Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Isten maga a szeretet
  2014-11-22 18:15:03, szombat
 
  Link

Kedveseim, Isten szeretetével kell szeretnünk egymást, mert ez a szeretet Istentől származik. Aki így szeret, az mind Istentől született, és ismeri Istent. 8 Aki nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten maga a szeretet. 9 Isten pedig úgy mutatta meg nekünk, mennyire szeret bennünket, hogy elküldte a Földre az egyetlen Fiát, hogy rajta keresztül örök életet kapjunk. 10 Ez az isteni szeretet! Nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem ahogy ő szeret bennünket. Ezt pedig azzal mutatta meg, hogy a saját Fiát küldte a Földre azért, hogy engesztelő áldozat legyen a bűneinkért.

11 Kedveseim, ha Isten így szeretett bennünket, akkor nekünk is ezzel az isteni szeretettel kell szeretnünk egymást. 12 Istent még soha senki nem látta, de ha isteni szeretettel szeretjük egymást, Isten bennünk él, és ez a szeretet kiteljesedik bennünk.

13 Tudjuk, hogy Istenben élünk, és Isten bennünk él. Honnan tudjuk? Abból, hogy ő a saját Szelleméből adott nekünk. 14 Az Atya-Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy az egész világot megmentse - ezt mi a saját szemünkkel láttuk, és bizonyítjuk, hogy így igaz. 15 Aki elismeri és megvallja az emberek előtt: ,,Hiszem, hogy Jézus az Isten Fia" - abban Isten benne él, és ő is Istenben él. 16 Mi pedig megismertük és tapasztaljuk Isten irántunk való szeretetét, ezért bízunk ebben a szeretetben.

Mert Isten maga a szeretet. Aki ebben az isteni szeretetben éli az életét, az valójában Istenben él, és Isten is él benne. 17 Így növekszik bennünk Isten szeretete, amíg teljessé nem lesz. Ezért örömteli bizalommal várjuk az Ítélet Napját, hiszen mi is ugyanúgy vagyunk ebben a világban, ahogyan Ő. 18 Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiűz belőlünk. Ha valaki fél, igazában attól tart, hogy Isten meg fogja büntetni. Az ilyen ember azért fél, mert Isten szeretete még nem töltötte be teljesen.

19 Isten előbb szeretett bennünket, ezért tudunk mi is másokat szeretni Isten szeretetével. 20 Aki azt mondja: ,,szeretem Istent", a testvérét viszont gyűlöli, az hazudik, hiszen hogyan szerethetné Istent, akit sohasem látott, ha nem szereti a testvérét, akit lát? 21 Mert Krisztus azt parancsolta, hogy aki Istent szereti, az a testvérét is Isten szeretetével szeresse.

1 János 4
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Jézus vére megtisztít minden bűntől
  2014-11-22 09:00:32, szombat
 
  Az üzenet, amelyet Jézus Krisztustól hallottunk, és amelyet most nektek hirdetünk, így szól: Isten világosság, és benne nincs semmi sötétség. 6 Ezért, ha azt mondjuk, hogy közösségben vagyunk Istennel, de továbbra is a sötétségben élünk, akkor hazudunk, és nem követjük az igazságot. 7 Ha pedig valóban abban a világosságban élünk, amelyben maga Isten is él, akkor közösségben vagyunk egymással. Akkor Jézusnak, Isten Fiának a vére - vagyis áldozati halála - megtisztít, és tisztán tart bennünket minden bűntől.

8 Ha nem akarjuk elismerni, hogy bűnösök vagyunk, akkor csak magunkat csapjuk be, és nincs bennünk igazság. 9 Ha viszont beismerjük bűneinket, akkor megtapasztaljuk, hogy Isten hűséges és igazságos: megbocsátja bűneinket, és teljesen megtisztít minden gonoszságtól. 10 Ha azt mondjuk, hogy nem követtünk el semmi bűnt, akkor valójában azt állítjuk, hogy Isten hazudik, és üzenetének nincs helye a szívünkben.

1 János 1
Link Link Nincs más Isten
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Ha változást akarsz, változtass magadon
  2014-11-22 07:32:40, szombat
 
  ,,Vizsgáljuk meg életünket, és térjünk vissza az Úrhoz!" (Jeremiás siralmai 3:40, MSG fordítás)




Nem tudsz mindent megváltoztatni, magadat azonban igen.

Amikor úgy érzed, hogy az életed darabokra hullik, akkor fontos tudnod, hogy mit tudsz, illetve mit nem tudsz megváltoztatni.

Nem tudod megváltoztatni a múltadat, sem a szüleidet. Nem tudsz változtatni azon sem, hogy Isten milyen ajándékokat és talentumokat adott - vagy éppen nem adott - neked. A fogyatékosságodon sem tudsz változtatni, és azon sem, hogy meghalt valaki, akit szerettél.

Ezeket a dolgokat el kell fogadnod, hiszen akkor fogsz békességet találni a problémák közepette, ha belenyugszol abba, amin nem tudsz változtatni. Különben a magad és a szeretteid életét is megnehezíted.

Nagyon sok dolgot tehát nem tudsz megváltoztatni, azonban egy valamit, ami nagyon fontos, igen: saját magadat.

Amikor Jeremiás körül minden összeomlott, ezt írta: ,,Vizsgáljuk meg életünket, és térjünk vissza az Úrhoz!" (Jeremiás siralmai 3:40)
Mi olyan történik most az életedben, ami nincs összhangban Isten akaratával? Attól függően, hogyan reagálunk ezekre, életünk krízisei megtaníthatnak minket arra fókuszálni, aki igazán számít: Jézusra.
Ahhoz, hogy újra Isten útjára tereld az életedet, mindenképpen szükség lesz egy nagyon őszinte önvizsgálatra. Leltárt kell készítened életed minden egyes területéről. Meg kell vizsgálnod a kapcsolatodat Istennel, a házastársaddal, a gyerekeiddel és a munkatársaiddal. Meg kell vizsgálnod minden olyan sérelmet, szokást vagy problémát, amelyek esetleg akadályt jelentenek az adott területen. Az életed minden területét alaposan vizsgáld meg, semmi sem számít tiltott területnek ilyenkor.

Mindez nem könnyű, és sokszor kellemetlen is lehet. A bűntől mindig nehéz elfordulni, még akkor is, ha tudjuk, hogy tönkretesz bennünket.

Másképp azonban nem találsz gyógyulásra. Megbánás nélkül nincs tartós gyógyulás. Amikor az életed éppen összeomlik, nagy lesz a kísértés arra, hogy az életed minden területével kapcsolatban fájdalmat érezz.

Ez azonban csak időpazarlás. Nem tudsz mindent megváltoztatni, magadat azonban igen. Ez jelentheti a megoldást mindenre, amikor az életed kezd éppen összeomlani.

Beszéljetek róla:

Nevezz meg egy olyan területet az életedben, amit ha most megváltoztatnál, akkor az pozitív hatással lenne mind rád, mind pedig másokra!
Ki tud segíteni neked abban, hogy amikor az életedről leltárt készítesz, feltesz neked az életedben lévő fontossági sorrenddel, a kapcsolataiddal és a titkos bűneiddel kapcsolatos nehéz kérdéseket?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.15.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 856
  • e Hét: 6505
  • e Hónap: 10306
  • e Év: 71607
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.