Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 109 
Újévi jókívánságok
  2014-12-31 23:40:40, szerda
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ü - Új Év  
Hála minden körülmények között
  2014-12-31 22:54:29, szerda
 
 

Link

Ha Istenhez fordulunk, legkönnyebb kérni. Ezért leggyakrabban kérünk. Kérünk magunknak vagy azoknak, akiket szeretünk, akiket Isten ránk bízott, akik szorosan vagy távolról hozzánk tartoznak. Ez is jó.

Jobb azonban hálát adni. Aki kér, az még szegény a szónak hétköznapi értelmében. Aki hálát ad, az már lelkiekben gazdag.

Az önmegismerés jó iskolája az, ha valaki megfigyeli önmagát, miért hálás leginkább, ha visszatekint az elmúlt évre.

Van aki akkor hálás, ha anyagiakban jelentősen gyarapodott.

Van aki azért hálás, ha visszanyerte egészségét.

Van, aki azért ad hálát, mert hírnevét gyarapíthatta.

Van aki azért hálás, mert biztos munkahelye van. A skála széles.

Végig kell talán próbálni többször is az életben ezt a skálát, míg felfedezi az ember azt a hangot, mely számára a legmegnyugtatóbb, folyton visszatérő hang.

Az a jó, ha a hála nem a legfelső fokon álló önszeretetből fakad. Azaz nem azért vagyok hálás Istennek, mert megvédett, mert megsegített....

Az a jó, ha azért vagyok hálás, mert lehetőséget adott, hogy bizonyíthattam: minden körülmények között szeretem őt.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Valamennyi ígéreted Igenné lett, Uram!
  2014-12-30 19:24:15, kedd
 
  Te, Betlehem csöpp Mindenhatója, Te nem röstelled szólítgatni bennünk az elvetemültet, Te vadászkopóként nyomába eredsz minden bennünk elbitangoltnak...

Te, aki önként eladósítottad magad nekünk gyönyörű ígéreteiddel, Istenem, Te magad lettél a nagy Igen!

Megfogtál minket fülünkön keresztül, kimondhatatlan sóhajtozásokkal jártad át tagjainkat, zsigeri vágyaink világát duruzsoltad szívünkbe, és mi hittünk neked.

Az enyhe szellőben, a harmatozó egek alatt, a megelevenedő csontmező zúgásában rászedtél minket, és mi hagytuk magunkat rászedni.

A történelmi számkivettetés hajnalán általad készített ruha melengetett minket, mellettünk kanyargó lépteid kiegyenesítették céltalan útjaink, ősígéreted sejtjeink mélyébe zuhanva is erőt adtak a holnapokra.

És íme, mává lett a holnap, megnyílt kapuid már senki soha be nem zárja, hozzánk jöttél s maradsz velünk mindörökre!

Igent mondtál a testre, igent e siralomvölgyre, földi tájainkra, igent reánk, emberekre. Mostantól már veled vitázik, veled harcol, aki közülünk bárkit - ha kell, vére ontásáig is - nem szeret.

Magunkat előtted már nem kell többé nekünk igazolni - Te magad lettél védelmezőnk, önmagunkkal szemben is. Adóslevelünket széjjeltépted s Atyád jobbján előtted már minden vádaskodó szó a vádlóra visszahull.

Testté lett időtlen Irgalom, Te minden gyümölcsével az ősi bűnt már az időben is hátad mögé vetetted, a rád figyelmezők szívét jelenünk mélyén izzó jóságod megszelídítette, megtisztította, kiengesztelte.

Te, Betlehem csöpp Mindenhatója, Te nem röstelled szólítgatni bennünk az elvetemültet, Te vadászkopóként nyomába eredsz minden bennünk elbitangoltnak s alászállván alvilágunkba virradatra ébresztgeted, ami bennünk már halálsötétbe hullt.

Te művelted, mikor még nem is ismertelek, hogy igenné lenni vágyjak, azzá, aki minden porcikámba írva vagyok. Kérlek, fejezd be bennem, amit elkezdtél, vidd végbe a jót mindenestül. Add, hogy ez a kilencszer hétéves bőrzsákba öltöztetett több tucat kiló a te Igened lehessen bukdácsoló testvéreimnek s önmagamnak. A Te Igened napról napra. Csak a Te Igened, és mindenestül.

Sajgó Szabolcs SJ
 
 
1 komment , kategória:  I - IMÁK  
A béke 48. világnapja
  2014-12-30 15:44:49, kedd
 
  A rabszolgaságot választotta Ferenc pápa a béke 48. világnapja üzenetének témájául.Link

A pápai tanács közleményében kifejti, miért olyan jelentős ez a téma napjainkban:
,,Sokan azt gondolják, hogy a rabszolgaság már a múlté. Valójában ez a társadalmi csapás továbbra is erőteljesen jelen van korunk világában. Ferenc pápa 2014. január elsejére írt, első békeüzenetét a testvériségnek szentelte, Testvériség, a béke alapja és útja címmel. Az a tény, hogy mindnyájan Isten gyermekei vagyunk, minden embert egymás egyenlő méltóságú testvérévé tesz.
A rabszolgaság halálos csapás az egyetemes testvériség, a béke számára. Akkor van béke, ha minden ember felismeri a másikban testvérét, aki vele egyenlő méltósággal rendelkezik.
A világon a rabszolgaságnak sokféle gyalázatos arca van: emberkereskedelem, az elvándorlókkal való kereskedelem, prostitúció, rabszolgamunka, az egyik ember kizsákmányolása a másik által, rabszolgatartó mentalitás nőkkel és gyermekekkel szemben. Egyének és csoportok e rabszolgasággal nyerészkednek szégyenletes módon, kihasználva a világban jelen lévő sok konfliktust, a gazdasági válság és a korrupció összefüggésében.
A rabszolgaság rettenetes, tátongó seb a mai társadalom testén; végzetes, gennyesedő seb Krisztus testén.

Ahhoz, hogy hatékonyan szembe tudjunk szállni a rabszolgasággal, mindenekelőtt el kell ismernünk minden személy sérthetetlen méltóságát. Az egyenlő méltóság elismerése szilárdan kötődjön a testvériséghez. A testvériség azt kívánja tőlünk, hogy utasítsunk el minden egyenlőtlenséget, amely lehetővé teszi, hogy az ember egy másik embert rabszolgává tegyen. Azt kéri tőlünk, hogy mindig nagylelkűen cselekedjünk, közel állva testvéreinkhez. Ez elvezet bennünket a szabadulás és a mindenkit befogadó társadalom felé.
Célunk, hogy olyan társadalmat építsünk, amely diszkrimináció nélkül minden ember egyenlő méltóságán alapul. Ahhoz, hogy ezt elérjük, szükség van a média, az oktatás és a kultúra elkötelezettségére is a megújult társadalomért, amely a szabadságon, az igazságosságon és a békén alapul."

A béke világnapját VI. Pál pápa kezdeményezésére ünnepeljük 1968 óta minden év január elsején. A Szentatya üzenete, amelyet elküldenek a világ minden külügyminiszterének, a Szentszék diplomáciai irányelveit is megjelöli az új év kezdetén.


 
 
0 komment , kategória:  Ü - Új Év  
Jézus az én oldalamon - meg a tiéden
  2014-12-29 18:34:22, hétfő
 
  Jézus az én oldalamon
Máté 3,13-17

Jézus Jánoshoz jön. János mellé áll Isten szolgálatában. Jézus és János együtt állnak a folyóban. De János habozik azt tenni, amire Jézus kéri. Hogyan tegye azt, amit csak Jézus maga tehet meg? De Jézus kitart kérése mellett. Mert Ő tudja, mit kell tenni. Miközben János Jézussal és Jézusért cselekszik, átéli, hogy megnyílik a menny.

Jézus hozzám is eljön. Ott, ahol éppen vagyok, és Istent szolgálom. Jézus mellém is odaáll és arra hív, hogy azt tegyem, amit tennem kell. Ő és én ott állunk egymás mellett, az élet sodrásában - és hagyjuk, hogy Isten munkálkodjon. Hogy láthassuk és tapasztalhassuk, hogy Isten az Ő jelenlétével, Szentlelkével eljön hozzánk, és rajtunk keresztül munkálkodik. Úr Jézus, köszönöm, hogy mellettem állsz. Köszönöm, hogy megmutatod, mit kell tennem. Bocsásd meg a habozásom! Segíts Általad és Érted teljesíteni Isten akaratát. Hadd éljem át Veled, ahogyan a menny megnyílik, és az Úr akarata megtörténik.
Hadd halljam és valljam: Te vagy az Isten Fia! Ámen.

Forrás: Lélekfrissítő Link
 
 
1 komment , kategória:  Α - Ω BIBLIA  
Életigenlés
  2014-12-29 13:46:08, hétfő
 
  Az örökzöld fenyők az állandóságot, a kifogyhatatlan energiát, az életigenlést szimbolizálják, talán ezért is oly kedvelt növények.Link

És ezért fáj annyira, ha a szomszéd nem tűri el a kerítéséhez közel álló fánkat.
Embereket küld, és kivágatja. A mi fenyőnket, vagy feljelent.
A legfájdalmasabb, hogy a mészárlás után lehet, hogy hónapokig néznünk kell, amíg elszállításra kerül a hatalmas fenyő. Most feldarabolva, ágakkal letakarva várja további sorsát.
Link

A csodaszép fenyő helyett, mostmár a szomszéd házát nézhetjük, ha bírjuk.Link

Ez az életerős fa soha nem dőlt volna rá a szomszéd házára, ha mégis erre járt volna egy hurrikán, akkor nem ez lett volna a legnagyobb baj!

Fáj a szívünk ezért a fenyőért!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ima a családi szeretetért
  2014-12-28 22:19:09, vasárnap
 
  Link
IMA A CSALÁDI SZERETETÉRT

Istenünk, Atyánk! Te vagy minden szeretet forrása, mert Te vagy a szeretet. Te teremtetted az embert, aki szeretni akar és szeretetre vágyik. Te alkottad az embert férfinak és nőnek, akik a házasságban keresik és találják meg szereteted szépségét.
Te oltottad a férfi és a nő szívébe a vágyat, hogy ne elégedjenek meg az egymás felé forduló szeretettel, hanem a tőled kapott, életet fakasztó szeretetükkel gyermekeknek adjanak életet.
Te rendelted, hogy a gyermekek tisztelő és gondoskodó szeretettel viseltessenek szüleik iránt. Te akartad, hogy a testvéri szeretet támogató és megerősítő erejében alakuljon jellemük, formálódjon személyiségünk.
Te szítsd fel szívünkben a szeretet tüzét, hogy annak erejében tisztán, őszintén és áldozatosan tudjuk szeretni egymást a családban!
A mai napon magunkat újra a názáreti Szent Család oltalmába ajánljuk.

Amen.
 
 
0 komment , kategória:  I - IMÁK  
Isten ünnephosszabbító szeretete
  2014-12-28 02:15:54, vasárnap
 
  Édesanyánk, még az ünnep előtt eltett jópár szem szaloncukrot, - ismerte jól rendetlen gyerekszokásunkat -, s amikor már mindet elpusztítottuk, éjszaka szépen újakat rakott a hamis, üres szaloncukros papirok helyébe. Valahogy ilyen az Isten ünnephosszabbító szeretete is.

LinkMi hamar feléljük - mit ne mondjak: felpusztítjuk - a jót, az igazat, a szépet; hamar hamisat állítunk a valódi helyébe, hamar ünneplátszatot teremtünk (mentegetve is, rejtegetve is magunkat), - s nem szeretjük, aki leleplezi mindezt, hanem azt kedveljük, aki leplezi, hogy nincs már tárgya az ünneplésnek. Isten azonban úgy foszlatja az ürességet, hogy újat ad helyébe: megújít és ajándékoz. Isten ünnephosszabító, - és bennünk is megnyúlik az ünnep ideje, ha megérezzük: tőle való volt az ajándék és az áldás. Isten is kimozdít a komfort-zónából, de nem az ürességgel és annak lelplezésével, hanem újabb és újabb áldással. Karácsony nem célba-érkezés, hanem elindulás, nem a több vagy kevesebb felhalmozása, hogy legyen mód nagyhamar lecsupaszítani -; karácsony: áldás, s ezt attól kaptuk és kapjuk, aki ünnep múltán is ünnepes méltósággal szeret, mert szeret adni: adni öncsalás helyett tiszta örömet, látszat helyett valóságot, üresség helyett életet.

Bogárdi Szabó István

Forrás: parokia.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Ü - Karácsony  
Az csoda, hogy a Teremtő kijelentette magát
  2014-12-28 01:54:34, vasárnap
 
  "Jöjj, és lásd meg!" (Jn 1,46b)
Munkába állásom miatt távol kerültem az addigi ifjúsági közösségemtől. Emberi előkészítés, együtt járás nélkül kérdéssé lett számomra, hogy egy lány az ifiből valóban Istentől rendelt házastársam lesz-e. Ennek az egyértelmű felszólításnak engedve megkérdeztem tőle... Mint kiderült, már nagyon régen várt erre, de ennek semmi jelét nem adta. Ekkor jött el az ideje. Rövidesen megtartottuk az esküvőnket... azóta már 33 közösen átélt áldott év telt el.

Amit az Úr ajándékul elkészít, azt oda is adja.

vasárnap december 28. Zsolt 93 "Amit megmondasz, igen megbízható. Templomodat szentség ékesíti, ó, Uram, időtlen időkig!" (5.v.)

Diákként találkoztam először a végtelen fogalmával. Megtanultam, hogy lehet végtelen kicsi szám, lehet végtelen nagy szám, lehetnek halmazok... Megtanultam, de nem igazán tudtam felfogni.

Egy csillagfényes nyári éjszakán az égboltban gyönyörködve kezdtem megsejteni, hogy a Teremtő Isten valóban felfoghatatlan, mégis érzékelhető.

LinkA Bibliát olvasva láttam meg, hogy valójában nem is az a fontos, hogy megértsem Isten időtlenségét, meg a teremtett világmindenség végtelenségét, hanem az a csoda, hogy a Teremtő kijelentette magát. Mégis próbálnak elméleteket gyártani. Nehezebb Istennek hat nap alatt megteremteni a világmindenséget, mint évmilliárdok alatt? Nem mindenható? Miért kell a Vörös-tenger kettéválására, vagy a manna keletkezésére "tudományos" magyarázatot keresni? Legyen elég, hogy Ő mondta. A legfontosabb pedig az, hogy szeret, s Jézusért elfogad! Az üdvösség is, a kárhozat (Isten nélküli gyötrelem) is örökké tart, végtelen. Most még a halála előtt bárki eldöntheti, hol tölti az örökkévalóságot.

Kiss István

Forrás: parokia.hu Link

Ajánlott szakaszok
Ajánlott igeszakasz: Zsolt 90,2; Mt 25,46


 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω HIT  
Isten nem elég jó – kell egy túlélő terv
  2014-12-27 22:15:17, szombat
 
 
Szeretetet és elfogadást követelek, mert így vagyok megalkotva

Miért vagyok?

Teremtés:

Azért vagyok, hogy szeressem Krisztust és megbízzak Benne.
Azért vagyok, hogy megismerjem a szeretetét és otthonra találjak benne.
Azért vagyok, hogy Vele együtt éljek a helyreállított világban.
Mély vágy, gyötrő szomjúság él bennem a bensőséges kapcsolat után. Vágyamat semmi más nem teljesíti, szomjúságomat semmi más nem oltja, egyedül csak Krisztus végtelen szeretete.

DE épp ez az, amit elutasítok (ld. Az ember bűnössége)

Bűnbeesés:

Elszántan utasítom el Krisztust - ez a BŰN.

Minden erőmmel igyekszem boldogulni Nélküle - ebből fakadnak a BŰNÖK.

Link

Minden ember egyéni válasza elesett helyzetére: saját túlélő tervet dolgozunk ki, hogy leghőbb vágyaink és kívánságaink Istentől függetlenül is teljesüljenek.

E túlélő tervet nem feltétlenül tartjuk tudatosan a szemünk előtt. Az ember boldogulási stratégiája választott és nem választott elemeket egyaránt tartalmaz, elsősorban mégis olyan döntésekből áll, amelyeket menet közben tudatosan hozunk. Időt, fáradtságot (és többnyire külső segítséget, fájdalmas önvizsgálatot, és őszinte imádságot is) igényel, hogy leleplezzük e döntéseket, és elménk - gyakran nem tudatos - rejtett boldogulási stratégiáit; de arra nem hivatkozhatunk, hogy tehetetlen rabjai vagyunk a bűnnek.

Megszabadultunk ugyanis a bűn rabságából (ld. Róma 5 és Róma 6).

Nem egyéb, külső, tőlünk független körülmények, hanem saját bűneink tartanak még mindig függőségben minket. Ezért mindig lesz bennünk olyan döntés, amellyel foglalkozni kell, és amellyel először kell foglalkozni. Komolyan kell törekednünk a - többnyire rejtett - bűnbe vezető döntéseink leleplezésére.

Születésünktől kezdve rettegve üvöltünk:

- Mi lesz, ha nem elégülnek ki az igényeim?!
- Mi lesz, ha nem kapom meg a szeretetet, amire szükségem van?!?!

Életünk nagy dilemmája, hogy senkiben nem bízunk, de mégis minden kapcsolatunkban biztonságot, szeretetet és elfogadást követelünk az emberektől. Miért? Mert biztonságos, szeretetteljes, és feltétel nélkül elfogadó kapcsolatra vagyunk megalkotva.

Dr. Larry Crabb nyomán

Forrás: http://krisztamami.wordpress.com/ Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 109 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 1247 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 1499
  • e Hónap: 3794
  • e Év: 8260
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.