Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Pompei egy napja
  2014-12-03 18:15:20, szerda
 
 


Link

Pompei egy napja: Link - drámai pillanatok!!!




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Az újszülött-gyilkosságokat Európának el kell ítélnie
  2014-12-03 18:10:49, szerda
 
 


Link

PETÍCIÓ: Link

Kedves Mária!

Minden évben megtörténik, hogy egy-egy gyermek túléli az abortuszt, amit a várandósság 20. hete után végeznek. Az esetek nagy részében a születést (abortuszt) követően magukra hagyják őket segítségnyújtás nélkül, míg órákon keresztül küzdenek az első lélegzetvételért. Esetenként halálos injekcióval oltják ki az életüket, vagy megfojtják őket mielőtt szerves hulladékként a kukába kerülnének.

November 19-én az Európa Tanács emberi jogi biztosa bejelentette, hogy az újszülött-gyilkosság nem tartozik a kompetenciái közé, ezért elutasította a témával foglalkozó civil szervezetekkel történő találkozást. Júliusban a Miniszteri Bizottság sem hozott döntést ebben a kérdésben. Szólítsuk fel az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlését, hogy ítélje el ezt az embertelen gyakorlatot!

http://citizengo.org/hu/14044-az-ujszulottgyilkossagokat-europanak-kell-itelnie

November 1-én négy civil szervezet (a Nemzetközi Katolikus Gyermekiroda, a Katolikus Nőszervezetek Világuniója, a Katolikus Családszervezetek Európai Federációja és a Jog és Igazság Európai Központja) találkozót kért Nils Muižnieks úrtól, az Európa Tanács emberi jogi biztosától, hogy átadjanak részére egy dokumentumot, amely bemutatja az abortuszra szánt, de élve született, majd magukra hagyott gyermekek sorsát.

A tényeket hivatalos adatok és szülésznők vallomásai hitelesítik. Egy, a British Journal of Obstetrics and Gynaecology brit szülészeti és nőgyógyászati szaklapban megjelent tanulmány szerint a várandósság 23. hetében világra jött gyermekek túlélési esélye 10%.

Orvosi segítség nélkül hagyni őket meghalni, vagy szándékosan kioltani az életüket, csak azért, mert nem kívántként jöttek világra, embertelen dolog. Ezért szerettek volna a szervezetek találkozni az emberi jogi biztossal. Tudnia kell erről a gyakorlatról, és újra meg kell erősítenie, hogy az emberi jogokkal összhangban minden élve született embernek joga van az élethez, a megfelelő és az életben maradáshoz szükséges egészségügyi ellátáshoz tekintet nélkül a születése körülményeire.

http://citizengo.org/hu/14044-az-ujszulottgyilkossagokat-europanak-kell-itelnie

De a biztos visszautasította a találkozót arra hivatkozva, hogy "ezek a kérdések nem tartoznak a hatáskörébe". Ugyanakkor január 15-én nyilvánosan állást foglalt a gyermek nemének megválasztása miatt végzett abortuszokkal kapcsolatban, azok büntetőjogi tiltása mellett érvelve. Emellett az idén 25. évfordulóját ünneplő Nemzetközi Gyermekjogi Egyezmény is említi, hogy "a gyermeknek, figyelemmel fizikai és szellemi érettségének hiányára, különös védelemre és gondozásra van szüksége, nevezetesen megfelelő jogi védelemre, születése előtt és születése után egyaránt."

http://citizengo.org/hu/14044-az-ujszulottgyilkossagokat-europanak-kell-itelnie

Egy parlamenti képviselő felszólalása kapcsán már júliusban felmerült a kérdés, de a 47 tagállamot tömörítő Európa Tanács Miniszteri Bizottsága nem tudott megegyezni a szükséges lépéseket illetően, amivel "garantálja, hogy minden, abortusz során élve született magzat megkapja az őt megillető orvosi segítséget - mint minden élve született emberi személy - az Emberi Jogok Európai Egyezménye alapján". Félve a késői abortuszoknak nevezett beavatkozás (az újszülött-gyilkosságok ezen formája) megkérdőjelezésétől, egyes kormányok visszautasították az így született gyermekek jogainak nyilvános elismerését.

Az emberi jogi biztos elutasító válasza és a Miniszteri Bizottság tehetetlensége annak megerősítésében, hogy minden újszülöttnek joga van az élethez és az orvosi segítségnyújtáshoz, egészen megdöbbentő. Egyenlő az újszülött-gyilkosságokba és az embertelen bánásmódba való hallgatólagos beleegyezéssel.

Már csak az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése maradt. Ők talán elég bátrak ahhoz, hogy szembenézzenek a kérdéssel, és ellensúlyozzák a biztos és a Miniszteri Bizottság hiányosságait.

E célból a Jog és Igazság Európai Központja (ECLJ) hivatalosan is a Parlamenti Közgyűlés elé terjeszti a kérdést petíció formájában (a Közgyűlés Eljárási Szabályzatának 65. pontja alapján). Ezen eljárás értelmében minden állampolgár kérheti az elnöktől egy napirendi pont beillesztését.

Annak érdekében, hogy minél nagyobb súllyal kérjük a Közgyűlést, a Jog és Igazság Európai Központja (ECLJ) kéri, hogy minél többen írjuk alá ezt a petíciót. Csatlakozzon Ön is, hogy véget vessünk ennek az embertelen gyakorlatnak!

http://citizengo.org/hu/14044-az-ujszulottgyilkossagokat-europanak-kell-itelnie

Üdvözlettel:

Frivaldszky Edit

és a CitizenGO csapata

U.i.: A CitizenGO (ejtsd: "szitizengo") mindenki számára ingyenesen biztosítja a petíciók indításának lehetőségét a http://www.citizengo.org/hu/peticio-inditasa oldalon keresztül. Alapelveinket és eddigi petícióinkat megtalálja a www.citizengo.org/hu oldalon.

------

A CitizenGO aktív polgárok közössége, akik célul tűzték ki az emberi élet, a család és a szabadság védelmét világszerte. Ha szeretne többet megtudni a CitizenGO-ról, kattintson ide vagy kövessen minket a Facebookon vagy Twitteren.

Ezt az üzenetet kincsesne@t-online.hu részére küldtük. Ha szeretne leiratkozni a levelezőlistáról, kattintson ide.

Amennyiben kapcsolatba szeretne lépni velünk ne erre az e-mailre válaszoljon, hanem a http://www.citizengo.org/hu/contact oldalon keresztül keressen minket!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
További szép napot kívánok mindenkinek!
  2014-12-03 18:08:26, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Arthur Schopenbauer: ...a legtöbb társaság olyan
  2014-12-03 18:07:29, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
December 03.-04.
  2014-12-03 18:05:20, szerda
 
  December 03. szerda - 04. csütörtök
Csillagbölcsesség

A gyógyításnak kiemelt ideje ez a mostani - a Nap, a Merkúr és a Vénusz is gyógyító erőkkel halmoznak el.




Link

December 03. szerda - 04. csütörtök

A szerdai nap a felkészülés jegyében telhet a csütörtöki áttörésekre.

Ezekben a napokban, különösen csütörtökön, nagyon tiszta információkat, sugallatokat kaphatunk, ami mindent megmagyaráz az adott helyzetünkben. Rálátásunk nyílik fontos életterületek működésére, csupa energetizáló, inspiráló erőt és élményt küldenek az égiek.

Ha új dolgokat szeretnénk megismerni, kisiklott helyzeteket akarunk megoldani, ha újítani akarunk életünkön, frissíteni energiáinkon, vagy különleges programot tervezünk, akkor ehhez a csütörtök este kiválónak mutatkozik.

Szerdán a Hold a Bika jegyébe lép, termékeny, stabilizáló erőket mozgat.

Álmaink az elmúlt megélések összegzése után egy új minőség felé való elindulásról szólnak, utat mutatnak.

Ma legtöbbünknek a csendes kivárás ideje van, érzékelésünkön keresztül megkapjuk a kellő útmutatást a következő időszakhoz.

Tudatosulhat bennünk, merre érdemes tovább haladni, hogyan cselekedjünk a továbbiakban.

Csütörtök fontos fordulatokat, felismeréseket hozhat. A Merkúr délelőtt áll együtt az Antares csillaggal, a Skorpió szívével.

Gondolati szinten teljes átalakulásnak van ideje, nagyon mélyen érthetjük meg, milyen az, amikor mindent a szeretet éltet és mozgat. Szavainkba is ezt az erőt tudjuk rejteni, ugyanakkor a mai beszélgetésekben is a teljes átfordulás érzékelhető.

Ha felismertük, milyen egót építő, önző, vagy félelmet erősítő, életben tartó minőségek élnek bennünk, azt most tudjuk átmosni a szeretet gyógyító életerejével.

A gyógyításnak kiemelt ideje ez a mostani - a Nap, a Merkúr és a Vénusz is gyógyító erőkkel halmoznak el. A Vénusz lassan már a Skorpió fullánkját közelíti, így az érzelmi kapcsolatok és a nőiség gyógyításában fontos, mély átalakulások zajlanak.

A mostani érzelmi élmények, párkapcsolatban megélt történések és beavatások késztetnek arra, hogy szembesüljünk saját magunkkal és tanulva a múltból, felismerjük a bennünk működő ösztönöket és az esetleges, önmagunkat vagy kapcsolatainkat pusztító minőségeket uralni kezdjük.

Érzelmileg lelkesítő, bizalmat, önbizalmat, hitet adó élmények sora jöhet most, ugyanakkor arra is serkentenek égi segítőink, hogy szabadon letegyük az eddig cipelt súlyokat, nem passzívan várva arra, hogy ,,majd jobb lesz", hanem aktívan cselekedve.

Csütörtökön éjfélre a Mars a Vízöntő állatövi jegyébe lép, a Sas (Turul) csillagai alatt. A férfi minőség tisztulása a lelki szinteken megkezdődik.

Egy nyitottabb, könnyedebb, de energikus időszak jön, új és erőt adó felismerésekkel, óriási szellemi erővel.

Az akarat mostantól mindannyiunk számára a karmatisztításra, a tiszta, szabad létezésre és az önzetlen segítségre irányul, kinek így, kinek úgy.

Zentai Anna

Angyalforrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
SENECA:A barátság záloga
  2014-12-03 18:00:34, szerda
 
 


Link

Mi édesebb annál, hogy van barátod, akivel úgy beszélhetsz, mint tenmagaddal? Teljes odaadással kell hát óvni e ritkán föllelhető kincset, mert az igaz barátságban: a kettő egy, olyan Ő, mintha önmagunk lenne.

Vannak emberek, akik csupán azért, hogy jó szándékukat szép tettekkel bizonyítsák, rosszat kívánnak a barátjuknak. Az ilyen azt mondja az istenek füle hallatára: ,,Essen rút csapdába, fonjatok köréje hálót, hogy én kibogozhassam. Zúduljon rá az ellenség csapása, amelytől egyedül én menekíthetem meg."

Mit kíván az ilyen ember a barátjának? Semmi mást, csupán a saját jótéteményének keres otthont szíve közeli kapcsolataiban.

Miért hívnád barátod házára Neptunusz villámait, mondd, miért? A legrosszabbat kéred, hogy a legjobbal jutalmazhasd?

,,Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható" - hányszor idéztem már, ám egyesek mégis azon mesterkednek, hogy az istenek haragját maguk ellen fordítsák.

Minden kívánságod, melyet az istenekhez küldtél - meghallgattatnak, s ahogy a kívánságokkal rendben történni szokott: mindaz, amit a barátod házára kértél, a te házadat fogja elérni.

Kívánj inkább barátodnak jó sorsot, melyben a szegénység, a betegség, minden ármány és csapás házát elkerüli; kívánj barátodnak szép jelent, ne csupán szép jövendőt. Helyezd őt magad elé kívánságaid sorában, mert aki a barátság zálogát - a szívét - már neked adta, többet érdemel nálad: mindazt, amit magadnak kérnél a hatalmas istenektől, neki szánd, neki kérd.

Mennyit ér egy szív a barátság mérlegén, amely a nemes élet záloga - ha ismered értékét, tudni fogod az árát.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Kandi kamera
  2014-12-03 17:58:53, szerda
 
 


Link

Kis humor: Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Barta Évi: A Békesség és Bodogság követei
  2014-12-03 17:57:33, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Dianne Robbins: Az óceán legmélyebb részeiről
  2014-12-03 17:55:16, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Feketéné Lendvay Katalin: Mint a FÖLD
  2014-12-03 17:54:32, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 615 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2848
  • e Hét: 6284
  • e Hónap: 17298
  • e Év: 123442
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.