Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/64 oldal   Bejegyzések száma: 630 
De mi történik lefekvéskor?
  2014-11-30 20:01:12, vasárnap
 
 
Reflux Párna Webshop Refluxos köhögés Nyelőcsőgyulladás Tünetek

Reflux okozta fogerózió

- Hogy a sav a gyomorban maradjon!
reflux párna

Amikor ülünk vagy állunk, a gravitáció megakadályozza, hogy a gyomorsav a nyelőcsőbe visszajusson.

De mi történik lefekvéskor?
Ilyenkor a gyomor függőleges helyzetből vízszintes helyzetbe kerül.
Ekkor már csak a nyelőcső alsó záróizma tudja meggátolni a sav visszafolyását. A reflux betegeknél ez az izom nem zár rendesen, így nem képes a savat a gyomorban tartani.

A sav bejut a nyelőcsőbe és felmarja azt, fájdalmas gyomorégést, nyelőcsőgyulladást okozva, melyet gyakran köhögés, nyelési nehézség, torokköszörülés kísér.

Reggel elkezdjük kezelni a reflux tüneteit a szokásos gyógyszerekkel, melyek megpróbálják enyhíteni az éjszaka során begyulladt nyelőcső okozta fájdalmat. Így megy ez minden nap. Napközben a tünetet kezeljük, este pedig újból előidézzük.

Pedig a megoldás egyszerű, meg kell akadályozni, hogy a sav tovább irritálja a begyulladt nyelőcsövet.

Bővebb információ a párnáról

Herbafill Reflux Párna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A savanyúság egészségesebb, mint hitted!
  2014-11-30 16:18:32, vasárnap
 
 
A savanyúság egészségesebb, mint hitted!

A téli időszak ínyencségei többet jelentenek, mint plusz ízt a konyhában és az asztalon. A savanyúságoknak ugyanis megvan a jótékony hatásuk a szervezetre nézve, éppen ezért egyre több táplálkozási szakértő tanácsolja őket - viszont nem mindegyiket!

uborka-savanyusag

A szakértők szerint, a savanyúságban rengeteg a probiotikum. Ezek olyan egészséges baktériumok, amelyek megtalálhatók például a savanyú káposztában, a joghurtban, borban, kenyérben, szójaszószban és a sörben. A probiotikumok képesek megnyugtatni az immunrendszert, csökkenteni a gyulladásokat, enyhíteni az allergiás tüneteket és a megfázást, megelőzni a hasmenés és bélérzékenység kialakulását, növelni az immunrendszer reagálóképességét, és még bizonyos ráktípusok ellen is védelmet nyújtanak.

Olvasd el ezt is: A tökéletes savanyúság 5 titka

A joghurt és az otthon elkészített savanyúság kivételével, a szakértők nem tanácsolják azokat az élő baktérium-forrásokat, amelyek például a ketchupban, a feldolgozott (kereskedelemben kapható) savanyúságokban találhatók, vagy amelyek pasztőrözés által elpusztultak.

Stephen O'Keefe, a Pittsburghi Egyetem tudósa úgy nyilatkozott, a nyugati étkezés nagy problémája, hogy nem táplálja a bélflórát, csupán a felszínen aktiválja az emésztőrendszert. Valamennyi élelmiszert úgy állítanak elő, hogy az könnyen lebontható legyen, semmit nem hagyva a mélyebben elhelyezkedő emésztőrétegnek. Így felborul az emésztőrendszer mikrobiológiai egyensúlya, és jönnek a panaszok.

Olvasd el ezt is: Csalamádé télire

A rostok hiánya éhezteti a bélflórát, ezáltal gyengítve a testünk védekezőképességét. Ebből kiindulva O'Keefe-nek és tudós társainak meggyőződése, hogy az utóbbi időben egyre elterjedtebb bélbántalmak a nyugati étkezés számlájára róhatók.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házi jelzőrendszeres szolgáltatás
  2014-11-30 13:35:40, vasárnap
 
  Házi jelzőrendszeres szolgáltatás

Cégünk arra szakosodott, hogy őrizze ügyfeleink egészségi állapotát. Az ehhez szükséges felszereléssel, technikával , valamint hozzáértő mentős múlttal rendelkező diszpécser-személyzettel rendelkezünk.

A rászoruló mindig fokokozottan kiszolgáltatott. A krónikus és esetenként tehetetlenséggel is járó betegségekben szenvedőknél, pl. a cukorbetegségek, vérnyomás-ingadozással küzdők, onkológiai betegséggel együtt élők, de ugyanígy a szívbetegségben vagy mozgásszervi rendellenességben szenvedőknél egy hirtelen állapotromlás az azonnali segítség késlekedése miatt végzetes lehet.

Szolgáltatásunk életmentő lehet azok számára is, akik családtag, közeli barát vagy jó szomszéd hiányában magányosan élnek, és válsághelyzetben nem számíthatnak senkire.

Működése
Ügyfelünk lakásán telepített házi segítségnyújtó készülékünk - hálózati vagy mobiltelefonra kötve - egy csuklón viselt segélyhívó karkötő gombjának megnyomásával azonnal jelez központunkban, ahol 24 órás diszpécser szolgálat működik.

Olyan rosszullét vagy baleset esetén, amikor a sérült, esetleg idős ember számára egy telefonkészülék fizikai elérése, szám tárcsázás, kapcsolásra várakozás is értékes időt jelent, optimális megoldás lehet a segélyhívó karkötő.

A gomb megnyomása után szinte azonnal jelentkezik a mentős múlttal is rendelkező diszpécserünk, aki el tudja dönteni, hogy egy konyhai baleset után, kit értesítsen.

Az ügyeletes a számítógépén -a hívást követően azonnal meg jelenő- személyes adataival és kórelőzményeivel eldönti: Önnek milyen segítségre van szüksége pillanatnyilag, és intézkedik.

Súlyosabb szervi baj vagy krónikus betegség miatt fellépő állapotromlás esetén azonnal értesíti az Ön kezelőorvosát, kérésére hozzátartozóját is. A szerződésben lévő ügyfelünknek mindaddig nem engedjük el a kezét, amíg megnyugtató módon nem biztosítottuk ellátását.

Szolgáltatási csomagunk tartalma ügyfeleink részére
Egészségügyi szolgáltatásunkat bérleti konstrukcióban ajánljuk ügyfeleinknek.

A Házi jelzőrendszeres szolgáltatás csomag tartalmazza meg rendelőnek az általuk megjelölt ingatlanukban a készülék telepítését, beüzemelését, ellátott bekapcsolását a rendszerbe.

A meg rendelő nem kell hogy feltétlenül azonos legyen az ellátottal. Szerződésünk lehetővé teszi más részére az előfizetés megrendelését, szétválasztva ezzel a díjfizető és az ellátott személyét, sőt egy háztartáson belül több ellátott bekapcsolását a rendszerbe. Egy több generációs család fiatalabb tagjai számára előnyös lehet az idősebbek ilyen módon való felügyelete.

Továbbá 24 órás diszpécserközpontunkkal vállaljuk az ellátottaktól be érkező hívások kezelését és az eset súlyosságára való tekintettel, és a megrendelő igényeinek meg felelően intézkedünk. Egészségügyi sürgősségi esetben az Országos Mentőszolgálatot, nem sürgősségi, de helyszíni segítségnyújtás szükségességekor szerződött kivonuló partnereinket küldjük a helyszínre. Más esetekben, például betörés, tûz vagy rablás esetén a meg felelő szerveket irányítjuk a helyszínre.

A bérleti konstrukció esetében telepítéskor egyszeri díjat, havonta szolgáltatási és készülék bérleti díjat és eseti karbantartási díjat számolunk fel a meg rendelőnek. A nem sürgősségi kiszállásokért cégünk díjat számol fel.
Általános szerződési feltételek letöltése...
Download File
Hogyan lehet ügyfelünk?
Kapcsolatfelvételt követően értékesítőnk felkeresi Önt a lakásán vagy egy előre egyeztetett helyszínen, és megköti Önnel a BGH szolgáltatási szerződését.

A szerződés kötést követően az ügyféllel való idő pont egyeztetés után a készüléket 48 órán belül, de legkésőbb 5 munkanapon belül letelepítjük, és élesítjük a rendszert.

Készülékünk telefonon keresztül működik, minden riasztás a normál telefonos tarifák szerint kerül elszámolásra, és így is jelentkezik a telefonszámlán.

A szolgáltatási szerződésben rögzítésre kerül:

- A szerződő fél személyes adatai

- A szolgáltatás helyének (a berendezés telepítésének hely) adatai

- A meg rendelő nyilatkozata a szolgáltatás helyére vonatkozó körülményekről

- A szolgáltatás megjelölése, és fizetési mód

- A meg rendelő nyilatkozata a helyszíni intézkedések esetén értesítendő személyekről

- A meg rendelő nyilatkozata a szolgáltatás helyén található ingatlan riasztás esetére történő feltöréshez, vagy a szolgáltatónál letétbe helyezett kulccsal történő kinyitáshoz szükséghelyzetben, életveszély esetén.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Keserű halál a magány!
  2014-11-30 13:30:51, vasárnap
 
 
Keserű halál a magány!

Amikor bekopogtattam, hallottam: a lakás kong az ürességtől. Poros szekrények, pislákoló konvektor és recsegő Kossuth-rádió. Híreket mondunk. Nagymamám egyedül él.

Hétvégente, vagy ha van időm, munka után mindig felugrom hozzá. Megkérdezem mi a helyzet, hogy van, mit csinál . Mindig elmeséli, hogy mit látott a vásárcsarnokban, mit hallott a villamoson. Amikor már kifogyunk a témából, jönnek a megszokott párbeszédek.

- Szörnyű ez az élet. Az embernek sosincs elég ideje azokra, akiket szeret. - mondta.
- Igen. - mondtam.
- Valaha a családok még együtt éltek, és az emberek a szeretetet hajtották és nem a pénzt - mondta.
- Igen. - mondtam.

Ha Örkényt nem is, egy valamit biztosan megidéz ez a párbeszéd: Nagymamám egyedül él. Egyedül. Él.
Évszázadokkal ezelőtt megállapították, hogy az ember társas lény. Szüksége van szociális hálóra. A család a leginkább meghatározó csoport, ahol az egyén, mint társas lény kiteljesedhet. Erre azonban vajmi kevés esély van, ha a mindennapi rohanásban elfeledkezünk visszanézni, és hálát mondani azoknak, akik eddig mögöttünk álltak, és azt a bizonyos hálót képezték.

Az idő múlásával azonban észbe kapunk, és észrevesszük, hogy idős szeretteinket nem lehet magányban hagyni. Egy rossz lépés vagy egy útban lévő háziállat sajnos végzetes balesethez vezethet. Idős korban már a sokszor megtett út is - az ágytól a fürdőszobáig - veszélyes helyzeteket rejthet magában.

Egy baleset esetén tökéletes megoldást nyújt a BGH Házi Jelzőrendszer szolgáltatása, ami észrevétlenül simul be a mindennapokba, így garantálva, hogy baleset esetén a segítség a lehető leghamarabb megérkezzen.

Ajándékozzon biztonságot Karácsonyra!
A szeretet ünnepe már itt van a nyakunkon. A BGH lehetőséget ad arra, hogy biztonságot ajándékozhasson idős szeretteinek azért, hogy az elkövetkezendő évek karácsonyát is együtt tölthessék.

Tudjon meg többet az Otthoni Jelzőrendszerről, kattintson a gombra:
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Igaz történet: Hét évig voltunk együtt
  2014-11-30 12:46:58, vasárnap
 
 
Igaz történet: Hét évig voltunk együtt, most az öccsével járok

Hét évig jártam egy fiúval. Azt hittem, ő lesz a gyerekeim apja. Nem lett az, igaz más se, mert később se alakult úgy az életem, hogy gyereket szülhettem volna.

Miután a szerelmem elhagyott - mert rájött, hogy még nem élt eleget, és még nem élte ki magát eléggé... - még sokáig vissza-visszajárt. Szinte csak kísérteni, feltépni a sebet újra meg újra, mert nem akart már engem társnak. Viszont ha egyedül érezte magát, felhívott. Aztán lett egy barátnője, és úgy tűnt, engem sikerült elfelejtenie.

Egy buliban futottam össze az öccsével, pár év múltán. Utoljára pattanásos kamaszként láttam talán, hiszen az öcsike jó pár évvel fiatalabb nálam. Mostanra jóképű és vonzó férfi lett belőle - szabályosan leesett az állam, amikor felismertem. Ő persze rögtön tudta, ki vagyok, és azt is elmesélte, hogy már akkoriban is nagyon tetszettem neki, amikor a bátyjával jártam.

Sokat beszélgettünk, majd megbeszéltük, hogy találkozunk. Randevúzni kezdtünk, és bár eleinte úgy éreztem, csak barátság lesz a dologból, ahogy múlt az idő, szép lassan egymásba szerettünk. Mivel komolyra fordult a dolog, be kellett avatni a családokat. Mindenki örült, még az anyukája is elfogadta a döntésünket, pedig azt hiszem, sosem kedvelt igazán. Viszont a bátyja, az én volt szerelmem teljesen kiakadt. Annyi lány van a világban, miért pont az ő exét kellett becserkésznie?! - ezzel támadta le az öccsét. Aki azt hiszem, némi (tökéletesen indokolatlan) lelkifurdalással is küzd, hiszen nem elszeretett a testvérétől, hanem a testvére dobott engem, nem is túl elegánsan!

Az a baj, hogy Ádám, az exem bekeményített, és nem hajlandó egy asztalhoz ülni velünk, ami a családi események miatt nagyon kényelmetlen. Azt mondja, hogy ő képtelen asszisztálni ahhoz, hogy az öccse a volt csaját tapogassa. Talán, ha lenne barátnője, könnyebben megemésztené a dolgot, de most éppen nincs neki, ezért is olyan harapós. Fogalmam sincs mit csináljak, olyan kellemetlen ez az egész cirkusz mindenkinek. Remélem nem sikerül szétdúlnia a mi boldogságunkat!
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Meggyes csokis sütemény
  2014-11-30 07:48:50, vasárnap
 
  Meggyes csokis sütemény

Hozzávalók

2 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
2 kanál kakaópor
kevés só

A krémhez:

4 dl meggybefőttlé (vízzel pótoljuk)
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
csokimáz, a tetejére

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pu­ha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgoz­zuk, kétfelé osztjuk, és az egyik felébe kakaót teszünk.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 °C-fokon megsütjük. A meggylében a cukor­ral megfőzzük a pudingo­kat.

Ha kihűlt, belekever­jük a puha vajat, és össze­dolgozzuk.
A kihűlt piskóta tetejé­re kenjük a pudingos masszát, a legtetejére csokimáz kerül.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Vendégváró bögrés sütemény
  2014-11-30 07:46:53, vasárnap
 
  Vendégváró bögrés sütemény
- Nagyon egyszerű, gyors, finom sütemény! Változatosan elkészíthető..

A nyár a vendégvárás ideje. Jól jön ez a vendégvárós
süti recept, igaz? Én megsütöttem, isteni finom. Imádom a bögréseket, gyors és fincsi sütiket lehet varázsolni pillanatok alatt a családnak!

2,5 dl bögrével dolgozunk

Száraz hozzávalók:

1 bögre liszt
1 bögre darált dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 kanál olaj

Nedves hozzávalók:

1 egész tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej

Magozott meggy, ( rumos meggy), durvára vágott dió, csoki darabkák. De tehetünk bele mandulát, mazsolát, ami van otthon...

Elkészítése

A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük (tepsi méret: 33 x 20).
Teszünk a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és előmelegített sütőben 30-40 percig (tűpróba) sütjük.
Tetejét csoki mázzal vonjuk be, a csokit mikróban a vajjal felolvasztjuk, és a kész süteményre simítjuk. Lehet simán porcukorral is meghinteni, vagy akár félbevágva, diókrémmel megtölteni, ebben az esetben a tetejét is dió krémmel kenjük meg.

Ha simát akarunk, fordítsuk meg a tésztát, ott sima, és oda mehet a csokimáz.

—Egy kis citromhéj és fahéj hozzá adásával, még finomabb
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Hihetetlen, de működik
  2014-11-30 07:37:59, vasárnap
 
  Hihetetlen, de működik: az egyiptomiak így csináltak terhességi tesztet!

Az alábbi cikk elolvasása után kissé meginoghat a hitünk a valóság felé, de a kutatók alátámasztották a teszt valódiságát. Az ókori egyiptomiak korában nem volt még terhességi teszt,így a nők az alábbi módszerrel vizsgálták meg önmagukat.

Ha kételkednek a teszt hitelességében, mielőtt bármit is kijelentenének, tanácsoljuk, hogy végezzék el önök is egy várandós és nem várandós nővel, mint kísérleti alanyokkal.

A vizsgálathoz semmi másra nincs szükség, mint egy búza vagy árpa magra, amit egy kis pohárban el kell ültetni. A reggeli vizelettel kell locsolni a magvakat, de arra figyeljünk, hogy ne kerüljön sok föld a tetejére, valahogy a pohár 3/4 részénél helyezkedjen el. Ha leöntöttük a vizelettel, egy puha ruhával takarjuk le, és a következő reggel, ha a mag kihajt, a nőterhes, ha nem történik változás, akkor nincs várandós állapotban a nő.

A fenti tesztből nem csak azt tudták az egyiptomiak megállapítani, hogy terhesség áll-e fenn vagy sem, hanem a baba nemét is. Hogyan? Ha magvak több csírát növesztettek, akkor fiú, ha csak egy, vagy kisebb csírája van,akkor lány.

A kutatók 60 nőn tesztelték ezt a folyamatot, és 70 % alátámasztották a teszt igazát, vagyis, hogy tényleg működik.

Úgy tűnik a mai orvostudománynak is vannak áttörései, és egy ilyen esetben is alkalmazható a természet ereje! Mindezzel nem csak pénzt lehet megtakarítani, de a baba nemét is meg lehet állapítani már az elején, és nem kell megvárni a több hetes várandósságot.

Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai vicc...
  2014-11-30 00:08:02, vasárnap
 
  Mai vicc...

A parasztasszony kakast akar főzni, de nincs otthon a férje, hogy megkopassza, így hát az asszony lát hozzá. Kimegy a baromfiudvarra, elkapja a kakast, kupán vágja és elkezdi kopasztani. Amikor már az összes tollat kitépte, a kakas magához tér és elkezd keservesen kukorékolni. Az asszony megsajnálja és mivel szegény kakason egy szál toll se maradt, hát gyorsan varr neki egy nadrágot. Délután jön haza a férj és éktelenül röhögve nyit be a házba.
- Hát te mit röhögsz ennyire? - kérdi az asszony.
- Ilyet még nem láttam. - mondja a férfi a könnyeit törölgetve - A kakasunk az udvaron az egyik lábával tartja a tyúkot, a másikkal meg a sliccén a cipzárat próbálja lehúzni.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam
  2014-11-29 23:59:15, szombat
 
  A megbocsátás mindig a külső történésektől, elégtételektől és jóvátételektől függetlenül fogalmazódik meg bennünk. A megbocsátás, ami a másik cselekvésére adott válasz, előre vetíti az újabb harag és sértettség bekövetkezését. Mert ami miatt haragszom, és ami sért, az a másik mássága. A mássága, ami csendes lázadás az én a másikat magamba olvasztani igyekvő törekvésemmel szemben. A legalapvetőbb vétek, amit a másik ellenem elkövet, hogy nem azonos velem - más. Nem érzi, amit érzek, nem látja, amit látok és nem tudja, amit tudok. Az én tapasztalataim nem az ő tapasztalatai. És ez persze, fordítva is igaz.

A haragot az az illúzió táplálja, hogy a másik ugyanazt érzi, tudja és látja, azonosak a tapasztalataink, és ő ennek ellenére mégsem kér bocsánatot. Az igazság azonban az, hogy egyazon dolog kettőnk különböző perspektívájából egészen másnak látszik. Csak azt bocsáthatom meg a másiknak, hogy a másik nem én vagyok. De bűnös-e a másik a másságáért? Fordítsuk meg: bűnös vagyok-e azért, mert nem vagyok olyan, mint te? (Bűnös vagyok, de nem azért, mert nem vagyok veled azonos).

Magamban döntöm el, hogy nem jogos a haragom, és a sértettségem csak nekem árt. Amivel tartozik nekem a másik, az tulajdonképpen szerintem meglévő adósság. Még akkor is az én követelésem, ha a másik szeretetből vagy alázatból jogosnak ítéli a követelésem. Egyetlen igazán komoly vétek sem jóvá tehető, amit a másik ellenem, vagy én a másik ellen elkövettem. Lehetetlen egy valódi vétekért elégtételt adni. Ha valaki meghalt; ha egy kézirat elégett; ha egy nőt (férfit) megcsaltam; ha hazug szavakkal vádoltam meg valakit; - ezek mind egyszeri és megismételhetetlen élethelyzetek. Ha a megbocsátás jóvátétel lenne, akkor ezek a tettek megbocsáthatatlanok lennének. Visszaadhatatlan és kompenzálhatatlan. Egy gyermek halálát mivel lehet jóvá tenni? Semmivel. Csak én, a sértett vagyok képes ennek az ügynek a lezárására: megbocsátok.

A megbocsátás felmentő ítélet. Amikor a sértett ejti az elkövetővel szembeni vádakat. Eláll a bírósági tárgyalástól. Nem követel elégtételt. Mert belátja, hogy egyetlen vétek sem jóvátehető, ami valóban vétek a másik ellen. A vétkek, amelyeket a másik ellen elkövetünk, csak megbocsáthatók, de nem jóvátehetők. Ezért imádkozzuk: bocsáss meg, miképpen mi is megbocsátunk. Tetteink, amelyekkel kedveskedünk a másiknak, puszta hála a megbocsátásért, de nem jóvátétel. Mert a vétkek jóvátehetetlenek. A vétket csak a kegyelem oldja fel.

Forrás: SOKAJOBOLLink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/64 oldal   Bejegyzések száma: 630 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 630 db bejegyzés
e év: 6479 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 499
  • e Hét: 2741
  • e Hónap: 16170
  • e Év: 16170
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.