Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Gombás-sajtos rácsos rétes
  2014-12-10 22:54:44, szerda
 
  Gombás-sajtos rácsos rétes

Hozzávalók:

1 csomag friss leveles tészta (275 gr)
3-4 db kisebb kápia paprika (kb. 25 dkg)
20 dkg apróbb szemű barna vagy fehér csiperkegomba
6-8 szem zöld olívabogyó
1 teáskanál rétesliszt
2 teáskanál olívaolaj
3-4 dkg reszelt sajt (nálam most füstölt gomolya)
oregánó
kakukkfű
rozmaring
frissen őrölt bors

1 tojás kissé felverve

Elkészítés:

A paprikákat mosást és szárítást követően egy alufólialapra helyezve betoltam a 200 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 20-25 perc alatt megsültek. Ekkor kivettem, kissé hűlni hagytam, majd a feketésre sült külső héját és a csumáját mindegyik paprikának eltávolítottam. A paprika húsát apróra felkockáztam.

Az olívát kimagoztam és apró kockákra vagdostam. A gombát gorombára vágtam - ez praktikusan nagyjából 1 cm-es darabokat eredményezett. Az olívaolajat serpenyőben felmelegítettem, majd rádobtam a gombát, sóztam, borsoztam, fűszereztem, teáskanálnyi rétesliszttel megszórtam, és 1-2 percig pirítottam. Ezt követően hozzáadtam a sült paprikát, valamint az olívát. Az egészet gyorsan összepirítottam, majd félrehúztam a tűzhelyről.

Amíg hűlt, elővettem a leveles tésztát a hűtőszekrényből, hagytam kicsit megpuhulni, majd a benne lévő sütőpapír segítségével téglalap alakúra igazgattam. A szélesebb oldalát magam elé véve 4 egyformán széles csíkra vágtam. 2 csíkot a tésztamintázóval megmintáztam. Az egészben hagyott tésztalapok széleit körben megkentem a kissé felvert tojással, majd elosztottam rajtuk a tölteléket. Mindegyikre reszeltem egy kevés sajtot is. A megmintázott tésztákat ráillesztettem a töltelékre, a széleit kissé lenyomkodtam, majd a tetejüket megkentem tojással, hogy szép fényesre, aranylóra süljenek majd.

25-30 perc alatt a 190 fokra előmelegített sütőben ropogósra sültek.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tejfölös zöldbabfőzelék
  2014-12-10 22:52:13, szerda
 
  Tejfölös zöldbabfőzelék

Hozzávalók:

kb. 1,6 literhez:
75 dkg zsenge vajbab tisztítva, darabolva
2-3 babérlevél
kb. 3 púpozott evőkanál liszt (attól függ, ki milyen sűrűn szereti)
3-4 evőkanál Vénusz olaj
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 csokor petrezselyem felaprítva
2-3 dl tejföl
kevés ecet
kevés cukor

Elkészítés:

A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval, babérral puhára főzöm.

Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítek, benne rövid ideig megdinsztelem a fokhagymát. A tűzről félrehúzom, megszórom pirospaprikával, átkeverem, és azonnal hozzá is adom a tejfölt, a rántást azzal kikeverem, és még kb. 2 dl hideg vizet fokozatosan keverek hozzá, hogy folyékony állagú legyen (nem lesz csomós!). Az így kevert rántást a forrásban lévő főzelékhez adom, az újra forrásig kevergetem.

Takarékra állítom és pár percig lassan együtt főzöm, közben utána sózom, kevés ecettel, cukorral ízesítem és a végén hozzáadom a petrezselymet, de azzal már nem főzöm.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Fekete-erdő desszert
  2014-12-10 22:50:22, szerda
 
  Fekete-erdő desszert

Hozzávalók:

20 dkg túró
4 csepp vanília-aroma
1 kávéskanál citromlé
2 evőkanál cukor
1 dl natúr joghurt
magozott meggy
babapiskóta
fél dl tej
5 dkg csokoládé

Elkészítés:

A túrót villával összetöröm, hozzáadom a vanília-aromát, a citromlevet, a cukrot és a joghurtot. Ezeket összekevertem.

A csokoládét a tejjel felolvasztottam. A piskótát feldaraboltam, és csokoládés tejjel meglocsoltam.

Tálkákba elosztottam a babapiskótát, rá a túrókrém, tejszín, végül a meggy. Csokoládéval díszítettem.





Megjegyzés:

Lehűtve nagyon finom, pikáns édesség.

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Magyaros zöldbabfőzelék
  2014-12-10 22:48:28, szerda
 
  Magyaros zöldbabfőzelék

Hozzávalók:

1 kg zöldbab
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
3 db babérlevél

ételízesítő
ecet ízlés szerint
A rántáshoz:
8 dkg finomliszt
8 dkg zsír vagy Vénusz olaj
kb. 4-5 dl víz
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk, végeit eltávolítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. Kb. 1-1,5 l vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, babérlevéllel, és beletesszük egészben a vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Puhára főzzük (kb. 45 perc), majd a hagymát eltávolítjuk.

A lisztből az olajjal vagy zsírral rántást készítünk, a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a hideg vízzel simára keverjük, és berántjuk a főzeléket. A tejfölt is hozzákeverjük, ha kell, pici ecettel még ízesítjük.





Megjegyzés:

Én debreceni pörkölttel tálaltam, de sült oldalassal, fasírttal is szoktam készíteni.

A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Egyszerű rizsleves
  2014-12-10 22:46:05, szerda
 
  Egyszerű rizsleves

Hozzávalók:

20 dkg vegyes leveszöldség (kis sárgarépa és fehérrépa, kis darab zeller és karalábé)
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál Vénusz olaj
1 evőkanál liszt
5 dkg rizs
1 kis paradicsom
3-4 karika zöldpaprika
ételízesítő - ízlés szerint
őrölt pirospaprika
őrölt bors
majoránna
aprított petrezselyem vagy zellerzöld


Elkészítés:

A zöldségeket kis kockákra, a hagymákat finomra aprítottam, a paradicsomot a tetején keresztbe behasítottam.

A zöldségeket a vöröshagymával forró olajban magas hőfokon pár percig pirítottam, majd benne a fokhagymát is rövid ideig. Meghintettem a liszttel, elkevertem, őrölt pirospaprikával szórtam meg, felengedtem kb. 1,2 l vízzel. Azonnal sóztam, hogy a letapadt liszt feloldódjék, borsoztam, paradicsomot, zöldpaprikát, majoránnát, ételízesítőt tettem hozzá.

Amikor forrt a leves, a megmosott rizst hozzákevertem, lassú forrással főztem kb. 15-20 percig.

A végén friss zölddel meghintettem, majd tálaltam.





Megjegyzés:

Egyszerű, olcsó és ízletes leves.

Az egyik képen liszttel van hintve a zöldség ahogy a receptben írtam, a másik képen liszt nélkül készült még régebben, szerintem liszttel jobb.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 4782
  • e Hónap: 9820
  • e Év: 139527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.