Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Megalázta az ellenzéki polgármestereket Tarlós az M0-s egyez
  2014-12-17 22:23:24, szerda
 
  Megalázta az ellenzéki polgármestereket Tarlós az M0-s egyeztetésen

2014. december 16., kedd, 10:30

Szerző: hvg.hu



A javaslataikat lesöpörték, majd kiküldték őket a lényegi megbeszélés előtt - a fizetős M0-s miatt a nagyobb átmenő forgalmat, szennyezettebb levegőt és növekvő zajszintet reklamáló ellenzéki polgármestereket Tarlós István csúnyán megalázta a tegnapi egyeztetésen.

"A kerületi polgármesterekkel egyeztetett Tarlós István", írtuk tegnap, amikor arról számoltunk be, hogy útdíj-ügyben a főváros fél-egyéves türelmi időt ad az intézkedésnek, illetve hogy a Megyeri híd kikerül a fizetős szakaszból. Ám az egyeztetés kifejezés erős túlzásnak tűnik Gajda Péter, Kispest szocialista polgármesterének beszámolója alapján. Szerinte a kormánypárti polgármesterek ötöltek-hatoltak, kerülgették a probléma lényegét, pedig minden előzetes hatástanulmány nélkül is egyértelmű minden érintettnek Gyáltól Zuglón át Budaörsig, hogy az intézkedés növeli az átmenő forgalmat (Pécel polgármestere 4 km-es sort és kétórás Pécel-Rákoskeresztúr utat tapasztalt az ónos esők idején a városra szakadó forgalom következtében).

Egyeztetett

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Gajda azt javasolta, hogy a polgármesterek mondjanak nemet a tervezetre, de a kormánypárti többség nem támogatta a kispesti városvezetőt. Mint ahogy Tarlós István azt sem támogatta, hogy ne egy informális gyűlés, hanem a Közgyűlés alakítson véleményt, amely fajsúlyosabbá tenné a főváros véleményét - mégpedig azért nem, mert nem akar a főváros "politikai cirkuszt", ahogy Tarlós fogalmazott.

A végül elfogadott javaslatatot (a fél év-tíz hónapos türelmi időt) is úgy tárgyalták, hogy lényegében kiküldték az ellenzékieket, és csak a kormánypártiak tartottak egy kupaktanácsot, ami egy eleve informális egyeztetés esetében is érdekes eljárás. A tanácskozásról Gajda annyit tudott meg, hogy néhány kormánypárti kerületi polgármester zúgolódott, mert nem egyeztetett velük senki előzetesen.

Az útdíj javaslatát szinte egyértelmű tiltakozáshullám fogadta, Budaörs, Újpest, az agglomerációs városok és falvak vezetése mind kikelt magából vérmérséklete és pártállása szerint. Tegnap az Országgyűlés elé terjesztettek egy javaslatot, hogy a parlamenti képviselőknek ne kelljen útdíjat fizetniük, illetve az országgyűlési üzemanyagkáryájuk terhére fizethessék, de erről végül nem szavaznak ma a parlamentben.


http://hvg.hu/itthon/20141216_Megalazta_az_ellenzeki_keruletivezetoket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ál kereszténydemokrata néppárt az advent
  2014-12-17 22:18:06, szerda
 
  Az ál kereszténydemokrata néppárt az advent

Old Dakota 2014. december 17., szerda 15:58

Van egy 0 százalékos párt, amely szavakban kereszténydemokrata. Amúgy néppárt. Néha gondban vagyok. Ugyanis nehéz összeszednem keresztényi tetteiket. Mondjuk a szegénység elleni harcban.

Aradszki András a nagy néppárt jeles képviselője szerint a tüntetők nem törődnek sem az adventtel, sem pedig azzal, hogy három választást nyert a többség. Rétvári Bence pedig kinyilatkoztatta, hogy MSZP-nek meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy a civilek sem kérnek belőlük.kdnp

Rétvári és Aradszki megélhetési kereszténydemokratáknak csak annyit, hogy 1998-ban, a harmadik szabad választáson a Kereszténydemokrata Néppárt már kiesett a parlamentből. Azóta csak a Fidesz hátán jutottak be. Ez a kis konfliktusorintált képződmény - pártnak túlzás nevezni, néppártnak meg főleg - minden népnyúzást megszavazott.

A két neves képviselőnek csak annyit, hogy önök kicsinyes pitiáner megélhetési politikusok. Vegyük csak az M0-s esetét a farizeusokkal. A képviselő az üzemanyagkártyával a gyorsforgalmi utak használatáért fizetendő használati díjat is kiegyenlítheti. Ezt is megszavazták az álkeresztények. Magyarul ők nem fizetnek. Ha évi ötezret kell, akkor ötezret sem.

Továbbá annyit, hogy az igazi civilek nem kérnek az MSZP-ből. De nem kérnek a Fideszből, és a KDNP-ből sem. Az álszent politikusokból sem. Advent ide, advent oda önök nem méltók a tiszteletre. A keresztény névre meg főleg. Nem elég kereszténynek lenni. Annak is kell látszani.

A Kereszténydemokrata Néppárt már csak címek, rangok formájában van jelen a kormányzatban és az önkormányzatokban. Egy nagy árnyékpárt. Manapság bármilyen haszonleső politikai szerveződés visszaélhet a kereszténydemokrata szóval. Ezzel gyakran lejáratva a vallás igazi értékeit.

http://patacsipilvax.hu/?p=53474
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem jön össze Lázárnak a brüsszeli találkozó
  2014-12-17 21:56:31, szerda
 
  Nem jön össze Lázárnak a brüsszeli találkozó

Posted on 2014/12/17 Szerző: Admin

A Portfolio információi szerint hetek óta nem sikerül összehozni egy személyes találkozót Corina Cretu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter között Lázár többszöri kezdeményezése és új időpont javaslatai ellenére sem. Közben állítólag Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének sikerült időpontot kapnia az uniós biztostól.
Hetek óta zajlik egy egyeztetési kísérlet Corina Cretuval, az uniós források témájában kulcsfontosságú EU-biztossal, de eddig nem sikerült időpontot találni a személyes találkozóra - tudta meg a Portfolio.hu.
A találkozó létrejötte számos ok miatt fontos lenne a magyar félnek, hiszen közeleg a 2007-2013-as uniós fejlesztési ciklus pénzügyi zárása, közben le kellene zárni a még vitás kérdéseket a Brüsszelnek már elfogadásra benyújtott Operatív Programokkal kapcsolatban, hogy a Bizottság év végéig valóban el tudja fogadni a magyar programokat. Utóbbi többek között azért is fontos lenne, hogy a magyar kormány a jövő év elején meg tudja hirdetni a különböző Operatív Programokhoz tartozó fejlesztési pályázatokat.
A lap információi szerint amellett, hogy Lázár Jánossal nem jött létre eddig a találkozó, Gyurcsány Ferenc állítólag kapott időpontot az uniós biztostól.
(atv)
Bal-Rad komm: Mindenki annyit ér - amennyi iránta a Gazda bizodalma! Akiben a Gazda bízik - audiencián fogadja a Helytartó.
Akiben a Gazda nem bízik - azt rapportra rendeli a Helytartó.
Az egyik a trón elé kuporodhat a Helytartó lábaihoz - ő a kegyenc, míg a másik a szőnyeg szélén vacog amikor odarendeli a Helytartó. Ő a kegyvesztett!
A mi Janink valszeg az utóbbi. Fleto az Új Kegyenc! (Persze ismer a történelem néhány esetet, amikor kegyencből lett fegyenc.)

https://balrad.wordpress.com/2014/12/17/nem-jon-ossze-lazarnak-a-brusszeli-talalk ozo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Ceauşescu-házaspárt kivégző ejtőernyős vallomása
  2014-12-17 21:15:52, szerda
 
 

A Ceauşescu-házaspárt kivégző ejtőernyős vallomása


2014. december 8.
Fegyvertelen embereket ölni nehéz dolog

,,A miniszter megkérdezte: »parancsnok, meg tudod ezt tenni?« Azt mondtam, »igen«. Mit mondhattam volna?"

Ionel Boeru ejtőernyős önkéntesnek jelentkezett arra a küldetésre, amelyről kiderült, hogy nem más, mint a Ceauşescu-házaspár kivégzése. A Guardiannak adott interjúban elmesélte: ma is ,,ideges", amikor erről beszél. Szerinte ,,sokkal nehezebb fegyvertelen embereket ölni", és senkinek nem kívánja ezt a tapasztalatot.



Boeru keze enyhén remeg, miközben arról a napról mesél, amikor egy udvaron, egy vécé mögött, a kegyetlen hidegben lelőtte a diktátort, és feleségét, Elenát - írja Emma Graham-Harrison, az interjú készítője.



A per helyszíne (fotó: Youtube)



1989 karácsonyán ő biztosította az őrséget a Ceauşescu-házaspár melodrámába illő kirakatpere során, miközben a diktátor az Internacionálét énekelte, felesége pedig - aki kevésbé tudott uralkodni érzelmein - obszcén kifejezéseket üvöltött egy gúnyos szakaszvezető felé. Falhoz állította őket, és egy Kalasnyikovval végzett velük.



Minden olyan hamar történt, hogy a pert videóra rögzítő katonai újságíró csak az utolsó sorozatlövést, és a földre leesett holttesteket tudta lefilmezni. Ez a néhány másodperc azonban teljesen beárnyékolta az azóta megöregedett ejtőernyős életét - számol be a Guardian.



,,Még mindig ideges vagyok, amikor erről beszélek", meséli, miközben egy konyakos pohárral játszik. ,,Kioltottam két életet. Ez óriási dolog. Háborúban ez rendben van, de amikor fegyvertelen embereket ölsz meg, az nehezebb. Senkinek nem kívánok hasonlót, még akkor sem, ha nekem mesterségem az emberölés", teszi hozzá.



A perről megörökített felvételen látható szolid, bajuszos éber katona, aki azóta telt nagyapává vált nem sajnálja, hogy véget vetett a félelmen alapuló Ceauşescu-rezsimnek. A családja azok közé a családok közé tartozik, akiket meghurcolt a rendszer, írja Graham-Harrison.



Ionel Boeru (fotó: click.ro)



,,A nagyapám pap volt, egy olyan liberális, aki élete során sokat ült börtönben" - mondja Boeru, hozzátéve, hogy valóban boldog volt az események után, boldog, hogy a rendszer megváltozott, és hogy Ceauşescu meghalt.



Annak, hogy az elmúlt évszázad legnevesebb hóhérai közé tartozz, ára van - kommentálja a Guardian: ez a dolog intimitásába, békéjébe és egy olyan nővel való házasságába került, akit aggodalommal töltött el ijesztő hírneve.





Boeru úgy hiszi, az ő puskagolyói ölték meg a házaspárt, mivel amikor elkezdett tüzelni, a kivégző osztag három tagjának egyike néhány másodpercig leblokkolt, a másik pedig elfelejtette automatára állítani a fegyverét.



A ,,még mindig nagyon szerelmes" pár azt kérte, hogy együtt haljon meg, mintegy dacolva az ítélettel, amely a külön-külön történő kivégzést írta elő.



,,Nagyon hamar lelőttem őket. Úgy érzem, segítettem nekik méltósággal meghalni" - mondja Boeru, aki arra számított, hogy azokat is el fogják takarítani, akik a merész kivégzést végrehajtották.



Az ő generációja, a kommunizmus és az emberi kegyetlenség szellemében nevelt románok nem értékelik egyáltalán a politikai felfordulás árát - írja a lap. ,,Minden forradalom vért követel. A forradalom pedig felfalja hőseit. Ezt nem felejtheted el" - mondja mosolyogva az egykori katona.





A 31 éves Boeru egy elit ejtőernyős alakulat tisztje volt, amikor karácsonykor önkéntesként jelentkezett egy titokzatos küldetésre. Néhány perccel azelőtt kapták meg a parancsot, hogy a kölnibe "mártózott" Nicolae Ceauşescuval találkoztak volna, akik néhány nappal azelőtt még a teljhatalmú vezető volt. ,,A miniszter megkérdezte: »kapitány, meg tudod ezt tenni?« Azt mondtam, »igen«. Mit mondhattam volna?" - meséli.



Románia, a kommunista vezetését az utolsók között megdöntő kelet-európai szatellit-államok egyike, egyre mélyebbre süllyedt a káoszban. Boeru alakulata titokban követte a forradalom történéseit, a Szabad Európa Rádióban - magyarázza a Guardian.



December 21-én az egész alakulatot arra kényszerítették, hogy hűséget esküdjön annak az embernek, akit Boeru nem sok idő múlva kivégzett. A következő napon sokkos állapotban figyelték, amint a kommunista párt központját, a Központi Bizottság szürke épületét bevették a tüntetők, Ceauşescu pedig feleségével együtt, helikopterrel menekült.



,,A katonák sírtak a boldogságtól, olyan embereket, akikről azt hitted előzőleg, hogy egyetértenek a rendszerrel, teljesen letaglózták az érzelmeik. Elővettük az elrejtett alkoholt, egy nagyon rossz minőségű konyakot, és ittunk" - folytatja Boeru.



Majd több napig unatkozva, ám feszülten várakoztak a kaszárnyában. ,,Képzeld el, mi lenne, ha lelőhetném Ceauşescut. Ha rátenném a kezem, mit tennék vele" - mondta egy barátja. Dorin Cîrlan volt az illető, aki másnap önkéntesen jelentkezett a kivégzőosztagba.







A Guardian szerint rossz előjelű kívánság volt, ugyanis a pert követő repülés során a helikopter tömve volt ügyészekkel, bírákkal, és magas rangú beosztottakkal. ,,Nem volt hely a helikopterben, ezért Cîrlan a hullákon volt kénytelen ülni, ő az, akit a legnagyobb trauma ért" - mondja Boeru. ,,Mindenki cserélni szeretett volna velünk akkor. Most már senki nem akar".


forrás: Nagy E. (theguardian nyomán) / címlap: ziuaconstanta.ro

http://kolozsvaros.ro/web/kolozsvaros/-/a-ceausescu-hazaspart-kivegzo-ejtoernyos- vallomasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Habony Árpádot érintő pletyka miatt megyünk a bíróságra
  2014-12-17 21:04:49, szerda
 
  Habony Árpádot érintő pletyka miatt megyünk a bíróságra


Májusban megjelent a pletyka az interneten, hogy Habony Árpád festményeket kölcsönzött a Szépművészeti Múzeumból. Ennek az információnak próbáltunk meg közérdekűadat-igényléssel utánajárni, de az adatgazda “feledékenysége" miatt majdnem nem sikerült. Most viszont a bíróságra készülünk, mert a múzeum a kölcsönvevők magánérdekére hivatkozva nem adta ki a képek kölcsönzés alatti tárolási helyét, vagyis nem lehet tudni, hogy a Habony húga cégének kikölcsönzött festmények tényleg a híres Szerb utcai lakásban voltak-e kitéve dísznek.

A politikus-figyelo.blogspot.hu-ra májusban felkerült rövid bejegyzés lényege az volt, hogy Habony Árpád, Orbán Viktor tanácsadója a Szépművészeti Múzeumból “kölcsönözte ki több magyar és nemzetközi híresség festményét". Ellenőrizni akartam az információ valódiságát, ezért a KiMtTud-on keresztül közadatigénylést adtam be a múzeumhoz.

Az igénylésben évenkénti bontásban kértem a 2010. január 1. és 2014. május 20. között kölcsönbe adott műtárgyak listáját, ám a Szépművészeti Múzeum illetékese felhívta figyelmemet arra a tényre, hogy az adatszolgáltatás ebben a formában túlságosan nagy mennyiségű adatra vonatkozik, hisz évenként többezres tételben kölcsönöznek műtárgyakat kiállítási céllal, ezért - és a nyilvántartásuk technikai hiányosságai miatt - az adatszolgáltatás több hónapot venne igénybe. Tehát nem kibújni akart az adatigénylés megválaszolása alól a Szépművészeti Múzeum, hanem mindkettőnk dolgát megkönnyíteni, ez ritka pozitív élmény egy visszaélésszerű adatigénylő életében.

A múzeum munkatársával több emailt váltottunk, majd telefonon is felhívott, így sikerült körvonalaznunk a megoldást: udvarias javaslatára adatigénylésemet úgy szűkítettem, hogy csak a nem közgyűjtemények - vagyis nem más belföldi és külföldi múzeumok - részére kölcsönzött műtárgyak listáját kértem.

Nem sokkal később el is kezdte az adatszolgáltatást a Szépművészeti Múzeum: 10 nap múlva megküldték a 2014-es kölcsönzési szerződéseiket, majd július elején a 2010-2013-as szerződések listáit, amelyek tartalmazták az általam kért adatokat (műtárgyak alkotójának neve, és az alkotások neve/címe, a kölcsönzések dátuma és időtartama, a kölcsönzések célja/oka, valamint a kikölcsönző személyek/intézmények megnevezése). Találtam ugyan érdekes dolgokat, de Habony Árpád neve nem bukkant fel sehol.

Egészen októberig, mikoris a VS.hu megírta, hogy ők - az enyémhez hasonló általános jellegű, és találatot nem hozó igénylés után - egy forrásuktól kapott információra alapozva konkrétan a korábban Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó húga, jelenleg Jáksó László és Halkó Gabriella tulajdonában lévő Brand Lab Tanácsadó Kft.-vel kötött szerződést kérték ki a Szépművészeti Múzeumtól.

Ezt meg is küldte nekik a múzeum (amely egyébként azzal indokolta, hogy lehagyta ezt a megállapodást a korábban kiadott listáról, hogy “nem gondolta, hogy a felbontott szerződések is érdeklik az adatigénylőt") , és ebből derült ki, hogy a Habony-közeli cég tíz darab, összesen 292,5 millió forint összértékű festményt kapott kölcsön képenként nettó 15 ezer forintért. A 2013. november 29-én kötött szerződés 2013. december 10-én életbe is lépett, és 2016 végéig lett volna érvényes, de 2014. március 10-i dátummal váratlanul, indoklás nélkül, visszamenőleges hatállyal felmondták - talán épp a fokozott médiaérdeklődés miatt.

Azt azonban kitakarta a szerződésből a Szépművészeti Múzeum, hogy pontosan hol is voltak a festmények a kölcsönzés 3 hónapja alatt, ezért beadtam egy újabb közadatigénylést, amelyben a Brand Lab Kft.-vel 2013.11.29-én kötött szerződésben foglalt adatok alapján megjelölt műtárgyak tárolási helyét a kikölcsönzés ideje alatt, illetve ezen műtárgyak jelenlegi tárolási helyét kértem a múzeumtól. Válaszában a Szépművészeti azt közölte, hogy a kérdéses ingóságok jelenleg a Múzeum Régi Képtárának raktárában találhatóak, az viszont kvázi titok, hogy hol voltak a kölcsönzés ideje alatt.

“A képek konkrét őrzési helyét más kölcsönzések esetén is - más közérdekű adatigénylők számára is - kitakarva bocsátottuk rendelkezésre, ezek az adatok ugyanis a kölcsönvevők méltányolható magánérdekének körébe tartozó adatok. Amennyiben az érintett fél a hozzájárulását megadja, az adatközlésnek nincs akadálya. Kérjük, szíveskedjenek ezért e tekintetben a kölcsönvevőhöz fordulni az adatközlés vagy a hozzájárulás megszerzése érdekében."

Nem akarjuk ennyiben hagyni, mert szerintünk igenis közérdekű adat, hogy hol voltak a nemzeti vagyonba tartozó műtárgyak a kérdéses három hónapban, ezért a könnyebb perelhetőség érdekében az igénylést megismételtük cégesen is.

A Szépművészeti Múzeum is megismételte válaszát: a kölcsönvevők magánérdekére hivatkozva nem adja ki az adatokat. Majd a bíróságon kiderül, mit titkolnak ennyire, de egyre erősebb a gyanúnk, hogy tényleg a Magyar Narancs cikke nyomán elhíresült Szerb utcai lakásban voltak kiállítva a 300 milliót érő festmények.

Erdélyi Katalin

http://blog.atlatszo.hu/2014/12/habony-arpadot-erinto-pletyka-miatt-megyunk-a-bir osagra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet Orbánnak: Dögölj meg a csokitól te szemétláda!
  2014-12-17 20:34:55, szerda
 
 
Üzenet Orbánnak: Dögölj meg a csokitól te szemétláda!
2014.12.16. 13:30

Van egy olyan pont, amikor valóban bennakad a szó, és megáll az ész. Orbán Viktor nem gyengén adta az ország tudtára lenéző cinizmusát, és pofátlan gátlástalanságát az emberek mindennapjaival kapcsolatban. És a legrosszabb az az egészben, olyan laza mozdulattal rúgta ki a csokit a gyerek kezéből, és kajálta meg, ahogy a szülőtől vette el a munkalehetőséget, és csökkentette a megélhetési esélyét tündérország szovjet sivatagában. És még vigyorgott is hozzá a jóllakottságtól.

Röviden leírva a történet megtalálható a Vastagbőr Átlátszó blogon itt: A miniszterelnök úr és a helyettese megkapta a tiltakozók üzenetét, majd megették Vastagbőr A képi üzenetnek rengeteg a mondanivalója az állampolgár számára. Orbán Viktornak semmi sem elég, neki minden kell. A magánynyugdíj háromezer milliárdja, a költségvetés minden adóbevétele, a munkavállaló közmunkája, a munkanélküli segélye, a multi nyitva tartása, a Békemenet felé irányuló imádata. De már nem elég neki amit a felnőtt lakosságtól elvesz, figyelme kiterjed a gyerekekre is. Figyelemelterelésként szüksége van a vizeletükre, életformaként az étkezésükre. Na jó, ezt a keresztény demokraták tartják fent maguknak, de Orbán Viktor mindent megtesz a megvalósulásért. Növeli az adókat, azokból több újat is bevezet, lopja a költségvetés bevételét a maga és haverjai számára. És ha egy csokit kap a gyerekektől, amelyen egy kérés szerepel azoktól, simán felzabálja azt a keresztény demokraták segítségével. Üzeni a gyerekeknek ezzel, ennyi volt a jövőtök ebben az országban. Itt az enyém minden. Ti csak éhezzetek, butuljatok, szolgáljatok.

De ezen nem kell csodálkozni, Orbán Viktor megígérte, folytatja. Adót emel, nem megszorít, hazudik, lop, csal, és tönkre vágja az országot, de zsíros részeket megszerzi előtte magának, és a haverjainak. Még a saját szavazóit is szembeköpi ennek érdekében, csak neki legyen meg mindene, a többi akár éhen is fagyhat. Karácsony előtt a csokit megenni a gyerektől van annyira rossz mint letagadni előtte a mikulást, és tökön rúgni, mikor az ajándékot hoz. A fogával tépi fel a csomagolást, ahogy azt az országgal tette, és jóízűen elfogyasztja a javát. Majd lök egy darabot a mellette ülő nagyon keresztényi demokratának is, csak úgy, jutalomként.

A gyerek még nem érti mi történik vele, csak érzi a szülőkön keresztül valami rossz következhet be. Még kér, és nagyon szépen kifejezi magát a csokival, a válasz azonban mindenkit megdöbbent. Orbán Viktor még a gyerek csokiját is képes felzabálni. BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/12/16/uzenet_orbannak_dogolj_meg_a_csokitol_t e_szemetlada
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy fideszes fórumon a párt jelöltje mindent megígér. Kérnek
  2014-12-17 20:19:53, szerda
 
  Egy fideszes fórumon a párt jelöltje mindent megígér. Kérnek is bátran a falusiak. Egyedül Jani bá ül szótlanul.
A jelölt biztatja:
- Kérjen maga is valamit, Jani bá!
- No nem bánom: kérek egy collstokot /mérőszalag/!
- Minek az magának Jani bá?
- Majd megmérem mekkora lóf....-t kapnak a többiek!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A valóságtól elszakadva, avagy élet a lámpavason
  2014-12-17 20:16:09, szerda
 
  A valóságtól elszakadva, avagy élet a lámpavason

2014.12.15. 23:01

Cinikus és egyben szociopata képviselőink kitalálták, hogy az igazából jó lesz nekünk, ha ezentúl fizethetünk azért, hogy nem egyenesen autózunk át a fővároson, hanem a jóval hosszabb elkerülő utat használjuk. Az Országgyűlés ma megszavazta, hogy ugyanakkor a képviselőknek a havi egymillliós apanázsukból ne kelljen a főváros környéki sztrádákért fizetni.

Ez az ügy akár észrevehetetlen is maradhatna a mostanában már szinte minden napra jutó öklendetes botrányok között, hiszen valójában aprópénzről van szó. Nem százmilliárdokról. Számomra mégis fontos egy pillanatra megállni és újra elismételni. A sajtóban arról győzködnek a kormány tagjai, hogy nekem (agglomerációs állampolgárnak) semmiség az az évi 5.000 forint. A következő percben megszavazzák, hogy nekik ne kelljen fizetni.

9b9f2bc21c0c75cb8102b1406da459e9-d30patc.jpg

Ez a cinizmus legmagasabb foka.

Aztán nem értik majd, amikor egyszer elpattan a húr, és nem lesz elég az ezer készenlétis, nem lesz elég a koronaőrség, nem lesz elég a golyóálló Audi. Nem fogják érteni, amikor egy rideg hajnalon lábbal húzzák fel őket valamelyik díszes belvárosi lámpavasra.

Pedig annyiszor lehetett volna lassítaniuk. De hát mit lehet tenni, ha egyszer nincs lelkiismeretük. Nincs kapcsolatuk a valósággal. Nincs semmijük, csak az őket elvakító mérhetetlen kapzsiságuk és gőgjük.

http://proszektura.blog.hu/2014/12/15/a_valosagtol_elszakadva_avagy_labbal_felfel e_a_lampavason
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona vs. Vona – TOP 7 Jobbik ellent-mondás
  2014-12-17 20:15:23, szerda
 
  Vona vs. Vona - TOP 7 Jobbik ellent-mondás


Közzétéve: 2014. december 16. Szerző: Edward Blake



Tetőfokára hágott a Jobbikéknál a pálfordulós politizálás. Ezt a folyamatot a magyar sajtó csak cukiságkampányként és mérséklődésként szokta emlegetni. Mindennél többet elmond, hogy a legújabb Vona-interjút a párt nem hivatalos szócsöveként funkcionáló kuruc.info és Alfahír már nem is szemlézte. Összeszedtük a Jobbik 7 legnagyobb ellentmondását.

Magyar bankrendszert vs. ,,a külföldi bankok között is akad különbség"

2014: ,,Bankrendszerre szükség van. Orbán Viktor törekvéseivel összhangban növelni kell a magyar tulajdont, de nem kezdenénk boszorkányüldözésbe, hiszen a külföldi bankok között is akad különbség. Ha már itt vannak, jöjjenek minél több irányból."

2009: ,,Magyarország a magyaroké, és nem a bankoké! Ha ez nem tetszik nekik, el lehet menni az országból! [...] Nem magyarországi, hanem magyar bankrendszert akarunk"

2011: ,,'56-ban Kádár Moszkvába, 2011-ben Orbán Brüsszelbe megy. Kádár a tankokért, Orbán a bankokért."
Besóznánk az RTL-t vs. ,,a mostaninál szabadabb média várna Magyarországra"

2014: ,,Orbán ebben radikálisabb nálunk. A mostani erőszakos központosítás, a fullasztó kormánypárti médiatúlsúly nem tesz jót a közéletnek. Velünk korrektül szabályozott, a mostaninál szabadabb média várna Magyarországra.(...) A koncessziós jogok odaítélésénél biztosan kemény tárgyalópartner lennék."

2008: ,,Úgy hogy ha csak egyetlenegyszer lesz, és biztos vagyok benne, hogy lesz a Jobbiknak - adja az Isten, hogy legyen - lehetősége, hogy az úgynevezett koncessziós jogokról döntsön, akkor a következőt fogom javasolni, remélem a Parlamentben. A TV2 és az RTL Klub szűnjön meg (közönség: hosszú taps), a székházaikat romboljuk porig, hintsük be sóval és alakítsunk ki a romokból egy mementót, azzal a felirattal, hogy: ,,így jár mindenki, aki Magyarországon a magyart gyalázza!"
Kilépés az EU-ból vs. az EU-hoz való viszony átalakítása

2014: ,,Jelentős munkahelybővülés kizárólag az uniós alapszerződés újratárgyalásával érhető el. [...] Nem a kilépés az elsődleges, sokkal inkább az unióhoz való viszonyunk átalakítása."

2012: ,,Ki az aki ki mer ide állni és azt meri mondani, hogy az Unió az nekünk jó?! Ki az itt, tegye fel a kezét, aki bármi jót is kapott ettől az Uniótól az elmúlt 8 évben? Nem látom a kezeket! És tegye fel a kezét az, aki úgy érzi, hogy ki kell lépni az Unióból!
,,Védekezz a kártevők ellen" vs. ,,a cigányozás és a zsidózás nem vezet sehová"

2014: ,,A cigányozást és a zsidózást pedig úgy értettem, s ma is úgy értem, hogy alpári, vulgáris faji politikára nincs szükség, nem vezet sehová, ráadásul tőlem személyesen is idegen. Mi sosem cigányoztunk, hanem elsőként kezdtünk el őszintén beszélni a cigányproblémáról. Ez akkor is igaz, ha most esetleg szembesít néhány túlszaladt jobbikos nyilatkozattal. [...] a Gárda hivatalos kommunikációjában nincs rasszizmus."

2012: Vona Gábor szerint: azokat a brüsszeli politikusokat, akik "integrációra oktatnak minket", arra bíztatta, hogy "vigyenek magukkal Brüsszelbe vagy háromszázezer cigányt, integrálják, és csak utána adják vissza őket". Ludányi Zoltán, az Új Magyar Gárda Heves megyei kapitánya Vona beszéde után a cigányságot "embernek nem nevezhető fajnak" titulálta.
Kéz a kézben Jobbik és a Magyar Gárda vs. ,,Nem nagyon lehet már vonulni"

2014: ,,Nem nagyon lehet már vonulni. Komoly büntetésekkel kell számolni. [..] Ha a törvényi keretek lehetővé tennék a működést, újjászervezném a Gárdát. És ha a Jobbik kormányra kerül, újjá is szervezem.

2010: ,,a Jobbiknak és a Gárdának kéz a kézben kellett mennie, mert máskülönben vagy a Jobbikot vagy a Gárdát, vagy mind a kettőt eltaposták volna. Úgy érzem, hogy az idő bennünket igazolt, mert a Jobbik is és a Gárda is folyamatos erősödésen tudott keresztülmenni úgy, hogy egymást segítették."
,,A bárány bőrbe bújt SZDSZ" vs. Jobbik-LMP tengely

2014: ,,Azzal, hogy mi nem csak jobboldali szavazókat szólítottunk meg, új dimenziót hoztunk a közéletbe. Megjegyzem, az LMP is egy ilyen párt, és szerintem Magyarország jelenlegi problémái egy Jobbik-LMP tengelyen szervesebben képviselhetők, mint a társadalmat mérgező töréspontok köré szervező Fidesz-MSZP egyenesen."

2010: ,,Az LMP igenis egy neoliberális párt, amely kiforratlansága okán még mond ilyet is, olyat is, de vezetőinek politikai szocializációja, a szavazóbázisának értékrendje és különösképpen a mögötte álló gazdasági háttér igénye alapján egyértelműen bejósolható, mivé lesz más a politika, amennyiben rajtuk múlik. Az LMP-t arra találták ki, hogy - az MSZP egyre valószínűbb összecsuklása esetén - a Fidesz lehetséges választópártjává építhessék fel. Az LMP pedig kitűnő ,,termék". Ügyes és jól finanszírozott stratégia esetén képes lehet az MSZP és az egykori SZDSZ, MDF neoliberális szavazóinak összegereblyézésére."
Kereszténység vs. transzcendens szellemi egység

2014: ,,Keresem az Istent, de a keresésnek abban a fázisában vagyok, hogy ezt nem templomban teszem. [...] De azt gondolom, a nagy világvallások felett létezik egy őket összekötő transzcendens szellemi egység, igazság. Ennek a felismerése és megélése személyesen is fontos nekem, de a világ pozitívabb jövője szempontjából is egyedül ez viheti előre az emberiséget."

2010: ,,Keresztényi elveket fektettünk le, kifejezetten partnernek és szövetségesnek tekintjük a történelmi egyházakat. Mi vagyunk az egyetlenegy párt, amelyik a hit- és erkölcstant bevezetné a közoktatásban [...] a Jobbik a valódi keresztény párt."

Hát így. Ennyit Vona Gáborról és a Jobbik ,,küldetéséről".

http://spiler.blog.hu/2014/12/16/vona-vs-vona-top-7-jobbik-ellent-mondas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha ezt nem írják alá, Magyarország kész lesz háborúzni (doku
  2014-12-17 20:08:26, szerda
 
  Ha ezt nem írják alá, Magyarország kész lesz háborúzni (dokumentummal)

2014, december 17 - 14:07



Politikai nyilatkozat aláírását kéri a Jobbik a többi párttól, melyben leszögezik: Magyarország nem hajlandó háborúzni a nagyhatalmi érdekekért, mert csakis békére van szüksége.

A Jobbik elkészítette, majd benyújtotta az Országgyűléshez azt a politikai nyilatkozatot, melyben minden magyar politikai erő kijelenti: Az országot semmilyen szerződés nem kényszerítheti arra, hogy háborúzzon, egyúttal hitet tesznek a béke és a semlegesség mellett. A dokumentum benyújtását Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján, az Alfahíren pedig saját maguk is elolvashatják, mit kellene elfogadnia a többi képviselőnek.

Azt, hogy a véres orosz-ukrán konfliktus valójában az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország világhatalmi küzdelmét takarja, ma már szinte nem kérdőjelezi meg senki. Mindez viszont aggodalommal tölti el a Jobbikot, ugyanis álláspontjuk szerint úgy tűnik, a háború nem fog megállni az ukrán határ mögött, hanem az egész térséget fenyegeti. ,,Aggódva figyeljük azokat az eseményeket, hogy az Amerikai Egyesült Államok politikai érdekei mentén hogyan sodródhat bele a háborúba adott esetben több környező ország, vagy akár a NATO is" - fogalmazott.

http://alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2014/12/nyilatk.png

A Vona Gábor, Gyöngyösi Márton és Mirkóczki Ádám által jegyzett nyilatkozat
Olvasáshoz kattintson a képre!

Egyébként ide tartozik az az ugyancsak fontos tény, hogy jövőre a magyar hadsereg fogja biztosítani a Baltikum légterét, így amennyiben ott fegyveres harcok robbannának ki, magyar vadászgépek fogják lőni a - például - orosz csapatokat. Egy ilyen forgatókönyvből viszont jól semmiképp nem jöhetünk ki.

A Jobbik szóvivője történelmi jelentőségűnek nevezte a kialakult helyzetet és a felelősséget, jelezve, hogy szerintük két lehetőség van:

Az egyik, hogy a magyar politika pálcát tör a béke mellett, és semmilyen módon nem lesz hajlandó háborúzni sem orosz, sem amerikai érdekekért,

A másik, hogy kiszolgáljuk a nagyhatalmak igényeit, és magyar vér fog folyni egy olyan célért, amihez a világon semmi közünk nincs.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: Magyarország nem írt alá semmi olyan nemzetközi szerződést, és nem csatlakozott semmi olyan nemzetközi közösséghez, amely előírhatná az ország fegyveres részvételét bármilyen konfliktushelyzetben. Sem a NATO, sem az ENSZ alapokmányai nem szólíthatnak fel tagállamokat arra, hogy vegyenek részt fegyveres konfliktusokban, sőt, éppen ennek ellenkezőjéről szólnak - tette hozzá.

Közölte: Magyarország egyetlen útja a békesség és a semlegesség lehet, ezért ugyan az általuk megfogalmazott, a nemzetközi szerződéseket is figyelembe vevő nyilatkozat jogi értelemben nem állít követelményeket, de egy szimbolikus kinyilatkoztatásnál mégis több, mert morális alapot ad ahhoz, hogy ha eljön az idő, Magyarország képes legyen kimaradni a háborúból.

"Minden lehetséges diplomáciai eszközzel fellépünk а további vérontások elkerüléséért, de jelen nyilatkozatunkkal kijelentjük, hogy Magyarország egyik érintett fél oldalán sem kíván részt venni semmiféle fegyveres konfliktusban."

Teljes terjedelem

,,Ha már egy politikai nyilatkozatot sem mernek támogatni, amely kifejezetten Magyarország békéjéről szól, akkor lényegében azt fogják azok a pártok és politikusaik deklarálni, hogy ők a háború pártján vannak. Reméljük, hogy nem így lesz!" - nyomatékosította a jobbikos szóvivő.

A kedden benyújtott dokumentum támogatását minden parlamenti párttól várják, melyre Mirkóczki szerint akár történelmi alapokmányként is tekinthetünk, ami még idejében szögezi le, hogy magyar katona nem fog semmilyen háborúban részt venni sem az oroszok, sem bármelyik másik fél oldalán.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/ha_ezt_nem_irjak_ala_magyarorszag_kesz_lesz_haboruzni_dokumentu mmal#.VJHTPtABDJY.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.