Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 124 
Rántott csirke sütőben sütve
  2014-03-31 10:58:47, hétfő
 
  Hozzávalók:
Csirkehús
A páchoz:
Natúr joghurt vagy kefír

Ízlés szerinti fűszerek (fokhagyma, vöröshagyma, apróra vágott csili, őrölt bors, őrölt pirospaprika)
Ízlés szerinti zöld fűszerek (snidling, kakukkfű, borsikafű, zsálya)
A panírozáshoz:
Liszt
Tojás
Natúr kukoricapehely és zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez
Elkészítés: Akkora erős falú, nagyobb méretű nejlonzacskóba tesszük a húst, amekkorában bőven elfér. Kilónként számítva kb. 1,7 dl natúr joghurtot összekeverünk egy teáskanál sóval és tetszés szerint további fűszerekkel. Én most sok fokhagymát használtam. A húsra öntjük a fűszeres joghurtot, és lezárjuk a zacskó száját. Jól összerázzuk és megnyomkodjuk az egészet, hogy mindenütt bevonja a húst a joghurt. Ezután legalább egy órára, de ha lehet, egész éjszakára a hűtőbe tesszük a csomagot. Kivesszük a húst a pácból. (Nem szükséges letörölni, elég kicsit lerázni róla a felesleges joghurtot.) Egyenként megforgatjuk lisztben, majd felvert, sózott tojásban, végül aprított kukoricapehellyel elkevert zsemlemorzsában. Vékonyan kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a panírozott húst, a tetejét is meghintjük olajjal. Alufóliával fedjük a tepsit, és fél órára, 200 fokra melegített sütőbe tesszük. Az idő leteltével megfordítjuk a húst, és további negyedórán át sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.

Gita Fekete receptje, facebokk; ‎Recept
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
(Húsvéti) NYUSZI pogácsa
  2014-03-30 00:34:08, vasárnap
 
  (Húsvéti) NYUSZI pogácsa
Amúgy a világi egyszerű, extra gyors, ám isteni finom túrós pogácsa recept ugye mindenkinek megvan?
25 dkg túró + 25 dkg margarin + 25 dkg liszt + 1 teáskanál só (sima, egyszerű, mezei jódozatlan só, ne is tengeri!), tojás NEM kell a tésztába! Sem sütőpor, sem élesztő.
összegyúrni, 3-szor nyújtani & hajtogatni, darabolni, tepsibe rakni, lekenni, 10-12 perc alatt alsó-felső lángon megsütni.
+ pici tejföllel kikevert tojássárga a tetejére - ami jelen esetben szép sárga nyulakat eredményezne... hmmm...
Mi a javaslat? Kenetlenül hagyni? Esetleg sima tejföllel lekenve fehérek maradnak a nyulak, de mégis szép lesz a teteje?





facebook-on találtam
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Tojással töltött fasírtkoszorú
  2014-03-29 22:14:27, szombat
 
  HOZZÁVALÓK:
1 kg darált hús sertés és marha vegyesen
8 db tojás
1 tojás fehérje
2 kis fej vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
majoránna
petrezselyemzöld
2 db szikkadt zsemle
kevés tej
a forma kikenéséhez:
vaj
zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS:
6 tojást keményre főzünk. A darált sertéshúst 2 tojással, a finomra vágott vöröshagymával, az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és az apróra vágott petrezselyemzölddel jól összekeverjük.

A zsemléket kis időre tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk és a ,,széttépkedett" zsemlét is a húsmasszához keverjük.

A húst egy nagy vajjal kikent, finom zsemlemorzsával meghintett kuglófformába tesszük úgy, hogy a közepén elosztjuk a 6 főtt tojást, a tetejére simítjuk a maradék húst. A tetejét felvert tojásfehérjével kenjük meg, hogy egyben, szétnyílás mentesen süljön meg.

200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt sül meg (a sütő teljesítményétől függ).

Sütés után kihűtjük, deszkára borítjuk, majd felszeleteljük.

(Még ízletesebb, ha a formát vajjal való kikenés és zsemlemorzsával való meghintés helyett vastagabb bacon szeletekkel rakjuk ki, és arra kerül a húsos, tojásos réteg.)

Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Krémes szelet
  2014-03-29 20:08:40, szombat
 
  Hozzávalók:
8 tojás
8 ek meleg víz
20 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
8 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojás sárgákat kikeverjük a vízzel és a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a felvert tojás fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet.

A tészta 3/4-es részét egy kivajazott, kilisztezett, gáztepsibe tepsibe öntjük, a maradék tésztába pedig belekeverjük a kakaóport és kanállal a sárga tésztára halmozzuk.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint és a porcukort, majd alaposan kihabosítjuk.

Rákenjük a piskótára, majd a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

A krémhez a pudingot a tejjel felfőzöm, és hűtöm.A porcukrot a rámával habosra keverjük,és a kihűlt krémhez adjuk.

Tipp:
Akinek van kedve a lapot ketté vághatja és krémmel megkenheti vékonyan.

Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Angol szelet
  2014-03-29 20:06:15, szombat
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
1 dkg szalalkáli
6 tojás
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
30 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaópor
5 evőkanál tej
1 vérnarancsaroma vagy piros ételfesték
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
A tetejére:
10 dkg tortabevonó
3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tésztához 4 evőkanál tejben feloldjuk a szalalkálit. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint és a feloldott szalalkálit. Jól kikavarjuk, végül a lisztet és a tojások keményre vert habját is belekeverjük.

A tésztát 3 felé vesszük. Az első sárga marad, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet adunk, a harmadikhoz a vérnarancsaromát vagy piros ételfestéket keverjük. A 3 lapot sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben, külön-külön kisütjük.

A krémhez a vaníliás pudingport megfőzzük a tejben. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémhez és megtöltjük vele a lapokat. Alulra a barna lap, középre a sárga, felülre a rózsaszínű kerül.

A felmelegített tortabevonóhoz hozzákeverjük az étolajat, amikor langyos, bevonjuk vele a sütemény tetejét. Pár órás pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Kókuszos krémes
  2014-03-29 20:03:59, szombat
 
  Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
½ csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
15 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg margarin
Töltelék:
6 tojás fehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék /habbá verjük/
Krém:
6 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
4 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Tetejére:
csokireszelék

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni 2-3 evőkanál tejet adunk hozzá. 2 cipót formázunk. Az egyik cipót kinyújtjuk a tepsi aljába és az összekevert tölteléket ráöntjük,majd befedjük a másik kinyújtott cipóval. Együtt megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral és a tejjel sűrű péppé főzzük,majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a főtt krémmel krémesre keverjük.
Ezt kenjük a megsült, kihűlt tésztára. Végül megszórjuk csokireszelékkel.

Link
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Krémes tejbegríz szelet
  2014-03-29 19:54:09, szombat
 
  Hozzávalók a tésztához: (22×36 cm-es tepsihez)
5 tojás
20 dkg kristálycukor
0,8 dl tej (ha 1 dl-t tesztek bele, végül is az sem sok)
0,8 dl Vénusz olaj
2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
20 dkg liszt
10 g sütőpor
A krémhez:
8 dl tej
kb. 5 evőkanál búzadara (púposan)
10-15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
A tetejére:
kakaópor

Elkészítés:
A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt, és mixerrel jól kihabosítom.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral, és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját.
Kikent, lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!)
A kihűlt tésztára kenem a krémet egyenletesen. Ha nagyon lágy a krém a tésztán, 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy szépen lehessen szeletelni. Majd kakaóporral meghintem a tetejét, és felszeletelve tálalom

Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Zöldséges tavaszi felüdülés/Majonézes tojásos saláta őzgerin
  2014-03-29 09:23:43, szombat
 
  Majonézes saláta tojással őzgerincformában

HOZZÁVALÓK:
25 dkg zöldborsó (fagyasztott )
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve )
3 kovászos uborka

bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves (húsleves)
2 dkg zselatin
5 tojás
Adíszítéshez:
1 piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyemzöld
őzgerinc forma, folpack
20 dkg sonka

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat 12 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.
Az apró kockákra vágott sárgarépát, tojást, uborkát és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen! A ártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. (Folpack helyett használhatunk sonkát is - túl kell , hogy lógjon az őzgerincen, hogy betudjuk takargatni vele a masszát.)
A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Link



Majonézes saláta formában dermesztve
Mohakonyha Link

Hozzávalók:

20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
10 dkg alma (hámozva mérve)
citromlé,só,bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
20 gr zselatin ( nem tortazselé!)
5 tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld

1 őzgerinc forma
folpack

1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
3. Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
4. Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Ne félj, én megsegítlek !
  2014-03-28 21:38:17, péntek
 
  Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek ! (Ézs 41,13)



 
 
0 komment , kategória:  Igék - Biblia - Zsoltárok  
Enyém, tiéd, miénk – másképp lesz közös a tulajdon
  2014-03-28 10:56:56, péntek
 
  A márciustól hatályba lépő új Ptk.-val változik, hogy mikortól és meddig számít közösnek a házastársak vagyona.Link  
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 124 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 124 db bejegyzés
e év: 1128 db bejegyzés
Összes: 8005 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1646
  • e Hét: 4560
  • e Hónap: 60379
  • e Év: 280512
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.