Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Bizonytalanság és kiábrándultság terjed a Fideszben
  2014-12-12 22:27:01, péntek
 
  Bizonytalanság és kiábrándultság terjed a Fideszben
2014, december 12 - 19:00

Orbánnak és holdudvarának már nemcsak a nemzetközi hátterű, egyre elhatalmasodó kitiltási botránnyal, Simicska erőfitogtatásával, valamint az eltaktikázott kormányzati intézkedések és ötletek nyomán kialakult népszerűségvesztéssel, hanem a Fidesz párttagságának bizalomvesztésével is meg kell küzdenie.

Egyre több olyan hang hallatszik ki a Fideszből, hogy a párt vezetését is uraló kormány elszakadt a valóságtól. Az újabb és újabb közfelháborodást kiváltó tervek, illetve javaslatok pedig robbantásos merénylettel érnek fel a bebetonozottnak hitt kétharmad illúziója ellen. Bár a kormányzat kampánygépezete kétségbeesetten próbálja zuhanó népszerűsége ellenszereként Orbán Viktort bevetni, a közvélemény mellett a Fidesz tagságában is erősödnek a kritikus vélemények.

Orbán elszigetelődött, tanácsadói bűvöletébe került

Csupán apró, de mindenképpen jelzésértékű mozzanata volt a párt belső válságának, hogy hétfőn három önkormányzati képviselő hagyta el az ózdi Fidesz-KDNP-frakciót. A fideszesek a frakciófegyelem ellen lázadtak fel, mert nem akartak a központi utasításnak megfelelően szándékos kerékkötői lenni Ózd működésének és fejlődésének.

A pártvezetéssel és a kormányzattal való szembekerülés a Fidesz belső holdudvarának közelében is téma. A parlament folyosóján olyan pletykák terjednek, hogy Orbán Viktor túlságosan szűk tanácsadói körének bűvöletébe került, amely elszigetelte a valóságtól, ez pedig egyre több kárt okoz a kormánynak és a pártnak is. A ,,rejtélyes" miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád neve szitokszóként hangzik el a fideszesek szájából. Többen őt okolják a kormány népszerűtlensége miatt, szerintük Habony ,,elcsavarta" a miniszterelnök fejét. Ráadásul Orbán központi szerepének gyengülése felerősítette a pártban dúló vezetői rivalizálást, amely szintén erodáló tényező a Fideszben.

Hercegek és jobbágyok a Fideszben

Információnk szerint az M0-s fizetőssé tételének hírére először lefagytak a Pest megyei és budapesti fideszesek, mert maguk sem hitték el, hogy ezt komolyan keresztül akarja verni a kormány. Most, hogy egyre nyilvánvalóbb, és Orbán Viktor is elkötelezte magát mellette, nyílt szembefordulás látszik kialakulni a Fideszen belül. A tagság, de főként azok, akik önkormányzati tisztséget viselnek, súlyos közlekedési hatásokra figyelmeztetnek, még jobban aggódnak azonban a választópolgárok ellenszenve miatt. ,,Sohasem volt még a tagság véleménye olyan messze a vezetés akaratától, mint most" - árulta el portálunknak egy budapesti Fidesz-tag. Szerinte a kormánynak és a pártnak van egy luxusban élő vezetői rétege, amely az egyszerű tagságra is csak ,,jobbágyként, talpasként" tekint. ,,Már a véleményünkre sem kíváncsiak, csak utasításokat kapunk, de a visszajelzéseinket nem veszik figyelembe, miközben hercegekként viselkednek" - számolt be az Alfahírnek a névtelenséget kérő Fidesz-tag.

"Már nem vagyunk benne biztosak, hogy a jó oldalon állunk"

A közvélemény-kutatások drámai eredményei csak tovább demoralizálták a párt tagságát. A Jobbik egyértelmű erősödése általánosságban megosztja a fideszeseket, tehetetlennek érzik magukat, ugyanakkor a kiábrándult tagság egy része egyre nyíltabban szimpatizál a nemzeti párttal. Az Alfahír úgy tudja, hogy főleg a vidéki szervezetek soraiban hajlamosabbak a Jobbik felé kacsintgatni. Portálunknak nyilatkozó vidéki forrásunk arról beszélt, hogy az ózdi fideszes bukás fordulópont volt, a kormányzati dilettantizmus pedig csak fokozta a tagságban a kiábrándultságot. ,,A nemzeti elkötelezettség volt az oka, hogy beléptünk a Fideszbe. De amikor azt látjuk, hogy a kormány az emberek érdekei ellen dolgozik, már nem vagyunk benne biztosak, hogy a jó oldalon állunk" - vallott érzéseiről egy borsodi Fidesz-tag. Hozzátette: egyre többen látják azt a Jobbikban, amiért anno beléptek a Fideszbe. ,,A Fidesz néhány vezető és vállalkozó érdekpártjává vált, elfelejtettek minket, az embereket. Ma már többször halljuk azt a jobbikosok szájából, amit mi is gondolunk, mint Orbánéktól" - mondta a kiábrándult fideszes.

A Fidesz bár még így is Magyarország legerősebb pártjának látszik, a repedések, a hierarchiában lévő frontvonalak mélyülése, a bizalmatlanság, a párton belüli zűrzavar és Orbán Viktor pozíciójának gyengülése egy elfáradt, önmarcangoló, megújulni képtelen politikai erő képét mutatja.

NT

Fotó: MTI

alfahir.hu

http://alfahir.hu/bizonytalansag_es_kiabrandultsag_terjed_a_fideszben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harrach szerint az ellenzék hangulatkeltésből beszél szegény
  2014-12-12 21:47:18, péntek
 
  Harrach szerint az ellenzék hangulatkeltésből beszél szegénységről

Posted on 2014/12/11 Szerző: Admin

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint a kormány a válság után megállította a szegénység és a gyermekszegénység terjedését.
Harrach Péter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy 2009-ben 26 milliárdot fordított az akkori baloldali kormány gyermekétkezetésre. Ez a keret idén 53 milliárd volt, jövőre pedig 58 milliárd forint lesz - jelezte, hozzátéve: 275 ezer gyermek étkezett ingyen az oktatási intézményekben és 150 ezer féláron kapta az ételt. Nyári szociális gyermekétkeztetésben 120 ezren részesültek.
Úgy értékelt, a fenti példák is azt mutatják, hogy a kormány számára kiemelten fontos a gyermekszegénység megszüntetése, és kiváló program született a gyermekétkeztetés területén.
Harrach Péter szólt az önerő szerepéről, az esélyek növelésről, a munkahely-teremtésről és az öngondoskodásról is a szegénység kezelésében. Megjegyezte: míg az első Orbán-kormány idején 4 százalék volt a nélkülözők aránya, addig ez a Gyurcsány-Bajnai kabinetek alatt megduplázódott.
Kitért továbbá az Eurostart adataira, miszerint a 400 ezer szegény gyermek él Magyarországon, illetve, hogy a jövedelmi szegénység 14 százalékos, szemben az uniós 17 százalékos adataival (azt már nem tette hozzá, hogy ez a szám is növekedést jelent a 2008-as válságévhez képest - a szerk.). Problémának az anyagi deprimációt, azaz a tartós fogyasztási cikkek hiányát jelölte meg, ennek mutatói évtizedek óta rosszak Magyarországon (és hatalmasat, 17,9-ről 26,8 százalékra ugrott 2013-ra) - jegyezte meg.
Véleménye szerint ami politikai pártok küzdelmének szintjén zajlik jelenleg az nem más, mint az ellenzék új kommunikációs stratégiája. Ennek lényege, hogy azt közvetítik: a kormánypárti politikusok gazdagodnak, az ország szegényedik.
Összegzése szerint ugyanakkor ezzel a hozzáállással nem lehet a szegénység kérdését kezelni, ennek célja nem más, mint a másik oldal lejáratása.
A KDNP-s frakcióvezető az M0-áson bevezetendő útdíjat firtató kérdésre úgy válaszolt: megértik a kormányzati szándékot, amellyel ezt próbálják bevezetni, de “nem örül ennek az intézkedésnek".
További felvetésre kifejtette: a vasárnapi munkavégzés tilalma az emberek és nem a KDNP érdeke, és amikor a Fidesz csatlakozott a kezdeményezésükhöz akkor egy lépést tett a magyar munkavállalók érdekében. Egyértelmű, hogy a vasárnap, mint pihenőnap a családok érdekeit szolgálja, ez egy józan és kiegyensúlyozott törvénytervezet, a kivételek biztosítják a fontos társadalmi igények kielégítését. E téren nincs feszültség a Fidesz és a KDNP között - rögzítette.
(NOL)
Bal-Rad komm: Nem lehet indulatok nélkül beszélni a kesztesekről! Ez a természetéből adódóan élősködő életvitelt folytató bólogató parlamenti parazitabanda, a rendszerváltás óta szipolyozza a magyar népet!
Álságos és a tisztességes emberekből csak undort és mély megvetést kiváltó semmirekellő féreghorda ha megnyilvánul - abból kötelezően komoly társadalmi felháborodás születik. Ez a vén lókötő most sem átallja azt brunnyugni, hogy a gyerekszegénységről beszélni hangulatkeltés! Őszerinte! Mondja ez ő, aki a hátaslovára csak egyetlen héten többet költ, mint egy nyomorban tengődő magyar család éves jövedelme! Pártfőnöke, a Nagy Vadász egyetlen napon kétszer annyi patront puffogtat el, mint a fent említett család éves bevétele!
Ezek a keresztes férgek nem hogy meg mernek jelenni kamerák előtt, hanem még reklamálnak is! Hangulatkeltésről papolnak!
Ez a vén csirkefogó mikor veszi már tudomásul? -Száz éhező gyermek százszor annyi, amennyit egy politika elviselhet!
Egyetlen kereszténydemokratának nevezett maffiózó sokszorosa annak, amit a magyar nép még képes elviselni! Meddig hurcolja még a hátán a Fidesz ezt a kártékony briganticsürhét?

https://balrad.wordpress.com/2014/12/11/harrach-szerint-az-ellenzek-hangulatkelte sbol-beszel-szegenysegrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel mami pesti öt órájának programja
  2014-12-12 21:42:39, péntek
 
  Merkel mami pesti öt órájának programja

Posted on 2014/12/12 Szerző: Admin

Február 2-án érkezik a német kancellár, aki a kötelező pozitív üzenetek mellett egy sor nehéz témát is szóba hoz Orbán Viktornak a VS értesülése szerint. Szóba kerülhetnek emberi jogi kérdések és a német multikat hátrányosan érintő intézkedések sora is. A magyar miniszterelnök egy diplomáciai reggelit már lemondott azért a hírek szerint, mert a nagykövetek a multik érdekeit kívánták képviselni a megbeszélésen.
Angela Merkel több kritikus ügyet is szóba hoz majd Orbán Viktornak február 2-án esedékes budapesti látogatásán - értesült a német kancellár látogatásának tervezett programját megszerző VS.
Merkel összesen öt órát tölt majd Magyarországon. Orbán Viktoron kívül a Mazsihisz vezetőivel találkozik, valamint beszédet mond az Andrássy Egyetemen.
Az utóbbi időben diplomáciai értelemben elszigetelődött magyar kormánynak igen fontos Merkel látogatása, hiszen mostanában nemigen jár nálunk jelentős állami vezető kétoldalú találkozón. Angela Merkel utoljára 2010-ben, Orbánék megválasztáskor látogatott Budapestre. Eközben a kormány sokat dolgozik azért, hogy demonstrálja “a hagyományosan jó német-magyar kapcsolatokat". Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető is arról beszélt hétfőn, hogy több kormányzati politikusnak kell az elkövetkező hetekben a német kapcsolatok erősítésén munkálkodnia.
A VS úgy tudja, hogy a német államfő a kötelező pozitív üzenetek (vasfüggöny lebontása, német egyesítés és Magyarország ebben vállalt szerepe) mellett jogállamisággal, emberi jogokkal kapcsolatos bírálatokat is megfogalmazhat majd. Egy, a német diplomáciát ismerő, de nem német diplomata szerint ez nem olyan látogatás lesz, mint amire “magyar barátaik" számítanak. A látogatás tényeg önmagában fontos, de “Merkel kemény lesz" - fogalmazott. A két ország gazdasági kapcsolatai továbbra is kiválóak, de a poltikaiakról ugyanez nem mondható el - tette hozzá.
A VS értesülése szerint Merkel arra készül, hogy szóba hozza a német cégeket hátrányosan érintő intézkedéseket is: a kiskereskedelmi láncok elsorvasztását okozó törvények sorát, a reklámadót, illetve az Elektronikus Közúti Árumozgásokat Ellenőrző Rendszert (EKÁER-t). A multikat sújtó törvények ügyében állítólag több országból lobbiztak a német kancellárnál, hogy hozza ezt szóba Orbánnál.

vica
A magyar kormányfőt rosszul érintheti az utóbbi téma: a hírportál nagykövetségi forrásból úgy értesült, hogy Orbán Viktor azért mondott le a közelmúltban egy munkareggelit, mert több nagykövetségről jelezték, hogy felvetik majd a multik magyarországi háttérbe szorításának témáját.
Egy, a Fidesz médiaügyeire rálátó forrás szerint a pártvezetés meggyőződése, hogy az RTL ügyét nem fogja szóba hozni a német kancellár. “Az RTL-ért nem fog szót emelni Merkel, így velük szemben sok mindent megtehetünk, nem kockáztatunk semmit" - mondta.
(HVG)
Bal-Rad komm: Ha a hírben fölsorolt témák igazak, akkor bizony komolyan lepofozza Merkel mami a Viki gyereket! Öt kemény órát fog a mami Pesten eltölteni! ÖTÖT! Ebből valószínűleg egy óra alatt lerendezi Viktor igen nagy orcáját, kettőben pedig lenyugtatja az ajvékolókat, (nyugi gyerekek! - intézkedtem! Nem kell aggódnotok!) -
egy órában pedig a jövő leendő nemmzetthesseyt fogja eligazítani!
Hát feleim! Így zajlik ez a gyarmati területen! ÖTÓRÁS vizit.
“Csak leugrom Pestre gyerekek! Lerendezem Viktorka képét, de a délutáni lefetyre már vissza is érek! Helyre kell raknom ezt a bagázst, mert a Gazda már ugat!"
“...a német diplomáciát ismerő, de nem német diplomata szerint ez nem olyan látogatás lesz, mint amire “magyar barátaik" számítanak..." - Hát igen! Ettől a vizittől Viktorunk is szívesen eltekintene most! Úhogy több kormányzati politikusnak kell az elkövetkező hetekben a német kapcsolatok erősítésén munkálkodnia. Meglehet hiábavalóan!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/12/merkel-mami-pesti-ot-orajanak-programja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drogtesztre utazóknak ingyenes marad az M0-ás
  2014-12-12 21:39:09, péntek
 
 
12.
december
Drogtesztre utazóknak ingyenes marad az M0-ás


Az ellenőrzést nyugdíjas fekvőrendőrök végzik majd.

Koherens rendszerré álltak össze az utóbbi napok javaslatai a kormányzati agytrösztben. Miután kiderült, hogy a kötelező drogteszt, a fizetős M0-ás ötlete és a nyugdíjasok visszahívása a munkaerőpiacra sokaknál kiverte a biztosítékot (ott persze nem, ahol az áramszolgáltató már korábban lekötötte a bejövő kábelt), valamiféle kompenzációra lenne szükség.

A három javaslat házasításából született új törvény szerint azok, akik drogtesztre utaznak, mentesülnek az autópályadíj megfizetésétől. Azt, hogy kik utaznak drogtesztre, nyugdíjból visszahívott fekvőrendőrök ellenőrzik majd. Az ötlet bejelentése után a Fidesz népszerűsége azonnal visszaerősödött a korábbi, soha nem látott szintre.


http://avakkomondor.blog.hu/2014/12/12/drogtesztre_utazoknak_ingyenes_marad_az_m0 -as
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelenti az MTI vezérigazgatóját Bárándy rágalmazás miatt
  2014-12-12 21:27:40, péntek
 
  Feljelenti az MTI vezérigazgatóját Bárándy rágalmazás miatt

2014. december 12., péntek, 16:26 Utolsó frissítés: 4 órája

Szerző: MTI



Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő rágalmazás gyanújával feljelenti Gazsó L. Ferencet, az MTI vezérigazgatóját, mert a hírügynökség megtagadta egyik közleményének kiadását.

Orbán Viktor miniszterelnök logikáját követve cselekszik - közölte Bárándy Gergely a pénteki sajtótájékoztatóján. "Ugyanazt teszem, amit Vida Ildikónak javasolt az amerikai ügyvivővel szemben" - fogalmazott.

Bárándy Gergely azt mondta, azon már nem csodálkozik, hogy a közszolgálati média híreket "hamisít, retusál és manipulál", ugyanakkor kilencéves parlamenti képviselősége alatt példátlannak tartja, hogy az MTI nem adta ki egy közleményét. "A cenzúra egy új, riasztó jelenség", amely a diktatúrákban szokás - mondta.

A politikus a konkrét ügyre térve felidézte, hogy az MTI hétfői parlamenti tudósításában azonnali kérdéséből "csak magát a kérdést" nem írta meg, valamint arra sem tért ki, hogy nem kapott választ a kormányfőtől.

Bárándy Gergely szerint ugyanis az Orbán Viktorhoz intézett kérdése arra irányult, hogy a kormányfő "a parlament nyilvánossága előtt" meg tudja-e erősíteni azt, hogy "azokkal a korrupciós cselekményekkel, ami a NAV elnökét érinti, nincsen a kormánynak és a magyar hatóságoknak tudomása, ilyen bizonyítékokkal nem rendelkeznek".

Bárándy Gergely azt mondta, Orbán Viktor válaszának hiányában viszonválaszában arra következtetett, hogy a magyar hatóságoknak rendelkezésükre állnak a korrupciós adatok, csak "a miniszterelnök van annyira rutinos és óvatos, hogy nem kíván néhány héttel később hazugságba keveredni".

Az MSZP-s politikus közölte: bár nehezményezi, hogy az MTI kihagyta a legfontosabbat ebből a "kérdés-felelekből", ezt már megszokta, ezért egy közleményben szerette volna kifejteni a történteket, de annak kiadását az MTI megtagadta, amiről Gazsó L. Ferenc levélben tájékoztatta.

Az MTI-nek az a feladata, hogy közzétegye a politikus véleményét, nem az, hogy értékelje, cenzúrázza - mondta Bárándy Gergely, aki azt várja az MTI vezérigazgatójától, hogy a bíróság előtt bizonyítsa be, jogosan tagadta meg közleménye kiadását.



http://hvg.hu/itthon/20141212_Feljelenti_az_MTI_vezerigazgatojat_egy_MS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Takarodjanak az életemből!
  2014-12-12 21:02:52, péntek
 
  Takarodjanak az életemből!

Komolyan mondom, az embernek napról-napra telik a bakancsa önökkel, uraim! Mi a jóistent képzelnek magukról?! Milyen alapon turkálnak az életemben, a bevásárlószatyromban, a hálószobámban, a gyerekem nadrágjában? Mégis, mi a fenét gondolnak, ki vagy mi jogosította fel önöket erre?!
Banánköztársaság, Gumiszoba, Kiemelt | Szerző: Nagypál Anikó | 2014. december 9. | 110 komment

Nagy Testvérek, hagyjatok!

Mi fog még következni? És mi az, ami már önöknek is sok lesz? Lesz ilyen egyáltalán?!

Hogy mi a baj?

Vádolom önöket uraim, vádolom önöket azzal, hogy súlyos sötétségben élik az életüket! Ideje lenne kihúzni a fejüket a homokból, és megtekinteni, milyen szép, új világot gründoltak össze nekünk. Gyönyörködjenek benne! Megéri! És ha jól szétnéztek, talán azt is elárulhatnák, hány bőrt akarnak még lehúzni rólunk?! Önök pofátlanul elvették azt a pénzt, amit annak tudatában gyűjtögettünk, hogy az államtól öreg napjainkban szart se kapunk; elvették az Alkotmányunkat, hogy a saját ostoba képükre formálják; elvették a kedvünket attól, hogy bárkinek büszkén bevalljuk, hogy magyarok vagyunk; elvették nem csak a fiatalok jövőjét, de az idősebbek nyugalmát is, mert uraim, önök, csakis önök miatt tántorgott ki másfélmillió emberünk, és ha még egyszer meghallom azt, hogy kalandvágyból, én nem állok jót magamért, esküszöm. Kalandvágyból, hogyne, a közel ötvenéves, aki életében nem volt még munka nélkül, most biztos kalandvágyból lakik együtt tizedmagával és gyűri az angolt, hát persze... Soroljam tovább, mit vettek még el?

Nézzenek már körül uraim, és értsék meg, hogy ha nekünk a nyakunkig ér a szar, bizony önök is büdösek lesznek! És tudják mit? Amikor majd a nép beszabadul a családi segítséggel és véres verejtékkel (muhaha), téglánként összerakott diszkrét rezidenciákra, és nekiáll szelfizni az arany wc-kefékkel, akkor rohadtul nem kell majd csodálkozni, mert szóltak. Nem is egyszer. És szóltunk mi is, sokszor, mi, firkászok, az ellenzék bérencei. Nyugodtan pisiltessenek meg, és akkor mi van? A nyomort nem attól a jointtól látom, amit három éve szívtam el. Nesze, ,,kedves" HírTV, most már ezt is tudod!

Nem érzik, hogy szánalom, amit művelnek? Hogy már saját maguk is hátrálnak ki az idióta ötleteik mögül... ugye, ha már a pisilésnél tartunk. Komolyan, ezt mégis hogy gondolták? Ez az, hogy nem gondolták, mert gondolkodni, az luxus, a szétcuccozott fejű Habony-művek kiböffent valami zseniálisat a pofáján, Kocsis Máté, a jól nevelt spániel meg azonnal a szájába veszi, és kicsit zsonglőrködik vele. Közben meg annyira kínos ez még a saját színeikben focizó NER-társaknak is, hogy nem győzik fogni a fejüket.

Vagy ennyire be méltóztatnak szarva lenni, hogy megint kell valami, amire a Főnök péntek reggel a Kossuthon kegyesen azt mondhatja, hogy áááá, ilyen nem lesz, ugyanmá' dehogy... Tényleg ennyire ostobának néznek minket? Hogy akkor majd hirtelen mindenki mindent elfelejt, meg amúgy is, olyan derék magyar fiú ez a Viktor, olyan jó választási malacos jovialitás ül a képén... és hopp, a Fidesz má' megin' népszerű, ki lehet fújni a benntartott levegőt?!

Hát nem, uraim, ezt már súlyosan benézték, mert lehet, hogy Átlag Mariska néni nem érti, nem látja, hogy mekkora pénz háromezermilliárd, Tömeg Bélát meg hidegen hagyja az alkotmány, de önök már oda jutottak a pitiáner szarrágásukkal, hogy az átlag és az átlag alatti egyszerű, jó munkásemberek is kimennek az utcára, nem csak a kényesbélű balliberó jogvédők és firkászok.

Átlag Mariska néni ugyanis nem háborodott fel a háromezermilliárd miatt, de azt érezni fogja, amikor már a tescos párizsit se veheti meg. Tömeg Béla leszarta az alkotmányt, csak legyen meg a betevő, olcsó, de iható söre az Auchanból. Gondolom, rájöttek, hogy az istenadta nép akkor sem fog ezután sem CBA-ba menni, ha ezer békemenetet szerveznek az ügy érdekében és Bayer Zsóti oldalakat tölt meg hazaárulózással. Ehelyett az is inkább átmegy a túloldalra és köp hármat balra, akit a politika hidegen hagy. Hát akkor, gondolják önök, zárjunk be minden mást, mert még nincs elég nagy autó ennek a derék Lacinak a segge alatt!

Jól értsék meg: az én életemből nem hiányozna a Tesco, ha a sarki CBA-ban is annyiért vehetném meg a tejet és a kenyeret, mint ott, mint ahogy nem hiányozna az RTL Klub sem, ha az önök közszolgálatinak csúfolt adójából is megtudhatnék valamit a világról, mármint azon kívül, hogy micsoda remek kormányom van, annak meg milyen galád ellenzéke... De ha már önöket megválasztották (?) arra, hogy olyan döntéseket hozzanak, amik milliók életére hatnak, talán elvárható lenne, hogy picit kilépjenek az ,,én"-ből és elkezdjenek ,,mi"-ben tervezni.
hirdetés

Bonyolult?

Akkor most minden türelmemet összeszedve, megpróbálom a lehetetlent: elmagyarázni, hogy ez az ostoba magyar népség nem azért nem veszi az ,,egéssségesss" magyar élelmiszert, és nem azért issza a ,,gyüttment" szlovák tehenekből fejt tejet, mert hazaáruló és nemzetvesztő. NEM! Lassan mondom, hogy megértsék: SZEGÉNYSÉG VAN! Értik? És bármit hadovál is össze az önök imádott Vezére a parlamentben, nem kevesebb lett négy év alatt a szegény, hanem több, az meg egyenesen kacagtató lenne, ha nem volna siralmas, hogy ezeknek a szegényeknek ma több a pénzük. Az emberek pedig azon spórolnak, amin tudnak. Ezt ennél egyszerűbben már nem tudom a szájukba rágni, sajnálom. Ja, és azzal sem ártana tisztában lenni, hogy bizony baromi sokan járnak hétvégén bevásárlóközpontokba, hipermarketekbe. Eláruljam, hogy miért? Egyrészt, mert akinek van munkája, az egyébként dolgozik. Látástól Mikulásig, igen. És mi van azzal, akinek munkája sincs? Na, azok járnak melegedni.

Most adok pár másodpercet, hogy ezt feldolgozzák. Igen bazmeg, MELEGEDNI!

Azt hiszik, nincs ilyen? De van! Tudják, én egyszer laktam egy olyan lakásban, ahol egy konvektor volt, meg egy sütő, végszükség esetére. Rohadt hideg volt, és azt is elárulhatom, hogy amikor az ember főiskolára jár és mellette hat órában dolgozik, akkor nem futja olyan luxusra, hogy rendesen fűtsön. És képzeljék el, amikor már rajtam volt az összes pulóverem, meg a legvastagabb plédem, akkor fogtam magam, és elmentem a legközelebbi plázába melegedni, mert elgémberedett kézzel elég nehéz ám egyetemes történelmet jegyzetelni.

És képzeljék, rajtam kívül még baromi sokan vannak így. Öregek is, például. Elmennek melegedni és vadásszák az akciókat. Így élik túl önöket, meg a hideget. Sokan még a magányt is, mert gondolom, ez is hihetetlen, de vannak, akik azért mászkálnak örökké boltba meg orvoshoz, mert emberi szót akarnak hallani. Én elhiszem, hogy ezt is nehéz elképzelni, de mit csináljunk, ilyen is van.

Fájdalmas lehet persze belegondolni, hogy nem mindenki olyan erőtől duzzadó, egészséges, mint önök. Nem mindenkinek van tele a zsebe, nem mindenkinek futja külföldi gyógykezelésre. El tudják képzelni önök, hogy van, akinek egy szemüveg luxus? Például nekem is. Több mint húsz éve rövidlátó vagyok. Gyerekkoromban nem voltunk kőgazdagok, de a szüleim mindig ki tudták fizetni az új és újabb szemüvegem. Nem, nem azért kellett új szemüveg, mert haszontalan, drogos gyerek voltam és mindig összetörtem, hanem mert romlott a szemem. Ma, 2014-ben, ott tartunk, hogy nem tudok új szemüveget csináltatni, pedig szükségem lenne rá, de nem tudom kifizetni. És akkor az ember elgondolkodik, hogy oké, nekem van kontaktlencsém, úgyis inkább azt hordom, de mi van azzal, akinek egyáltalán semmije nincs? Önök szerint manapság hány olyan gyerek van, akinek szüksége lenne szemüvegre, de nem jut el látásvizsgálatra onnan, az isten háta mögül, vagy ha mégis eljut, akkor sem tudják neki kifizetni? Mit gondolnak, hány gyerek morzsolódik le és marad egy életre tanulatlan és képzetlen, mert azt hiszik róla, hogy buta és nem tud, vagy lusta és nem akar tanulni, pedig csak a táblát nem látja? És ugyan miért nem az jutott eszükbe, hogy abból a negyvenhárom milliárdból rajtuk segítsenek, ahelyett, hogy drogtesztre szórnák el? Mit gondolnak, drogos gyerekből van több, vagy szegényből?

Önök vajon miért nem gondolkoznak ilyeneken, uraim?

Szóval, vegyék ki a kezüket a pénztárcámból, a gyerekem nadrágjából, a bevásárlószatyromból, csukják be maguk mögött a hálószobám ajtaját, szálljanak ki a laptopomból, az egész életemből, és azt javaslom, baromi sürgősen kezdjenek el gondolkodni.

Ha ugyan még nem késő.



Nagypál Anikó

http://gepnarancs.hu/2014/12/takarodjanak-az-eletembol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tud itt számolni valaki? Vagy a Fidesz tagok mind IQ-light-o
  2014-12-12 20:54:41, péntek
 
  Tud itt számolni valaki? Vagy a Fidesz tagok mind IQ-light-osok?!

Még mindig a legújabb fideszes népnyúzáson gondolkodom...

Kitalálták egy hét alatt, hogyan lehetne 40 milliárddal növelni az útdíjból származó bevételeket, ha már hasraütésszerűen ennyit írtak a költségvetésbe.

A rezsicsökkentés kormánya elintézte, hogy mostantól négy megyebérlettel le tudjon járni a kisember a balatoni nyaralójába, vagyis csak évi 20 ezer forintot fizet az eddigi 42.980 forint helyett.

Remek. Mindenki feláll és ütemes vastaps.

Na de mi van, ha mindenki csak 2-3-4 megyére fog bérletet venni?!

Vagyis borítékolható, hogy az eddigi éves bérletet vásárlók háromnegyede, ha nem kilencven százaléka fele annyit sem fog fizetni, mint eddig.

Aki eddig kéthavonta vett 10 napos matricát, az is inkább megyei bérleteket fog venni, mert olcsóbb úgy.

A budapestiek és a környékiek pedig? Az Unió adta a pénzt az M0-s nagy részére, így csak pár foltban lehet pénzt kérni a használatáért, a térképen pirossal jelölve.

Budapest-Szeged távolságon elég 3 megyei bérlet. Ugyanez igaz Győrre, Debrecenre, Békéscsabára.

Egerből, Székesfehérvárról, Szolnokról, Kecskemétről két bérlet is elég egész évre. A Pest megyéből ingázók pedig természetesen beérik majd egy bérlettel is.

Alig van olyan város, amelyik kénytelen négy bérletet venni.

Az emberek 80%-a biztos nem fog semmit fizetni. Már mi is megbeszéltük itthon, hogy ahányszor bemegyünk Budapestre, majd megyünk inkább keresztül Budaörsön. Négy kilométer autópályáért semmennyit nem fogunk fizetni.

Foglaljuk össze: az eddigi éves bérletekből várhatóan fele annyi pénz fog bejönni. A 10 napos jegyből is kevesebb fog befolyni. A budapestiek és a környéken lakók messze nem fogják pótolni az ebből származó veszteséget.

Esze megáll a kiszámoló blognak is...

ez milyen szép találat már és elég logikusnak is tűnik. misiék lehet, hogy megint nem számoltak

http://kimittud.atlatszo.hu/.../az_autopalyadij_fizetesse.../new
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vida Ildikó a ner szomorú bohóca
  2014-12-12 14:26:01, péntek
 
  2014.12.12. 08:51
Vida Ildikó a ner szomorú bohóca

Ő már tudja, hogy ennek a karriernek itt vége van. A túlélés esélye nélkül mégis kénytelen végigjátszani amit kiróttak rá, mert a ner nem ereszt, nem hagy megpattanni egy ócska lemondással. A hazugságcunami csak hömpölyög megállíthatatlanul, Vida meg bohócjelmezben szörfözik a tetején mindaddig, míg a parthoz nem keni a hullámverés.

Szinte már sajnálom.

Ha volt is benne remény, hogy a kitiltási botrány éppen úgy túlélhető, ahogy túlélhető volt a Horváth féle NAV elleni kirohanás, leszámolt vele régen. Most ott tart, hogy ha nem jelenti fel Goodfriendet és csinál korszakos hülyét magából akkor Orbán nyilvánosan fogja kirúgni, ha meg tényleg meg akarná tudni miért van kitiltva, és ehhez nem a népszínházat csinálná hanem vízumot kérne ahogy azt megmondták ezerszer, akkor az lenne a veszte.

Számára jó választás már nincs.

Ezért beleállt abba, amit parancsolt a Don, feljelentette Goodfriendet. Jól tette. Amerika egy jót röhögött, a Fidesz népszerűsége gyorsabban zuhan a kuka alja felé, mint eddig. A zemberek meg lassan pontosan tudják, ezek a semmire nem jó lépések maximum az időhúzásra elegendőek, arra is csak korlátozott mértékben. Mert az is kiderül belőlük, a kormány sáros és esze ágában nincs tényleg kideríteni, vajh miért mondják a kurva amcsik ennyire magabiztosan azt, amit. Polt az érdemi válaszokat is adó jogsegély helyett informális tájékoztatást kért, ha egyáltalán, ugye, mert a levélnek "el teccett kallódni" annyira, hogy a köztévé kezdte keresni villámeljárásban. Pintér beszólogatott és karaktergyilkosságról prédikált, de belügyminisztériumi szinten sem igyekeztek előrébb lépni egy tyúklépésnyit se.

Mert ahhoz olyan bonyolult dolog kéne, mint egy beutazási kérelem Amerikába Vida Ildikónak.

Sebaj, a zemberek fejében ez úgy zajlik le, hogy találgatnak: Vajon mit titkoltok ennyire magatokról? Azt ők sem hiszik, az ügy mindössze annyi, Vida Ildikót egyszer valahogy korrumpálta valaki, és ti nem akarjátok, hogy ez kiderüljön. Biztosra veszik, ha Vida tett is valamit - a szemet hunyás is tett - azt ebben az országban utasításra tette. Ja, van hátulütője is a centrális erőtérnek, ez például az egyik. A ködösítéssel, habveréssel meg igazolva látják az elméletüket, és ugye azt már tudják, a komplett felsővezetésetek hazudott a kitiltásról vargamiskával az élen.

http://varanus.blog.hu/2014/12/12/vida_ildiko_a_ner_szomoru_bohoca
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lakner Zoltán: Illusztráció a realitásérzék totális elveszté
  2014-12-12 14:17:43, péntek
 
  Lakner Zoltán: Illusztráció a realitásérzék totális elvesztéséhez

1) A kormányszóvivő szerint a kormánypárt támogatottság-zuhanása azzal magyarázható, hogy átálltak a kampányüzemmódról a kormányzásra, és ez főként az ellenzéknek jelent problémát.
2) Brüsszel nem Moszkva, több tiszteletet, szabadságharc, tehát az M0 azon szakaszán nem lesz útdíj, ami uniós pénzből épült. járjanak a népek közösségi közlekedéssel, tehát nem újítjuk fel a 3-as metrót.
3) Az a Vida Ildikó, aki maga nyilatkozott arról, hogy ő annak a kitiltási ügynek az érintettje, amit a Századvég napilapja hozott nyilvánosságra, az őt érő korrupcióvád miatt perre megy azzal a Goodfrienddel, akit nem lehet bíróság elé állítani úgy, ahogy azt a kormány/Vida eljátszaná, viszont ez a Goodfriend ma nyilván remekül szórakozott azon a korrupcióellenes konferencián, ahol Polt Péter és Pintér Sándor voltak az előadók.
4) Orbán szerint nincs urizálás se, nemhogy korrupció, a vagyonbevallások és az adóbevallások összevethetők. Habony Árpád kizárólag pro bono dolgozik, Mészáros Lőrinc pedig megfeledkezett 1 milliárd forintról, de aztán eszébe jutott és odaírta a lap szélére.
5) Semjén Zsolt politikailag (!) keresztbe fekszik az új egyházügyi törvény előtt, amely állítólag, gyalázat, a Német Szövetségi Köztársaság modelljét követné. Csak aztán nehogy politikailag (!) áthajtsanak rajta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LePen: ‘Én azért vagyok itt, hogy a francia nép bőrét
  2014-12-12 14:10:47, péntek
 
  LePen: ‘Én azért vagyok itt, hogy a francia nép bőrét mentsem'...

Posted on 2014/12/08 Szerző: Admin


Marine LePen: ‘Első a francia érdek'
- Euronews interjú Marine LePennel -

Idézetek az interjúból:

“... - Önök azt mondják, hogy megállítják a nagyléptékű bevándorlást - de konkrétan mit tennének a már itt lévő illegális bevándorlókkal illetve azokkal, akik most próbálnak bejutni Európába azért, hogy a bőrüket mentsék?

- Hát hazamennek. Én azért vagyok itt, hogy a francia nép bőrét mentsem. Én megértem a szenvedést, de először az okait szeretném kezelni. Látja, körülbelül ugyanazt mondom, mint a pápa. Miért nem azokon kérik számon a problémát, akik okozzák, a harcoló feleken?

- Ön járt Lampedusán, látta ezeket az embereket. Egy dolog azt mondani, hogy bérelünk egy hajót, és hazapateroljuk őket, de vezetné ön ezt a hajót?

- Ön járt Lampedusán?

- Igen.

- Akkor látta azokat a fiatalokat, akik azért jönnek Európába, mert azt hiszik, hogy itt van munka, hogy ez itt az Eldorádó. Ők ugyanannak a hazugságnak az áldozatai, mint a franciák, akik elszenvedik az egész következményeit, akiknek azt mondják, hogy hát elnézést, tudnának még egy kis helyet szorítani, merthogy jönnének még páran. Hát már nem tudunk több helyet szorítani, mert nincs..."

***

“...- Ideológiai értelemben közel áll Vlagyimir Putyinhoz?

- Részben osztom Vlagyimir Putyin gazdasági elképzeléseit, ez biztos, de ez nem tegnap óta van így. A Front National álláspontja ebben a témában soha nem változott. Jó szemmel nézzük egy olyan kormány érkezését, amely megregulázta az apparatcsikokat és patrióta gazdaságpolitikát vezetett be.

- Azt mondta, hogy bizonyos értelemben csodálja Putyin személyiségét.

- Igen, csodálom a hidegvérét. Az Európai Unió hidegháborút folytat ellene az Egyesült Államok nyomására, ami kizárólag amerikai érdekeket szolgál, és ez elég kínos. Csodálom, hogy visszaadta a büszkeségét és az életkedvét egy nagy nemzetnek, amelyet hetven éven keresztül üldöztek és megaláztak..."

***

“... - A Krím nem csatlakozott volna Oroszországhoz, ha az Európai Unió nem gyakorolt volna nyomást Ukrajnára azzal, hogy elismer egy teljességgel illegitim kormányt. Az Európai Unió óriási hibát követett el, annál is inkább, mert ebben a kormányban a legkevésbé sem elfogadható elemek is helyet kaptak. Köztük néhány notórius náci is.

- Sokak szerint az ön környezetében is akad.

- Remélem, viccel. Amikor azt mondom, hogy nácik, az Ukrajna esetében konkrét nácikat jelent, akik náci zászlókat lobogtatnak. A történelem majd igazol minket. Nem baj, látom, hogy vannak kedves nácik, ilyenek például az ukránok, és persze vannak a gonosz nácik. Az elmúlt években hallottam olyat, hogy valaki elítélt egy kormányt, mert az brutálisan lépett fel a néppel szemben, mert lövetett a népre. De a kijevi kormány bombázza a népet, és ebből senki nem csinál botrányt..."

Az interjú teljes terjedelmében itt látható:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jpW1OIn33t4

http://szabadriport.wordpress.com/2014/12/08/lepen-en-azert-vagyok-itt-hogy-a-fra ncia-nep-boret-mentsem/
Videó: Euronews
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.