Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Advent 1. vasárnapja van
  2014-11-30 21:03:08, vasárnap
 
 
az időjárás jó, nincs hideg, hó nincs,
inkább párás, esős a levegő.
 
 
0 komment , kategória:  advent karácsonyi vasárnapok  
Advent ünnep
  2014-11-30 21:00:19, vasárnap
 
  Advent mozgó ünnep, kezdete a november 30-ához,

Szent András napjához legközelebb eső vasárnap.
Idén az Adventi időszak december 1-jén kezdődik.

Ez az ünnep ma már világi ünnep is, azonban gyökerei a kereszténységbe nyúlnak.
Az időszak neve az azonos latin szóból ered, melynek jelentése eljövetel.
Advent az Úr eljövetelre való, elsősorban lelki felkészülés időszaka.


Az adventi koszorú Magyarországon újabban vált népszerűvé. A szokás eredetileg feltehetően német eredetű, Ausztriában a két világháború között terjedt el, Magyarországon a 80-as évek végén vált ismertté.
adventAz első Adventi koszorún a történetek szerint a ma szokásos négynél sokkal több gyertya állt. A karácsonyvárás napjaiban minden egyes napon gyújtottak gyertyát, azonban végül a négy gyertyával díszített Adventi koszorú készítése vált szokássá. Katolikus körökben a hagyományos adventi koszorún minden szín jelentéssel bír.A koszorún 3 lila és 1 rózsaszín gyertya szokás elhelyezni. A római katolikus vallásban a lila a bűnbánat színe. Karácsonyt Húsvéthoz hasonlóan böjt előzi meg, azt az időszakot régebben kisböjtnek nevezték. A rózsaszín az öröm színe. A rózsaszín gyertyát harmadikként gyújtjuk meg, a közelgő ünnep örömére. Az első alkalommal egy, a második alkalommal az első mellé még egy, a harmadik héten már három gyertyát gyújtunk meg a koszorún, míg végül mind a négy gyertya ég, így lesznek, mint az orgonasípok, növekvő magasságúak. Az adventi koszorú egyre gyarapodó fénye szimbolizálja a közelgő ünnep fényét, Jézust, ,,a világ világosságát". A római katolikus vallásban a gyertyák egy-egy fogalmat és személyeket is szimbolizálnak. A fogalmak sorrendben a hit, a remény, a szeretet és az öröm. Az adventi koszorú kerek formája az örökkévalót szimbolizálja, a koszorú zöld színe és az örökzöld növények pedig a halál feletti diadalmaskodást. A szintén gyakori, piros gyertyák hagyománya állítólag protestáns körből ered. A protestánsoknál a szokás szerint a koszorú közepére egy ötödik, fehér gyertyát is állítottak, amelyet Karácsonyeste gyújtottak meg. Itt a gyertyák szimbolikája is más, sorrendben: a fény, az út, az öröm és a béke valamint maga Jézus.
Egy újabb keletű történet, a karácsonyi ünnep szellemiségébe passzoló angyal-legenda, amely szerint minden gyertya egy-egy angyalhoz kötődik. Itt a gyertyák színe sorrendben kék, piros, fehér és lila. A történet szerint az első angyal közelebb hozza egymáshoz az embereket, a második szeretetet önt az emberek szívébe, a harmadik megindítja a szeretetet a szívekben, a negyedik pedig békességet hoz. A nem keresztény családokban a gyertya színét a koszorú készítőjének ízlése határozza meg.Egyházi körökben a gyertyagyújtások időpontja szombat este, a családoknál jellemzően mégis a vasárnapi gyertyagyújtás a szokásos, talán azért is, mert inkább ez a nap ad lehetőséget arra, hogy nyugalomban legyünk szeretteinkkel, vagy saját gondolatainkra figyelhessünk.
Akármilyen hagyomány szerint vagy fantáziánkra hagyatkozva, a magunk ízlése alapján készítjük is el a saját adventi koszorúnkat, ne felejtsünk el gyertyagyújtáskor egy kicsit megállni és befelé tekinteni. Végiggondolni azt, hogy mi tölti el a szívünket örömmel, hálával és szeretettel. Kik azok, akik a legkedvesebbek számukra és vajon elég jók vagyunk-e hozzájuk? Az első gyertyagyújtást én mindig megkönnyezem. Az adventi koszorú gyertyáinak fényében számomra ott van minden, ahonnan jövök és ahova tartok, minden ember, akit szerettem, de már nem él és ott vannak az élők, sőt, a nagyon is elevenek, a legszeretettebek: a gyerekeim.Örömteli várakozást kívánok, szeretettel,
 
 
0 komment , kategória:  advent karácsonyi vasárnapok  
Facebook szabályzat 2015.január 01-től
  2014-11-28 22:06:13, péntek
 
  Szolgáltatásaink 2015. január 1-jét követő használatával elfogadod a módosított felhasználási feltételeket, adatfelhasználási szabályzatot és cookie-szabályzatot,

valamint hogy az általad használt alkalmazások és webhelyek alapján továbbfejlesztett működésű hirdetéseket fogsz látni.

Ezekkel a változásokkal és a megjelenített hirdetésekkel kapcsolatos beállítási lehetőségekkel az alábbiakban részletesebben is megismerkedhetsz.


Felhasználási feltételeink és szabályzataink változása: tájékoztatás a Facebook működéséről és az adataid feletti rendelkezés lehetőségeiről

Az elmúlt év során új funkciókat és beállítási lehetőségeket vezettünk be, hogy a Facebook még jobban használható legyen. Eközben odafigyeltünk azokra is, akik azt kérték, magyarázzuk meg jobban, hogyan kapunk és használunk fel adatokat.
Ettől kezdve az Adatvédelmi alapismeretek oldalon kaphatsz tippeket, illetve gyakorlati útmutatót is találsz arról, hogyan tudod kézben tartani a Facebook használata során az adataidat. Emellett a felhasználási feltételek, az adatfelhasználási szabályzat és a cookie-k használatára vonatkozó szabályzat is változik, egyrészt hogy tükrözzék az új funkciókat, amelyeken dolgoztunk, másrészt hogy könnyen érthetővé váljanak ezek a dokumentumok. Emellett elindul az általad a Facebookon kívül használt alkalmazások és webhelyek alapján továbbfejlesztett működésű hirdetések (online viselkedésalapú hirdetések) alkalmazása, ugyanakkor bővítjük az ilyen hirdetésekkel kapcsolatban rendelkezésedre álló beállítási lehetőségeket.
Ezek a módosítások 2015. január 1-jén lépnek hatályba. Mint mindig, örömmel vesszük, ha visszajelzést küldesz a szabályzatainkról.

Adatvédelmi alapismeretek
Az Adatvédelmi alapismeretek oldal interaktív útmutatókat tartalmaz, amelyek választ adnak a leggyakoribb kérdésekre azzal kapcsolatban, hogyan rendelkezhetsz a Facebookon található információid felett. Megismerheted például a megjelölések eltávolítását, az ismerősök törlését, a letiltási funkciót, valamint hogy az egyes bejegyzéseidhez milyen módon tudod kiválasztani a célközönséget. Ez a tájékoztatás 36 nyelven érhető el.
A beállítások ellenőrzése funkció megjelenése, a nyilvános közzététel előtti emlékeztető, valamint az egyszerűsített célközönség-választók bevezetése mellett az Adatvédelmi alapismeretek oldal bemutatása a legutóbbi lépésünk, amelyet annak megkönnyítése érdekében tettünk, hogy valóban azokkal az emberekkel oszd meg a tartalmakat, akikkel szeretnéd.

Megkönnyítjük, hogy a Facebook a leghasznosabb lehessen a számodra.
Az emberek nap mint nap alkalmazásaink és szolgáltatásaink használatával lépnek érintkezésbe a nekik fontos többi emberrel, helyekkel és dolgokkal. A szabályzatok változásai tükrözik azokat az új termékeket, amelyeken a Facebook használati élményének fejlesztése érdekében az utóbbi időben dolgoztunk. Emellett könnyebben érthető módon ismertetik, hogyan működnek a szolgáltatásaink. Néhány fontosabb pont:
Fedezd fel, hogy mi folyik körülötted! Szabályzataink módosításával világossá tesszük, hogy az általad használatra választott funkciók függvényében hogyan kapunk meg helymeghatározási adatokat. Emberek milliói jelentkeznek be kedvenc helyeikre, illetve használják az olyan választható funkciókat, mint például az Ismerősök a közelben (a funkció jelenleg csak egyes régiókban használható). Olyan fejlesztéseken dolgozunk, amelyek segítségével a tartózkodási helyed és az ismerőseid tevékenysége alapján a legrelevánsabb információkat tudjuk megjeleníteni neked. A későbbiekben, ha úgy döntesz például, hogy megosztod a tartózkodási helyedet, akkor megnézheted esetleg a közeli éttermek étlapját vagy a környéken lévő ismerőseiddel kapcsolatos híreket.
Kényelmesebb vásárlási lehetőségek: Egyes régiókban egy Vásárlás gomb használatát teszteljük. A gomb megkönnyíti az emberek számára, hogy a Facebook elhagyása nélkül ismerhessenek és vásárolhassanak meg termékeket. Dolgozunk emellett olyan új folyamatokon is, amelyekkel a tranzakciókat még kényelmesebben lehet végrehajtani.
Az adatvédelemmel kapcsolatos tájékoztatást akkor találod meg a Facebookon, amikor szükséged van rá: A tippeket és javaslatokat a jobb hozzáférhetőség kedvéért az Adatvédelmi alapismeretek oldalra helyeztük át. Adatfelhasználási szabályzatok rövidebb és világosabb lett, könnyebben érthetővé vált.
Tájékoztatás az általunk kapott információk felhasználásának módjáról: Például az akkumulátorral és jelerősséggel kapcsolatos adatok segítségével tudjuk biztosítani, hogy alkalmazásaink jól működjenek a készülékeden. Amikor olyan választható funkciókat kínálunk, mint például a bejelentkezések a helyekre vagy a bejegyzésekben a helyszín megadása, engedélyt kérünk a telefon helymeghatározásai adatainak használatához.
A Facebook-vállalatcsalád tagjainak és alkalmazásainak együttműködésével kapcsolatos tudnivalók: Az elmúlt néhány év során a Facebook megnőtt, és szeretnénk biztosak lenni abban, hogy tudsz vállalatcsaládunkról, alkalmazásainkról és szolgáltatásainkról. A gyűjtött adatokat arra használjuk fel, hogy jobb használati élményt tudjunk nyújtani. Például ha kizártad magadat Instagram-fiókodból, Facebook-adataid használatával új jelszót tudsz beállítani. A dokumentumokban megjelenő módosítások semmilyen esetben nem jelentenek változtatást azokkal a vállalásokkal kapcsolatban, amelyeket az Instagram, a WhatsApp vagy más vállalat tett információid és személyes adataid védelmével kapcsolatban.
Az adataid és a hirdetések: Időnként felmerül a kérdés, hogyan osztjuk meg az emberek adatait a hirdetőkkel. A mostani módosításokkal semmi nem változik - a hirdetőknek olyan módon segítünk, hogy embereket a nekik megfelelő hirdetésekkel elérjenek, hogy közben nem közöljük velük, ki vagy. További tudnivalók a hirdetésekről, valamint a megjelenített hirdetésekkel kapcsolatos beállítási lehetőségekről.
Tudnod kell, hogy a Facebookon megadott beállításaid nem változnak, és hogy egyes funkciók csak bizonyos régiókban használhatóak. Például a megjelölési javaslatok csak Kanadán és az EU-n kívül érhetőek el.

A hirdetések jobb kontrollálhatósága
Többektől hallottuk, hogy több készülék és böngésző használata esetén nehéz beállítani, hogy milyen típusú hirdetések jelenjenek meg. Régebben, ha a laptopodon beállítottad, hogy bizonyos típusú hirdetéseket nem szeretnél látni, ez a döntés nem minden esetben működött a telefonodon megjelenő hirdetéseknél is. Tudjuk, hogy sokan használnak a Facebook elérésére egynél több telefont, táblagépet vagy böngészőt, ezért meg kell könnyíteni, hogy egységesen tudj megadni egy olyan beállítást, amely aztán az összes készülékedre érvényes lesz.
A Facebook ezért tiszteletben tartja a megjelenített hirdetésekkel kapcsolatban hozott döntéseidet, méghozzá minden készülékeden. A Digital Advertising Alliance (,,Digitális Hirdetési Szövetség") webhelyén keresztül elutasíthatod az általad használt alkalmazásokon és webhelyeken alapuló hirdetések megjelenítését a Facebookon. Az iOS és Android rendszerek beállítási lehetőségein keresztül szintén lehetőséged van elutasítani az ilyen hirdetéseket. Amikor közlöd velünk, hogy nem szeretnél ilyen típusú hirdetéseket látni, a döntésed automatikusan az összes olyan eszközre vonatkozik, amelynek használatával a Facebookot eléred. Ezenkívül a hirdetéstípusok beállítását Ausztráliával, Kanadával, Franciaországgal, Németországgal, Írországgal és az Egyesült Királysággal kezdődően további országokban is elérhetővé tesszük.
Reméljük, hogy ezek a változások kellemesebb használati élményt jelentenek majd számodra. Az emberek információinak védelme, a jól használható adatvédelmi beállítási lehetőségek biztosítása központi szerepet játszik minden tevékenységünkben, és úgy gondoljuk, hogy ezek a bejelentések fontos lépést jelentenek.
 
 
0 komment , kategória:  internet,facebook irás  
Tescó végleg bezár?
  2014-11-26 19:35:22, szerda
 
  Lehúzza a rolót Európa legnagyobb áruházlánca!!

Az ok, és a vezető nyilatkozata a cikkben olvasható!!


Tovább a cikkhez:
Internetes forrásokból tudtuk meg, hogy bezár Európa legnagyobb üzletlánca! A több éve veszteséges franchise, jövő év elején végleg bezár, mondta el a vezérigazgató. “18 országban vagyunk jelen, és ebből csak 2 nyereséges" nyilatkozta az illetékes. Úgy tűnik, TESCO nélkül maradunk! Évek óta anyagi gondokkal küszködtek, és most úgy döntöttek bezárják a hálózatot. Sokan sajnáljuk, de sajnos ez elkerülhetetlen. Forrás: Internet
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Devizahitel: forintositása a bankban
  2014-11-25 22:56:24, kedd
 
  Devizahitelek: meghozta a nagy döntést az Országgyűlés
MTI,Portfolio2014. november 25. 09:16


Az Országgyűlés kedden a kormány javaslatára elfogadta azt a törvénymódosítást, amely a jövő év elejétől automatikusan forintosítja a deviza, vagy devizaalapú fogyasztói jelzálogkölcsön-szerződéseket. Elfogadták az ügyfelek tájékoztatásáról és a hitelek jövőbeni kamatozásáról szóló fair banki törvényt is.

Fényes-e a magyar agrárjövő? December 4-5-én az agrárium csúcsvezetői válaszolnak.
hirdetés


Elfogadták a forintosítási törvényt

A képviselők 116 igen szavazattal, 38 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett hagyták jóvá Trócsányi László igazságügyi miniszternek az egyes fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének módosulásával és a kamatszabályokkal kapcsolatos kérdések rendezéséről szóló javaslatát. A forintra átváltott hitelek referenciakamathoz, a három hónapos budapesti bankközi kamatlábhoz (BUBOR) kötött hitelek lesznek, vagyis nem fix kamatozásúak. Az átváltási árfolyamot a június 16. és november 7. közötti jegybanki devizaárfolyam átlaga, vagy az MNB november 7-én jegyzett hivatalos devizaárfolyama közül választják ki az adósoknak kedvezőbbet választva. Ez alapján a svájci frank esetében 256,47 forintos, az eurónál 308,97 forintos, a japán jennél pedig 2,163 forintos árfolyammal számolhatnak az érintettek.

Részletek a forintosítási törvényről:
2014.11.21 10:00 Devizahitelek: megjött Rogánék jobbegyenese, íme a részletek

Elfogadták a fair banki törvényt

Elfogadta a fair bankokról szóló törvényt is az Országgyűlés kedden. A képviselők 115 igen, 13 nem szavazattal, 25 tartózkodás mellett támogatták a kormány javaslatát. A törvény szigorúbb feltételekhez köti az egyoldalú kamat-, költség- és díjemeléseket, valamint egyebek mellett szabályozza a hitelszerződés megkötését megelőző tájékoztatást. Érinti a hitelszerződés módosítására vonatkozó rendelkezéseket, a hitelszerződés fogyasztó általi ingyenes felmondására irányadó szabályokat, a deviza alapú hitelekre vonatkozó speciális rendelkezéseket, valamint az új szerződéses feltételekre vonatkozó átállási szabályokat. Az előterjesztő Trócsányi László igazságügyi miniszter korábban arról beszélt: a cél, hogy szélesítsék az átlagos magyar fogyasztók védelmét.

Részletek a fair banki törvényről:
2014.11.11 17:03 Deviza- vagy forinthitel? - Mindegy, ez lesz mostantól (3.)

Íme a menetrend
Január 1-jétől már az új, rögzített árfolyam alapján esedékesek a törlesztőrészletek (CHF: 256,47, EUR: 308,97, JPY: 2,163 forintos árfolyam).
Március-áprilisban megkapják az ügyfelek a postai tájékoztatást az elszámolásokról és a forintosításról.
30 napjuk lesz az ügyfeleknek, hogy jelezzék: devizában szeretnének maradni (az alább olvasható 4 feltétele van ennek). Ha nem teszik, akkor február 1-jei visszamenőleges hatállyal forintosítják a jelzáloghitelüket. A szerződés az értesítés kézhezvételét követő 31. napon, vagyis legkésőbb május 31-éig automatikusan módosul, a február 1-je óta (a még vissza nem állt kamat miatt) fizetett többlet-törlesztőrészletet a banknak át kell utalnia.
Az új törlesztőrészletet első alkalommal májusban (a banki tájékoztatás határidejét követő hónapban) kell fizetni, a szerződések a devizanem és a kamatozás kivételével a forintosítás révén változatlanok maradnak.
Ha megtörtént a forintosítás, de nem tetszik az ügyfélnek a forintosított hitel feltételrendszere, akkor ingyen felmondhatja a hitelét a szerződésmódosulást követő 60 napon belül, vagyis az utolsóként tájékoztatást kapó ügyfelek esetében legkésőbb július 30-áig.
A felmondást követő 90 napon belül ki kell egyenlíteni a tartozást, vagyis a banki tájékoztatást követő 150 napon belül, legkésőbb október 28-áig le kell zárulniuk a hitelkiváltásoknak.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Víz ivás mikor mire jó?
  2014-11-20 22:07:48, csütörtök
 
  Egy pohár víz!
Amit én sem tudtam! Megkérdeztem az orvost :
miért van az, hogy én és mások gyakorta vizelünk az éjszaka folyamán?
.Válasza: A gravitáció a test vízkészletét az alsó részekben tartja, amíg fent vagy, azaz függőleges a testtartás.

Amikor lefekszel és a test alsó részei (lábak és belső szervek) a vesékkel kerülnek egy szintre, ez az az állapot, amikor a vesék kiszűrik és kibocsátják a vizet, mert részükre ez ekkor könnyebb.

A vízivás idejének pontos meghatározása ebből a szempontból fontos,nagyon is jelentős

- mondja egy szívspecialista !!

A vízivás meghatározott időpontokban nagyban befolyásolja a testre kifejtett hatékonyságát :

2 pohár víz felkelést követően - segíti a belső szervek aktivitását

1 pohár víz 30 perccel étkezés előtt - elősegíti az emésztést

1 pohár víz fürdés előtt - segíti a vérnyomás csökkentését

1 pohár víz lefekvés előtt - csökkenti az agyvérzés vagy szívroham kockázatát
, ill. kialakulásának a lehetőségét.

Kérlek továbbítsd ezt másoknak is, akikkel törődsz!......

Hozzáteszem:az orvosom megalapozott véleménye szerint,

a lefekvés előtti pohár víz megakadályozza az éjszakai lábgörcsök kialakulását
- mert a lábizmoknak vízre van szükségük görcskialakulása idején.
mert a lábizmoknak vízre van szükségük görcskialakulása idején.

csökkenti az agyvérzés vagy szívroham kockázatát, ill. kialakulásának a lehetőségét

. Kérlek továbbítsd ezt másoknak is, akikkel törődsz!......

Hozzáteszem:az orvosom megalapozott véleménye szerint,

a lefekvés előtti pohár víz megakadályozza az éjszakai lábgörcsök kialakulását

segíti a vérnyomás csökkentését 1 pohár víz lefekvés előtt

elősegíti az emésztést 1 pohár víz fürdés előtt
 
 
0 komment , kategória:  egészség, betegség  
Devizahitelezetteknek
  2014-11-18 23:20:32, kedd
 
  2014. november 17., hétfő
Dr. Damm Andrea rendkívüli felhívása
Kedves Barátaim!
Ha végre szeretnétek tenni Magatokért és a társadalomért valamit, akkor most van az utolsó esély rá, mert a devizahitelezés ügye olyan fordulatot vett, ami jogállamban elképzelhetetlen.

A ma beterjesztett törvényjavaslat egyszerűen átírja azt a szerződést, amit Ti és/vagy honfitársaitok kötöttek meg olyan akarattal, amelyre Ti nem hatalmaztátok fel sem a Kormányt, sem a parlamenti képviselőket.

Olyan éhes a fekete pénzzel kitömött banda arra, hogy a devizaadósok ingatlanjait olcsón megszerezze, hogy még csak nem is gondolkodott, mennyi buktatója van ennek a jogilag értékelhetetlen törvénynek.


Úgy tudtok ellene tenni, hogy írtok tértivevényes levelet a Miniszterelnöknek, az Országgyűlés elnökének, a Köztársasági Elnöknek, s az igazságügyi miniszternek arról, hogy Te nem kérted meg arra, írja át a bankkal kötött szerződésedet és ezért azt meg ne merje tenni.

Majd Te eldöntöd, hogy mit teszel a szerződéseddel vagy mit nem, de Te őket erre nem hatalmaztad fel.

Írd meg azt is, hogy ha megalkotja ezt a javaslatot, pert indítasz ellenük kártérítés iránt.

Emellett írjatok a banknak tértivevényes levelet arról, hogy egyrészről a szerződésetek semmis, mert a Hpt. valamint a Ptk. szabályait sérti, egyúttal pedig miután a 2/2014. PJE kúriai jogegységi döntésben írott azon feltétel, hogy nem volt valós az árfolyam kockázatról történt tájékoztatás, ezért tisztességtelen azt alkalmazni, ügyetekben fennáll, ezért az árfolyam emelkedést Veletek szemben nem alkalmazhatja.


Írjatok továbbá emailt minden kormánypárti parlamenti képviselőnek, hogy ha a Ti kérésetek ellenére a szerződésetek módosulását megszavazza, pert indítasz ellene kártérítés iránt, mert nem az esküjének megfelelően gyakorolja képviselői tisztségét

.
Kérlek Benneteket, küldjétek el ezt a levelet minél több embernek, hogy dőlhessenek a levelek országunk vezetőihez, akik az 50-es évek államosítása után most a bankrendszer anomáliáinak felhasználásával készülnek arra, hogy megszerezzék az emberek ingatlanát és minden értékkel bíró vagyonát.
Üdvözlettel:
Damm Andrea
- See more at: http://devizahitel-atveres.blogspot.hu/.../dr-damm-andrea-ren...
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
sztrájk 2014. nov. 17-én 18 órakor Budapesten.
  2014-11-16 20:37:18, vasárnap
 
  TALÁLKOZÁSI INFÓ: 18:00-ra legyen ott mindenki a Kossuth téren, Alkotmány utca végénél lévő oldalon, láthatósági mellényben, síppal.
A közfelháborodás napja _budapesti_ szervezői NEM fognak KÜLÖN foglalkozni a devizaadósokkal.
Ezt úgy kell érteni, hogy olyan sok embernek van tele a töke a dolgokkal, hogy egyszerűen nem lesz hely és idő, hogy mindenki problémáját elmondják. Nem akarnak kivételezni senkivel sem, így mi sem kapunk extra időt/említést. Ez egy általános "teli van a tökünk" tüntetés lesz. Ott leszünk, hogy nyomást gyakoroljunk és hogy megteremtsük a hangulatot. Hallassuk a hangunkat! Eresszük ki a gőzt!
Én ott leszek! Mert nem csak a bankok ellen, hanem az országért is megéri küzdeni!
Emiatt visszaállunk az eredeti tervre:
- figyeljünk oda a szervezőkre!
- mindenki hozzon magával LÁTHATÓSÁGI FÉNYVISSZAVERŐ MELLÉNYT és tegye fel, hogy a devadósok "látszódjanak"
- mindenki hozzon sípot és ne féljen használni azt!
- ESŐ várható, úgy öltözzetek.
- Mindenki hozzon magával megfelelő mennyiségű innivalót + kaját.
- pártzászló, pártsál, párthoz köthető izémizék: TILTOTT!
- féltégla, molotov-koktél, vágó-szúrófegyverek, robotrepülők: TILTOTT!
- transzparensekről infó: később többet, de mindenképpen kell A/3 méretű lap, rajta 256 és 309 áthúzva. Lehet kartonra filccel, csak jól látható és kontrasztos legyen!
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
menetrendes viccek
  2014-11-14 22:53:21, péntek
 
  Volán infó - jó !

UTAS: - Gipszelt lábbal fel lehet szállni a buszra?
INFÓS: - Ha tud!

OKOSKODÓ UTAS: - Hollókőre még mindig ugyanonnan, a 14-es kocsi
állásról indul?
INFÓS: - Mióta az eszemet tudom, az 1-esről indul.

FÉRFI UTAS: - Milyen messze van a kalocsai laktanya a buszállomástól?
NŐI INFÓS: - Nem tudom, még sosem voltam Kalocsán katona.
UTAS: - Gondoltam hátha

.
UTAS: - Mezőkövesdre melyik a legutolsó busz?
INFÓS: - 15:50.
UTAS: - És azután?
INFÓS: - Az utolsó után általában már nincsen busz.
UTAS: - Maguknál is így van? Nálunk is, köszönöm!


UTAS: - Szabadkára mikor megy busz?
INFÓS: - Reggel 7-kor.
UTAS: - És előbb?
INFÓS: - Nincsen, csak egy járat van naponta.
UTAS: - Ja, egy járat, értem, és utána?


UTAS: - Tudna nekem egy olyan járatot mondani, ami reggel 8-ra
Jászberényben van?
INFÓS: - Malév charter járat.


UTAS: - Kecelre hogyan tudok eljutni?
INFÓS: - Busszal.
UTAS: - És honnan indul a busz?
INFÓS: - A buszállomásról.UTAS: - Romániába mikor mennek a buszok?
INFÓS: - Románia elég nagy, hova szeretne eljutni?
UTAS: - Mindegy, csak átmenjen a határon. Tessék mondani, mindegyik
busz átmegy a határon, ami Romániába megy?


UTAS: - Nyugdíjasnak kell helyjegy?
INFÓS: - Igen, de 65 éven felül ingyenes.
UTAS: - És 70 éven felül?


UTAS: - Kerepesre mikor mennek buszok?
INFÓS: - Mikor szeretne menni?
UTAS: - Másnap.


UTAS: - Érdeklődni szeretnék, hogy Kecskeméten mi újság van?
INFÓS: - Szerintem ott is szép napos idő van.


UTAS TELEFONBAN: - Zalakarosra szeretnék jegyet rendelni.
INFÓS: - Jegyet nem lehet telefonon rendelni, mert sajnos a Volánnak
nincs ilyen szolgáltatása.
UTAS: - Akkor hívjak más telefonszámot?


UTAS: - Egerbe, ami nem áll meg!
INFÓS: - Olyan buszt mondjak, ami Egerben nem áll meg? Elég sok van...


UTAS: - Egerbe vagy Gyöngyösre melyik a következő?
INFÓS: - És Egerbe vagy Gyöngyösre szeretne menni?
UTAS: - Nekem mindegy, mert Salgótarjánba megyek.


UTAS: - A makói busz bejött már?
INFÓS: - 21 órára kell jönnie.
UTAS: - A makói busznak?


UTAS: - Érdeklődni szeretnék, hogy mikor megy a Deák térre a következő
metró?


UTAS: - Meg tudja mondani, hogy ami 18 órára jön a 15-ös
kocsiállásra, az honnan jön?
INFÓS: - Nézze uram, minden busz a 15-ösre érkezik, és elég sok jön
hat órára, mégis honnan várja?
UTAS: - Azt nem tudom, de annyit segítek, hogy a 15-ös
kocsiállásra érkezik.UTAS: - Tessék mondani, van még 1 órám a busz indulásáig, mit
csináljak addig?
INFÓS: - Tessék malmozni.UTAS: - Mikor megy Gödöllőre busz?
INFÓS: - 11:45-kor.
UTAS: - Mennyi időm van még hátra?
INFÓS: - Ki tudhatja azt biztosan....?UTAS: - Tiszaugra mikor megy reggel busz?
INFÓS: - 6:20-kor.
UTAS: - És az ott a kanyarban megáll?
INFÓS: - Nem tudom, tetszik tudni a menetrend nem kanyarodik...
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
Amerikából kitiltottak
  2014-11-10 22:46:59, hétfő
 
  Az Amerikai kitiltási botrány hátterében százmilliárdos csalás, az AIG botrány áll!
Az AIG...

Ez az amerikai tulajdonban lévő biztosító és pénzpiaci szereplő a hazai pénzintézetekkel és ezeknek az anyabankjaival is kapcsolatban áll(t) !
Az óriáscég közreműködött a Magyarországi jelzálog-hitelezés kockázatainak a kezelésében.
Az amerikai adófizetők pénzéből megmentett társaság, hatalmas összegben, több milliárd dollárt fizetett a hazai pénzügyi szektor szereplőinek is ! Ez a csalás, az amerikai érdekeket is súlyosan sérti !
A hazai pénzintézetek, olyan típusú saját befektetési pozíciót alakítottak ki a deviza alapú termékcsoport értékesítése során, melyben minden felmerülő kockázat áthárításra, transzferálásra került, azaz kezelték !
Rendelkezünk olyan okiratokkal, egyértelmű bizonyítékokkal melyek azt igazolják, hogy a pénzintézetek gyakorlata csalárd, tisztességtelen és uzsorás !
A tevékenységünk miatt ezekkel az okiratokkal, az ügyben "valamennyi" érintett rendelkezik !
A devizahitelezésben meghatározó szerepet vállaló hazai pénzpiaci szereplők, tisztességtelen elszámolási és követelés érvényesítési gyakorlatát, az ügyben "már" minden érintett ismeri !
A devizahiteles érdekvédelem jelentős része a jelzálog-hitelezésből adódó kockázatok kezelésével kapcsolatos pénzpiaci eszközöket, műveleteket, termékeket és ügyleteket, valamint ezen tevékenységet végző pénzügyi szereplőket nem ismeri, így a kitiltási botrány ügyben értetlen és a tudatlanságát rosszindulatú megjegyzésekkel leplezi. Ez ügyben Mi a sajnálatunkat kívánjuk kifejezni, hiszen ezzel hozzájárulnak a magyar családok totális kifosztásához.
A kitiltási botránynak tehát sok milliárd dollár az oka, hiszen amerikai adófizetők pénzét is (AIG) - a magyar devizahitelesek teljes kifosztása mellett - megkívánták a hazai pénzügyi szereplők.

Az árfolyam típusú kockázattal és korlátlan kockázatvállalással járó ügylet során a szerződő felek között súlyos információs különbség van, az ügyfél korlátozott ismereteit az erőfölényben lévő pénzügyi intézmény könnyedén ki tudta használni.
A tőke devizában van meghatározva, nyilvántartva és ennek összege devizában "nem" nő(!), kizárólag a forintellenérték változik.
Azonban ez a típusú kockázatvállalás nem közös akarat volt, hiszen a hitelezői tájékoztatás nem volt teljes körű. A kockázatkezelési lehetőségekről szóló tájékoztatások, valamint a kockázatok névlegessége nem volt a szerződés és a tájékoztatás része... ha az ügyfél devizapiaci ismeretekkel nem rendelkezik, ott a kockázatvállalás primitív. Az esetleges árfolyam típusú kockázatot, éppen a deviza típusa határozza meg... pl. a japán jen (a carry trade ügyletek kedvelt devizája) kockázatai jelentősen eltérnek más devizák, pl. az euró lehetséges kockázataitól.
Az lehet, hogy a bankok nem ismerhették előre a devizaárfolyamok pontos alakulását, viszont az igazolható, hogy a hitelező az árfolyamkockázatot kezelte, mely után, gyakorlatilag végignézte a magyar családok százezreinek a vergődését, drámáját, halálát.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 195 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 97
  • e Hét: 312
  • e Hónap: 2662
  • e Év: 2662
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.