Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az igazi szeretet - Az 1 Korinthus 13 karácsonyi változata
  2014-12-19 21:12:27, péntek
 
  Az igazi szeretet - Az 1 Korinthus 13 karácsonyi változata

Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel,de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszletrendező.

Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, de a családom felé
nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.

Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt
hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen
veszek részt, a templomi kórusban éneklek,
de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem
értettem meg, miről is szól a karácsony.

A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.
A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát.
A szeretet barátságos az időszűke ellenére is.
A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van.

A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból,hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
A szeretet nem csak azoknak ad, akitől kap is valamit, hanem
örömmel ozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.

A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.
A videó játékok tönkre mennek, a gyöngysorok elvesznek,
a számítógépek elavulnak.

De a szeretet a megmarad.
Ha erre az igaz szeretetre vágysz, nem kell mást tenned, csak ezzel az imával, őszinte szívvel megnyitnod a szívedet Isten előtt...

Úr Jézus!
Beismerem, hogy vétkeztem ellened gondolatban, szóban és tettben. Őszintén megbántam és most bűnbánattal elfordulok mindettől.
Hiszem, hogy meghaltál értem és magadra vetted bűneimet. Köszönöm, hogy ennyire szeretsz!
Most megnyitom az ajtót, lépj be életembe, légy a Megváltóm és tisztíts meg!
Vedd át életem irányítását, én pedig a Tőled kapott erőre támaszkodva egész életemben Neked akarok szolgálni. Ámen!

HISZ - Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata
Link



 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
Jézus imádkozni tanítja a tanítványait
  2014-12-19 18:02:27, péntek
 
  Történt egyszer, hogy miután Jézus befejezte az imádkozást, egyik tanítványa kérte: ,,Uram, taníts minket imádkozni, ahogyan Bemerítő János is tanította a tanítványait!"

2 Jézus ezt felelte: ,,Így imádkozzatok:

Atyánk, legyen megszentelve a neved!
Jöjjön el királyi uralmad,
3 A mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!
4 Bocsásd meg bűneinket,
ahogyan mi is megbocsátunk azoknak,
akik ellenünk vétkeztek!
Ne engedd, hogy kísértésekkel próbára tegyenek bennünket!"

Lukács evangéliuma 11:1-4
Link Link LEGYEN ÖN IS JÓTEVŐ!

Link


 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Két advent között
  2014-12-19 10:21:23, péntek
 
  A történelem nem jelentéktelen történések végtelen sorozata, hanem egy irányított mozgás egy nagy esemény felé. Istennek van időrendje, és Betlehem miatt, tudjuk, hogy hol állunk.

A következő nagy esemény a második eljövetel. Egy szempillantás alatt Krisztus személyesen, látható módon, testben fog visszatérni. Jézus mondta: "ismét eljövök" (János 14:3). A Zsidókhoz írt levél szerzője pedig ezt írta: ,,Amikor pedig majd másodszor is megjelenik, akkor már nem a bűnök terhét hordozza, hanem azért jön, hogy az üdvösség teljességét hozza azoknak, akik őt várva-várják" (Zsidók 9:28, EF).

Ahogy egyszer már eljött, Krisztus újra el fog jönni. De nem úgy fog eljönni, ahogy annak idején eljött.

Csendben jött el Betlehembe. Dicsőségben és kiáltással fog visszatérni. "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az idő, amikor minden halott meghallja a sírokban a Fiú hangját" (János 5:28,EF).

Betlehemben az újszülött Jézus szundikált. Visszajövetelekor ,,amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből" (1 Thesszalonika 4:16).

Első eljövetelét csak néhány ember vette észre. Azonban a második eljövetelekor ,,a Föld minden lakosát összegyűjtik trónja elé" (Máté 25:36, EF).

Betlehemben József jászolba helyezte Jézust. Második eljövetelekor elfoglalja trónját: ,,Az Emberfia vissza fog jönni nagy dicsőségben összes angyalával együtt. Akkor majd leül dicsőséges trónjára" (Máté 25:31, EF).

Most karácsonykor élvezd Jézus első eljövetelének gyümölcseit, miközben várakozással tekintesz második eljövetelére. Két advent között élünk. Az első szolgáljon étvágygerjesztőül a másodikhoz.

,,Isten ígérete szerint azonban Új Eget és Új Földet várunk, ahol igazságosság fog uralkodni" (2 Péter 3:13,EF)

Max Lucado

Áhitatok.hu
Link

 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Kegyelem Nékünk és Békesség Istentől
  2014-12-19 09:47:21, péntek
 
  Rómaiakhoz 5 Link Békességben Istennel

Most tehát Isten elfogadott bennünket a hitünk alapján. Ezért Urunk, Jézus Krisztus által békességben élünk vele. Jézus által kaptunk szabad hozzáférést Isten kegyelméhez, amelyben élünk. Örvendezünk annak, hogy reménységünk szerint részesülni fogunk Isten dicsőségében.

De nemcsak ennek örülünk, hanem a megpróbáltatásoknak is,amelyeket ki kell állnunk. Miért?

Mert tudjuk, hogy ezek türelmes kitartást fejlesztenek ki bennünk. A kitartás eredménye a kipróbált jellem, abból pedig reménység származik, ez a reménység pedig soha nem fog csalódást okozni. Hiszen Isten szeretete betöltötte szívünket a Szent Szellem által, aki Isten ajándéka a számunkra.





Kegyelem

Oly hálás a szívünk drága Mennyei Atyánk, hogy tart még a kegyelem. Köszönjük, hogy Te ilyen türelmes vagy. Türelmesen és szeretettel vársz Uram azokra, akik még nem tartoznak Hozzád.
Várod Uram, hogy megnyissák a szívüket és elfogadják, befogadják azt a szeretetet, amelyet csak Te tudsz adni. Vársz Uram, hogy elhiggyék, mennyire szereted őket is. Vársz Uram, hogy megismertesd velük is a Te drága, Szent, dicsőséges neved.

Tudjuk Atyám, hogy az idő, amikor a kegyelem kapuja bezáródik egyre közelebb és közelebb van. Köszönjük Atyám a végtelen szereteted és a türelmed.

Az Úr sohasem késik el ígérete teljesítésével, bár vannak, akik ezt gondolják. Nem várakoztat bennünket, hanem ő vár ránk türelmesen, hiszen nem akarja, hogy akár csak egyetlen ember is elvesszen. Ellenkezőleg, azt kívánja, hogy mindenki megváltoztassa gondolkozását és hozzá forduljon.

Az Úr Napja közel van! Link


Nem késik el az ígérettel az Úr, ahogy némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.II. Péter 3/9

*******************

Gyönyörű napot és szeretetben, békességben eltöltött hétvégét kívánok mindenkinek


Link


 
 
0 komment , kategória:  Győztes élet  
Az elrejtett élet most
  2014-12-19 09:18:45, péntek
 
  A ti életetek el van rejtve Krisztussal együtt az Istenben. Mikor a Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor majd ti is megjelentek ővele együtt dicsőségben.
(Kol 3, 3-4)

Ebben az életben itt még rejtve van az, ami a legjobb. Az igazi keresztyéneket sokszor teljesen félreértik, bolondnak vagy képmutatónak tartják. "A világ nem ismer minket" - mondja az apostol. Nem olvasható le a hívő ember arcáról, hogy Isten gyermeke. Egyszer majd másként lesz ez.

Akkor Isten és Jézus neve ragyog majd a homlokukon. A belső élet előtör és nyilvánvaló lesz a rejtett dicsőség a megdicsőült testben. - Kérdezd meg magadtól: Van nekem is ilyen rejtett életem?

- Sokaknál csak külső forma a kegyesség. Talán kegyeskedő módon beszélnek, de csak fecsegők, imádságuk is csak az ajkukon van. Hallgatják Isten Igéjét, de olyanok mint az automaták. Hiányzik a szív vonzalma, a bűntől való igazi elfordulás, a rejtett irtózat minden közönséges és tisztátalan dologtól, az igazi fájdalom a gonosszal szemben való engedékenység miatt. Hiányzik a szív igazi vágyódása, hogy mindig tisztább és szentebb legyen, egyre jobban hasonlítson őhozzá.

- Az igazi hívő keresztyének rejtett közösségben élnek az Úrral. Életük belsőleg összenőtt Jézussal. Nem nélkülözhetik a vele való találkozást, szüntelen feltekintenek Urukra. Mindent elébe tesznek, ami éri őket: fájdalmukat, örömüket hozzá viszik.

Sokakban a kegyes külső földi törekvéseket és gondolkozást takar. Az igazi keresztyén ember gondolkozása mennyei. Isten Igéjének hatalmas gondolatai foglalkoztatják őket, és az üdvösség tényein elmélkednek. Gondolataiknak rejtett mozgása nem hiú, álmodozó, egészségtelen elkalandozás. Bengel, Isten egyik hűséges szolgája vallotta, hogy már gyermekkorában valami nagyon fontos változás ment végbe lelkében.

- Ez a rejtett élet lesz egykor nyilvánvaló. Jézus tanítványai ne törekedjenek arra, hogy ezt a kincsüket a világ elé teregessék. Amennyire fontos megvallani az igazságot, olyan elvetni való és veszélyes, ha személyes belső élményeinket kiteregetjük és saját jótetteinket kikürtöljük. - Ahol nincs semmi, ott a dicsőségben sem lesz semmi nyilvánvalóvá. Rettenetes és megdöbbentő csalódás lesz majd, ha az ilyen lelkek belső üressége felszínre kerül és akkor kiderül, hogy egész életükben olyannak képzelték magukat, amilyenek soha nem voltak.

- Legyen az életünk elrejtve Istenben!

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében" c. könyvéből
Link Link Keresztény dalszövegek honlapja

" Úgy fényljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Mát 5,16)

Link

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 698
  • e Hét: 6347
  • e Hónap: 10148
  • e Év: 71449
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.