Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tavaszi tekercsek kínai mártással
  2014-11-24 22:55:42, hétfő
 
  Tavaszi tekercsek kínai mártással

Hozzávalók 4 személyre:

A mártáshoz:
1 hüvelykujjnyi friss gyömbérgyökér
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál méz
6 evőkanál szezám Vénusz olaj
2 evőkanál földimogyoró- Vénusz olaj

A tekercsekhez:
12 mélyhűtött (rétes)tésztalap
1 vékony póréhagyma
1 kis karalábé
1 közepes sárgarépa
3 mangold- vagy kínai kellevél
10 dkg szójacsíra
fél csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál Vénusz olaj
2 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál ötfűszerkeverék
1 tojásfehérje
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A mélyhűtött tésztalapokat felengedjük. A gyömbért a burgonyához hasonló módon meghámozzuk, majd sajtreszelőn finomra reszeljük, vagy késsel apróra vagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, szétnyomkodjuk.

A mártáshoz a gyömbért és a fokhagymát elkeverjük a borral, a citromlével, a szójaszósszal, a mézzel és a kétféle olajjal. Lefedve, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg a tekercsek elkészülnek. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, kevés zöld részével együtt kb. 4 cm hosszúságúra daraboljuk, amiket aztán hosszában vékony csíkokra vágunk. A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 4 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A mangoldot vagy a kínai kelt megmossuk, és szárazra törölgetjük. A vastag ereket kivágjuk, és a leveleket durvára összevágjuk. A szójacsírát hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk. Az összevágott zöldséget, a szójacsírát és a petrezselymet nagy lángon ebben pirítjuk, állandó keverés mellett, két percig. Szójaszósszal, ötfűszerkeverékkel, sóval és nagyobb csipetnyi borssal ízesítjük. Tányérra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A munkalapra kiterítünk egy tésztalapot, és a zöldséget kb. 12 cm hosszú csíkban kissé a lap közepe alatt elosztjuk. A peremeket felvert tojásfehérjével megkenjük, hogy feltekeréskor és sütéskor egyben maradjon a tekercs. Ugyanígy töltjük meg a többi tésztalapot is. A lapokat jobbról és balról ráhajtjuk a töltelékre, majd az egyik hosszanti oldallal lefedjük a zöldségeket. A tésztalapot a lehető legszorosabban feltekerjük, majd a két szélén jól benyomkodjuk. Az olajat magas falú serpenyőben vagy fritőzben felforrósítjuk. A tekercseket adagonként mintegy 3 percig aranybarnára és ropogósra sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A kisült tekercseket szedőkanállal kiemeljük, és vastag konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Előmelegített sütőben (50 °C, 1-es gázfokozat) melegen tartjuk, amíg az összes tekercs elkészül. Lehetőleg minél forróbban és a mártással együtt szolgáljuk fel.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: 1 óra múlva
1 adag: 695 kcal

Megjegyzés:

Fontos! A zsiradéknak megfelelő forróságúnak kell lennie. Egyszerre csak annyi tekercset süssünk, hogy azok ne érjenek egymáshoz. Ha sütőben készítjük, ne fedjük le a tekercseket, különben megpuhulnak.


Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kínai sült édes dió
  2014-11-24 22:54:13, hétfő
 
  Kínai sült édes dió

Hozzávalók:

25 dkg dió
3 evőkanál cukor
1 evőkanál méz

Elkészítés:

Jól felforrósodott serpenyőbe szórom a diót, rászórom a cukrot, és addig sütögetem, amíg a cukor folyékony lesz. Ekkor belekeverem a mézet is, és megvárom, amíg szépen karamellizálódik. (Mandulát és mogyorót is lehet így készíteni, ezekhez szoktam fahéjat is tenni). Ha kész, sütőpapíron szétterítem, hogy ne ragadjanak nagyon össze.

Megjegyzés:

A receptet ZilkaZil küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csirkemell szezámos-mézes bundában, tojásos rizzsel
  2014-11-24 22:46:20, hétfő
 
  Csirkemell szezámos-mézes bundában, tojásos rizzsel

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
A bundához:
40 dkg liszt
1 kávésanál étkezési keményítő
1 csomag sütőpor
2 tojás
2 evőkanál Vénusz olaj
víz

A mázhoz:
2-3 dl ketchup
2-3 evőkanál cukor
2-3 evőkanál szezámmag
2-3 evőkanál méz
1 kávéskanál ecet
A rizshez:
30 dkg kg rizs
4 tojás


Elkészítés:

1. A bunda alapanyagát jól összedolgozzuk, megforgatjuk benne a kockára vágott csirkemellet, és serpenyőben, olajban kisütjük.

2. A máz hozzávalóit összekeverjük, tűzön kicsit összemelegítjük, majd a kisült húst beleforgatjuk.

3. A rizst jól átmossuk, majd egy kis olajban megpirítjuk, vízzel felengedve, sóval ízesítve puhára főzzük.

4. Közben a tojásokat felverjük, serpenyőben kicsit megsütjük folyamatos kevergetés mellett. Végezetül a megfőtt rizsbe forgatjuk. A szezámos-mézes csirkével tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Edina069 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Wonton leves
  2014-11-24 22:44:39, hétfő
 
  Wonton leves

Hozzávalók:

sárgarépa
fehérrépa
rák (illetve surimi)
kb. 50 dkg darált hús
1 hagyma
1 tojás
szójaszósz
gyömbér
leveskocka
A tésztához:
2,5 dl liszt
kb. 0,6 dl melegvíz


Elkészítés:

A darált húsból húslevest csinálok: beleteszem annyi vízbe, amennyi lét akarok a levesnek. Nem fedem le, megvárom, míg felforr, és leszedem a habját. Majd beleteszem a megtisztított répákat és húsleveskockát. Ha kell, sózom. Mivel a hús darálva van, hamar megfő. Mikor kész a hús és a répa is, leszűröm a levest. A répákat, ha akarom, felkarikázva visszateszem a lébe. A főtt darálthúst tálba teszem. Összekeverem az apróra vágott hagymával, egy csomag apróra vágott surimivel, a felvert tojással, csipet borssal, kb. 1 evőkanál szójaszósszal, kb. 1 kávéskanál gyömbérrel. Ez a keverék lesz a batyuk tölteléke, így, ha túl hígnak találom, akkor tehetek bele kevés keményítőt. Közben elkészítem a batyu tésztáját: lisztet összekeverek kevés sóval, annyi melegvízzel, hogy gyúrható tésztát kapjak. A tésztát kb. 2-3 mm-re nyújtom, és akkora négyzetekre vágom, amekkora batyut akarok a levesbe. (Én nagyokat csináltam, a képen kb.10*10-es négyzetekből van a tészta.) A négyzetekre teszek egy kanál húsos tölteléket, összefogom a sarkait, és batyut formázok belőle. A levest visszateszem a tűzre, és mikor elég meleg, megfőzöm benne a batyukat. (Ennyi alapanyagból legalább 25 batyu lesz, de szerintem úgy a jó, ha kevés lé, sok gombóc...)

Ez egy kínai leves. Én külföldön ettem, ott semmi más nem volt a húslevesben, mint a Wonton batyuk, de a receptekben mindig van még gomba, borsóhüvely, bambuszgyökér, újhagyma és kínai kel csíkokra szelve. Szóval, pontosan nem tudom milyen az eredeti recept. :) Az eredeti batyuk formája persze nem ilyen, mint a képen,de én nem tudom olyan szépre formázni.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Erin küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2014-11-24 13:18:07, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 173
  • e Hét: 4687
  • e Hónap: 9725
  • e Év: 139432
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.