Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Óra átállítás
  2014-03-30 20:47:58, vasárnap
 
  Nagyon tuti. Már fél kilenc, de csak fél nyolc lenne. Hogy fogom én a gyerkőceimet elküldeni aludni, ha nem álmosak még?
Reggel nekem is furcsa volt, hiszen éjjel még tanultam, és fél 7-kor már ébredeztem. Naja, a telefon automatikusan átáll. Nem csoda, ha kissé fáradt voltam.
A vállam még fáj, de már nem annyira. Rendszeresen kenegetem. Viszont ma nem ittam a tisztító teakeverékből. Holnap reggel megint főzök egy nagy küblivel. Jó hatása van, legalábbis úgy érzem, és ez a lényeg.
Hihetetlen, hogy már március vége van. Kint voltunk ma , bográcsoztunk. A grillezés is be volt tervezve, de az már túl sok lett volna a jóból, majd holnap grillezünk, hiszen a husik be vannak pácolva. Mindenki jól lakott így is.
Szép este volt. Sajnos a fűre már nem maradt időm, de reggel igyekszem megint meglocsolni. Be akartam indítani a locsoló rendszert, de a szivattyú nem bírta felvenni a vizet. Semmi gond, majd reggel légtelenítem, és beindítom amíg elviszem a gyerkőcöket.
Füvesítettünk megint egy részt, ahol tavaly nem sikerült olyan szépen. Remélem, idén már tuti lesz!
Jó volt ma itthon lenni kicsit, és nem rohangálni jobbra -balra. Többször be lehetne ilyen nyugis hétvégéket iktatni.
Tegnap este mentem egy zenekarba énekelni, hegedülni. Amikor kiderült, hogy a billentyűzet sem áll tőlem távol, akkor főnyereménynek gondoltak. Nagyon jó fejek , tetszik ahogy zenélnek, remélem az én stílusom is bejön nekik, majd meglátjuk.
A gyerekeknek nagyon jól alakult a hétvégéjük, Mona Rékánál aludt, a többiek nálam a nagyágyban. Szegény Robi mikor hazaért másik ágyba kellett mennie lefeküdni. Hiányzott is mellőlem :-(
Ma a lányok mentek lovagolni Veresre, játszottak egész nap. Robikának a barátja volt itt tegnap.
Szóval kicsit ki tudták engedni ők is a gőzt. Rám még vár egy hosszú este ma, de remélem túl leszek már ma éjjel rajta. Már csak 3 modul van hátra és kész. Igaz nem a legegyszerűbb, az egyik az adózási és TB ismeretek. Na ezt annyira nem vágom még, így rá kell feküdni kicsit.
DE bízok magamban :-)
Megyek is, mert egy mesét kértek a lányok és holnap iskola! Szép estét!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VÉgre szombat!!!!
  2014-03-29 08:29:14, szombat
 
  Csodálatos napsütésre ébredtem! igaz az éjszaka nem volt zökkenő mentes, mert Zsuzsikának nagyon fájt a feje és a pocakja. Szerencsére sikerült elaludnia, még most is alszik az apukájával. Olyan édesek együtt :-)
A többiek már a tévé előtt ülnek, és meséznek.
Én már betettem az első mosást, és a két fürdőszobát kifertőtlenítettem.
Sok minden be van tervezve mára, igyekeznem kell, hogy délutánra minden készen legyen, hiszen megyünk "haknizni" bár én sosem nevezném így, mert minden egyes fellépést szeretem. Tuti lesz, sok gyerkőc jelezte vissza, hogy miattunk jönnek csak el :-) hát nem "cukik" ? Hogy a lányaim szavajárásával éljek....
A tulipánok egymás után bontják szirmaikat és a leanderek is beindultak, mindenhol jönnek elő kis bimbóik. A fák csodásak. A citromfánkról nem is beszélve. Annyi virág és citrom van rajta, mint még sosem. Télen is megindult, de akkor szerintem megfázhatott, mert mind lepotyogott róla, most viszont nőnek a kis citromok és csak jönnek , jönnek a virágok. Rengeteg van rajta vagy 100 virág :-D
Azt hiszem rájöttünk végre hogyan kell ápolni ezt a fát is.
A kivi is beindult, pedig tavaly teljesen feladta , és a szelídgesztenyén is látok rügyeket. A mézbogyó még el akarja dönteni hogy tetszik-e neki ez a klíma vagy sem, majd kiderül. A fügénken pedig roskadoznak a gyümölcsök,már csak arra várunk hogy megérjenek :-) Egyre szebb a kert . Ma már kint fogunk ebédelni, bár ezt még a család nem tudja. Igaz lesznek nálunk barátok, barátnők is, mindenki hívott valakit ma délelőttre. Remélem nekik is fog ízleni a főztöm.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mi van az internettel?
  2014-03-28 09:09:01, péntek
 
  Valamiért vacakol, hol van hol nincs, hol meg alig van jel, így hogy lehet bármit is csinálni? Dolgozni? Mennyire csábítóan süt odakint a nap. Inkább mennék a kertbe, de ma nem lehet. Vár a munka.
Van ilyen is. Közben egy informatikus dolgozik a tesztes fiókomon,hogy be tudjak lépni, és estére most 3 tesztet kell így megcsinálnom. A mai nap sem lesz egyszerű. Úszás, angol, jön a fejlesztő is Robikához, és ma még locsolnom, na meg főzni is kell. És emellett itt a sok munka. Jajajajaj.... :-))))
Amíg telefonálok Zsanival,hiszen a napi témákat reggelről a legjobb megbeszélni :-)
Beni egyenlőre nem ment el az elmúlt két napban, úgy látszik sikerült mindenhol megcsinálni mindenhol a kerítést úgy, hogy ne tudjon átmászni. Lehet ez neki nem olyan nagy öröm!
DE ha ilyen rendes lesz, elvisszük őt kirándulni a nagy-tóhoz,az a kedvence.
Na bejöttek az oldalak. Mindenkinek csodás napot! PÉNTEK VAN!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napok
  2014-03-27 21:42:59, csütörtök
 
  Eljött a tavaszi munkák ideje. A szomszéd nénivel kötöttünk egy egyességet, amiért mi rendben tartjuk a kertjét, telkét. Tegnap egész délután gereblyéztem és égettem a fenyőágakat, tűleveleket, tobozokat,amik összegyűltek az évek alatt. A jó falevelek, mennek a zöld-hulladékos zsákba.
Ma már megéreztem az előzőnapi munkát. A vállam nagyon fájt. Nem csoda,hiszen jó pár órán át megerőltettem. Szuper. A délelőtt nagy része mosással, főzéssel ment el. Jó volt, mert tudtunk kicsit együtt lenni a kedvessel is. Délután menni kellett.Egy egészségnapon voltunk az egyik előadók. Annyira megtetszett a szülőknek, hogy hamarosan újra játszhatunk a gyerkőceikkel, de az már egy családi nap lesz :-))) Közben bementünk egy művházba is. Aztán kaptam egy telefont, és máris szerveződtek tovább a dolgok. Jó mert mindig vannak olyan helyek, ahol nem felejtenek el minket, vagy engem és hívnak,hogy szeretnék a műsorunkat, műsoromat. :-)
Felköszöntöttem ma Dórit. Sokáig gondolkodtam mit adhatnék neki, aztán rájöttem biztosan örülni tud olyannak, amiért én is odáig vagyok. És bejött.
Hazafelé bementünk a gírosz-os helyünkre. Tuti nap volt. Mire hazaértem, Robi már hazahozta a gyerekeket úszásról, balettről. Nekem már csak a vacsit kellett megmelegíteni. Aztán kád és ágy.
Most kicsit szomorú vagyok, mert nem enged be az oldalamra valamiért a szerver és nem tudok tanulni, hiszen minden anyaghoz kell a kód. És mivel voltam olyan kis csacsi, hogy megváltoztattam, ,eg is változott, de nem fogadja el. Tuti, várhatok holnapig. Pedig ilyenkor este tudok a legjobban tanulni. Nagyon fogékony az agyam éjjel. Talán azért, mert nem figyelek másra, és kikapcsol minden mást.
A bőröm szépen nyugszik meg , már csak néhol piros, de nem olyan érzékeny. Most azt lesem, fog-e hámlani. Jó lenne, ha nem lenne vészes....
Holnap masszázs...annyira várom, segít remélem a vállamon.
MA sikerült mindenkinek kimosni az összes ágyneműjét, és kiszellőztetni mindent, kirázni a plédeket. Olyan jó illat van a szobákban....úgy szeretem :-)
Holnapra is meg vannak a terveim!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
áttanultam az éjszakát
  2014-03-26 05:23:33, szerda
 
  Egész éjjel tanultam és tesztet írtam. 4 tesztet letettem ,igaz az egyik csak 93 százalékos lett,de remélem sikerül így is :-)
Nem volt idő aludni,aztán átestem a holtponton. Hihetetlen milyen gyorsan elment az éjszaka. Még van 3 tesztem ,plusz egy vizsgám, de most kell legalább fél órát aludnom, mert délelőtt fogorvoshoz kell mennem....ajjaj!!!
SZép napot,nekem pedig pihentető álmot!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy égés ....
  2014-03-25 15:49:03, kedd
 
  Eljött a tavasz és a jó idő. Egyik barátnőm rábeszélt menjek el vele a szoláriumba. Na egye-fene már úgyis régen voltam. Nagyon tuti kis helynek tűnt amint megérkeztünk, minden fertőtlenítve, nem is neked kell megcsinálni előtte utána. Álló, rezgő szolit választottam, 5 perc. Attól ugye nem fogok megsülni???? Nem ! Nyugtatott meg a kis hölgy. Oké,akkor jöhet. Szuper csövek, külön arcbarnító, ventilátor, zene, hangerő és rezgő bekapcs,kikapcs, fokozatok. Nagyon jó, hiszen egy kis "test" edzés potom idő alatt. Na gyerünk. Fura volt, hogy olyan sokáig tart az az 5 perc, de hát be van állítva az idő, és az embernek óra nélkül nem nagyon van jó időérzéke. Amikor kijöttünk még nem éreztem, hogy baj lenne. Dél körül már kezdtem fázni, és délutánra mint egy rák úgy néztem ki. Na gyorsan zuhany, krémek, és sok víz. Estére már nagyon fájt mindenem. Nem lettem hólyagos, se más, de tűz piros és forró voltam. DE JÓ!
Este a gyerekek lesték minden kívánságomat, olyan édesek voltak. Megnyugtattam őket, hogy minden rendben van, ne izguljanak, majd elmúlik.
Át is aludtam rendesen az éjszakát, de hajnalban,mikor kelni kellett, már furán éreztem magam. Leültem a wc-re,de akkor már tudtam hogy baj lesz. Nem csak hogy hányingerem volt :-(
Szegény Robi fel is ébredt,mit segítsen. Szédülés, rosszul lét. Csak nem "napszúrást" kaptam??? Ennyi idő alatt? Vagy csak a fájdalom? Hát a gyerekeket ő vitte már. RObika itthon maradt, mert a nyakán jöttek ki kis pöttyök. Egyből kapta a fenisztil cseppeket és bekente nyugtató krémmel, hogy ne vakargassa. Átaludtam az egész délelőttöt, és csak utána tudtam megenni két pirítóst. Erőt vettem magamon, hogy fel kell kelni, és lassan felültem, majd felálltam, aztán visszafeküdtem, de lassan vissza tudtam állni függőlegesbe, hogy ne essek össze. Mi van?
Bekenegettem fájó bőrömet, de már csak helyenként fáj, ahol nagyon vékony és érzékeny a bőr.
Ebédet kellett főznöm, és a pogi tészta is várt a hűtőben. A gl mentes pogi fantasztikusra sikerült. 60 darab lett belőle, de már alig van 10-15 db. A szomszédba is küldtem át, hogy ott is legyen egy kis nasi a kislánynak.
Visszatért az élet belém és megebédeltem a lányokkal. Finom lett a krumplifőzelék, sült kolbásszal....nyami :-))))
A gyomrom lassan helyre jön, remélem holnap reggel nem így kezdődik majd a nap, mivel Robi hajnalban nem lesz itthon, így csak én vihetem őket, ráadásul holnap fogászat is van nekünk.
Izgalmasak lesznek az elkövetkező napok, hiszen megyünk egy egészség napra, majd szombaton téri rendezvény lesz,ahol mi fogjuk szórakoztatni kicsiket és nagyokat. Előtte pedig kis manóhoz jön egy fejlesztő hölgy,aki itthon fog vele foglalkozni. Ha jó áron jön majd hozzánk, akkor a lányokra is fogok időt kérni tőle.
Ma már úszás is van, Robinak is. Nagyon izgatott! Talán 2 hónap is kimaradt a gyerek pszichológus miatt. De jó,hogy ez a gond a felszínre lett emelve, hiszen gondoltam, hogy bánthatja őt a magassága. Így hogy szakemberrel beszélte meg mint hogyan lehet ezen felülkerekedni, no és én is kaptam egy-két tanácsot, sokkal kiegyensúlyozottabb lett már most is, ami szerintem egy gyerek életében nagyon fontos, hiszen az egészséges lelki fejlődés, a mindennapok gondjainak feldolgozásában nagy szerepet játszik.
Remélem mindig tudok majd figyelni rájuk, és mindenben jó segítséget nyújtani.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hihetetlen időjárás
  2014-03-23 22:11:54, vasárnap
 
  A hatalmas szélviharok után jött a jó idő. Szombaton végre itthon voltam a gyerekekkel. A házimunkák után elmentünk a gyerekekkel a termálba Veresre. Fantasztikus idő volt, még a nap is megfogott minket :-) A gyerekek nem bírtak betelni velem, nem tudtam melyikre figyeljek. Aztán kimentünk az állomásra, amíg apát vártuk vettem nekik krumplit,én meg egy gíroszt akartam volna elfelezni a kedvessel,de nagyon finom volt, és mire bejött a vonat....gyorsan vettem neki is, nehogy kimaradjon a jóból. Utána még elmentünk a kedvenc fagyizónkba. A nap fénypontja gondoltam, de mégsem, hiszen hazafelé megbeszéltük, hogy grillezünk. Hipp-hopp megváltunk a téliesítéstől,faszén, és egy óra múlva már ontotta magából a forróságot. Csevapcsicsát tettem kis fanyársakra. Jó sok fokhagyma, fűszerek...tzatziki,görög sali... mennyei volt. DE még mindig volt a napból.... Hohó, akkor mozi!
10-re kerültek ágyba a csöppségek. Gyorsan elaludtak, de még Zsuzsi megjegyezte,hogy ez nagyon jó nap volt, együtt :-) Igen,csodás nap volt, és sok mindennel elkészültem és mindenre volt még idő.
Ma délutánra már elromlott az idő. Anyuéknál voltunk,ott is kitakarítottam, hogy kevesebb legyen neki a munka, befestettem a haját, hogy csinos legyen, és mentem Petihez. Voltak még elmaradt dolgok,így azok is meglettek, sokat beszéltünk, nevettünk közben. Jó volt kicsit kikapcsolni. Szeretem őket, az egész családot :-))))
Gyorsan hazaértünk és a hétvégi szomszédainkkal is találkozhattam. Sajnos rossz hírrel jöttek, Nérót el kellett altatni. A szívem szakadt meg, tudom, hogy családtag volt, és hogy mennyire szerették, gondoskodtak róla . Elszorul a szívem ha rágondolok, hogy mennyire jó fej kutyus volt. Benő is kereste , de jobban örült nekem, hogy hazajöttünk.
Este barátnőztem, kidumáltuk a fél világot, persze hazafelé Zsani sem maradt ki,hiszen 2 napja nem beszéltünk.
Jó volt beülni egy kád forró vízbe. Befűtöttem estére. Ilyenkor nagyon jó fűteni mert csak begyújtok, megrakom kicsit és hozzá sem kell nyúlni, felmelegít mindent amit kell. Ebben a jóidőben 3 naponta is elég begyújtani a kazánt. hogy szelektáljuk a szemetünket, a papírhulladékunknak ilyenkor nagyon jó hasznát vesszük. Ráadásul most minden szomszédunk rászokott, hogy a fahulladékokat áthozzák hozzánk, mondván, mi el tudjuk fűteni. Építkezésből megmaradt fa anyagok...stb. Tuti, hiszen ilyen jó időben, már bőven elég ilyen fis fákkal, lécekkel megrakni a tüzet.
Zimónak egyre nagyobb a hasa, de nem hiszem hogy sok kiscicója lesz, mert nem olyan hatalmas a pocakja mint szokott. A gyerekek már nagyon várják. Szeretem őt, ilyenkor még jobban,mert hozzám fekszik, folyamatosan dorombol, de nagyon hangosan, és hízeleg. Na meg végre többet eszik. Egyszerű házi cica, de nagyon szép, jó fajta vérvonalból való. Puszi is hatalmas, bár most megfogyatkozott kicsit a nagy tavaszi zsongásban , Goffó hozza az úri jellemét és külsejét.
Elvagyunk. Ma Zsuzsika velem jött misére, nem a többiekkel ment. Olyan jó volt látni őt ott. Régen,mikor kicsik voltak mindig jött velem valamelyik vagy kettő a három közül. Rajzoltak, nézegettek dolgokat vagy csak éppen velem voltak. Néztem,hogy hogy szalad az idő. Nemrég még olyan kis cseppecskék voltak és most....gyönyörűek,nagyok...
Istenem, de boldog vagyok, hogy ilyen fantasztikus gyerekeim lehetnek. Tényleg nagyon szeretem őket...de szerintem ezt minden anya érzi...
Csodálatos dolog anyának lenni, örülök,hogy nekem 3 lurkó jutott. Azt sajnálom, én nem voltam ilyen jó gyerekük a szüleimnek, de most igyekszem mindent megtenni,hogy segítsem őket, és hogy velük is legyünk.Megérdemlik, hiszen nekik köszönhetek mindent!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kertészkedés
  2014-03-21 15:32:24, péntek
 
  A rózsák is igénylik a visszametszést, a régi levelek, elszáradt ágak lemetszését, a föld fellazítását, öntözését és a tápozást. A gyümölcsfáknak marha trágya jár és bőséges öntözés. hiszen most indulnak meg, virágaikkal, leveleikkel ébredeznek a tavaszra. De jó, hogy tavasz van, a kedvenc időszakom, a kedvencem a március, a rügyfakadás. Illatozik már a sárgabarack és a citromfán is hihetetlen mennyiségű virág és kis citrom van. Áhítoznak a napfény után :-) Most a locsolás jön, a leanderek bizony naponta kapnak öntözést, forróbb időben pedig naponta 2x is. A gyerekek Angolon, a kedves még dolgozik, a lakás már tiszta a kaja a hűtőben és a konyha is rendbe téve. Jöhet a kert. Tegnap a rózsás kertet tetem rendbe és a nyári medence hely környékét. Át mulcsoztam , kigyomláltam, Feltöltöttem ahol kellett és a vezetéket is elrejtettem, hogy ne beilleszkedjen környezetébe. Most jön a locsolás. :-)))))) Kezd szép zöld színt felvenni a fű, és lassan beindul a fűnyírás is. SZóval tegnap épp a rózsákkal foglalatoskodtam, mikor kis Zsuzsi odajött, hogy segíthetne-e valamiben? De jó! Már őt is kezdi érdekelni a kert és a virágok. Persze fél óra múlva már szaladt tovább játszani, de az a fél óra is jó volt vele :-)
Indulok is locsolni, hiszen hamarosan jönnek a kis lurkók és tervben van egy két közös időtöltés. Holnapra is meglepetéseket tartogatok számukra. A tegnapi meglepi gyümölcskehely volt fagyival. HOhó! Bizony, újra kinyitott kedvenc fagyizónk, és egy hatalmas tartállyal szállítottunk belőle haza úszás után. Vacsi után pedig mindenki kapott belőle. Fincsi volt!
Végre végig tudtam aludni az éjszakát, ha ma nem leszek nagyon fáradt még valami nasit összedobok nekik uzsira.Gondoltam a gyümölcsrizsre, de lehet gofrit csinálunk. Majd kiderül mit kívánnak a drágáim.
Péntek, péntek péntek :-))))))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendszeres karbantartás
  2014-03-21 09:12:12, péntek
 
  Akkor lehet gyönyörködni a kertünkben, és 100%-an elégedettek is lehetünk, ha nap,mint nap karban tartjuk. Különösen ilyenkor tavasszal van sok munka. Az őszi letakarásokat már eltávolítottam, és a kapa, ásó is ismerős már a kerteknek. A locsolás most az egyik legfontosabb tevékenység még, és a tápoldatozás a dézsás növényeknél, na meg nem szabad elfeledkezni a tápanyag utánpótlást a gyümölcsfák és többi növényeink is meghálálják.
A fű szépen kezd zöldülni, és lassan beindul a rendszeres locsolás is. Meleg tavasz ígérkezik, hiszen a március is nagyon kellemes napokat hozott. A nőnapra kapott cserepes rózsák és virágok már a kerten díszelegnek, hiszen a hőmérséklet már adott hozzá.
folyt köv később
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétköznapok
  2014-03-19 08:20:59, szerda
 
  Néha szürkéknek tűnhetnek a hétköznapok , de nem tavasszal :-) Hiszen minden nap új varázslatok kápráztatnak el minket, csak észre kell venni! Mára kivirágoztak a sárgabarackfák és a nektarinok is bontakozni készülnek! A fű, ami lassan eléri a gyep minőséget, ontja reggelente illatát, hiszen ahogyan a harmat párolog,süti a nap....tényleg csodás. Reggelente kinézek a teraszon, és belegondolok, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy mindez megadatott nekem, hogy nem kell egy beton épületben, az akárhányadik emeleten , beszorulva, tv-t nézve éldegélnem. Nincs ezzel gond,hiszen sokan így is boldogok, de az én lelkem kivágyik a szabadba, szereti a virágokat, méhecskéket, a madarak csicsergését, és a csodás felhőket, tájat. A lonc mézes illatát, a virágok színes rivaldáját....nekem ez a minden :-)
A kis kertjeim, a virágok, állatok, a család.... Munka? Van, szerencsére van rendesen éppen annyi amennyi mindig kell. Néha szeretnék még többet , de rájövök időközben, hogy akkor nem lenne jó a családomnak. És visszatérek a való világa .
Holnap is izgalmas nap lesz. Lehet jön velem Robi is, és a meghallgatás után elmegyünk valahova.
DE még a mára kell koncentrálni, hiszen a nagy fiam ma versmondóra készül. Reggel szépen felöltözött,megfésülködött és felmondta a verset. A szemem is könnybe lábadt, annyira szépen mondta. Nagyon izgulunk, a lányok meg korizni szeretnének, így kikérjük őket a mai szolfézsről. Mindenkinek tuti napot, és sok napsütést, még ha széllel is érkezik!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 297 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6
  • e Hét: 138
  • e Hónap: 933
  • e Év: 933
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.