Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2014-11-15 23:52:20, szombat
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Zöldfűszeres saláta tökmagbundás camembert-rel
  2014-11-15 22:22:45, szombat
 
  Zöldfűszeres saláta tökmagbundás camembert-rel

Hozzávalók:

2 főre:
10 dkg rukkola
1 marék friss bazsalikom
2,5 dkg medvehagyma
1 marék friss korianderzöld
1,5 dl tökmag Vénusz olaj
1 nagy citrom
1 nagy evőanál mascarpone
2 paradicsom
1 padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
2 kerek camembert
1 kis ág rozmaring
1 marék héj nélküli tökmag
1 tojás

bors
liszt
zsemlemorzsa
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A padlizsán végeit levágjuk, húsát 4x4 cm-es kockákra szeleteljük. Egy tálba tesszük a darabokat, rálocsolunk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy rendezzük, hogy a héjuk érintkezzen a papírral, 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük, míg megpuhulnak. Kihűtjük a padlizsándarabokat.





Közben elkészítjük az öntetet. Egy késes robotgépbe tesszük a rukkola 1/3 részét, a bazsalikomot, medvehagymát és korianderzöldet. Ráöntünk 1,5 dl tökmagolajat. Addig aprítjuk-keverjük, míg csak nagyon kicsi darabokban látszanak a fűszerek. Ekkor ennek az öntetnek a felét félretesszük, hűtőben sokáig eláll (ebből érdemes többet készíteni, nagyon finom és egészséges). A másik feléhez keverjük a citrom levét, 1 evőkanál mascarponét és egy csipet sót.

A többi rukkolát összekeverjük a kihűlt padlizsándarabokkal és a felkockázott paradicsommal, majd hozzáadjuk a zöldfűszeres olajat is, jól átforgatjuk, 20 percre hűtőbe tesszük.





A sajtokat először keresztben kettévágjuk. A rozmaringot lecsipkedjük az ágról, felaprítjuk, majd kettéosztjuk a sajtok alsó felén,





ezután rátesszük a tetejüket, kicsit összenyomkodjuk. Mélyhűtőbe tesszük 10 percre. Mikor kivettük, először lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsával összekevert tökmagba forgatjuk, az utolsó két műveletet megismételjük, jól rányomkodjuk a panírt. Forró olajban pillanatok alatt aranybarnára sütjük a sajtokat, hogy ki ne folyjon a belsejük. Papírtörlőre szedjük.

A salátát elosztjuk 2 tányérra, tetejükre 1-1 sajtot teszünk, azonnal fogyasztjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Bluesun küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kenyéren pirított falatok
  2014-11-15 22:14:01, szombat
 
  Kenyéren pirított falatok

Hozzávalók:

kb. 20 darabhoz:
6 dkg füstölt kolbász
1 szelet konzerv ananászkarika
6 dkg sonka
1 főtt tojás
1 csomag mini-mozarella sajt
20 szelet bagettkarika
6 dkg húsos szalonna
6 dkg tonhal

Elkészítés:

A kolbászt vékony karikákra vágjuk. Az ananászt összevágjuk. A sonkát csíkokra szeljük. A főtt tojást megtisztítjuk, felkarikázzuk. A sajtot lecsepegtetjük, vékonyan felszeleteljük.

A bagettszeletek egyik oldalát megpirítjuk egy serpenyőben. A pirított oldallal lefelé sütőtálcára tesszük. A serpenyőbe tesszük a szalonnát, megpirítjuk, majd 3-4 kenyérkarikán elosztjuk. A kolbászt kicsit kipirítjuk, majd a kenyérkarikákra tesszük. Az ananászt is néhány kenyérkarikára tesszük, ezekre rárakjuk a sonkacsíkokat. A főtt tojáskarikákat és a tonhalat is elosztjuk a kenyérkarikákon, vegyesen vagy külön-külön. Minden bagettkarikára sajtot fektetünk. 240 fokra (gázsütő 5. fokozat) kapcsoljuk a sütőt, betesszük a szendvicseket, hogy a sajt ráolvadjon, majd a sütőből kivéve tálaljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc
1 darab: 107 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csokirolád
  2014-11-15 22:11:32, szombat
 
  Csokirolád

Hozzávalók:

A tésztához:
4 tojás
4 evőkanál porcukor
0,5 dl tej
4 evőkanál liszt
pici só
fél csomag sütőpor

A krémhez:
2 dl habtejszín (32 %-os, állati)
22 dkg vaj
8-10 dkg cukor
8 dkg holland kakaópor
0,5 dl erős eszpresszó kávé

Elkészítés:

Tálba ütöm a tojásokat, majd porcukorral, pici sóval, tejjel 8-10 percen át géppel együtt verem fel habosra a tojásokat. Ezután adom hozzá a lisztet és a sütőport, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Elsimítom, és előmelegített sütőben 180 C fokon 14 perc alatt készre sütöm.

Még melegen kiveszem a sütőpapírral együtt, feltekerem lazán, majd hagyom kihűlni.

A krémhez egy edényben a vajat, a cukrot és a tejszínt állandóan kevergetve 10 percet forralom. A vége felé a kávét is beleöntöm.
Ezután a tűzről lehúzom, a kakaóport beleszitálom, ezt is állandó kevergetés mellett (ha csak úgy beleszórom akkor csomós lesz).

Egy nagyobb lábosba jeget teszek félig, és erre teszem a krémet, így gyorsan kihűl. Persze kevergetem néha. Amikor látom, hogy dermedni kezd, akkor géppel ezt is kikeverem szép selymesre.

A krém 2/3 részét belülre kenem, a többit kívülre.









Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Báránycomb zöldbabpürével és narancsos tormamártással
  2014-11-15 22:07:26, szombat
 
  Báránycomb zöldbabpürével és narancsos tormamártással

Hozzávalók:

1 báránycomb (1,2 kg)
2 fej fokhagyma
2 szál rozmaring
tengeri só
extraszűz olívaolaj
1 kápiapaprika
1,5 vörösbor

A zöldbabpüréhez:
50 dkg ceruzabab
1 nagy burgonya
5 dkg vaj

A mártáshoz:
1 narancs leve és héja
10 dkg friss torma vagy akár ecetes torma is lehet
1 dl víz
1 csapott mokkáskanál keményítő
2 evőkanál méz
4 evőkanál krémsajt

Elkészítés:

A báránycombot megtűzdeljük a fél centisre vágott fokhagymagerezdekkel és a rozmaringgal, egymástól 2-3 centinként. A tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, beirdaljuk, olívaolajjal meglocsoljuk.





A húst 180 fokos sütőbe toljuk. 1 óra múlva 1,5 dl vörösbort öntünk alá, lefóliázzuk, és további fél órát sütjük.





A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük, leszűrjük. A krumplit is megfőzzük sós vízben. A leszűrt zöldségekhez adjuk a vajat, pürésítjük.

A mártáshoz a narancs sárga héját lehámozzuk, levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a mézet, összeturmixoljuk. A keményítőt elkeverjük a hideg vízzel, és pár perc alatt összeforraljuk, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a krémsajtot, összeturmixoljuk.

A combot 5-10 percig pihentetjük, felszeleteljük, majd a zöldbabpürével és narancsos tormamártással tálaljuk.





Megjegyzés:

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Snidlinges sajtleves
  2014-11-15 22:03:53, szombat
 
  Snidlinges sajtleves

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
6 dkg vaj
5 dkg finomliszt
5 dl zöldségleves (1 leveskockából)
5 dl tej

bors
1 csipet őrölt kömény
20 dkg gruyere vagy emmentáli sajt
1 nagy csokor snidling
2 szál újhagyma

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és kevergetve addig sütjük, amíg aranysárga lesz. A zöldséglevest és a tejet apránként beleöntjük, közben állandóan kevergetjük, nehogy összecsomósodjon. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és lefedve kis lángon 30 percig főzzük.

Közben a sajtról a kérget levágjuk, a sajtot finomra reszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és világoszöld részével együttfelaprítjuk.

A sajt 1/3-át a levesbe szórjuk, és kevergetve feloldjuk benne. A maradék reszelt sajtot a snidlinggel meg az újhagymával összekeverjük, előmelegített tányérokba rakjuk, majd a levest rámerjük.





Megjegyzés:

Megszórhatjuk még pirított kenyérkockákkal is.

A receptet és a fotót Sziszka72 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2014-11-15 19:23:58, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1323
  • e Hét: 3537
  • e Hónap: 17442
  • e Év: 147149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.