Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
BUÉK 2015 - Zenében
  2014-12-29 21:00:06, hétfő
 
 







BUÉK 2015 - Zenében


Happy New Year ! From All Delivered - 2015

Link



BOLDOG ÚJ ÉVET - 2015

Link



Happy New Year! - 2015 /Zene: Andre Rieu /

Link



MERRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR - 2015 /Celine Dion/

Link



Boldog Új Évet! - Happy New Year 2015
/Csondor Kata : Fényből szőtt új világ/

Link



BUÉK 2015

Link



B.U.É.K. - 2 0 1 5 /ABBA/

Link



Happy New Year ! From All Delivered 2015

Link



Happy New Year 2015! - ENYA

Link



Merry Christmas and Happy New Year



Link



MA ÉJJEL TÁNCOLOK VELED - HAPPY NEW YEAR

Link



Boldog Új Évet Magyarország! Liszt Ferenc: Magyar Rapszódia

Link



Happy New Year (ABBA)

Link



BUÉK 2015

Link



Great Love Song & New Music Video: I'll Never Know *Happy 2011!

Link



An nou fericit! Happy New Year! Bonne année! Felice Anno Nuovo!

Link



Boney M-Calendar Song

Link



New Year's Eve 2009

Link








BUÉK 2010.- Most kezdődik a tánc /Mulatós/

Link



BUÉK!

Link



Happy New Year 2015

Link



ABBA Happy New Year 2011

Link



Feliz Natal e Feliz 2011 - Enya

Link



Újévi kívánságok - Enya: May It Be - PPs /+egyéb/

Link



Bon Noel et Tres Bonne Année 2011



Link



joyeux NOEL et bonne année 2011

Link



Joyeux Noel 2010 & Bonne Année 2011

Link



RUTUBE.fr : Jingle Bells Joyeuses fetes 2010-2011

Link



Merry Christmas 2010 and Happy New Year 2011

Link



Happy New Year 2015 Poem Video ecard

Link



Újévi köszöntő 2012

Link



Boldog Új Évet Kívánok

Link



Újévi jókívánság

Link



Recept a következő évre

Link















 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
A virslivásárlás tíz pontja
  2014-12-29 19:15:02, hétfő
 
 







A VIRSLIVÁSÁRLÁS TÍZ PONTJA


Közeleg a szilveszter, és jó virslit venni sajnos elég nehéz feladat. Tíz pontba szedtük össze az alapszabályokat.


Készül a virsli / Fotó: Polyak Attila - Origo





1. Olcsó virslinek híg a leve

Azt senki se hiheti el, hogy készülhet jó virsli nagyságrendekkel olcsóbb kilónkénti áron, mint a hús, amit tartalmaznia kellene. Ezért kerüljék a párszáz forintos, virslinek kinéző tárgyakat, rengeteg adalékanyagot és vizet tartalmaznak hús helyett.
2. Sajnos a drága virslinek is lehet híg a leve

A drága virslik között is rengeteget higítanak szójával és adalékokkal, de egy szebb csomagolás, és kész az átverés. Az összetevők alapján vásároljon, ne bízzon a drága virslikben sem!
3. Mindig olvassa el az összetevőket!

Akármilyen árban van a termék, keresse meg a csomagoláson az összetevők listáját és az alapján döntsön.


Mindig olvassa el! / Forrás: Táfelspicc





4. Keresse a hústartalmat!

Ha már megvannak az összetevők, ellenőrizze a hústartalmat. Minél magasabb, annál jobb terméket tart a kezében. Szerencsére hiperekben is kaphatók már több gyártó 80% hústartalom körüli-feletti, kifejezetten ehető termékei. (A törvény minimum 40% hústartalmat ír elő. Az élvezet és a minőség 80% körül kezdődik. Ezt a különbséget most próbálják meg megemészteni.)


84%, az már bíztató. / Forrás: Táfelspicc





5. Kerülendő adalékanyagok egy virsliben

Ha már megvannak az összetevők, ellenőrizze, a termék tartalmazza-e az alábbiakat. (A virslik sajnos rengeteg adalékanyagot tartalmaznak, még a jobbak is. A legjobbak nem.):
szója
mechanikusan szeparált hús (hogy mi az, arról itt olvashat bővebben)


Czimmerék biatorbágyi pultja a híres húskenyerekkel és virslivel / Forrás: Táfelspicc





6. Keresse a manufaktúrát!

Több hentes készít saját virslit, nem egy zseniálisat. Tavalyi cikkünkben feltérképeztük őket.

7. A szép jelző nem garancia

A békebeli, nosztalgia, mangalica fogalmak nem szerepelnek a Magyar Élelmiszerkönyvben, jelentésük törvényileg nem körülhatárolt. Mindig olvassák el az összetevőket!

8. A bőrös -műbeles- virslik általában jobb minőségűek

9. Óvatosan a baromfivirslikkel!

Bár a baromfivirslik jellemzően az olcsóbb árkategóriában jelennek meg, az adalékanyagok túlzó használata és a törvényi minimumot pont elérő hústartalom jellemzőbb rájuk. Mindig olvassák el az összetevőket!


40% hústartalom. Pont, mint a törvényben / Forrás: Táfelspicc





A csirke ráadásul bajt is hoz ránk ilyenkor
A virsli feltalálása Johann Georg Lehner nevéhez fűződik, aki a frankfurti céhek szabályai elől (amelyek tiltották a sertés és marhahús keverését egy termékbe) Bécsbe ment, ott nyitott üzletet, és elkészítette a virslit, amely kétféle húsból - sertés és marha - készült, juhbélbe töltött és enyhén füstölt áru volt. A bécsi virsli őse, a frankfurter Würstchen - enyhén füstölt, csak sertéshúsból készült, juhbélbe töltött virsli - egy 1860 óta eredetvédett termék, kizárólag a Frankfurt körzetében, megadott alapanyagokból és módszerrel készített terméket lehet így nevezni.

A virsli az egész Monarchiában gyorsan népszerű lett, innen is eredhet a városi szilveszteri menübe kerülése. A virslifogyasztásnak nincsenek paraszti hagyományai, hiszen eleve az iparosodással párhuzamosan, mindössze kétszáz éve megjelent termékről van szó, viszont mivel sertéshúsból készült, kompatibilis volt a sertéshús újévi fogyasztását szorgalmazó hagyományokkal. Ugyanis, aki baromfivirslit vásárolna szilveszterre, az nagyot hibázik, jóllehet, 2011-ben hazánkban értékesített virsli 58 százaléka baromfivirsli volt. A baromfifogyasztás szilveszteri elkerülésére int a hagyomány, mert a csirke elkaparja a szerencsét, cserébe a disznó kitúrja, ezért - és a szezonalitás miatt - volt a paraszti szilveszteri menü része a disznótoros.

10. Készítse el maga!

Ronda, de nagyon finom a házi virslink. / Forrás: Táfelspicc





Ne vacsora közben nézd meg! - Így készül a virsli
/Aki virsligyárban dolgozik, az utálja a virslit?!/







Link














 
 
1 komment , kategória:  Süssünk - Főzzünk  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1474
  • e Hét: 12552
  • e Hónap: 35040
  • e Év: 212915
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.