|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2014-12-17 16:38:40, szerda
|
|
|
A tésztához:
15 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál holland kakaópor
4 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
A tésztára:
3-4 evőkanál baracklekvár
Diós krém:
30 dkg darált dió
1 dl rum
15 dkg porcukor
Csokis krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor
A tetejére:
olvasztott csokoládé
A tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeverem. Az étcsokit felolvasztom. és a sárga masszához keverem. Hozzáadom a felvert habot és a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsiben (24 × 22 cm), 180°C-on kb. 25 percig sütöm. A csokis krémhez a pudingot a tejjel gép segítségével krémesre kikeverem. A margarint és a porcukrot szintén krémmé keverem, majd a pudingos krémet a vajassal összedolgozom. A kisült és kihűlt tésztát lekvárral lekenem. A diós krémhez a diót a porcukorral és a rummal összekeverem, majd a lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom. A diós rétegre teszem a már jól kidolgozott csokis krémet. Félórát a hűtőben pihentetem, utána a megolvasztott csokoládé kerül a tetejére.
Domján Mária receptje.
|
|
|
0 komment
, kategória: ADVENT |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2014. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
588 db bejegyzés |
e év: |
5415 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3872
- e Hét: 14077
- e Hónap: 53689
- e Év: 282626
|
|
|