Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Rakott káposzta, különleges recept, ha ezt megkóstolod a ked
  2014-11-10 19:41:15, hétfő
 
  Gyors és mennyei étel! Az elkészítése sem bonyolult.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só, bors
A töltelékhez:
40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is.

Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sajtos tekercs – ez egy jókora mennyiség, de lehet fel
  2014-11-10 19:39:51, hétfő
 
  Nagyon, nagyon finom, én szeretem. Díszíthetjük vágott sonkával is. Ez egy jókora mennyiség, de lehet felezni is! No, nem a szomszéddal!! :-) Egy teljesen tiszta lábasban olvasszunk fel 7 deka vajat, adjunk hozzá tizennégy deka finom lisztet, egy 5 csipet sót és folytonos kavarás mellett főzzük föl, aztán kanalanként annyi tejet adjunk hozzá, míg tejfehér és könnyen keverhető pép lesz előle. (Körülbelül egy liter tej kell hozzá.) Ekkor vegyük le a tűzről és tovább folyton keverve hűtsük ki. Azután adjunk hozzá, 10 tojás sárgáját és ezzel is kavarjuk egy negyedóráig, akkor adjunk hozzá még egy marék reszelt parmezán sajtot és a 10 tojás kemény habját. Zsírozott, meglisztezett tepsibe öntve, a sütőbe tesszük és tizennyolc-húsz percig sütjük. Ha kih­ült, egy tiszta asztalkendőt borítunk rá és ezzel együtt borítsuk ki a deszkára, hintsük meg néhány marék re­szelt parmezán sajttal, pici sóval és forró tejfölös vajjal vagy zsírral kissé öntözzük meg. Ekkor az asztalkendő segítségével hajtogassuk föl tekercsnek. Gyorsan tegyük ügyesen tálra, vágjuk föl nagyon jó éles késsel szele­tekre, hintsük meg reszelt parmezán sajttal és így forrón, frissen tálaljuk fel.

Kedvencreceptek.com
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Ezt kell tenned, ha nem akarod, hogy a burgonya kicsírázzon
  2014-11-10 19:33:48, hétfő
 
  Sokan úgy tartják, hogy az egészséges étkezés költséges, ráadásul a nyers hozzávalók, a zöldségek és gyümölcsök hamar el is romlanak.

Sokan úgy tartják, hogy az egészséges étkezés költséges, ráadásul a nyers hozzávalók, a zöldségek és gyümölcsök hamar el is romlanak.

Így tartsuk sokáig frissen a salátát
Bár sokszor úgy gondoljuk, hogy a zacskóban hamarabb megromlik a saláta, mégis a friss saláta titka az, ha műanyag zacskóban tároljuk. Az itt keletkezett széndioxid megőrzi a frissességet és a levelek zöld színét. A salátákat mossuk meg, csorgassuk le jól róluk a vizet, és azután tegyük műanyag nejlonzacskóba.

Így tároljuk a felvágott avokádót, hogy ne barnuljon meg
Az avokádó egy nagyon egészséges gyümölcs, és ajánlatos lenne legalább 2-3 naponta fogyasztani. Ha nem tudunk megenni egyszerre egy avokádót, annak érdekében, hogy megelőzzük az oxidációt, a megbarnulást, tegyünk az avokádó mellé egy fél szeletelt hagymát. A hagymában levő kén vegyülete még további 24-48 órára frissen tartja az avokádót.

Honnan tudjuk, hogy érett-e az avokádó?
Az avokádó színe és állaga sok mindent elárul. A nagyon világos zöld és kissé kemény példány még ízetlen, és valószínűleg még kb. 5 nap érési idő szükséges számára. Amelyik tapintásra túl kemény, azt mindenképp hagyjuk az üzlet polcán, hiszen még legalább 3 nap érési idő kellett volna neki. Olyat válasszunk, amelyik sötétbarna, és elég puha. Ennek az íze is kellemes lesz, és krémes állagú masszát keverhetünk belőle.

Mit tehetünk, ha éretlen avokádót vásároltunk?
Ha nem sikerült eléggé érett avokádót választanunk, hagyjuk még 1-2 napig érni. Tekerjük újságpapírba, és tegyünk mellé 1-2 érett banánt vagy almát, majd tegyük egy jól záró dobozba. Ezek a gyümölcsök olyan gázt bocsátanak ki, mely stimulálni fogja az érlelés folyamatát. Az érleléshez sárgabarackot, fügét vagy akár dinnyét is választhatunk.

Mit tegyünk, hogy ne csirázzon ki a burgonya?
A burgonyákat tegyük sötét, hűvös és jól szellőző helyre, fedjük le újságpapírral, majd tegyünk a tetejére 1-2 érett almát. Azért jó, ha fénytől védett helyen tároljuk, mert így meg tudjuk akadályozni a csírázást hatására termelődő, mérges a solanin anyag keletkezését. Ha ki is csírázik, azonnal törjük le a csírákat, és tisztítsuk meg a burgonya héját, mert a méreganyag a burgonya héjában raktározódik el először.
http://twice.hu/
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
Megereszkedett bőr eltüntetése, az álmodott feszes bőr eléré
  2014-11-10 19:25:42, hétfő
 
  Így teheted újra feszessé és simává a súlyvesztés után megereszkedett bőrt. Bevált praktikák!


A fogyókúra egyik legnehezebb része a kilók leadása után kinyúlt és megereszkedett bőrt újra feszessé és simává varázsolni.

Ehhez adunk most néhány tippet, próbáld ki őket, hogy a diéta minden szempontból sikerrel záruljon!

Lufi-effektus
Biztosan te is láttál már olyan lufit, ami a felfújás után pár nappal leengedett, és a selymes puhaság eltűnt a felületéről. Ilyesmi történik akkor is, amikor beindul a fogyás. Tested térfogata csökkenni kezd, a kötőszövet pedig követi a változást, de mivel kissé megnyúlt, nem fogja felvenni a régi alakját, vagyis itt-ott lógni fog, mintha nagy lenne rád.

Nem kell azonban kétségbeesni, és plasztikai sebész után keresgélni. A nagyon csúnya, igazán látványos megereszkedést általában a rövid idő alatt bekövetkezett jelentős súlyvesztés okozza, néhány kilótól még nem lesz ennyire drasztikus a változás. Ám hogy ne is legyen rosszabb a helyzet, ajánlunk néhány feszesítő tanácsot.

Száraz ecset technika
A petyhüdt, megereszkedett bőr legjobb ellenszere a keringés serkentése, így ugyanis megelőzhető, hogy a káros anyagok a véráramba kerüljenek, ezáltal pedig a mélyebb szövetek oxigénellátása is biztosított.

A száraz ecset technika annyit jelent, hogy egy nagyobb fejű festőecset segítségével körkörös mozdulatokkal átdörzsölöd a feszességüket veszett részeket, lehetőleg naponta kétszer. Így a nyirokrendszer működése intenzívebbé válik, és az említett méreganyagoknak esélyük sem lesz, hogy tovább rontsanak a bőröd állapotán.

Szaunázz!
A bőr a legnagyobb kiválasztó szerv, amely verejtékezéssel szabadul meg a méreganyagoktól. Ha szeretnéd, hogy visszanyerje feszességét, akkor válaszd a szaunát. Hatására a bőr pórusai kitágulnak, megkönnyítve a méreganyagok távozását. A véráramlás felgyorsul, így a sejtek is jobban tudnak regenerálódni, hiszen több oxigénnel dúsított vér jut a kötőszövet mélyebb rétegeibe. Az infraszauna sugarai pedig kifejezetten mélyre hatolnak. Ha teheted, akkor hetente-kéthetente egyszer iktass be ilyen szeánszot!

Fogyás konditeremben
Ha fogyni szeretnél, nem elég diétába fognod, a mozgást is be kell iktatnod az életedbe!

Életmódváltás
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mekkora jelentőséggel bír az életmód a bőr szempontjából. A cigaretta elvonja a vizet a kötőszövetből, így az dehidratálttá válik, ezáltal pedig a ráncok is könnyebben megjelennek rajta. Ugyanez igaz arra is, ha nem iszol eleget, sőt, a mozgásszegény életmód következtében is veszíthet bőröd a feszességéből.

Ez azt jelenti, hogy naponta legalább nyolc-tíz pohár tiszta vizet célszerű elfogyasztani, ettől a bőröd újra hidratálttá és rugalmassá válik. Az izmok megőrzése érdekében pedig érdemes valamilyen erősítő edzést végezned. Ez utóbbi nem mellesleg szintén serkenti a vérkeringést, miközben a salakanyagok felhalmozódását is meggátolja.

tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 582
  • e Hét: 3449
  • e Hónap: 9821
  • e Év: 60612
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.