Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Ügyintéző se lehetne a NAV-nál Vida Ildikó
  2014-11-12 17:32:21, szerda
 
  Ügyintéző se lehetne a NAV-nál Vida Ildikó
50 hozzászólás propeller.huPropeller ma, 03:10 539 megosztás
Itthon, nav, vida ildikó angol

Angolnyelv-tudás hiányában a saját cégénél meghirdetett állások egyikére se felelne meg az adóhatóság elnöke - írja a Bors.

Nagy bajban lenne Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, ha most lenne pályakezdő. A cégvezér ugyanis nem beszél angolul, márpedig ez manapság minimális elvárás a vezetői posztokon. A hiányosságra akkor derült fény, amikor Vida Ildikó odavonult az amerikai nagykövetség elé, ahol belebotlott André Goodfriend ügyvivőbe.

A Bors pedig most azt írja, mivel a cégnél sok állásnál feltétel az angol nyelvtudás, a NAV-on belül a következő feladatokat nem tölthetné be: analitikai szakreferens, hatósági ügyintéző a nómenklatúra osztályon, illetve OLAF szabálytalansági szakreferens. A tervezői és elemzési főosztályon pedig a vezető elemzői pályázaton csúszott volna el, ott ugyanis előnyt jelentett volna az angolnyelvvizsga.

http://propeller.hu/itthon/3017900-ugyintezo-se-lehetne-nav-nal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Svájci gázüzlethez kapcsolják Orbán családi utazásait
  2014-11-12 17:04:48, szerda
 
 
Svájci gázüzlethez kapcsolják Orbán családi utazásait

Egyéb
ma 15:32


Tényleg csak egy székely kórust ment Svájcba megnézni Orbán Viktor? címmel jelentett meg egy írást kedden a Cotidianul.ro című román hírportál. Orbán Viktor még augusztus végén tűnt fel magánlátogatáson feleségével Svájcban, és velük tartott akkor a Lázár házaspár is. Később a miniszterelnök arról számolt be, hogy egy erdélyi gyerekkórust mentek meghallgatni. Aztán október végén Orbánt megint látták Svájcban, szintén a feleségével, szintén magánúton. Ezúttal az volt az utólagos hivatalos magyarázat, hogy a kint tanuló lányukat látogatták meg. Míg augusztusban repülővel mentek, most másodszor vasúttal, legalábbis az biztos, hogy hazafele így jöttek.

roman lap

Orbánékat augusztusi útjukon valaki már a repülőn kiszúrta, míg most a zürichi és a kelenföldi pályaudvaron is lefotózta őt egy éppen arra járó valaki. Az amatőr képek olvasói fotókként járták be a sajtót.

A román lapon kívül egy svájci újság, a zürichi Tages Anzeiger is meglepően részletesen foglalkozott Orbán svájci utazásaival. Először csak azt pengették, hogy milyen gyanús, hogy Orbán ennyit utazik magánügyben Svájcba. Utána pedig bécsi tudósítójuk arról írt, hogy Orbánt valójában a MET érdekelhette. Utóbbi írást szó szerint egy másik svájci lap, a Basler Zeitung is. A Cotidianul ez utóbbira hivatkozik.

A cikk az atlatszo.hu-ra hivatkozva arról értekezik, hogy a MET tulajdonosai között csupa Orbánhoz kötődő tulajdonos van: Garancsi István, a Videoton tulajdonosa; Csányi Sándornak az egyik bizalmi embere és a kormányhoz kötődő Mol. Továbbá bemutatja, hogy Lakatos Benjámin is tulajdonos, ő a Mol-tól érkezett a MET Csoport élére.

A román lap ehhez hozzáteszi, hogy a magyar kormány rezsicsökkentésével valójában a MET szakított nagyot.

A német és a román nyelvű írás is azt sejteti, hogy Orbánnak személyesen is köze lehet az energiakereskedő céghez, és svájci látogatásai a MET-tel függhetnek össze. Mindkét cikk átláthatatlan tulajdonosi szerkezetről és a magyar kormány korrupcióra való hajlamáról is ír. A román lap arra is figyelmeztet, hogy a MET a román piac 1,63 százalékát látja már el földgázzal, és a Mol egyre komolyabb szereplő a romániai olajpiacon.
Üzen-e itt valaki valakinek valamit?

A cikkekben az összefüggés Orbán utazásai és a MET között spekulatív marad. A helyzet azért érdekes, hogy miért akadt ez be külföldön. Aligha valószínű, hogy a MET és Orbán Viktor kapcsolatáról szóló találgatás akár a svájci, akár a román olvasókat különösen izgathatná. Úgy tudjuk, hogy éppen ezért a cikkek feltűnést keltettek a magyar kormányban is. Úgy értelmezik, hogy valakik üzenni akartak. Talán az amerikaiak, akik így is ki szeretnék fejezni, hogy elégedetlenek a magyar energiapolitika irányával. A MET-ben információink szerint 20 százalék alatti tulajdonrésze van egy orosz vállalatnak is.

A MET kétségkívül fontos a magyar kormánynak. Januárban egy blogon megjelent egy szerződés, ami szerint állami segítséggel jutott jelentős földgázüzlethez a cég, a nyáron pedig megvásárolták Magyarország második legnagyobb erőművét.

Az MVM ügyeit jól ismerők azt mondják, hogy a MET-nek kiszervezik e cégek néhány jól jövedelmező tevékenységét.

http://444.hu/2014/11/12/svajci-gazuzlethez-kapcsoljak-orban-csaladi-utazasait/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó jobbkezének nincs diplomája, furcsa posztot kreált
  2014-11-12 16:41:47, szerda
 
 
Szijjártó jobbkezének nincs diplomája, furcsa posztot kreáltak neki
Fotó: MTI / Kovács Tamás

Szabó András - 2014. november 12. 9:29


Bár kabinetfőnökként emlegetik, ezt a posztot nem tölthetné be Szijjártó Péter bizalmasa, Benkő Szilárd. Szijjártó futsalos csapattársának nincs diplomája, hivatalos titulusa így a “miniszteri kabinet működési koordinátora". Amikor jogi értelemben kell kabinetfőnöki döntést hozni, akkor a helyettese intézkedik.

“Szilárd 2000 óta van mellettem, jól dolgozik, megbízom benne, ezért lett a kabinetfőnököm" - mondta Benkő Szilárdról még 2012-ben Szijjártó Péter. Akkor a Miniszterelnökség államtitkáraként dolgozó Szijjártót többek között arról faggatták, hogy a dunakeszi futsalcsapat - ahol Szijjártó is focizott - tizenkét játékosából öten is a kormányfő hivatalában dolgoznak.

Benkővel Szijjártó később is meg volt elégedve, miniszteri kinevezése után vitte magával a Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM). A kormány honlapjára feltöltött egyik dokumentum (pdf) szerint a minisztériumban is kabinetfőnökként dolgozik Szijjártó mellett. Csakhogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szerint a kabinetfőnöki poszt főosztályvezetői, vagy politikai tanácsadói munkakörben tölthető be, mindkettőhöz felsőfokú végzettség kell, Benkő ezzel nem rendelkezik.

,,Benkő Szilárdnak nincs meg az a felsőfokú, szakirányú végzettsége, amivel kormánytisztviselőként felsővezetői munkakört lásson el" - írta a VS-nek küldött válaszában a KKM. A tárca szerint a jogszabályok lehetővé teszik, hogy a “minisztérium alaptevékenységéhez kapcsolódó adminisztratív, illetve tanácsadói feladatok ellátására esetenként Ptk. szerinti munkaszerződéssel foglalkoztathassunk munkatársakat".

A tárca szerint a miniszteri kabinetben a jogszabály szerinti vezetői feladatokat így Sümegh Réka kabinetfőnök-helyettes látja el. Benkő papíron tehát nem kabinetfőnök, hanem “a miniszter megbízásából a kabinet működését koordinálja". Szerettük volna megismerni Benkő életrajzát is, a tárca erre vonatkozó kérdésünkre nem reagált.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezeti szabályzata (pdf) szerint a kabinetfőnök számos feladatot lát el, többek között:

Segíti a miniszter parlamenti munkáját, kapcsolatot tart a parlamenti frakciókkal.
Ellátja a miniszter személye körüli feladatokat.
Irányítja a miniszteri titkárság vezetőjét
Részt vesz a kormány politikai döntéseinek előkészítésében
Gondoskodik a miniszterhez érkező közérdekű bejelentések, panaszok kivizsgálásáról
A minisztérium média és sajtókapcsolati tevékenységét irányítja
Felkészíti a minisztert a nyilvános szereplésre

Benkő a Fidesz 2010-es választási győzelme után került a frissen megalakuló Miniszterelnökségbe. A miniszterelnök szervezési stábjának lett a vezetője bruttó 885 ezer forintért. Posztjából adódóan szolgálati autót is kapott, egy Audi A6-ost. Benkőt ekkor megbízási szerződéssel foglalkoztatták.

Két évvel később, 2012 júliusától ugyancsak a Miniszterelnökségen Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár kabinetfőnöke volt bruttó 885 ezer forintért. Benkő bére egyébként Szijjártó “miniszteri kabinetjének működési koordinátoraként" is változatlan maradt.

Az MSZP korábban azért támadta Benkőt, mert az érdekeltségébe tartozó F. Component-99 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2009. októbertől 2010. júliusig 1 millió 764 ezer forintért adott tanácsokat a győri önkormányzatnak. A cég fő tevékenysége hangszergyártás volt. Szijjártó akkor a győri Fidesz elnöke volt. A Fidesz azzal vágott vissza, hogy a megyei MSZP-elnök parlamenti képviselőként is kapott tanácsadásért pénzt a szocialista városvezetéstől.

http://vs.hu/.../szijjarto-jobbkezenek-nincs-diplomaja-furcsa...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fröccsöntött Alijev-sírok gyártását kezdi meg a Közgép
  2014-11-12 16:38:27, szerda
 
  Fröccsöntött Alijev-sírok gyártását kezdi meg a Közgép
Vakkomondor

A termék piacra dobásával széles körben elterjedhet a koszorúzás.

Fröccsöntött Hejdar Alijev-sírok gyártását kezdi meg a Közgép Fémszerkezetgyártó Zrt, tudta meg a Vakkomondor. A cég azt követően jelentette be a profilbővítést, hogy Orbán Viktor a hazánkba érkezett Ilham Alijev jelenlétében kifejtette: számtalan okunk van tisztelni Azerbajdzsánt és az ország vezetőjét, valamint a mai azeri államot megalapozó Hejdar Alijevet, akinek a sírját a magyar kormány képviselői minden azeri útjukon megkoszorúzzák.

A Közgép stratégái felismerték az idők szavát, és a koszorúzás széles körben történő elterjedése érdekében műanyag Alijev-sírokat dobnak piacra, melyet a vásárlók az otthonukban, a kertben, vagy akár a hétvégi telken felállítva bármikor megkoszorúzhatnak.

Természetesen lesz a panellakások méretéhez igazodó úgynevezett gyerekméret is, mondta a Lakáskultúra riporterének kérdésére a Közgép szóvivője.

http://avakkomondor.blog.hu/2014/11/12/froccsontott_alijev-sirok_gyartasat_kezdi_ meg_a_kozgep#more6890963
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tállai András nem tud beszélni
  2014-11-12 16:34:41, szerda
 
 

Tállai András nem tud beszélni

Nevetség tárgyává vált a fideszes Tállai András a Parlamentben. A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárának minden mondattal birkóznia kell. Az Index azt írja: "Egy tetszőleges parlamenti ülés tetszőleges tíz perce alatt is simán össze lehet gyűjteni tőle olyan bakikat, mint:

Gófrind ügyvivő
Korrunció
APEK-elnök

Ez utóbbi talán a legdurvább. Egy gazdasági államtitkár azért legalább a saját kormánya által kreált intézmények nevét jegyezze már meg!"

168 Óra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Egyesült Államok adóhivatalának vezetője ma délelőtt beme
  2014-11-12 09:05:21, szerda
 
 
:)

Az Egyesült Államok adóhivatalának vezetője ma délelőtt bement a Washingtoni magyar nagykövetségre és követelte Rogán Antal kiadatását, kijelentette, hogy az USA nem Fidesz székház, viszont a frakcióvezető úr személyesen meggyőződhet arról, hogy Guantánamo kényelmes szobákkal várja a korrupt politikusokat, ahol a legjobb nyelvtanárok segítenek eligazodni az angol nyelv bonyolult szabályaiban.
A magyar nagykövet az újságírók kérdésére azt válaszolta, hogy határozott és pontosan megfogalmazott véleménye van az esetről, de még megvárja, míg Orbán Viktor visszahívja telefonon.
A HírTV forradalmi tudósítója arról tájékoztatta nézőit, hogy saját szemével látta, amint a második emeleti ablakból valaki egy számítógép monitort hajított ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudni akarja mennyiért hazudozik a kormánypárti média?
  2014-11-12 08:54:00, szerda
 
 

Tudni akarja mennyiért hazudozik a kormánypárti média?
2014, november 11 - 17:55


ezAz atlatszo.hu sikeres közadatigénylése után kiderült, mennyire éri meg a kormánypárti halandzsát szajkózni. Nagyon. A Miniszterelnökségtől érkező válaszlevelből megállapítható, hogy a TV2 járt a legjobban, a ,,hazánk most több EU-s pénzhez jut, mint csatlakozásunk óta bármikor" szlogennel fémjelzett kampányra a kormány összesen 605 millió forintot herdált el. A fent nevezett csatorna ebből több mint 200 millió forint közpénzhez jutott.

A Miniszterelnökség - jobb híján - kénytelen volt közölni a kormány öntömjénező kampányszerepléseinek médiatervét. Érdemes megvizsgálni a listát. A kampány összköltsége egyébként 605.913.097 forint volt. Az egyszerűség kedvéért nem fogjuk minden alkalommal az összegek mellett feltüntetni a ,,közpénz" jelzőt, így szögezzük le az elején, minden kormányzati reklámra elköltött forint a magyar költségvetés kiadási oldalát terheli.

Televíziós megjelenésre 227.044.314 forintot fordított az Orbán-kabinet. Ebből esett le a TV2-nek 200.369.551 forint, valószínűleg, mert rendkívül színvonalasan és hitelesen tudta mantrázni a ,,Több pénz a gazdaságba" kezdetű opuszt. De lehet, hogy azért, mert folyamatosan elhallgatja a Jobbikot és fittyet hány a kiegyensúlyozott tájékoztatásra. A maradék tévés pénzből 23 millió jutott a M1-nek (például ezért), a Duna Televízió 2,6 millióval gazdagodott, míg a Duna World 885 ezer forintért magasztalta Orbán teljesítményét.

Közterületi felületekre 158.160.720 forintot költött a kormány propaganda célból, amiből valószínűleg a kedvenc oligarchának, Simicska Lajosnak is csurrant-cseppent valami.

Az újságok esetében némi aránytalanságot fedezhetünk fel. A 132. 126.579 forint döntő hányada (92,8 millió forint) a megyei lapok reklámbevételeit növelte. Valószínűleg, a kormány ezen orgánumoktól is a pártatlan tájékoztatást várta el a támogatásért cserébe. A listán második a MetroPol (20,9 millió), majd a Magyar Nemzet (12,5) és végül a Napi Gazdaság (5,8). Talán a hallgatásukért cserébe.

Az online médiapiacon természetesen az origo.hu kapta a legnagyobb szeletet a tortából, a 88.581.484 forintos keretből 36 milliót ért a kormánypártért tett szolgálat. Az Indexnek sem morzsák jutottak, legalábbis a 26,9 millió forint semmiképpen sem aprópénz. A MetroPol internetes felületén is hirdetett a kormány 2,4 millióért, és a megyei lapok online kiadásai is megértek 22,9 millió forintot Orbánéknak. Azonban, ahogy arra számítani lehetett, szerkesztőségünkhöz egy fillér reklámpénz nem érkezett, de ennek is megvan a nyilvánvaló előnye.

alfahir.hu

http://www.jovonk.info/2014/11/11/arroganciajat-megorizte-orban-bizalmat-elveszto -furjes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arroganciáját megőrizte az Orbán bizalmát elvesztő Fürjes
  2014-11-12 08:52:49, szerda
 
  Arroganciáját megőrizte az Orbán bizalmát elvesztő Fürjes

2014. november 11. - 15:48


Ózd bukott korábbi polgármestere, Fürjes Pál úgy tűnik, semmiből sem tanul. Realitásérzéke pedig nulla.

A csúfos vereséget kénytelen-kelletlen elismerve, a továbbiakról meglehetősen érdekesen nyilatkozott. Miszerint az újonnan alakuló önkormányzat munkáját csak akkor fogják támogatni, ha az az ő programjukat viszi tovább!

Tessék? Lehetséges, hogy valaki ennyire nem fogja fel a valóságot? Az ózdiak épp most mondtak nemet az programotokra! Még mindig nem sikerült felfogni, hogy ezt a választást elvesztettétek? A győztesnek pedig a vesztes programját kellene folytatnia?

Fürjesnek, ha valami realitásérzéke és a legkisebb önkritikája lenne, inkább elhordaná az irháját a városból! De legalább hallgatna! Ehelyett újra és újra jelzi, hogy esze ágában sincs elfogadni az ózdiak akaratát, és előrevetíti, hogy akadályozni fogja az új polgármester és az önkormányzat munkáját! Holott kizárólag Janiczak Dávidnak köszönheti, hogy a vasárnapi győzelmi ünnep nem csapott át Fürjes- és kormányellenes demonstrációba!

Rejtély egyébként, hogy Fürjes mire alapozza arrogáns, pökhendi hozzáállását? Nemcsak az ózdiak bizalmát vesztette el ugyanis (sőt, megvetésüket vívta ki), de pártában is kegyvesztett lett.

Az Alfahír.hu értesülései szerint az első választás megóvását a pártvezetés nem támogatta, azt Fürjesék erőltették. A mi értesüléseink szintén ezt támasztják alá. Tudomásunk van ugyanis egy telefonbeszélgetésről, mely az első választás után zajlott, Orbán Viktor és Riz Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője között. A lényeg, hogy Orbán már az első vereség miatt leírta a helyi csapatot, Rizzel együtt. (Talán ezért is erőltették minden áron az új választást, hátha a "pótvizsga" sikerül.) Ez után Orbán közölte a képviselővel, hogy az elkövetkező ciklusban hallani sem akar Ózdról, bármi gondjuk van Rizzéknek, oldják meg maguk! (Tehát Fürjesék arra való hivatkozása, hogy a kormánypárti városvezetés előnyére válhat Ózdnak, innen nézve is tudatos hazugság volt!)

A botrányos vereség mellett pedig el kell még számolni a leleplezett választási csalások tömkelegével is!

Tehát Fürjesék:

1. Csalással is elvesztettek egy választást.
2. A pártvezetés húzódzkodása ellenére kierőltették az ismétlést, a ami bizonyítékok nyilvánosságra tárása nélkül, nyilvánvaló állampárti nyomással valósult meg.
3. Megint vesztettek, méghozzá csúfosan!
4. Nyilvánosság előtt zajló csalások sorozatával hozták kellemetlen helyzetbe pártjukat.

A teljesen kegy- és bizalom vesztett Fürjes pedig ezek után még az önkormányzat működést fenyegeti?!

Raspotnik Viktor - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/11/11/arroganciajat-megorizte-orban-bizalmat-elveszto -furjes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Mihály viszi el a Fidesz balhéit?
  2014-11-12 08:10:38, szerda
 
 
Varga Mihály viszi el a Fidesz balhéit?


Az írás a Népszabadság
2014. 11. 11. számában
jelent meg.


Bednárik Imre
Népszabadság

Kormányzati és vezető fideszes körökben főként Varga Mihályt és az általa vezetett Nemzetgazdasági Minisztériumot tartják felelősnek a netadó terve nyomán kialakult feszült politikai helyzetért. Orbán Viktor még időben visszakozott szerintük, ám ez már csak kármentés volt, és az ügy hosszú távon is hátrányos lehet a Fidesznek.


,,Politikai vaksággal" magyarázzák vezető fideszes politikusok, hogy a jövő évi adótörvények előkészítése során a Nemzetgazdasági Minisztérium nem mérte fel kellőképpen, hogy milyen hatásai lehetnek az internetadó bevezetésének. Egyes forrásaink szerint azon a kormányülésen, amelyen a távközlési adó kiterjesztéséről, más néven az internetadó bevezetéséről tárgyaltak, szó esett ugyan arról, hogy az intézkedésnek milyen politikai veszélyei lehetnek, de ennek nem tulajdonítottak jelentőséget.
Varga Mihály
Veres Viktor / Népszabadság

Úgy tudjuk, a miniszterelnök emiatt neheztel is Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterre, akinek rutinos politikusként az internetadó politikai kockázatait erőteljesebben kellett volna képviselnie. Ezen az ominózus kormányülésen ráadásul nem vett részt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sem.



A nemzetközi tiltakozás, a sok tízezres magyarországi tüntetések miatt Orbán Viktor politikai válságtanácskozást is összehívott, ezután döntött a netadó visszavonásáról. Arra a kérdésünkre, hogy az internetadó miatt kialakult hazai és nemzetközi botrányért a kormányfő tervez-e felelősségre vonást, egy forrásunk azt mondta: ennek még nem jött el az ideje.

A Fideszben úgy ítélik meg: azzal, hogy Orbán Viktor személyesen jelentette be az internetadó visszavonását, még időben kezelte a helyzetet, s ezt az is bizonyítja, hogy az elmúlt másfél hétben csökkent a tüntetéseken részt vevők száma, igaz, immár azt lehet mondani, hogy sorozatosan demonstrálnak az emberek a kormány ellen. A Fideszben azonban úgy tartják, hogy a belpolitikai helyzet karácsonyra, januárra megnyugodhat.

Varga Mihály az amerikai kitiltási ügyben sincs könnyű helyzetben. A miniszter elmondása szerint Vida Ildikó, az adóhatóság elnöke csak múlt héten, közvetlenül a Magyar Nemzetnek adott interjú megjelenése előtt tájékoztatta arról, hogy ő az egyik érintett, s vele együtt a NAV több vezető beosztású alkalmazottját is kitiltották az Egyesült Államokból.

A botrány kipattanásakor ugyanakkor Varga Mihály azt mondta, hogy ő azért nem kérdezi meg Vida Ildikót, hogy érintett-e, mert hivatalba lépésekor a NAV elnöke megígérte, hogy minden, a munkavégzését befolyásoló ügyről beszámol neki. Mivel nem szólt, így nyilván nem is érintett - mondta akkor Varga.
Varga Mihály és Orbán Viktor a parlament főlépcsőjén 2010 nyarán. Csak a kármentés
Varga Mihály és Orbán Viktor a parlament főlépcsőjén 2010 nyarán. Csak a kármentés
Kurucz Árpád / Népszabadság

Tévedett. A miniszter azonban nem váltja le az adóhatóság elnökét. Varga Mihály hétfőn a Magyar Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a NAV-elnököt valaki anélkül vádolta meg, hogy bármivel bizonyítana. Ebben a helyzetben akkor járna el a legrosszabbul, ha felmentené a NAV vezetőjét, de ezt nem fogja megtenni.

Azt mondta: mindenkit, így Vida Ildikót is megilleti az ártatlanság vélelme. Szerinte a kitiltás csupán ürügy, nem erről szól az ügy, annak erősebb ,,politikai szála van". Ezért továbbra is azt várják az amerikai hatóságoktól, hogy tájékoztassák a kitiltás indokairól a kormányt. Hozzátette, hogy Polt Péter legfőbb ügyész már kezdeményezte az amerikaiaknál a bizonyítékaik átadását, ám ez máig nem történt meg.

Varga frontján bontakozott ki a nagyobb üzletek vasárnapi nyitva tartása körüli konfliktus is. Az előzmények ismeretében meglepő volna, ha éppen az ő akarata szerint.

http://nol.hu/gazdasag/varga-viharban-1497781
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az emberek többsége ugyanazt akarja
  2014-11-12 07:56:49, szerda
 
  az emberek többsége ugyanazt akarja. Tulajdonbiztonságot, jogbiztonságot, bizonyos alapvető (széles értelemben vett, pl. oktatást is ide sorolnám) közszolgáltatásokhoz való tisztességes és szabad hozzáférést.

A különbség ott van, hogy ki milyen szituációban érzi (illetve milyen képzelt szituációban érezné!) e törekvéseiben korlátozva magát, és ennek mentén válnak szét a pártpreferenciák is. Jókora általánosságban mondva, persze.

Lényeg a lényeg, szerintem semmi különös, "magyaros" észjárás nincs Ózdon se; s alapvetően, azt hiszem, normális, hétköznapi emberek ők, normális és hétköznapi kívánságokkal és vágyakkal.

a Jobbik táborának elég nagy része hasonló megfontolásokból veti reményeit a Jobbikba. Azt akarják a legtöbben közülük, hogy a kis tulajdona, ami vagy van, vagy csak számít rá és szeretné is, hogy legyen, legyen biztonságban. Azt is akarják sokan, hogy ne egy gazdasági túlhatalmú állam mutyizza el az ország gazdasági erejének 60-70%-át a jól ismert visszacsorgatásos, sógor-koma alapon, hanem a saját erőforrásaival szabadon rendelkezzen és szabadon használja fel őket, szabadon vállalkozzon, boldogulhasson. Még akár azt is akarhatja, hogy tartsunk fenn értelmes, használható ismereteket átadó oktatást, amihez hozzá lehet férni, és ne a folyamatos lezüllés, lecsúszás állapotában legyen a hazai közoktatás lassan 30-40 éve. Sőt, nem tartom kizártnak, hogy úgy általában véve kisebb, hatékonyabb, transzparensebb államot akarjanak és nem minél nagyobbat, amely minél több erőforrást von magához, amelyekért cserébe újabb és újabb Hatóságokkal irányítgatja polgárai életét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.