Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Minden betegségre
  2014-12-08 17:44:33, hétfő
 
  Minden betegségre találtak megoldást nagyanyáink, most megismerheted mindet te is

Nagyanyáink tudtak minden betegségre gyógyírt. Mára már kevesen ismerik ezeknek a zöldségeknek és gyümölcsöknek a jótékony hatásait, éppen ezért most összegyűjtöttünk nektek egy elég nagy listát, melyben minden betegséget, fertőzést megtalálhattok, és ezekre a betegségekre a legjobb módszereket is.
Link




Link

Minden betegségre találtak megoldást nagyanyáink, most megismerheted mindet te is

A bélflóra visszaállítása: Káposzta
Agyműködés: Banán
Agyvérzés: Páfrány fenyő
Alacsony és magas vérnyomásra: Spenót (csak nyersen)
Alacsony vércukor: Alma, Csicsóka,
Alacsony vérnyomás: Vízitorma, Gránátalma, Meggy
Alhasi fájdalom: 5 Birsalma
Alkohol okozta májbetegség: Káposzta
Alkoholizmus: Cékla répa
Allergia, bőrpanasz: Sütőtök, Lucerna, Petrezselyem, Zeller
Álmatlanság ellen: Passiflóra, Datolya
Anyagcserezavar: Datolya
Alvászavarok: Saláta
Anémia Lucerna
Antibiotikum hatása: Karalábé
Antioxidáns: Mandula, Meggy Paprika Passiflóra
Aranyér: Gránátalma Vizitorma
Aranyeres vérzésre: Fehér répa
Arcpakolás: sárgabarack
Arterioszklerózis: Fokhagyma, Napraforgó mag, Narancs, Őszibarack
Arthritisz: Avokádó
Asztma, allergia, tüsszögés: Vízitorma
Asztma: Gesztenye


Még egy érdekesség. Link

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
A spontán emberi öngyulladás rejtélyei
  2014-12-08 17:40:25, hétfő
 
  A spontán emberi öngyulladás egy megmagyarázatlan állítólagos jelenség, amelynek során valakinek a teste bármilyen látható ok nélkül meggyullad. Az öngyulladás eredményezhet pusztán hólyagos bőrt vagy égési sebeket, de szélsőséges esetben a teljes test hirtelen lángba borulását is. Az utóbbi a leggyakrabban felismert esete a spontán öngyulladásnak. Rengeteg a találgatás és vita a jelenséggel kapcsolatban. Tudományos tényként nem sikerült ugyan bizonyítani, de sok elmélet megpróbálta megmagyarázni a létezését. Bár matematikailag kimutatható, hogy az emberi test elegendő energiát tárol zsír és egyéb szövetek formájában, amit elégethet, az emberi test rendes körülmények között nem képes saját lángot előállítani.

Az első regisztrált eset 1731. április 4-ére tehető, Olaszországban.




Link

A spontán emberi öngyulladás rejtélyei

Minden évben olyan sok megmagyarázhatatlan eredetű tűzesetről hallunk, hogy az már elegendő alapot biztosít további tudományos vizsgálatoknak. Hajmeresztő elméletek születnek a jelenség magyarázatára. [1]

1938. július. Mrs. Mary Carpenter egy hajókiránduláson töltötte szabadságát az angliai Norfolk Boards közelében, mikor váratlanul lángolni kezdett. A tűz egész testét elemésztette, csak egy kupac hamut hagyva a testéből. Ezek a példák egy több mint száz esetet taglaló listáról származnak. Mindegyikben közös vonás hogy a tüzeknek nincs magyarázatuk. Sokszor úgy tűnik, mintha a tűz a testben keletkezne, talán a mellkasban, a hasban, vagy az izmok belsejében. A lángok gyakran kékek, vagy más, szokatlan színűek. A test bizonyos részei gyakran a tűz által érintetlenek maradnak ugyanúgy, ahogy bizonyos bútorok és ruhák is az égő test körül, kivéve persze azokat a berendezési tárgyakat, amelyeken az illető ült, vagy feküdt. Néha még az ágy is érintetlen maradt! A megégett test annyira károsodik, hogy gyakran csak hamu marad belőle. Még a legvastagabb csontok is teljesen elhamvadnak. A tűz általában úgy tör ki, hogy az áldozat látszólag nem érez fájdalmat, vagy legalábbis nem adja jelét. Egy 1905-ös lincolnshire-i eset egy asszonyról szól, akinek a vállain söprögetés közben jelentek meg a lángnyelvek. Csak a gyors beavatkozás mentette meg az életét. A jelenés egy másik általános velejárója a visszataszító, zsíros massza, ami általában a helyszínek falára is lerakódik. Ez az anyag származhat az égő testből is.



Lehetséges magyarázatok

Bár sok elmélet született a spontán emberi öngyulladásra, nem mindegyik ad átfogó magyarázatot az összes esetre. Randles és Hough számos olyan feltételezést tett közzé, amely megpróbálja felfedni e vad tüzek okát.

Természetfeletti magyarázat

A SEÖ hagyományos, vallásos magyarázata az, hogy ezek a tüzek a bűnösök, fanatikusok, vagy más, Isten elleni vétséget elkövető emberek megbüntetését szolgálják. Az égből lecsapó villám is egyike ezeknek a megtorlásoknak. A vétkeseket felemésztő híres ,,tűzoszlop" is felfogható ebből a szemszögből. A hirtelen fellobbanó tüzeket évszázadokon keresztül boszorkányok, vagy démonok művének tulajdonították.

A gyilkosság-elleplező elmélet

A törvényszéki esetnaplók és a SEÖ-ről szóló tanulmányok leggyakrabban egy gyilkossági ügy elkendőzését látják ezekben a jelenségekben. Az áldozatot szerintük azért égetik el, hogy eltüntessék a gyilkosság vagy lopás bizonyítékát.

Az elméletnek ellentmondanak az égési maradványok.

A faggyú-elmélet (kanóc effektus)

E feltevés David Gee, angol professzor nevéhez fűződik. Ezt az elnevezést először 1989 áprilisában használta a BBC egyik adásában, amely a spontán emberi öngyulladásról szólt. Elmélete szerint az emberen égő ruhák elpárologtatják a szervezetben lévő vizet (az emberi test 70%-a víz), és az így visszamaradó faggyúhoz hasonló, zsíros anyag tovább táplálja tüzet és a textília, (mint gyertyában a kanóc) segítségével éghet el a test jelentős része. Ezt az elméletet sikeresen tesztelték, az élő szövetet takaróba csavart disznó teste szolgáltatta. Ezek szerint véletlen keletkezett tűz, vagy gyilkosság során az elkövetőnek a nyomok eltüntetése céljából gyújtott tűz a test jelentős részét képes elégetni, mint a kísérlet is mutatta, a környezetben okozott nagyobb károkozás nélkül. Az eredeti feltételezések szerint csontok ilyen hatás következtében nem semmisülhetnek meg. Krematóriumoktól szerzett ismereteink szerint ahhoz, hogy az emberi csontok elégjenek, különösen magas hőmérsékletre van szükség. Ekkora hő pedig nem keletkezhet egy parázsló tetemen. A kísérlet során azonban az öt órán át folyamatosan égő tűz a csontokat is megsemmisítette.[2] Az elmélet megmagyarázhatja azon esetek egy részet, melyekben megégett, részben megsemmisült holttestet találtak. Az olyan megfigyelések azonban továbbra is magyarázatra várnak, ahol szemtanúk szerint rendkívül gyors égés történt.




Link

Alkohol

A XX. század elejéig nagyon népszerű volt az az elmélet, mely szerint a SEÖ áldozatai idült alkoholisták voltak. Azt gondolták, hogy a testükben valamilyen háztartási tűztől (gyertyától, vagy gyufától) meggyulladt a nagy mennyiségű alkohol. Ennek a feltételezésnek a gyenge pontját a gyerekek és azok az emberek képezik, akik sosem ittak.

Erős huzat

Ez kapcsolatban áll a faggyú-teóriával. Eszerint a meggyulladó személyben a kéményből, vagy nyílászárókon beáramló huzat erősíti fel a test égését, ezért lesz olyan pusztító erejű, hogy még a csontokat is elhamvasztja. Ezt az elméletet az olyan esetek döntik meg, mint például a ,,Bert Jones" ügy, ahol a jelenség zárt, szigetelt szobában történt.

Az emberi üzemanyagcella elmélete

John Heymer, egykori angol tűzoltó nevéhez fűződik, aki lehetségesnek tartotta, hogy a testben egy eddig ismeretlen kémiai reakció jön létre, amely a szervezetben található vizet szétbontja oxigénre és hidrogénre. Ha a hidrogén lángra kap, gyorsan elemészti az oxigént és így egy láncreakciót hoz létre, ahogy sejtről sejtre továbbterjed. Mindez pedig olyan gyorsan történik, hogy az égő test környezete nem sérül meg.

Az ismeretlen kémiai reakció leírása hiányzik.





Link

A szervezet kémiája

Ian Sanderson, a Fortean Times újságírója szerint lehetséges, hogy a magány oly módon hat egyes emberekre, hogy azok testében, az izmokon belül egy bizonyos, nitroglicerinhez hasonló anyag halmozódik fel. Mi történne, ha ez az anyag lángra kap? Dr Joyce Nelson elmondása szerint egyes állatok a gyomrukban felgyülemlett nagy mennyiségű metán miatt kérődznek. Gyakran előfordul, hogy a gáz kijuttatásának egyetlen módja az marad, hogy metszést ejtenek az állat nyakán. Az emberrel is megtörténik, hogy a gyomorgázok nyomást gyakorolnak a belekben felhalmozódott metánra, ami szellentés formájában távozik a testből. Az elmélet szerint ez a gáz a testben gyullad meg.

Psziché hő elmélet

A keleti tanítások szerint élő jógik képesek rá, hogy uralják testük hőmechanizmusait. Képesek órákon át ülni a hóban mindenféle védőruha nélkül. Sőt, képesek annyi hőt termelni, hogy megolvasztják maguk alatt a havat. Elképzelhető, hogy a SEÖ oka is abban keresendő, hogy a test hőszabályozó központjában valami tönkremegy.

Elektromagnetizmus

Szárnyra kapott néhány olyan elméleti is, mely szerint az öngyulladást valamilyen elektromágneses, vagy mikrohullámú sugárzás okozza. Lehetséges, hogy az elektromos mezőknek közük van ezekhez az esetekhez? 1975-ben Livingston Gearhart kutató összefüggést talált a Föld geomágneses sugárzás változása és a spontán emberi öngyulladások között.

Nukleáris hasadás elmélet

A testet összetartó életerő néha ,,meghibásodhat", és ezáltal elkezdhet hőt termelni, mint egy atomerőmű, amely a maghasadásból nyeri energiáját. Lehetséges volna, hogy a testben is egy ilyen, persze kisebb mértékű reakció játszódik le az öngyulladáskor?




Link

Dimenziós defekt

Az elmélet lehetségesnek tartja, hogy más térdimenziók érintkezésbe lépnek a mienkkel. Ennek az egymásba csúszásnak a következménye lehet akár nagy mértékű hő átadása. Ha pedig ez az érintkezés véletlenül egy személyen belül jön létre, az illető valószínűleg azonnal elég. Ez az elmélet arra is magyarázatot ad, hogy miért nem ég meg semmi az áldozat közelében.

A matematikai magyarázat

Az R.I.I.K.O. Journal 1994-es számában dr. A. M. Davie kifejti, hogy szerinte a SEÖ kapcsolatban áll a geofizikai hatásokkal. Katonai térképek alapján tanulmányozta Skóciában az elmúlt évtizedek során bekövetkezett tüzek helyszíneit. Elmélete szerint létezik egy képlet, amellyel a spontán emberi öngyulladások helyszíneit akár előre is lehetne jelezni. Azt állítja, hogy ezzel a technikával más gyúlékony helyek (raktárak, gyárak, farmok) spontán gyulladásait is meg lehet jósolni. Egy 1990-es újságcikk tovább bonyolítja a rejtélyt. Egy négyéves kínai kisfiú teste több helyen is égni kezdett. Nagymamája először arra lett figyelmes, hogy füstöl a nadrágja, majd egy nagy folt égett át a kisfiú több réteg ruháján. Ötven perccel azután, hogy beértek a kórházba, a gyerek újra füstölni kezdett. A következő két órában a gyerek négyszer lobbant lángra minden külső ok nélkül. Az újságban megszólaltatott orvosok szerint a fiú teste olyan volt, mintha erős elektromos áram haladt volna át rajta.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Hát nem édesek?
  2014-12-08 17:35:14, hétfő
 
 


Link

Hát nem édesek? Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Földtiltó Boldogasszony
  2014-12-08 17:29:48, hétfő
 
 


Link

Álom havának 8. napja, Földtiltó Boldogasszony ünnepe


Enyészet havának végével általában befejeződnek a földművelő munkálatok. Földanyánk méhében már ott szunnyadnak az új kenyérnek való magvacskák, kicsirázva, kihajtva.

Igen ritkán, de időnként megesik, hogy megcsúsznak az őszi földmunkák, és a gazda rákényszerül a késő őszi, Álom havának elején történő munkavégzésre.

Álom havának 8. napja azonban a legvégső határidő, amikor a földdel szabad foglalatoskodni. E nap után Földanyánk már nem befogadó képes, nincs elég földmeleg a szemek, a magvak kicsírázásához.

Az év ezen szakaszában a világban fizikai síkon is és lelki síkon is teljes sötétség van, az ellenerők vannak hatalmon. A várakozás ideje alatt Napisten megszületésének napjáig tombolhatnak, hogy beteljesüljenek az emberi sorsok.

Földanyánk, aki a Teremtő Anya egyik megnyilvánulása, most a lélek tisztaságában várakozik. Felkészül a Fény, Napisten megszületésére, ami Álom havának 21. napján következik be.

Földtiltó Boldogasszony napjának időjárásából a későbbi időszakra is következtetett a népi megfigyelés. A tapasztalat úgy tartja, ha e napon a fagy elmarad és sárba enyhül az időjárás, akkor Sólyomünnepre, Álom havának 24. napján jeges időre lehet számítani.

A várandós asszonyok e napon köszöntik Földtiltó Boldogasszonyunkat, hogy magzatjaik megőriztessenek.

Akik pedig áldott állapotukban veszélyeztetettek, fohászkodjanak segítő oltalmáért, hogy várandósságukat baj nélkül hordják ki.

Földtiltó Boldogasszony magában foglalja a fény őrzését. Ő a kapuja életnek, halálnak. Ő a Magyar Föld, ami összekapcsolódott a Csillagösvénnyel, ahonnan folyamatosan újjászületik a magyar élet.



Földtiltó Boldogasszony üzenete:


A várandósság egy új élet terve, a gyermek a szaporodás, a gyarapodás.

Ha babát vársz, úgy tekints az emberajándékra, hogy ő a jövő. Az öröm az életedben, és idős korod támasza.

Lelki várandósság esetén az üzenet szerint Fényvárásban vagy, változás jön a sorsodba.

Tartsd meg lelked tisztaságát és keresd a Fényt, hiszen lényed is a Fénymagot keresi. Őrizd meg saját belső fényedet, amíg az napvilágra jöhet és egyesülhet a külső fénnyel!

Mutasd meg környezetednek csodás fénymagodat! Várandósságod idejét töltsd az emberek között, hagy gyarapodjanak ők is lelked nemesedésével!






Földtiltó Boldogasszony


Pihen a föld, édes az álma,
Földtiltó Boldogasszony vigyázza.
Parányi hajtások, apró szíklevelek,
Várják, hogy a Napisten megszülessen.

Rontás, ármány tombol Álom havában,
De az új élet a földben már biztonságban.
Nem kell már vetni, szántani
Hagyd már Földanyát pihenni!

Áldott testében a jövő
Csoda nagy ígéret!
Napisten szavára
Újra bő termés lesz.

Nóri 2013. III





Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Eketiltó Boldogasszony
  2014-12-08 17:28:11, hétfő
 
 


Link

Álom havának 8. napján, Eketiltó Boldogasszony

Enyészet havának végére a tisztes földműves bevégzi szántó-vető munkáját. A szántóföldek simára boronálva őrzik testükben a szunnyadó magok parányi életjelét, a csírákat, vagy a még alig látható zöld hajtásokat. Várják, hogy kikeletig álomba merülhessenek a puha, fehér hódunna alatt.

Ám sokszor váratlan, nem kívánatos események zavarják meg a természet nagy rendjét. Vizesedés, vagy nagy szárazság, az emberi élet bajai miatt elhúzódhatnak ezek az őszi munkák és belenyúlhatnak Álom havába.

Az Eketiltó Boldogasszony napjáig minden elkésett földművelési munkálatot be kell fejezni! Ez után a nap után, a föld, még ha nem is fagyos, de már nagyon hideg.

Földanyánk (a Teremtő Istennő egyik megnyilvánulása) testének nincs már tápláló melege, hogy befogadhasson, a mag, a növény megfoganjon, megfakadjon.

Ekkorra Földanya méhében már ott pihen a következő évi gabona megtermékenyülve, kicsírázva, sok helyen már kikelve, zöld szíklevélkékkel lepve be a szántóföldet. Ilyenkor Földanyánk már várandósságában pihen, a természet pedig téli álomba merült.

A várandós anyaság megszentségtelenítése lenne, ha ilyenkor a földbe hatolna a vaseke, ami férfierőket hordoz. Ennek helyzetnek az áldott állapot tisztaságát megrontó nemiség a jelképe.




Eketiltó Boldogasszony üzenete:



Napjaink szabados, erkölcstelen világában a megszentelt dolgok szinte nem is kívánatosak. A tévesen értelmezett én-tudat (az egó) hatalmaskodása tévútra vezeti az egyént. A felelőtlenül, vagy érdekből létrehozott kapcsolatok, az idő előtti testiség, az önző élet mind a romlás, a megrontás felé vezet.

Az idő előtti testiség, az érzelmek, és szerelem nélküli szeretkezés nem adja meg az emberi fajt megtartó szerelem teljeségét, a férfi és nő egyesülésének üdvösségét. Az ilyen kapcsolatokon nincs áldás, állandó a kiéletlenség, újabb és újabb alkalmi párt keres, de egyik sem adja meg a meghitt szerelem fenséges érzését, és idő előtti kiégettséghez, fásultsághoz vezet. Nem sarjad belőle boldogság, és a nemzett utódok is nem kívánatosak a pároknak.

A megszületett gyermek pedig nem töltheti be a gyermek csodájának a megélését, az istengyermek csodáját, mert a szülők nyűgnek érzik őt.

De ugyanez értendő a lelki termékenységre is. Az éretlen, elsietett gondolatok, az idő előtti elhatározások, amelyeket az önös érdekek mozdítanak, szintén nem áldásosak.













Eketiltó Boldogasszony


Álomba merült az élet,
Álmodja a kikeletet.
Anyaföldünk állapota
A jövő évi termést hordja.

Szent testét már ne bántsátok!
Eketiltó Boldogasszony
Vigyázza az édes álmot,
A csendben alvó rügy világot.

Áldott állapotában a Földnek
Ne zörögjenek a gépek!
Puha, meleg hópihékben
Fehér takarót vár éppen.

Csend kell, álom és a béke!
Puszták, rétek szendergése.
Szélatya fúj szép altatót,
Pici magvak aludjatok!




Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Eldobott kincseink
  2014-12-08 17:24:33, hétfő
 
  Eldobott kincseink


Talán mára eljutott népünk arra a szintre, hogy megértse, kifosztották, kirabolták. Vagyonát elherdálták és a bőrét legalább hétszer lenyúzták az adókkal, járulékokkal, illetékekkel, hitelekkel, kamatokkal. Sok tragédián keresztül, tönkrement életek során, a megélhetés elvesztésekor lassan nyílik a magyarság szeme.

Látja már, mindenét elvették. Szomorú ez a sors, de ennek így kellett történnie, hogy végre megértse ez a nép hova jutott.
Sokakban még most sem érett meg, mitől hálátlan a magyar élet, miért fogy a magyar, miért nincs a fiatalokban a természetes vágy életük tisztes összekötésére.

Hajlamosak vagyunk elintézni azzal, hogy ha nincs megfelelő anyagi biztonság, egy nép nem szaporodik.

Ez nem igaz! Történelmünk folyamán számtalanszor került nemzetünk a végpusztulás határára, mégis a legnehezebb időkben is eleget tett az isteni törvénynek, és létszámában gyarapodott.

Elég, ha csak a megcsonkított trianoni utáni időszakra gondolunk. Apáink, nagyapáink 6-10 gyerekes családokban nőttek fel, pedig akkor igazán nem volt semmilyen ,,szociális háló". De volt tisztesség, szorgalom és a nemzetet képviselő és irányító kormány.

Népünk szaporodása nem politikai és nem gazdasági kérdés.
Ahhoz, hogy egészséges és ép lelkű gyermekeink legyenek, akik továbbviszik szép és büszke nemzetünket, ahhoz csodálatos, lélekkel rendelkező magyar környezet is szükséges.

A madárdalos erdő, ahol a fák törzsükkel gyógyítják az emberi testet, erősítik gerincet.

A mezők, a rétek, melyek színükkel és illatukkal táplálják a lelket.

A csalitok, folyópartok gazdag, buja levegője és a vizek táplálják az érzelmeket.
A mocsarak, lápok titokzatos lényei, a félelmetes hírű helyek megmozgatják a gyermeki képzeletet.

Az ódon várak, kastélyok bolyongó szellemei, akik megtanítanak a múlt tiszteletére, és erkölcsi példát adnak a hazaszeretetből.

Hol van ma már ezeknek a kincseknek a megbecsülése?
Gondos ,,tanítások" elterelték a figyelmet kis hazánk eme csodáiról, a titokra szomjazó gyermekszíveket, pedig idétlen rajzfilmekkel, borzalmas mesékkel a televízióhoz kötötték és megmérgezték tudatukat a számítógép démonaival, melyek testi és lelki betegséget okoznak.

Ám nemcsak a természet szépségeitől, a tiszta levegőtől, az egészséges mozgástól szakítottak el bennünket!

Ezer éve folyik a lélek megmérgezése a hazugságokkal, és a tév-tanításokkal.
Népünk egészséges lélekkel, csodálatos világképpel rendelkezett, hiszen állandóan kapcsolatban volt azzal a teremtő szellemvilággal, ahonnan őseit is kapta.
Tudjuk, amikor e nemzetnek szüksége volt kiemelkedő vezérre, tanítóra, igazságos királyra, Ősurunk hatalmas teremtő erejéből kilépett az a hős, aki megmozdította a nemzet sorsát, előre vitte a haladást, megtestesítette azt a szellemi tudást, ami egy nép, népfolyam életét segíti, táplálja.

Népünk hiedelem- és hitvilága csodálatosan teremtő erejű!

Tudták és szerették az egyetlen, hatalmas Teremtő Atyát, akinek megnyilvánulásai ott voltak a hétköznapjaikban. Nem félték az Istent, mert a félelem nem engedi meg azt a fajta csodás összetartozást, mely népünket összekötötte a Teremtő Istenével, az Égi Édesatyjával és Égi édesanyjával.

Az Egyetlennek a támogató megnyilvánulása volt a népet éltető négy elem, akiket hívtak Tűzistennek, Szélatyának, Megtartó Anyának (Földanya), vagy Vízanyának.

Amikor szükséges volt, az Égi Atya ott volt a Viharistenben, a Hadak Urában, és a Láncos Miklósban.
Népünk gazdag képzelete szépséges és jóságos lényekkel népesítette be a körülötte lévő világot, akik mind a Nagy Teremtő Isten megjelenései voltak, s az Ő szeretetereje által éltették népünket.

Védték az erdőket, a mezőket. A fák, a vizek szellemei, az embert égen-földön segítő jóságos tündérek, az állatokat istápoló, védelmező lények mind a magyarság nagy életterének lakói voltak

Nem féltek a halottaiktól, hiszen tisztában voltak vele, hogy elődeik lelkei tisztulás után körülöttük vannak és segítik őket. Tisztelték, és hálásak voltak az őseiknek, és nemcsak a közvetlenül megelőző egy-két nemzedéknek, de népünk kezdeteitől élt összes elődjére is hálával emlékeztek. Azokra, akik megteremtették a nemzetet. Akik hazát szereztek. Akik szorgalmas munkával anyagi javakat hoztak létre, és meghozták azokat az erkölcsi törvényeket, társadalmi kapcsolatokat, amelyek megőrzik a nép egységét és összetartják a nemzetet.

Nem kellettek nekik angyalok és ördögök, mert a hétköznapi létükben tudtak különbséget tenni a jó és a rossz között.
Tudták, hogy tetteiknek következményei vannak, ami visszahat rájuk, és nem a megbánást követték, hanem nem vétkeztek.

Nem ítélkeztek, és nem folyamodtak a megbocsátás intézményéhez, mert az a megengedés.

Nem hagyatkoztak a megváltás ígéretére sem, mert mindenki csak magát válthatja meg azzal, ha felismeri bűneit, tévútjait, elutasítja azokat, többé nem teszi, és aki ellen vétkezett, annak segített helyrehozni a következményeket.

Aztán bekövetkezett Géza és István kora, amikor a nemzet tiszta, egészséges lelkét erőszakolták meg a tévtanokkal.

Elvették a hitét, és megölték a kapcsolatát Teremtő Égi Édesapjával, és Teremtő Anyjával. A Sólyom is üldözött lett, mint a ,,pogány" napjelkép.

A templomokban a szent pártus jeleseiket átkoztatták a néppel imába (!) foglalva.
Eltiltották a természetet megszentelő rítusaitól, a ligetek, vizek mellett égő tűz mellől, hideg, rideg épületekbe terelték a szabadlelkű magyarokat.

A Teremtő Anyából, Boldogasszonyból (Ba-u-dag asan) Szűz Máriát csináltak, éltető Napatyánkat felváltotta a félelmetes, bosszúálló isten személye.

A sumírok az égi lényeket, az isteneket ,,dingir"-nek nevezték, ők lettek a mi tündéreink, akik a magyarságot és elődeit minden síkon segítették.
Ezt a segítő szellemi erőt nyomták le ártó, rontó szépasszonyokká, akik az embert gyötrik, kínozzák. Ügyes! Egy ilyen torzított hiedelemben senki nem fordul a tündérekhez, népünk ismét szegényebb lett egy égi segítő lénnyel.

A tudókból, gyógyítókból és füvesekből boszorkányokat alakítottak, míg Teremtő Atyánk földi szolgáit, a táltosokat pogány istengyalázóvá tette az új hit.

A szellemi tudás erejével bíró, a vassal-fénnyel dolgozó, és a jószágokhoz is értő, ,,tudó" kocsisokat, kovácsokat rontó emberekké kiáltották ki azok, akiktől jobb óvakodni.

Népünk csodálatos és hatásos gonoszűző szokásait ostoba zajolásnak nyilvánította a ,,nemes" néprajztudomány, míg az év meghatározott napjaihoz kötődő termékenységet segítő szokásokat, a hétköznapi varázslásokat babonává alacsonyította.

Az erős hatásos óvó és termékenyégi varázslásnapok helyére oktalan cselekményük és magatartásuk miatt meggyilkolt halovány szentek napját állították, akiknek bánatos energiája letompítja az adott nap erejét, tüzét, hatását, mely népünk életében segítő erőket mozdítana meg.

A jóságos, öreg, bölcs Láncos Miklóst, aki december idején járta a falut, a fonókat, és tanácsaival segítette az embereket, már a lánccsörgetés miatt is rossz szemmel nézték ,,tudósaink". Pedig a lánc az összekötés, a szeretet láncolata, az ősök láncolata, a csörgetés pedig az egyik legjobb tértisztítást végezte.

Láncos Miklósból tehát lett az idétlen krampusz, aki már nem a varázsvesszőt osztogatja a világ jobbítására, hanem virgácsot ad, hogy verekedjetek!
Láncos Miklós helyét pedig átvette a szlovák vagy cseh szó, a Mikulás, vagy a kommunista, lelketlen Télapó.

Hasonlóképpen eltorzult a téli napforduló is, ami mára nyáladzó, szeretetünnepnek csúfolt esemény lett, jó sok ajándékvásárlással, hogy a nép költse a pénzét, s ne a Fény születésére várakozzon, hanem rohangáljon.

Eredetileg Napisten születését ünnepelték december 21-én, majd három nap múlva őseink sólymokat röptettek, a megszentelt helyen, aminek jelképes tartalma szerint a sólymok és a tüzes celőkék emelik a megszületett Napot az égi útján, hogy fénye erősödjön és borítsa be világunkat.

Igen, ez a legnagyobb ünnepe őseinknek. Az együttlét, a szeretet, a hagyományok, a varázslások gyakorlásának az ideje.
Az még nem is baj, hogy Jézus születését erre a napra teszik, pedig nem ekkor született. Jelképileg belefér, hiszen Jézus, a Fény Fia, és a Fény születése nem zárja ki egymást. De ez a sok idétlen egyházi ének és vers, amivel szabályosan lenyomják Krisztus Urunkat a jászolba, szalmába, állatok közé, az bizony kemény! Így lehet a büszke és nemes pártus herceget hitelteleníteni, és egyben a szegények szívét a jászolban született kisdedre irányítani, akik majd utolsó fillérükig adakoznak ennek a képnek a megtartásáért.

Ünnepeljük Szent (?) István király napját, vagy az alkotmány napját, nevezett munkaszüneti napot, holott ez a nap az új kenyér tiszteletének és megköszönésének a napja lenne. Az alkotmány pedig csak egy emberi tákolmány, a Szent Korona Tan helyett.

A húsvét nem az isten meggyilkolásának ünnepe, hanem a kikeleté, a termékenységé, az újjászületésé. Az Égi Nász napja. A pünkösd, őseinknél az Égi Tűz ünnepe a megtermékenyített kikelet szárba szökkenése, a tavasz termése. Az ősök tüze, és kapcsolat szent elődeinkkel. (ispilángi cérna)

A közösségbe való bemutatás, és a gyermek befogadása a közösségbe, vagyis a gyermekek Napbemutatási szere, amikor is az ősi névadás szerint megkapják azt a nevet, mely egész életükben kötelezi őket. Bemutatják Napatyának, és magyarrá fogadják a kisgyermekeket, az új jövevényeket, ősurunk emberajándékot.

Drága magyar véreim!

Csodálkozunk, hogy lélekben sivárak, anyagiakban nincstelenek vagyunk?
A Géza-István fordulat írástudatlanná tette ezt a népet. Addig mindenki tudott róni, mert az elszámolást meg kellett egymás között csinálni. Nemzet szinten a törvényeket, a birtokviszonyokat, a történelmet, a gyógyító tudást feljegyzéseket a rovott pálcák őrizték. Aztán a ,,nemes" Gizella, István felesége felégettette azt a központot, ahol ezeket a rovásokat őrizték, majd először pénzért gyűjtötték be a rovásokat, később fejvesztés terhe mellett. A múlt végképp eltörlése került!

Az írás tudása a papság kezébe került. Még a főurak, a nemesek sem tudtak írni mindenkor. El lehet képzelni, hogy a kolostori történetírásnak mi a valóságtartalma népünkről, történelmünkről, hitünkről, és milyen célt szolgált ez a fordulat.

Elmélkedjetek ezeken a dolgokon!

Ha pedig éreznétek a régmúlt szépséges kincseinek hiányát, keressétek azokat, mert még fellelhetők!

Bennünk van!

Az ősi vér még tartja a hatalmas szellemi tudást, és mi vagyunk e tudás örökösei!

Ne hagyjátok elveszni!
Nóri
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Földtiltó és Eketiltó Boldogasszony napja van ma
  2014-12-08 17:23:33, hétfő
 
 


Link

Kedveseim!

Földtiltó és Eketiltó Boldogasszony napja van ma. A mai ember azt
hihetné, a múltba veszett már ennek a napnak a tartalma, hiszen a
nagyüzemi gépek már nem úgy dolgoznak, mint régen a ló szántotta
földműveléssel.
Ám ez csak látszólagos!

Boldogasszonyunk üzenete, lénye, tanítása időtálló, hiszen minden
nemzedéknek meg kell lenni az erkölcsi tartásának, az emberi mércét
jelentő boldogasszonyi minőségnek, mert amely nép elengedi gyermekeit a
szabadosság útján, ott káosz lesz, embertelenség lesz, és az emberi
csoportok keveredése csak a globalizáció embertelen világába vezet.

A vegyes házasságokban egyik népcsoporthoz tartozó gyermek fog felnőni,
és így egyik nemzet számára sem lesz következő nemzedék! Így lehet
szépen elmosni a népeket, és egy nagy "multikultis" masszába terelni,
ahol nincs lélek,, nincs nemzettudat, nincs mihez kötődni, csak él az
ember céltalanul bele a nagy világba.

Már látjuk az önző, magának való egyedek kitermelődését, aki "szingli",
aki a "csak egy győztes lehet" őrületes hajszájában egyedül marad, és
csak a kilátástalan bánatbetegség ( depresszió) vár rá az ifjúság
elmúlásával.

Kedveseim! Gondolkozzatok el azon, mitől vagytok magyarok, mert hogy
magyarul beszélünk, az még nem a magyarság! Pedig ha erre nem tudunk
megválaszolni, elveszett nemzettudattal, ellopott történelemmel,
tönkretett nyelvünkkel, eldobott tündéreink nélkül csak "egy nép" leszünk .

Forduljatok Boldogasszonyunkhoz, tiszteljétek őt, és az ő erkölcsisége,
a szkíta erkölcs legyen a példaképetek!

A Várakozás idejében ne feltétlenül gyertyákat gyújtsatok, mert ez a
sötét árnyak ideje. Szines lámpácskákkal, égőkkel törjétek a sötétet

Üdvözlettel: Nóri
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
A Tündérek
  2014-12-08 17:22:22, hétfő
 
 


Link

Elrabolt kincseink:

A Tündérek


Csodálatos, élő és működő hitvilágunk lényei nemzedékről nemzedékre óvták, segítették népünket.
A szellemlények, természeti lények között nem volt alá - és fölérendelt viszony, hiszen mindnyájan az Egyetlen, a Hatalmas Teremtő Atyának a megnyilvánulásai voltak, Ősurunk meghosszabbított áldó keze.
Vízanyácska, mint édes Anyaföldünk és Szélatya, kinek a levegő a birodalma.
Sumír őseink ránk hagyták égi és földi segítőik tiszteletét. Akik az égből jött, isteni eredetű személyek, dingirnek nevezték őket és nyolcágú csillaggal jelölték. Mára nyelvünk változásából adódóan a dingirt tündérnek mondjuk és elfelejtettük kik ők.
Néhány igazi magyar író és költő művében még találkozhatunk velük, de mára elvették tőlünk ezt a csodálatos égi segítő lényeket.
Néhol a szenthelyeken, még élnek legendáik, de egyre inkább irigy, gonosz ártó tulajdonságokkal felruházva.
Ellopják a szépen zengő harangot, hiúságukban kiárasztják a Tiszát.
Dévaj, kegyetlen szépasszonyokká tették őket, akik nagy veszélyt jelentenek a férfiakra, és az úton járókra.
A rontás teszi a hatását. Ahogy sikerült hegyes fülű, idétlen, gonosz lényekké tenni tudatunkban tündéreinket, úgy vették át helyüket az angyalok. Nincs ővelük semmi baj, csak ők nem a mi Teremtő Atyánk megnyilvánulásai. A mi égi és földi segítőink a tündérek.
Égi eredetünket őrzi Hunor és Magyar mondája. Ők és harcosaik a Tündérkirály lányait és azok tündérudvar udvarhölgyeiket kapták feleségül. Csodálatos eredetmondáink talán nem is monda. Amit írtak a magyarokról, hogy szép és büszke nemzet, hűséges és szorgalmas, a szeretet népe, ez mind, mind a tündéri, az égi véréből adódik.
Tündéreinkhez csak mi lettünk hűtlenek. Hagytuk őket elvenni, megrontani.
De nézzétek csak a szívetekkel egy kicsit a világot, és meglátjátok őket.
Ők a virágok, bokrok, fák lelki szépséget őrző lények. A virág illata és édes méze. Az erdőket, mezőket, hegyeket éltető tiszta szellemei Teremtő Atyáknak.
Vezetők a természetben, hogy meglásd a tiszta gyönyörűségeket. Az öreg fákban élő áldott erő, ami segít a lélek megtisztításában. Harmat a bimbózó színes virágon, melynek csillogása táplálja a lélek vágyait. Felhők csöppje, édes harmat.
A folyók és tavak tündérei maguk a víztükör csillogásai. Az embert fizikai és szellemi létében segítő szépség és jóság.
Népünk égi és földi segítői, a kezünket fogó vezető és vigyázó szellemlények.
A Napból aláhulló fénycsöppek, és a gyermekét óvóan őrző anyai szív. A könnyet letörlő vigasztalás, az arcot megszépítő mosolygás. A kertet ápoló gondosság, a gyermeket nevelő tudás. A férfit segítő tiszta erő, a női gyöngédség.
Az egymással szembeni türelem és a bennünket összekötő megértés. Életünkben a szikrázó fény és a szeretet.
Királynőjük Boldogasszonyunk, a Tündérkirály, pedig maga a Fény, Napatyánk.
Gyermekeik számára a bőség és a gondoskodás. Szívükből a szeretet, kezükből az áldás árad felénk.
Nyissátok meg lelketeket és engedjétek magatokhoz az égi kincseket.

Nóri




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Arcjáték
  2014-12-08 17:18:31, hétfő
 
  Egy bohókás videó, melyet megéri megnézni: Link  
 
0 komment , kategória:  Video  
Amitől magyar vagy...
  2014-12-08 06:16:37, hétfő
 
 

Amitől magyar vagy...



Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot.

Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors.

Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy László. Vagy István.

Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a külföldieknek mi a fene az, amíg ki nem próbálták.

Amikor a külföldi kérdi a gyereket mit hozott a Mikulás karácsonyra válaszod némiképp zavart, hiszen a Mikulás nálunk december 6-án ajándékoz és amúgy karácsonykor a kis Jézus ajándékoz és nem 25-én hanem egy nappal előtte, szenteste.

Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegővel káromkodni úgy, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer.

Amikor az eljegyzési gyűrűd az ellenkező oldalon viseled.

Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a házi szendvicsed (általában egy fél paprika vagy paradicsom van benne és többnyire rántott hús).

Amikor egy 79 km hosszú tavat (Balaton) Magyar Tengernek hívsz, és keresztben átúszod.

Amikor mindig ugyanazon a helyen, vagy széken foglalsz helyet, még akkor is, ha a terem, szoba üres - és a te helyed a szoba végében van.

Amikor a saját borod a legjobb, s a benne lévő nóták ismétlés nélkül 3 napig kitartanak.

Amikor tudod, mi az öhöm, lecsó/pacalpörkölt/halászlé/pogácsa/mákos tészta/dobostorta /túrósócsusza/kürtőskalács/főzelék és a túrógombóc és a fröccs! - és szereted is őket.
Amikor tudod, milyen isteni finom a dunyha (dunna), bár sosem használod.

Amikor tudod, mit jelent az ángyom, a nászom - vagy: a húgom, bátyám, öregapám.

Amikor sokkal találékonyabb vagy bármelyik nemzetnél. 

Amikor fokhagymás-tejfölös-sajtos lángost eszel - nem is kívánnál finomabb falatokat.

Amikor a Micimackó és a Flinstone család sokkal viccesebb magyarul (szinkronizálva).

Amikor vehemensen magyarázod olasznak/németnek/jenkinek/stb., hogy a pálinka, a túrós csusza,a rántott leves, a mangalicaszalonna, a tökfőzelék(feltéttel), a bő gatya, a tokaji és gyakorlatilag minden:
 hungarikum. 

Amikor tudod, hogy a "fűzfán fütyülő rézangyalát" igazából egy káromkodás.

Amikor van névnapod, és szerte a világon senki nem érti, mire jó az. 

Amikor tudod, mi a Hortobágy és Hollókő és Pannonhalma, Aggtelek, Tokaj-Hegyalja, a pécsi ókeresztény sírok: a világörökség részei. 

Amikor tudod, hogy minden zseninek vagy hírességnek van magyar kapcsolata, vagy csak szimplán magyar.

Amikor házi rétest eszel, amit a konyhaasztalon nyújtottak, tele mákkal, vagy túróval-mazsolával, vagy meggyel, vagy almával, vagy káposztával.

Amikor mindenkinek elmondod, hogy a Rubik kocka is magyar találmány. Meg minden más is, a szódavizet is beleértve.

Amikor tudsz tölteni magadnak egy pohár ,,jóféle" tejet - zacskóból.

Amikor tudod, ki írta az ,,Anyám tyúkját.“

Amikor esküszöl, hogy a fokhagyma és a mézes tea kiűzi belőled a nyavalyát kevesebb, mint egy nap alatt.

Amikor gyerekként folyton sárgarépát kellett enned, és arra a kérdésedre, hogy miért, a szüleid azt válaszolták, - azért, hogy jobban tudj fütyülni.

Amikor el kell magyaráznod, hogy családnév van az első helyen, vagyis az nem a keresztneved.

Amikor boldog szülinapot kívánnak és meghúzzák a füled.

Amikor tudod, mi a pityerszer és mi a tiszavirágzás.

Amikor termálvíz vagy fürdő van a városodban, vagy közel hozzá.

Amikor tudod, hogy melyik nemzet adta a legtöbb Nobel-díjast a világnak.

Amikor ünnepelsz március 15-én és emlékezel október 23-án.

Amikor tudod mi az a tepertős pogácsa. 

Amikor a Székely Himnuszt és a Himnuszt egyaránt énekeled Csíksomlyótól Bajánsenyéig.

Amikor ha esőben állsz, megnősz.

Amikor el tudsz beszélgetni idegenekkel a buszon, vagy az orvosra várva intim dolgokról, de felháborodsz, ha az anyagi helyzetedről érdeklődnek. 

Amikor sörrel nem koccintasz.

Amikor tudod, mi a gittegylet, és miért írták Nemecseket csupa kisbetűvel.

Amikor nem jó a normál méretű párna: vagy óriásinak, vagy nagyon kicsinek kell lennie.

Amikor az Óperenciás tengerről mesélsz - a történelem jut eszedbe.

Amikor egy olyan nyelvet beszélsz, amit sehol a világon nem értenek, csak a magyarok.

Amikor a Himnuszt csak meghatódva tudod énekelve imádkozni.

Amikor nem pazarolod az ételt, a maradékot elteszed másnapra.

Amikor a mesék nem úgy végződnek, hogy örökké boldogan élnek, hanem hogy boldogan élnek, míg meg nem halnak

Amikor a nagyid azzal ,,fenyeget", hogy ne vágj pofákat, mert úgy maradsz.

Amikor saját erős paprikát termesztesz az udvaron, vagy az erkélyen kis cserépben, hogy garantáld az erősségét.

Amikor értetlen külföldinek ecseteled, hogy ne egyen görögdinnyét augusztus 15-e után, mert lőrinces.

Amikor sírva vigadsz.

Amikor a ,,Hazám, Hazám, te mindenem...“ dallamaira könny szökik a szemedbe, s amíg együtt énekelsz, a neveken kívül: Erkel, Bánk, Simándy...millió érzés fut át a szíveden, lelkeden...
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 615 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 614
  • e Hét: 1255
  • e Hónap: 12269
  • e Év: 118413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.