Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Két bekezdés arról, mit gondol a Fidesz-KDNP a világról
  2014-12-04 20:59:03, csütörtök
 
  Két bekezdés arról, mit gondol a Fidesz-KDNP a világról

propeller.hu, 12:45

Tegnap kezdődött a boltok vasárnapi zárva tartásnak parlamenti vitája - stílusosan este tíz órakor, hiszen a politikus akkor is kezét-lábát töri ám. A KDNP eszement ötletét már a Fidesz is támogatja, és, hogy mennyire világtalan félnótások avatkoznának az emberek életébe, azt az alábbi két bekezdés tökéletes mutatja. Shopizás helyett erősödő társadalmi kapcsolatok, az internet egy nagy kocsma, a gyerek meg majd legalább nem gépezik, amikor sokkal hasznosabb a családdal a kertben hátrafelé nyilazni.

A nagy megállapításokat azonban így sem kellett mellőznünk. Kezdésképp például Harrach Péter azzal mutatta be a törvényjavaslatot, hogy "a szabad vasárnap lehetővé teszi a társadalmi kapcsolatok ápolását", valamint azzal, hogy szerinte a javaslat nem a vasárnapi vásárlást kívánja korlátozni, hanem a munkavállalókat védi. Szót ejtett arról is, hogy sokan a neten mondtak véleményt a KDNP tervéről: szerinte a virtuális világot sokan kocsmának tekintik, ahol átordibálnak a szomszéd asztalhoz.

Tállai András államtitkár azt elismerte, hogy ha valaki vasárnap úgy töltené együtt az idejét a családjával, hogy boltban vannak, akkor az számára érdeksérelem. Szerencsére erre is talált megoldást: annak az embernek "más programot kell találnia, neadjisten azt is a családdal együtt". Ami már csak azért is jó lehet, mert - mint Bányai Gábor fideszes vezérszónoktól megtudtuk - minél több időt töltünk el gyerekeinkkel, annál értékesebb emberek lesznek belőlük, nem a tévé, a számítógép előtt töltik az idejüket.

http://propeller.hu/itthon/3029620-ket-bekezdes-arrol-mit-gondol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letartóztatták Kokó bátyját Németországban?
  2014-12-04 20:47:19, csütörtök
 
  Letartóztatták Kokó bátyját Németországban?
2014, december 3 - 21:35



Letartóztatták Kovács Kokó István testvérét Németországban embercsempészet miatt - közölte a Blikk.

A 45 éves K. Gyulára és bűntársaira a rendőrök nagyjából egy hónappal ezelőtt csaptak le, amikor társaival szír állampolgárokat próbált meg becsempészni Németországba - írta a Blikk. A lap szerint az olimpiai bajnok ökölvívó bátyját Traunstein városában őrzi a hatóság.

A nyomozás embercsempészet miatt indult néhány hónappal ezelőtt. A német rendőrök egy ideje már figyelték a magyar bűnbandát, míg végül tetten érték őket. A gyanúsítottak négy autóval szállították a szíreket, az osztrák határnál viszont várt rájuk háromtucatnyi német rendőr. Azonnal kivették a kocsisorból a magyar rendszámú autókat, amelyeket ott helyben lefoglaltak. Az utasokat, K. Gyulát és társait elvitték - tette hozzá a beszámoló.

Egy német rendészeti forrás szerint a banda nagyjából 2-300 eurót, azaz 60-90 ezer forintot kért fejenként a javarészt szír emberektől, hogy becsempésszék őket az országba.

Kokó testvére, Gyula nem először kerül rácsok mögé, 2010-ben azért körözte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, mert nyolc társával betört egy gyáli család otthonába, ahol törtek-zúztak, a házigazdát megfenyegették, az autója gumiját is kiszúrták egy elszámolási vita miatt - írták.

Blikk.hu nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/letartoztattak_koko_batyjat_nemetorszagban#.VH_xrZXcsmA.faceboo k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keményen kiosztotta Juhász a "sziporkázó" köztévést
  2014-12-04 20:31:09, csütörtök
 
  Keményen kiosztotta Juhász a "sziporkázó" köztévést

2014. december 04., csütörtök, 09:30 Utolsó frissítés: 10 órája

Szerző: hvg.hu



Juhász Péter az m1 Ma Reggel című műsorában a vagyonnyilatkozatáról szóló beszélgetés helyett inkább teljes erőből nekiment Rogán Antalnak, a korrupciónak és a műsorvezető Fábián Barnának is. Az m1 bár minden más reggeli interjút igen, a Juhásszal készültet fél 10-ig nem tette közzé a honlapján, de itt megnézheti!

A vagyonnyilatkozata és az azzal kapcsolatos összeférhetetlenségi eljárás miatt hívták be Juhász Pétert, az Együtt-PM politikusát az m1 Ma Reggel című műsorába, a politikus azonban lerohanta a műsorvezető Fábián Barnát. Az m1 reggel fél 10-ig nem tette közzé a honlapján a politikussal készült beszélgetést, bár más reggeli interjúkat igen, a cikkünk végén azonban megtekintheti!

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy Juhász vagyonnyilatkozata alapján a politikusnak nincs se foglalkozása, se jövedelme, se megtakarítása, csak adóssága, ezért Böröcz László V. kerületi fideszes alpolgármester összeférhetetlenségi eljárást indított ellene, mondván: a vagyonnyilatkozat valótlan. Az m1 eredetileg ezért hívta be Juhász Pétert, a riporter Fábián Barna kérdésére azonban Juhász Rogán Antal és Portik Tamás kapcsolatairól kezdett beszélni, de hozzátette, hogy a bejelentés pillanatában valóban nem volt más jövedelme, mint az önkormányzati képviselőségből származó jövedelem.

"Vannak így emberek Magyarországon, hogy keveset keresnek és nincsen megtakarításuk. Ezek az emberek sokszor éhesen ébrednek reggel, csak hogy a tegnapira térjek vissza, tehát azt is feltehetné a tegnapi sziporkája után ugyanilyen logikai alapon, csak hogy visszatérjünk a tegnapi sziporkájára, hogy ha nincs pénze, nem éhes, akkor ha nincs pénze, akkor nem lop?" - mondta Juhász Fábián Barnának arra utalva, hogy a szerda reggeli adásban a műsorvezető Harrach Péternek a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban azt mondta, hogy egy felmérés szerint sok gyerek nem azért nem reggelizik, mert nincs pénzük, hanem "mert nem éhes".

Fábián visszautasította Juhász kijelentéseit, és közölte, ő nem sziporkázott, mert "nem sziporkázunk azzal, aki éhezik".

"A kollegáim nem mondták, hogy nem erről?" "Nem zavarja, hogy tennék fel kérdést?" "Ez egy műsor, ahol én szoktam kérdezni" - próbálkozik Fábián Barna a közel 7 perces interjú során, de Juhász a továbbiakban kitér arra, hogy az elmúlt 8 év alatt eladták az V. kerületi ingatlanvagyon harmadát, és hogy reméli, hogy fog vizsgálat indulni ez ügyben is.

A beszélgetés végén Fábiánnak végül sikerül egy kérdést feltennie, nevezetesen azt, hogy Juhásznak "hogyhogy nincs semmije 44 évesen?" A politikus erre azzal vágja ki magát, hogy amikor jól keresett, akkor is civil mozgalmakba ölte a pénzt, de az MTV-nek különben sem azzal kellene foglalkoznia évi 77 milliárdból, hogy hogy lehetséges, hogy neki nincs lakása, hanem inkább azzal, hogy kik és hogyan "lopják szét a közvagyont".


http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141204_Kemenyen_kiosztotta_Juhasz_a_sziporkazo_k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árnyékos ünnepváró
  2014-12-04 17:58:34, csütörtök
 
 
2014. dec 04.

Árnyékos ünnepváró


írta: Edgar Swan

Mint minden évben, idén is lesz karácsony. Úgy értem, hamarosan el fog jönni az a nap, amelyet így hívunk. A vallási jelentésén túl sok mindent jelenthet. A nem hívők számára is ünnep. Egy kis megnyugvás, békesség. Összabújás, beszélgetés a gyertya körül. Kicsit kevesebb zaj, több türelem, egy cseppnyi emberség.

Talán.

Már nem lehet úgy bekapcsolni a televíziót, hogy ne ömlene ránk az ünnepi dalok sokasága, nem mehetünk úgy el egy üzletbe, hogy ne noszogatnának vásárlásra a kirakott kellékek. Halomban áll a szaloncukor, dagi Mikulásokat kerülgetünk, akció akciót ér.

Ezeket látjuk, de van, amit nem látunk. Pontosabban sokan, akik szerencsésebb helyzetben vannak, nem látják. A legszerencsésebbek nem is hiszik el. Van olyan politikus, aki szerint "túlmisztifikálják a szegénységet".

Röpködnek a számok és a cáfolatok. A kormány és az ellenzék vitázik azon, valójában mennyi szegény van az országban. Egyáltalán, van-e szegény az országban.

Közeledik a karácsony.

A gyermekszegénység soha nem volt ilyen mértékű, mint most. Egész falvak élnek a legmélyebb nyomorban. Az ország (igen, az ország) 7 éves kor alatti gyermekeinek 42,4 százaléka él komoly nélkülözésben.

Ha valaki a tényleges, vagy viszonylagos jólétből betéved egy olyan faluba, ahol a munkanélkülség csaknem 100%-os, az csodát láthat. Láthatja, hogy emberek élnek úgy ma, magyarországon, hogy rongyokkal fűtenek. Alapvető létfeltételek nélkül, állat módjára "élnek".

Egyre gyakoribb, hogy macska, vagy kutyahús kerül az asztalra.

Közel 3,5 millió ember él szegénységben. Különös gondolkodásúaknak jelzem: ennyi cigány NINCS az országban.

Mondok példákat: anyám 83 éves. Ő, mint sokan a korosztályából úgynevezett "háztartásbeli" volt. Nevelte a gyerekeket, megtermelte a kertben a család szükségletét, gondoskodott a háztartásról, állatokat tartott. Lényegében önellátó gazdálkodást folytatott. Akinek (mint neki) nincs 20 év igazolt munkaviszonya, nem kap nyugdíjat. 15 ezer forint "méltányossági nyugdíjkiegészítést" kaphat. Mindkét térdében protézis, ezért kaphat közel 20 ezer forint fogyatékossági ellátást. A "szociális étkeztetés" minimum fizetendő összege napi 250 forint, plusz a szállítási díj, ami havi 5000 forint. Kérhető szociális gondozó segítsége, ez óránként minimum 180 forint. Idősotthonban való elhelyezés 87.600 forint, ebben az alap gyógyszerek vannak benne. Ezt vagy a gondozást igénylőnek, vagy egy családtagnak vállalnia kell. Az én anyám biztonságban van. Az az idős ember, akinek nincsen senkije, vagy nem tudják segíteni, mert nincs miből? Velük mi a helyzet?

Egy óvónő ismerősöm egyedül neveli a 3 gyermekét. A bevétele fizetés+családi pótlék+gyerektartás nem éri el a havi 150 ezer forintot. Évente egyszer tud egy dinnyét venni a gyerekeinek. Folyamatos csúszásban van a rezsiszámlákkal. A lakás lepusztul, mert nincs pénz a szükséges karbantartásra, felújításra. A zuhanytálca lyukas, a falak penészednek, mert beázik a tető. Ha a nagykamasz fiú megeszi a hűtőben talált 6 szelet olcsó parízert, az ismerősöm elsírja magát, mert a másik két gyereknek már csak üres kenyeret tud csomagolni.

Miért vállal gyereket az, aki nem tudja megfelelő módon eltartani? Mert 5-10-15 éve még el tudta tartani. 5-10-15 éve volt munkája. Tudta fizetni a lakás törlesztőjét. Most merre tovább?

Aktív korúak: Ha a megelőző 3 évben legalább 360 napig volt munkaviszonya, akkor jogosult az álláskeresési járadékra. Ennek időtartama attól függ, mennyi ideig volt munkaviszonya, minimum 36 maximum 90 napig jár a támogatás. Összege részben a keresetétől függ, de a minimálbért nem haladhatja meg. Ezután jön a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (munkanélküli segély) 22.800 forint, egy családból egy segélyezett lehet.

A munkanélküliek körülbelül 44,5 %-a jogosult valamilyen pénzbeli juttatásra: 10 %-uk álláskeresési járadékot kap, 34,5 % pedig szociális alapon kap támogatást. A maradék 55,5 %-nak semmiféle ellátás nem jár.

A közmunkáért maximum havi 50 ezer forint körüli összeg kapható. Jellemzőbb a 4-6 órás foglalkoztatás, 23-36 ezer forintért. Közmunka mellett nem jár egyéb támogatás.

A normál munkaerőpiacon is jellemző a részmunkaidős foglalkoztatás. A fizetések egy 4 órás munkaviszony esetén 40-45 ezer forintra tehetőek.

A közmunkások száma 200 ezer fő fölött van.

Beláthatatlan, mennyien tűntek el a rendszerből, akik nem láthatóak a statisztikákban és teljesen ellátás nélkül maradtak.

A statisztikák a munkavállalók közé sorolják a közmunkásokat, a rész-közmunkásokat (1 munkahelyre 2 munkavállaló), a 4 órás munkaviszonyban dolgozókat (1 munkahelyre 2 munkavállaló), mindazokat, akik akár csak 1 napot is dolgoztak az év folyamán és a külföldön dolgozók jókora részét.

A statisztika szépen kozmetikázott adatai mögött emberek éheznek.

Gyerekek éheznek. Rengeteg gyerek.

2013-ban magyarország 920.2 millió eurót fizetett be az Unió költségvetésebe.

2013-ban magyarország 5909.8 millió euró támogatást kapott az Unió költségvetéséből.

Miközben stadionok, szobrok, szökőkutak épülnek milliárdokért, óvodások összeverekszenek egy falat kenyéren.

Miközben csillognak a drága ékszerek a közpénzből fizetett közszolgákon, idős emberek kénytelenek a szemétben élelmet keresni.

Miközben politikusok és hozzájuk közel álló rokonok, barátok családi összefogással százmilliós ingatlanokat vásárolnak, a kilakoltatott embereknek még a híd alatt sem szabad élniük, mert büntethető. Hiszen az a "köz" tulajdona.

Tilos hullot ágat gyűjteni. Megfagyni az otthonodban nem tilos.

Tilos közterületen hullott gyümölcsöt szedni.

Éhen halni nem tilos.

Tilos közterületen, életvitel-szerűen tartózkodni.

A Dunába ugrani nem tilos.

Az önkormányzatok (állítólag) informális utasítást kaptak (természetesen egy önkormányzati dolgozó sem meri vállalni az arcát, nevét) arra, hogy decemberben nem adhatnak ki engedélyt ételosztásra. A kormány nem akarja látni a kígyózó sorokat. Mert kínos. Tavaly is kínos volt. Most elméletileg ez megoldott, a kijelölt területeken. Gyakorlatilag nem tudni pontosan.

Az Alkotmány eltörlésével, az állam kötelezettsége a szociális biztonság megteremtésére, megszűnt.

Az Alaptörvényben az állam törekszik ennek megteremtésére, de nem kötelessége. Ha sikerül, jó, ha nem sikerül...

A 3 év alatt kivezetni tervezett segélyek, a családi pótlék feltételekhez kötése becslések szerint 4-500 ezer gyermek minimális létfenntartását teszi zárójelbe.

A rendszeres szociális segély, a lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési támogatás az önkormányzatokhoz kerül. Kérdés, melyik önkormányzat minek alapján dönt a pénzek elosztásáról. Az is kérdés, lesz-e ezekre fedezet.

Dübörög a gazdaság, jól teljesítünk, kikérjük magunknak, megvédjük a függetlenségünket, tiszteletet követelünk.

A politikusoknak joga van a magánvagyonhoz, nem szabad nyíltan vagyont fitogtatni, mert az bosszantja a népet, a gyerekek fele azért nem reggelizik, mert ez a szokás a családban.

Oroszország a barátunk, oroszország nem a barátunk. Az USA az ellenségünk, az USA nem az ellenségünk.

Lesz Déli Áramlat, nem lesz. Lesz Paks II., nem lesz.

Mindenkinek lesz munkája...

Mindenkinek lesz fedél a feje felett...

Mindenki tovább tud tanulni...

Megvédjük a nyugdíjakat...

Senkit nem hagyunk az út szélén...

1 millió család él tényleges szegénységben. Család, nem fő!

100 óvodás korú kisgyermekből több, mint 42 gyermek nyomorban él, éhezik.

200 ezer ember él közmunkából. Vagy 200 ezer család?

A KSH 2010 óta nem ad ki adatokat arra vonatkozóan, hányan élnek minimálbérből.

2013-ban 1,376 milló (KSH adat) magyar család élt létminimum alatti összegből. Család, nem fő!

Adatok nincsenek a külföldön dolgozók létszámáról. Óvatos becslések szerint legalább 600 ezer ember él és dolgozik tartósan más országban. A határ melett élő ingázók száma nem ismert.

Orbán Viktor és csapata a budai Várba óhajt költözni. A költségekről csak találgatni lehet. A Vár rekonstrukciója meghaladja a 100 milliárd forintot. Ez még csak a felújítás, költözéssel ennek a többszörösére rúghat a beruházás.

Magyarország.

2014 december.

http://orditok.blog.hu/2014/12/04/arnyekos_unnepvaro
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajnát és a gázhoz jutás kérdését tárgyalták a Kossuth Rád
  2014-12-04 17:46:46, csütörtök
 
  Ukrajnát és a gázhoz jutás kérdését tárgyalták a Kossuth Rádióban Nógrádi Zoltán és Gereben Ágnes.
Nógrádi Zoltán elmondta, hogy a februárban történt ,,győzelem" óta Ukrajnában a helyzet semmit nem változott. Nincs termelés, nincs jövedelem, nincs semmi. A gázt ugyanúgy lopkodják, mint korábban. Ezért is jó lenne, ha megépülne a Déli Áramlat, mert az elkerüli Ukrajnát.
Amerika miért is mehetett oda Ukrajnába? Az aranyat már kivitték Amerikába. A palagáz meg ott van a Donyecki medencében, ahol egyelőre harcok vannak még. De már feláll a kitermeléshez a stáb. Az amerikai alelnök (Joe Biden) fiacskája a cégvezető, a BP fogja kitermelni. Abból kellene majd nekünk is vásárolni, mert lesz bőségesen.
Ukrajnát eddig Oroszország tartotta el, a terhet most rátették a volt szocialista országok nyakára. 47 millió emberről van szó...
Milliárdokat kapott hol dollárban, hol euróban Ukrajna, de látszatja nincs. Azt is valószínűleg megkaparintotta a maffia vagy az offshore lovagok. Ahogy az nálunk is lenni szokott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betörnek a cigányhoz éjszaka
  2014-12-04 17:44:09, csütörtök
 
  Betörnek a cigányhoz éjszaka. Reggel a cigány hívja a rendőröket. A nyomozó jegyzőkönyvezi az eltűnt tárgyakat.
Nyomozó...."Kérem sorolja fel mit illetve miket vittek el!"
Cigány...."Instálom! Há elvitték a tivét, hűtőt, mikrót, automata mosógépet, számítógipet úgy első pillantásra."
Nyomozó...."Biztos ez Cigány? Hiszen nincs is hozzátok bekötve az áram!"
Cigány...."Jaj há, de jó, hogy mondja!"...... "Meg az aggregátort és három hordó benzint is"!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
McCain visszalőtt!
  2014-12-04 17:42:12, csütörtök
 
  McCain visszalőtt!

Feladta: 2014, december, 4

Előző posztomban leírtam, hogy John McCain, arizonai republikánus szenátor, minő precíz pontossággal határozta meg úgy a magyar társadalom pillanatnyi helyzetét, mint az orbanista Maffiapártállam tevékenységének jellemzőjét. Fel is röffent erre a közpénzen hízott Konda, s betöltvén a propaganda-nehézágyút, rádurrantották azt az amerikai politikusra. ... McCain azonban most visszalőtt!

Az előzmények közismertek. Kedden John McCain, republikánus szenátor a magyar társadalom helyzetéről és a budapesti kormány tevékenységéről azt mondta, hogy “... most itt van egy nemzet (magyar), mely a küszöbén áll annak, hogy feladja függetlenségét egy olyan, neofasiszta diktátornak, aki ágyba bújt Vlagyimír Putyinnal ...“.

Nem is maradt el a maffiapárti reakció. Elébb Kovács, külügyi kormányszóvivő nyilatkozta azt, hogy bár a “neofasiszta diktátor" kitétel az ő olvasatában Putyinra vonatkozott (ezt McCain sajtósa később cáfolta!), de ennek ellenére azzal fenyegetőzött, hogy haladéktalanul fel fogják venni a kapcsolatot a Szenátor stábjával. Hogy ez megtörtént-e, nem tudjuk, tény azonban, hogy az illetékes “Szaktárca" (“Ministry of Futsal" - hivatalosan: “Külgazdasági és Külügyminisztérium“, avagy “KüKüM“) rögvest a színe elé idéztette az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjét, a “hírhedt" A. Goodfriendet, magyarázatot követelvén a Szenátor kijelentéseire, melyeket a Tárcabirtokos Karrierdiplomata, az “Apukámtólkaptam" villa Tulajdonosa “sajtóhíreszteléseken alapuló", tehát tényeket nélkülöző véleménynek, illetve a magyar kormány, valamint az azt idén, szavazataikkal már háromszor is megerősítő “magyar polgárok" iránti tiszteletlenségnek minősített. A követelőzésbe beszállt az ugyancsak az Orbánbika tőgyetején felnevelkedett Gulyás Gergely nertárs (ez az a szemtelen ifjonc, aki a parlament törvényelőkészítő szuperbizottságának elnöke!), aki meg egyenesen bocsánatkérést vár a Szenátortól.

McCain azonban nem csinálta össze magát a felháborodottan röfögő, közpénzen hízlalt, korrupt Disznófalka morcosan összeráncolt szemöldökétől, s bocsánatkérés helyett kiadta az alábbi Közleményt (ide linkelném az eredeti, angol nyelvű dokumentumot, természetesen csakis azért, hogy Kovács szóvivő ezt is félre tudja majd fordítani!):

“Amióta 2010-ben Orbán Viktor miniszterelnök hatalomra jutott Magyarországon, azóta antidemokratikus változásokat eszközöltek az alkotmányban, korlátozták a magyar bíróságok függetlenségét, civil szervezeteknél razziáztak és indítottak ellenük eljárásokat, korlátozták a sajtószabadságot, és még sorolhatnám. Ezek az intézkedések veszélyeztetik az intézmények függetlenségét, és azokat a fékeket és ellensúlyokat, amelyek a demokratikus kormányzáshoz szükségesek. Ezért mélyen aggódom a demokratikus normák magyarországi gyengülése miatt.

Ezeket az aggodalmaimat sokan mások is osztják. A Velencei Bizottság egy 2013-as jelentésében az áll, hogy Orbán Viktor alkotmánymódosítása fenyegeti a demokráciát és a jogállamiságot Magyarországon. Megállapítják, hogy az új alkotmány egyes paragrafusai ellenkeznek az alapvető jogokkal és az európai normákkal, és ahhoz vezethetnek, hogy roncsolják az Európa Tanács mindhárom alapvetését: a hatalmi ágak megosztását, az emberi jogok védelmét és a jogállamiságot.

Az EBESZ és a Committee to Protect Journalists (újságírók jogait védő nemzetközi szervezet) elítélték a magyar médiatörvényt, mert félelmet kelt és öncenzúrára kényszerít, még azután is, hogy fontos módosítások történtek a törvényben az Európai Bizottság panaszai nyomán. Dunja Matovic, az EBESZ sajtószabadságügyi megbízottja szerint a magyar médiatörvény módosítása csak erősítette a meglévő aggodalmakat, amelyek szerint korlátozzák a kormánnyal kritikus véleményeket.

Az Európai Központi Bank többször is felhívta rá a figyelmet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a saját jegybankjának függetlenségét veszélyezteti. Arra kérték, hogy tartsa tiszteletben a a monetáris politikáról döntő szakemberek függetlenségét, és elítélte a kormány kísérleteit, amikor elbocsátással fenyegették a Nemzeti Bank olyan alkalmazottait, akik nem értettek egyet a kormány politikájával.

És csak az elmúlt hónapban hat magyar állampolgárt tiltottak ki az Egyesült Államokból korrupciós ügyek gyanúja miatt. Az amerikai ügyvivő, Andre Goodfriend figyelmeztetésnek nevezte a kitiltásokat, hogy a magyar kormány lépjen vissza a demokratikus értékeket fenyegető intézkedéseiből. A [figyelmeztetésre] azért volt szükség, mert nagyon elkeserítő, negatív folyamatok indultak el Magyarországon, gyengült a jogállam, támadások érték a civil szervezeteket, és nincs átláthatóság.

Nem egyszerűen elégtelen, de veszélyes is az olyan demokrácia, ahol nem működik a jogállam, a hatalmi ágak szétválasztása, és nem biztosítják a gazdaság, civil szféra és vallás szabadságát. Ez a hatalommal való visszaéléshez, etnikai feszültségekhez, a gazdaság korlátozásához és a szabadságjogok gyengüléséhez vezet. Pontosan azokhoz a dolgokhoz, amik Orbán Viktor miniszterelnök hatalomra kerülése óta tetten érhetőek Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök azzal próbálta megmagyarázni tetteit, hogy ő egy új modell szerint szervezett, “illiberális demokráciát" épít, de ez a vízió megtagadja azokat az értékeket, amikre az Európai Uniót és a NATO-t alapozták. Ezek a szövetségek nemcsak a demokráciát tekintik alapértéknek, hanem a jogállamot, az egyén jogainak védelmét, és az alapvető szabadságjogokat is. A szövetségek minden tagjának vallania kell ezeket az értékeket." (via: 444.hu)
***

Aminek most tanúi lehetünk, például ebben a hónapok óta tartó “amerikázásban" is, nem más, mint Az Összeomlás folyamata! Don Vittorionak ugyan még van Hatalma és Befolyása, de a Vezetést már kiejtette az egyébként mindent görcsösen szorongató markából. Ezt pedig átvették tőle azok a Kisstílű Senkik (emblematikus példányuk a Miniszterelnökséget vezető miniszter!), kiknek “horizontja" legfeljebb a magánpacsenyéjük sütögetéséig terjed ki, de fogalmuk nincs arról, hogyan lehet ezt a most még fennálló lehetőséget meg is őrizni. Kapkodnak, rögtönöznek, mint a vakká vert bokszoló ütnek minden irányba. No meg markolnak, bele mindenbe (már a Nincsbe is!), az így szerzett “javakat" pedig a nyiszlett mellükhöz szorítva menekülnek a Kétharmados Kotorékjukba! ... A reájuk immáron nyíltan vadászó, nagytermetű és hatalmas fogakkal “felszerelt", alaposan felbosszantott (külföldi) pitbullok elől. No meg lábukat kapkodják a bokáik körül acsarkodó, belföldi tacskók miatt.

Köztársaim! Kövessük nyomon minél szorosabban, s dokumentáljuk a lehető legpontosabban A Bukás stációit! Mindezt azért, hogy ha majd a Posztorbáni Korszak néhány esztendei “demokratikus kísérlete" után az ország ismét visszacsüccsen a bizantikus, félázsiai, csúcsnacionalista korrupció megszokott mocsarába, képesek legyünk pontos előrejelzésekkel szolgálni a követő évtized “várható időjárásáról". Mindezt azoknak a Vakoknak/Süketeknek, Önsorsrontó Balfékeknek kiket összefoglaló néven úgy illetünk,
hogy “A Magyar Választópolgár“.


http://szendamondja.wordpress.com/2014/12/04/mccain-visszalott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy a kormánytagok között
  2014-12-04 17:38:54, csütörtök
 
 
Ugye senki nem gondolta komolyan, hogy a kormánytagok között bárki korrupt lenne?


haszanz
média
ma 13:55


Ha a Magyar Krónika főszerkesztője, Bencsik Gábor saját lapjában, és nem a Mandineren írta volna meg a kormányt bíráló (röviden: nem ezért békemeneteltünk, hogy ti lopjatok) írását, végre vették volna a Kerényi Imre-által megálmodott újságot. Ráadásul a következő szám is tele lett volna a válaszokkal. Így sem rossz persze, ahogy a CÖF-ösök próbálják lerúgni magukról a lelkesen békemenetező szerzőt, és még egy hetyettes államtitkár is fontosnak tartotta, hogy reagáljon az írásra.

Nekem Bencsik Gábor írása alapján úgy tűnt, hogy a semmiből vett lakásokkal, órákkal, ilyesmikkel lett tele a töke, de Dömötör Csaba azonnal áthúzta ezt “az igaztalan és nem bizonyított vádak érik külföldről a kormányt" harcmezőre, ott pedig már ismerősen mozgott.

És onnantől jönnek az ilyen gondolatok:

Szeretném egyértelművé tenni, hogy a miniszterelnök sem tűri el, hogy bármilyen visszaélés történjen a közpénzekkel. Több alkalommal is egyértelművé tette, nem tűri a korrupciót. Bizonyára Ön sem gondolja, hogy a miniszterelnök azért nem tesz lépéseket, mert tanácsadói megtévesztik, sokkal inkább azért, mert a kormánytagok vonatkozásában egyetlenegy jogilag értelmezhető vádat sem fogalmaztak meg.

Vagyis nincsenek itt semmilyen megmagyarázhatlan forrásból vásárolt házak.

És például:

Mind a mai napig - bár a kormány több alkalommal is kérte: aki konkrétumokról tud, álljon elő velük - mind a hazai, mind pedig a nemzetközi térben csak homályos utalások hangozottak el. Ez nem lehet véletlen, ugyanis ha ezeket jogállami módon, a jogrendszer számára is megragadhatóan megfogalmaznák, azonnal kiderülne a vádak üres jellege, és a kormány tagjai könnyen bizonyíthatnák feddhetetlenségüket sorozatos helyreigazítási perekkel.

Ennyit a korrupciós ügyekről, mindenki menjen a dolgára, tessék szerkeszteni szépen tovább a Magyar Krónikát.


http://444.hu/2014/12/04/ugye-senki-nem-gondolta-komolyan-hogy-a-kormanytagok-koz ott-barki-korrupt-lenne/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
McCain még egyszer a padlóra küldte Orbánt
  2014-12-04 17:25:22, csütörtök
 
 
McCain még egyszer a padlóra küldte Orbánt


2014.12.04.


Kőműves Anita - Csuhaj Ildikó - Horváth Gábor

Orbán Viktor elképzelése az új magyar ,,illiberális" államformáról ellentétben áll a NATO és az Európa Unió alapvető értékeivel is - írja az arizonai republikánus szenátor szerdán a Népszabadsághoz eljuttatott közleményében. McCain a közleményt egy nappal azután adta ki, hogy ,,újfasiszta diktátornak" nevezte a magyar miniszterelnököt. Budapest tiszteletet és bocsánatkérést várna tőle.
hirdetés

Helyi idő szerint szerda délután újra, ezúttal közleményben bírálta John McCain arizonai republikánus szenátor Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a magyar demokratikus intézményrendszer leépítéséért. A Népszabadsághoz eljuttatott közlemény így hangzik:
Idén januárban Orbán Viktor Budapesten találkozott John McCainnel. A nemzeti hősből gyorsan szellemileg leépült aggastyán lett
Idén januárban Orbán Viktor Budapesten találkozott John McCainnel. A nemzeti hősből gyorsan szellemileg leépült aggastyán lett
Miniszterelnöki Sajtóiroda - Botár Gergely / MTI

,,Orbán Viktor miniszterelnök 2010-es hatalomra lépése óta Magyarországon antidemokratikus alkotmányos változtatásokat léptettek életbe, a bíróságok függetlenségét korlátozták, lecsaptak egyes civil szervezetekre, üldözik a civil szférát, a sajtó szabadságát megnyirbálták, és még sok más említhetnénk. Ezek a lépések az intézmények függetlenségének, illetve a fékek és ellensúlyok elvét fenyegetik, miközben ezek a demokratikus kormányzás alapkövei. Mély aggodalommal tölt el a demokratikus normák erodálódása Magyarországon.

Ezeket az aggodalmakat sokan osztják. A Velencei Bizottság egy 2013-as döntése szerint Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosításai a demokráciát és a jogállamiságot fenyegetik és ellentétben állnak az alaptörvénnyel és az európai normákkal, és azt a kockázatot hordozzák magukban, hogy negatívan befolyásolják az Európa Tanács mind a három alappillérét: a hatalmi ágak szétválasztását, amely a demokrácia egyik alapvető eleme, az emberi jogok védelmét és a jogállamiságot.

hirdetés

Az EBESZ és a Committe to Protect Journalists (CPJ) nevű civil szervezet egyaránt elítélte a magyar médiatörvényt, azt állítva, hogy a félelem légkörét teremti meg és öncenzúrához vezet, még azután is, hogy lényeges változtatásokat hajtottak végre rajta az Európai Bizottság panaszait követően. Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadságért felelős képviselője szerint a médiatörvényen történt változtatások csak hozzáadnak a kritikus vagy eltérő vélemények visszaszorítása miatt érzett aggodalmukhoz. Az Európai Központi Bank többször is figyelmeztetett, hogy az Orbán-kormány beleavatkozik a jegybank függetlenségébe, és felszólította, hogy tartsa tiszteletben a monetáris politikáért felelős szakemberek függetlenségét, illetve elítélte a kormány azon törekvéseit, hogy kirúgással fenyegessék a jegybank dolgozóit abban az esetben, ha szembemennek a kormány politikájával.

A múlt hónapban hat magyartól megtagadták a belépést az Egyesült Államokba korrupciós vádak alapján. André Goodfriend ügyvivő szerint a vízumtilalmat figyelmeztetésnek szánta, hogy a kormány vonja vissza azon lépéseit, amelyek fenyegetik a demokratikus értékeket, ,,negatív, csalódást keltő trendeket", illetve ,,a jogállamiság gyengülését, a civil társadalmat ért támadásokat és a transzparencia hiányát" említve Magyarországon.

A demokrácia a jogállamiság tisztelete, a hatalmi ágak szétválasztása, illetve a gazdasági, a civil és a vallási szabadságjogok tiszteletben tartása nélkül nemcsak nem elégséges, de veszélyes is. Ez együtt jár a szabadság erodálódásával, a hatalmi túlkapásokkal, etnikai megosztottsággal és gazdasági korlátozásokkal - és ezeknek mind tanúi lehettünk Magyarországon azóta, hogy Orbán hatalomra lépett. Orbán a lépéseit azzal indokolta, hogy az állam új modelljét akarja létrehozni, ,,illiberális demokráciát," ám ez az elképzelése szemben áll az Európai Unió és a NATO alapvető értékeivel. Ezeket a szövetségeket nem csak a demokrácia elvére alapozva hozták létre. E szövetségek alapja a jogállamiság, a személyes szabadságjogok védelme és az alapvető szabadságjogok is. Minden tagországnak elkötelezettnek kell maradnia ezen értékek mellett."

Két nap alatt ez már a második alkalom, hogy McCain éles hangon bírálja a magyar miniszterelnököt. Kedden a republikánus politikus Orbánt ,,újfasiszta diktátornak" nevezte az Egyesült Államok új budapesti nagykövetéről, Colleen Bellről szóló szenátusi szavazáson, amivel hatalmas botrányt robbantott ki a két ország között. ,,Egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal" - mondta McCain, akit a 2008-as elnökválasztás előtt Orbán ,,a szó legősibb értelmében vett nemzeti hősnek, egy igazi karakternek" nevezett. Ez a kép az elmúlt huszonnégy órában radikálisan megváltozott. Magyar kormányzati körökben az ,,újfasiszta diktátor" kifejezést az ,,öregkori demencia" jelének tartják McCain részéről.
Az ominózus mondat

,,Értem én, hogyan mennek a dolgok, de ott tartunk, hogy (van) egy nemzet, amely annak a szélén áll, hogy átengedje a szuverenitását egy neofasiszta diktátornak, aki Vlagyimir Putyinnal bújik ágyba, és mi a »Gazdagok és szépek« producerét küldjük oda nagykövetnek."

Angolul: ,,I understand how the game is played, but here we are, a nation that is on the verge of ceding its sovereignty to a neo-fascist dictator getting in bed with Vladimir Putin and we're going to send the producer of 'The Bold and The Beautiful' as the ambassador."

Gulyás Gergely, a törvényhozási bizottság fideszes elnöke azt nyilatkozta: ,,A veterán szenátor vagy nem ismeri a neofasiszta jelző definícióját, vagy rövid időre elvesztette az józan ítélőképességét. A legkevesebb, hogy bocsánatkéréssel tartozik". Más kormánypárti politikusok arra emlékeztettek, hogy Kijevben, a Majdanon a republikánus politikus a Szvoboda nevű ,,zsidózó" szélsőjobboldali párt szónokával állt egy színpadon, és nem volt ennyire érzékeny.

- Azok, akik Amerikában értenek a térséghez, egyöntetűen és határozottan elítélik Orbán Viktor kül- és belpolitikáját, de túlzásnak tartják az ,,újfasiszta diktátor" kifejezést - nyilatkozta a Népszabadságnak az ügy kapcsán Charles Gati. A politológus professzor hozzátette, hogy a helyzet rendkívül súlyos, mert a miniszterelnök a 2008-as elnökválasztáskor McCaint támogatta Barack Obamával szemben. A befolyásos republikánus szenátor januártól a felsőház védelmi bizottságának elnöke lesz. Gati emlékeztetett, ő már sokszor figyelmeztetett arra, hogy a republikánusok adott esetben jóval keményebbek lesznek a külpolitikában, mint az Obama-adminisztráció. Azt a kormányoldal is elismeri, mindez rendkívül kínos. ,,Innen már nincs lejjebb" - mondják.

Szijjártó Péter külügyminiszter Brüsszelben úgy nyilatkozott, McCain nem ismeri a magyarországi ,,ténybeli alapokat", holott az év elején Budapesten járt. Orbán Viktorral is találkozott. Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár a hivatalába kérette André Goodfriend amerikai ügyvivőt, majd közleményben utasította vissza John McCain szavait. Goodfriend McCain kijelentésére a Twitteren reagált: ,,fontos tiszteletben tartani mások véleményét, de attól még nem kell egyetérteni vele" - írta.

Helyi idő szerint szerdán Marie Harf amerikai külügyi szóvivő több olyan kijelentéstől is elhatárolódott, amelyet McCain tett Magyarországgal kapcsolatban. Harf szerint - írja az MTI - ,,nem meglepő", hogy a diplomáciai tárca nem oszt több olyan nézetet, amelyet McCain a magáénak vall. Egy pontosító kérdésre válaszolva a szóvivő azt mondta, ,,természetesen" ebbe a kategóriába tartozik a magyar kormányfőre vonatkozó ,,újfasiszta diktátor" kifejezés is.

Harf a sajtótájékoztatója során még nem tudott beszámolni arról, hogy mi volt a magyar kormány reakciója az ügyre. ,,Hisszük, hogy (Bell) nagyon jó nagykövet lesz, és örülünk a megerősítésének" - jelentette ki ugyanakkor Harf, aki szerint az új nagykövet nagyon megfelel az általa betöltendő poszt követelményeinek.


http://nol.hu/kulfold/mccain-meg-egyszer-a-padlora-kuldte-orbant-1502477
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
L.Simon javította a kommunikációs problémákat
  2014-12-04 17:13:33, csütörtök
 
 
Írta zero

L.Simon javította a kommunikációs problémákat


A miniszterelnök úr szerint minden rendben megy az országban, csak - szokás szerint - kommunikációs problémák vannak. Ügyek, esetek, problémák, korrupciós esetek nincsenek, csak nem sikerül a drága jó emberekkel megértetni azokat a magasabb szintű összefüggéseket, amiért úgy tűnik a felületesen szemlélődő állampolgárok számára, hogy itt ügyek, esetek, problémák vannak. Esetleg korrupció. Meg szemérmetlen lopás.

Szerencsére a Miniszterelnökség államtitkára, L. Simon László egyszerűen remekül kommunikál, így remélem, hogy a tegnap esti ATV-s szereplése már az új, javított, upgradelt kommunikáció pilótája. Várjuk a folytatást!

Az ügy:
A Rolex óra
Fábián Tamás, Index:
“Az MTI archívumát böngészve megakadt a szemem egy október 27-én készült fotón, amelyen Trócsányi László igazságügyi miniszter megveregeti Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vállát. Ebben még nincs semmi különös, Lázár csuklóján viszont szokatlanul csillogó ékszer tűnt fel."

L.Simon:
“Minden olyan dologtól tartózkodni kell, ami joggal idegesíti az embereket, de van az éremnek egy másik oldala is, ami mellett nem szabad elmenni, nevezetesen hogy a politikusnak is van magánélete, magánvagyona, és van a magánélethez joga, nem minden tartozik a nyilvánosságra, és láthatóan a sajtó egy jelentős része arra törekszik, hogy bőszítse az embereket. Nem a politikusok emelgetik fel a karjukat és mutogatják, hogy az órájukat, hogy tessék lefotózni, milyen órát örököltem a dédpapától, hanem lefotózzák, és utána nem átallják azt írni, hogy XY Rolex órát villantott. Ez az emberek hergelése, bőszítése, rossz ösztönökre és irigységre való rájátszás, ennek semmi értelme. (...) Egy miniszternek joga van ahhoz, hogy magának vegyen egy Rolex órát, és az a ciki, hogy ebből ügyet csinálnak és ezzel hergelik azokat az embereket, akik egyébként nem tudnak maguknak Rolex órát venni.(...)
A “plebejus kormány" nem azt jelenti, hogy a kormánytagok plebejusok. Azt jelenti, hogy ez a kormány mindenkire odafigyel, minden néprétegre odafigyel, nem hagy magára egyetlen egy embert sem."

kormány

Az ügy:
Giró-Szász Andrásnak közel 1 milliárdos vagyona van.

L.Simon:
“Olyan országgyűlési képviselőt is ismerek, akinek a hozzátartozója megnyerte az ötöslottót. (...) Könyörgöm, a kormányszóvivőnek is lehet cége. Az a cég sikeresen gazdálkodhat. Szerintem ha egy politikusnak megfelelő hátországa van, akkor a munkaidejét nem azzal fogja eltölteni, hogy azon gondolkozzon, hogy tudjon még több pénzt keresni, hanem a közjót szolgálja. (...) Nem attól lesz valaki rossz politikus, mert sok pénze van, és nem lesz attól jó politikus, mert sok pénze, a kettő dolog egymástól teljesen független. A politikusnak joga van ahhoz, hogy cége legyen, több cége legyen, és természetesen a munkaidejét nem azzal kell eltöltenie, hogy a saját cégeivel foglalkozik, hanem hogy a közjót szolgálja. (...) A magánvagyona törvényesen vagy törvénytelenül gyarapodott? Amennyiben nem törvénytelenül gyarapodott Giró-Szász András vagyona, akkor szerintem nincs miről beszélni. Onnantól fogva, ha ebből ügyet csinálnak, akkor ez hecckampány."


qmeme_1417437265967_800



Az ügy:
Orbán Viktor és a Miniszterelnökség Várba költöztetése.

L.Simon:
“A legtipikusabb baloldali demagógia az, hogy értékeket játszunk egymásnak. Azt is lehetne mondani, hogy zárjuk be a Magyar Állami Operaházat, és azt a 9,3 milliárd forintot, amit az Operaház és az Erkel Színház működtetésére akarunk fordítani, inkább osszuk szét a szegények között. Ne építsünk több autópályát, ne építsünk több hidat, sőt, télen ne is takarítsuk le az Erzsébet-hidat, mert azt a pénzt, amit erre fordítunk, inkább osszuk szét a szegények között. Demagógia. (...) Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni."
sw

(Kép: repavalleszurtnyul)

És még ezt a teljesítményt sikerült túlszárnyalnia, amikor L.Simon az ATV-s videót, aminek az a címe hogy “L. Simon: Sokba fog kerülni a Miniszterelnökség Várba költözése“, azzal a címmel osztotta meg a FB-oldalán, hogy “Ez az újságírás csúcsa? L. Simon kiosztotta a szakmát" ...




http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/12/01/l-simon-javitotta-a-kommunikacios-problem akat/

****************************

Értem. Tehát, amikor 8 évig azt pofázták, hogy “limuzinszocialisták" meg “luxusbaloldal", akkor valójában arra gondoltak, hogy attól, hogy sok pénze van egy politikusnak, az még nem baj. Tessék már konzekvensen belehazudni a képünkbe, ha kérhetném! Tessék azt mondani, hogy ha fideszes politikusnak sok pénze van, az nem baj, ha szocinak, az világvége. Ez legalább őszinte lenne.

Azt még hozzátenném, hogy Ferenc és Gordon az adóbevallásában nem évi 15 millió forint jövedelmet vallott be, hanem 100+ millió forintot. Mindezt már politikai karrierje előtt is. Ehhez vesszük az egyszer Hublot-órás pasapark-lakót, akinek van vagy 15 millió forintos jövedelme és máris más a kép egy picit. havi 10 millióból lehet félretenni annyit, hogy nem gond a család megélhetése mellett 3 milliós ékszereket vásárolni. Havi 1 millióból nehéz. Talán még ki is férne, de ott van ugye az Audi, a család és a budai ingatlan(ok) is.

Persze, tudom én. Anyuka adta, meg az asszony. Meg találtam az útszélén. Azért nehéz úgy erkölcsről pofázni, hogy a Gyurcsány hozzátok képest az adófizetési morál poster child-ja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.