Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Erőleves
  2014-12-05 18:40:17, péntek
 
  "Hivatásos bűvész barátom, Whit egy Los Angeles-i étteremben dolgozott, s az asztalok közt járkálva, mikromágiával szórakoztatta a vacsorázó vendégeket. Egyik este odasétált egy családhoz, bemutatkozott, kártyacsomagot vett elő, és produkálni kezdte magát. Megkérte az asztalnál ülő kislányt, hogy húzzon egy lapot, mire a gyerek édesapja közölte, hogy Wendy világtalan.
- Ha a kislány nem bánja, mégis szeretnék megpróbálni egy mutatványt — felelte barátom, és a gyerekhez fordult. - Segítesz nekem, Wendy?
A kislány félszegen felvonta a vállát, aztán bólintott:
- Rendben.
Whit helyet foglalt az asztal túloldalán, és így szólt:
- Felmutatok egy lapot, feketét vagy pirosat. Az a kérésem, hogy használd a hatodik érzékedet, és mondd meg, milyen színű a lap: piros-e, vagy pedig fekete? Világos?
Wendy ismét bólintott. Whit feltartotta a treff királyt.
- Nos, pirosat mutatok, vagy feketét?
- Feketét - felelte egy másodperc után a kislány. A család jóindulatúan mosolygott.
A kör hetes következett.
- Pirosat mutatok, vagy feketét?
- Pirosat - mondta Wendy.
- Hát most? - mutatta Whit a káró hármast.
- Pirosat! .- válaszolt habozás nélkül a kislány. Hozzátartozói idegesen fészkelődtek. Újabb három kártya került sorra, és Wendy mindhárom színét eltalálta. Hihetetlen: hatból hatszor ráhibázott! A család alig akarta elhinni, hogy ennyire szerencsés.
Hetedszerre Whit felemelte a kör ötöst, és így szólt:
- Most légy szíves, nevezd meg a lap értékét, és a színét is pontosan, tehát hogy kör, káró, treff vagy pikk!
- Kör ötös - hangzott egy pillanat múlva az igazságnak megfelelő válasz. Mindenkinek leesett az álla!
Az apa tudni akarta, valami trükkhöz folyamodott-e Whit, vagy tényleg varázsolt.
- Wendyt kérdezze! - tárta szét a kezét a bűvész.
- Hogy csináltad, Wendy?
- Varázslattal! - mosolygott a kislány.
Whit mindenkivel kezet rázott, megölelte Wendyt, ott hagyta a névjegyét, és elköszönt. Valóban varázslatos, felejthetetlen percekkel ajándékozta meg a családot. Továbbra is kérdés persze, honnan tudta a lapok színét Wendy. Mivel Whit akkor találkozott vele életében először, nem taníthatta be előre, milyen lapokat fog mutatni neki. Márpedig Wendy világtalan lévén, nem láthatta a lapokat. Mi hát a magyarázat?
Barátom egy titkos kódrendszerre és a gyors helyzetfelismerésre alapozott. Még régebben megtanulta, miként lehet észrevétlenül, szavak nélkül, lábbal jeleket adni. A gyakorlatban addig sohasem nyílt alkalma, hogy használja a jelrendszert. Amikor leült Wendyvel szemben, és azt mondta: ,,Felmutatok egy lapot, feketét vagy pirosat", az asztal alatt megérintette Wendy lábát - a ,,pirosat" szónál egyszer, a ,,feketét"-nél kétszer.
A biztonság kedvéért megismételte a titkos jeleket: ,,Az a kérésem, hogy használd a hatodik érzékedet, és mondd meg, milyen színű a lap: piros-e (egy jelzés), vagy pedig fekete (két jelzés)? Világos?" Amikor a kislány bólintott, tudta, hogy megértette őt. A család persze azt hitte, hogy a ,,Világos?" a szóbeli utasításra vonatkozik. A kör ötös jelzése is igen egyszerű. Whit öt érintéssel jelezte a lap értékét, a ,,kör" szónál pedig egy érintéssel, hogy a kérdéses lap kör. Az igazi varázslat a történetben az, amilyen hatást gyakorolt Wendyre. A kislány nem egyszerűen a szerettei előtt tündökölhetett pár pillanatig, odahaza is hetekig róla beszélt mindenki, mivel családtagjai boldog-boldogtalannak elmesélték, milyen elképesztő, természetfölötti kalandot éltek át. Néhány hónappal az eset után Whit csomagot kapott Wendytől, benne egy pakli Braille-írásos kártya. A mellékelt levélben a kislány köszönetet mondott, amiért a figyelem középpontjába állította, és pár pillanatig ,,látni" segítette őt. Megírta, hogy otthon még mindig nem árulta el, hogyan csinálta a trükköt, pedig állandóan faggatják. Azzal zárta sorait, hogy reméli: Whit a Braille-kártya segítségével újabb trükköket eszel majd ki a világtalan embereknek."
Szeretetben telt csodaszép napot kívánok mindenkinek!
...szeretettel...

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Szent Miklós püspök
  2014-12-05 16:37:17, péntek
 
  SZENT MIKLÓS PÜSPÖK ' AZ AJÁNDÉKOZÓ SZERETET SZENTJE
Szent Miklós püspök ~ december 6.
Szent Miklós püspök az ajándékozó szeretet szentje. Életével megmutatta az Isten országa felé vezető utat. Ezen az úton
szeretnénk mi is járni, és hirdetni Isten Országának jelenvalóságát.
MIKLÓS gazdag családba született, és már gyermek korától biztosítva volt számára a vallásos nevelés. Bébi koráról tartja a hagyomány, hogy böjti napokon csak egyszer szopott. Nagyobb korában nem követte társait azok szilaj szórakozásaiban, inkább templomokat látogatott. Amikor szülei elhunytak, gazdag örökségét jóra igyekezett használni.
Egy elszegényedett nemes ember élt akkoriban városában, aki három szép leányát nem tudta kiházasítani vagyon hiányában. Amikor Miklós erről tudomást szerzett, egymás utáni éjszakákon egy-egy zacskó aranyat dobott be titokban hozzájuk. Az elsőt a boldog apa még égi ajándéknak képzelte, de a harmadiknál megleste szentünket. Lábaihoz borulva köszönte meg a jóságot, ez persze nagy zavarba hozta Miklóst, aki szeretett volna ismeretlen maradni.
Törökország területén a lyciai Myrában éppen püspökválasztás volt, amikor Miklós a templomba bement, és a Szentlélek sugallatára ekkor őt választották püspökké.
Ekkoriban történt, hogy egy viharba került hajó legénysége a végveszélyben kétségbeesetten fohászkodott Miklós püspök segítségéért. Feltűnt a zürzavarban ekkor egy ismeretlen - mondja a legenda, aki a hajó órában megjavította és beállította a vitorlázatot és kötélzetet. Segítségével a hajó hamarosan partot ért, megmenekültek. Ekkor azonban az idegen nyomtalanul eltűnt. A hálás hajósok a templomba mentek menekülésüket Istennek megköszönni, és ott döbbentek rá, hogy az ismeretlen segítő Miklós püspök volt, akit segítségül hívtak.
Hallotta egyszer Miklós püspök, hogy ki akarnak végezni városában három ártatlan embert, ugyanis a helytartó szemet vetett vagyonukra. Miklós futva hagyta magukra a császár éppen nála levő küldötteit, erőszakkal akadályozta meg a kivégzést. Amikor a küldöttek dolgukat kiválóan elvégezték, és visszatértek a császárhoz, jó munkájukat a császár hálásan megjutalmazta. Az udvari intrika azonban nem nézte jószemmel sikerüket, hamis vádakkal börtönbe juttatták őket, sőt már kivégzésüket is kitűzették. A császári küldöttek ekkor, visszaemlékezve Miklós püspök hősies segítőkészségére, reménytelenségükben szentünkhöz fohászkodtak. A segítség ekkor sem maradt el.
Szent Miklós megjelent álmában Konstantin császárnak és ráparancsolt, hogy a három küldöttet még az éjjel bocsássa szabadon. Konstantin személyesen nem ismerte Miklós püspököt, nem is akart az álomnak engedelmeskedni. Mivel nem tudott már tovább aludni, felkelt, és még az éjjel elment a császár az ítéletet hozó bíróhoz. Meglepetésükre a bíró ugyanazt a látomást álmodta. Nekiláttak ezért, gyorsan újravizsgálták az ügyet, és kiderült, hogy a három hivatalnok ártatlan. Hálás szívvel mentek Miklós püspökhöz köszönetet mondani.
Nagyon idősen, halálát közeledni érezve, Miklós egy angyal segítségével tudott a betegség fájdalmai felett uralkodni. Istennek ajánlva lelkét, szép halállal halt meg 350 körül. Myrában temették el, azonban egy török támadás feldúlta sírját. A keresztesek felszabadították Myra városát, ekkor találták meg csontjait. Kegyelettel vitték biztonságos helyre, Itáliába, Bari városába. A 10. századtól terjedt el tisztelete.
Példája:segíts másokon!
'Irgalmas Istenünk, alázattal kérünk, Szent Miklós püspök közbenjárására engedd, hogy minden veszedelemben oltalmat
találjunk nálad, és az üdvösség útján akadálytalanul haladjunk előre!'
Forrás ~ Internet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 47 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 211
  • e Hét: 392
  • e Hónap: 2287
  • e Év: 53078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.