Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Szép írások
  2014-11-27 11:54:20, csütörtök
 
  Az élet nagy pillanatait nem feltétlen megcselekedjük. Van, hogy egyszerűen csak megtörténnek. Nem azt mondom, hogy nem irányíthatjuk a saját életünket... Kezünkben az irányítás. Legyen is! De ne feledjük, hogy bármikor megeshet, hogy kilépünk otthonról, és az egész életünk megváltozik. Az univerzumnak terve van velünk. De ez a terv folyton változik. Egy pillangó megrebbenti a szárnyát és elered az eső. Ijesztő lehet, de csodálatos is. Folyamatosan dolgoznak a gépezet fogaskerekei, hogy te végül pontosan akkor, pontosan ott legyél, ahol lenned kell.
Jó helyen, jó időben.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2014-11-27 11:46:04, csütörtök
 
  Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája.

( Paulo Coelho )



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2014-11-27 11:37:41, csütörtök
 
  Honnan tudod, hogy a férfi szerelmes beléd? Nos, nem biztos, hogy azzal, ha sokat hangoztatja, mennyire nagyon és kimondhatatlanul szeret téged. Sőt, ha a szavak mögött nincsenek tettek, akkor bizony a szeretlek szónak sincs sok értelme azon kívül, hogy jó hallani, aztán egy idő után meg arra gondolsz, hogy ne csak mondja, éreztesse...De nem kell hisztikirálynőt játszanod akkor sem, ha nem mondja, attól még szerethet...figyelj a jelekre!
A pasik többsége nem szereti kimutatni az érzelmeit. Ez tény. Vannak viszont olyan jelek, amik elárulják, hogy mennyire fontos vagy neki.
Most mondhatnám, hogy egyre nagyobb virágcsokrot kapsz vagy több bonbont, de ez persze nem értelmezhető általánosítható jelként ...bár akad ismerősöm, aki ebből vonta le mosolyogva azt a konzekvenciát, hogy a pasi számára egyre fontosabb. Nos, nézzük a tudományosabb jeleket...
Amikor a tekintetét nem veszi le rólad, még ha a szoba távolabbi pontján is vagy, érzékeled, hogy tekintetével követ téged. Ezt egyébként leginkább társaságban teszik, és ha mással beszélget is, szeme sarkából figyel téged, ebben egészen biztos lehetsz.
Időt szakít rád akkor is, ha egyébként más elfoglaltsága lenne. Mindent megtesz azért, hogy ha csak öt percre is, de láthasson, hogy adjon egy puszit a homlokodra. Érzed, hogy szeret veled lenni.
Gyakran felhív. Igen, egy szerelmes férfi tudni akarja, hogy mi van veled, hallani akarja a hangodat. És amikor te hívod, nem ráz le, sőt, igyekszik minél hamarabb felkapni a telót.
Beszél rólad a barátainak, bemutat a családjának. Nos, ha már odáig eljut, hogy bemutat a családjának, tuti, hogy komolyan gondolja a veled való kapcsolatot, ezt mindig vedd úgy, hogy letette melléd a voksát.
Ha érdeklődik a munkád, a hobbid iránt, egyáltalán: minden érdekli, ami veled kapcsolatos.
Szeretné megismerni a barátaidat, családodat és még ha nem is lett a kedvence a legjobb barátnőd, akkor is megkérdezi, hogy mi van vele.
Nem korlátoz. Ha igazán szeret, megengedi, hogy szabad maradj mellette, nem akar megváltoztatni és beleszólni, hogy milyen ruhát hordj. Hiszen ő ilyennek szeretett meg.
Meglepetéseket szerez, ajándékokkal halmoz el. Igen, egy szerelmes pasi tudja, mi a kedvenc virágod és igyekszik minél többször meglepni vele. Még ha csak jelképes ajándékot hoz is, eléri célját: mosolyt csal az arcodra. Nem felejti el a születésnapodat, névnapodat, és arra is emlékszik, hogy mikor csókolt meg először. Gyakran hagy minden ok nélkül kedves üzeneteket számodra...
A csókja mindent elárul. Bizony, ha egy férfi azzal van, aki meghódította a szívét, a csókja is hosszabb, tudjátok, mint a filmekben. Nem a kötelező szájpuszi vagy rövid csókkal köszönt, hanem hosszan, érzékien teszi meg.
Ha mindig keresi a testi kontaktust veled. A szerelmesek minden alkalmat megragadnak arra, hogy egymáshoz érjenek. Lehet ez egy apró érintés, de kézfogás, derékátkarolás is. Az is biztos jelnek értelmezhető egy férfi részéről, ha gyakran átkarol, és ölelése nem néhány másodpercig tart.
Amikor együtt alszotok, akkor átölel. A kapcsolatotok egészen biztosan érzelmeken alapszik, ha a pasid úgy alszik el, hogy közben téged ölel. Persze, ez csak az elalvási pozícióra vonatkozik.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az idősödő agy
  2014-11-27 11:27:58, csütörtök
 
  Az idősödő agy

Amikor kezdetét veszi az öregedési folyamat, visszafordíthatatlanul hanyatlásnak indul az agy is. Bizonyos agysejtek összezsugorodnak, megszűnnek agyterületek közötti kapcsolódások, romlik az emlékező- és koncentrálóképesség, továbbá lassul a gondolkodási képesség. Ugyanakkor a dolognak mindez csak az egyik oldala. Korántsem ritka ugyanis, hogy idős emberek boldogabbak, mint a fiatalok.
Igenis van jelentősége annak, hogyan viszonyul valaki az öregedéshez, és milyen hatással vannak rá az öregedéssel kapcsolatban uralkodó eszmék. A pozitív beállítódás - ami számos tekintetben nagyon is indokolt, ugyanis sok idős ember még jó egészségnek örvend - fiatalon tartja őket.
Mint valamiféle meleg köd, úgy ereszkedik egyfajta lelki nyugalom az emberre. Immár a múlté minden harc. Egyre lassúbb lesz minden mozdulat. Az embernek tengernyi ideje lesz, és már sehová sem siet. Véget ért a különleges teljesítményekért vívott végeláthatatlan küzdelem.
Az érzelmeknek megvan a fonákjuk is, akadályokat is képezhetnek, és kedvezőtlenül is befolyásolhatják életünket. Gondoljunk csak a hosszan tartó búskomorságra! Mire tudatosulna, már át is alakult depresszióvá.
A mindennapi életben kész művészet az érzelmek megfelelő kezelése. Aki képes azonosítani, megnevezni és megérteni az érzelmeit, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb lesz, és többet jelent a többiek számára, mint az, akinek nincs érzéke ehhez a művészethez.
A nagyon magas éltkor nem jár automatikusan az agy súlyos leépülésével vagy agyi megbetegedéssel. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy az öregedés hatására az egészséges embereknél is zajlanak változások az agyban.
A nyugdíj épp azt a lehetőséget teremti meg, hogy az ember járhassa a maga útját, és tovább fejlődhessen. Az emlékezet gyengül! Ez így van, ha nem gyakorolod.
Még bölcs emberek sem képesek hegyeket elmozdítani. A bölcsesség egyik fontos eleme, hogy a múltbeli ismeretek alapján és a különböző nézőpontok figyelembevételével, olyan ötletekkel állunk elő, amelyeknek hosszabb távon kedvező hatásuk lehet. A körülötted lévő emberek jelentik az élet gazdagságát.
A fiatalok gyakran tesznek szert elődeiknél magasabb képzettségre, és kiválóan eligazodnak a modern média világában. Pillanatok alatt kikeresnek bármit az interneten. De ha a bölcsesség valóban arról szól, hogy jobban el tudunk igazodni az élet bonyolult kérdéseiben, illetve jobban tudjuk kezelni a nehéz helyzeteket, akkor az éveknek igenis megvan a maguk súlya és jelentősége.
A bölcsesség az a képesség, hogy valaki átlátja a bonyolult helyzeteket, és ezáltal olyan magatartásra ösztökél, amely a lehető legtöbb érintettből vált ki elégedettséget, és tekintettel van minden érintett érdekeire.
A bölcsességben az is benne foglaltatik, hogy meg tudjuk találni az egyensúlyt olyan ellenpólusok között, mint az erő és a gyengeség, a kétely és a bizonyosság, a függés és a függetlenség, a végesség és az időtlenség. Az a bölcs, aki tudja, mit tud, és tudja, mit nem akar.
Az időseknél a kognitív és az érzelmi működés azért tud jobban összehangolódni, mert az idősek már megtanulták, hol az ész és hol az érzelem helye, így ezeket a helyükön kezelik.
Nemcsak az agyunk vagyunk, hanem az is, amivé a környezetünkkel való kölcsönhatás tesz bennünket.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Aranyosi Ervin: Ő már elindult feléd
  2014-11-27 10:38:34, csütörtök
 
  Aranyosi Ervin: Ő már elindult feléd

Megérintett lelkednek rezdülése,
- s a fájdalmad lelkemig hatol.
De nem akarok együtt búslakodni mégse,
mert tudom akit vársz, már ott van valahol,
Hívó szavad eljut a messzeségbe,
" a távolságot, mint üveggolyót"
megkapod, csak bízva nézz az égre.
Kívánok hozzá mindenféle jót!

Csak türelem, érted ketyeg az óra.
Ő útnak indul, hallgat a hívószóra.
Eggyé váltok, akármit akarsz is,
gyönyörélmény, igazi katarzis.
Egybe olvad eggyé lesz a lélek,
nincs múlt, jövő, csak felszikrázó élet.
Fényrobbanás, mely felrepít az égbe,
s a mennyországot kapod majd cserébe.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Aranyosi Ervin: Az élet szép
  2014-11-27 10:34:20, csütörtök
 
  Aranyosi Ervin: Az élet szép

Minden nap újra ébredünk,
s a nagy világba révedünk,
újabb utunkra indulunk,
dúdolva szép, bevált dalunk.

Minden nap újra kezdjük el,
ilyen az élet, menni kell!
Előre nézni, s tudni azt,
a múlt sosem jelent vigaszt.

Ne nézz hát vissza, nem szabad,
nehezen vonszolod magad,
a tegnap súlya válladon,
minden lépésnél hátranyom.

A mában élj és láss csodát,
élvezd virágok illatát,
a nap az égről rád nevet,
melengeti a lelkedet.

Végy észre apró örömöt,
hétköznapodba költözött
vidító szép varázslatot,
egy kedves embert, állatot,

virágokat, patakot, fát,
a szerelmet, ha rád talált,
s mindent mi jól esik neked,
élvezd a teljes életet.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 149
  • e Hét: 3225
  • e Hónap: 6567
  • e Év: 59275
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.