Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Pintér Béla- Homokba írva
  2014-12-08 13:36:50, hétfő
 
  Nem ezt vártad, nem így mondták.
Mást ígért a szív és mást a száj.
Megint tél van, megint fázol.
Pedig azt mondták, hogy jön már a nyár...

Homokba kell írni a szót, ami annyira fáj.
Hagyni kell, hadd vigye a szél!
Homokba írni a bűnt, amivel megbántott más.
Mielőtt megjegyezhetnéd.

Oda kell menni, megölelni,Akkor is,
ha nem te vagy a hibás!
Odamenni, esélyt adni,elengedni minden tartozást!

Hogyan tudnál tovább lépni,
Amibe' hittél, az már nem a tiéd
Hogy lehetne bekötözni azt a sebet,
Ami szíveden ég.

Pintér Béla- Homokba írva
Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Ami Isten és közéd áll
  2014-12-08 11:22:16, hétfő
 
  "Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani a lelketeket." (Jakab 1,21)




Mindannyian észrevettük már, hogy a mobiltelefonon történő elérés minősége széles körben változó. Valami hasonló igaz rád is. Jó helyen kell lenned, hogy meghalld Isten szavát.

Néha nem adunk Istennek esélyt arra, hogy beszéljen hozzánk. Lezárjuk az elménket. Azt akarjuk csinálni, amit mi akarunk csinálni, nem azt, amit Isten akar általunk. A szíveink megkeményedtek, és nem vagyunk hajlandóak figyelni.

Amikor az elméd bezárul, természetes, hogy Isten nem fog beszélni hozzád!

De ha tényleg akarsz Istentől valamit hallani - és melyik hívő nem akar? - meg kell értened, hogy mi az, ami megakadályoz ebben. Három akadály lehet, ami zárva tartja az elmédet Isten üzenetére.

Büszkeség.
Ha azt gondolod, hogy nincs szükséged Istenre az életedben és egyedül akarsz megbirkózni a dolgaiddal, akkor bizonyára nem figyelsz Isten szavára. A büszkeség visszatart attól, hogy nyitott legyél arra a lehetőségre, hogy Isten esetleg akar mondani neked valamit.

Félelem.
Nagyon sok ember azért nem hallja Istent beszélni, mert félnek hallani Isten szavát. Talán azt gondolod, hogy ha meghallod az ő hangját, az vallásos fanatikussá fog tenni téged.

Keserűség.
Amikor ragaszkosz a sérelmekhez, a neheztelésekhez vagy a haraghoz, akkor nem leszel képes meghallani Istent, mert a szíved megkeményedett. Hideg lett és ellenálló, még Isten szeretetének is.

Néhányan közületek nagyon erős sérüléseket hordoztok, akár ezen a héten történt, akár évekkel ezelőtt, de még mindig ragaszkodtok hozzá. El szeretném mondani nektek, hogy el kell engednetek.

Nem a megsértők kedvéért, hanem a sajátotokért. A neheztelés megöl titeket! A neheztelés egy olyan saját magad által meghagyott seb, ami megengedi a múltadban levő embereknek, hogy ma is folytassák a megbántásodat. El kell engedned, nem azért, mert ők megérdemlik a megbocsátást, hanem mert szükséged van arra, hogy továbblépj az életedben.

Meg kell szabadulnod a keserűségtől, a félelemtől és a büszkeségtől, amelyek mind megakadályozzák, hogy meghalld Isten hangját és beteljesítsd az Ő célját az életedben.

A Jakab 1,21 azt mondja: "Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani a lelketeket."

Szelíden fogadni annyit jelent, hogy elengeded a büszkeségedet és többé nem próbálod saját magad egyedül kitalálni a dolgokat. Ez a kulcs ahhoz, hogy megnyisd az elmédet és a szívedet, hogy meghalld az Úr szavát.

Beszéljetek róla:

Hogyan hallod Isten hangját? Milyen módon beszél hozzád?
Milyen változásra van szükséged az életedben, hogy megszabadulj a " tisztátalanságtól és a gonoszságtól", hogy meghalld Isten szavát?
Mit gondolsz, miért azonosítjuk néha Isten hangját vallásos fanatizmussal?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.01) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1140
  • e Hónap: 4941
  • e Év: 66242
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.