Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Viktor már csak politikai hulla
  2014-12-05 18:16:28, péntek
 
  2014.12.04.
Viktor már csak politikai hulla
Hakapeszi Miki

Lehet, hogy McCain kissé túltolta a bringát azzal a neonácizással, meg lehet, hogy tényleg léket ütött az agyában Vietnam. De ettől még vitathatatlan, hogy az ember, aki kevesebb mint két hónapja még fényes diadalát ünnepelte az önkori választáson, ma agyonverve, szétalázva sopánkodik a ring sarkában. Viktor még sose volt ekkora szarban mióta kormányoz és kizárt, hogy ebből a helyzetből fel tudjon állni.

Az első négy évben még zseniálisan ismerte fel, hogy népét mivel lehet megvezetni, hogy a visszataszító húzásokat, mutyikat, lopásokat milyen hangulatjavító intézkedésekkel lehet kompenzálni. Szintén elképesztő hatékonysággal járatta a bolondját az unióval, úgy szerezve meg a pénzét, hogy közben bűnbaknak tudta beállítani Európát. Profin és hatékonyan működött a karaktergyilkos gépezet is, ellenfelei erre rá is tettek egy lapáttal és felőrölték magukat.

Most viszont minden borul, jórészt azért, mert a világpolitikát nagyon csúnyán benézte emberünk. Népe átkúrását csapata tökélyre fejlesztette, de a külpolitikához sose volt fingjuk se. Nagy lett a mellény, miután az unióval sikeresen cicáztak, de most beletörött a bicskájuk Amerikába. A jenkik az összes korrupciójával és a zsebdiktátorával együtt magasról szartak volna az országra, ha nincs a geopolitikai feszkó a környéken, az azonban, ahogy Viktor belemászott Putyin seggébe, felhergelte a világ legerősebb hatalmát. Attól a pillanattól kezdve, hogy robbant a kitiltási bomba, a főfidesznyikek csak hápognak, keringenek mint fing a fürdőben, gőzük nincs, hogy mit lehet tenni.

A Déli áramlat vezeték építésének lefújásával Putyin is beletörölte nagy szőrős lábát pöttöm rajongójába, aki egy hónappal korábban, amikor már ment a pletyózás, hogy a gazdaságilag megroggyant ruszkiknak sok lesz ez a cső, még gyorsan törvényt módosíttatott a vezetéképítés megkönnyítésére. Viktor ott van tehát egyedül, nemzetközi szinten a civilizált világban szánalmas és nevetséges figurának tartják, Amerika pedig félreérthetetlenül jelezte, hogy nem teszik neki, ha egy NATO-tag kurválkodik, főleg, ha az ősellenséggel kefélteti magát.

Szóltak, hogy kiscsávó, te itt nem ugrálhatsz, a saját kocsmádban kedvedre dughatod a pultoscsajt, de a miénkben sört se kapsz, sőt, még egy dobás és be se engedünk. Ja és a te krimódnak mi vagyunk az őrző-védői, ugye érted, mire gondolunk? És ebben attól sem lesz változás, ha jön a politikai kinevezett, teljesen dilettáns új amcsi nagykövetlyány. Ő ugyanis legalább hallgat a profi karrierdiplomatákra, vélhetően Jóspan André is itt marad vele. Ez különbözteti meg például a Szíjjártó nevű magyar kollégájától, aki megszabadult a profiktól és néhány dilettánsra hallgatva maga találja ki a következő hülyeséget.

Ez azonban még kevés lenne Viktor lehullázódásához. Mára szinte az összes narancsos nagyarcról kiderült, hogy lop és/vagy hazudik, szinte minden napra jut egy Lázár- Kósa-, Rogán-, vagy épp Giró-Szász ügy. Tarlós főpolgi pedig kirúgja az egyetlen olyan fideszes vezetőt, aki ért a szakmájához és az átszervezés során ócska fideszes ejtőernyősökkel rukkol elő. Már az erős emberekről, a párt legismertebb arcairól derül ki látványosan, hogy miket műveltek és hogyan gazdagodtak, amitől még a leghűségesebb narancstroll is elbizonytalanodik, lásd szegény Bencsik Gábor esete. A netadó végre utcára vitte az embereket, akik mostantól a legkisebb újabb mocsokság láttán újra tüntetni fognak.Közben egyre többen csak röhögnek a lakájmédia hazugságain, a Hír TV olyan szinten csinál hülyét magából, hogy egyre többekben kezd a félrevezetés és csúsztatás szimbólumává válni.

Viktor tehát szarban van, tüzet olt, oligarcháival meccsel, kurvára nincs ideje kormányozni. Sodródunk, a törvényjavaslatok minden eddiginél jobban összecsapott, több módosításra váró fércmunkák, de arra van eszük, hogy a botrányokon túl is folytassák a multiszívató, haveroknak kedvező variálásokat. A népszerűség végre zuhanni kezdett, a porbafingó csodacsatár lassan olyan helyzetbe kerül, mint Gyurcsány sz őszödi beszéd kiszivárgása után. A többség már utálja, alig várja, hogy szabaduljon tőle, de neki esze ágában se lesz tiplizni.

Aprócska különbség a 8 évvel ezelőtti szituhoz képest, hogy akkor ott volt alternatívának a velejéig romlott, populista és hazug Fidesz, de most nem áll a túloldalon senki. Itt az ideje, hogy új arcok és szervezetek jöjjenek elő a semmiből. Pénz is lesz, mert az elmúlt 5 évben háttérbe szorított gazdag üzletemberek alig várják, hogy finanszírozzák azt az arcot, aki Felcsút szégyenének kihívója lehet. A lehetőség adott, nem kell sietni. Csak folyamatosan az utcán lenni és higgadtan végignézni, ahogy a hatalommániás szabadságharcos a lejtőn gurulva hibát hibára halmoz, majd az elmúlt 20 évtől elhatárolódva korrekt, európai, lopásmentes alternatívát felmutatni.


http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/12/04/viktor_mar_csak_politikai_hulla
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A korrupció kottája
  2014-12-05 18:15:18, péntek
 
  A korrupció kottája


Posted on 2014/12/05 Szerző: Admin

,,Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben."
- mondta Orbán Viktor miniszterelnök októberben Brüsszelben. Ennél kevésbé igaz dolgot nehéz lenne a magyar korrupcióról állítani. Bizonyos rendszereket kifejezetten azért alakított ki, és működtet a politika, hogy a korrupciót elfedjék az állampolgárok elől.
A vagyonnyilatkozatok elvileg arra jók, hogy a választott vagy kinevezett tisztségviselők anyagi helyzetét ellenőrizni lehessen. Olyan emberekét, akik a közösség ügyeiről döntenek, és akiknek a döntéseit magánérdekek nem befolyásolhatnák. A lényeg, hogy látszódjon, mennyi pénze van valakinek a közéleti pályája elején, és aztán hogyan gyarapszik a vagyona, amíg politikai / köztisztviselői karrierje tart. Így látszik az is, ha valaki gyorsabban gazdagodik, mint azt legális jövedelme lehetővé teszi. És ha gyorsabban gazdagodik, akkor logikus, hogy valamilyen más csatornán is kap pénzt, jó eséllyel illegális csatornán, éppen azért, hogy ne a közérdeknek megfelelően döntsön, hanem más érdekek szerint.
A magyar rendszer tökéletesen alkalmatlan arra, hogy a fenti módon leleplezze a korrupciót. Részben azért mert rossz szabályok szerint működik, részben pedig azért, mert a szabályok megsértésének gyakorlatilag semmilyen komoly következménye sincs.
Jó példa a parlamenti képviselők tartozásainak ügye.
A képviselői vagyonnyilatkozatban csupán a tartozások összegét kötelező feltüntetni. Pedig nagyon is erős közérdek fűződik hozzá, hogy nyilvános legyen: a politikus milyen banktól, és főleg milyen feltételekkel kapott kölcsön pénzt. Az 1990-es évek végén a Postabank-botrány részben arról szólt, hogy a bank VIP-listáján szereplő emberek, köztük fontos döntéshozók kedvezőbb kondíciókkal kaptak hitelt, mint bárki más. Nem nehéz elképzelni, hogyan korrumpálható valaki azzal, hogy nagyon kedvező feltételekkel kap hitelt.
Ennél is súlyosabb, amikor a képviselők csak annyit tüntetnek fel, hogy ,,magánszemélynek" tartoznak, de azt nem kell bevallaniuk, hogy pontosan kinek, milyen feltétlekkel. Mintha mindegy lenne, hogy a politikust egy Portik Tamás kaliberű figura segíti ki, amikor pénzre van szüksége, vagy mondjuk egy olyan vállalkozó, akiknek cégei számára kedvező döntéseket hoz a Parlamentben.
Ugyanígy problémásak a házastársak és eltartottak vagyonnyilatkozataira vonatkozó szabályok is.
Nekik is vagyonnyilatkozatot kell tenniük, mint a képviselőknek, de az ő bevallásuk nem nyilvános. Így a politikus simán el tudja titkolni a gazdagodását egyszerűen azzal, hogy a családtagjai nevére íratja vagyonának egy részét.
A nem nyilvános vagyonnyilatkozat logikája az, hogy nem sérülnek vele a nyilatkozattevő magánélethez fűződő jogai, a bevallást viszont egy független, hozzáértő testület vizsgálja, ami jelzi, ha visszaélés nyomát találja.
Magyarországon a döntéshozók rokonainak magánéletét többnyire sikeresen védi a rendszer, ezzel szemben a visszaélések jelzésére tökéletesen alkalmatlan.
Az ilyen ,,zárt" vagyonnyilatkozatok ugyanis egy országgyűlési képviselőkből álló parlamenti bizottsághoz kerülnek, ahol a pont azoknak az embereknek kellene ellenőrizni a dokumentumokat, akik leadják őket. Sőt, a családtagtok vagyonnyilatkozata egészen addig a bizottság tagjai előtt is zárt, míg valamilyen eljárás miatt nincs alapos okuk megnézni, hogy mi van a papírokban (94.§/3). Ez persze teljesen kifordult logika, hiszen éppen, hogy bele kellene nézniük a dokumentumokba, hogy eldönthessék, nincs-e gyanús vagyonosodás, és emiatt szükség eljárásra.
Ráadásul a törvény szerint (94.§/4) vagyonnyilatkozati eljárás csak akkor indítható, ha valaki “konkrétan megjelöli a vagyonnyilatkozat kifogásolt részét és tartalmát“, de mivel a családtagok vagyonnyilatkozata egy ilyen eljárás előtt nem nyilvános, ezért az ő esetükben ez egész egyszerűen lehetetlen feladat.
Olyan ez, mintha a rendőrség csak azután hallgathatna ki egy bűnözőt, hogy az már beismerte, amit elkövetett, és a vallomásból a kihallgatás előtt a rendőrök pontosan tudnak idézni, miközben elég valószínűtlen, hogy bármit beismerjen egy gyanúsított, mielőtt a rendőrök egyáltalán kihallgatták volna.
A rendszert úgy találták ki, hogy minimális legyen az esélye a politikusok lebukásának.
A tempót jól mutatja, hogy ebben a ciklusban a vagyonnyilatkozatokkal is foglalkozó mentelmi bizottságnak eddig egyetlen nyilvános ülése sem volt, bár egy esetben csak részben volt zárt a megbeszélés.
Látható, hogy a vagyonosodás könnyen eltitkolható a választók elől, de akkor sincs baj, ha ez nem sikerül.
Ha kiderül, hogy valami hiányzik egy vagyonnyilatkozatból, a képviselő rosszul emlékszik a lakása méretére, vagy arra, hogy pontosan mennyit költött a vásárlásra, akkor egyszerűen módosítja a nyilatkozatát, és a dolog el van intézve. Eddig nem nagyon kellett komoly következményekre számítania annak, aki véletlenül kihagyott valamit, vagy rosszul emlékezett. Amikor pedig kiderült, hogy valaki többet költött, mint amennyit kereshetett, akkor egyszerűen azt mondta, hogy családi / baráti kölcsönt kapott (amit a fentiek miatt ugye lehetetlen ellenőrizni), és már el is volt intézve a dolog.
Csak pár példa a nehezen ellenőrizhető eladósodásra:
Szijjártó Péter (Fidesz): 45 millió forint tartozás ,,szülőkkel szemben".
Lázár János (Fidesz): 27 millió forint ,,családi kölcsön", mellette 32,5 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Kósa Lajos (Fidesz): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 17 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Pesti Imre (Fidesz): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 2,5 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Velez Árpád (MSZP): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás.
Lezsák Sándor (Fidesz): 19.5 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 21,7 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Rogán Antal (Fidesz): 16,8 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 30 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Gelencsér Attila (Fidesz): 12,5 millió forint “család magánkölcsönszerződés alapján".
Farkas Flórián (Fidesz): 11 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 5,1 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Seszták Miklós (KDNP): 9 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás.
Ilyen cinikus gyakorlat és kiskapuk mellett még akkor sem érnek semmit a vagyonnyilatkozatok, ha egyébként a magyar szabályozás világviszonylatban nem számít elmaradottnak.
(Forrás: kíméljük)
Bal-Rad komm: Mi úgy gondoljuk, hogy a lista túl rövid és mintha szelektív is lenne, de maga az írás elég jól felfesti politikai maffiáink kifogástalan és TÖRVÉNYES gyakorlatát!
Az meglehet, hogy “...a magyar szabályozás világviszonylatban nem számít elmaradottnak..." - de hogy ez a szabályozás ÍGY AHOGY VAN - a világ legbotrányosabb szabályozása!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/05/a-korrupcio-kottaja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezd lehörögni a Pannon Puma!
  2014-12-05 18:11:45, péntek
 
  Kezd lehörögni a Pannon Puma!


Posted on 2014/12/05 Szerző: Admin


Mindössze 1,7 százalékkal nőtt októberben az ipari termelés az egy évvel korábbi szinthez képest. A szeptemberi adathoz viszonyítva 2,6 százalékos a visszaesés.
2014 októberében - előzetes adatok alapján - az ipari termelés volumene 1,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ennék gyengébb adatot utoljára tavaly augusztusban láttunk. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan indexszel. A termelés az év első tíz hónapjában 7,8 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.
Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás októberben 2,6 százalékkal csökkent.
Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese szerint augusztustól lényegesen mérséklődött a járműgyártás dinamikája, de az egyéb feldolgozóipari ágazatok - elsősorban az élelmiszer-, és vegyi termék-gyártás, valamint a fémfeldolgozás - növekedése is lassulhatott. Hozzátette, hogy mivel a járműgyártás főként exportra termel, a kiviteli adatokban is megjelenik a lassulás.
Az októberi ipari adatok azt jelzik, hogy a magyar gazdaság növekedése az év utolsó három hónapjában lényegesen lassabb lehet, mint korábban. Az ipari termelés dinamikus növekedésének kifulladásával a gazdaság egyik motorja leállt.
Az adatok máris jelzik, hogy milyen veszélyes, ha az ipar egyetlen szektor növekedésétől függ. Ha az autógyártók termelése éppen leáll (mint ahogy augusztusban történt), vagy a járműexport csökkenni kezd, akkor nincs olyan ágazat, amely a helyére léphetne és húzná az ipar növekedését.
Mindez azt is jelzi, hogy az autógyártást leszámítja az ipar továbbra is nagyon gyenge.
Tavaly december óta minden hónapban magasabb volt a növekedés 5 százalékosnál. Az augusztusi adatok már mutatták, hogy nincs minden rendben, akkor éves összehasonlításban 0,5 százalékos volt a növekedés, havi szinten pedig 5,8 százalékos a visszaesés.
(vgo)
Bal-Rad komm: “...Ha az autógyártók..." - akkor megáll az élet!
“...Az adatok máris jelzik, hogy milyen veszélyes, ha az ipar egyetlen szektor növekedésétől függ..."
- A MAGYARORSZÁGI gazdaság teljesítményét érdemes lenne összehasonlítani az 1989 - es MAGYAR gazdaság teljesítményével. Nagy lenne a meglepi! Még a közgazdászoknak is!
De hát ilyen az, ha egy országnak nincs saját gazdasága! Nincs saját tulajdonú értékteremtés! Ilyen a GYARMATI LÉT!
“Merabüdöskomonisták" tönkretették!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/05/kezd-lehorogni-a-pannon-puma/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durván lyukra futott a Hír TV a vegzált tanárnővel
  2014-12-05 18:10:36, péntek
 
  Durván lyukra futott a Hír TV a vegzált tanárnővel


Posted on 2014/12/05 Szerző: Admin


Egy névrokonával keverhette össze a Hír TV azt az ellenzéki tüntetésen felszólaló tanárnőt, akit a munkahelyén vegzált a televízió munkatársa. A Magyar Narancs interjút készített a tanárnővel, Nagy Emíliával. Emlékezetes, a Hír TV egy állítólagos csalási ügye miatt kereste fel Nagyot, csakhogy a tanárnőnek ilyen ügye nincs. ,,Semmi ilyesmiről nem tudok, pedig ha így lenne, azt egy hosszú nyomozásnak kellett volna megelőznie, engem már többször ki kellett volna hallgatni" - mondta.

nagy
Nagy a lapnak elmondta: a kezdetektől arra tippelt, hogy egy névrokonával keverik. ,,Aztán egy barátnőmmel rájöttünk, mit találhattak, valóban van a neten egy dokumentum Nagy Emíliáról, akit csalással vádolnak. De ő teljesen más ügyekkel foglalkozik, nem tudom, hogyan gondolhattak rám. Én maximum krétákkal tudnék csalni" - mondta. Az ominózus dokumentum ez, egy feljelentés, amit a Tempo nevű párt tett egy bizonyos Nagy Emília ellen - de még ez sem árulkodik arról, hogy ebben az ügyben egyáltalán indult-e eljárás. A Tempo párt nevében azt a másik Nagy Emíliát Borbély József jelentette fel. Róla azt kell tudni, hogy ,,Magyarország Apostoli Kormányzójának" tekinti magát.
A tanárnő Nagy az interjúban elmondta, hogy a Hír TV az iskolája igazgatóját először telefonon keresték, de ekkor még nem pontosították, hogy milyen információkat szeretnének ellenőrizni. ,,Igazgató úr már nem volt bent, de ahelyett, hogy hétfőn újra keresték volna, kedden kamerával és mikrofonnal megjelentek az iskolában. A portán azt mondták, hogy meg van beszélve velem az interjú, ez nem volt igaz. Én még órán voltam. Az újságírók rossz helyen várakoztak, így nem látták, amikor bementem az irodámba a gyerekekkel, akik éppen a dolgozataikat nézték meg. Amikor megtaláltak, az igazgatóhelyettes próbálta feltartóztatni őket, mert nem volt engedélyük a forgatásra. Végül a riporternő bejöhetett, és megkérdezhette tőlem, hogy adok-e neki interjút. Magánemberként akartak megkérdezni, erre azt válaszoltam, hogy nem magánemberként léptem fel a tüntetésen, hanem három szervezet nevében, ráadásul mindenkinek az a tapasztalata, hogy a Hír TV pont az ellenkezőjére tudja alakítani a nyilatkozatokat. Ekkor elmentek, és körülbelül fél óra múlva értesültünk, hogy utólag engedélyt kértek a Kliktől, ebből derült ki, hogy a vádemelésről akarnak kérdezni" - mesélte az esetet a tanárnő.
(Index)
Bal-Rad komm: Most éppen kajánkodhatnánk, de gondoljunk bele: ILYEN BÁRKIVEL megeshet.
Az külön pikantériája a dolognak, hogy elég csupán egy telefon, és máris mehet a - jelen esetben - árnyékra vetődés. Az, hogy miféle “hitvallású" ez a tanárnő, nem igazán lényeges.


https://balrad.wordpress.com/2014/12/05/durvan-lyukra-futott-a-hir-tv-a-vegzalt-t anarnovel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább tombol a jólét a fővárosban
  2014-12-05 18:08:48, péntek
 
 
Tovább tombol a jólét a fővárosban

Budapest
ma 16:26

Ételosztás a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fővárosi köz


Ezért ötszáz adag ebédet osztott szét a Máltai és a Baptista Szeretetszolgálat. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

http://444.hu/2014/12/05/tovabb-tombol-a-jolet-a-fovarosban/

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////,,,,


A Földhivatal kihelyezett irodáiban százasával állnak sorban, hogy a gyermekeik nevére írathassák a svábhegyi villáikat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az államtitkár négyéves kislánya most kapott kölcsön 100 mil
  2014-12-05 18:00:35, péntek
 
 
Az államtitkár négyéves kislánya most kapott kölcsön 100 milliót magánszemélytől a második lakására

ma 9:12
353 4902

,,Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben."

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök októberben Brüsszelben. Ennél kevésbé igaz dolgot nehéz lenne a magyar korrupcióról állítani. Bizonyos rendszereket kifejezetten azért alakított ki, és működtet a politika, hogy a korrupciót elfedjék az állampolgárok elől.

A vagyonnyilatkozatok elvileg arra jók, hogy a választott vagy kinevezett tisztségviselők anyagi helyzetét ellenőrizni lehessen. Olyan emberekét, akik a közösség ügyeiről döntenek, és akiknek a döntéseit magánérdekek nem befolyásolhatnák. A lényeg, hogy látszódjon, mennyi pénze van valakinek a közéleti pályája elején, és aztán hogyan gyarapszik a vagyona, amíg politikai / köztisztviselői karrierje tart. Így látszik az is, ha valaki gyorsabban gazdagodik, mint azt legális jövedelme lehetővé teszi. És ha gyorsabban gazdagodik, akkor logikus, hogy valamilyen más csatornán is kap pénzt, jó eséllyel illegális csatornán, éppen azért, hogy ne a közérdeknek megfelelően döntsön, hanem más érdekek szerint.

A magyar rendszer tökéletesen alkalmatlan arra, hogy a fenti módon leleplezze a korrupciót. Részben azért mert rossz szabályok szerint működik, részben pedig azért, mert a szabályok megsértésének gyakorlatilag semmilyen komoly következménye sincs.

Jó példa a parlamenti képviselők tartozásainak ügye.

A képviselői vagyonnyilatkozatban csupán a tartozások összegét kötelező feltüntetni. Pedig nagyon is erős közérdek fűződik hozzá, hogy nyilvános legyen: a politikus milyen banktól, és főleg milyen feltételekkel kapott kölcsön pénzt. Az 1990-es évek végén a Postabank-botrány részben arról szólt, hogy a bank VIP-listáján szereplő emberek, köztük fontos döntéshozók kedvezőbb kondíciókkal kaptak hitelt, mint bárki más. Nem nehéz elképzelni, hogyan korrumpálható valaki azzal, hogy nagyon kedvező feltételekkel kap hitelt.

Ennél is súlyosabb, amikor a képviselők csak annyit tüntetnek fel, hogy ,,magánszemélynek" tartoznak, de azt nem kell bevallaniuk, hogy pontosan kinek, milyen feltétlekkel. Mintha mindegy lenne, hogy a politikust egy Portik Tamás kaliberű figura segíti ki, amikor pénzre van szüksége, vagy mondjuk egy olyan vállalkozó, akiknek cégei számára kedvező döntéseket hoz a Parlamentben.

Ugyanígy problémásak a házastársak és eltartottak vagyonnyilatkozataira vonatkozó szabályok is.

Nekik is vagyonnyilatkozatot kell tenniük, mint a képviselőknek, de az ő bevallásuk nem nyilvános. Így a politikus simán el tudja titkolni a gazdagodását egyszerűen azzal, hogy a családtagjai nevére íratja vagyonának egy részét.

A nem nyilvános vagyonnyilatkozat logikája az, hogy nem sérülnek vele a nyilatkozattevő magánélethez fűződő jogai, a bevallást viszont egy független, hozzáértő testület vizsgálja, ami jelzi, ha visszaélés nyomát találja.

Magyarországon a döntéshozók rokonainak magánéletét többnyire sikeresen védi a rendszer, ezzel szemben a visszaélések jelzésére tökéletesen alkalmatlan.

Az ilyen ,,zárt" vagyonnyilatkozatok ugyanis egy országgyűlési képviselőkből álló parlamenti bizottsághoz kerülnek, ahol a pont azoknak az embereknek kellene ellenőrizni a dokumentumokat, akik leadják őket. Sőt, a családtagtok vagyonnyilatkozata egészen addig a bizottság tagjai előtt is zárt, míg valamilyen eljárás miatt nincs alapos okuk megnézni, hogy mi van a papírokban (94.§/3). Ez persze teljesen kifordult logika, hiszen éppen, hogy bele kellene nézniük a dokumentumokba, hogy eldönthessék, nincs-e gyanús vagyonosodás, és emiatt szükség eljárásra.

Ráadásul a törvény szerint (94.§/4) vagyonnyilatkozati eljárás csak akkor indítható, ha valaki “konkrétan megjelöli a vagyonnyilatkozat kifogásolt részét és tartalmát“, de mivel a családtagok vagyonnyilatkozata egy ilyen eljárás előtt nem nyilvános, ezért az ő esetükben ez egész egyszerűen lehetetlen feladat.

Olyan ez, mintha a rendőrség csak azután hallgathatna ki egy bűnözőt, hogy az már beismerte, amit elkövetett, és a vallomásból a kihallgatás előtt a rendőrök pontosan tudnak idézni, miközben elég valószínűtlen, hogy bármit beismerjen egy gyanúsított, mielőtt a rendőrök egyáltalán kihallgatták volna.

A rendszert úgy találták ki, hogy minimális legyen az esélye a politikusok lebukásának.

A tempót jól mutatja, hogy ebben a ciklusban a vagyonnyilatkozatokkal is foglalkozó mentelmi bizottságnak eddig egyetlen nyilvános ülése sem volt, bár egy esetben csak részben volt zárt a megbeszélés.

Látható, hogy a vagyonosodás könnyen eltitkolható a választók elől, de akkor sincs baj, ha ez nem sikerül.

Ha kiderül, hogy valami hiányzik egy vagyonnyilatkozatból, a képviselő rosszul emlékszik a lakása méretére, vagy arra, hogy pontosan mennyit költött a vásárlásra, akkor egyszerűen módosítja a nyilatkozatát, és a dolog el van intézve. Eddig nem nagyon kellett komoly következményekre számítania annak, aki véletlenül kihagyott valamit, vagy rosszul emlékezett. Amikor pedig kiderült, hogy valaki többet költött, mint amennyit kereshetett, akkor egyszerűen azt mondta, hogy családi / baráti kölcsönt kapott (amit a fentiek miatt ugye lehetetlen ellenőrizni), és már el is volt intézve a dolog.

Csak pár példa a nehezen ellenőrizhető eladósodásra:

Szijjártó Péter (Fidesz): 45 millió forint tartozás ,,szülőkkel szemben".
Lázár János (Fidesz): 27 millió forint ,,családi kölcsön", mellette 32,5 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Kósa Lajos (Fidesz): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 17 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Pesti Imre (Fidesz): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 2,5 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Velez Árpád (MSZP): 20 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás.
Lezsák Sándor (Fidesz): 19.5 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 21,7 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Rogán Antal (Fidesz): 16,8 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 30 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Gelencsér Attila (Fidesz): 12,5 millió forint “család magánkölcsönszerződés alapján".
Farkas Flórián (Fidesz): 11 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás, mellette 5,1 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás.
Seszták Miklós (KDNP): 9 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás.

Ilyen cinikus gyakorlat és kiskapuk mellett még akkor sem érnek semmit a vagyonnyilatkozatok, ha egyébként a magyar szabályozás világviszonylatban nem számít elmaradottnak.


http://444.hu/2014/12/05/az-allamtitkar-negyeves-kislanya-most-kapott-kolcson-120 -milliot-maganszemelytol-a-masodik-lakasara/


********************

és még az USA Követségtől várunk bizonyítékokat...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fordulat: ezt nyerheti Putyin a Déli Áramlat lefújásával
  2014-12-05 17:54:44, péntek
 
  Fordulat: ezt nyerheti Putyin a Déli Áramlat lefújásával

Zgut Edit / 2014.12.05., péntek 16:41 / Hírforrás: MTI



Vlagyimir Putyin diplomáciai vereségéről zengett egész héten a nyugati sajtó a Déli Áramlat ,,váratlan" lefújása miatt, a The New York Timestól a Frankfurter Allgemeine Zeitungig mindenki az orosz elnök visszavonulása felett ,,örömködött". Ez egyfelől érthető, hiszen az olajfegyver bevetése és a Moszkva elleni uniós szankciók jócskán hozzájárult az orosz gazdaság meggyengüléséhez, ami a Déli Áramlattal kapcsolatban valóban lépéskényszerbe hozta Putyint. Ha azonban az egész sakktáblát nézzük, az öreg Vologya még jól is kijöhet ebből a dologból.

Rövid áttekintésként: a Déli Áramlat Ukrajna megkerülésével szállított volna gázt Délkelet-Európába és sztornózása nem volt előzmények nélküli. Kihátráltak belőle például az olaszok, éppen akkortájt, amikor a magyar kormány leginkább rákapcsolt a támogatására, november elején törvénymódosítást fogadtak el a vezeték mielőbbi megépítése érdekében. Ablonczy Bálint kollégám remekül összefoglalta, milyen sötét fellegek gyülekeznek az orosz gazdaság felett. Ilyen gazdasági környezetben döntött úgy Moszkva, hogy csökkenti a befektetéseit, miután a projektben részt vevő olasz ENI, francia EDF és a német Wintershall fogyasztási perspektívái sem tűntek már bíztatónak.

A Gazprom láthatóan nem mondott le róla végleg, ehelyett a gázvezetéket 90 fokban elforgatnák Törökország felé és a görög partoknál állna meg - Oroszország legalábbis eddig finanszírozna a bulit. Egyébként a játék egyik legnagyobb vesztese Olaszország, aki évente 25 milliárd köbméter orosz gázt kapott Ukrajnán keresztül, legnagyobb nyertese pedig Törökország, aki a gazdasági előnyökön felül tovább növelheti geopolitikai súlyát.

Putyinnál rögtön beindult a bűnbakképzési mechanizmus, a teljes felelősséget rátolta a gázvezeték jóváhagyását elodázó, ,,megbízhatatlan" Bulgáriára és az ,,akadékoskodó" Európai Unióra. Brüsszel a harmadik energiacsomaggal akasztotta meg a folyamatot, eszerint a Gazprom nem birtokolhatja egyszerre a termelőkapacitásokat és a tranzithálózatot is, egy másik versenyző beengedése azonban nem áll az orosz gázóriás érdekében. Sosem pusztán üzleti megfontolás alapján kezd bárki vezetékprojektbe, ez olyasfajta bizalmi befektetés amivel Oroszország tovább növelhette volna a térségbeli politikai befolyását. Itt a Kreml valóban veszíthetett, de talán nyert is. Hiszen azzal, hogy a felelősséget az EU-ra tolja, mondván; ti akartátok, oldjátok meg a kieső energiahordozók problémáját magatoknak, akár meg is oszthatja az érintetteket.

Az ukrán válság megmutatta: Moszkva folyamatosan teszteli a NATO és az Európai Unió kohéziós erejét, ráadásul régóta nem titkolja, hogy versenyeztetni akarja az európai és az ázsiai piacot. Nemrég nyélbe is ütötte a saját ,,keleti nyitását", szeptemberben giganagy kínai-orosz földgázszállítási szerződést írt alá Kínával, s így összességében azt üzente Európának, hogy korántsincs rászorulva a piacára. Na nem mintha a fagyhalál fenyegetne bennünket a Déli Áramlat nélkül, de attól Európának igenis választ kell adnia arra, hogy hosszú távon mivel pótolná a kieső orosz energiahordozókat.


http://valasz.hu/vilag/fordulat-ezt-nyerheti-putyin-a-deli-aramlat-lefujasaval-10 7313
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a hülyeség renddé fajul
  2014-12-05 17:48:44, péntek
 
  Amikor a hülyeség renddé fajul

Borszívóügynök 2014. december 4., csütörtök 18:51

A történet előzménye az lehet, hogy fideszes körökben nagyon menő lett az európai válságkezelés furcsaságait és elkúrásait úgy értelmezni, hogy a tehetségtelen unió, illetve a tagállamok balfasz kormányai nem tudják legyőzni a válság sárkányát.

Bezzeg mi látjuk a magyar csodát. Viktor király előtt leborulva áldják az unortodox módszereket. Sőt a példa már annyira sikeres, hogy megpróbálják túllicitálni. Egy Bács-Kiskun megyei település fideszes polgármestere szerint hasznos lenne bevezetni a nőtlenségi adót.ado

A polgármester egy közmeghallgatáson arról beszélt, hogy elöregszik a falu. Tázláron 1997-ben 1944-en, míg tavaly csak 1724-en éltek, ez részben a gyerekszám csökkenése miatt alakult így.

úgy is lehetne növelni a gyerekszámot, ha egyesek nevelőszülőként fogadnának magukhoz kisgyerekeket.

“Arra a kérdésre miszerint lesz-e helyi adó, nemmel válaszolt, bár mint mondta hasznos lenne a nőtlenségi adót bevezetni a régi öregek példája alapján" - mondta a polgármester.

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/a-tazlari-polgarmester-szerint-hasznos-len ne-a-notlensegi-ado-bevezetese-584770
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
L. Simon, a plebs, Pokorni és a luxusjobboldal
  2014-12-05 17:47:12, péntek
 
  L. Simon, a plebs, Pokorni és a luxusjobboldal

Vizes8-as 2014. december 4., csütörtök 17:40

L. Simon László országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nagyon érdekeset mondott az ATV november 30-ai Szabad Szemmel című műsorában. A műsorvezető Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök Hír TV- ben elhangzott bírálata alapján szóba hozta a kormányzó párt egyes tagjainak úgymond urizálását.

A Fidesz alelnöke nyíltan bírálta Kósa Lajos új-zélandi utazását, a luxuskarórák hordását, párttársai urizálását. ,,A páncélunkon ütött egy rést az Egyesült Államok, egy kis lyukat, de a lyukon folyik be a víz" - fogalmazott a Fidesz alelnöke. Szerinte a kitiltási ügyben rossz a kormánykommunikáció.lsimon

Itt némi ellentét van az Orbán-kormány szavakban hirdetett plebejus hitvallása és tettei között.Simon László erre azt mondta: ,,A plebejus kormány nem azt jelenti, hogy a kormánytagok plebejusok. Azt jelenti, hogy ez a kormány mindenkire odafigyel, minden néprétegre odafigyel, hogy nem hagy magára egyetlen egy embert sem."

Kár, hogy L. Simon nem emlékszik Fidesz 2006-os ,,A cselekvő nemzet" címet viselő választási programjára. Akkor még kevés volt a ,,Folytatjuk!" A 2006-os program még tartalmazza: ,,A plebejus kormányzás takarékos, és az emberek oldalán áll. A cél ,,a hatékony, átlátható államszervezet megteremtése. Egyszerűsítjük az intézményrendszert, és csökkentjük a politikusok számát. Az államnak nem lesznek luxuskiadásai, és csökkentjük a kormányzás költségeit."

A plebejus, nagyképű és öntelt L. Simon államtitkárnak: az öregségi nyugdíjminimum 28.500 Ft/hó, a rokkantsági ellátás minimuma 27.900 Ft/hó. A közfoglalkoztatási bér bruttó 77.300 Ft/hó, ami nettó 50.632 Ft/hó, a minimálbér 101.500 Ft/hó, ami nettó 66.483 Ft/hó. A kormány elvárja, hogy ennyiből éljenek emberek, miközben a KSH adatai alapján 2013-ban a létminimum érték 1 felnőtt esetén 87.510,- Ft/hó volt.

http://patacsipilvax.hu/?p=53273
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabads
  2014-12-05 17:46:31, péntek
 
  ,,Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket bármilyen kifejezési módon."(Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata. ENSZ, 1948)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.