Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Václav Klaus: Nem Oroszország, hanem a Nyugat váltott ki az
  2014-11-21 22:00:34, péntek
 
  Václav Klaus: Nem Oroszország, hanem a Nyugat váltott ki az új hidegháborút


Hírszemle.net | 11/21/2014 - 13:38 | Utolsó módosítás: 11/21/2014 - 13:45 | Nagyvilág

Václav Klaus: Nem Oroszország, hanem a Nyugat váltott ki az új hidegháborút

Egy új hidegháború közepette van ma a világ, amelyet nem Oroszország, hanem a Nyugat váltott ki - állítja Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök egy orosz televíziónak adott, csütörtökön este sugárzott interjúban.



"Sosem számítottam arra, hogy még az életem folyamán újra a hidegháború második szakaszában találjuk magunkat. Ezzel én soha nem számoltam. Azok közé tartozom, akik úgy vélik, hogy ezt a hidegháborút nem Moszkva váltotta ki, de félek, hogy a másik oldal. Ezt, mint olyan ember, akik ötven évig a kommunizmusban élt, ki kell mondanom" - mondta a Dozsgy ellenzéki orosz televízióban Klaus, akinek nyilatkozatát a cseh közszolgálati televízió ismertette.

Ukrajnát ugyanakkor "mesterséges államalakulatnak" minősítette a volt cseh államfő.

Klaus szerint a Nyugat és Kelet új konfliktusa mögött az ukrán válság áll. "Nehéz számomra ezt a helyzetet értékelni, de attól tartok, hogy Ukrajna tragédiáját a Nyugat és a Kelet közti új konfliktusokra használtak ki, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. A Nyugat kihasználta Ukrajna belső problémáját, az orosz reakció csak válasz volt arra, ami Ukrajnában történt, és nem kiváltó oka az összes problémának" - állította a politikus, aki 2003 és 2013 között volt Csehország elnöke.

A volt cseh államfőnek meggyőződése, hogy a konfliktus megoldása Kijev és a felkelők közti közvetlen tárgyalásokban rejlik.

"Ha az eseményeket belső ukrán ügynek minősítem, akkor úgy vélem, hogy a párbeszédet Ukrajnán belül kell lefolytatni, más lehetőség nincs. Ezt nem lehet Moszkvában, Washingtonban vagy Brüsszelben megoldani. Ilyen tárgyalásokon nem arról van szó, hogy az egyik oldal 10:0-ra nyerjen, kompromisszumra van szükség 5:5 vagy 6:4 arányban. Ha azonban mindenki 10:0-ás eredményt akar, akkor Ukrajnában soha nem lesz nyugalom" - fejtette ki Klaus, aki ezt a véleményét az ukrajnai helyzet rendezéséről már korábban sem rejtette véka alá.

Klaus az interjúban megismételte korábbi véleményét, hogy számolni kell Ukrajna szétesésével, ezt jelezte az is, hogy Ukrajnát "mesterséges államnak" minősítette. Ennek kapcsán emlékeztetett: Csehszlovákiában a csehek és a szlovákok különválását békés úton, konfliktusok nélkül oldották meg.

A volt cseh államfő véleménye Ukrajnáról és a kelet-nyugati viszony kiéleződéséről lényegében megegyezik utódja véleményével. Milos Zeman szintén belső ügynek tartja az ukrajnai konfliktust, és nem egy orosz beavatkozás következményének.

Ukrajna csütörtökön diplomáciai úton tiltakozott Milos Zeman cseh államfő Ukrajnáról szóló kijelentései ellen.

Prágában közölték: az ukrán külügyminisztérium hivatalába kérette Ivan Pocuch kijevi cseh nagykövetet, és felhívta a figyelmét arra, hogy Zemannak az ukrajnai helyzetet érintő bizonyos kijelentései elfogadhatatlanok Ukrajna számára.
Forrás:

MTI


http://www.hirszemle.net/cikk/nagyvilag/vaclav-klaus-nem-oroszorszag-hanem-nyugat -valtott-ki-az-uj-hideghaborut
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötször annyiért kampányolt a Fidesz, mint a baloldal
  2014-11-21 21:55:03, péntek
 
  Ötször annyiért kampányolt a Fidesz, mint a baloldal



Hiába tűnt lagymatagnak az őszi önkormányzati kampány, négy korrupció ellenes civilszervezet szerint háromszor többe került, mint a négy évvel korábbi - írja a Blikk.

Míg 2010-ben a becslések szerint 925 millió forintért hirdették magukat a parlamenti pártok és jelöltjeik, idén már 2,8 milliárd forintért tették mindezt.

Leginkább a kormánypártoknak a költései növekedtek: 2010-ben még csak 359 millió forintra tették a kampánypénzeket figyelő civil szervezetek, most már több mint kétmilliárdra. Ebből 1100 milliót fizetett maga a Fidesz, közel 900 millió forint értékű kampánnyal pedig a kormány és a kormánypárti önkormányzatok segítették a fideszes jelöltek megválasztását. A baloldali pártok (MSZP, Együtt-PM, DK, MLP) 418 milliót fordíthattak a kampányra, a Jobbik 281 milliót, az LMP pedig mindössze 50 milliót.


http://propeller.hu/itthon/3022725-otszor-annyiert-kampanyolt-fidesz?utm_source=m m-2014-11-21&utm_medium=email&utm_campaign=%C3%96tsz%C3%B6r%20annyi%C3%A9 rt%20kamp%C3%A1nyolt%20a%20Fidesz%2C%20mint%20a%20baloldal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesznek nem sürgős, hogy törvényesen működjön a Magyar N
  2014-11-21 21:33:44, péntek
 
 
A Fidesznek nem sürgős, hogy törvényesen működjön a Magyar Nemzeti Bank

gazdaság
ma 15:56


Van ez a dolog, hogy a Magyar Nemzeti Banknak nincs felügyelőbizottsága idén május 5. óta, tehát gyakorlatilag senki nem ellenőrzi, hogy mire költik a pénzt.

Senki nem követi a tulajdonos (= a magyar állam) részéről, hogy hogyan gazdálkodik, és főleg milyen nyaralókastélyokat, luxusirodákat vásárol éppen, milyen alapítványokat tőkésít fel, kiknek - köztük mondjuk milyen baráti csodazongora-gyártóknak - ad pénzt a jegybank. Miközben egyébként soha nem látott, százmilliárd forint feletti nyereséget realizál éppen a gyenge forintárfolyam miatt a devizatartalék forintra váltásán.

A jegybanktörvény szerint a mindenkori kormánypárti frakció(k) kötelessége az MNB számára felügyelőbizottságot jelölni. Ez azonban az új parlament megalakulása óta nem történt meg, nem vették napirendre az ügyet.

A Fidesz frakciója egy hete nem válaszol az ezt feszegető a kérdésre, az Országgyűlés pedig ennyit közölt az imént:

Az országgyűlési képviselőcsoportok részéről történő jelölés hiányában egyelőre nem szerepel az OGY napirendjén az MNB FB tagjainak megválasztása.

Szóval nincs itt semmi látnivaló, egy darabig még mehet tovább a törvénysértő állapot. Azért kicsit fura, hogy még egy 100% baráti fb-t sem tesznek be mutatóba.

http://444.hu/2014/11/21/a-fidesznek-nem-surgos-hogy-torvenyesen-mukodjon-a-magya r-nemzeti-bank/




Fidesznél alapból, zsigeri szinten: ami törvényes az nem sürgős, ami sürgős az nem törvényes

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint trükközik a közmédia: önkormányzati újságíróból lett
  2014-11-21 20:41:59, péntek
 
  Megint trükközik a közmédia: önkormányzati újságíróból lett átlagpolgár a Híradóban

A pécsi önkormányzat online lapjának egyik munkatársa nyilatkozott kollégájának, az MTVA riporterének arról, hogy mennyire örül az új adóintézkedéseknek.

Mint arról beszámoltunk, az Országgyűlés tegnap elfogadta a jövő évi adócsomagot. A megszorításokkal teli adótörvényeket egy hurráoptimista anyag köszöntötte az M1 és a Duna híradójában. Bemutatták azt, ami szerintük üdvözlendő változás az adószabályokban: a sampon-, a művirág-, valamint az irodai papíradó vagy épp a dohányipari különadó helyett szóba került például a szeszes italok megadóztatása, ami népegészségügyi szempontból pozitív változásokat hozhat, illetve a kétgyermekes családok adóterheinek csökkentése és az, hogy 5000 forint marad a zsebében a friss házasoknak.

Utóbbi kapcsán a közmédia anyagában, egyetlen politikafüggetlen nyilatkozóként, megszólal egy fiatal hölgy (a tudósítás 0.37-nél kezdődik), aki - mint kiderül - épp házasodni készül, így jövőre ő is spórol 5000 forintot a házra az adójából. Örül is mindennek, azt mondja.

A képet azonban árnyalja, hogy a menyasszony maga is újságíróként dolgozik a kevésbé politikafüggetlen, ellenben önkormányzati fenntartású, a fideszes pécsi polgármester, Páva Zsolt egykori kabinetfőnöke által vezetett PécsMa.hu lapnál. Ráadásul korábban az MTVA megbízásából ő maga is készített anyagokat a köztelevíziónak.

Volt már hasonló

Nem ez az első eset, hogy saját kollégáikat kapják mikrofonvégre az MTVA riporterei. Augusztus végén az utca embereként bemutatott Kovács Lászlóról derült ki, hogy a közmédia párhuzamos valóságán kívül Samu Miklósnak hívják és gyakornokként dolgozik annál a Fehérvár Médiacentrumnál, amely a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Fejér megyei beszállítói.

Szerkesztőségünk ezúton fejezi ki együttérzését a feltörekvő, fiatal újságírókkal, akik korunk közmédiája közelébe keveredtek.

Helyzetük megértéséhez ugyanis nem árt tudni, hogy az MTV 2011-es átszervezése idején a versenyképességben halványabb, de szervezetileg erős országos hálót képező regionális stúdió-hálózatot felszámolták, a különböző megrendeléseket pedig kiosztották városi televíziók között, megrendelésekben pedig gyakorlatilag az egyetlen szempont a mennyiség. Ha pedig gyorsan kell sokat dolgozni, néha nincs idő messzebb menni a szomszéd szobánál.(hir24)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lánczi András a legszánalmasabban védte meg a trafikmutyit
  2014-11-21 20:28:26, péntek
 
  Lánczi András a legszánalmasabban védte meg a trafikmutyit

szerző
narancs.hu
publikálva
2014. nov. 21., 16:55


A Századvég guruja a Heti Válasznál indokolta meg a trafikmutyi szükségességét. Kapaszkodjanak, ez meredek lesz.

Hosszú interjút közölnek LA-val, és fel is teszi a HV a kérdést, hogy oké, Lánczikám, lehet, hogy az ellenzék maffiakormányozik, de hát a trafikbotrány mégiscsak abból jött, hogy a fideszes képviselők listázták a győzteseket. Ez kicsit sem gáz?



Nem hát!

Mert Lánczi azt mondja: O.V. ,,úgy ítéli meg, hogy sok szempontból kudarcot vallott a rendszerváltás, s azt a választ adja, hogy át kell rendezni az erőviszonyokat, az akkor kialakított érdekhálókat szét kell szaggatni, újakat kell szőni. Volt már gyökeres átalakulás: privatizációnak hívták. Azzal kapcsolatban ma senki nem rikoltozik korrupcióról, pedig ha ezt egyszer tüzetesen megvizsgálnánk, tényleg felrobbanna az ország. Tehát lehet korrupcióként értelmezni a trafikosztást, más nézőpontból viszont csendes forradalomként is."

Érted! Trafikmutyi = csendes forradalom. És van jó meg rossz korrupció. A mienk - L.A. gondolatmenetében - a jó.


http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/szuret-extra-lanczi-andrason-kivul-meg-senki-n em-vedte-meg-ilyen-szanalmasan-a-trafikmutyit-92693#_=_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Zárjuk el a NER pénzszivattyúit” - CBA-bojkott
  2014-11-21 18:32:40, péntek
 
  ,,Zárjuk el a NER pénzszivattyúit" - CBA-bojkott a Facebookon

2014. november 21.

Dercsényi Dávid

A CBA-, Coop- és Reál-boltok bojkottjára szólít fel egy Facebook-csoport, amelynek elege lett a csókos élelmiszerláncok adminisztratív helyzetbe hozásából és a verseny állami ellehetetlenítéséből.
Twitter
,,Szóval az van, hogy ez az oldal egy magánkezdeményezés, és azért indítottam, mert nem tetszik, ami ebben az országban történik. Nem tetszik, hogy magáncégek érdekei mentén alkotnak törvényeket csak azért, hogy más magáncégeket tönkre tegyenek és a csókos cégek megszerezhessék a hátrahagyott piacokat." a Bojkott CBA & Coop & Reál Facebook-csoport ars poetikája ez a pár sor.

Elszakadt a cérna

A jelenleg épp 700 körüli támogatói körrel rendelkező csoport úgy gondolkodik, hogy a nyomásgyakorlás ezen eszköze talán ráébresztheti a kormány által rendre kedvezményezett helyzetbe hozott magyar élelmiszerláncokat, hogy a konkurencia törvényi, adminisztratív úton történő ellehetetlenítése nem kifizetődő. Mármint akkor, ha egy kritikus tömeg a lábával szavaz, és messziről elkerüli az érintett boltokat.



A cérna november 5-re szakadt el, ekkor alakult meg a csoport, és innentől a posztokon végig is vonul mindegyik botrány a vasárnapi nyitva tartástól kezdve a plázaépítési stopon, a hússzoros élelmiszer-felügyeleti díjon át az áfacsalási ügyig.

Innentől pedig több kérdés is felvetül: nem a fenyegetett versenytársak marketingakciójával állunk-e szemben? Milyen kormányzati eredménye lehetne egy bojkottnak? Mit tehetnek azok, akiknek környezetében csak a három bojkottálandó lánc üzletei találhatóak?

"Azt szeretném, hogy fájjon"

Ezeket feltettük az oldal adminisztrátorának is, aki először is azt mondja, nehezen szavatolható, ha anonim marad, hogy nem a versenytársak ügynöke. De a Tescónak nem kampányolna, és az Auchan sem a szíve csücske a dunakeszi ügy óta. Számára ez a kezdeményezés inkább a szabad piacról szól, és arról, hogy ő nem akarja finanszírozni a NER-t. Arról még nem döntött, hogy inkognitóban kíván-e maradni vagy nem, tart ugyanis az érintettek reakciójától.

Nem érdekli a kormányzati reakció sem: ,,azt szeretném, hogy fájjon", mivel a CBA a NER egyik pénzszivattyúja. ,,Ezt szeretném elzárni" - teszi hozzá. Ahol nincs más alternatíva, elég irreális azt elvárni, hogy az emberek majd hosszan utazva vásároljanak, inkább az a cél, hogy akiknek csak egy kis kellemetlenséget jelent egy más bolthálózathoz elmenni, azok lépjék ezt meg. Tagok tekintetében az 1000 fős sokaság mérsékelt siker lenne. Eddig ugyanis hamar összejött a jelenlegi létszám, de sok olyan ember is csatlakozhatott, akik eddig sem jártak CBA-ba, Coopba, Reálba. ,,10 ezer főnek már nagyon örülnék, az már egy kisebb vagyon, ami nem a CBA-t gazdagítja."



A felvetésre, hogy mi lesz a CBA magyar beszállítóival, akik egy nagyobb bojkott hatására akár csődbe is mehetnek, a csoport adminisztrátora úgy gondolja, a termelőknek egyfelől meg kéne próbálniuk több lábon állni, elmozdulni a közösségi gazdaság irányába, és akkor nem teszik ki magukat ilyen következményeknek, másfelől pedig úgy gondolja, a fogyasztók más boltokban ugyanúgy magyar termékeket fognak venni, tehát a pénz itthon marad, csak másoknál.

,,Van egy pont, amikor meg kell vetnünk a lábukat, amikor fel kell vennünk a harcot. Nekem ez valahogy idén jött el, és mivel nem akarok külföldre költözni, úgy tiltakozom, ahogy tudok."

http://m.hvg.hu/itthon/20141121_Zarjuk_el_a_NER_penzszivattyuit__CBAb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áremelkedés és elbocsátások: mégis, ki jár jól a vasárnapi z
  2014-11-21 18:20:22, péntek
 
  Áremelkedés és elbocsátások: mégis, ki jár jól a vasárnapi zárva tartással?

Portfolio
2014. november 20. csütörtök 18:30


A vasárnapi zárva tartással csak nagyon kevesen járnának jól, ezzel szemben bevezetése esetén áremelkedések és elbocsátások várhatóak - reagált a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) állásfoglalása az üzletek nyitva tartását korlátozó törvénytervezetre, valamint az elmúlt napokban, az üggyel kapcsolatban kiadott sajtóközleményekre.
ILLY kapszulás KÁVÉGÉPEK most 13ezer Ft kedvezménnyel! - Give HappILLY! - EspressoShop.hu (x)

Az MBSZ közel 2 millió négyzetméteren működő 35 bevásárlóközpontot és 119 hipermarketet, valamint az azokban dolgozó közel 70 000 főt képviseli. Közvetíteni kívánja ugyanakkor annak a közel 2 millió állampolgárnak a véleményét is, akik egy átlagos vasárnapi napon is vásárolnak, vagy csak látogatják a központokat, de mindenképpen a jelenlétükkel szavaznak a vasárnapi nyitva tartás korlátozása ellen.

Diszkriminatív, piactorzító, igazságtalan

A CBA-Coop-Reál üzletláncok korlátozást támogató nyilatkozatai minden szakmai alapot nélkülöznek, ezért álláspontjuk távol áll a piacgazdaság realitásaitól. Egy működő piacgazdaságban fejlesztésekkel, beruházásokkal, hatékonyság növeléssel és ezek eredményeként versenyképes árakkal, valamint minőségi szolgáltatásokkal kell operálniuk a szereplőknek. Ezen tényezők piacbefolyásoló jogalkotással történő helyettesítése nem csak a versenytársakat, hanem mindenekelőtt a fogyasztókat károsítja meg. A nagyobb hatékonyságú, kedvelt üzletközpontokból mesterségesen, a jelenleg is drágább és várható monopol helyzetük következtében még drágábbá váló kis üzletekbe kívánják terelni a forgalom egy részét. Ez a beavatkozás néhány szereplőt kivéve mindenki másnak, kiemelten a vásárlóknak, de még a költségvetésnek is káros.

A benyújtott törvénytervezet a kereskedők, a munkavállalók és a családok szempontjából egyaránt diszkriminatív.

A tervezet a dolgozók tömegeit zárná el a munkavégzés és a jövedelemszerzés lehetőségétől, másokat viszont akár kiemelkedően kivételezett helyzetbe is hozhat.
A 400 négyzetméterek alatti üzletek gyakorlatilag korlátlan nyitva tarthatósága nagymértékű beavatkozás a piaci viszonyokba és rendkívül diszkriminatív is lenne. A tulajdonosok és segítő családtagjaik munkavégzésének feltételként szabása nem jelent komoly akadályt a kivételezett üzletek nyitva tartása tekintetében, mivel azt a tervezet meglehetősen tágan értelmezi, ezért egy-egy üzletre vonatkozósan a működtetés egyszerűen megoldható lenne.
A törvénytervezet vonatkozó pontja szerint kormányrendeletekkel gyakorlatilag minden korlátozás vagy komolyabb indoklás nélkül további, már négyzetméterhez vagy profilhoz sem kötött kivételek is bármikor tehetők.
A potenciális vásárlók közül a tervezet éppen az aktív, többkeresős, sokat dolgozó és családos emberek választási lehetőségeit korlátozná tömegesen. Akiknek viszont bármilyen okból nem szimpatikus vagy - élethelyzete miatt - nem szükséges a vasárnapi nyitva tartás, annak jelenleg sem kell élnie ezzel a lehetőséggel.

Elbocsátások, jövedelemcsökkenés

A vásárlók mellett az egyik legfontosabb és legdrasztikusabban érintett közösség éppen a kiskereskedelemben dolgozók többszázezres tömege lenne. A munkáltatókat és üzemeltetőket képviselő szervezetek egybehangzó szakmai véleménye, hogy elfogadása esetén
a tervezett intézkedés legalább 15-20 000 dolgozó azonnali elbocsátását vonja maga után, további 15-20 000 munkavállalót pedig a csökkenő bérek miatt érintene a változás hátrányosan.

Az 530 000 fő kereskedelmi alkalmazott a jelenlegi szabályok ismeretében választott szakmát, hivatást. Az MBSZ egyetért azzal, hogy biztosítani kell számukra a hétvégi munkavégzéssel szerezhető plusz jövedelemszerzés lehetőségét. Ugyanakkor megfelelő szabályozással biztosítani lehet az érintetteknek a szabad választás és a jelenleginél is előnyösebb bérezés lehetőségét.
A vásárlók érdeke

A bevásárlóközpontokat látogatók jelenlétükkel minden hétvégén népszavazással is felérő szintű választ adnak a vitatott kérdésekre. A XXI. század korszerű szolgáltató és vásárlási helyszíneit a nagyközönség megkedvelte, mivel ott a látogatók mindig kellemes, biztonságos, rendezett és kulturált körülmények között vásárolhatnak és intézhetik egyéb ügyeiket, tölthetik el szabadidejüket. A bevásárlóközpontok a legtöbb esetben, a jó megközelíthetőség, a komplex szolgáltatások és a kellemes környezet miatt, a fiatalok és a családok találkozóhelyeiként, fedett szabadidős létesítményekként is funkcionálnak.

Az MBSZ által mért adatok szerint
a bevásárlóközpontokat a látogatók 11%-16%-a kifejezetten vasárnap keresi fel.

Ezen belül, a 3 fős vagy annál nagyobb, hétköznap magas óraszámban dolgozó háztartások bizonyítottan a hétvégi bevásárolásokat preferálják. Durva egyszerűsítés és hiba a problémakört az élelmiszer- és diszkont láncok - egyébként szintén magas - látogatottságára egyszerűsíteni. Érintett területek még többek között a ruházat, bútor, barkács és autókereskedelem is.
A piac maradjon önszabályozó

A vasárnapi nyitva tartás korlátozása indokolatlan beavatkozás lenne az emberek privát szférájába is.
Ma legalább minden 5. magyar állampolgár vasárnapi napon is intézi vásárlásait,

és semmilyen kivételezett gazdasági vagy ideológiai érdek nem indokolhatja, illetve korlátozhatja, hogy több millió ember hol és mivel tölti a szabadidejét.

Amennyiben a tervezett szabályozás miatt a vasárnapi bevásárlási lehetőség megszűnik, úgy a forgalom szempontjából most is erős szombati nap és a csúcsforgalommal is terhelt péntek délután válik még zsúfoltabbá. A vasárnapi nyitva tartás, illetve vásárlás jelenleg is csak egy lehetőség minden kereskedő és polgár számára.
A kérdés összetettsége

Magyarországon 530 ezren dolgoznak az ágazatban, amely 8000 milliárd forintnál nagyobb kiskereskedelmi forgalmat realizál, tehát
az egyik legnagyobb GDP előállító, a legnagyobb ÁFA-befizető és a legtöbb munkavállalót foglalkoztató ágazatról van szó.

A határ közeli városok központjaiban és Budapesten is jelentős idegenforgalmi bevétel kieséssel kell számolni a vasárnapi zárva tartás bevezetése esetén (statisztikai adatok alapján ez évben 350-360 milliárd Ft/év bevételt jelent), mert rendkívül magas az egyetlen napra, bevásárolni hazánkba érkező külföldiek száma (kb. 28-30 millió fő/év). Álláspontunk szerint a nyitva tartás korlátozása és bármilyen versenyszabadságot korlátozó intézkedés több tekintetben és összességében is súlyos gazdasági károkkal járna Magyarországon.

http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/aremelkedes_es_elbocsatasok_megis_ki_jar_jol_a _vasarnapi_zarva_tartassal.1042727.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mai l&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az éves nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-ba, miközben
  2014-11-21 18:16:33, péntek
 
  Az éves nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-ba, miközben az onnan beérkező támogatások a nemzeti össztermék 1%-ka (Videóval)


Megjelenés 21 nov 2014


Lóránt Károly közgazdász, számításai szerint, az Európai Unió sokkal több pénzt visz el a magyaroktól, mint amennyit ad. Az a tény, hogy 2004 és 2008 között nettó 30 milliárd euró jövedelemátutalás ment ki Magyarországról - miközben ennek csak az egyhatoda érkezett hozzánk uniós támogatásként -, mutatja, hogy nem a demokráciáról, a szolidaritásról és a felzárkózásról van szó, amikor az államok feletti brüsszeli bürokrácia erőlteti a vertikális integrációt. Brüsszel így akarja véglegesíteni a periféria államainak a függőségét a centrumországoktól, garantálva a pénzhatalmi elit számára az extraprofitot.




eueueuHasonló következtetésre jutott Pavics Lázár pénzügyi szakértő is, aki megállapította, hogy a nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-15-ök országaiba, miközben az Európai Unióból beérkező támogatások a bruttó nemzeti össztermék 1%-kát teszik ki.

Az, aki a Központi Statisztikai Hivatal, az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank, valamint az Eurostat adataira támaszkodik, kénytelen megállapítani, hogy hazánk számára az Európai Unió óriási ráfizetés. Magyarország már a csatlakozást megelőzően sok veszteséget okozó előnyöket biztosított az Európai Közösségnek, majd az Európai Uniónak.

Ezúttal csak a 2011-es év adatait ismertetjük. Ebben az évben 7858 milliárd forint áramlott külföldre EU-s partnereink országaiba, miközben az EU támogatásként összesen 329 milliárd forint érkezett Magyarországra. (Mindezt Pavics Lázár által készített dokumentumok alapján állítjuk, amelyeket szívesen átadunk hivatalos szakértőknek tanulmányozásra.)

Hivatkozunk Matolcsy György MNB elnök adataira is, amelyeket még nemzetgazdasági miniszterként hozott nyilvánosságra. Az ő számításai szerint évente átlagosan 8500 milliárd forint áramlik külföldre. Ez az, ami hozzávetőlegesen a nemzeti össztermék 30%-kát teszi ki. Ezzel áll szemben az a másik adat, hogy az EU-ból érkezett támogatások csak a GDP 1%-kát érik el. Matolcsy György számításai szerint a legtöbb pénzt a külföldre eladott belföldi monopóliumok útján viszik ki az országból. Ez 3000 milliárd forintot tesz ki évente. Az EU-tagság növelte a felesleges bürokráciát is. Ez Magyarországnak 2000 milliárd forintot jelent. További 2000 milliárd forint veszteséget okoz az adókikerülés, az állami pazarlás pedig további 600 milliárdos kiáramlást okoz. Magyarország az államadósságra fizetett túl magas kamaton évente 500 milliárd forintot veszít. Ehhez hozzáadódik az az évi 100 milliárd forint, amely a túlzottan magas valutatartalék miatt terheli a magyar társadalmat. Ez az adatsor nem teljes, csak szemléltetni akartuk, hogy miből keletkezik az a nagy jövedelemkiáramlás, amely 2004 óta sújtja Magyarországot.

Pavics Lázár - nyugalmazott pénzügyminiszteri szakfőtanácsos - előadása:


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QJDREGi6JYs

Forrás

http://birkakvagytok.hu/az-eves-nemzeti-ossztermek-30-ka-aramlik-az-eu-ba-mikozbe n-az-onnan-beerkezo-tamogatasok-a-nemzeti-ossztermek-1-ka-videoval/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Miniszterelnök válaszol - a nyugdíjrendszerről
  2014-11-21 18:00:31, péntek
 
  A Miniszterelnök válaszol - a nyugdíjrendszerről

Orbán Viktor Facebook-os videója, 2010.december 12. (01:43-tól):
“Aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami rendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája. Az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az állami nyugdíjrendszerben azonban az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent, és egyúttal a befizetések nyomonkövetését is lehetővé teszi."

2014.11.21:
“Ma nem a nyugdíjrendszer átalakítása a legfontosabb, előttünk álló feladat, viszont az jól látható, hogy az utóbbi években középtávon nagyon sokat javult a fenntarthatósága. Ez most nem szerepel a prioritások között, más témák vannak most napirenden. Nincs napirenden a nyugdíjrendszer átalakítása, így az egyéni nyugdíjszámla bevezetése sem. Nem tartozik az aktuális kérdések közé a nyugdíjrendszer átalakítása." - Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár az Inforádióban.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kFtRe5gteVM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Pál negyven közrabszolga éhbérén nyomorog
  2014-11-21 17:50:54, péntek
 
  Schmitt Pál negyven közrabszolga éhbérén nyomorog


Ha véletlenül aggódtam volna azért, hogy szegény Schmitt Pálnak a végén koldulnia kell, most már akkor is megnyugodhatnék. A közeljövőben nem lesz rászorulva. Valószínűleg. Másoknak meg amúgy sincs más lehetősége. Esetleg még elmehetnek prostituáltnak. Igazán nagy dicsőségére a dübörgő közrabszolgaságnak. Viszon még így is szinte morális magasságokba emelkedve a legújabb Nemzet Sportolójához képest.
Banánköztársaság | Szerző: Andrew_s | 2014. november 21. | Szólj hozzá!

schmitt_pal_bohockodik

Mert a sport-témában az utóbbi években legütősebb hírt a plagizált doktorijával generáló, egykor, még sportolóként, talán tényleg jobbra predesztinált bukott politikus lett most a Nemzet Sportolója. Ezzel a korábban csak lehetőségként felmerült kiválasztottság tényszerűvé vált. Mert például akár vissza is utasíthatná Schmitt Pál ezt a tisztességet. Ehhez azonban tükörbe kellene néznie. Amellett le kellene mondania arról a kis extra jövedelemről, amit kiválasztott sportolóként még hozzáragaszthat a havi bevételhez. Amely utóbbiról ugyan csak becslést közöltek, de ez a becsült havi bevétel is igen jelentősnek tűnik. A hivatalos címek, és törvényileg garantált bevétele ,,nettó 1 millió 844 ezer forint", ami könnyedén felkúszhat havi kétmillió fölé az ingatlanokból származó becsült jövedelmével. Mindezt úgy, hogy ebben benn van az a köztársaságelnököknek kijáró tiszteltdíj, amely az ő esetében a hatalmas bukta miatt inkább tiszteletlenségi díj. S lehet ugyan azt mondani, hogy vannak ennél nagyobb jövedelmek is, de azért éppen a bukás körülményei, illetve a mostani kiválasztás egyfajta morális tartalma tesznek legalább két tételt nevetségessé a Schmitt Pálnak juttatott pénzekből.

Ugyanakkor a plágiummal bukott egykori doktor beválasztása a grémiumban alapvetően mocskolja be a Nemzet Sportolója cím korábbi viselőit éppen úgy, mint a többi, még élő cím-birtokost. A sportot ugyanis aligha úgy könyvelik el általában, mint a morális nullák pasziánszát. Az ugyanakkor erősen elgondolkodtató, hogy az, aki ilyen szinten bizonyult erkölcsi semminek, az mintegy negyven közmunkás bérét élvezheti nettó jövedelemként. Alsó hangon. Míg az említetteknek, a közmunkásoknak csak az alsó polc jut. A világból. Ami még mindig lehet igazi magasság. Egy olyan országban ahol a közzé tett legújabb ,,részeredmények" szerint igen előkelő pozíciót foglal el Magyarország. A szegénység kútjában zuhanók között. Legalábbis az MTA szociológusainak legújabb adatai szerint. Nem csak az EU átlagához képest, hanem még a térsében is. A lakosság több mint negyedét sújtja a súlyos nélkülözés. A tíz év alatti gyermekeknek pedig csaknem negyven százalékát. Ugyanakkor jelzik, hogy a növekvő elszegényedés mögött nem a foglalkoztatottság csökkenése áll. Ami mindennél világosabban jelzi, hogy a statisztikai foglalkoztatottságot növelő közmunka valójában nem segít az érintett családok valós gazdasági helyzetén. Ez a jelenség különben már jóval korábban is előre becsülhető volt. Az elszegényítési spirál alapvetően nyomorpolitikát jelent Orbániában. Ahol még a workfare is tud unortodox lenni.

S amivel kapcsolatban tévedés lenne azt hinni, hogy csak a képzetleneket érintené. Jól mutatja ezt az a folyamat, ami a kivándorlási számokban jelentkezik. Amely elég sok családot érint, és az olykor közölt, valós prostituálódás ellenére nem elsősorban a szex-ipar jelenti a felszívó erőt a határon kívül. Bár az is elgondolkodtató lehet, ha a beteg édesanyját támogatni valaki csak külföldi, és ilyen munkával képes. Amivel kapcsolatban lehetnek persze eltérőek a vélemények. De az mindenképpen a hazai foglalkoztatáspolitika szégyene, hogy belföldön sem kevés a pedagógusból, egészségügyi dolgozóból lett prostituált. Alkalmasint az oktatáspolitika, a pedagógus-életpályamodell elég sajátos letükröződéseként. Nem feledve természetesen azokat a tömegeket sem, akik nem szó szerint, hanem átvitt értelemben kényszerülnek prostituálódni. Mert a szegénység lehet ugyan tisztes a romantikus regényekben, de a napi gyakorlatban inkább megaláz, kiszolgáltatottá, védtelenné tesz.

Az ezzel visszaélő hatalom pedig önmagát tapsoltathatja egy falat kenyérért. Vagy egymásnak ugraszthatja a kiszolgáltatott rétegeket. Manipulálva, a páholyból, a haver disznajának kolbászával telt szájjal kiröhögve az arénában egymással acsarkodókat.

Andrew_s

http://gepnarancs.hu/2014/11/schmitt-pal-negyven-kozrabszolga-ehberen-nyomorog/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.