Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Karácsonyi képeslap
  2014-12-26 11:19:25, péntek
 
  Nagyobb kép Link

.......

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Békés karácsonyi ünnepet
  2014-12-26 11:17:09, péntek
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Ancus karácsonyi képe
  2014-12-26 11:15:30, péntek
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Facebook oldalon kaptam
  2014-12-26 10:51:24, péntek
 
  ..

 
 
0 komment , kategória:  Közösségi oldalak  
Csillogó gyerek szemek
  2014-12-26 10:19:29, péntek
 
  ...... ........... .............



.........



....

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
2014 Parlamenti gyermek karácsony
  2014-12-26 10:06:30, péntek
 
  A gyerekkarácsonyt idén jótékonysági céllal rendezték meg.
1400 gyerek volt vasárnap a Parlament vendége. Játszhattak a Csodák Palotája játékaival, volt kézműves foglalkozás és idegenvezetés is. Idén pályázaton lehetett meghívót nyerni. Azok jöhettek, akik játékot készítettek a Szent László kórházban fekvő beteg társaiknak és voltak gyerekek, akik azért jöhettek, mert nagycsaládban élnek. A parlamenti karácsonyon fellépő művészek a gázsijukat a Szent László Kórházban felépítendő, szülőknek szállást adó apartmanház, a Démétér-ház javára ajánlották fel. A játékokat azonban már most megkapták a beteg gyerekek.
...... .............



Magyarországi és határon túli magyar településekről érkezett, hátrányos helyzetű gyerekek vették át az irányítást jelképesen tegnap az Országház épületében, amelynek kulcsát Kövér László házelnök adta át ideiglenes ,,utódjának".
Zenei programokkal, bűvészműsorral, ismert előadóművészek produkcióival, játékokkal és ajándékkal kedveskedtek annak a csaknem nyolcszáz hátrányos helyzetű gyermeknek, aki részt vett a szombaton megrendezett hagyományos parlamenti gyermekkarácsonyon. A gyerekeket, akik magyarországi és határon túli településekről érkeztek az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett programra, a Parlamentben Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Edvi Péter, a karitatív szervezet vezetője köszöntötte. Kövér László átadta az Országház kulcsát a gyermek házelnöknek és alelnököknek, akik felszólították társaikat, hogy játsszanak, egyenek és igyanak kedvükre, a felnőtteknek pedig kiadták, hogy egész nap teljesítsék a gyerekek ,,parancsait". A fiatalok Magyarország hét nagyvárosából és azok környékéről, a határon túlról Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról érkeztek Budapestre. Kiskomáromi Zsombor, korábbi gyerek házelnök karácsonyi verseket szavalt, majd Hajnóczy Soma kétszeres világbajnok bűvész bemutatóját láthatta a közönség. A Budapesti Operettszínház karácsonyi előadással lepte meg a gyerekeket. A nap folyamán a résztvevők a felsőházi teremben találkoztak Gubás Gabival és zenekarával, a Vadász Teremben a Csodák Palotája kihelyezett attrakcióival játszhattak együtt az Operettszínház fiatal művészeivel. A delegációs teremben Bársony Bálint és zenésztársai hangszerbemutatóval egybekötött zeneóráján vettek részt. A sport iránt érdeklődőket a déli társalgóban ismert sportolók - Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja, Wichmann Tamás kenus, Erdei Zsolt ökölvívó, Fábián László öttusázó, Gergely István vízilabdázó, Kovács Ágnes úszó, Lázár Vilmos és Lázár Zoltán fogathajtók, Partics Katalin öttusázó, valamint Szuper Levente jégkorongozó várták. A dunai folyosón kézműves foglalkozáson, a Gobelin Teremben az Országgyűlési Őrség díszbemutatóján is részt vettek a gyerekek, akiknek vezetett sétán bemutatták az Országházat.
.......


 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Szabolcska Mihály: Betlehemben
  2014-12-26 09:31:04, péntek
 
  Nagyobb kép Link
...... .........


Szikrázó alkonyesti csillagok már
Jelentgették a kora éjet,
Mikor fáradtan Mária és József
Betlehembe megérkezének

Gazdája a vendégfogadó háznak
Kint állt telt háza kapujába
S a szállástkérő vándorokat durván
Továbbkergette, meg nem szánta.

Áldott terhével Mária leroskadt,
Ott közelén a vendégháznak..
És megesett a szíve-lelke rajta
Az istállóbeli szagának

És akkor éjjel nagy fényes csodákkal
Lőn tele az egész természet.
A vendéglő gazdája kínos-ébren
Gyötrődte át az egész éjet.

Nem bírt aludni. A busás bevétel
Valahogy a lelkére lázadt:
Hasztalan számolt, nem tudott olvasni
HARMINC EZÜST PÉNZNÉL továbbat.

S az istállószolgának akkor éjjel
Csodálatos álmai voltak
Kárpitjai a kéklő menny-íveknek
A jászolfákig lehajoltak.

A szarufákról fényözön sugárzott...
A négy fal nőttön-nőtt föl az égnek..
S hajnalra-kelve remegő szivében
Még visszhangzik az angyal-ének,

Az istállót fényes templomnak látja
- Barmai nagy-csendesen állnak ­
És tátja álmélkodva folytatását
Az éjjeli álomtátásnak.

S míg jönnek a pásztorok és a bölcsek
Ó a jászol belső végében,
Maga se tusa, mért, csak boldogan ott
Sír, sír rejtelmes örömében.
 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Betlehemi kis Jézus
  2014-12-26 09:22:42, péntek
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Boldog karácsonyt
  2014-12-26 09:19:34, péntek
 
  .....



...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
December 26. Szent István első vértanú
  2014-12-26 09:11:35, péntek
 
  Abban az időben: István kegyelemmel és erővel eltelve csodákat és jeleket művelt a nép körében. Erre a libertinusok, cireneiek, alexandriaiak, kilikiaiak és ázsiaiak zsinagógáiból némelyek ellene támadtak, és vitatkozni kezdtek Istvánnal. De bölcsességével és a Lélekkel szemben, amellyel beszélt, nem tudtak helytállni. Miközben hallgatták, haragra gyulladtak, és a fogukat vicsorgatták ellene. Ő azonban a Szentlélekkel eltelve fölnézett az égre, látta az Isten dicsőségét, és Jézust az Isten jobbján. Felkiáltott: ,,Látom a megnyílt eget, és az Emberfiát, ahogy az Isten jobbján áll!" Erre ordítozni kezdtek, és befogták fülüket. Egy akarattal rárontottak, kivonszolták a városból, és megkövezték. A tanúk egy Saul nevű ifjú lábához rakták le a ruháikat. Miközben megkövezték, István így imádkozott: ,,Uram, Jézus, vedd magadhoz lelkemet!" Majd térdre esett, és hangosan felkiáltott: ,,Uram, ne ródd fel nekik bűnül!" Amint ezt kimondta, halálba szenderült.
ApCsel 6,8-10;7,54-59

- Szent István (kb. 1 - kb. 37), az első keresztény vértanú. Egyike volt a jeruzsálemi keresztény község első hét diakónusának, akiket a hívők Kr. u. 36-ban az apostolok segédeivé választottak. A jeruzsálemi görög nyelvű zsinagóga elöljárói a szanhedrin elé állították és amikor itt is nyíltan hirdette Jézus istenségét, a csőcselék megrohanta, kihurcolta a városból és agyonkövezte. A kapu, amelyen végső útjára indult, Jeruzsálemben ma is az István-kapu nevet visel. Ünnepe december 26.
...... .........


...... .....


Evangélium:
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, zsinagógáikban pedig megostoroznak benneteket. Miattam helytartók és királyok elé hurcolnak, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor átadnak benneteket a bíróságnak, ne töprengjetek, hogyan és mit mondjatok. Abban az órában megadatik majd nektek, hogy hogyan beszéljetek. Hiszen nem ti fogtok beszélni, hanem Atyátok Lelke szól majd belőletek. Halálra adja akkor a testvér a testvérét, az apa a gyermekét, a gyermekek pedig szüleik ellen támadnak, hogy vesztüket okozzák. Miattam mindenki gyűlölni fog titeket. De aki állhatatos marad mindvégig, az üdvözül.
Mt 10,17-22

Imádság
Ó, Mária, nem találtál szállást Fiad számára? Íme, én a szívemet kínálom neki. Hideg és méltatlan, igaz, de vajon te nem Isten Anyja vagy-e? A kegyelemből mindenható? Minden javak osztogatója? Cseréld ki a szívemet, tedd hasonlóvá a tiédhez!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 433 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10920
  • e Hét: 22550
  • e Hónap: 55704
  • e Év: 289451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.