|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-11-15 22:22:45, szombat
|
|
|
Zöldfűszeres saláta tökmagbundás camembert-rel
Hozzávalók:
2 főre:
10 dkg rukkola
1 marék friss bazsalikom
2,5 dkg medvehagyma
1 marék friss korianderzöld
1,5 dl tökmag Vénusz olaj
1 nagy citrom
1 nagy evőanál mascarpone
2 paradicsom
1 padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
2 kerek camembert
1 kis ág rozmaring
1 marék héj nélküli tökmag
1 tojás
só
bors
liszt
zsemlemorzsa
Vénusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
A padlizsán végeit levágjuk, húsát 4x4 cm-es kockákra szeleteljük. Egy tálba tesszük a darabokat, rálocsolunk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy rendezzük, hogy a héjuk érintkezzen a papírral, 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük, míg megpuhulnak. Kihűtjük a padlizsándarabokat.
Közben elkészítjük az öntetet. Egy késes robotgépbe tesszük a rukkola 1/3 részét, a bazsalikomot, medvehagymát és korianderzöldet. Ráöntünk 1,5 dl tökmagolajat. Addig aprítjuk-keverjük, míg csak nagyon kicsi darabokban látszanak a fűszerek. Ekkor ennek az öntetnek a felét félretesszük, hűtőben sokáig eláll (ebből érdemes többet készíteni, nagyon finom és egészséges). A másik feléhez keverjük a citrom levét, 1 evőkanál mascarponét és egy csipet sót.
A többi rukkolát összekeverjük a kihűlt padlizsándarabokkal és a felkockázott paradicsommal, majd hozzáadjuk a zöldfűszeres olajat is, jól átforgatjuk, 20 percre hűtőbe tesszük.
A sajtokat először keresztben kettévágjuk. A rozmaringot lecsipkedjük az ágról, felaprítjuk, majd kettéosztjuk a sajtok alsó felén,
ezután rátesszük a tetejüket, kicsit összenyomkodjuk. Mélyhűtőbe tesszük 10 percre. Mikor kivettük, először lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsával összekevert tökmagba forgatjuk, az utolsó két műveletet megismételjük, jól rányomkodjuk a panírt. Forró olajban pillanatok alatt aranybarnára sütjük a sajtokat, hogy ki ne folyjon a belsejük. Papírtörlőre szedjük.
A salátát elosztjuk 2 tányérra, tetejükre 1-1 sajtot teszünk, azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Bluesun küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-11-15 22:14:01, szombat
|
|
|
Kenyéren pirított falatok
Hozzávalók:
kb. 20 darabhoz:
6 dkg füstölt kolbász
1 szelet konzerv ananászkarika
6 dkg sonka
1 főtt tojás
1 csomag mini-mozarella sajt
20 szelet bagettkarika
6 dkg húsos szalonna
6 dkg tonhal
Elkészítés:
A kolbászt vékony karikákra vágjuk. Az ananászt összevágjuk. A sonkát csíkokra szeljük. A főtt tojást megtisztítjuk, felkarikázzuk. A sajtot lecsepegtetjük, vékonyan felszeleteljük.
A bagettszeletek egyik oldalát megpirítjuk egy serpenyőben. A pirított oldallal lefelé sütőtálcára tesszük. A serpenyőbe tesszük a szalonnát, megpirítjuk, majd 3-4 kenyérkarikán elosztjuk. A kolbászt kicsit kipirítjuk, majd a kenyérkarikákra tesszük. Az ananászt is néhány kenyérkarikára tesszük, ezekre rárakjuk a sonkacsíkokat. A főtt tojáskarikákat és a tonhalat is elosztjuk a kenyérkarikákon, vegyesen vagy külön-külön. Minden bagettkarikára sajtot fektetünk. 240 fokra (gázsütő 5. fokozat) kapcsoljuk a sütőt, betesszük a szendvicseket, hogy a sajt ráolvadjon, majd a sütőből kivéve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc
1 darab: 107 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-11-15 22:11:32, szombat
|
|
|
Csokirolád
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
4 evőkanál porcukor
0,5 dl tej
4 evőkanál liszt
pici só
fél csomag sütőpor
A krémhez:
2 dl habtejszín (32 %-os, állati)
22 dkg vaj
8-10 dkg cukor
8 dkg holland kakaópor
0,5 dl erős eszpresszó kávé
Elkészítés:
Tálba ütöm a tojásokat, majd porcukorral, pici sóval, tejjel 8-10 percen át géppel együtt verem fel habosra a tojásokat. Ezután adom hozzá a lisztet és a sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Elsimítom, és előmelegített sütőben 180 C fokon 14 perc alatt készre sütöm.
Még melegen kiveszem a sütőpapírral együtt, feltekerem lazán, majd hagyom kihűlni.
A krémhez egy edényben a vajat, a cukrot és a tejszínt állandóan kevergetve 10 percet forralom. A vége felé a kávét is beleöntöm.
Ezután a tűzről lehúzom, a kakaóport beleszitálom, ezt is állandó kevergetés mellett (ha csak úgy beleszórom akkor csomós lesz).
Egy nagyobb lábosba jeget teszek félig, és erre teszem a krémet, így gyorsan kihűl. Persze kevergetem néha. Amikor látom, hogy dermedni kezd, akkor géppel ezt is kikeverem szép selymesre.
A krém 2/3 részét belülre kenem, a többit kívülre.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-11-15 22:07:26, szombat
|
|
|
Báránycomb zöldbabpürével és narancsos tormamártással
Hozzávalók:
1 báránycomb (1,2 kg)
2 fej fokhagyma
2 szál rozmaring
tengeri só
extraszűz olívaolaj
1 kápiapaprika
1,5 vörösbor
A zöldbabpüréhez:
50 dkg ceruzabab
1 nagy burgonya
5 dkg vaj
A mártáshoz:
1 narancs leve és héja
10 dkg friss torma vagy akár ecetes torma is lehet
1 dl víz
1 csapott mokkáskanál keményítő
2 evőkanál méz
4 evőkanál krémsajt
Elkészítés:
A báránycombot megtűzdeljük a fél centisre vágott fokhagymagerezdekkel és a rozmaringgal, egymástól 2-3 centinként. A tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, beirdaljuk, olívaolajjal meglocsoljuk.
A húst 180 fokos sütőbe toljuk. 1 óra múlva 1,5 dl vörösbort öntünk alá, lefóliázzuk, és további fél órát sütjük.
A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük, leszűrjük. A krumplit is megfőzzük sós vízben. A leszűrt zöldségekhez adjuk a vajat, pürésítjük.
A mártáshoz a narancs sárga héját lehámozzuk, levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a mézet, összeturmixoljuk. A keményítőt elkeverjük a hideg vízzel, és pár perc alatt összeforraljuk, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a krémsajtot, összeturmixoljuk.
A combot 5-10 percig pihentetjük, felszeleteljük, majd a zöldbabpürével és narancsos tormamártással tálaljuk.
Megjegyzés:
Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-11-15 22:03:53, szombat
|
|
|
Snidlinges sajtleves
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
6 dkg vaj
5 dkg finomliszt
5 dl zöldségleves (1 leveskockából)
5 dl tej
só
bors
1 csipet őrölt kömény
20 dkg gruyere vagy emmentáli sajt
1 nagy csokor snidling
2 szál újhagyma
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és kevergetve addig sütjük, amíg aranysárga lesz. A zöldséglevest és a tejet apránként beleöntjük, közben állandóan kevergetjük, nehogy összecsomósodjon. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és lefedve kis lángon 30 percig főzzük.
Közben a sajtról a kérget levágjuk, a sajtot finomra reszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és világoszöld részével együttfelaprítjuk.
A sajt 1/3-át a levesbe szórjuk, és kevergetve feloldjuk benne. A maradék reszelt sajtot a snidlinggel meg az újhagymával összekeverjük, előmelegített tányérokba rakjuk, majd a levest rámerjük.
Megjegyzés:
Megszórhatjuk még pirított kenyérkockákkal is.
A receptet és a fotót Sziszka72 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-11-15 19:23:58, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
342 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1323
- e Hét: 3537
- e Hónap: 17442
- e Év: 147149
|
|
|