Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Jó éjszakát!
  2014-11-10 23:49:32, hétfő
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Vöröskői forrás
  2014-11-10 23:48:25, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Ludaskása
  2014-11-10 22:07:26, hétfő
 
  Ludaskása

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg árpagyöngy
1 libaaprólék
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál Vénusz olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 babérlevél
1 kávéskanál majoránna
2 evőkanál ételízesítő
bő Vénusz olaj a hagyma sütéséhez
2 evőkanál liszt

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt a főzés előtt kb. 1 órával hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, egyiket apróra vágjuk, a másikat felkarikázzuk.

A 2 evőkanál olajat lábasba öntjük, felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a libaaprólékot, a zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket és a Delikát ételízesítőt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve lassú tűzön kb. 40 percig pároljuk. Leszűrjük a beáztatott árpagyöngyöt, hozzáadjuk a zöldséges húshoz, és lefedve kb. 45 percig lassú tűzön készre főzzük. Serpenyőben bő olajat forrósítunk. A hagymakarikákat megforgatjuk a lisztben, majd a forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük. A ludaskását egy nagy előmelegített tálra szedjük, a ropogós hagymakarikákkal befedve tálaljuk.





Árpagyöngy helyet készíthető rizzsel is, csak akkor a húst és zöldséget kb. 1 óra hosszat főzzük, majd utána tesszük hozzá a rizst, amivel még kb. 25 percig pároljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 480 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vőlegényleves
  2014-11-10 22:04:41, hétfő
 
  Vőlegényleves

Hozzávalók:

4 libacomb
1 hagyma
1 nagy csomó leveszöldség
25 dkg zöldborsó
reszelt szerecsendió
őrölt bors

köménymag
babérlevél
2 szál zellerlevél
2-3 szál petrezselyem
ételízesítő
A gombóchoz:
2 zsemle
4 dl tej
5 tojássárgája
2 csokor petrezselyem
zsemlemorzsa

bors
szerecsendió

Elkészítés:

A libacombokat megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk. A libacombokat, a leveszöldséget és az egészben hagyott hagymákat egy fazékba tesszük, megsózzuk, borsozzuk, egy csipet köménymagot, 1 evőkanál olajat, és egy babérlevelet teszünk bele. Takaréklángon, gyöngyöző forrás mellett kb. 1,5 órán át főzzük. A főzési idő lejárta előtt kb. 15 perccel hozzáadjuk a zöldborsót. Amikor a leves elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a húst és a zöldségeket a levesből. Elkészítjük a petrezselymes gombócokat: A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kifacsarjuk, és összedolgozzuk a tojássárgákkal és az apróra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk egy kis őrölt szerecsendióval. Ha túl folyós lenne a massza, zsemlemorzsával tömörítjük, majd gombócokat formázunk belőle és egy külön lábasban sós vízben a levesben 10-12 perc alatt gyöngyöző forrás mellett kifőzzük. A combokat felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt visszatesszük a levesbe. A gombócokat is a levesbe tesszük, majd az egészet ételízesítővel és borssal ízesítjük (ha szükséges), kicsit megrottyantjuk és forrón tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Fetával töltött rántott cukkinivirág
  2014-11-10 22:02:00, hétfő
 
  Fetával töltött rántott cukkinivirág

Hozzávalók:

2 személynek:
6 db cukkinivirág
10 dkg fetasajt
1 db tojás
liszt
tej

őrölt feketebors
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A cukkinivirágot alaposan megmosom, vízbe teszem egy kis időre, majd leszárítom. Megtöltöm a fetasajttal, beleforgatom a sóval, borssal és kis tejjel felvert tojásba, és bő olajban megsütöm.

Chiliszósszal, esetleg paradicsomszeletekkel tálalom.





Megjegyzés:

A korábbi években többször is tök nyílt a kertünk különböző pontjain vadon. Most egy óriási cukkini burjánzott el több mint 4 m2-es területen. Volt már több hatalmas (35 - 40cm-es), s több kisebb termése, s több tucat virága. Bő termésünk volt egyetlen tőről. Szép volt a virága,





s finom a belőle készült étel.

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Ünnepi mandulás csokitorta
  2014-11-10 21:58:00, hétfő
 
  Ünnepi mandulás csokitorta

Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg étcsokoládé
25 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
4 tojás
1 teáskanál sütőpor
15 dkg darált mandula
5 dkg étkezési keményítő
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg liszt

A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg nutella
színes tortadara, marcipán stb.

Elkészítés:

A tésztához a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött felolvasztjuk. A vajat a cukorral krémesre keverjük, egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a mandulával, a keményítővel, a fűszerkeverékkel, a liszttel, és ezt is a masszába dolgozzuk. Végül belekeverjük a megolvadt csokoládét.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belesimítjuk a tésztát. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött megolvasztjuk a mogyorókrémmel együtt. Bevonjuk vele a tortát, és hagyjuk megdermedni. A torta tetejét ízlésünk szerint díszítjük. Készíthetünk rá csillagokat marcipánból, megszórhatjuk cukordarával, illetve habrózsákat is nyomhatunk rá.





Megjegyzés:

Fotó: Springerpics

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Lencsés-spenótos lasagne
  2014-11-10 21:54:53, hétfő
 
  Lencsés-spenótos lasagne

Hozzávalók:

1 csomag készen kapható lasagne tészta (jobb a fagyasztott, mint a sima dobozos, mert az kemény maradhat)
1,5 dl vöröslencse
25 dkg fagyasztott parajpüré
1 kis fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl paradicsompüré
2 közepes répa
étkezési keményítő

koriander
kurkuma
cayenne bors
gyömbér
oregánó
bazsalikom

Elkészítés:

Mivel a készen kapható lasagne tésztában 6 lap van, ezért 5 réteg töltelék kell, 3 lencsés és 2 spenótos, ezen kívül pedig minden lapot megkenünk paradicsomszósszal is. Először is előkészítem a hozzávalókat, és bekapcsolom a sütőt.

A lencsét felteszem főni közepes lángon kb. annyi vízzel, hogy ellepje (a vöröslencsét nem kell beáztatni:-)), sózom, fűszerezem kurkumával, korianderrel, gyömbérrel és cayenne borssal (ebből csak keveset, mert nagyon csíp). Kb. 15 perc alatt pástétom állagúvá fő, a lencsés töltelék ezzel kész.

A spenótos töltelékhez a fagyasztott parajpürét egy lábasba teszem, nagyon pici lángon kiolvasztom. Belenyomok egy nagyobb gerezd fokhagymát, sózom. Ekkor egy csapott evőkanál étkezési keményítőt összekeverek egy bögrében kevés vízzel, és besűrítem a spenótot. Ha egyszer felforrt, elzárom a lángot. A spenótos töltelék is kész. (Aki a kilencven napost nagyon szigorúan akarja betartani, hagyja ki az étkezési keményítős részt, és csak a sima parajpürét használja).

Már csak a paradicsommártás van hátra. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztom, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, és oregánóval, bazsalikommal fűszerezem. A répa megy a tetejére: vízben megfőzöm puhára, villával összetöröm.

Most, hogy minden kész, már csak a össze kell állítani. Megfelelő méretű tepsit kikenek olívaolajjal, ráteszem az első lapot, paradicsomszósszal megkenen, rá egy adag lencsét teszek. Ezután tészta, paradicsomszósz, spenót, tészta következik, majd a paradicsomszószra ismét lencse, tészta, paradicsomszószra spenót, tészta, az utolsó adag réteg lencse lesz. Ezt befedem az utolsó tésztalappal. Tetejét megkenem a maradék paradicsomszósszal, és rákenem a répapürét. Kb. 35 perc alatt sül meg a sütőben közepes lángon.





Megjegyzés:

Én főleg 90 napos diéta szénhidrátnapján szoktam enni. A fűszerezést lehet ízlés szerint variálni, és a rétegek számát és sorrendjét is.

A receptet és a fotót Porcica küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gyümölcsös tiramisu
  2014-11-10 21:53:02, hétfő
 
  Gyümölcsös tiramisu

Hozzávalók:

30 dkg vegyes gyümölcs
2-3 evőkanál citromlé
25 dkg mascarpone krémsajt
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
kb. 30 darab babapiskóta
6 evőkanál illatos likőr (triple sec)

Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meglocsoljuk citromlével, lazán összekeverjük, majd lecsepegtetjük (mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsöt, befőttet is használhatunk, az a fontos, hogy ne áztassa el a krémet!).

A mascarpone krémsajtot habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és több részletben a tojásos krémbe forgatjuk (egy kicsit híg lesz, nem baj!).

A babapiskóta felével kibélelünk egy négyszögletes üvegtálat, meglocsoljuk a likőr felével, majd megkenjük a krém felével, és belenyomkodjuk a gyümölcsöt. Beborítjuk a maradék piskótalapokkal, meglocsoljuk a maradék likőrrel, elsimítjuk rajta a maradék krémet.

Legalább 6 órára/1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalásig hidegen tartjuk, majd kakaóporral meghintve tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Marcsi62 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Hússal töltött canelloni
  2014-11-10 21:51:10, hétfő
 
  Hússal töltött canelloni

Hozzávalók:

1 csomag canelloni

A töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
pici zsiradék
60 dkg darált hús
3 evőkanál zsemlemorzsa
pici só
1,5 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt

A mártáshoz:
10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
2 dl tejföl
5 dl tej
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágom, pici zsiradékon megdinsztelem. Beleteszem a darált húst, 10 percig kevergetem, hozzászórom a zsemlemorzsát. Utána hozzáöntöm a tejfölt, összeforralom, lehúzom a tűzről, és belekeverem a reszelt sajtot.





A mártáshoz a vajon megfuttatom a lisztet, fölengedem fél liter tejjel, majd a tejföllel, összeforralom. Lassú tűzön hozzákeverem a reszelt sajtot, sűrűre főzöm. Esetleg egy kis őrölt borsot lehet tenni bele, mást nem igényel (nálunk legalább is).

A mártásnak negyedével kikenek egy kb. 20x25 cm-es tepszit, így teszem bele szép sorba a megtöltött tésztarudakat. A tésztát nyersen szoktam tölteni, nem kell megfőzni.





A maradék mártással leöntöm, és előmelegített sütőben 30 percig sütöm.





Megjegyzés:

Nagyon finom!!!

A receptet Nyanyoka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Babos minestrone
  2014-11-10 21:47:06, hétfő
 
  Babos minestrone

Hozzávalók:

20 dkg fehér bab
2 szál szárzeller
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db burgonya
1 db fehérrépa
1 db darabos paradicsomkonzerv
1 db paradicsom
1 db babérlevél
olívaolaj
5 dl húsleves
10 dkg szalonna
parmezán
pesto

Elkészítés:

A babot főzzük meg a paradicsommal, a babérlevéllel és a burgonyával együtt.

A szalonnát vágjuk kockára, majd süssük zsírjára. A zöldséget vágjuk apróra, öntsük a szalonnához, és pároljuk meg. Öntsük hozzá a főtt babot, a paradicsomkonzervet, a levest, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

Forraljuk össze, majd tálaljuk parmezándarabkákkal és pestóval.





Megjegyzés:

Reni receptje.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4686
  • e Hét: 9267
  • e Hónap: 23172
  • e Év: 152879
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.