|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2014-11-24 22:55:42, hétfő
|
|
|
Tavaszi tekercsek kínai mártással
Hozzávalók 4 személyre:
A mártáshoz:
1 hüvelykujjnyi friss gyömbérgyökér
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál méz
6 evőkanál szezám Vénusz olaj
2 evőkanál földimogyoró- Vénusz olaj
A tekercsekhez:
12 mélyhűtött (rétes)tésztalap
1 vékony póréhagyma
1 kis karalábé
1 közepes sárgarépa
3 mangold- vagy kínai kellevél
10 dkg szójacsíra
fél csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál Vénusz olaj
2 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál ötfűszerkeverék
1 tojásfehérje
Vénusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
A mélyhűtött tésztalapokat felengedjük. A gyömbért a burgonyához hasonló módon meghámozzuk, majd sajtreszelőn finomra reszeljük, vagy késsel apróra vagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, szétnyomkodjuk.
A mártáshoz a gyömbért és a fokhagymát elkeverjük a borral, a citromlével, a szójaszósszal, a mézzel és a kétféle olajjal. Lefedve, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg a tekercsek elkészülnek. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, kevés zöld részével együtt kb. 4 cm hosszúságúra daraboljuk, amiket aztán hosszában vékony csíkokra vágunk. A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 4 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A mangoldot vagy a kínai kelt megmossuk, és szárazra törölgetjük. A vastag ereket kivágjuk, és a leveleket durvára összevágjuk. A szójacsírát hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk. Az összevágott zöldséget, a szójacsírát és a petrezselymet nagy lángon ebben pirítjuk, állandó keverés mellett, két percig. Szójaszósszal, ötfűszerkeverékkel, sóval és nagyobb csipetnyi borssal ízesítjük. Tányérra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A munkalapra kiterítünk egy tésztalapot, és a zöldséget kb. 12 cm hosszú csíkban kissé a lap közepe alatt elosztjuk. A peremeket felvert tojásfehérjével megkenjük, hogy feltekeréskor és sütéskor egyben maradjon a tekercs. Ugyanígy töltjük meg a többi tésztalapot is. A lapokat jobbról és balról ráhajtjuk a töltelékre, majd az egyik hosszanti oldallal lefedjük a zöldségeket. A tésztalapot a lehető legszorosabban feltekerjük, majd a két szélén jól benyomkodjuk. Az olajat magas falú serpenyőben vagy fritőzben felforrósítjuk. A tekercseket adagonként mintegy 3 percig aranybarnára és ropogósra sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A kisült tekercseket szedőkanállal kiemeljük, és vastag konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Előmelegített sütőben (50 °C, 1-es gázfokozat) melegen tartjuk, amíg az összes tekercs elkészül. Lehetőleg minél forróbban és a mártással együtt szolgáljuk fel.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: 1 óra múlva
1 adag: 695 kcal
Megjegyzés:
Fontos! A zsiradéknak megfelelő forróságúnak kell lennie. Egyszerre csak annyi tekercset süssünk, hogy azok ne érjenek egymáshoz. Ha sütőben készítjük, ne fedjük le a tekercseket, különben megpuhulnak.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-11-24 22:54:13, hétfő
|
|
|
Kínai sült édes dió
Hozzávalók:
25 dkg dió
3 evőkanál cukor
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Jól felforrósodott serpenyőbe szórom a diót, rászórom a cukrot, és addig sütögetem, amíg a cukor folyékony lesz. Ekkor belekeverem a mézet is, és megvárom, amíg szépen karamellizálódik. (Mandulát és mogyorót is lehet így készíteni, ezekhez szoktam fahéjat is tenni). Ha kész, sütőpapíron szétterítem, hogy ne ragadjanak nagyon össze.
Megjegyzés:
A receptet ZilkaZil küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-11-24 22:46:20, hétfő
|
|
|
Csirkemell szezámos-mézes bundában, tojásos rizzsel
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
A bundához:
40 dkg liszt
1 kávésanál étkezési keményítő
1 csomag sütőpor
2 tojás
2 evőkanál Vénusz olaj
víz
só
A mázhoz:
2-3 dl ketchup
2-3 evőkanál cukor
2-3 evőkanál szezámmag
2-3 evőkanál méz
1 kávéskanál ecet
A rizshez:
30 dkg kg rizs
4 tojás
só
Elkészítés:
1. A bunda alapanyagát jól összedolgozzuk, megforgatjuk benne a kockára vágott csirkemellet, és serpenyőben, olajban kisütjük.
2. A máz hozzávalóit összekeverjük, tűzön kicsit összemelegítjük, majd a kisült húst beleforgatjuk.
3. A rizst jól átmossuk, majd egy kis olajban megpirítjuk, vízzel felengedve, sóval ízesítve puhára főzzük.
4. Közben a tojásokat felverjük, serpenyőben kicsit megsütjük folyamatos kevergetés mellett. Végezetül a megfőtt rizsbe forgatjuk. A szezámos-mézes csirkével tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Edina069 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-11-24 22:44:39, hétfő
|
|
|
Wonton leves
Hozzávalók:
sárgarépa
fehérrépa
rák (illetve surimi)
kb. 50 dkg darált hús
1 hagyma
1 tojás
szójaszósz
gyömbér
leveskocka
A tésztához:
2,5 dl liszt
kb. 0,6 dl melegvíz
só
Elkészítés:
A darált húsból húslevest csinálok: beleteszem annyi vízbe, amennyi lét akarok a levesnek. Nem fedem le, megvárom, míg felforr, és leszedem a habját. Majd beleteszem a megtisztított répákat és húsleveskockát. Ha kell, sózom. Mivel a hús darálva van, hamar megfő. Mikor kész a hús és a répa is, leszűröm a levest. A répákat, ha akarom, felkarikázva visszateszem a lébe. A főtt darálthúst tálba teszem. Összekeverem az apróra vágott hagymával, egy csomag apróra vágott surimivel, a felvert tojással, csipet borssal, kb. 1 evőkanál szójaszósszal, kb. 1 kávéskanál gyömbérrel. Ez a keverék lesz a batyuk tölteléke, így, ha túl hígnak találom, akkor tehetek bele kevés keményítőt. Közben elkészítem a batyu tésztáját: lisztet összekeverek kevés sóval, annyi melegvízzel, hogy gyúrható tésztát kapjak. A tésztát kb. 2-3 mm-re nyújtom, és akkora négyzetekre vágom, amekkora batyut akarok a levesbe. (Én nagyokat csináltam, a képen kb.10*10-es négyzetekből van a tészta.) A négyzetekre teszek egy kanál húsos tölteléket, összefogom a sarkait, és batyut formázok belőle. A levest visszateszem a tűzre, és mikor elég meleg, megfőzöm benne a batyukat. (Ennyi alapanyagból legalább 25 batyu lesz, de szerintem úgy a jó, ha kevés lé, sok gombóc...)
Ez egy kínai leves. Én külföldön ettem, ott semmi más nem volt a húslevesben, mint a Wonton batyuk, de a receptekben mindig van még gomba, borsóhüvely, bambuszgyökér, újhagyma és kínai kel csíkokra szelve. Szóval, pontosan nem tudom milyen az eredeti recept. :) Az eredeti batyuk formája persze nem ilyen, mint a képen,de én nem tudom olyan szépre formázni.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Erin küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-11-24 13:18:07, hétfő
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó napot!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hetet |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2014. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
342 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 173
- e Hét: 4687
- e Hónap: 9725
- e Év: 139432
|
|
|