Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Reális elvárásaid legyenek!
  2014-04-30 13:27:56, szerda
 
  ,,...tudta, hogy mi lakik az emberben." (János 2:25)




Íme, három terület, ahol meg kell tanulnod, hogy reális elvárásaid legyenek:

1) Saját magaddal szemben. Általában rosszul érezzük magunkat attól, ha valamiben gyengén teljesítünk. Ez egy soha véget nem érő körbe taszít minket, ahol számunkra elérhetetlen dolgokat próbálunk elérni, azt remélve, hogy ezzel bizonyítani tudunk valamit, amit pedig nem is kell bizonyítanunk. Azt hiszed, hogy képesnek kellene lenned arra, amire mások képesek, pedig ha te nem ugyanazokat az ajándékokat kaptad, akkor abban nem lehetsz kiváló. Semmit nem kell bizonyítanod! Csak engedelmeskedj Istennek, és hagyd, hogy ő törődjön a hírneveddel! Mindig csalódott leszel, amíg valami olyanban akarsz kitűnni, amire nem kaptál elhívást és tehetséget.

2) Reális elvárásaid legyenek kapcsolataid terén! Ha úgy gondolod, hogy te vagy felelős mások boldogságáért, vagy ők a tiédért az állandó frusztrációhoz vezet. Abraham Lincoln azt mondta: ,,A legtöbb ember épp annyira boldog, amennyire az akar lenni." Ha az embereknek nincs megfelelő életszemléletük, akkor sem te, sem százannyi más ember sem tudja boldoggá tenni őket.

3) Legyenek reális elvárásaid abban, hogy mit vársz az élettől! Jézus azt mondta: ,,...A világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok: én legyőztem a világot" (János 16:33 NKJV). Amíg ezen a világon élünk, lesznek problémáink. Senki sem kap felmentést. De ne aggódj, az Úr mindent irányítása alatt tart. Csak tanulj meg reális maradni! Mindig meg kell majd birkóznod kellemetlen helyzetekkel, makacs problémákkal vagy nehéz természetű emberekkel. De a te hozzáállásod (nem az övék!) határozza meg, hogy élvezni tudod-e az életet.

Bob és Debby Gass * Mai Ige
Link
 
 
1 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Boldogok és áldottak vagytok !
  2014-04-29 13:22:10, kedd
 
 

,,Boldogok és áldottak vagytok, amikor miattam üldöznek, bántanak titeket, vagy mindenféle rosszat mondanak rólatok ok nélkül. 12 Örüljetek és ujjongjatok, mert igen nagy jutalom vár rátok a Mennyben! Így üldözték azokat a prófétákat is, akik előttetek éltek." Máté 5:11 Link Link

Link

 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Bátran fordulhatunk Jézushoz !
  2014-04-29 12:24:05, kedd
 
  "Akit nekem ad az Atya, az mind énhozzám jön, és aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el."
János 6:36




Voltunk-e már olyan helyzetben, hogy ajándékot akartunk adni valakinek és elutasított? Vagy esetleg segítségért kiáltottunk, de nem volt válasz? Én jártam már így, és nem jó érzés. Az életben sokszor szembesülhetünk elutasítással. Nem mindig azt kapjuk, amit várunk.

Van azonban Valaki, aki sosem küld el, aki sosem utasít el. Jézus kitárt karokkal várja, hogy hozzá menjünk.

Ha megértésre vágyunk, ha segítségre van szükségünk, ha csak ki szeretnénk beszélni magunkat, menjünk Jézushoz. Az ő mobilja sosincs kikapcsolva, sosem nyomja ki a számunk, mondván, hogy most nem ér rá, és őszinte beszélgetőtársra találhatunk benne.

És ez csak a kezdet. Ő ennél sokkal többet ad: örök életet.

Ma reggel így szól hozzád: Ha éhes vagy, ha megszomjaztál, ha üresnek érzed az életed, jöjj hozzám! ,,Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha." (János 6:35)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
Tubarózsa (Polianthes tuberosa)
  2014-04-28 22:51:23, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A vetés a fontos...
  2014-04-28 22:27:19, hétfő
 
  Vess, mindig csak vess, vesd el a remény magját.
Vesd el mosolyod a környező világban,
hogy győztes maradj az élet harcában.

Vesd el bátorságod kemény magját,
hogy majd másokon segíts.
Vess lelkesedést, hitet, és vess
mindig forró szívszeretetet.

Vess el kis dolgokat, csekély apróságot is.
Ne lankadj, legyen bizalmad,
földünk talpalatnyi, piciny része is
a te vetésedtől lesz így gazdagabb.
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Tanulj meg tapintatosan bánni az emberekkel!
  2014-04-28 09:10:11, hétfő
 
  ,,...mindenkinek mindenné lettem..." (1Korinthus 9:22)

Link



Ha tapintatos vagy, rá tudsz mutatni a dolgokra anélkül, hogy a másik felet ellenségeddé tennéd.

Ahhoz, hogy valakit meg tudj nyerni, két dolog kell. Először is meg kell értened őt; hozzá kell szoknod, hogy nem vagyunk egyformák. Pál azt írta: ,,... hogy meg tudjam nyerni őket Krisztusnak... megpróbáltam mindenkivel megtalálni a közös nevezőt..." (1Korinthus 9:21-22 NLT).

Pál egy hajszálnyit sem engedett az igazságból, de módszere mindig a szeretet volt.

Akár zsidókkal beszélt, akár görögökkel, rómaiakkal vagy barbárokkal, üzenete sosem változott a megközelítés viszont igen.

Ha az emberek tudják, hogy tiszteled őket, akkor nagyobb hatásfokkal tudsz nekik segíteni a változásban. Amikor olyanokhoz beszélt, akik képesek lettek volna elidegeníteni másokat egy teológiai kérdés miatt, Pál ezt írta: ,,Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban" (Galata 3:28).

Képzeld csak el, ahogy az évszázadok alatt élt szentek összegyűlnek Isten trónjánál, hogy dicsőítsék őt, ott nem csupán különböző kontinensekről és kultúrákból érkezettek lesznek, de különböző korokból is - az ősegyház idejéből éppúgy, mint az űrkorszakból!

Micsoda koncert! Ám nem fogod tudni élvezni, ha annyira szűk látókörű vagy, hogy csak egyetlen éneket ismersz, mert nem biztos, hogy pont azt fogják énekelni. Isten választottai között sokan voltak olyanok, akikben különböző kultúrák keveredtek, mint például Mózesben, az izraelitában, aki egyiptomi családban nevelkedett, hogy felnőjön rendeltetéséhez.

Vagy ott van Péter, akiben annyi előítélet volt, hogy azt gondolta, Isten csak a zsidókat áldja meg, amíg Isten helyre nem tette ezt mondva: ,,Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak" (ApCsel 10:15). Péter végül felfogta az üzenetet, és később ezt írta:

,,Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel képmutatás nélküli testvérszeretetre, egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek" (1Péter 1:22).

Tanulj meg te is tapintatosan bánni az emberekkel!

Ma Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Fontos, hogy megértsd Isten szeretetét
  2014-04-27 08:02:22, vasárnap
 
  "Mert Isten úgy szerette a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz, ne vesszen el, hanem örök élete legyen." (János 3:16 NLT fordítás)




Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Jézust a szeretet üzenetével egy "szeretet-küldetésre". A Biblia nem azt mondja, hogy Istennél van a szeretet, hanem azt mondja, hogy Isten maga a szeretet. A szeretet az Ő természete, Isten maga a szeretet.

Isten alkotta az egész univerzumot, Ő formálta ezt a bolygót, Ő teremtette az egész emberiséget. Aztán megteremtett téged, mert szeret.

Úgy is lehetne fogalmazni, hogy te azért élsz, mert Isten megteremtett téged mint szeretetének a megnyilvánulását. Isten azért alkotott, hogy Ő szeretni tudjon, és hogy te is szeretni tudd Őt. Isten irántad való szeretete az oka annak, hogy most dobog a szíved és lélegzel.

Isten jó híre számodra az, hogy Ő ugyanúgy szeret a jó napjaidon, mint amikor rossz napod van. Akkor is szeret téged, amikor érzed a szeretetét, és akkor is, amikor nem. Ő szeret téged - akár azt gondolod, hogy megérdemled a szeretetét, akár azt, hogy nem.

Nem tudsz olyat tenni, ami Istent megakadályozhatná abban, hogy szeressen téged. Megpróbálhatod ugyan, de ez nem fog sikerülni - ugyanis az Ő szeretete a jelleméből fakad, és nem attól függ, hogy mit teszel, mit mondasz, vagy hogyan érzel.

Isten annyira szeret téged, hogy az egyszülött Fiát, Jézust küldte a világba, ,,hogy aki hisz, ne vesszen el, hanem örök élete legyen." (János 3:16 NLT ford. )

Amikor Jézus a kereszten kinyújtotta a kezeit, ezt mondta: ,,Ennyire szeretlek! Annyira, hogy az már fájdalmat okoz. Annyira szeretlek, hogy meg fogok halni érted, hogy ne kelljen majd nélküled élnem."

Isten szeretete minden emberi tudáson túlmutat, és nehéz bármelyikünk számára is megragadni, hogy milyen széles, hosszú, magas és mély Istennek a szeretete közülünk minden egyes ember iránt. (Efezus 3:17-19).

Beszéljetek róla:

- Melyik olyan tettedet tudod megnevezni, aminek fényében még nehezebb elhinni azt, hogy Isten még ennek ellenére is szeret téged?
- Mennyire fontos szerinted megérteni Isten szeretetét, különösen a rossz vagy nehéz napjaidon?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 04. 20.)

Napi remény
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus megfizetett minden bűnért, amit valaha is elkövettél
  2014-04-26 12:04:23, szombat
 
  "Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából." (Efézus 1:7, GWT fordítás)

A történelem során sok vallási tanító volt, akik nagyon sok jó dolgot mondtak, de ami megkülönbözteti őket és Jézust az az, hogy Jézus meghalt és feltámadt.

És ez döntő jelentőségű, mert nem Jézus élete az, amely megment téged. És nem is Jézus tanításai. Az Ő halála és feltámadása által nyílik meg számodra az üdvösség kapuja.

A Biblia azt mondja, mindnyájan bűnösök vagyunk, mindannyian követünk el hibát és egyikünk sem tökéletes. És ez eléggé nyilvánvaló is! Nem felelünk meg a saját mércénknek sem, még kevésbé az Isten által felállított mércének. Mindnyájan vétkesek vagyunk.

A Biblia még azt is mondja, hogy az igazság megköveteli, hogy büntetést kapjon az, aki bűnt követ el. Ha valaki áthágja a törvényt, vállalnia kell annak a következményeit is. Ha Isten törvényét megszegi valaki, akkor annak Isten büntetését kell elszenvednie. A Biblia a következőt mondja: "a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róm 6:35, NLT ford.)

Más szavakkal megfogalmazva, valakinek fizetnie kell azokért a dolgokért, amiket az életedben helytelenül tettél. És ez az a pont, ahol Isten azt mondja, "én megteszem", és vállalja mindenért a felelősséget. Jézus Krisztus - vagyis Isten emberi alakban - eljön a földre, és azt mondja, "én fogok fizetni a bűneidért."

A jó hír tehát a következő: minden bűnért vagy rossz dologért, amit valaha is tettél vagy a jövőben tenni fogsz, Jézus Krisztus már megfizette az árat a kereszthalálával: "Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából." (Efézus 1:7, GWT ford.)




Két dologra mutat rá az, hogy Jézus meghalt érted a kereszten:

1. Megmutatja, hogy milyen árat kell fizetni azért, hogy te bűnbocsánatot nyerj. A legmagasabb ár, amit valaki fizethet az, hogy az életét adja valamiért. És ez az, amit Jézus tett. A kegyelem számunkra ingyen van, de nem kaptuk olcsón.

2. Megmutatja azt is, hogy Isten mennyire értékesnek tart, mennyire becsül téged. Megmutatja, mennyit számítasz Istennek. Jézus érted halt meg a kereszten.

Mennyire vagy értékes? Jézus kinyújtott karral a kereszten azt mondta, "hajlandó vagyok meghalni érted, mert ennyire sokat jelentesz nekem". Talán azt gondolod, értéktelen vagy a rossz cselekedeteid miatt. De Jézus azt mondja, "felbecsülhetetlenül értékes vagy, és én hajlandó vagyok az életemet adni azért, hogy megfizessem az árat a bűneidért.

Beszéljetek róla:

Milyen módon próbálsz meg még mindig te magad megfizetni a bűneidért, jóllehet Jézus az Ő halála és feltámadása által már elfedezte azokat?

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
MA új epizóddal jelentkezik A NAPI HANGZÓ BIBLIA !
  2014-04-24 22:30:50, csütörtök
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
Újjászületés
  2014-04-24 21:08:16, csütörtök
 
  Link Link

Följebb minden hatalomnál,
Följebb minden teremtett dolognál,
Bölcsességnél és emberi tudásnál,
Te előbb léteztél a világnál.

Följebb minden királyságnál,
Följebb minden drága ragyogásnál,
Gazdagságnál és földi kincseknél,
A Te értéked nagyobb mindennél.

Szenvedtél fönn, a keresztfán,
Azért éltél, hogy értem meghaljál.
Mint rózsaszál a sárba taposva,
Te bűnhődtél helyettem, ó Uram!

Lenny Leblanc - Följebb minden hatalomnál...


Link Link

Mikor még semmi nem létezett

Mikor még semmi nem létezett
Nemzetek, népek, királyok és bölcsek
Nem volt még ember, és földi élet sem
Te akkor már szerettél engem.

Hatalmak jöttek és tűntek el
De oly csodát, mint Te senki nem tehet
A földnek kincse nem érhet fel Veled
És senki másé nem lesz már szívem.

Eljöttél, feláldoztad Magad
Szenvedtél, azért, hogy célt mutass
Helyettem meghaltál, hogy éljek
És ezért követlek bárhová.
 
 
1 komment , kategória:  Természet  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 5630
  • e Év: 55195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.