Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 140 
kókuszos csokis falatok
  2014-11-27 13:35:33, csütörtök
 
  forrás : nagyi titka


Kókuszos Csokoládés Mini Falatok

Hozzávalók

A tésztához:

30 dkg vaj vagy margarin

30 dkg porcukor

30 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt

6 db tojás

1 cs sütőpor

4 ek kakaópor



A krémhez:

0,5 l tej

15 dkg kókuszreszelék

20 dkg cukor

3 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt

20 dkg vaj

Ízlés szerint kókusz aroma vagy kókusz likőr



A csokoládés mázhoz:

15 dkg cukor

3 dkg kakaópor

5 dkg vaj

5 ek víz

Elkészítés

A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a tojásokat hozzáadva tovább habosítjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a vajas részhez forgatjuk.

Két féle módon süthetjük meg, vagy az egész masszát egy kikent és kilisztezett magas falú tepsiben megsütjük, majd sülés után kettévágjuk, vagy a tésztából két vékony lapot sütünk sütőpapírral fedett tepsiben. Ez utóbbi gyorsabb és egyszerűbb. Kb. 30 x 30 cm-es tepsit használjunk.

A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és folyamatosan kevergetve beleolvasztjuk. A kókuszreszeléket a liszttel elkeverjük, majd a forró tejhez adjuk. Hagyjuk besűrűsödni, majd levesszük a tűzhelyről. Ekkor adjuk hozzá a kókuszlikőrt vagy aromát, majd hűvös helyen hagyjuk a krémet megdermedni.

A kihűlt lapokat a krémmel összetöltjük, majd hűtőbe tesszük dermedni, még a máz elkészül. A mázhoz a hozzávalókat egy lábasban feltesszük melegedni, folyamatosan keverjük, mert hamar leég. Akkor kész, ha a cukor teljesen elolvad és a máz kissé besűrűsödött. Elkenjük a sütemény tetején, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.




 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
meggyes csokis vendégváró falatok
  2014-11-27 13:32:43, csütörtök
 
  forrás : nagyi titka

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg vaj 25 dkg porcukor
25 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt
5 db egész tojás
1/3 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A töltéshez:
40-50 dkg meggylekvár vagy más piros lekvár

A bevonathoz:
20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a tojásokat hozzáadva tovább habosítjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd ezeket is az előbbi hozzávalókhoz keverjük. A kapott masszát kettészedjük és az egyik felébe beleforgatjuk a kakaóport. A két tésztát két sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, kb. 1 cm vékonyra, majd 180 °C-on készre sütjük, és hagyjuk kihűlni.

A két lapot egymásra helyezzük, közéjük a lekvár kenve, majd a tetejét az olvasztott csokoládéval bevonjuk. Még tetszetősebb, ha egy kevés olvasztott fehér csokoládéval megcsurgatjuk. Miután a csokoládé bevonat megdermedt kis falatokra szeleteljük



 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
narancsos csokis falatok
  2014-11-27 13:30:13, csütörtök
 
  Hozzávalók

(25 x 45 cm-es tepsihez)

nagyi titka ( forrás )

Tésztához:

13 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt

18 dkg vaj

32 dkg porcukor

3 dkg méz

8 db tojásfehérje

12 dkg darált mandula /finomra/

0,5 dkg sütőpor

5 dkg narancshéj (1 nagy vagy 2 kisebb narancs)



Díszítéshez:

200 g tej vagy étcsokoládé

pisztácia

narancshéj



Elkészítés:

A vajat, a porcukrot és a mézet habosra keverjük, majd további keverés mellett belecsurgatjuk a szobahőmérsékletű tojásfehérjét és azzal tovább habosítjuk.

Ezután a mandulát a lisztet a sütőport és a narancshéjat összekeverem, majd belekeverjük a kihabosított anyagba és az így kapott tésztát kivajazott tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Sütés utána kész süteményt hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint kokcákra vagy hosszúkás falatokra vágjuk. Díszíthetjük olvasztott csokoládéval, narancshéjjal és tört pisztáciával.



 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
szezámmagos sós keksz
  2014-11-27 13:17:16, csütörtök
 
  szerezd be:
25 dkg Liszt
2 Tojássárgája
8 dkg Margarin
1 dl Tejföl
Késhegynyi Szódabikarbóna

1 db Tojás
Köménymag
Szezámmag


A lisztet, a tojássárgáját, a margarint, a tejfölt, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük és félkemény tésztát gyúrunk belőle.Ahogy meggyúrtuk a tésztát, körülbelül 4 milliméter vastagra kinyújtjuk, majd egy derelyevágó segítségével négyszögeket vágunk ki belőle.A tetejüket bekenjük tojással és köménymagot, szezámmagot szórunk rájuk. Betesszük az előmelegített sütőbe és 190 °C-on sütjük tovább. Akkor jó, amikor a színe világos aranybarnás lesz.
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
sajtos csiga
  2014-11-27 13:14:36, csütörtök
 
 

Hozzávalók:

2 tojássárgája ,

2 dl tejföl,

2 teáskanál só,

25 dkg margarin,

0,5 kg finomliszt

1 csomag sütőpor



Elkészítése:

A hozzávalókat kézi erővel, vagy géppel bedagasztatjuk. Majd 2 részre osztjuk, és gyúródeszkán körülbelül 30 cm-es téglalapra nyújtjuk.

Majd megkenjük az alábbi töltelékkel: 12,5 dkg rámával 15 dkg reszelt sajtot jól elkeverünk, ezt rakjuk a tésztára, úgy feltekerjük, mint a bejglit. Ezután alufóliába csomagolva 2 órára a hűtőbe tesszük. Ha jó kemény, akkor kb. gyufa szélességűre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon 18 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
sajtos perec
  2014-11-27 13:08:16, csütörtök
 
 
Hozzávalók:
50dkg liszt,
25dkg margarin,
2dkg szalakáli,
2 tojás,
2dl tejföl,
2.5 dkg só,
20dkg sajt + 5 dkg a tetejére

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk. Tojássárgájával megkenjük, megszórhatjuk sajttal, köménnyel is. Azonnal süthető. 180 fokon a kellő szín eléréséig sütjük
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
mini viktória süti
  2014-11-26 11:49:30, szerda
 
  HOZZÁVALÓK
Torta

200g porcukor

200g lágy vaj

4 tojás

200g Liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

1 tk sütőpor

2 evőkanál tej


Töltés

2 dl tejszin

vanília-kivonat

málna kis üveg dzsem

díszíteni a porcukrot

a porcukrot és a vajat habosra kikeverem , hozzáadom a tojásokat , majd a tejet, utána pedig a lisztet, szódát, sütőport is .
nyomózsákba töltöm át a masszát, s a mini muffin formába nyomom a tésztát, amit előtte kivajazok.
180 fokon sütöm 6-8 percig .
hagyom kihülni , majd kettévágom . megkenem az alsó tésztát lekvárral, arra felvert cukros tejszint simitok, rárakom a másik tésztát .

ez egy egyszerű sütemény akár KARÁCSONYRA is el lehet késziteni .



 
 
0 komment , kategória:  angol süteméyek  
sajtos - baconos keksz
  2014-11-25 14:08:54, kedd
 
  1 csésze liszt

1/2 teáskanál só

1/2 csésze friss parmezán sajt, reszelt

4 szelet bacon

4 ek. vaj

1/4 csésze tejszín

a bacont felszeletelem és kisütöm .
egy tálban összekeverem a hozzávalókat , két fólia között kinyújtom fél cm - re , berakom a 200 fokos sütőbe és megsütöm 10 perc alatt .


 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
könnyű sajtos - bazsalikomos keksz
  2014-11-25 13:40:34, kedd
 
  Hozzávalók:


1 csésze liszt
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
3/4 csésze finomra reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olvasztott vaj
3 evőkanál tejszín

az összes hozzávalót egybe keverem össze, fél cm - re kinyújtom , kivágom a formákat , s megsütöm .
közepes sütőbe tolom és 10 - 12 percig sütöm .



 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
mandulás " pithivier "
  2014-11-24 08:35:56, hétfő
 
  ez egy francia sütermény , roppant egyszerű , és finom .
két leveles tészta korong közé mandukás tölteléket kell rakni , megformázni a külsejét, megsütni .



1 / 2 csomag leveles tészta

60g vaj

60g cukor

80g őrölt héjas mandula

1 / 2 vaníliarúd belseje

1 tojás sárgája

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját,a vanília belsejét és ezzel is habosra keverjük, végül hozzáadjuk a mandulát.

A tésztát kinyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle. Egy tortához 3 korong kell.
AZ első korongot sütőpapírra tesszük, és rákenjük a tölteléket úgy, hogy a szélétől legalább 1-1,5 cm szabadon maradjon
, Ezt a szabadon maradó tésztarészt bevizezzük, hogy jobban tapadjon majd a maradék két tésztakorongot egymásra tesszük, és felsőt réteget bevágjuk egy éles késsel, rárakjuk a töltelékes alapra, és a széleket kissé összenyomjuk.30 percre mélyhűtőbe rakjuk.
Tojással bekenjük, ügyelve arra, hogy csak a tetejére kerüljön, az oldalakra ne csorogjon tojás.

220C-ra előmelegített sütőben mérettől függően 20-30 perc alatt megsütjük





forrás : http://kajapiazongora.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 140 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 140 db bejegyzés
e év: 1104 db bejegyzés
Összes: 8990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1251
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 49315
  • e Év: 558242
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.