Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kísértés és kívánság
  2014-11-05 15:28:12, szerda
 
 


Boldog és áldott, aki a kísértésben kitart, mert miután kiállta a próbát, megkapja az örök élet koszorúját, amelyet Isten azoknak ígért, akik szeretik őt. 13 Amikor kísértések érnek valakit, ne mondja, hogy Isten akarja őt rávenni valami gonoszságra! Mert Istent a gonoszság nem kísértheti meg, ő maga pedig senkit sem akar gonoszságra biztatni. 14 Ha valakiben feltámad a gonosz dolgok iránti kívánság, akkor valójában a saját szívének kívánsága csalogatja rossz irányba. 15 Ha ezek a gonosz vágyak meggyökereznek benne, akkor abból bűnös tettek származnak. Amikor pedig a bűn eluralkodik valakiben, az halálba vezet.

16 Szeretett testvéreim, ne hagyjátok magatokat becsapni! 17 Minden jó dolog és tökéletes ajándék felülről jön, attól, aki az égitestek Teremtője. Ő mindig ugyanaz, és nem változik - nem úgy, mint az égitestek fénye. 18 Isten azt akarta, hogy a gyermekei legyünk. Ezért ,,újjászült" bennünket az igazság üzenete által, hogy új életünk legyen, és olyanok legyünk az új teremtésben, mint az első gyümölcsök a kertben.

Jakab 1
Link
 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
A bűnös ember is válhat bűntelenné
  2014-11-05 07:46:17, szerda
 
  "Ha azt mondjuk nem vagyunk bűnösek, csak bolondítjuk magunkat és nem az igazságban élünk." (1. János 1:8. NLT)




Senki sem tökéletes. Mindannyiunknak vannak olyan területek az életében, amik egyszerűen nem működnek. Egyikünk sem felel meg a tökéletesség definíciójának. Butaság, ha azt tetteted, hogy nálad minden tökéletesen működik amikor mindenki más tudja, hogy nem. A Biblia ezt önbecsapásnak hívja.

Ezen a bolygón sosem leszel bűntelen, de arra van lehetőség, hogy csökkentsd a bűneid számát. Tehát, miért is olyan nehéz, hogy változtassunk magunkban azokon a dolgokon amiket nem szeretünk?

1. Azért mert már túl régóta megvannak ezek a hibák. Néhány ártalmas tulajdonságunk még gyermekkorunkban fejlődött, talán a fájdalom vagy a stressz elnyomására. Ezek a hibák önpusztítóak is lehetnek, de mégis megszoktuk őket.

2. Mert azonosulunk a hibáinkkal. Gyakran összekeverjük a személyazonosságunkat a hibáinkkal. Amikor látod, hogy összekapcsolódsz a hibáiddal, állandósítod őket.

3. Mert a hibáinkkal le kell számolni. Bármilyen jutalom is jár utána, újra és újra le kell számolnod a hibákkal, amik talán egy fájdalmat vagy félelmet fedeznek, kifogást adnak egy bukásodra vagy bűnöket kompenzálnak.

4. Mert Sátán elbátortalanít minket. Amikor elkezdesz valamilyen változáson dolgozni az életedben, Sátán elkezdi mondani: "Kinek képzeled magad? Sosem fogsz megváltozni. A múltban sem voltál képes megváltozni, szerinted akkor most sikerülni fog? Ez reménytelen. Nem fog menni." Ezeket a félelmeket maga az Ördög ültette az elmédbe.

Ezek a dolgok távol tartanak minket attól, hogy megváltoztassuk a sérelmeket, szokásokat és fenntartja bennünk a gondolatot, hogy nem vagyunk egészségesek.

Tehát mit is kell tenni azért, hogy meg tudjam változtatni azokat a mélyen gyökerező dolgokat, amiket nem szeretek magamban?

"Mivel hallottatok Jézusról és tanultátok, hogy az igazság belőle fakad, dobjátok el bűnös természeteteket és a szokásos életmódot, amit elrontott a bujaság és a csalás. Helyette engedjétek, hogy a Lélek megújítsa gondolataitokat és hozzáállásotokat. Vegyétek fel az új természeteteket, váljatok olyanná mint Isten - igazzá és szentté. Tehát hagyjátok abba a hazudozást. Igazat mondjatok a felebarátaitoknak, mert mindannyian ugyanannak a testnek vagyunk részei. Ne engedjétek, hogy a bűn átvegye az irányítást." (Efézus 4:21-27. NLT)

Beszéljetek róla:

Próbáltál már valaha változtatni egy rossz szokásodon és érezted magad bátortalannak? Mit gondolsz, miért értezted ezt? Hogyan reagáltál rá?
Milyen hibát állandósítottál az életedben, ami segít a takargatásban? Próbáld megváltoztatni a gondolkodásod. Ahelyett, hogy azt mondogatod: "Munkamániás vagyok", mondd azt: "Túl sokat dolgozom". Ahelyett, hogy azt mondod: "Lusta vagyok, mondd azt: "Van egy olyan hajlamom, hogy félbehagyom a dolgokat és halogatom."

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 10. 29.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 158
  • e Hét: 1927
  • e Hónap: 9634
  • e Év: 59199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.