Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Államosítsunk!
  2014-12-01 21:57:59, hétfő
 
 
2014. dec 01.
Államosítsunk!
írta: Edgar Swan

A múlt hét gazdag volt. Igaz, nem az ünnepvárás tette különlegessé, emlékezetessé. Szeretett politikusaink, és az "objektív" média sziporkázott, mint ahogy ez mostanában szokása lett neki.

A kormánypárt töretlen elszántsággal folytatja menetelését az izébe. Benyomásom szerint ember nem tudja a kormányban, mit akarnak, miért akarják és hogyan akarják.

Egyedül talán Orbán Viktor tud mindent, de ő meg nem mondja el senkinek. Még önmagának sem. Így aztán a november úgy zárult, ahogy indult. Ha nem is vidáman, de feltétlenül röhejesen.

Volt időszak a kormány életében, amikor valamely ismeretlen okból folyamatosan Kerényi Imre nyilatkozott. Most L.Simon László az "illetékes elvtárs", minden létező ügyben.

Tegnap este sikeresen levezette, miért is a média tehet mindenről. Véleménye szerint ugyanis aljas dolog az, hogy Lázár János Rolex órája egyáltalán téma a lapokban. Mert a nagypapától örökölt óságos időmérő egyáltalán nem ügy, csak a sajtó fújja fel, hogy ott rohadna meg, ahol van. Igaz ugyan, hogy az említett óra nem kimondottan nagypapai örökség. A politikus 4 éve lepte meg magát vele és ez óragyűjteménye egyik legféltetteb darabja.

L.Simon László a hisztériáig felhergelte magát, mivel véleménye szerint senkinek semmi köze nincs Lázár órájához (nyilván a fácánvadászatokhoz és egyéb főúri allűrökhöz sem), Szijjártó házához, Rogán vagyonához, Kósa bulizási szokásaihoz, sem Giró-Szász András fantasztikus gazdagodásához. Mert (L.Simon szerint) a politikusoknak is van magánélete, ami nem tartozik senkire.

Ez teljesen így van! Ezért is nem firtatja senki Lázár hálószobai szereplését, például. De azt igen, hogy a most 39 esztendős politikus miből engedhet meg magának milliós órát, tízmilliós vadászatokat. Ugyanis a fizetése (mivel közpénzből kapja), nyilvános adat. Abból meg nem jön össze a vagyongyarapodás sem, a költekezés sem. A kettő együtt pláne nem.

Szijjártó gyermeknevelési szokásai sem izgatják a közvéleményt. A szintén nagyon fiatal politikus negyedik házvásárlása százmilliós nagyságrendben viszont már izgatja. Joggal, jegyzem meg.

Rogán, Kósa (és még bőven lehetne sorolni) esetében sem kíváncsi senki a szexuális abberrációikra (ha van ilyen), hanem a feltűnő vagyonosodásra.

Giró-Szász orrfújási technikája sem érdekel senkit, de még az sem, veri-e az asszonyt (bár ez szintén nem magánügy), hanem az érdekli a nagyérdeműt, hogyan is milliomosodott meg a tehetséges fiatalember. Konkrétan: hogy volt az az általa alapított cég, amit eladott. Amint nem ő volt a tulajdonos, nyomban igen sok állami megrendelés (közpénz) zúdult a vállalkozásba, mégpedig pályázaton kívül és többször a Századvéggel közösen. Aztán varázslatos módon újra Giró-Szász lett a vállalkozás egyik tulajdonosa, amit ügyesen eladott 750 millióért.

Ellentétben L.Simon úr vélekedésével, ezek NEM magánügyek. Amennyiben nekem, a szomszédomnak és minden magyar állampolgárnak el KELL számolnunk az adóhatóság felé a vagyonunk eredetével (arról nem beszélve, hogy én nem írhatom át hetente négyszer a vagyonbevallásomat, hogy "bocs, az éjjel még találtam egy ingatlant, a meglévő meg megduplázódott") úgy a közpénzből fizetett közalkalmazottaknak is el kell számolni. Mi több, véleményem szerint nekik felénk, polgárok felé is el kell számolniuk. Ha tőlem elvárja a hatóság, joggal, hogy becsületesen valljam be a bevételeimet és fizessem meg az adókat, én meg elvárom a politikusoktól, hogy ők még becsületesebben tegyék meg ezt. Nem azért, mert irígylem az órát, házat, a vadászatot, vagy a koncertjegyet. Nem erről szól a dolog. Nem médiahecc, nem irígység. Becsület - így nevezik a dolgot. Na, nem nálunk. Máshol.

Az sem igazán állja meg a helyét (L.Simon), hogy ne foglalkozzunk már ezzel, mert természetes, hogy egy politikus gazdag. Hiszen ott az USA. Meg lehet nézni, ott is gazdagok a politikusok. Igaz. Csak az a nem mindegy, hogy a politikusi pályára lépés ELŐTT lett valaki gazdag, vagy UTÁNA tollasodott meg, netalán a politikusi befolyását felhasználva. Mert ez utóbbit hívják korrupciónak. Na, nem nálunk. Máshol.

A magam részéről nem csupán a fent említett urak vagyonosodása érdekel, de a miniszterek elnökének és az ő családjának gazdagodása is. Én már csak ilyen kicsinyes vagyok, mit tegyek?

Aztán érdekel még az is, hogy mit tervez a kormány a szegénység, ezen belül kiemelten a gyermekéhezés mérséklése érdekében.

Balog Zoltán az imént a Pesti Vigadóban a következőt mondta: "A kormány politikáját az jellemzi, hogy nem elfedni akarja a szociális területen jelentkező bajokat, hanem feltárni, meglátni és megmutatni azokat."

Ez igazán örvendetes. Megmutatni nem nagyon kell, mert látjuk, benne élünk. Már úgy értem: mi, átlag polgárok látjuk. Kormánytagokra ez nem vonatkozik. Tehát: látjuk a bajokat, nem kell a kormánynak megmutatnia. MEGOLDANI kell. Ugyanis a szegénység, nyomor, munkanélküliség, éhezés, reménytelenség semennyi nézéstől nem fog elmúlni. Működő gazdaság, munkahelyek, megfelelő szociális ellátórendszer kell, nem mutogatás.

Tudnám javasolni a kormányzati költések felülvizsgálatát. A szórványmagyarság kutatása, a koreai diákok ösztondíja, luxusterepjárók vásárlása, agyament stadionépítések helyett a pénz átcsoportosítására lenne szükség, hogy a leginkább égető gondokat kezelni lehessen.

Ezzel szemben pártunk és kormányunk nagyítóval vizsgálja át az országot, hol talál még egy kevés államosítható vagyont, amit majd magánosítani lehet. Ha a hírek igazak, ügyesen dolgoztak a fiúk, mert ráleltek a gyógyszerkereskedelemre, mint eddig államosítatlan területre. Arról nem hallottam, ki fogja megkapni az új birtokot. Talán nem Andy Vajna. Bár, ki tudja?

A magam részéről javasolnám államosítani a Közgép vagyonát, Mészáros Lőrincet egyben, a kormánytagok és rokonaik ingó, ingatlan vagyonát, bankszámláit és hasonló, a közjót szolgáló, közérdeket előtérbe helyező lépéseket. Természetesen megfelelő hatósági vizsgálatok után, a nem igazán tiszta úton szerzett vagyonokra gondolok.

De addig is, legalább hülyének ne nézzenek mindenkit, ha kérni lehet. Ugyanis nem vagyunk mindannyian idióták. Még akkor sem, ha nem mentünk politikusi pályára.

Köszönöm.

http://orditok.blog.hu/2014/12/01/allamositsunk_987
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megüssem, vagy ne üssem?
  2014-12-01 21:49:23, hétfő
 
  2014.11.30.
Megüssem, vagy ne üssem?
Hakapeszi Miki

Úgy meglepődött néhány bloggertárs azon, hogy a Hír TV nekirongyolt a tüntetésszervezőknek, mintha Rogán Tóniról az derülne ki, hogy egyszer véletlenül piaci áron adott el ingatlant a haveroknak. Pedig tök logikus a lépésük. Igen, minden normális embernek eldurran az agya azon, hogy milyen gyík ügyekkel jönnek karaktergyilkolni, de mindezt kár úgy beállítani, hogy a hatalom cidrizik és megtalálta azokat, akiktől a legjobban fél.

Lehet ilyen olvasata a sztorinak, de én másra is gyanakszom. Az elmúlt napokban egyértelművé vált, hogy még legalább két nagy kormányellenes tüntetés lesz az idén, s a Veszprémbe vezető gyorsforgalmira ráfordulva kurvára nem mindegy Viktoréknak, hogy ezek milyen sikerrel mennek. Azzal, hogy a kispályás tüntetésszervezőkre lőnek, nem csak azt üzenik, hogy számon tartják őket, hogy minden elvileg nem nyilvános adatukat kiadják a kézivezérelt állami szervek a propagandamédiának, de a tömeget is provokálják. Szándékosan kúrják fel a szervezők és a résztvevők agyát, hátha olyan reakciót hoznak ki a tapasztalatlan arcokból és a tömeg önkontrollra képtelen részéből, ami muníciót ad egy komolyabb lejáratókampányhoz.

A Hír TV-vel kapcsolatban ugyanis soha nem szabad elfelejteni, hogy nem csak hazug és folyamatosan csúsztat, de mindezt profin teszi. Ez különbözteti meg a közmédiától, ahol igazi balfasz dilettánsok próbálják rózsaszínben feltüntetni fideszországot. A Hir TV tehát profin, hatásosan képes átverni és ha ráakad valami kompromittálóra, nagyon sokat ki tud hozni belőle. Szerencsére egyre kevesebb a muníciójuk, nagyon kellene nekik valami, amivel szétalázhatnák a kormányellenes erőket. Tudósítani fognak a tüntetésekről és szinte várni fogják, hogy valaki jól vágja pofán Császár Forradalmár Attilát. Vagy bárki mást, aki hírtévés jelmezben tűnik fel.

Igen, elismerem, lelkem mélyén élvezném, ahogy bármelyik irritáló hazug hírtévés beszed egy igazi sallert. Mert megérdemelnék. Megüssem, vagy ne üssem? Ha meglátjuk őket, köpni kell, köpni kell, köpni kell. De le kell küzdeni. Ha a legapróbb atrocitás éri bármelyik hazugsággyárost, rögtön csőcseléknek állítják be a tüntetőket és hónapokig napirenden tartják a témát. Elég véletlenül meglökni egy hirtévést, abból vezető anyag lesz este ezzel a címmel: életveszélyben volt munkatársunk, akit a inzultáltak a kormányellenes tüntetők.

Nagyon nagyon fontos tehát, hogy nyáltermelő és ürítési reflexét mindenki elnyomja. Ne csulában fürödjön a hazug riporter, hanem kulturáltan, frappánsan, s ha lehet, viccesen legyen elküldve a sunyi picsába. Készüljenek mémek, meg mókás transzparensek a forradalmár háta mögé, amikor adásba kerül. Meg kell nekik mutatni, hogy ez egy olyan tömeg, amely a jellemtelen és aljas kollaboránsokkal szemben sem alkalmaz semmilyen erődszakot.Annál nagyobb égés nem jöhet nekik, mint ha nem kapják meg, amire várnak, ha egyszerűen a pofájukba röhögnek a tüntetők.

Most még elég nem belesétálni a csapdába. Tovább fog zuhanni a Fidesz népszerűsége és egyre többet hibáznak majd, ami jó. Aztán jöhetnek azok az új arcok, akikre annyira vár az az egyre nagyobbra hízó józan többség, aki nem kér se Viktorból, de a levitézlett baloldalból, a Jobbiktól pedig zsigerből fordul el undorral.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/11/30/megussem_vagy_ne_ussem_751
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet L. Simonnak: Sok ember annak örülne inkább, ha eltak
  2014-12-01 21:15:10, hétfő
 
  Üzenet L. Simonnak: Sok ember annak örülne inkább, ha eltakarodnátok!
by Virányi András (BANDITA) • 2014-12-01 • 0 Comments

Normális ember, aki figyeli a kormánypárt ámokfutását és az ehhez kapcsolódó magyarázatot, általában arra gondol, biztosan van egy evolúciós szint ezen a téren, ami alá már nem lehet süllyednie fideszes politikusnak. És akkor jönnek a Kósák, jönnek a Rogánok, jönnek a Lázárok, és jön L. Simon is, aki cáfolják az ilyen gondolatokat. Persze azért Orbán Viktor viszi el a győzelmi babért, akiről köztudott soha nem hazudik, és már lassan megvan ez első százmilliárdja is a közpénzből. Már csak az átváltási árfolyamot kell kicsit megbuherálni hozzá, és akkor mindjárt jobban teljesít majd ezen összeg. Igaz, még most csak röfög, gázt szerel, stadionban van, pár ezer hektáron elterül, de már közgépesítve van, és családiasan bővül. És most Orbán Viktor éppen a várba készül költözni, mert neki az jár. Gondolja ő, és L. Simon pedig megmagyarázza.

Szánalmasnak tűnik az a gyermeteg próbálkozás, ahogy a Fidesz az utóbbi időben kezelni próbálja a számára egyre kellemetlenebbé váló húzásait. Eddig még hatott a rezsicsökkentés, megvédjük a nemzetet, jobban teljesít az ország, gyurcsánybajnai mindent ellopott duma. Fogadókészség is volt az ország lakosságának egy áfányi részében erre a dumára, és ez elég is volt Orbán Viktor számára az átírt választási törvény maga felé hajló előnyeivel, besöpörjön még négy újabb évet magának. A netadó azonban kihúzott egy dugót az emberi elmékben, és egyszerre egy jelentős rész jött rá, mit is jelent Orbán Viktor folytatjuk programja. Adóemelés, közmunka, maradék magánnyugdíj ellopása, közmunka, vasárnapi üzlet bezárás, közmunka, Paks titkosítása, közmunka, segélyek eltörlése, közmunka. Ehhez még hozzájön némi hatalmi arrogancia, néhány stadion, további sok ezer kivándorló, még sok százezer leszakadó szerte az országban. Habként pedig ott van a kedvező forintosítása a devizahiteleknek, hogy a jegybank is tudjon még pár kastélyt venni magának az átváltás során, ami úgy csökkent a kormány szerint, hogy közben növekedett. Ettől majd biztosan jobban fog teljesíteni az ország.

És akkor L. Simon örömünnepet vizionál egy ki tudja mekkora összegbe kerülő Várba költözéstől, amit Orbán Viktor készül végrehajtani. Nem elég Giró- Szász hirtelen meggazdagodása, Kósa milliós útja a fémkupakok járuléknövelése után. Nem elég a minisztériumi dolgozók többletmunkára kényszerítése, amelynek időméréséhez Lázár János már egy órát is vásárolt magának. Nem elég Rogán Antal volt kerületének ingatlan panamája, amitől ugyan Tóni háza bővült egy lakóparknyit, de a maffia kapcsolat már nem számottevő azóta, ebben biztos a Tóni gyerek. L. Simon erre találja azt mondani, ez a sajtó felelőssége, minek kell a másik zsebében turkálni, A kezét figyelni amikor az lop, főleg ha az illető kormánypárti fejes. Ha Orbán Viktor a Várba akar költözni, az mindenkinek jó, és ez megér minden pénzt. Szerinte. Nem mellesleg a fideszes gyakorlat szerint ezt is át lehet majd adni legalább minden hónapban egyszer.

L. Simon nem először, és sajnos nem utoljára csinál magából komplett idiótát a nagy nyilvánosság előtt. Eddig egy kis csendes mitugrásznak gondolta volna az ember, de nagyon kinyílt a csipája mióta a kormánypárti erős embernek gondolja magát. Kulturális államtitkárként is sikerült magát néha nagyon beégetni, de mióta Lázár János lett a főnöke, nagyon tudja az eszét játszani. Tehetsége ugyan nincs ahhoz amit csinál, de a kormánypárti sablonszöveget nagyon jól fel tudja olvasni, és folyamatosan képes bármikor elismételni. Ma ennyi elég egy komoly államapparátusi karrierhez. Még némi gátlástalanság, egy nagy fapofa, sok cinizmus, ki tudja mennyi fizetés, és már mondja is a kiválasztott gondolkodás nélkül amit elé tesznek. Ha saját véleményt kérdeznek tőle, abból lesz a vérforraló nevetség tárgya, ami nem nagyon zavarja az ilyen módon karriert befutót. L. Simon pedig ebben a közegben mindig képes megújulni, és maradandót alkotni.

Sajnos az a nagy igazság, ezen emberek számára már szinte nem is létezik visszaút. Muszáj előre menniük, és a törvényesített lopás rendelkezései mögé bújva, ameddig lehet a hatalomban maradni. Ha kiderülne az emberek számára a valóság, amit eddig csak sejteni lehet az ép ésszel gondolkodónak, a jelenlegi kétharmadot bitorló hatalom számára ne igen lesz menekülési útvonal hagyva tündérországukban. Az Orbán Viktor vezette politika már annyi közpénzt ellopott magának, és szűk körének, ha ez egyszer kiderül, a morcos emberek biztosan nem lesznek nekik hálásak a tőlük elvett javakért, időért, egészségért, járadékért, oktatásért. Ilyenkor jönnek az L. Simonok, a Németh Szilárdok, a Tuzson Bencék, és védik az eddig maguknak megszerzett közjavakat. Közben nagyon igyekeznek minden rosszat eredményként, és hatalmas sikerként előadni. Ez egy darabig működhet, és még akár eredményre is vezethet. Egy darabig. De lassan vége a színháznak.


http://banditapolitika.hu/2014/12/01/uzenet-l-simonnak-sok-ember-annak-orulne-ink abb-ha-eltakarodnatok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemzet legtompább pengéje
  2014-12-01 20:51:07, hétfő
 
  A nemzet legtompább pengéje

Szakál György 2014.12.01.19:33
A ,,Világ Leghülyébb Elnöke" címért és az azzal járó jutalomért nem esélytelenül küzdött eddig sem.
.

Mert ellentétben a szájukat feszt húzogató vonogatókkal, én született empatikusként megértem, hogy a méltán, de görcsös hülyesége miatt méltatlanul, sőt jogosan kiseprűzött (leginkább aláírói munkásságával s unortodox helyesírásával, a kabaréknak és hőn szeretett népének hosszú időre derűs témát adó, a ,,Világ Leghülyébb Elnöke" címért és az azzal járó jutalomért nem esélytelenül küzdő) Schnitt Palli bácsinak a tucatnyi helyről és ürüggyel összeharácsolt hazapanázsa nem tudta teljesen pótolni a felesége és bájos leánykái tévébeli futtatásából (kiöregedésük miatt) kiesett milliókat, s így a ,,megtanulok magyarul és bármi áron, bárhonnan, bármennyiért szerzek még egy doktorit" projekt - főleg első felének (leginkább a kora miatt) - megvalósítása került veszélybe, hiszen a közép- és dél-amerikai őslakosok csomóírással madzagra vetett tanulmányaiból még mindig eszkábálhat (a szerzők kiirtása miatt kevés szerzői jogi vitára és perre számítva) egy akkora doktorit, amekkora nem kicsi orcájára fér, okkal rendelte meg azt a rongyos félmillát, amit csak ,,a nemzet legtompább pengéje" díjjal együtt kaphatott és kapott meg, eddigi népszerűségének (amúgy is lehetetlen) csökkenése nélkül.
.

Ez rendben van. Ezt ugyanis mi idősebbek már akkor is sejtettük, amikor az akkori legjobban fizető egyetlen párt titkos fegyvereként s delegáltjaként, nagyrészt a kispadról kukkolva és fülelve összeollózott (a világbaloldal összefogásának köszönhetően) egy plecsnit, amiről elrugaszkodva, rendszereken, pártokon, kormányokon át, többnyire a saját, és nem az anyanyelvét használva, s az ország szégyenére csúcsra futott. (Hála a nem sokkal kevésbé gerinces futtatóknak.) Végül is, ha a paraszt ügyesen végigmegy a táblán az lesz, a királyt kivéve, amit a gazdája megenged neki.
.

Ez is rendben van manapság, erre nem pocsékoltam volna a tintám (száraz vörös), kissé későn szárba szökkenő tehetségem, s nem törtem volna meg az évről évre, hónapról hónapra, hétről hétre, napról napra, óráról órára, percről percre növekvő népszerűtlenségem felfelé ívelését. Ami engem minden más, talán fontosabb szaron túl leginkább bánatossá tesz, az a nem Schnitt tizenegy, akik közül egy sem találtatott, akiből kibukott volna egy ,,ha ő ilyen, én nem", még akkor sem, ha megérdemmel, s nem csak többlet harácsként kapta a mindeddig megtiszteltetéssel járó apanázst. Nem ítélhetek, hiszen (hál Istennek) alig-alig voltam olyan helyzetben, hogy lelkemet, gyerekeim biztonságát, esetleg méltatlan karrierjét fel kellett volna áldoznom elveimért, de azt hiszem, ügyesen kerültem ki a kis értéseket.

De véreim! Ezen majd gondolkozzatok el, amikor a fent nevezett ,,A nemzet csaló gánya" címre, illetve a vele járó (a nyelvhosszabbító műtéthez épp, hogy szükséges) összegért folyamodik biztos nyerőként, mert innentől mindenki gyanús lesz, akinek nemzettel kezdődő s forinttal végződő elismerés van a trezorjában és a bankszámláján.

Azért a koromban már oly ritka kéjjel töltene el, ha az igazi csalogányok egyszer kiköpnék a finom kukacok közé kevert undorító férget.

http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/7949_a_nemzet_legtompabb_pengeje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arcletépő fideszes önkény Baján is
  2014-12-01 20:49:24, hétfő
 
  Arcletépő fideszes önkény Baján is
2014, december 1 - 14:25


Megszokhattuk, hogy a Fidesz és az MSZP országgyűlési képviselői is teljes nyugalommal szavaznak meg olyan törvényeket, amiket egyáltalán nem olvastak el. Számtalan ilyen javaslat volt már, hiszen a beterjesztés és a szavazás között eltelő rövid időben lehetetlen a mélyreható tanulmányozás. Gondoljunk csak az EU-s Lisszaboni szerződésre, amit Magyarország egyedüliként, 2007-ben elsőként fogadott el úgy, hogy még csak le sem fordították.

Baján is hasonló dolog történt, amikor is a Népszabadság szerint a fideszes többségű önkormányzat 50-67 százalékos kommunális adóemelést vitt véghez úgy, hogy Fercsák Róbert polgármester november 26-án délután 4 óra körül interneten keresztül beterjesztette javaslatát, azt pedig másnap reggel 9 órakor már tárgyalták is.

A lap szerint az előterjesztés nem felelt meg a testület szervezeti és működési szabályzatának, hiszen annak értelmében még a sürgősségi tárgyalásra is legalább 72 órával az ülés kezdete előtt írásos javaslatot kell tenni - de ettől függetlenül elfogadták.

A helyi lakosok kommunális adója gyakorlatilag egy ingatlanadó, amely csak az adott ingatlan fajtáját és alapterületét veszi figyelembe, műszaki állapotát, tényleges piaci értékét, tulajdonosának teherviselő képességét nem. Baján a telkek után eddig évi 8000 forintot kellett fizetni - ezentúl 12 ezret kell. A 35 négyzetméter alatti lakásokra járó 5000 forint adót 7500-ra emelték. Az átlagos méretű, 35-70 négyzetméter közti lakások adója 7500-ról 12 ezer forintra nőtt. A legnagyobb méretű, 120 négyzetméter feletti lakásoké 15 ezerről 25 ezerre emelkedik. A polgármesteri előterjesztés szerint az így beszedett plusz 80 millió forintból elmaradt járdaépítéseket és esővíz-elvezetést finanszíroznak. Egyetlen részletet sem árulnak azonban el arról, hogy hol, mit mennyiért.

Az adóemelés különösen durván érinti a lakótelepi lakások (35-70 négyzetméter közöttiből van a legtöbb a városban) tulajdonosait, illetve a nagyméretű, gyakran rossz állapotú magánházzal rendelkező, kis jövedelmű nyugdíjasokat. A lap szerette volna megkérdezni a bajai önkormányzat vezetőit, hogy ezt ígérték-e a választóiknak, de nem voltak elérhetők, és nem is hívták őket vissza.

nol.hu - alfahir.hu


http://alfahir.hu/arcletepo_fideszes_onkeny_bajan_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Giró-Szász és a közjó
  2014-12-01 20:44:20, hétfő
 
  Giró-Szász és a közjó

Giró-Szász András meggazdagodásával kapcsolatos kérdésre úgy reagált az államtitkár: nincs azzal gond, ha vagyonosak a politikusok, mert így arra tudják fordítani az idejüket, hogy a közjót szolgálják.

L Simon aki rabokkal dolgoztat a birtokán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszajöttek a hazagyalázó, hazug miskolci cigány „men
  2014-12-01 17:53:06, hétfő
 
  vajon kik fizetik az utazgatást?

Visszajöttek a hazagyalázó, hazug miskolci cigány ,,meneküttek"

2014. december 01. 17:33
Kincses Albin - Hunhír.info


Ismét Magyarországon várja a segílyt az a 65 miskolci cigány, aki hazáját gyalázva kért menedékjogot Svájcban. A valós viszonyokról össze-vissza hazudozó, Magyarország rossz hírét keltő cigány horda tagjait mind egy szálig kivágták a svájciak. A magyar hatóságok meg simán visszaengedték az uszítókat, ahelyett hogy azonnal megfosztották volna őket állampolgárságuktól hazaárulásért.

A miskolci cigányok október 20-án indultak Svájcba, hogy ott menedékjogot kérjenek - ma már mind a 65 cigány ismét itt várja el, hogy továbbra is segítse őket az az ország, amelyet a porba gyaláztak vérlázító hazugságaikkal. A svájci hatóságok egyiküket sem fogadták be mivel az Európai Unió tagállamait biztonságos országoknak, az onnan érkező menekékkérelmeket pedig megalapozatlannak tekintik.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80339
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négymilliárd a kormányablakok bebútorozására
  2014-12-01 17:28:33, hétfő
 
 
Négymilliárd a kormányablakok bebútorozására
MTI2014. 12. 01. 14:08


Az eredetileg becsült 2 milliárd 346 millió helyett 4 milliárd 185 millió forintért bútorozhatja be a kormányhivatalokat a hét cégből álló nyertes ajánlattevői közösség, derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.
hirdetés
Uniós pénzből

A projektet az EU a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében támogatja. A feladat a több helyszínen létrejövő integrált kormányzati ügyfélszolgálat (kormányablak) ügyfélterének teljes bútorozása. A helyszínek száma 200 és 315 között lesz. Az ügyfélkiszolgáló munkahelyek száma pedig (a fotófülkékkel együtt) 1900 és 3000 közötti.
A nyertesek

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal által indított, meghívásos közbeszerzés nyertesei közös ajánlattevőként a következő társaságok: Kemabo Kft., IBC Orbán Irodastúdió Kft., Telmex-Nowy Styl Zrt., Gyulai Fafém Kft., Linea Bútor Kft., G-Green Furniture Kereskedelmi Kft., Bravosincord Kft.

http://www.origo.hu/gazdasag/20141201-negymilliard-a-kormanyablakok-bebutorozasar a.html



érdekes, a gàzkonvektorok cseréjére az egész Nemzetnek csak 1 milliàrd jutott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Foszlik a puritánságból szőtt gúnya!
  2014-12-01 16:43:12, hétfő
 
  Foszlik a puritánságból szőtt gúnya!

Posted on 2014/12/01 Szerző: Admin
Pokorni Zoltán nyíltan bírálta Kósa Lajos új-zélandi utazását, a luxuskarórák hordását, párttársai urizálását. ,,A páncélunkon ütött egy rést az Egyesült Államok, egy kis lyukat, de a lyukon folyik be a víz" - fogalmazott a Fidesz alelnöke. Szerinte a kitiltási ügyben rossz a kormánykommunikáció.
Kormánypárti politikusok is ingerülten reagáltak a színfalak mögött egyes kormánytagok vagy párttársuk részéről megnyilvánuló ,,rongyrázásra", sőt, a Fidesz népszerűségének a zuhanását is részben arra vezették vissza, hogy a társadalmat irritálja a miniszterek, államtitkárok, fideszes politikusok látványos gazdagodása.
Pokorni Zoltán azonban szombaton nyíltan is figyelmeztette párttársait és a kormánytagokat a Hír TV P8 című műsorában: az amerikai kitiltási ügy, illetve a korrupciós vádak miatt már nem engedheti meg magának egy vezető politikus azt a fajta urizálást, ami lehet, hogy korábban még elment.
A Fidesz alelnöke szerint az olyan kisebb-nagyobb ügyek, mint hogy ki milyen órát hord, ki hova jár nyaralni, vagy hogy kinek mekkora a háza, régebben nem kötődtek össze a korrupció vádjával, de a kitiltási botrány miatt ,,egy ilyen metszetbe rendeződik újra ez a sok apró, egyébként korábban csak bosszantónak gondolt tény". Pokorni úgy fogalmazott: ,,A páncélunkon ütött egy rést az Egyesült Államok, egy kis lyukat, de azon a lyukon folyik be a víz. És ezt a vizet kell most megszüntetni".
A politikus azt is hangsúlyozta: bár az amerikai kitiltási ügy mögött nincsenek bizonyítékok, a vádak miatt nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítania párttársainak. ,,Itt egy sommás ítélet fogalmazódik meg, ami mögött egyetlen hitelesítő elem van, ez pedig az Amerikai Egyesült Államok tekintélye". A hegyvidéki polgármester helyzetértékelése szerint sem a Fidesz, sem a kormány kommunikációja nem teljesített jól az ügyben.
Hozzátette: ,,olvasom a Fidesz-kommunikáció erre vonatkozó mondatait, hogy Gyurcsány Ferenc... Szerintem nem Gyurcsány Ferenc mozgatja az Amerikai Egyesült Államok külpolitikáját, sokkal inkább a saját érdekei meg a félelmei". A politikus a korrupciós vádak miatt visszafogottságot várna el párttársaitól.
,,Az, ami belefért, nem tudom én milyen kirándulás Ausztráliába két évvel ezelőtt, az nem fér bele, és nem kellene akkora házat venni, amekkorát tudsz, akkor sem, ha egyébként a fizetésedből megtehetnéd, mert a kétmillió forintos fizetés az egy jó fizetés. Önkorlátozás és polgári erények, nincs urizálás, nem járunk vadászni, nem hordunk milliós karórát, és így tovább" - sorolta.
hirdetés
Pokorni Zoltán nem mondott neveket, de egyértelmű, hogy párttársaira, köztük Kósa Lajosra gondolt, aki saját bevallása szerint havi fizetése kétharmadát elköltve utazott Új-Zélandra egy Rolling Stones-koncertre, valamint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterre a vadászat és a Rolex karóra kapcsán.
Ami a vagyonosodást illeti: a választások előtt Rogán Antal vagyonnyilatkozatával kapcsolatos információk szivárogtak ki, de kiderült Szijjártó Péter külügyminiszter 167 milliós házvásárlása is, illetve legutóbb Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kényszerült cáfolni, hogy akkor már tulajdonosa lett volna a belvárosi Dorottya utcai ingatlant tulajdonló cégnek, amikor azt - sajtóhírek szerint áron alul - megvették a belvárosi önkormányzattól, hogy aztán hotelt építsenek.
Hogy Pokorni Zoltán véleménye mennyire hat, nem tudni. Munkatársunk azt tapasztalta az elmúlt hetekben kormánypárti politikusokkal beszélgetve, hogy általában nem érzékelik, milyen súlyosan rombolja népszerűségüket egy-egy gazdagodási-puccparádés ügy. Akadt olyan kormányzati szereplő, aki azt mondta, jogi úton szerez érvényt az igazának, és akkor ,,minden rendben lesz".
Egy másik kormánypolitikus pedig - mint egy tábornok a katonai sátorban egy térkép fölött - ,,szociológiailag" vezette le, hány százalékot hoz-visz egy-egy kellemetlen vagyonosodási botrány vagy rossz mondat. A valóságtól elszakadva, politológia-tankönyvszerű érveléssel nem lehet visszahozni az elveszített választókat - mondta lapunknak a Fidesz egyik ismert politikusa. Súlyosbító körülmény, hogy a kellemetlen ügyek kiszivárgását a lapunk által megkérdezettek szinte valamennyien a belső hatalmi harcoknak tulajdonítják.
(Nol)
Bal-Rad komm: A narancshorda páncélján az amerikaiak puritánság buzogánya ütött nem kis lyukat! - elég hatalmas rést! Amit aztán El Qro igyekszik is kibővíteni. Van - lesz is hozzá szerszámja! Kiváló, amerikai. Ami csak a narancsbőr ellen hat! (Már elő is vették a svájci Orbán - túra felmelegítésével!)
Eredményes is lesz ez a hatékony szerszám! Eredményes lesz, mert a “zembereket" valójában nem az bőszíti, hogy a “puritánoknak" jól megy. A “zembereket" az bőszíti, hogy nekik nagyon rosszul megy soruk! És egyre rosszabbul megy soruk.
Kádár vadászatának hírére legföljebb káromkodott a magyar a betonkeverő megpakolásakor. “Kádár vadászik! - én meg keverem a betont a...házamhoz!" Most meg azon morfondírozik, hogy ha nekem CSAK annyi jutott volna mint Lázár karórájának az értéke, nem venné el a bank a házamat!
A másik meg eltéved asszonyostul a vadonban, mert nincs pénze buszra, miközben a NER - nagyság koncertezni utazik milliókért a föld éppen ellentétes fertályára! Mert megteheti! És ezt olyan emberek csinálják, akiknek munkaviszonyuk egy percnyi nem volt soha! - a politizáláson kívül!
Tévedés ne essék! EZ A MEGÁLLAPITÁS IGAZ MINDEGYIK POLITIKAI MAFFIACSALÁDUNKRA!
Az Orbán - horda semmivel sem lop többet, mint az ellenmaffiák! Csak Orbán más táncrendet talált ki. A pávatáncot! Emiatt van nagy szakadás a narancsszinű gúnyán! Ez az ő valódi bűne Amerika szemében!
A “puritánok" vagyona meg szépen kitudódik! Egymásra borogatják a szennyeseket.
Nem árt, ha figyelemmel kísérjük a balhéikat! JÓL JÖN AZ AZ ELSZÁMOLTATÁSNÁL! AMIKOR MI - A NÉP - KÉRDEZŐSKÖDIK MAJD !

https://balrad.wordpress.com/2014/12/01/foszlik-a-puritansagbol-szott-gunya/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Genyeral Zima v Kijeve (Tél Tábornok Kijevben)
  2014-12-01 16:41:16, hétfő
 
  Genyeral Zima v Kijeve (Tél Tábornok Kijevben)


Posted on 2014/12/01 Szerző: Admin
Tél Tábornok hadai lerohanták Maradék - Ukrajna fővárosát! Kijevet úgy belepte a hó, mint Moszkvát. Így szokott ez lenni télidőben. De hát ezzel a dologgal évszázadok alatt megtanultak együtt élni mind Moszkvában, mind pedig Kijevben. (Meg a világ sok helyén.)

sznyeg
De most ez a tél Kijevben kissé másabb lesz, mint amit megszoktak eddig a városlakók. Mert ha esni kezdett a hó - megjelentek rögvest a hóeltakarítók. “La navigare ecce est - Hajózni pedig muszály" - jelmondattal eltakarították többé - kevésbé a lehullott hómennyiséget. Annyira mindenképpen, hogy a közlekedés ha nem is zavartalan volt, de működött.
Mára virradóan éjfél után érkezett meg Genyeral Zima felderítő csapata Moszkva felől. Úgy le nyűgözték ezek az előőrsök Kijevet, hogy Maradék - Ukrajna fővárosa belebénult a látványba. Pedig csak alig tizenöt centi hó esett, szél se fújt, és még csak hideg sincs!
De Kijev lebénult! Klicsko helytartó tajtékzik, és már - már azzal fenyegeti vacogó nyaloncait, hogy ő maga lesz kénytelen hólapátot ragadni! No nem azért hogy havat takarítson, hanem tehetetlen udvaroncainak hátán - fején verje szét azt a lapátot. De hát attól még a hókotrók nem indulnak be! Hiába Klicsko városházi bömbölése, üzemanyag kéne a masinákba! Nyaloncai vizelete még nem bírja a motorokat működésre. (Van némi gond az oktánszámmal!)
Szóval beköszöntött a tél Kijevbe! Máskor örültek az emberek az ilyesminek. Még hógolyóztak is. De utána hazamentek a meleg lakásba, főztek egy jó forró teát, lezuhanyoztak egy forró tus alatt, aztán olvasgattak, televíziót néztek, stb.
Most hó van! Meg lesz! Meg hideg. Meg még hidegebb lesz! (Genyeral Maroz csapatai is közelítenek Kijevhez!)
De nincs működő hóeke, nincs gáz, nincs szén, nincs villany! Csak a hólepte, sötét, fagyos, európai nagyváros!
A kijevi televíziókban egymást érik a majdani megemlékező műsorok! (Mondjuk nem mindenki láthatja a szakasdzos áramkorlátozások miatt, de majd elmesélik egymásnak a kijeviek a látottakat. A munkahelyeken! Már akinek van. Meg aki eljut a munkahelyére a nagy hóban.)

https://balrad.wordpress.com/2014/12/01/genyeral-zima-v-kijeve-tel-tabornok-kijev ben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.