Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Mert nekünk ott van az otthonunk
  2014-02-28 19:12:02, péntek
 
  Mert nekünk ott van az otthonunk,
Ahol gyermekként játszottunk.
Apánk az ajtóban állt, anyánk étellel várt,
Ahol ébren is álmodtunk.
Ahol a harangok hangja szállt,
Ahol nagyapánk háza állt.
Ahol szó volt a szó, hol a rossz is túl jó,
Ez az egy út, mi járható!
 
 
1 komment , kategória:  Idézetek  
Tisztítsuk meg ereink-falát-normalizáljuk a vérnyomást
  2014-02-27 15:54:22, csütörtök
 
  Tisztítsuk meg ereink-falát-normalizáljuk a vérnyomást

Link

Találtunk egy receptet, ami többek között az erekre lerakódott
meszesedéseket teljesen kitisztítja, de az illetőnek, aki ajánlotta,
elmúlt a cukorbetegsége és nem kell szemüveget sem hordani.
Ő ezt évente egyszer megcsinálja.

Hozzávalók:1 liter víz, 30 gerezd fokhagyma és 5 egész citrom.
Ezeket össze kell turmixolni, mindkettőt héjastól és ezt kell a vízzel
felönteni, majd forráspontig felmelegíteni(amíg gyöngyözik).

Hagyni kell kihűlni és utána leszűrni.
Ebből kell naponta reggel egy kupicával meginni 30 napon át, majd 8
nap szünet és ismét 30 nap, ez egész évre kitisztítja az ereket,
beállítja a vérnyomást is és az immunrendszert is feljavítja.
 
 
1 komment , kategória:  Egészség  
Házi sajt
  2014-02-26 17:02:44, szerda
 
  Házi sajt
Link
 
 
1 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Tragikus tévedés vagy szándékos terv? 30 millió embert oltot
  2014-02-25 18:05:23, kedd
 
  Tragikus tévedés vagy szándékos terv? 30 millió embert oltottak be SV40 rák vírussal

Link

Az emberek szeretik rosszalló pillantásokkal illetni azt, akiről kiderül, hogy ő maga és családja kerülik az oltóanyagokat. Egy nemrég megjelent dokumentum viszont épp arról számolt be, hogy nem alaptalan az oltáskerülők gondolkodása. Vagyis: a " Nem tudod, mi van abban a fiolában!" felkiáltást valójában egyáltalán nem szabadna félvállról vennünk.
Az a polio védőoltás injekció, amit1955-1963 közt adtak be az embereknek, élő rák vírust tartalmazott. Itt egy olyan CDC ( Center for Disease Control) dokumentumpéldány, ami csak a böngésző emlékezetében maradt meg, eltávolítása után.

Rák, Simian vírus 40 (SV40), és a gyermekbénulás elleni védőoltás tényei:

Az SV40 vírus megtalálható néhány majomfajban.
Az SV40-et 1960-ban fedezték fel. Nem sokkal később, a vírust megtalálták a polio vakcinában.
Több mint 98 millió amerikai kapott egy vagy több adagot ebből az oltóanyagból 1955-1963 között, abban az időben pedig az oltóanyag nagy része SV40 szennyezett volt. Úgy becsülték, hogy 10-30.000.000 amerikai kapott SV40 szennyezett oltóanyagot.
Az SV40 vírust bizonyos típusú rákos megbetegedésekben megtalálták az emberben, de azt még nem határozták meg, hogy ezeket a rákos megbetegedéseket az SV40 okozza-e.
A legtöbb tudományos bizonyíték arra utal, hogy az SV40-nel szennyezett vakcina nem okoz rákot, de bizonyos kutatási eredmények ellentmondásosak és további vizsgálatok lennének szükségesek.
A ma használatos polio oltóanyag nem tartalmaz SV40 vírust. Az összes jelenlegi adat azt mutatja, hogy a gyermekbénulás elleni védőoltások 1963 óta nem tartalmazzák a vírust.
További tények
polio-1

Az 1950-es években, az SV40 vírussal megfertőzött rhesus majom vese sejteket használták gyermekbénulás elleni védőoltások készítéséhez. Mivel az SV40-et nem fedezték fel 1960-ig, az 1950-es években senki sem volt tudatában annak, hogy a gyermekbénulás elleni oltóanyag szennyezett lehet.
Az SV40 vírust a befecskendezendő formában találták, nem a szájon át beadandóban.
Nem minden adag volt szennyezett. Úgy becsülik, hogy 10-30000000 ember kapott SV40-et tartalmazó védőoltást.
Egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy az SV40-nel szennyezett polio vakcina növelheti a rák kockázatát.


Tehát .... több mint 50 évvel az eset után, a CDC csendben elismeri, hogy ez az oltóanyag rákot okozó vírust tartalmazott???????

A Cardinal Bernardin Cancer Center egy lektorált tanulmányában megerősíti ezt a tényt. A kutatás szerint, a vírus inaktiválására az alkalmazott eljárás nem volt hatásos.

A MgCl2 és hő jelenlétébeni inaktiválási kísérlet nem működött teljesen. Az SV40-szennyezett vakcinákat az 1960-as évektől egészen 1978-ig használták szerte a világon.

Ez a történet viszont nem új - sokan, akik alaposan beleásták már magukat az oltások körüli kérdésekbe, ezt a tényt már évekkel ezelőtt felfedezték.

Ami új az egészben, hogy a CDC végül bevallotta a dolgot.

Mi tartott ilyen sokáig? Mára már sokan, akik a fertőzött polio állományból kaptak védőoltást, meghaltak rákban és minden nap új és új eseteket diagnosztizálnak azok közül, akik a szennyezett oltóanyagból kaptak.

Hasonlóan a mostani időkhöz, a szülőket akkor is megrémítették és belekergették abba, hogy gyermeküknek beadassák a polio vakcinát. Gondoljunk csak bele, 30 millió ember volt érintett abban, ahogy ezt a vakcinát rájuk kényszerítette kormányuk. Tényleg mindenkinek vakon meg kell bíznia a “Nagy Gyógyszeriparban" és a kormányokban?

A legfélelmetesebb az egészben az, hogy a világ nagy részén ez az oltóanyag kötelező volt, beleértve Magyarországot is.

Manapság Amerikában az emberek arra kényszerülnek, hogy az influenza elleni védőoltást beadassák maguknak, csak azért, hogy meg tudják tartani munkahelyüket!

Gyermekeket és szüleiket kényszerítik manapság egy sor “védőoltás" beadására, miközben pontosan senkinek semmi fogalma arról, hogy mi van a kis fiolákban. Halálos vírusok, higany, alumínium, formaldehid,... több millió gyerek kapja szerte a világon, akár akarja, akár nem. Legyen ez egy lecke mindenkinek arról, mennyire nem megbízhatóak ezek az oltóanyagok, beleértve a HPV-t, a gyermekkori immunizáció sorozatot és az éves influenza elleni védőoltást. Tragikus laboratóriumi hiba, szándékos elnéptelenítési manőver , vagy akár egy kicsavart emberi kísérlet?

És kit lehet felelősségre vonni, ha gyermekünk megbetegszik az oltásoktól? Ki ment börtönbe az SV40 vírussal elkövetett tömeges gyilkosságért? Kit vádoltak hanyagsággal?

Oh, majd elfelejtettem:....... senkit.

forrás:naturahirek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Tisza születése
  2014-02-25 16:53:03, kedd
 
  A Tisza születése
Link
 
 
1 komment , kategória:  videó  
A citromról
  2014-02-24 16:52:43, hétfő
 
  A citromról!

Link

Manapság rengeteget olvashattunk arról, hogy milyen jó a limonádé, mint nyári hűsítő. Aztán arról is rengeteg információ keringett, hogy a citromos víz mennyire egészséges. Most pedig öntsünk tiszta vizet a citromra és lássuk mi is a valóság.

Miért a citrom?

A citrom olyan, mint egy bohócautó: fel van szerelve mindennel - rengeteg tápanyagot tartalmaz, C- és B-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, káliumot és rostokat (sokkal több káliumot tartalmaz, mint az alma vagy a szőlő).
Mivel a citromlé (citromsav) roncsolhatja a fogzománcot, ezért nagyon fontos, hogy bármilyen hőmérsékletű vízzel hígítsuk. Reggel, ébredés után igyál egy pohár limonádét és 15-30 perc múlva fogyaszd el a reggelid. Ez segíteni fog abban, hogy az alább felsorolt jótékony hatásokat begyűjtsd.

1. Erősíti az immunrendszert

A C-vitamin olyan az immunrendszerünk számára, mint egy biztonsági kötél. Ez az amit felhasznál a szervezet stresszes élethelyzetek során, ezért a szakértők magasabb C-vitamin bevitelt javasolnak stresszes helyzetekben, de az immunrendszer felelős a betegségek megelőzésében is.

2. Nagyszerű káliumforrás

Kálium tartalma miatt előnyösen hat a szívre, agyra és ez idegekre.

3. Emésztésserkentő

A limonádé nem csak serkenti az emésztést, de enyhíti az emésztetlen táplálék után kialakuló fájdalmat, csökkenti a gyomorégést és a puffadást.

4. Tisztítja szervezetünket

Serkenti a toxinok ürülését a szervezetből a máj és enzimeinek működését összehangolva.

5. Frissíti a leheletet

Csökkenti a fog- és fogínyfájdalmat. Mivel a citromsav károsíthatja a fogzománcot, fogat kell mosni a limonádéfogyasztás után.

6. Tisztítja a bőrt

A citromban található antioxidánsok nemcsak a bőrön található foltokat tüntetik el, hanem a ráncokat is. Közvetlenül az arcra tett citromkarikák kifejtik a ránctalanító, hámlasztó hatást. Ugyanakkor fényesebbé teszi bőrünket.

7. Csökkent testsúly

A fogyókúra alatt elengedhetetlen táplálék, mert pektint tartalmaz, ami csökkenti az éhségérzetet.

8. Gyulladáscsökkentő hatása van

Ha rendszeresen fogyasztasz citromot, a szervezet savassága csökken, így a betegségek is ritkábbak lesznek. Serkenti a húgysav ürülését az ízületekből (ami gyulladást okozhat).

9. Energiát ad

A citromlé mihelyt a szervezetbe kerül energiát szolgáltat. Ugyanakkor csökkenti a szorongást és a depresszív állapotot (már a citromillat is nyugtatólag hat az idegrendszerre).

10. Segít a kávé leszokásában

Amennyiben a reggeli kávét limonádéval helyettesítjük, hamar rájövünk, hogy a limonádé is ugyanolyan energiabomba, mint a reggeli koffein.

11. Segít a vírusos fertőzések során

A langyos limonádé a legjobb a meghűlés során, mert csökkenti a gyulladást, így a piros torkot is. És persze az immunrendszert is kedvezően befolyásolja, a vírusok elleni könnyebb harc érdekében.
 
 
1 komment , kategória:  Egészség  
Kürtőskalács
  2014-02-23 09:25:07, vasárnap
 
 


A kürtőskalács legendája:

A legnépszerűbb legenda szerint a kürtőskalács eredete a tatárjáráshoz kapcsolódik. A tatár seregek közeledtére a kezdeti ellenállások után, Székelyföld lakossága jobbnak látta elmenekülni. Voltak akik a hegyekbe menekültek, mások pedig a Budvár és a Rez barlangjaiban leltek menedéket.

A tatárok pedig, hogy sem megtámadni, sem kicsalogatni nem tudták a biztos és megközelíthetetlen búvóhelyen levőket, elhatározták, hogy kiéheztetik a székelyeket. Ez így ment hosszú ideig, amíg egyszer csak a tatároknak és a székelyeknek is elfogyott az ennivalójuk.

Ekkor egy okos székely asszony összekaparta a maradék lisztet, hamuval összekeverte, és hatalmas kalácsokat sütött, amelyeket dorongra vagy magas póznákra húztak és fölmutatták a tatároknak: ,,Nézzétek mi itt milyen jól élünk, míg ti pedig éheztek." A tatárok akik, már alig bírták az éhezést, bosszúsan elvonultak.

Ez időtől nevezik a kürtőskalácsot dorongfánknak, mint ahogyan a régi receptes könyvekben e megnevezés alatt az az elnevezés alatt találhatjuk.

Receptje

Hozzávalók - 8 fő részére:

2 kg liszt , 5 dkg élesztő , 8 db tojás , 1 liter tej , 1 dl víz , 1 kg kristálycukor , 1 dl étolaj , 3 db citrom , 1 evőkanál só , 6 tasak vaníliás cukor , 20 dkg vaj

Elkészítése:

Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk egy kanál cukorral és egy csipet liszttel.

5 egész tojást, és 3 db-nak a sárgáját a liszt közepébe ütjük. Hozzáreszeljük a 3 darab citrom héját és egynek a levét belecsavarjuk. Csipet sót, és két tasak vaníliás cukrot majd 10 evőkanál kristálycukrot beleöntünk, 1 dl olajjal együtt.

A felfutatott élesztővel elkezdjük a dagasztást. Először a hozzávalókat keverjük el egymással, majd apránként a liszttel elegyítjük el és apránként annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható , lágy állagú tésztát kapjunk. Levegősre kell dagasztani, kb. 15-20 percig.

Kendővel letakarjuk és meleg helyen 30 percig pihentetjük.

1/6-odnyi részt szakítunk ki a tésztából, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra lapítjuk és egy késsel , folyamatosan körbevágva egy hosszú csíkot vágunk belőle, amit a tenyerünkkel , szabályos formájúra sodrunk.

A kalácssütő fát olvasztott vajjal megkenjük és a tésztát az egyik végén, maga alá csíptetve, egyenletesen feltekerjük. A deszkán addig hengergetjük, amíg hézagmentessé válnak a tekercsek, bevajazzuk a tésztát is és a vaníliás cukorral elegyített, elsimított kristálycukorba forgatjuk.

Faszénből, vagy keményfából parazsat készítünk, egyenletesen elterítjük és folyamatosan forgatva, pirosra és ropogósra sütjük rajta a kalácsunkat. (Sütés után, a még forró tésztát ízesíthetjük fahéjjal, kókusszal, dióval, mogyoróval.)

A függőlegesre állított sütőfáról lehúzzuk és egy hosszúkás üveget állítunk bele, ami kisebb, mint a belseje, azért, hogy ki tudjon jönni belőle a gőz. Hosszában félbevágva, szeletekre szedve tálaljuk és kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk! Link
 
 
1 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Meg kéne tanulni őszintén szeretni!
  2014-02-21 07:59:32, péntek
 
  Aranyosi Ervin - Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Félelem uralja az emberiséget.
E gonosz varázsnak, mondd, mi vethet véget?
Min kell változtatni, mit kellene tenni?

- Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Mert amíg a szívnek nincsen szabadsága,
sötét felhők ülnek a reszkető világra.
A lélek csak fázik, nem tud melegedni.

- Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Míg az embereknek korlátolt a joga,
a gazdag világnak többre fáj a foga!
Minden háborúnak véget kéne vetni!

- Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Kizsigerelt Földünk, nyomorgó szegények,
éhező milliók, másodrangú lények,
- míg telve sok raktár - nekik nincs mit enni!

- Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Kitalált betegség, lassan ölő mérgek,
gyilkos oltóanyag van itt már temérdek.
Túl sok már az ember? Nem is kéne ennyi?

- Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Modern rabszolgaság, értéktelen munka,
sikertelen élet vár mindannyiunkra?
Gyilkos betegségek, rák és "dili flepni".

- Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Hazug médiákból, cenzúrázott hírek,
ömlenek fejünkre, miből én nem kérek.
Reklámok özöne: Venni, venni, venni!

- Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Hazug politika, mázsás adóterhek,
dolgozol, mint "állat", mégis letepernek.
Pénzed elpárolog, nem is marad semmi.

- Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Illúzió pénzek, gazdagodó bankok,
gazdasági válság, félrevert harangok.
Nem kéne a népet így félrevezetni.

Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Lelki konfliktusok, lelki betegségek,
félelemben élők, lélekben szegények,
a bűnt vállatokról le kellene tenni!

Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Félelem uralja az emberiséget.
E gonosz varázsnak, mondd, mi vethet véget?
Min kell változtatni, mit kellene tenni?

Meg kéne tanulni őszintén szeretni!

Ha tetszik a vers, hát ne tartsd meg magadnak!
Azoké a jövő, akik szívből adnak,
s ahhoz, hogy szebb legyen, nem kell több, csak ennyi:

- Taníts meg másokat őszintén szeretni!
 
 
3 komment , kategória:  Aranyosi Ervin  
Farsang
  2014-02-21 07:56:30, péntek
 
  Bartos Erika: Farsang


Fagyos téli februárban
Farsang volt az óvodában.

Beöltöztem katicának,
Pettyes szárnyú bogárkának.

Méhecskével táncot jártam,
Sok-sok vidám jelmezt láttam!

Elmesélem mindet sorba',
Mintha te is láttad volna!

Szarvasbogár szarvat hordott,
Pillangóval forgolódott.

Varázslónál varázspálca,
Térdig ért a nagy szakálla.

Kerek volt a focilabda,
Lejtőn gyorsan legurulna!

Cinegének kék a szárnya,
Feje búbján bóbitája.

Tűzoltó a tüzet oltja,
Poroltóját hátán hozta.

Űrhajós is járt a bálban,
Tiszta fehér űrruhában.

Kéményseprő létrát hozott,
Elefánttal barátkozott.

Százszorszép csak illatozott,
Szirmaival hajladozott.

Az orvosnál volt egy táska,
Betegeket megvizsgálta.

Napocskának sugarában
Gyönyörködtünk mindahányan.

Pöttyös kalap volt a gombán,
Gallért viselt a kabátján.

Eljött a kis teknősbéka,
Zöld volt minden ruha rajta!

Volt egy matróz vasmacskával,
Integetett kalapjával.

Ördög is volt vasvillával,
Fogócskázott Piroskával!

Brummogott a barnamedve:
Mézet enni volna kedve!

Táncosnőnek ezer fodra
Pörgött a nagy vigalomba'!

Egy kis vitéz pajzsot viselt,
Ezüstszínű kardot cipelt.

Piros volt a bohóc orra,
Fekete a három gombja.

Fehér volt az angyal szárnya,
Csillogott a glóriája!

Mosolygott a kicsi törpe,
Hableánnyal táncolt körbe.

Szakácsmester krumplit főzött,
Királylánnyal kergetőzött!

Boszorkány a seprűnyélen,
Égen szárnyalt, feketében!

Ettünk, ittunk, jól mulattunk,
Körbeálltunk, táncot roptunk!

Elfáradtunk mind a táncban,
Februári maszkabálban!
 
 
0 komment , kategória:  Verses  
Te és a világ – vágy és öröm
  2014-02-20 08:58:34, csütörtök
 
  Wass Albert : Te és a világ - vágy és öröm

A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon.

Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne,melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek.

Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.

Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek.

Wass Albert - (1908 - 1998) - író, költő
 
 
1 komment , kategória:  Wass Albert  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 609 db bejegyzés
Összes: 8927 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1106
  • e Hónap: 5108
  • e Év: 400096
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.