Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Édeköményes-zöldséges csirke
  2014-12-17 23:39:17, szerda
 
  Édeköményes-zöldséges csirke

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb, csirkeszárny vagy -mell ízlés szerint
1 gumó édeskömény
2 szár angolzeller
3 sárgarépa
Vénusz olaj

fehérbors
2 dl tejszín
2 kockasajt
1 csipet fehérbors
2 csipet szerecsendió
8-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Az édesköménygumót felnégyeltem, a zellert és a répát 5-6 centis darabokra vágtam. A húst besóztam.

A tejszínbe belemorzsoltam a kockasajtokat (ha van mikrónk, akkor fel is melegíthetjük a tejszínt, és elkeverhetjük benne a sajtot, amennyire sikerül - nekem nincs, de így is jó volt).

A jénai aljára, oldalára kevés olajat kentem, majd szép sorban beletettem a csirkedarabokat, rá a zöldségeket, egyenletesen meglocsoltam a sajtos tejszínnel.





220 fokon sütöttem, míg a hús meg nem puhult. Ekkor rászórtam a sajtot, és kész is.





Rizzsel, kölessel is finom.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajtos karfiolfőzelék
  2014-12-17 23:35:10, szerda
 
  Sajtos karfiolfőzelék

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
1 kis fej hagyma
4-5 natúr vagy tejszínes kockasajt
4-5 evőkanál tejföl

vaj
keményítő vagy liszt

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt a hagymával sós vízben puhára főzöm. Kiveszem belőle a hagymát, besűrítem, hozzáadom az összetördelt kockasajtot és a tejfölt, rottyantok rajta egyet. Villával kicsit összenyomkodom, hogy ne legyenek benne nagy darabok. Aki jobban szereti a fűszres ízeket, annak a 8 fűszer keveréket ajánlom, de a gyerekek jobban szeretik fűszer nélkül.

Megjegyzés:

A receptet D.Kata küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Citromos-mascarponés muffin
  2014-12-17 23:33:49, szerda
 
  Citromos-mascarponés muffin

Hozzávalók:

15 dkg "Vénusz sütőmargarin
3 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
13 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
csokoládéval bevont mazsola
2 evőkanál mascarpone

Elkészítés:

Az alapanyagokat összekeverjük, majd papírkapszlikkal bélelt muffinformába töltjük a tésztát.

175 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 20 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Katonaandrea küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vegyes hússzeletek Dubarry módra
  2014-12-17 23:31:53, szerda
 
  Vegyes hússzeletek Dubarry módra

Hozzávalók:

4 szelet kb. 10 dkg-os csirkemellfilé
4 szelet kb. 10 dkg-os sertés rövidkarajfilé
1/2 dl Vénusz olaj
60 dkg karfiol - tisztítva
kevés ételízesítő
3,5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 tojás sárgája
15 dkg reszelt emmentáli sajt
kevés zsemlemorzsa
őrölt feketebors
frissen reszelt szerecsendió


Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, a rózsákat sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzöm, leszűröm, félreteszem.

A csirkehúst szeletelem, a bordaszeletekkel klopfolom, a széleket pár helyen bevagdosom. Sózom, borssal, szerecsendióval bedörzsölöm, egyenként lisztbe forgatom, és felhevített olajon hirtelen mindkét oldalukat kb. 2-2 perc alatt enyhe pirosodásig elősütöm.

A húsdarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, a visszamaradt pecsenyelét rájuk locsolom.

Habzásig hevítek 5 dkg vajat a liszttel, felöntöm hideg tejjel, kézi habverővel történő folytonos keveréssel lassan besűrítem (sűrűbbnek kell lennie a besamelnek, mint általában), közben sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem, kis hűtés után a tojássárgáját és a sajt felét belekeverem.

A húsdarabok tetején elosztom a karfiolrózsákat, bevonom besamellel. Meghintem a maradék reszelt sajttal, és egy-egy csipetnyi zsemlemorzsával.





Előmelegített 190 fokos sütőben sütöm, kb. 20 percig ameddig a sajt a tetején enyhén pirosodik.





Párolt rizs, krumplipüré a hozzá legjobban illő köret gyümölcskompóttal.





Készíthetjük természetesen egyfajta húsból is.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Finom tárkonyos pulykaraguleves
  2014-12-17 23:28:47, szerda
 
  Finom tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

40 dkg pulykamell filé
1 kis fej vöröshagyma
kevés Vénusz olaj

törött feketebors
kevés apróra vágott petrezselyem
tárkonylevél
1 liter csontleves (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
1 cikk zeller
1 evőkanál tárkonyecet
néhány csepp citromlé

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük az apró kockákra vágott pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.

Közben megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldséget, a zellert, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Ha kell, utána ízesítjük.

A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, betétként tehetünk bele kifőtt tésztát, jó forrón tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet dr Fodorné Maros Szilvia küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 59
  • e Hét: 1812
  • e Hónap: 6850
  • e Év: 136557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.