Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Nem írok és nem olvasok, átlag befektető vagyok
  2014-11-01 21:08:51, szombat
 
  2014.10.31.
Nem írok és nem olvasok, átlag befektető vagyok
Szárnyathy Géza

Ma a skacok benyújtották a költségvetési törvényt, de előtte Mihály barátunk haknizott még egyet egy konferencián. Ahol elhangzott a legmegdöbbentőbb mondat, amit az elmúlt időben hallottam. Igen, még annál is megdöbbentőbb, hogy Habony Árpit beengedték Washingtonba. Azt hozták ki a hozzáértő befektetési szakik, hogy az ámberek nem hajlandók kockázatot vállalni befektetéseik hozamának turbózására. Nem is ez a durva, hanem az indok. Nem, nem azért, mert túl hülyének gondolják magukat bármilyen döntéshez és nem is azért, mert túl sok forintra áhítozó, Brokernet ügynökből átvedlett sorsjegyárus liheg a nyakukba, akikben nem bíznak. Az ok, hogy a többség szerint még mindig 4-5 százalék az infláció és a banki kamat, úgyhogy minek izmozni.

Ez csak egy hevenyészett tábla a fogyasztói árindexről, amely 2013 második hónapjától három százalék alatti - januárban 3,5 százalék volt. Négy százalék felett két éve volt az index, Az úgynevezett keresletérzékeny áruk inflációja 2013 óta folyamatosan két százalék alatt van, a maginflációt most nem hozom ide, mert az úgyis csak egy elméleti szám, a hétköznapi ember számára tök érdektelen.

És ez a lényeg, a hétköznapi ember. Aki szerint az infláció négy százalék feletti. És a betéti kamatok is itt járnak. Most nem csatolom az alapkamat görbéjét, tudjuk, hogy 2,1 százalék, amiből következik, hogy a betéti kamatok is a béka segge alatt kell legyenek. Azt hittem, hogy ez már annyira triviális, hogy altatóorvosok használják spórolási célzattal. Csak beleduruzsolják a beteg fülébe, hogy szart se fizet a bank a betétért - még a nagy Szilágyi Béla is gyártott erről szakanyagot a Híradóban piros nyilakkal meg minden - és sosem volt még ilyen alacsony az infláció. A beteg meg bekómázik.

Hát a szart. A magyar kisbefektető szerint, nos fogalmam sincs, hogy szerinte mi a helyzet. Talán az eljutott a tudatáig, hogy nincs hozam, azt meg még az életbiztosítása megkötésekor mondta neki az ügynök, hogy a hozamnak magasabbnak kell lennie az inflációnál. Hogy miért, azt már elfelejtette. És mivel szerinte az infla éppen négy százalék, akkor nyilván a betéti kamat is annyi, úgy jön ki a nulla hozam. Vagy nem tudom.

Az biztos, hogy ez a kör évek óta nem olvasott el egy kibaszott sort sem az újságok belsejében található oldalakról - az apróhirdetést ide nem értve. Ami azért roppant szomorú, mert aki ma egyáltalán befektetésben gondolkodik, annak van legalább 50 ezer forint felesleges pénze, vagyis valószínűleg nem nyolc általánost végzett közmunkás. Elvileg ő képezné a társadalom gerincét, a fogyasztó, megtakarító, gyereket nevelő és adót fizető polgárok derékhadát. És ő nem olvas híreket. Nem most, hanem évek óta. Nem úgy hébe-hóba nem, hanem egyáltalán. Ez mondjuk elég rossz hír a kormánynak is, mert eddig ezerrel nyomták, hogy de fasza az alacsony infláció, hát bocs, ez nem tűnt fel.

Ez a mi többségünk. Fingja sincs, mi folyik körülötte. Azt gondolja, hogy tényleg az Egri csillagok a legjobb regény, hogy jó az oktatási rendszer és a világ minden táján szeretik a töltött paprikát. Mi, itt a Mentálison pedig csendben főbe lőjük magunkat.


http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/10/31/nem_irok_es_nem_olvasok_atlag_befekteto _vagyok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Deutsche Telekom miatt visszakozott Orbán?
  2014-11-01 21:03:45, szombat
 
  2014. november 1., szombat 10:33 Napi.hu

A Deutsche Telekom miatt visszakozott Orbán?

A Deutsche Telekom rosszallása inspirálta a miniszterelnököt az internetadó visszavonására, nem is a demonstrációk - értesült a Népszabadság.

A Népszabadság tudomása szerint a magyar miniszterelnök nehezen szánta el magát a visszakozásra, és mindenekelőtt nem is a demonstrációk hatására. A lap szerint az egyik nagy európai távközlési vállalat felső vezetője csütörtökön Budapestre utazott, hogy személyesen tárgyaljon Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. A cégvezető világossá tette, éppen eléggé hozzájárultak eddig is az ország pénzügyi stabilitásához, az újabb elvonásoknak már igen káros következményei lesznek.

Réntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor is elmondta, hogy ő és Lázár János miniszter beszéltek a szolgáltatók képviselőivel az elmúlt napokban. A Népszabadság szerint Orbán Viktort a Deutsche Telekom "rosszallása" inspirálta a visszakozásra, az után engedett a pressziónak; kormánya néhány minisztere is amellett érvelt már napok óta, hogy lépjenek vissza, így lehet "rövidre zárni az internet-forradalmat".

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom amerikai elnök-vezérigazgatója kedden nyilatkozott a Portfolio.hu portálnak az internetadó bevezetéséről: "Sokk. Nem hittünk a szemünknek. Össze kellett hívnunk a válságstábot, értelmezni, mi lehet a kormány motivációja. Az adó bevezetésének mozgatórugóit a mai napig nem értjük. A hivatalos indoklás számunkra értelmezhetetlen".

Az elnök-vezérigazgató utalt a magyar kormánnyal kötött partnerségi megállapodásra is. Lázár János nyáron - az Origo főszerkesztőváltásával szinte egy időben - tudatta: a kormány "átfogó vidékfejlesztési informatikai fejlesztést tervez minden háztartásba a Deutsche Telekommal közösen". Mattheisen a Portfolio.hu-nak azt mondta, a tervezett intézkedés szembe megy a partnerségi megállapodás céljaival, és ellentétes a kormány korábbi szándékaival. "Nem tudunk úgy tenni, mintha az eddigi különadóknak semmilyen hatása nem lett volna a Magyar Telekomra, hiszen már második éve nem tudunk osztalékot fizetni, és a létszámleépítések is részben arra vezethetők vissza, hogy a vállalat eredménye jóval kisebb, mint korábban. Az eddigieken felül bármilyen addicionális adóteher kivetése már a beruházásainkra is hatással lesz, nemcsak a szokásos, de a partnerségi megállapodásban említett beruházásainkra is."

Orbán Viktornak azzal is szembe kellett néznie, hogy elvi szinten is védhetetlenné vált az internetadó bevezetése, hiszen a szélessáv mellett demonstrálók a modernizáció-szabadság, illetve modernizációellenesség, szabadságellenesség kérdéssé egyszerűsítették a választást. Kommunikációs stratégiát nem dolgoztak ki a kormányoldalon, ezért káoszos volt szinte minden megnyilatkozás, és ellentmondott a másiknak - írta a napilap.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/a_deutsche_telekom_miatt_visszakozott_orban. 588959.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németh Szilárd rezsibiztost kórházban kezelik nyilatkozata u
  2014-11-01 20:59:33, szombat
 
 
Németh Szilárd rezsibiztost kórházban kezelik nyilatkozata után
2014. október 29., szerda

Nemzetközi szakértők dolgoznak a seggszáj eltávolításán.

201410-nemethrezsi.jpg

,,Nem kívánjuk visszavonnni a tervezett netadót" - nyilatkozta az MTV Ma reggel című műsorában szerdán Németh Szilárd a kormány nevében. A köztévé adását ekkor azonban meg kellett szakítani, ugyanis többeket megrémített a sebesség, amellyel Németh segget csinált a szájából. A rezsibiztost speciális karanténban szállították a közeli Szent Margit kórházba, azóta pedig külön csapat foglalkozik az ánusz eltávolításával, eddig sikertelenül.

Szemtanúk szerint az eset hasonlított a fideszes Nyitrai Zsolttal történtekre, aki 2008-as, az internet megadóztatását bíráló sajtótájékoztatóját visszanézve szintén kórházba került. A képviselőket kezelő főorvos szerint állapotuk stabil, bár néha megrémíti a kórház dolgozóit a belőlük áradó sötétség.

,,Ajvé! Dik my niggaz, eh?" - szögezte le a témával kapcsolatban a Twitteren Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő.


http://hircsarda.blog.hu/2014/10/29/nemeth_szilard_rezsibiztost_korhazban_kezelik _nyilatkozata_utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor hazudik, és lesz internetadó!
  2014-11-01 20:13:14, szombat
 
  Orbán Viktor hazudik, és lesz internetadó!
by Virányi András (BANDITA) • 2014-10-31

Hiába a rádiós beszéd, a képek nem hazudnak, mikor Orbán Viktor előadja magát. Még a hangja sem remeg, a szeme sem rebben a nemzet legnagyobb hazudozójának, miközben rutinosan előadja a nem lesz adóemelés, meg a nem megszorítás dumát. Most éppen az internetadóval teszi ugyanezt. Igyekszik úgy megoldani a problémát amit az adó bevezetése miatti felháborodás okozott, hogy a lehető legjobban tudjon kijönni a helyzetből. Egy kicsit kommunistázik, nagyon az emberek barátjának mutatja magát, még olyan számára ismeretlen fogalmakról is beszél, mint demokrácia, meg a választók akarata.

Kicsit azért remeghetett a térde az internetadó keltette tiltakozás miatt, hiszen gyorsan külföldre utazott pihenni. Itthon szerinte minden rendben volt, és neki pont most kell őszi szünetre mennie egy kicsit. Végül is a korrupcióban érinteni vélt NAV vezetők is ezt tették, csak Orbán Viktorról legalább tudni lehetett hova is utazott. Na meg ő közben így ellenőrizte a svájci bankszámláját, kifizette a lánya tandíját, mert az ott olcsóbb mint itthon, és csokit vett anyának, mert az jár neki, ha már annyi földet őriz a nevén neki. Végül is Orbán Viktor nem érintett a korrupcióban sem, hiszen csak irányítja azt,, és tud róla, ezért nem is lehet rá azt mondani, menekül az ezzel kapcsolatos kérdések elől. De azért némi időre neki is szüksége volt amíg kicsit rendezi a sorokat a párt gépezetében, hogy hogyan is jöjjenek ki ennyi szarból, ami hirtelen a fejükre szállt.

Pedig amíg távol volt turulmadár földjétől szabadság harcolni, meg őszelni, addig itthon történtek a dolgok a maguk rendje szerint. Az internetadó felkavarta a kedélyeket, és a kormánypárt gépezete a vezető hiánya miatt a megszokott hazudozással kezelte ezt. Magyarázta a kis sima hajú miniszter, ez nem megszorítás, csak adóemelés, a rezsitábornok is cáfolt, és az anyjukba küldte haza a tüntetőket. A hólapátos Tállai államtitkár meg az alkohol megvonási tüneteivel küzdve meg még azt is beismerte, a felhasználók fizetik ki majd az adót, de háztartásonként, nem egyénenként. De hát ő végül is isten nagy barma, és nem szeret józan lenni, meg ezért biztosan nem is dicsérik majd meg. Tehát mentek a dolgok szépen a maguk rendjében, továbbra is simán hülyének nézte a kormánypárt az embereket. Azok meg közben azért rájöttek, többen vannak mint gondolnák, és jobban látják most már mi van a kormány dumája mögött. Eddig is ők fizették ki a nem nekik szóló adókat, nekik csökkent a munkabérük, ha nem nyertek az egykulcsos adóval, és ők járnak közmunkára is a választási kampány időszakában. Ekkor szállt le Orbán Viktor a vonatról, mert még nem vett közpénzen magának repülőt.

Addigra már készen is volt a forgatókönyv a helyzet megoldására. Az adó el van halasztva, konzultál majd róla a nemzet pocakos focihuszára mindenkivel, aki szerinte ebben érintett. Már felelőse is van az ilyen nemzeti semmit mondásnak, még pedig egy olyan személy aki jól vesz beléptetőrendszereket a stadionokba, és keresztényi erkölcsök szerint válik el harmadik feleségétől. Meg jól, és szépen írogat a közösségi oldalakon, így alkalmas ennek a helyzetnek a kezelésére. Orbán Viktor még egy lájkot sem tud dobni, neki ez azért nem menne személyes tudásból.

Erre mondják azt az ésszel gondolkozók, ez bizony üres lufi, mint általában a kormány ígéretei. Nem azt mondta Orbán Viktor nem lesz adó, csak halogat, és időt akar nyer. Azt véli közben, a tüntetők meg elfáradnak, és hazamennek, utána elfelejtik az egészet. Aztán már csak át kell nevezni az adót, a konzultációt meghamisítani, és máris mehet a kétharmad elé a parlamentbe a törvény az adóemelésről, azok azt úgyis elfogadják. Végül is kell a pénz a stadionokra, azok építése nem állhat le, és lassan vissza kell fizetni a korábban magas kamatra eladott állampapírokat, aminek a haszna a Fidesz közeli zsebekben landolt. Attól bizony nem indult nagyon be a gazdaság, csak a holdudvar lett gazdagabb, de az adófizetők majd kicsengetik ennek az árát is.

Azért azt nem szabad elfelejteni, Orbán Viktornak egy szavát sem lehet elhinni ha a politikájáról van szó. Abban mindig az emberek többsége jár rosszul, és a kevés szűk elit meg a haszonélvező. Már párszor eljátszotta a nem megszorítás, nem adóemelés színházat, és adta már elő tündérország pávatáncát is. Hatásosan tudja ismételgetni a jobban teljesít, és az összefog mesedélutánt, a bukott baloldal a hibás, meg a tiszteletet a nemzetnek matinét. Mindig kész sikerekről beszélni, még ott is ahol ezt nem látszik. Nagyon tud úgy előadni üres fecsegést, hogy abból egy szép új világ kerekedik, csak éppen az nem úgy van, de ez nem zavarja. Most is az adót félti, pedig szerinte az országban már közel négymillióan adóznak a munkájuk után, és ez mégis kevés neki. Ezért kell még a koszos ruhát is megadóztatni, a wc papír használt felére is költségvetési szigort bevezetni, meg a művirágnak is fizetnie kell, amiért sokáig nem hervad el. Bizony az élet minden területének adóznia kell tündérországban Orbán Viktor felé, ha mással nem tisztelettel, hálával, talpnyalással. Nagyon idegen tőle, hogy az akaratával szembe menjen valaki, legyen az akár egy egész ország is. Annak minden áron érvényesülnie kell, még ha bele is döglik az illető. Orbán Viktor nem viseli el a vereséget, azért megfizet mindenkinek. Majd leönti nemzeti mázzal, hozzárak egy Békemenetet, némi hazaárulózást, és épít egy újabb stadiont. Csakhogy az internetet nem lehet kordában tartani, az mindentől erősebb. Csak még ezt Orbán Viktor nem tudja, és nem is érti.

http://banditapolitika.hu/2014/10/31/orban-viktor-hazudik-es-lesz-internetado/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekül a magyar pénz Svájcból - százmilliárdokról van szó
  2014-11-01 20:05:16, szombat
 
  2014. szeptember 15., hétfő 7:12 Szakonyi Péter

Menekül a magyar pénz Svájcból - százmilliárdokról van szó

Menekül a magyar tőke a svájci bankokból. A biztos menedéknek számító privátbankok, úgy tűnik, készek kiadni a magyar számlatulajdonosok adatait a magyar hatóságoknak. Több száz milliárd forintról lehet szó.

Kisebbfajta pánikot okozott a magyar gazdagok körében néhány svájci bank levele. Az eddig maximális diszkrécióról és titoktartásról híres magánbankok közül néhány (UBS, Credit Suisse) ugyanis arra figyelmeztette a magyar számlatulajdonosokat, hogy a magyar hatóságok megkeresésére kiadhatják a magyar számlatulajdonosok adatait, egy másik pénzintézet (Dreyfus Söhne & Cie) pedig állítólag svájci közjegyzővel hitelesített nyilatkozatot kér magyar ügyfeleitől az ott elhelyezett pénz eredetéről. Mindennek következtében megindult, és az elmúlt hetekben felerősödött a svájci bankokban tárolt több száz milliárd forintra becsült magánvagyonok kiáramlása - tudta meg a Napi.hu. A pénzügyi exodus oka roppant kézenfekvő: a biztos mentsvárnak tekintett helvét magánbankok e levelek alapján - úgy tűnik - megnyitják adatbázisaikat a magyar hatóságok előtt.

A kiáramlás haszonélvezője elsősorban Szingapúr, de áramolhat pénz Ausztriába is, hiszen a "sógorok" esetében 2017-ig érvényben van a bankszámlák titkossága, ami azt jelenti, hogy az ottani bankok nem jelentenek automatikusan a magyar adóhatóságnak. Egyelőre nem tartja jelentősnek a magyar tőke kiáramlását Karagich István. A privátbanki üzletág elemzésére specializálódott Blochamps Capital Kft. pénzügyi tanácsadó cég vezetője szerint ugyanis az elmúlt években többször meghirdetett adóamnesztia megtette hatását és ennek következtében több tízmilliárd forint érkezett haza Svájcból.
Forrás: Blochamps

Az ottani bankokban tárolt magánvagyonok közül szerinte az 1-3 millió frank közötti összegek nem mozdulnak, a nagyobb vagyonok esetében azonban valóban megfigyelhető a kiáramlás. Karagich István becslése szerint a külföldön "tárolt" magyar vagyonok 2700 milliárd forintra rúghatnak, és évente 1 milliárd euró (300-330 milliárd forint) áramlik külföldi pénzintézetekbe.

Alapvető különbség azonban, hogy ez utóbbi döntő többsége, mintegy 70 százaléka adózott pénz vagy jövedelem. A külföldi - eddig zömében svájci - privátbankokban becslése szerint 10 ezer fő nyithatott és tarthatott fenn számlát - ezek általában 1 millió svájci frank feletti összeggel kezdhetők. Az elmúlt években megjelent "új-új gazdagok" száma ezer főre tehető. (A külföldön levő magyar eredetű vagyon felméréséhez támpontot nyújthat a kamatadó levonások statisztikája. Brother Layman híres könyvében leírja, hogy Svájc is megegyezett erről.) Ezek szerint uniós ország magánszemélyei esetében a kamatadót, vagyis 20 százalékot az ottani bankok vonják le.

Ennek mértéke 2010-ben 401 millió svájci frank volt - ennyit utaltak az ottani bankok az EU tagállamainak. Nem vonnak le ugyanakkor kamatadót azon személyektől, akik vállalják, hogy nevüket kiadják az adóhatóságoknak - így ők saját országukban fizetik meg a kamatadót. Ebbe a kategóriába 2009-ben 33 ezren tartoztak.
A 2009-es adóévről készült adatok szerint a magyar magánszemélyek által fizetett vagyonadó - 20 százalék - 1 millió 751 ezer frank volt, ami azt jelenti, hogy kamatként 8,7 millió frankot kaptak betéteik után - 4 százalékos kamatot figyelembe véve. Az akkori 200 forintos frank-forint árfolyammal számolva a vagyon nagysága - amely után a kamatadót levonták - 218,9 millió svájci frankot tehetett ki. Ez forintban megközelítőleg 44 milliárd forint.

Ám ez csak töredékét teszi ki az ott levő magyar eredetű pénzeknek, hiszen a vagyonok nagy része offshore cégek számláin található, s ezek érthetően nem szerepelnek a kamatadó statisztikákban. Arról nem is beszélve, hogy a nagy tőkemenekülés 2012 telén volt tapasztalható Magyarországról. (Forrás: Brother Layman: Az off-shore halála, 2011.)

A Blochamps vezetője szerint az elmúlt évek politikai átalakulása jelentősen kihatott a gazdaság szereplőire, a folyamatok nyertesei pedig - akik döntően gazdasági tevékenységből, építőiparból, kereskedelemből alig 2-4 év alatt szerezték vagyonukat, "újgazdagként" részben földrajzi diverzifikációs céllal jelentősebb adózott vagyont visznek és vittek külföldre.

A becsült tendenciák alapján tehát a korábbi vagyonos réteg mértéktartó növekedési üteme és a friss vagyonosok reálgazdasági folyamatokhoz nem mindig köthető bővülési potenciálja ugyanakkor érdekes, nyíló ollóra emlékeztet. Karagich szerint a távozó pénzek egy része csak a legális adókiskapukat használja ki egy-egy nemzetközi adóstruktúrán keresztül, ám utána befektetési céllal visszatérhet a magyar gazdaságba.
Ha lassan is, de közel negyven éve olvadozik a svájci banktitok. Egészen a legutóbbi időkig adatokat csak abban az esetben adtak ki, ha a külföldi számlatulajdonos cselekménye a svájci törvények szerint is adócsalásnak minősült. Ez módosult 2005-tól, és számlaadatokat akkor is kiszolgáltattak, ha a cselekmény mindkét országban - Svájcban és az adott személy anyaországában - bűncselekménynek minősült. Ugyanakkor ebből kiemelték az adóbevallásokon netán fellelhető hamis információkat, a vagyon vagy bevétel/jövedelem eltitkolását. Ebből egyenesen következik, hogy Svájc egészen a 2010-es évekig elutasította, hogy más országok adóhivatalainak segítséget nyújtson az adóelkerülések felderítésében, mert ez ott nem minősül bűncselekménynek. A pénzmosás elleni küzdelem jegyében azonban engedményekre kényszerültek: 2009-től a személyi jövedelemadó és a társasági adók elkerülése ügyében is adnak információt, beleértve a banktitok feloldását. Ugyanakkor az unióval megkötött szerződésben rögzítették: a jogsegély keretében kiadott bizonyítékok és információk csakis a megjelölt célra vagyis a megkeresésben jelölt cselekménnyel kapcsolatban használhatók fel. Az adathalászat a svájci törvények értelmében nem megengedett - írja az Offshore halála című könyvben Brother Layman - az immár alapműnek számító "pénzügyi biblia" szerzője szerint az alábbi feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy feloldják a banktitkot:- külföldi adóhatóság írásos kérelme, az adóelkerülés gyanújának megalapozottságát megjelölve, - meg kell nevezni az adófizetésre kötelezett személyt - leírni az adóelkerülés tényét - megnevezni a bankot. A fenti feltételek közül mindnek teljesülnie kellett ahhoz, hogy oldják a banktitkot - mindez azonban már nem érvényes, hiszen számos példa bizonyítja, hogy egy-egy elem híján is kiadják az adatokat.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/menekul_a_magyar_penz_svajcbol_szazmilliardokr ol_van_szo.586623.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leckék Ráhelnek 15 millióért
  2014-11-01 19:01:35, szombat
 
 
Leckék Ráhelnek 15 millióért


Hová tűnt Orbán Viktor? - sokan tették fel ezt a kérdést a hét első felében, miután a kormányfő épp az internetadóügy és kitiltási botrány ,,csúcspontján" utazott el sajtóhírek szerint rövid külföldi szabadságra. A találgatásoknak Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője vetett véget, az MTI-nek elmondta, hogy Orbán az őszi szünetben néhány napot Svájcban töltött a családjával, csütörtöktől folytatja hivatalos programjait, az aktuális politikai és gazdasági témákról pedig szokásos péntek reggeli interjújában fejti ki álláspontját, a Magyar Rádió 180 perc című műsorában.
Orbán Ráhel a középső sorban balról a harmadik
Orbán Ráhel pohárral a kezében, a középső sorban balról a harmadik

A sajtófőnök arról nem szólt, hogy a miniszterelnök mivel töltötte az időt az alpesi országban. A 444 azonban a ,,Kiderült, miért ment Orbán Svájcba" című cikkében arról írt: a kormányfő - a Tiborcz Istvánnal tavaly összeházasodott - lányát, Ráhelt látogatta meg, aki egy meglehetősen drága, nagy múltú, ­Ecole Hoteliere de Lausanne nevű vendéglátó-ipari oktatási intézmény továbbképzésén vesz részt.

Erre - miként fogalmazott a portál - ,,az igen exkluzívnak tűnő osztály blogja" alapján derítettek fényt. Ez a mesterképzés kijön 59 ezer svájci frankból (bő 15 millió forintból) - írta a 444.

Az ügyben a Klubrádió megkereste Havasi Bertalant, hogy megtudja, a miniszterelnök hogyan finanszírozza mindezt. A rádió szerint azt a választ kapták, hogy a kérdés sem a Miniszterelnöki Sajtóirodára, sem pedig a Klubrádióra nem tartozik. Havasi szerint közérdekű adatnak sem tekinthető, hogy a miniszterelnök hozzátartozója tanul-e, hol tanul, mennyi az esetleges tandíja, s azt ki fizeti és miből.

http://nol.hu/belfold/leckek-rahelnek-15-millioert-1495613
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az internetadóról szóló konzultációra történt felkérésre Deu
  2014-11-01 18:52:58, szombat
 
  "Az internetadóról szóló konzultációra történt felkérésre Deutsch Tamás első erekciója a meglepetés volt, melyet a Twitteren osztott meg a nyilvánossággal.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt most olvastam a (nem röhög) sztárklikk-en:
  2014-11-01 17:36:13, szombat
 
  Ezt most olvastam a (nem röhög) sztárklikk-en:

Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Olvasva ezeket a pontokat, elképesztő hasonlóságokat fedezhetünk fel a mai magyar Orbánisztán manipulációs eszközeivel. Kötelező elolvasni!

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a problémákat. Hálásak lesznek.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak).
Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni arról, hogy minden rossz dolog ami történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

Sajnos OV valamivel régebben olvashatta......
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.