Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Az "ismeretlen szenteket" méltatta a pápa .....
  2014-11-01 23:43:45, szombat
 
  Az "ismeretlen szenteket" méltatta a pápa Mindenszentek napján
...... ......


Az általa "ismeretlen szenteknek" nevezett embereket, így többek között a háború, éhínség és szegénység elől menekülőket, a munkanélkülieket és a hontalanokat méltatta Ferenc pápa Mindenszentek napján, a Verano római temetőben bemutatott szentmiséjén szombaton.
A katolikus egyházfő a misén egyúttal elítélte a "pusztítás modern kultúráját", azt, hogy napjaink embere "képes elpusztítani a Földet (...), az életet, a kultúrát, az értékeket és a reményt". A tavalyihoz hasonlóan idén is teljes mértékben improvizált szentmisén Ferenc pápa Isten segítségét kérte, hogy állítsa meg "az őrült rombolást".
Beszédében a pápa elítélte azt is, hogy a menekültekre, az éhezőkre, a beteg gyermekekre gyakran úgy tekint a társadalom, "mintha nem is emberek lennének, hanem egy más fajhoz tartoznának". Ezzel szemben méltatta azokat "az ismeretlen szenteket", akik nagy gyötrelmeken mennek keresztül a világ számos pontján. "Az Úr felszenteli ezeket az embereket szenvedéseiken keresztül" - mondta.
Külön kiemelte azokat, akiknek "el kell menekülniük otthonukból, hogy megmentsék életüket", vállalva ezért az éhezést, betegséget és hideget is. Egyúttal arra kérte a katolikus híveket, hogy imádkozzanak ezekért az ismeretlen szentekért..
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Temető gyertya fényei
  2014-11-01 23:39:07, szombat
 
  Forrás: mtv képtára
Nagyobb kép Link
...... ............


Nagyobb kép Link
...... ..........


Nagyobb kép Link
...... ........


 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Tízezrek látogatták meg a temetőket országszerte
  2014-11-01 23:30:37, szombat
 
  Forrás mtv híradó
Ma van Mindenszentek ünnepe, a katolikus egyházban ez az üdvözült lelkek emléknapja, amikor az összes szentet megünneplik. Mindenszentek napján és holnap, Halottak Napján országszerte százezrek keresték, keresik fel elhunyt szeretteik sírját. Szombaton több tízezren vittek virágokat, mécseseket a budapesti temetőkbe, de óriási volt a forgalom a vidéki temetőkben is. Ilyenkor az autósforgalom a többszörösére nő, ezért a rendőrség fokozott figyelmet és körültekintést kér az autósoktól, gyalogosoktól egyaránt.
Mindenszentek napján már kora délelőtt sokan voltak az óbudai temetőnél. Sokan autóval érkeztek, de a többség inkább a tömegközlekedést választotta. A BKK a hétvége alatt sűrítette a temetőkhöz induló járatok menetrendjét. A hatalmas utasforgalom miatt a közlekedési társaság ellenőröket is állított több megállóba. Náluk lehet jegyet is venni, és mivel ilyenkor sok idős ember használja a tömegközlekedést, segítenek a fel- és a leszállásban is.
A rákospalotai köztemetőbe csak szombat délelőtt több mint 10 ezren látogattak ki. Ilyenkor megjelennek a zsebtolvajok is a sírkertekben, ezért a legtöbb helyen a rendőrök mellett polgárőrök ügyelnek a biztonságra. ,,Könnyelműen lerakják a sírokra a táskákra, tehát oda kell figyelnünk, fel kell szólítanunk, hogy az értékeikre vigyázzanak jobban" - mondta Juhász Józsefné, a XV. kerületi Bűnmegelőzési Polgárőrség szervező titkára.
A hétvégén autóval csak azok hajthatnak be a fővárosi temetőkbe, így a farkasrétibe is, akik rendelkeznek mozgáskorlátozott igazolvánnyal. A többieknek a környéken kell körözniük vagy várniuk, amíg felszabadul egy parkolóhely. Volt viszont olyan, aki mozgáskorlátozottként behajthatott, bent pedig felajánlotta, hogy másokat is elvisz az autójával, ha nem bírják a sétát.
Szombaton több tízezren vittek virágokat, mécseseket a budapesti temetőkbe, de voltak, akik még ennél is nagyobb tömegre számítottak. Mivel idén az október 23-ai hosszú hétvége, az őszi szünet és a mindenszentek-hallottak napi hétvége egybeért, sokan már az elmúlt napokban kilátogattak a temetőkbe, hogy elkerüljék a tumultust.
- Miskolcon a Szentpéteri kapui sírkertben óránként tartottak liturgiát az elhunytak emlékére. A jó időben tömegek keresték fel hozzátartozóik nyughelyeit. Voltak, akik naponta többször is megfordultak a síroknál.
- Pécsett rendőrök segítették a gyalogos forgalmat. A nagy tömeg miatt így biztonságosabb volt a négysávos úton átkelni. A parkolás miatt útszakaszokat zártak le, de a közeli áruházak parkolói még így is mind megteltek.

Nagyobb kép Link
...... ..............


Nagyobb kép Link
...... ............


Nagyobb kép Link
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Megható képek a Pécsi temetőben
  2014-11-01 23:20:13, szombat
 
  Ezer letűzött papírmadár, daru a Szemem Fénye, a Beteg Gyermekekért Alapítvány által szervezett eseményen, a pécsi köztemetőben. Országszerte elhunyt szeretteikre emlékeztek a temetőkben mindenszentek napján. A Szemem Fénye, a Beteg Gyermekekért Alapítvány által szervezett eseményen a hozzátartozók mécsest gyújtottak és ezer papírmadarat, darut tűztek le a pécsi köztemetőben.
...... .....



.........



.........



 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Tőzsér Dániel szabadrúgásgólja videón
  2014-11-01 23:14:09, szombat
 
  Videó Link
Tőzsér fontos bombagólt lőtt Angliában.
A Watford hazai pályán 3-1-re verte a Millwallt a másodosztályú angol labdarúgó-bajnokságban. A vendégek pedig vezettek, de a hazaiak fordítottak, többek között Tőzsér Dániel szabadrúgásgóljával. A magyar válogatott középpályás lőtte a második watfordi találatot.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Top 10 zseniális horrorfilm Halloweenre
  2014-11-01 23:07:45, szombat
 
  Jó horrorhoz nem kellenek feltétlenül profi maszkok vagy CGI. Íme 10 horrorfilm, ami óriási kasszasiker lett, pedig potom pénzből forgatták.
Megnézhető Link
 
 
0 komment , kategória:  Hallowen  
Griff madár - Farkasréti temető
  2014-11-01 22:53:44, szombat
 
  Saját fotózás
.........



...... ........... ........


Mesterséges dombon elhelyezett bronz madár-szobor a Farkasréti-temetőben,
Veres Kálmán szobrászművész alkotása (2007)

Felirata:
A Griff egy hatalmas csodás, oltalmazó lény,oroszlántestű, sas-szerű és szárnyú teremtmény,
több mondavilágban emberfeletti hatalommal párosították.
Az etruszk, a római és görög szarkofágokon is megjelenik, akik sírőrző szerepet tulajdonítottak neki.
A kereszténység terjedésével sas jellegét hangsúlyozták, így a mennybemenetel és a feltámadás szimbóluma lett.
Kettős természete révén Krisztus jelképnek is tekintették, hiszen az oroszlán a földhöz, a sas pedig az éghez tartozásra utal.

"Krisztus oroszlán, mert uralkodik, és nagy erejű sas,
mert feltámadása után felszáll a mennyekbe."
(Sevillai Szt. Izidor)


A griff vagy más néven griffmadár egy mitológiai állat, amelyet oroszlán testtel és sasszárnyakkal képzeltek el az ókorban olvasható: Link
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Farkasréti temetőben - gyönyörű csokor
  2014-11-01 22:46:25, szombat
 
  Nagyobb kép Link
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Kis koszorú ......
  2014-11-01 22:33:48, szombat
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Szeretet és emlékezés lángja
  2014-11-01 09:45:57, szombat
 
  ...... ........... .......

 
 
1 komment , kategória:  Halottak napjára  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 341 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.