Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Nemzeti konzultációt a békemenetről!
  2014-11-07 19:00:18, péntek
 
  Nemzeti konzultációt a békemenetről!


Mi alulírott magyar állampolgárok kérjük, hogy a magyar kormány szervezzen nemzeti konzultációt arról, hogy legyen-e békemenet. Mert először úgy volt, hogy lesz (Bencsik András), aztán úgy lett, hogy nem lesz (Stefka István), aztán megint úgy volt, hogy lesz (Bayer Zsolt), végül megint úgy lett, hogy nem lesz (Orbán Viktor).

És ügyünk szempontjából nagyon is nem mindegy, hogy lesz, vagy hogy nem lesz. (Vagy ha eső lesz nem lesz, ha nem lesz, lesz.) Márpedig ezt a kérdést demokratikus hagyományainknak megfelelően össztársadalmi szinten kell megkonzultálni.

És ha már konzultálunk, legyen az is átbeszélve, hogy ha lesz békemenet, akkor milyen nemzeti célból legyen. Békemenet. Például az internetadó mellett, vagy ellen. Vagy Vida Ildikó mellett, aki tájékoztatta a kormányt, vagy a kormány mellett, akit nem tájékoztatott Vida Ildikó.

Vagy vonuljunk az Internet székházához?

Tisztelettel: Alulírott Magyar Állampolgárok

http://avakkomondor.blog.hu/2014/11/05/nemzeti_konzultaciot_a_bekemenetrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bolhás cirkusz
  2014-11-07 18:40:52, péntek
 
  2014. nov 07.

Bolhás cirkusz
írta: Edgar Swan

Ez már régen nem kabaré, hanem cirkusz. Az a lepukkant családi vállalkozás, amiben a családfő a porondmester, bűvész, idomár és erőművész egyben, a koros feleség lenge tüllben illegeti magát lovon és trapézon, a ráncait olcsó púderrel vastagon bevakolva, repedező mosollyal hajlong a döbbent közönségnek. Elefántnak maszkírozott pincsik rohangálnak a porondon, a fakezű zsonglőr rendre fejbe veri magát a buzogánnyal, közben a karistolt bakelitről recsegve üvölt a zene.

Az általános fejetlenség, keresztbe-kasul nyilatkozatok sora teljesen érthető. A vezér eddig megmondta minden alkalmazottjának, miről mit kell gondolni, ki és mit nyilatkozzon. Most viszont a történések beelőzték a nagyívű terveket, nincs idő kidolgozni a kormányzati kommunikációt. Sem gondolkodni, sem nyilatkozni nem mer (nem is tud) senki, néhány szerencsétlent kivéve. A főnök meg valahogy mindig valahol távol van, mintha nem lenne fontos az a bel- és külpolitiaki válság, aminek a közepén tapicskolunk. Jó esetben. Nem jó esetben nem a közepén, az elején tartunk.

Reflexből működik a háborús retorika, csakhogy kevés sikerrel.

A norvég nagykövet zsarol minket! Fegyverbe! Hát igen. Norvégia úgy döntött, zárolja a kormányzatnak juttatott 140 millió euró folyósítását. Na de az jár nekünk! - hápog a kormányzati média.

A pofánk, az jár. Mint mindig. A háromoldalú szerződés szerint nyújtott norvég pénzek felhasználásának ellenőrzési joga Norvégiát illeti meg. A civil alapoknak nyújtott támogatás esetében is.

Ehhez képest a magyar hatóságok megrohanták az Ökotárs alapítványt és a többi, civil alapot kezelő szervezetet, több tucatnyi rendőr, magas rangú nyomozó segítségével, igen látványosan megkezdték a nyomozást. Norvégia jelezte néhányszor, hogy ne erőlködjenek, mert ők jogosultak vizsgálni, hogy az ő pénzüket hogyan osztja szét a magyar fél, de ez a hatóságot nem izgatta fel túlságosan. A KEHI lefolytatta a nyomozást, feltárt egy csomó mindent és elégedetten hátradőlt. Norvégia beintett, pénzt nem kapunk, ameddig vissza nem állítjuk az Ökotárs jogkörét a norvég vizsgálat lezárásáig. Tehát (már megint) mi voltunk a faszok és (már megint) nekünk nagy a pofánk.

Ennél cifrább a Déli Áramlat esete. Az oroszokkal kötött szerződést az Unió nem fogadja el. Nem azért, mert a belügyeinkbe akrnak beleugatni, hanem azért, mert tagja vagyunk az Uniónak. Együtt szavaztunk róla, népileg. Csatlakozni akartunk, sikerült. Elfogadtuk a minden országra - bizony, még Magyarországra is - kötelező érvényű kereteket, szabályokat, irányelveket. Azokat, amikre ötödik éve ívesen szarunk egyébként. Az Unió toporog évek óta, tehetetlenül vakargatva a fejét, mi a bánatot lehet ilyenkor tenni? Népünk vezére meg vérszemet kapott, hiszen neki mindent lehet, mert olyan agyafúrt, mint egy turul.

Most meg kiderül, hogy mégse lehet mindent, mert Putyin behúzása az Unióba kiveri a biztosítékot. Ugyanis a vezeték kivitelezője/tulajdonosa és az azon gázt szállító nem lehet egy és ugyanaz. Kivéve a gönci bírót, meg Orbán Viktort.

Közben itt a NAV botrány, keresztbe-kasul hazudozó Vida Ildikóval, kormányzattal, miniszterekkel.

Röpködnek az információk, mint a molyette kitömött kacsák.

Lesz internetadó.

Más formában lesz.

Nem lesz, mert imádott népem nem akarja.

Vasárnap zárva lesznek a boltok.

Nem lesznek vasárnap zárva a boltok.

A kormány kihátrál a reklámadóból.

A kormány nem hátrál ki a reklámadóból.

A mai csúcs hír: szlovák atomerőműbe és a bősi vízierőműbe is beszállna a magyar kormány.

Tényleg? Ennyi pénz van? Remek! Akkor miért kellett hitelt felvenni az oroszoktól? Mi szükség van a nemmegszorításokra?

Ha már a KEHI kapacitása felszabadult, nem kellene átvilágítani mondjuk a NAV-ot? A minisztériumokat? Az önkormányzatokat? Az éppen dugába dőlő, rohadt sok pénzt felzabáló KLIK-et?

Az lenne a kérdésem, hogy mi történik a kitiltások ügyében? Vizsgálja valaki? Azt tudom, hogy Polt Péter széttárta a kacsóit, de esetleg más valaki? Mert úgy hírlik, lesznek még nevek. Vannak még ügyek. Vagy a mindent átszövő korrupció nem érdekes? Engem speciel érdekel a NAV esetében és a többi esetben is.

Aztán arra is kíváncsi lennék, hogy amennyiben ilyen jól állunk anyagilag, hogy atomerőműbe, vízerőműbe fektetünk, stadionokat építünk, akkor miért döglődik az egészségügy? Miért nyomorog az ország csaknem fele? Miért vonták meg a rokkantaknak járó közlekedési támogatást és a gépkocsi súlyadó mentességet? Például. Miért akarják brutálisan megadóztatni a cafeteriát? Miért akarják sokszorosára emelni az élelmiszereket forgalmazó üzletek felügyeleti díját, ami nyilván áremelkedést okoz? Miért akarják csökkenteni az alapítványi iskolák támogatását és emelni az egyházi iskolákét?

De főként az érdekel, ki érintett még korrupciós ügyekben a kormányzaton belül?

Csak jelzem: ki fog derülni. Na, nem Polt Péter deríti ki, de megindult a lavina, amire vastagon rászolgált a rendszer.

Mire számíthatunk a közeli jövőben? Áder elkap valami kórságot és lemond a posztjáról? Orbán pedig nagyvonalúan elvállalja a mára nem létező köztársaság elnöki pozícióját? Persze, miután kicsit átalakította és nagyon kibővítette azt. Hm?

Addig is, ülünk az ócska cirkuszi ponyva alatt, rágcsáljuk az avas szotyit és egyre dühösebbek vagyunk.

A porondon a gagyi bohóc ősi trükkel szórakoztat minket: a lepottyant kalapot igyekszik felvenni a földről, de szerencsétlen módon újra és újra odébb rúgja. A gond az, hogy nem szándékosan. A még ennél is nagyobb gond meg az, hogy a rugdosott kalapban benne van a fejünk.

http://orditok.blog.hu/2014/11/07/bolhas_cirkusz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennek az országnak pontosan olyan kormánya van, aminőt érdem
  2014-11-07 18:34:49, péntek
 
  Ennek az országnak pontosan olyan kormánya van, aminőt érdemel!

2014.11.01. 13:19 | Brendel Mátyás



"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel" Joseph de Maistre (nem pedig Széchenyi). Egyébként eléggé konzervatív politikus volt.

Mondom én is ezt, pont az internetadós tüntetés után. Meglepő? Elmagyarázom. Először is, az internetadó elleni tüntetés nagy siker, egy győztes csata. Azt még nem tudni, Orbán nem csempészi-e be mégis a lompost (és akkor mindenki szív), szóval vigyázni kell. De az internetadó elleni tüntetések máris megmutatták, hogy:

1) Nem igaz az a mítosz, hogy a tüntetések nem érnek semmit, hogy nem lehet velük elérni semmit. Nem igaz, hogy hiába megyünk ki tüntetni.

2) Hanem épp ellenkezőleg, ha az ország ki akar kényszeríteni valamit, és van egy kis szerencse a körülményekben is, akkor ki tudja.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem lehet pontosan belelátni Orbán fejébe, lehet, hogy a külföldi reakciók, a vállalatok, a belső ellenzék is belejátszott a döntésébe, de azért azt gondolom, reális azt feltételezni, hogy a tüntetéseknek óriási szerepük volt benne.

Amellett, hogy sikerült az internetadóban meghátrálásra kényszeríteni a kormányt (a teljes visszavonás még nincs meg), amellett viszont a kormány keresztül viszi a többi megszorítását és különadóját. Köztük például a cafeteria adóemelését.

Hogy ezt miért teheti meg? Pontosan azért, teheti meg, mert a cafeteria ellen nem tüntet ennyi ember. És pontosan addig teheti meg, amíg nem tüntet ellene ennyi ember. Mert valójában nagyon is igaz, még ebben az önkényuralomban is, végül is a nép az úr. Orbán pontosan azt teheti meg ezzel a néppel, amit az megenged neki. Ez a nép pedig hát eléggé hülye, mert az internetadón kívül mindent megenged neki. És nem csak az a 2-3 millió Fidesz szavazó.

Hogy miért hülye? Az internetadó elleni tüntetések alatt egy bevett Fideszes duma volt, hogy de hülyék ezek az emberek, havi 700 forint plusz áfa ellen tüntetnek, miközben Orbán sokkal többet vesz ki a zsebükből például a cafeteria megadóztatásával. És az ellen nem nagyon tüntetnek, erre nem gyűlik össze százezer ember pár nap alatt egy Facebook csoportban. Ez, mint az internetadós tüntetések elleni duma persze hülyeség volt, mert nem az a tanulság, hogy az internet ellen nem kell tüntetni, hanem az, hogy más ellen is kell!

Ugyanezt a kritikát megkapták a netadó elleni tüntetés szervezői is, még a támogatóktól is. De ez sem jogos. Az internetadó elleni tüntetés szervezői arra tudtak tüntetést szervezni, amire az emberek kimentek. Abból tudtak főzni, amit az emberek nekik hoztak. A tüntetés mögött tényleg annyira nem volt támogató párt, vagy külföldi hatalom, vagy befektetői csoport, hogy amint nem volt az embereknek kedvük kimenni, már nem jött össze nagy tüntetés. Ez történt péntek este. Az emberek arra nem voltak képesek, hogy kimenjenek ünnepelni, illetve, hogy jobban megerősítsék, hogy Orbán nem trükközhet, figyelnek. A szervezők sem pénzzel csalogatni, sem erőszakkal kivinni nem tudtak több embert. Természetesen nem is próbálták.

Tehát ha hülyeség az, hogy az emberek 700 forint plusz áfa miatt tüntetnek, de a cafeteria miatt nem, akkor az az emberek hülyesége. Ilyenek az emberek: nem mentek ki tüntetni, amikor Orbán elvette tőlük a sok százezres, milliós magán-nyugdíjpénztári befizetést. Nem mentek ki, amikor elvették a trafikjaikat. Nem mentek ki, amikor elvették a földjüket. Nem mentek ki, amikor a kormány vegzálta a civil szervezetekt, amikor átírta az alkotmányt. Nem mentek ki, amikor 10 milliárd eurós adósságba verte az országot a paksi bővítéssel. De kimennek 700 forint plusz áfáért. Őrület, nem?! Anno, kimentek az őszödi beszéd miatt, pedig semmibe nem fájt nekik, és félreértetté. Aztán kimentek a 300 forintos vizitdíj ellen is tüntetni, pedig amögött volt ráció, volt reform. De a reform helyett inkább egy őrült bandát emeltek kétharmados hatalomba. Ezt a bandát újraválasztották, megerősítették az EU parlamenti és önkormányzati választáson is őket. Például azt a Rogán Antalt újraválasztották, akinek a lakása körül korrupciós botrányok voltak. Sőt, az V. kerületben a Fideszes jelölt nyert az önkormányzati választásokon is. Az sem zavarta az embereket, hogy ez a kormány értelmetlen szabadságharcot folytat nyugattal, tönkreteszi az országot az unortodox gazdaságpolitikával, gyengén tartja a forintot, tönkre teszi a devizahiteleseket, és még közben szét is lopják az országot. Sok százezer forintot vesznek ki a zsebükből, de ez nem zavarja őket. Csak a 700 forint plusz áfa.

A magyar lakosság többsége korrupt, csal, hazudik, szart néz a tévében, szart olvas az újságban, szart olvas az interneten, szart oszt meg a Facebookon. A magyar újságok szerkesztői többnyire szintén szart tesznek ki a portáljukra, amelyet az olvasók nagy buzgalommal olvasnak. A zIndex és a Fidesz között nem sok különbség van ebben. Ahogy a Fideszben dilettáns puszipajtások kerülnek minisztériumok élére, úgy a zIndexben hülye puszipajtások lesznek szerkesztők és megélhetési újságírók. Ugyanúgy szar döntéseket hoznak, és a szart teszik példaképpé. És a zIndex olvasó ezt is "megszavazza", mert klikkeléssel, megosztással szavaz. Akárcsak a kormány hülyeségeit. Mert igénytelen, mert lusta. Nem túl nagy a különbség.

Úgyhogy ha ezt akarják az emberek, ezt is kapják az élettől: egy tönkremenő országot, amelyben megvédték az internetüket. Pontosan azt kapták, amit kértek, követeltek, megszavaztak, amit tehát megérdemelnek. Legalábbis a többség. Ennyi. Ha nem akarjátok felemelni a lusta s..geteket, és kimenni tiltakozni a magánnyugdíj Einstand ellen, akkor elveszik a pénzeteket! Ha nem tiltakoztok a paksi bővítés ellen, akkor Orbán felesleges adósságba veri az országot. Ha nem tiltakoztok, hogy Orbán ne mutyizza el tőletek a trafikokat, akkor elveszi! Ilyen ez a kemény c'est la vie!

Persze van egy kisebbség, van kivétel, őnekik viszont sajnos együtt kell élni ebben az országban ezekkel a hülyékkel. Vagy elmenekülhetnek másik országba, ahol mondjuk kicsit jobb a helyzet. Valószínűleg nem sokkal. Ez van, ilyen ez a c'est la vie.


http://piroslapok.blog.hu/2014/11/01/ennek_az_orszagnak_pontosan_olyan_kormanya_v an_aminot_erdemel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 dolog, amiből az derül ki, hogy a Fidesz el szeretné veszt
  2014-11-07 18:25:04, péntek
 
  3 dolog, amiből az derül ki, hogy a Fidesz el szeretné veszteni a kétharmadot

2014.11.07. 13:46 | balközép | 2 komment

Politika fogyasztó emberként már az előző ciklus kormányzati lépései is nehezen voltak emészthetőek számomra. A mögöttes szándékot, ami szerintem sok esetben nem volt épp túl elegáns, mindig érteni véltem. Ilyen "magasztos" célok: hatalom megőrzése, kiszélesítése, centralizáció, korlátozások, büntető politika és hosszasan lehetne folyatni a sort. Csendben jegyzem meg szomorú, hogy a politikai cselekvés centrumában a hatalom megszerzése és megtartása a legfontosabb rendező elv, nem pedig közös ügyeink jobbá tétele.

Azonban pattog itt a politikai agorában három ügy, aminek a mögöttes szándékát nem értem pontosan, de égbekiáltóan felháborító az egész, ahogy van. Ráadásul nem tét nélküli, hiszen a Fidesz el is veszítheti a kétharmadát a parlamentben!

Amerikai kitiltási ügy

Azt érezzük, hogy nagyon nem normális dolog az, ha a világ vezető államából egyszer csak kitiltanak állami vezetőket. Az önmagában is pikáns helyzetet fokozza, hogy most már tény, hogy az egyik a NAV elnöke. Tetszik érteni, az adóhatóságé. Persze tegyük fel hogy a vád lehet az leegyszerűsítve, hogy lopott, nem tudjuk. Más országok állami vezetőivel szemben is vannak ilyen vádak, de nem tiltják ki őket az USÁ-bol.I



Itt az a megmagyarázhatatlan, hogy hogy a francba lehet az, hogy egy ilyen súlyú esemény kiderülése után, nem az a kormány reakciója, hogy felmenti a NAV vezetőjét? Tök mindegy nekem, hogy ártatlan, vagy sem. Tisztázza magát mint magánember, de a NAV elnöke legyen már feddhetetlen. Ne csináljunk már, úgy hogy rendben van, hogy az USA kitilt egy vezetőt és ez mintha minden napos dolog volna. Tudjuk, hogy ez a normális irány, mégis érthetetlen, hogy hogy nem mentik fel a NAV vezért.

Netadó

Ha az volt a cél, hogy a kormány elterelje az amerikai kitiltási ügyről a figyelmet akkor nem sikerült. Zseniális kommunikációs dilemma: hülyék legyünk vagy korruptak? Volt már ilyen média tematizálási ötlet máskor is, ezeknek a vége mindig az: hülye is vagy meg korrupt is. Aztán a kormány visszavonta a... de nem inkább konzultál. Érthetetlen miért tart életben egy ilyen népszerűtlen témát?

Vasárnapi zárvatartás

Ha itt is az a cél, hogy elterelje a kormány egy picit a figyelmet az amerikai kitiltásról akkor a dolog most úgy áll, hogy eddig hülyék vagyunk és korruptak, most már még hülyébbek vagyunk és korruptak. Kommunikációs szempontból ez totális csőd. Nem írom le, miért hülyeség a vasárnapi zárvatartás.Viszont azt magyarázza meg nekem valaki az miért jó a kormánynak, hogy itt egy Fidesz-KDNP-kormány-nép négyes viszály körvonalazódik?

No, de az alap probléma a NAV elnök kitiltása. Amire egy jó válasz lehetett volna, azonnali felmentés. No és akkor a további öt személyről nem is beszéltünk... Mert ugye, ha túl vagyunk a NAV elnökön van még 5 derék polgártársunk, aki nem szelfizhet a Szabadság szoborral...



És mind ezt teszik olyan politikai szituban, amikor valós veszélye van hogy elveszítik a kétharmadukat a parlamentben. Igen. Erről kevés szó esik, de bizony lesz kettő időközi parlamenti választás.Az egyik Újpesten november 23-án a másik pedig Veszprém és környékén (ez a választás még nincs kiírva). Ha mind kettőt megnyeri az MSZP, akkor nincs a Fidesznek kétharmada.

Kétharmad nélkül meg jelentősen korlátozódna a mozgástere. Tehát van tét. Méghozzá nem is kicsi.

Ennek tükrében még inkább érthetetlen mi történik most?


http://piroslapok.blog.hu/2014/11/07/3_dolog_amibol_az_derul_ki_hogy_a_fidesz_el_ szeretne_veszteni_a_ketharmadot
Egyetlen logikus magyarázat az lehet: a Fidesz megunta a kétharmadát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mostani kormány felfogása szerint a demokrácia abból áll,
  2014-11-07 18:19:07, péntek
 
  “A mostani kormány felfogása szerint a demokrácia abból áll, hogy az emberek csak arra valók, hogy négyévente elmenjenek szavazni és bedobják a cédulát. Utána csönd, s ők azt csinálnak, amit akarnak. Egypártrendszerű logikában gondolkodnak, bár kényszerűen tudomásul veszik, hogy több párt van Magyarországon. De az emberek nem szavazógépek, akik négyévente egyszer szívességet tesznek a politikusoknak. Az elmúlt hetek sztrájkjai olyan érzést, üzenetet és bátorítást jelentenek, hogy az emberek nem hajlandóak tudomásul venni és tiltakoznak az ellen, ami körülöttük történik. Magyarország ma a kezelhetetlenség irányába halad, lassan nincsenek olyan politikai erők, akik garantálni tudnák, hogy az események az alkotmányosság medrében maradnak.
Indokoltnak tűnik a kérdés, hogy a mai helyzetben van-e értelme sokat foglalkozni egy elfogyóban lévő, szélsőséges programot képviselő törpepárttal. Szerintem nincs.

- Orbán Viktor, 2007.12.03."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megerőszakolta idős, haldokló magyar áldozatát az „öre
  2014-11-07 10:41:48, péntek
 
  Megerőszakolta idős, haldokló magyar áldozatát az ,,öregező" gyilkos
2014. november 06. 16:33
Hunhír.info

Ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék a felsőregmeci gyilkosság ügyében. Egy 30 éves férfit állt bíróság elé szerdán, aki tavaly október végén végzett egy idős magyar nővel, hogy megszerezze az értékeit. A törvényszék csütörtöki tájékoztatásából kiderül, a vádlott meg is becstelenítette áldozatát, mielőtt megölte. A cigány és liberális jogvédők most is kussolnak, mint szar a fűben.

A férfit 2013. október 18-án hallgatta ki gyanúsítottként a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság más ügyben. Mivel nem volt pénze buszra, gyalog indult el haza Felsőregmecre. Útközben azonban úgy döntött, megpróbál pénzt szerezni valahonnan. Arra jutott, hogy elmegy az asszonyhoz, akinél korábban elvégzett különböző ház körüli munkákat. Áldozata a konyhában főzött, amikor megjelent nála. Pénzt követelt, ám az idős nő kitérő választ adott, a férfi erre feldühödött és rátámadt. Fojtogatta az asszonyt, aki végül elárulta, hol tartja a pénzét. Ám au emberállat ekkor sem engedte el a nyakát mi több, megerőszakolta a haldokló áldozatot. Ezután összeszedte az értékeket és elment.

A férfit nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és szexuális erőszak bűntettében találták bűnösnek, ezért - halmazati büntetésként - életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték A vádlott legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, a férfi enyhítésért, védője a szexuális erőszak alóli felmentésért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

A törvényszék a határozat kihirdetésekor kihangsúlyozta, hogy az egész országban, de különösképpen annak észak-keleti, illetőleg keleti régiójában rendkívüli mértékben megszaporodtak azon erőszakos vagyon, illetve élet- és testi épség elleni bűncselekmények, amelyeket a rendőri szakzsargon "öregezésként" tart számon. Az ilyen bűncselekmények lényege, hogy idős, magányos, rossz egészségi állapotú, védekezésre nem vagy alig képes személyeket támadnak, illetve ölnek meg pénzükért, értékeikért.

Arról viszont nem szól a magyarázat, hogy az áldoztatok száz százalékban a magyar többséghez, az elkövetők pedig elsöprő többségben a cigány kisebbséghez tartoznak. A máskor olyan nagypofájú kancigány jogvédőnek álcázott uszítók liberális haverjaikkal egyetemben most szokás szerint kussolnak.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=79721
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németországból nézve Magyarország kleptokrata rezsim, önkisz
  2014-11-07 10:34:54, péntek
 
 


Németországból nézve Magyarország kleptokrata rezsim, önkiszolgáló bolt Orbán barátainak

"Magyarország önkiszolgáló bolt Orbán barátainak". Ezzel a címmel közöl elemzést a legnépszerűbb amerikai hírportál, a Huffington Post német kiadása. Mint megállapítja, Magyarország egyre inkább fekete bárány lesz az EU-ban. Jelenleg messzire nyúló korrupciós botrány rázza meg az USA-hoz fűződő kapcsolatait, mert bizonyítékok vannak arra, hogy kormányközeli bizalmasok közpénzeket hűtlenül kezelnek.

Mivel Brüsszel jelentős támogatást nyújt a magyar államháztartásnak - Budapest az uniós szubvenciók egyik legfőbb kedvezményezettje -, a német adófizetőknek fel kell tenniük a kérdést: meddig hagyják még gyarapodni Orbán magánvagyonát. A hatalom kétarcúsága jut kifejezésre abban, hogy a miniszterelnök egyre élesebben bírálja Brüsszel, nacionalista hangot üt meg és mind hevesebben flörtöl keleti, tekintélyelvű kormányokkal, ugyanakkor igencsak tartja a markát és keresi, hogy miként lehetne még készpénzre váltani az EU-tagságot.

Amerikai részről abból indulnak ki, hogy korrupció van a magyar állam legfelső szintjein. Az aktuális botrány nem egyedi. Közbeszerzési pályázatokat rendszeresen csakis a kormány bizalmasai nyernek meg és a földeket is a rendszer emberei kapják meg. De szintén jól illusztrálja a helyzetet a trafik-ügy. A nyugdíjrendszer államosításával és a gyógyszertárak részleges kollektivizálásával szintén megmutatták, hogy rugalmas fogalommá fokozták le a tulajdont és a jogállamiságot.

Mindez középtávon alapvetően fogja érinteni a magyar gazdaságot, mert rontja a versenyképességet. Németországnak az unió nettó befizetőjeként el kellene gondolkodnia azon, hogy a szubvenciókkal meddig akar még finanszírozni egy kleptokrata rezsimet. Az EU-kifizetések leállítása az első hatásos lépés lenne ahhoz, hogy Brüsszel egyértelműen jelezze: ha valaki a közösség tagja akar lenni, akkor annak tiszteletben kell tartania a jogállamiságot és az átláthatóságot.

(Forrás: Galamus)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajna hitelből kifizette a gázszámlát
  2014-11-07 09:53:40, péntek
 
 
Ukrajna hitelből kifizette a gázszámlát
2014.11.05 10:40


A Gazprom megerősítette, hogy megkapta Ukrajnától a fennálló tartozás első részletét, összesen 1,45 milliárd dollárt, - az orosz energiavállalat szóvivője, Szergej Kuprijanov szerint az ukrán Naftogaz kedden fizetette be az összeget.

A múlt hét folyamán Alekszej Miller, a Gazprom vezetője engedményt tett Ukrajnának és kijelentette, hogy a gázszállítás 48 órán belül folytatódhat, ha az ukrán fél befizeti az első részletet. Az ukrán atlantista kormánynak ebbe nem sok beleszólása volt, Oroszország és az Európai Bizottság október 31-én megállapította az orosz gáztranzit folytatásának feltételeit, ekkor rendelkeztek a pontos összegről, amit az ukrán vállalatnak be kell fizetnie előlegben. Az Európai Bizottságnak sem volt sok választása, a tél kezdete előtt mindenkinek érdeke, hogy az Európába irányuló orosz gázszállítás zavartalan legyen. Emiatt a két fél megállapodása szerint Oroszország szünet nélkül folytatja a gázszállítást Európába 2015 március 31-ig, cserébe Ukrajna befizeti a fennálló tartozás egy részét.

Hídfő.net | Arszenij Jacenyuk és Petro Porosenko

Idén februárban fegyveres hatalomátvétel zajlott le Kijevben, melynek eredményeként egy atlantista kormány jutott hatalomra, melynek feladata Ukrajna bevonása a nyugati érdekszférába. A tüntetések tavaly novemberben kezdődtek kormányellenes és EU-párti tüntetések formájában, amiből egyértelművé vált, hogy a nyugati fél felforgató műveletet kezdett Ukrajnában. Kijev emiatt tavaly novembertől már nem fizetett a Gazpromnak, így több mint fél éves tartozást halmozott föl (a Gazprom júliusban állította le a gázszállítást Ukrajnába). Miután a Gazprom több mint fél éven keresztül úgy szállította a gázt Ukrajnába, hogy az nem fizetett a kiszállított és elfogyasztott gázmennyiségért, a gáztranzitot nyáron leállították, és Ukrajna számára előrefizetéses rendszer lépett életbe, ennek feltételéül az orosz vállalat pedig az addig fennálló tartozás törlesztését szabta meg.

Ugyan Kijev nemzetközi bíróságra vitte a tartozás ügyét (nem akarják kifizetni a teljes összeget), a nyugati országok az ígéretekkel ellentétben sem tudták megoldani Ukrajna gázellátását. Ukrajnában nincs a télre elegendő földgáz, emiatt a kormány korlátozta a melegvíz-használatot és felmerült a lehetősége annak, hogy a távfűtéses lakásokban idén nem tudják biztosítani a fűtést. Korábban ukrán parlamenti képviselők arra szólították fel a lakosságot, hogy szerezzenek be egész télre elegendő tüzifát. Ennek köszönhetően a tüzifa ára is közel négyszeresére emelkedett Ukrajnában. Emellett Ukrajnának mindössze 5-6 napra elegendő széntartaléka maradt, így a széntüzelésű erőművek leállításával télen az áramellátás is megszűnhet.

A nyugati országok csődöt mondtak, ígéretet tettek egy országnak, hogy az ígéretekkel becsalogassák azt a nyugati szövetségi rendszerbe. Ezeket az ígéreteket azonban megszegték, a nyugat nem tudta megoldani Ukrajna energiaellátását. A puccsal hatalomra jutott atlantista kormány szintén csődöt mondott, alkalmatlannak bizonyult az ország gondjainak megoldására. A nyugati országok a nyáron még tartható "keménykedéssel" szemben a tél beállta előtt annyit tudtak tenni, hogy több tucatnyi hitelt biztosítottak Ukrajnának a legkülönbözőbb ürügyekkel. Ezeknek a hiteleknek azonban az volt a lényege, hogy Kijev még a tél beállta előtt be tudja fizetni a gázszámlát és a Gazprom újraindítsa a gáztranzitot. Itt a tél, a nyugati országok erőfitogtatásának vége. Majd tavasszal újrakezdik, amikor már nem lesz szükség fűtésre. Mindez azonban rámutatott, hogy a nyugati szövetségi rendszer erőfitogtatása mögött semmiféle erő nincsen.


http://www.hidfo.net/2014/11/05/ukrajna-hitelbol-kifizette-gazszamlat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire számíthat Magyarország?
  2014-11-07 09:50:58, péntek
 
  Mire számíthat Magyarország?

2014. november 06. - 20:55


Bár a Fidesz szeptember közepén már tartott egy többnapos, kihelyezett szezonnyitó frakcióülést a Veszprém megyei Tapolcán, ám a kiszivárgott információk szerint Orbán ott szinte semmit nem mondott a kormánya előtt álló teendőkről, inkább az ukrán helyzetet elemezte, de erről sem árult el többet, mint amit már nyilvánosan is kifejtett korábban. Források szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt hosszabban, de ő is az új hétéves uniós költségvetési ciklusról, az EU-s pénzek felhasználásáról értekezett. Egy magas rangú kormánypárti forrás elmondta, hogy az egyik fő napirendi pont az oktatás átalakítása, átszervezése lesz, ezt tekintik a 2014-2018-as ciklus egyik legnagyobb reformcsomagjának. Állítólag az Amerikai Egyesült Államokkal való viszonyról, a főkonzul szerepéről és a kitiltási botrányról is szót ejt majd Orbán. Eddig az fogta vissza a Fidesz vezetését, hogy le akarták zárni a választási évet, azaz az októberi önkormányzati szavazás előtt nem fedte fel a kabinet a terveit. Pedig azt megelőzően magas rangú kormányzati források arról beszéltek, hogy a miniszterelnök ,,tele van tervekkel". Szerintük Orbán most három olyat évet lát maga előtt, amikor nem lesznek választások, nem a jogrendszerrel átalakításával kell foglalkoznia, három győztes választás után ereje megkérdőjelezhetetlen, így nekiláthat a nagy ellátórendszerek átalakításához. A "kivárás" jegyében módosították úgy a törvényeket, hogy a költségvetési terveket csak október végén - tehát a választás után - kellett nyílvánosságra hozni. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter végül október 30-án ismertette a büdzsé fő számait. (Arról, hogy jövőre mire költ az állam és mit nyírbál meg, az adóztatásról nem is beszélve.





Képtalálat a következőre: ,,egészségügy kép" Képtalálat a következőre: ,,oktatás kép"







A választások előtt kormányzati források három területet jelöltek meg, ahol várhatóan nagy változások lesznek:

közigazgatás átszervezése, államreform
oktatási reform: szakképzés átszervezése, gimnáziumi oktatás átalakítása (Orbán többször beszélt arról korábban, hogy az érettségi önmagában kevés, automatikusan az egyetemek felé tereli a diákok többségét, pedig az új, ,,munkalapú társadalomban" az a fontos, hogy szakmával rendelkezzenek az emberek)
egészségügy átszervezése, annak a kérdésnek az eldöntése, hogy beengedjék-e és mely területekre a magánvállalkozásokat. Orbán többször beszélt arról, hogy az ,,egészségügy nem üzlet", mint kiderült, a VIP-szobákat kitiltják a kórházakból, ugyanakkor kormányzati szereplők is megjelentek egy új magánkórház alapításának ceremóniáján.





Bíró Dalma - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/11/06/mire-szamithat-magyarorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vida hallgat, az életrajza beszél
  2014-11-07 09:40:48, péntek
 
 
Vida hallgat, az életrajza beszél


Az írás a Népszabadság
2014. 11. 06. számában
jelent meg.

Boda András-Marnitz István
Népszabadság

Vida Ildikó életrajzát titkolja ugyan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ám karrierje elég beszédes: a jogász pályafutása a Bibó szakkollégiumban kezdődött, s több szálon kötődik az ugyanott gyökerező Simicska-birodalomhoz.


Nem csak a kormányzati körökben okozott súlyos kommunikációs zavart, hogy Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke interjút adott a Magyar Nemzetnek. ,,Kitálalása" a hatóságot is alaposan megkeverte. Ezt jelzi, hogy megkerestük a NAV sajtóosztályát: bocsássák rendelkezésünkre az elnök szakmai önéletrajzát. Ám négyórás gondolkodás után mindössze annyit válaszoltak: ,,Kérdésével forduljon az Elnöki Titkársághoz."

A régi szép idők: Vida Ildikó és Simicska Lajos (középen) 1998-ban
Velledits Éva / Népszabadság

Megtettük, ám életrajzot nem kaptunk. A sajtóosztály viszont újra válaszolt. Másodszorra már azt írták: ,,az önéletrajz nem minősül közérdekű adatnak, sem pedig közérdekből nyilvános adatnak", ezért azt nem adják ki.


Noha a NAV a jogszabályokra hivatkozva titkolja az adóforintokat begyűjtő szervezet vezetőjének múltját, egy korábbi hivatalos életrajz fennmaradt. Vida első APEH-elnöksége kezdetén, 1999-ben az MTI adta közre az akkoriban lapunkban is idézett anyagot.

E szerint az 1964-ben, Kisújszálláson született Vida 1982-től 1983-ig előadóként dolgozott a Fővárosi és Pest Megyei Társadalombiztosítási Igazgatóságon. Diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 1989-ben szerezte. Vida - miként mások mellett Orbán Viktor és Simicska Lajos is - tagja volt a Bibó István Szakkollégiumnak.

1991-ben adótanácsadói szakképesítést szerzett. Később dolgozott a Pest Megyei Adófelügyelőségen, praktizált ügyvédként, egyebek mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének jogi képviselője volt. Vida akkor vált ismertté a nagy nyilvánosság számára, amikor 1998. augusztus 31-i hatállyal az APEH általános elnökhelyettesévé nevezték ki. Ekkor Simicska Lajos, a Fidesz gazdasági ügyeinek egykori ura állt a hatóság élén.

Az, hogy Simicska választása épp Vidára esett, nem véletlen. Tudható, hogy az 1992 és 1998 közötti időszakban -amikor Vida a magánszférában dolgozott - több, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir-cégnél dolgozott. 1999 szeptemberében egy lépcsőfokot lépett felfelé: Simicska lemondása után ő lett az APEH elnöke, s a 2002-es Fidesz-vereségig posztján maradt. Ezután felmentették, és visszatért a Mahirhoz.

Az MTI sem lát okot friss képek közlésére
MTI

Vida neve már két évtizede feltűnik a Simicska-csoport körül. Nevét már 1994-1995 között megtaláljuk az akkor Mahir-résztulajdonú Europlakátban. (A 2010 óta Publimontnak hívott plakátcég jelenleg Nyerges Zsolt és a Simicska-cégek birtokában van.) Vida 1995 és 1996 között vezette az akkor mahiros Mahir Salgótarjánt, a 2004-ben bezárt Magyar Hirdető Egert, és az alapítás óta a Mahir tulajdonában álló Mahir Többlet Ajándéktárgy Kft.-t is.

Ügyvezetőként mindhárom cégben Stumpf István egykori kancelláriaminiszter, jelenlegi alkotmánybíró - most például az állami áramrendszert irányító Mavir igazgatóságában ülő - testvére, Stumpf János (szintén bibósok) volt az elődje, utódja pedig Schlecht Csaba. Előd és utód egyaránt a Kaya Ibrahim- Josip Tot-féle Fidesz-közeli cégfantomizálási ügy érintettje.

Simicskáék első adóhivatali elnökségét követően sem hagyták cserben Vida Ildikót. Így 2003-2006 között visszatért az ajándéktárgyas kft. vezetői székébe, 2003 és 2007 között pedig Nyerges Zsolt oldalán a - például a Magyarország, Szeretlek! című ,,közszolgálati" vetélkedőjéről ismert - Hung-Ister felügyelőbizottsági tagja volt. Mindezek anyacége, a Mahir Zrt. könyveiben Vida Ildikó 2003-tól 2010-es második adóhivatali elnöki kinevezéséig munkavállalóként jelenik meg.

A szerdai interjút közlő Magyar Nemzet kiadója, a Nemzet Lap- és Könyvkiadó 2008 óta 12 százalékos tulajdonos ugyanebben a Mahir Zrt.-ben. Mindkét társaság a Simicska-cégháló része.
Mindent elmondott, amit el akart mondani

Lapunk próbálta elérni Vida Ildikót, de a NAV-elnök elzárkózott a nyilatkozattól. Indoklása szerint a Magyar Nemzetnek mindent elmondott, amit el akart mondani.

Elmondta például azt, hogy vizsgálóosztályt alakít majd ki, amely megfelelő alapossággal tárja fel a korrupciós ügyeket, illetve megmutatja, hogy ilyenek nem voltak a hivatalon belül. Példaként említette azt a vizsgálatot, amelyet azt követően rendelt el, hogy a volt NAV-munkatárs, Horváth András kiállt a nyilvánosság elé a maga zöld dossziéjával. Akkor állítólag a kiemelt adózóknál folyamatban lévő vizsgálatokat tekintették át. Egyetlen hétvége alatt. És nem találtak semmi gyanúsat. Ez nem is meglepő, hiszen két nap alatt gyakorlatilag aligha lehet valamit teljes körűen feltárni.

Valójában fölöttébb nehéz megítélni azt, hogy egy vállalatot érintő vizsgálat milyen eredménnyel zárult: próbálták-e ,,elmismásolni" az ügyet, s hagyták-e futni a csalókat. Hiszen elképzelhető, hogy a cég kapott pár millió forint bírságot valamilyen piszlicsáré mulasztás miatt, ám a revízió nem foglalkozott mélyrehatóan a milliárdos tételekkel. Ez persze előfordulhatott szakmai hiba vagy korrupció miatt is.

Vidától azt is szerettük volna megtudni, hogy a vizsgálatban részt vesz-e bármilyen független szervezet, akár a Kehi, akár az Állami Számvevőszék. Az ugyanis furcsa, hogy Vida azt mondta, személyesen felügyeli a vizsgálócsoport munkáját. Elvégre fölöttébb szokatlan, hogy az a személy felügyeljen egy vizsgálatot, aki egyrészt maga is érintett az ügyben, másrészt munkáltatóként nyomást gyakorolhat a vizsgálatot végző munkatársakra. (F. Szabó Emese)


http://nol.hu/belfold/simicska-es-az-adohatosag-kozott-1496775
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.