Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kedvesség,jóság
  2014-11-15 19:46:38, szombat
 
 
.
,,Egyszer, réges-régen állt valahol egy templom, amelynek közössége nagyon nehéz időket élt át. A hívők száma egyre csökkent, már csak öten maradtak: a lelkipásztor és négy másik tag, valamennyien elmúltak már 60 évesek. A hegyekben, nem messze a templomtól élt egy visszavonult püspök. A lelkipásztor elhatározta, hogy megkérdezi a püspököt, tudna-e valamit tanácsolni, ami megmenthetné a templomot. A püspök és a lelkipásztor hosszasan beszélgetett, de amikor a tanácsadásra került sor, a püspök egyszerűen azt mondta: ,,Semmit sem tudok tanácsolni. Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy közületek az egyik a Messiás." A lelkipásztor visszatért a templomba, és elmondta, hogy mit hallott a püspöktől. A következő hónapokban az idős tagok folyton a püspök szavain tűnődtek. “Egyikünk lenne a Messiás?" - kérdezgették minduntalan.
Amint ezt latolgatták, valamennyien különleges tisztelettel és kedvességgel kezdték kezelni egymást, arra a csekély lehetőségre gondolva, hogy hátha tényleg köztük van a Messiás. És arra a mindennél csekélyebb eshetőségre is gondolt valamennyi tag, hogy esetleg ő saját maga a Messiás. És erre gondolván saját magukat is különleges figyelemmel és törődéssel kezdték kezelni.
Ahogy múlt az idő, a templom látogatói egyre többször vették észre a tisztelet és a kedves gyöngédség különleges légkörét, amely a kis templom öreg tagjait körüllengte. Senki sem tudta miért, egyre több látogató tért vissza a templomba. Egyre többen hívták el a barátaikat, és azután azok is elhívták a barátaikat.
Néhány éven belül a kis templom ismét ugyanúgy virágzott, mint régen - hála a püspök csodálatos ajándékának."
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
A lélek csendje -2.
  2014-11-15 19:16:22, szombat
 
  Fénysebességgel száguldoztak a napok, gyorsan eltelt a két hét. A lefelé bukdácsoló nap az ablaküvegen át megvilágította a szoba falát. Kezembe vettem a táskámat és elindultam földi szolgálatom útján a ,,fiúkhoz". Vajon hányan lesznek, kérdeztem magamtól fuldokló kétségek között acsarkodva. Dühös lettem magamra és visszakérdeztem: fontos ez? Tegyem a dolgom, amire vállalkoztam, ha felvérteztem magam isteni erényekkel, velem lesz az Isten, nem megyek hiába.
Az üres folyosóhoz érve néma csend fogadott. Talán a légyzümmögése is csendháborításnak számíthatott volna. Békés alkonyatban a mennyezeti pilácsok alatt elhaladva csak a cipőm sarkának kopogásának üres kongása utalt arra, hogy valaki van az épületnek ezen a szárnyán. Kilincsre tettem a kezem, pár pillanatot várva, talán az ajtó üdvözlő csikorgására várva, hiába. Nem nyikorog itt semmi, új épület, modern nyílászárók, azonban a kitárulkozó ajtón benézve szemem belekapaszkodott a kellemes látványba, Az első sorban hatan ültek, csendben beszélgetve. Zavarba jöttem, soha nem szerettem, ha miattam fegyelmeznek. Már pedig biztos voltam benne, hogy ez történhetett. Ha pedig ez így van, a munkám hasztalanná válik. Köszönésemre felálltak és hangosan üdvözöltek.
Az előkészületek alatt semmi rendkívüli nem történt, olyan volt, mint egy hallgatói terem, békés csak a várakozás észrevétlen zizegése lengte be a teret. Nem sokkal később, belekezdtem.
- Mára a következő kis értekezéssel készültem. Néha a gyengékből lesznek erősek...
A kín és a rossz lelkiismeret rámutat arra, hogy szenvedésre sem való az, aki gyengeségében úgy érzi, hogy a szeretetre nem méltó..
Fohászkodhatunk mi otthon gyöngyház oltárunknál, ha a szó nem őszinte az bizony süket fülekre talál, mert az örökkévalóság reményét a szeretet teszi messze fénylővé mindenekfelett. Akiben az a tévhit él, hogy a bűnben fogantatás, minden esetben förtelmet szül, téved! Vajon van e közöttük a ,,szabadon" élők között olyan, aki nem követett el még bűnt soha? Békét kötni lehet a sorssal vagy a gyors idővel, de vizsgáljuk meg minden időben, hogy folytatni érdemes? Muszáj nekünk beletespedni, tetszelegni a mások által ránk szabott jelmezbe? Erőt fitogtatni, félelmet kelteni? Lehet választani...
Mert le is téphetjük magunkról a maszkot, és meztelen testünkre gyolcs-fehér lélekruhát öltve kezdhetünk új életet. Először furcsa lesz, hogy addig lázálomban voltunk csak tiszták, akkor, amikor verejtékben fürdettek mások, de ne törődjünk vele, keressük meg a forrást, ami minden szennyet lemos. Aki meg akarja találni, könnyen rá lel, Hit a neve, imapilléreken állva felette fényhíd vezet, egyenesen az Úrhoz.
De mi legyen azokkal, akik Isten nevét, eddig kárhozatra vették a szájukra megcsömörlötten valamitől vagy a lázadás rákövült terhét egyre nehezebben cipelve? -kérdezhetnék.
Az Úr nekik is megbocsájt éppen úgy, mint azok az édesanyák, akikre rácsapják az ajtót, és rettegő hangú féltő szavait nem meghallva, pusztulásra ítélik önmagukat, vesszőnyi faágon ringatózik a sziklák fölött?
Ilyenkor az Isten mennydörög egy nagyot, mert nem teremtett Ő rosszat, vagy vásottat, csak szabad akaratot adott. Ezért aztán fentről jön az ítélet, de mindig csak annyi, amennyi a bűnnel azonos és utána nincs harag. Ilyenkor az angyalok riadt muzsikája gyönyörű dallamra vált, mely átvezeti, - aki kéri- és elkíséri a túlsó partra.
De egyet ne feledjünk, senki ne higgye, hogy kísérő nélkül könnyebb lesz az útja..
A másik dolog, amit meg kell tanulnunk, ameddig a térdünk nem hajol, nem vesszük észre a lábunk előtt heverő apró gyémántot, mert ameddig fel nem vesszük, benne szenet sejtünk és rátaposva tovább megyünk, majd tébolyunkba pörögve forgunk tovább a semmibe.
Mikor azonban az alázat térdünket meghajtja, a Békesség is ránk borítja puha megbocsájtással hímzett szeretet palástját, véget ér a rémség, és lelki szemeink előtt megjelenik az igaz lét titka, a bocsánatkérés. -fejeztem be a mondanivalómat.

Végig néztem a fél tucat emberen, magam is elcsodálkoztam a lehajtott fejek között sem véltem felfedezni a közönyt. Az angyalarcú gúnyt imitáló mimikájára is eltűnt, helyébe pici gödröcske keletkezett. Tengerkék szemében apró hullámok verdesték beszűkült pupilláját.
- Van e kérdése valakinek? -tettem fel a kérdést..
Talán fél perc után a kék szemű állt fel és hozzá nem illő suttogással így szólt:
- Igen, tetszik tudni ki miért, van itt, és mi a bűne? - kérdezte.
- Nem tudom, és meg sem kérdezem soha sem Önöktől, sem másoktól. Nem azért jelentkeztem önkéntesnek, hogy megváltoztassam magukat, hanem, hogy tanuljak, és én változzak. Tudják, én örök diák szeretnék maradni. Sok mindent nem tudok. Elmúltam hatvan, amikor átvettem a szakmai pszichológia bizonyítványomat, talán a kívülállók azt hihették, a nyugdíjas takarító néni érkezett meg, majd ráképeztem még a grafológiát, a gyermekrajzok pontosabb elemzése érdekében, de soha nem kérem meg önöket, hogy rajzoljanak, vagy írjanak le egy mondatot. Jobban bízom a hallott szóban, és abban, amit látok.
- Én szeretnék egyszer beszélni magával, de nem mások előtt. Nem most, talán később, ha lehet. -halkultak el a szavak.
- Köszönöm a bizalmat, örömmel és tisztelettel várom az alkalmat. További kérdés? -folytattam gyorsan témát váltva, észrevettem a fiatalember zavarát, ahogy másokra nézett.
Nem volt több kérdés, így megköszöntem, hogy megtiszteltek a jelenlétükkel és elköszöntem.

Ők is felálltak és elindultak a körletük felé. Egyetlen széket nem húztak maguk után, csendben távoztak. Megdöbbenve tapasztaltam, aki az elsők között érkezett először, utolsónak távozott. Az ajtóból visszanézett rám, szemében elcsendesedtek az apró hullámok, mintha halványan mosolygott volna, de az is lehet, hogy a képzeletem játszott, nem tudom.
Távozásom előtt a nevelő oda jött hozzám, és megkérdezte:
- Mondja már meg, mi maga tulajdonképpen? Mint az átszellemültek úgy viselkedtek a gyerekeim.
Elnevettem magam, és azt válaszoltam egy szolgálója az Úrnak, olyan, mint maga.
- Én? Honnan gondolja, hogy hívő ember vagyok, és hiszek Istenben? -kérdezte kételkedve.
- Nem gondolok én semmit, csak tudom... Tudom, mert azt mondta a"gyermekeim", akár hívő, akár hitetlen, csak az Úr szolgálója hívhatja a rábízott fiatalokat, ,,gyermekeimnek".
Hmm... forgatta meg a fejét és velem nevetett. Kezet fogtunk, elköszöntünk a ,,két múlva" viszontlátás reményében.

Folyt. Köv.


Lélek Sándorné
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 82
  • e Hét: 263
  • e Hónap: 2158
  • e Év: 52949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.