minden hazugsága, a multik és a bankok vannak megadóztatva, nem az állampolgárok, akkor bizony a nyugdíjasok is ugyanúgy kifizetik az ilyen formán megadóztatottak rájuk áthárított többletköltségét. Ők is bankolnak, boltba járnak, az ÁFA nekik is árdrágulást hoz. Telefonálnak, számlát fizetnek, piacra járnak, és mindenhol többet fizetnek a kasszánál. Nekik sem jelent semmit az infláció, azért a boltban nem adnak semmit, azt viszont érzik, az unokának nem tudnak vasárnap sült húst adni, mert azt már nem tudják megvenni. A dugi zsebpénz átadása már nélkülözést jelent számukra. És azt is érzik, mióta Orbán Viktor került a hatalomban, egyre többször kell a gyereket kisegíteni a devizahitel törlesztésben, mert az folyton növekszik. A gyerek fizetése meg csökken, ha egyáltalán van munkahelye abban a beígért egymillióban. amit a Fidesz meghirdetett. Érzik a bőrükön, az élet munkájával megszerzett jogosultság egyre kevesebbet ér a mindennapokban, aki pedig azt védi, egyszerűen a szemükbe hazudik.

A jövő sem sok jót ígér a nyugdíjas számára, ha teljes szellemi épségében figyeli a hazai helyzet alakulását. A Fidesz sziklaszilárd, alig ötször módisított alaptörvénye nem sok jót tartogat a jövő nyugdíjasai számára. Csak el kell olvasni figyelmesen annak betűinek kuszaságát, és értelmezni kell. Már többször felvetődött az olyan megoldás a kormánynál is, majd a gyerek gondoskodik a szülőről, ha pedig az meghal, még a sírját is megáshatja. Az állam nem sok szerepet akar vállalni az eltartásban, hiszen a kormánynak minden pénz kevés ami manapság a rendelkezésére áll. Annyi még a megépítendő stadion, annyi még az eltartandó államtitkár, annyi pénz kell még a gázszerelőknek, a nyugdíj kifizetésre alig fog maradni. Ha valaki nem volt elég ügyes, és nem kapott trafikot, vagy nem helyesen szavazó volt, netán eddig is csak megélt a fizetéséből, az semmi jóra ne számítson a Fidesz által felvázolt tündérországban. Számára nem sok jót ígér a jelenlegi kormány, de ezt azért bőszen titkolja.

Persze választás előtt más a helyzet. Semmi, és senki sem drága, akinek ígérni kell, vagy ki kell szúrni a szemét némi alamizsnával. Ilyenkor Orbán Viktor mindent megígér, amit az eddigi tapasztalatok szerint a választások után rendre nem tart be. Megvéd, felemeli a fizetést, kolbászból fonja a kerítést, csökkenti a rezsit, nem háborúzik, nem emel adót, nem emel Áfát, nem hagy senkit az út szélén. Ennyi jóból a nyugdíjasok sem maradhatnak ki. Kapnak ingyen utazást, ami nem kerül sokba nekik, csak ki kell fizetni. Kapnak megfelelő orvosi ellátást hazai orvosoktól ha kiutaznak utánuk. Segítik az unokát az oktatásban ne nagyon legyen annyira okos, alig kerüljön pár százezerbe az ingyenes felsőoktatás, és közben sokat is tornázzon a kis ember. Segítik a gyereket a munkahelyen, vagy talál itthon, vagy nem, de el is mehet külföldre. Választás előtt kaphat nyugdíjas ingyen utalványt, ajándékot, tüzelőt, tejet, kenyeret, ígéretet, aztán a választás után majd a baloldal miatt ezeket szépen kifizettetik vele, mégpedig úgy, nem is veszi észre.

Nem kellene Orbán Viktornak hinni a sok nyugdíjasnak, így is van már elég elmeroggyant aki ezt megteszi. Inkább mindenkinek a saját tapasztalatából kellene megítélni a jelenét, és az abból következő jövőt, és a szerint megtenni azt, amivel ez elkerülhető. Orbán Viktor megígérte, folytatja. Még több stadion, meg több trafik, még több mutyi, még több haver, még több közpénz, ami értelmetlenül lesz elköltve. Vagyis nem értelmetlenül, csak a kormány, és Orbán Viktor javára. Na ezért akar megvédeni most mindenkit ez rablóvezér.


http://banditapolitika.blog.hu/2014/10/04/uzenet_orbannak_te_csak_ne_vedd_meg_a_n yugdijakat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyengén teljesít az államadósság elleni harc
  2014-10-06 17:42:06, hétfő
 
  Gyengén teljesít az államadósság elleni harc

Posted on 2014/10/06 Szerző: Admin

Brüsszel ismét megfenyegette a magyar kormányt, hogy abban az esetben, ha nem sikerül ténylegesen csökkentenie az államadósságot, akkor Magyarország visszakerülhet a szégyenpadra. Mindeközben a választásoknak köszönhetően az év első felében másfél éve nem tapasztalt költségvetési hiány halmozódott fel, ami miatt szigorú takarékosságra lesz szükség a következő hónapokban.
Mint ismeretes, a 2015-ös költségvetési tervnek se híre, se hamva, bár ebben az időpontban már nyilvános szokott lenni. Ennek az lehet az oka, hogy a vártnál nagyobb első féléves hiány és a jobb GDP-adatok miatt újra kellett tervezni a jövő évi büdzsét, valamint a közelgető önkormányzati választás miatt nem lenne “időszerű" felfedni, amennyiben újabb megszorításra készül a kormány.
Az biztos, hogy a brüsszeli fenyegetést komolyan kell vennie a kormánynak, hiszen az Orbán-kormány egyetlen gazdasági sikere a túlzott-deficiteljárás alól való kikerülés volt, igaz ennek minden magyar ember megfizette az árát.

TightBudget.gif

Sokat költött idén a kormány
A második negyedévben GDP-arányosan 3,8 százalék volt a hiány, ami az elmúlt másfél év legmagasabb értéke. A KSH adatai szerint a kiadások 5,2 százalékkal nőttek az egy évvel korábbi szinthez képest, ezt pedig továbbra is azt bizonyítja, hogy a választások miatt a kormány már az év első felében kiköltekezett. A következő hónapokban spórolni kell majd, amennyiben tartani szeretnénk a 3 százalék alatti hiánycélt.
A kiköltekezés összhangban van a vártnál nagyobb GDP-adatokkal is, amit korábban mi is azzal magyaráztunk, hogy részben a nagyobb kormányzati kiadások támogatják a várnál magasabb növekedést, de ezek csak átmeneti hatással bírnak. Például az uniós támogatások lehívásának felgyorsulása azt is jelentette, hogy Magyarországnak nagyobb hozzájárulást kellett befizetnie.
A vártnál nagyobb második negyedéves hiány még nem jelenti azt, hogy ne teljesülne a hiánycél, mivel az év második felében (leginkább az utolsó hónapokban) számolnak el bizonyos adóbevételeket, ami javítani fog az egyenlegen. Ennek ellenére a kormány nem engedheti meg a további túlköltekezést, még az önkormányzati választás ellenére sem.
Az államadósság nem teljesít jól
Mindeközben Brüsszel ismét megfenyegette a magyar kormányt, hogy figyeljen oda az államadósság csökkentésre, ellenkező esetben visszakerülhet az ország a szégyenpadra. A túlzott-deficiteljárás ugyanis nem csak a költségvetési hiányról, hanem az államadósságról is szól, és abban az esetben, ha egy adott országnak nem sikerül teljesítenie az uniós előírást és szabályt az államadósság csökkentéssel kapcsolatban, akkor az ország visszakerülhet az eljárásba, még annak ellenére is, ha a költségvetési hiány stabilan 3 százalék alatt van.
A magas államadósság egyértelmű oka a gyenge árfolyam. 2014 második negyedévében például rekord magas szintre ugrott a GDP-arányos bruttó államadósság, köszönhetően a forint mélyrepülésének. Hiába a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása és a vártnál nagyobb idei növekedés, az államadósságot mégsem sikerült csökkenteni, köszönhetően a Matolcsy György monetáris politikájának. A kamatcsökkentések miatt a forintárfolyamban egy egyszerű szinteltolódás volt megfigyelhető, és a korábbi 280-290 körüli sávból 300-310 közé tolódott az euróval szemben. Ez pedig érzékenyen érintette az államadósság devizában jegyzett részét.
Az Európai Bizottság koránt sem optimista a jobb növekedési adatok ellenére, és valódi költségvetési konszolidációt sürget annak érdekében, hogy az államadósság tartósan csökkenő pályára tudjon állni.

államadósság2.png
Mi a helyzet a jövő évi büdzsével?
Talán nem véletlen, hogy ezzel összhangban a sajtóban egyre több hír jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a következő években komoly strukturális átalakításba kezdene a kormány annak érdekében, hogy a GDP-arányos újraelosztás csökkenjen, és az állami kiadások csökkentésével stabilizálni lehessen a gazdaságot, és biztosítani az államadósság csökkentését.
A kormányzati kommunikáció azonban egyből tagadni kezdett a megszorításokkal kapcsolatban. Igaz, ezt úgy hárították, hogy eddig sem voltak megszorítások, és ezután sem lesznek. Mi azonban jól tudjuk, hogy az Orbán-kormány eddig sem tétlenkedett, ha megszorításokról volt szó, gondoljunk csak az új adókra, adókulcsok megemelésére, és még hosszasan lehetne sorolni.

gra


Az eddigi információk, az uniós fenyegetés és a második negyedéves hiány arra utal, hogy a jövő évi költségvetés sok meglepetést tartalmaz majd, de ezzel a közvélemény csak a hónap végén szembesülhet a tervek szerint.
Vaskos deficit volt 2011-ben
Ez uniós statisztikai módszertan megváltozása után újrakönyvelték a 2011-es hiányt, az ESA 2010-es módszertan alapján pedig Magyarország nem számolhatja el bevételként a magánnyugdíjpénztáraktól befolyó vagyont. Ez azt jelenti, hogy a 2011-es szuficit valójában deficit volt, mégpedig vaskos hiányt sikerült összehoznia a kormánynak, GDP-arányosan 5,6 százalékot.
Ez azt jelenti, hogy trükközés nélkül a válság óta nem látott hiány jött össze 2011-ben.
Jöhetne már a stabilitás
Magyarország megítélésén sokat javítana, ha a kormány nem trükközéssel és ad hoc intézkedésekkel próbálná meg kistafírozni a költségvetést. Az elmúlt két évben sikerült stabilizálni a hiányt, ehhez azonban számos megszorító intézkedésre volt szükség. Az ad hoc intézkedések és ötletelések viszont korántsem jelentik azt, hogy a magyar államháztartás hosszú távon is stabil pályára állt volna. Nem véletlen, hogy az Unió az elmúlt időszakban már többször is felhívta arra a figyelmet, hogy valódi, átfogó költségvetési konszolidációra és strukturális átalakításra van szükség ahhoz, hogy a gazdaság stabilizálódjon és az államadósság csökkenő pályára álljon.
(tenytar)
Bal-Rad komm: Elég csak ránézni az államadósság alakulását mutató grafikonra. 2008 - ban volt a GDP közel 66 százaléka.
Ha évente 2 százalékot tudnánk lefaragni, akkor is 33 év kellene a lenullázáshoz - ami persze kizárt dolog.
Ma az államadósság mértéke 85,1% A megugrás persze az El Qro - Libás duo csodatételeként következett be, de voltak azért ebben objektív okok.
A legfőbb ok persze nem az árfolyamingadozás. A legfőbb ok a “gazdaságtalanság"! Az, hogy Magyarországnak nincs saját tulajdonú, értékteremtő, stabil piacokkal rendelkezőő gazdasága. Csak külföldi kézben lévő!
Ez pedig meghatároz mindent! Ha pedig a spekulánsok úgy döntenek, hogy a gazdasági háttér nélküli forintot meggyengítik - mert megtehetik - máris hatalmasat ugrik az államadósság, ami már most is visszafizethetetlen!
A kiváltó ok tehát Magyarország gazdaságtalanítása - azaz a rendszerváltás.
Az már egy másik kérdés, hogy azt mi váltotta ki, és kik vitték végbe?!
A lényeg, hogy Magyarország a spekulánsok túsza lett, a magyar lakosság pedig a spekulánsok érdekeit készséggel kiszolgáló - kormánynak kinevezett - politikai maffiák túszává vált.
Megszorítások?
Persze hogy lesznek! Ám a megszorítások eredményeként az adósság soha nem fog csökkenni! Sőt!
De nem fogják megszorításnak nevezni! Reformok lesznek! Az olyan jól hangzik! (Bár magyar fülek számára nem igazán.)
Alapjában véve persze teljesen mindegy minek nevezik. Bele fogunk dögleni! - és ez a lényeg! Az, hogy a brüsszeli szégyenpadot elkerüljük - bármilyen áldozatot megér! A politikai maffiáknak! De hát róluk szól a történet, immár negyedszáz esztendeje!

A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/06/gyengen-teljesit-az-allamadossag-elleni-ha rc/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: nemsokára minden szép és jó lesz
  2014-10-06 17:40:55, hétfő
 
  Tényleg nem tudom eldönteni: sírjak-e, vagy nevessek?
2014. október 6.

A választás után óriási megszorítás jön, mert a túlköltekezés egyszerűen elképesztő. Rengeteg adókedvezményt adtak a haveroknak, a hatalom és holdudvara nem, vagy alig fizet adót... Szóval van itt baj dögivel. De még gyűl is hozzá - mondaná a székely.

*******************************

Orbán: nemsokára minden szép és jó lesz

Hír24
orbán viktorönkormányzati választások 2014
2014. október 06. 07:08




"Az emberek többet fognak keresni, a gyermeknevelés terhei könnyebbek lesznek, jobbak lesznek az iskoláink, és jól fognak működni a kórházaink" - mondta a kormányfő, aki szerint nincs helye megszorításoknak a mostani kormány gazdaságpolitikájában.

"Nagy korszak kapujában vagyunk, és úgy érzem, hogy a munkaalapú társadalom felépítését a következő időszakban végig tudjuk vinni" - jelentette ki Orbán Viktor a Vas Népének adott, a lap online oldalán vasárnap megjelent interjúban. A kormányfő beszélt az oktatási reformról, az egészségügy helyzetéről, és arról, hogy szerinte mi minden jó dolgot tettek eddig, és milyen jó dolgok jönnek még.

A vasárnapi önkormányzati választás egyik legfontosabb kérdésének Orbán Viktor azt nevezte, hogy lesznek-e olyan polgármesterek és megyei vezetők, akik képesek együttműködni a kormánnyal. "Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó" - fogalmazott.

A miniszterelnök ezért azt kérte az emberektől, hogy olyan önkormányzati vezetőket válasszanak, akik őszintén tudnak közösen dolgozni a jelenlegi kormánnyal. "Ahol ilyen képviselők, polgármesterek lesznek, ott kialakul az összefogás, és az emberek érezni fogják a közös munka előnyeit" - mondta.

A kormányfő emlékeztetett, hogy a 2010-es országgyűlési választás óta minden voksolást megnyert a Fidesz-KDNP, ami szerinte azt jelzi a külvilágnak, hogy Magyarország erős, mert egységes. A választóktól azt kérte, erősítsék tovább az országot az összefogás erejével, és október 12-én tegyék mindenki számára világossá: "ez az ország a miénk, mi döntjük el, hogy mi történik itt".

Orbán Viktor szerint a rendszerváltás óta a magyaroknak három nagy problémával kellett szembenézniük: egyrészt az áremelkedések folyamatosan elvitték a megkeresett pénzük értékét, másrészt a felvett hitelek kamatai mindig nőttek, a harmadik probléma pedig az volt, hogy lassan elfogytak a munkalehetőségek.

A 2010-ben elkezdett kormányzati munkával azonban mára megfékezték az inflációt - amit segített a rezsicsökkentés -, a bankok elszámoltatásával pedig véget vetettek "a tisztességtelen bankárkodás korszakának" - fejtette ki. Emellett munkahelyeket teremtettek - folytatta -, így ma már több mint négymillió ember dolgozik Magyarországon, ám "az előttünk álló időszakban szeretnénk eljutni oda, hogy ötmillió embernek legyen munkája". Ez szerinte olyan világbravúr lenne, amely előtt "talán még a legbőszebb kritikusaink is megemelnék a kalapjukat".

A lapinterjúban hangsúlyozta azt is: a mostani kormány gazdaságpolitikájában a megszorításnak nincs helye. "Arra készülünk, hogy az emberek többet fognak keresni, megőrizzük a nyugdíjak értékét, a gyermeknevelés terhei könnyebbek lesznek, jobbak lesznek az iskoláink, és jól fognak működni a kórházaink" - sorolta, majd leszögezte: nem rossz, hanem jó dolgokra készülnek.

A magyarországi bérekről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: "az elmúlt négy év kemény munkájával feljutottunk Európa pincéjéből a földszintre. Most az a kérdés, van-e bennünk elég szufla, hogy nekivágjunk az emeleteknek". Ezért is tartja nagyon fontosnak a minőségi oktatást, mert ha végig tudják vinni az oktatási rendszer átalakítását, akkor egyre magasabb szintű tudással rendelkező munkavállalók dolgoznak majd az országban, ebből adódóan pedig nőni fog a bérük is. Ehhez még sokat kell tenni - mondta, de arra büszke, hogy az elmúlt négy évben a bérek reálértéke folyamatosan nőtt.

Az oktatás szerkezeti átalakításával kapcsolatban úgy vélekedett, hogy az irány jó, de még nagyon sokat kell dolgozni, hogy a gépezet hibátlanul működjön. Szerinte korábban rossz szokások rögzültek Magyarországon. Példaként említette, hogy a fiatalok közepes tanulmányi eredménnyel is elmentek gimnáziumba, majd egyetemre, és senki nem mondta meg nekik az elején, hogy több diploma is értéktelen lehet a munkaerőpiacon. "A megtévesztésre épülő oktatási rendszert magunk mögött kell hagynunk. Egyenesen kell beszélnünk a saját gyerekeinkkel, meg kell mondanunk nekik, hogy merre induljanak" - fogalmazott.

Az egészségügyre kitérve a miniszterelnök hangsúlyozta: emelni kell a háziorvosok jövedelmét, akiknek több műszerre van szükségük, és alkalmassá kell tenni őket összetettebb feladatok ellátására. Szerinte ugyanis ma az egészségügyet az terheli meg leginkább, hogy kórházakban és a járóbeteg-ellátásban kezelnek olyan betegségeket is, amelyeket jól felszerelt háziorvosi rendelőkben is meg lehetne oldani. Erősebbé, acélosabbá kell tenni a háziorvosi rendszert - összegezte álláspontját.

Emlékeztetett ugyanakkor arra is, hogy 300-400 milliárd forintnyi egészségügyi fejlesztés, kórházfelújítás zajlott le az elmúlt időszakban.

Arra a kérdésre, hogy mindeközben a magyarországi kormányzati intézkedéseket erős kritika illette az elmúlt hetekben az Egyesült Államokból és az Európai Unióból is, a kormányfő úgy reagált: "tizenhatszor is elmondhatják ugyanazt, egyre hangosabban, ha nincs igazuk, akkor tizenhetedszer sem fog zavarni. (...) Ha túlságosan gyakran, a valóságtól elrugaszkodott módon mondanak ítéletet Magyarországról, egy idő után már senki sem figyel oda rájuk. Most ilyen időket élünk".


http://valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/10/06/orban-nemsokara-minden- szep-es-jo-lesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fényképezzétek az aktivistákat!
  2014-10-06 17:24:12, hétfő
 
  Két dolog,ami a FIDESZ sírját meg fogja ásni!

1/ a megszorítás 1700 milliárd, s annak következményei.

2/ Ha nem rendezik a devizahitelesek és a kilakoltatottak sorsát. Beszélnek még a nyugdíjak megvágásáról, de ez a 1 pont következménye lesz. Akkor végük lesz,mert utána az aktivisták harakirit fognak elkövetni,mert mindenki ismeri az undok pofájukat.

Fényképezzétek az aktivistákat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsarolás, Fidesz a neved
  2014-10-06 10:38:19, hétfő
 
 
2014.10.06. 08:50
Zsarolás, Fidesz a neved

Mi folyik itt Baranyában?! - ordíthatnák a harkányiak az ikonikussá vált gyöngyösi videó után szabadon. Mert Kiss-Kálmán Éva levelét megírta, fideszes létére ellenzéki rinyáját mind belesírta, amitől a választási kép a takonypüré tetején megrohadt, kikelt légylárváktól hemzsegő narancsgerezd látványától is gusztustalanabb.

Kiss-Kálmán a legostobább fideszesek sokaságából is toronymagasan kiemelkedik, mikor választói arcába nyomja a fideszvalóságot: Településfejlesztési pénz kizárólag fideszes többség esetén van. Ha az önkormányzatban nem lehet egy ideig, akkor legalább a támogatandó dolog - például a városi fürdő - felügyelőbizottságában legyen többség. Vili? Aki ezt a hóttegyszerű alaptézis nem érti, az hülye, és megérdemli az így járást. Mert ez a normális, ez a természetes, és ugye nem egy nagy elvárás. Miért várhatná el egy magyar adófizető választó, hogy a kormánya ne pofára és/vagy pártlogó alapján osztogasson településfejlesztési pénzeket? Hová képzelik ezek magukat? Liberális államba, ahol szabadon, hátrányok elszenvedése nélkül választhatnak maguknak képviselőket és önkormányzatot?

Az üzleti modell, amiben az országot szanaszét lopják nem így működik héló!

Abban az van, hogy a 2010-es választás után egy időközit is nyerő független polgármester a legyőzött kormánypárti ellenfelének és néhány "politikai kapcsolattal bíró" barátjának bizottsági helyeket - gyik: pénzt - oszt, mer'ha nem, akkor a település rábaszik. Ha fejlesztési pénzt akar, akkor a felügyelőbizottságban fideszes többség van, mer'ha nem, akkor szintén. Ha az előző garnitúra "politikai kapcsolattal bíró" klientúráját kirakja a francba, akkor népellenség lesz, aki ellen az országgyűlési képviselője is támadásba lendül. Akkora iramban, hogy áprilisi újraválasztása után a legelső dolga levelet írni - a baranyai fideszes az ilyen nyílt leveles állatfajta:

"Harkány a jobboldal Bástyája! Még akkor is, ha a jelenlegi polgármester hétről-hétre, napról napra arcul csapja, megalázza, kirúgja mindazokat a derék harkányi embereket, akikről tudjuk/tudja, hogy a nemzeti oldal elkötelezett hívei! Szeretném tudatni Önökkel, hogy mindenkinek, akit kirúgott, új munkahelyet szereztünk! Nem engedjük el senki kezét! Nekem a megtiszteltetés,hogy ezeken a derék embereken segíthettem!

Kedves Harkányi Barátaim!

Sok kritika ért az elmúlt években, hogy nem segítettem a várost! A kritikát elfogadom, bocsánatot kérek, ha csalódást okoztam! Kérem, higyjék el, mindent megtettem, amit lehet! (...) A fürdőn azonban nem tudtunk segíteni! Nagyon sajnálom! Rengeteg kilincselés, lobby van mögöttünk, hogy a magyar vízkincs eme gyöngyszemét még sikeresebbé tegyük! Nem sikerült!"

tiffán harkány.jpg

No, akkor most meghatódnak a harkányi választók attól, hogy Tiffán úr aszongya az elbukott 500 milliós fejlesztésre: Bocsesz, nem sikerült. De ha most a mi embereinkre, a vereség után legalább bizottsági helyért ácsingózó, amúgy a miniszterelnökség kötelékébe tartozó Baksaira, meg erre a földsötétségű de hűséges Kiss-Kálmán Éva keresztény úrasszonyra szavaztok, akkor még az is megeshet, nem építünk a fürdőtök helyén termál vízzel fűtött talajú új stadiont. Mer'amúgy pont elférne.Teccikéteni? Ha nem, akkor itt vannak Vezérünk témába vágó legfrissebb intelmei:

,,Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó"

Így már vili? Na azért.

http://varanus.blog.hu/2014/10/06/zsarolas_fidesz_a_neved
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hendének olyan éles a szeme, mint Bushnak: a kupakon is átl
  2014-10-06 10:35:32, hétfő
 
  2014-10-06. 10:28

Hendének olyan éles a szeme, mint Bushnak: a kupakon is átlát



Orbán Viktor miniszterelnök és Hende Csaba honvédelmi miniszter múlt héten megtekintett egy hadgyakorlatot a Veszprém megyei Öskü melletti kőröshegyi lőtéren. A fotó tanúsága szerint a tárcavezető nem sokat láthatott a katonákból, ugyanis elfelejtette levenni a kupakot a messzelátóról...

https://kuruc.info/j/480/egyeb/hendetavcso.jpg

Zoom


Némileg az vigasztalhatja a kétbalkezes minisztert, hogy nem ő az első "polcon lévő" politikus, aki ily módon tette nevetségessé magát: a köztudottan gyenge értelmi képességekkel rendelkező Bush is hasonlóképpen szemlélte meg egy alkalommal a hadi helyzetet:

https://kuruc.info/j/480/egyeb/bushtavcso.jpg

Zoom (Kuruc.info - ATV nyomán)

https://kuruc.info/r/6/134066/
Forrás: https://kuruc.info/r/6/134066/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezés a hősökre: 1849. október 6. – Az aradi vérta
  2014-10-06 09:18:58, hétfő
 
  Emlékezés a hősökre: 1849. október 6. - Az aradi vértanúk és Batthyány Lajos kivégzése

Posted on 2014/10/05 by Nifadmin

,,...a legnagyobb szigorúság a kompromittáltakkal szemben. Sok fejnek kell lehullania, mint a kiemelkedő mákfejeknek, ha az ember fölöttük ellovagol."

(Ferenc József utasítása Haynau számára)

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg.

Bár a magyar honvédseregek csak augusztus 13-án, Világosnál - szimbolikus módon az oroszok előtt - tették le a fegyvert, a Habsburg katonai közigazgatás megtorló akciói már július elején megkezdődtek. A május végén lemondott Welden után a ,,bresciai hiéna" néven emlegetett Haynau táborszernagy lett a császári hadsereg új főparancsnoka, aki Ferenc József (ur. 1867-1916) utasítása nyomán a már megszállt területeken ádáz hajtóvadászatba kezdett a ,,rebellió" támogatói ellen. Mivel a háború még folyt, a nyári akciók java része a polgári lakosság - főleg jegyzők, papok, tanítók - ellen irányult, a világosi fegyverletétel után azonban megkezdődhettek a tárgyalások I. Miklóssal (ur. 1825-1855) az orosz fogságba esett tisztek átadásáról. Bár a cár újfent könyörületességre intette a fiatal Ferenc Józsefet, a császár mindenképpen példát akart statuálni a szabadságharc kézre kerített vezetőivel, igaz, még ő is elutasította Haynau kérését, aki a foglyokat statáriális eljárás keretében akarta kivégeztetni.

Ennek következtében számos városban - például Kecskeméten, Aradon vagy Nagyváradon - különleges katonai törvényszékek alakultak, melyek közül a később kivégzett 13 honvédtiszt elleni eljárást Aradon, Karl Ernst törzsbíró vezetésével folytatták le. A bíróság az aradi tizenhármakat két szempont alapján választotta ki: egyfelől mindegyikük a császári hadsereg tisztjeként kezdte meg katonai pályafutását, másfelől pedig valamennyiükről elmondható volt, hogy az 1848. október 3-i uralkodói manifesztum kiadása után - melyben V. Ferdinánd (ur. 1835-1848) önkényesen feloszlatta a magyar országgyűlést - önálló seregtesteket vezettek. Bár ehhez rendes esetben tábornoki rang szükségeltetett, Lázár Vilmos személyében mégis akadt egy kivétel, akit Bem az utolsó napokban nevezett ki ezredesnek, és a világosi fegyverletételkor állt először egy seregtest élére. A haditörvényszék elé állított tisztek elleni vád elsősorban fegyveres lázadás volt, amit a Függetlenségi Nyilatkozat kiadása - 1849. április 14-e - után szolgálatban maradók esetében felségárulásnak minősítettek.

Kimondhatjuk, hogy az eljárás számos szempontból koncepciós jellegű volt, hiszen Haynau körében már a tárgyalások előtt döntöttek a halálos ítéletről, a vádak pedig jogi szempontból is aggályosak voltak: a felségárulás azért volt vitatható, mert Ferenc József a törvények értelmében nem volt legitim király, a fegyveres lázadás vádjának pedig többek között az mondott ellen, hogy Ferdinánd 1848 októberében törvénytelenül oszlatta fel a magyar országgyűlést. Ez a tény a Karl Ernst főtörzsbíró vezette 14 tagú törvényszéket ugyanakkor nem akadályozta meg abban, hogy augusztus 25-én - Kiss Ernő kihallgatásával - megkezdje a honvédtisztek elleni eljárást.

A vizsgálat során a vádlottak nem részesültek méltányos eljárásban - ugyanis a vád képviselte a ,,védelmet" is -, vallomásaikat csak kivonatosan rögzítették, az ítéletet pedig két nappal a kivégzés előtt tudatták velük. A törvényszék - Haynau kívánságának megfelelően - szeptember 26-án valamennyi honvédtisztet kötél általi halálra ítélte, négy fő ügyében azonban Ernst enyhítésért fellebbezett Haynauhoz, aki Lázár Vilmos, Dessewffy Arisztid, Schweidel József és Kiss Ernő esetében az ítéletet golyó általi halálra változtatta. Az enyhítést az első két esetben az indokolta, hogy Dessewffy és Lázár az osztrákoknak adták meg magukat, Schweidel és Kiss pedig viszonylag jelentéktelen szerepvállalása miatt részesült főparancsnoki ,,kegyben."

A honvédtisztekkel párhuzamosan gróf Batthyány Lajos, az első felelős kormány miniszterelnöke ellen is eljárás indult, akire az Olmützben ülésező osztrák bíróság a lázadás mellett azt is rá akarta bizonyítani, hogy részt vett az 1848. október 6-i bécsi forradalom megszervezésében - az ügyészek ennek nyomán úgy vélték, tettei együttesen kimerítik a felségárulást. Batthyány esetében az előre borítékolt döntés szintén a halálos ítélet volt, ám az ítészek kezdetben úgy gondolták, az uralkodó később kegyelmet gyakorol majd a gróf felett; ez végül nem valósult meg, ugyanis a jogi szempontból ugyancsak aggályos eljárás előtt Ferenc József szabad kezet adott Haynaunak az ítéletek végrehajtása szempontjából, és átadta neki a foglyot.

A ,,szabad kéz" azt jelentette, hogy a táborszernagynak csak utólagos jóváhagyást kellett kérnie Bécstől, vagyis a szeptemberben Pestre szállított miniszterelnök sorsa megpecsételődött. Haynau az ő esetében is ragaszkodott a legmegalázóbb kivégzési módhoz, az akasztáshoz, azonban Batthyány egy, a felesége által bejuttatott tőrrel olyan sérüléseket tudott magának okozni, melyek lehetetlenné tették az ítélet - ilyen - végrehajtását. A miniszterelnök és a tizenhárom, Aradon fogva tartott tiszt kivégzését Haynau szándékosan október 6-ára, a bécsi forradalom és Latour hadügyminiszter meggyilkolásának évfordulójára időzítette, amivel egyértelművé tette, hogy az eljárások célja a bosszú és nem az igazság volt.

Ezen a szomorú napon Aradon hulltak le először a Ferenc József által követelt fejek: Haynau rendelkezése nyomán - hajnali fél hatkor - a négy golyó általi halálra ítélt tisztet - sorrendben Lázárt, Dessewffyt, Kiss Ernőt és Schweidelt - végezték ki először, utánuk következtek a kötélre szánt tábornokok. A sort hat órakor Poeltenberg Ernő nyitotta meg, őt pedig Török Ignác, Láhner György, Knezić Károly, Nagysándor József, Leiningen-Westerburg Károly gróf, Aulich Lajos, majd Damjanich János követte. A legszörnyűbb büntetés így Vécsey Károly grófnak jutott osztályrészül, neki ugyanis végig kellett néznie társai halálát; miután ő már senkitől nem tudott elbúcsúzni, kivégzése előtt jobb híján Damjanichnak csókolt kezet.

A 13 mártír honvédtiszt a szemtanúk szerint bátran állt hóhérai elé, akik elrettentésül estig kinn hagyták a holttesteket. Számításaik nem váltak be, ezzel a lépéssel ugyanis csak azt érték el, hogy a közeli falvakból több ezren zarándokoltak a vesztőhelyre. Batthyány Lajost ugyanezen a napon Pesten az esti órákban, az Újépület zárt udvarán állították kivégzőosztag elé, majd a ferencesek belvárosi templomában helyezték végső nyugalomra.

Az aradi tizenhármak és az első felelős miniszterelnök meggyilkolásával a Haynau által levezényelt megtorlás elérte csúcspontját, ami nem csak Magyarországon váltott ki erős indulatokat, de Európát is tiltakozásra sarkallta. A honvédtisztek és Batthyány kivégzése a bírósági eljárás dacára puszta gyilkosság volt, hiszen az ítélethozatalra egy koncepciós pert követően, jogtalan vádak alapján került sor; halálukkal Haynau - és Ferenc József - a magyarság függetlenségi törekvését kívánta büntetni, ennek nyomán pedig a tizennégy kivégzett férfit joggal tartjuk nemzeti ügyünk mártírjainak.

Tarján M. Tamás, Rubiconline

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/10/05/emlekezes-a-hosokre-1849-oktober- 6-az-aradi-vertanuk-es-batthyany-lajos-kivegzese/#more-32924
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 2294
  • e Hónap: 19087
  • e Év: 152004
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.