Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Zelleres krumpligombóc
  2014-11-04 23:17:32, kedd
 
  Zelleres krumpligombóc

Hozzávalók:

30 dkg tisztított zellergumó
30 dkg héjában főtt burgonya
1-2 dl tej
2 tojás
4 dkg vaj
1 kis fej hagyma
1 púpozott teáskanál ételízesítő

törött fehérbors
A bundához:
2 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

Előző nap a zellert megtisztítom és darabokra vágom. Annyi sós vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzöm. A meghámozott és feldarabolt krumplit ugyancsak megfőzöm, majd leszűröm.

Ha mindkét zöldség elkészült, a tejjel 3 decire egészítem ki a zelleres folyadékot, és a meghámozott, darabokra vágott burgonyával, a felvágott hagymával meg az olvasztott vajjal együtt turmixban péppé zúzom. A tojást és a fűszereket hozzáadom, majd a hűtőszekrényben megdermesztem.

Másnap a hideg masszából nedves kézzel gombócokat formálok, és zsemlemorzsába mártom. Ezután felvert tojásba forgatom, majd ismét morzsába mártom, és forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. (Ha a massza lágy, kevés zsemlemorzsát vagy lisztet keverek hozzá.)

A felesleges olajat lecsöpögtetem róla, és paradicsommártással vagy salátával tálalom.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Zöldborsós sertéstokány
  2014-11-04 23:16:00, kedd
 
  Zöldborsós sertéstokány

Hozzávalók:

60 dkg sertéstarja vagy -lapocka
40 dkg zöldborsó
2-3 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma

őrölt feketebors
majoránna
1 db paprika
1 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A húst tisztítsuk meg és vágjuk 4-6 cm-es vastagságú csíkokra. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.

A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a húst, és kevergetve pirítsuk kifehéredésig. Fűszerezzük meg, és pörkölthöz hasonlóan kevés lében, lassú tűzön pároljuk puhára. Ha elfőné a levét, mindig csak annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Amikor a hús puha, tegyük bele a zöldborsót és főzzük puhára.

A tejfölt a liszttel keverjük el, majd az ételt habarjuk be vele. 1-2 percet összeforralva tálalhatjuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sárgarépakrémleves
  2014-11-04 23:14:07, kedd
 
  Sárgarépakrémleves

Hozzávalók:

40 dkg sárgarépa
1 fej hagyma
5 dkg rizs
2 dl tejszín
2 teáskanál paradicsompüré
1 tyúkhúsleveskocka
4 dkg vaj


Elkészítés:

Egy szál sárgarépát félretszünk, a többit lekapargatjuk és karikára vágjuk. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát. 1 perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsompürét és a rizst. Felöntjük a levessel, sózzuk és fedő alatt 25-30 percig főzzük. A levest összeturmixoljuk, majd tejszínnel gazdagítjük és összemelegítjük. A félretett sárgarépát finomra reszeljük. A krémlevest reszelt nyers sárgarépával meghintve, csészékben tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 308
  • e Hét: 1116
  • e Hónap: 15021
  • e Év: 144728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.