Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
Köszönöm
  2014-04-29 13:07:03, kedd
 
  Köszönöm

Köszönöm Istenem,az esőt és a napot,
S hogy Te egyformán szereted a szegényt és a vakot.
Köszönöm az utat, amit Veled együtt járok,
S a mindennapi csodát, amit veled megtalálok.
Köszönöm Istenem szívednek a kulcsát,
S hogy Veled megmászhatom a világ összes csúcsát.
Köszönöm életem minden egyes percét,
S hogy Te elhordozod szívem minden terhét.
Köszönöm a sok jót, amit Tőled kapok,
S hogyha Veled járok, eltűnnek a bajok.
Köszönöm családom minden egyes tagját,
S hogy te szenvedőnek meghallgatod hangját.
Köszönöm az ágyam, melyre fáradt fejem hajtom,
S ha Hozzád szól az imám, Te meghallgatod hangom.
Köszönöm, hogy asztalunkon minden nap van étel,
S hogy felsegíted azt az embert, ki Előtted térdel.
Köszönöm Istenem otthonomat, házam,
S hogy nem kellett sohasem az utcán éjszakáznom.
Köszönöm örömöm, s a mindennapi gondom,
Tudom, ha velem vagy, bármi jön, megoldom.
Köszönöm Istenem, hogy általad létezek,
S hogy Te megbocsátasz nekem, bár oly sokszor vétkezek.
Köszönöm, hogy így szeretsz, s nem engedsz el soha,
Életemben Te vagy a legeslegszebb CSODA.

(Máté Rózsika, Poet.hu) 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Aranyosi Ervin: Hála Istennek
  2014-04-29 12:37:17, kedd
 
  Istenem, köszönöm,
hogy megteremtettél!
Köszönöm, hogy rajtam kívül
ennyi teremtett él!
Köszönöm a növényeket,
a sok szép virágot.
Köszönöm a fát a bokrot.
Neved legyen áldott!
Köszönöm az állatokat,
hálás vagyok értük,
köszönöm, hogy életemet
színesíti éltük.
Köszönöm az embereket,
jót is, és a rosszat.
Kik szépítik életemet,
s akik rám bajt hoztak.
Mindannyian tanítottak,
világom megélni.
Köszönöm, hogy megmutattad,
miért nem kell félni.
Köszönöm, hogy itt vagy velem,
tudom, itt élsz bennem.
Köszönöm, hogy segítettél
jó emberré lennem.
Köszönöm, hogy utat mutatsz,
lábam merre menjen.
Köszönöm, hogy szívem hagyod,
szeretettel teljen.
Köszönöm, hogy hálás vagyok,
köszönöm, hogy élek.
Köszönöm, hogy megáldottál,
s én áldalak téged... 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
A jó imádság
  2014-04-29 12:33:21, kedd
 
  A jó imádság

Az Isten szereti, ha alkalmatlankodunk neki. Egyszerűen kell imádkozni, ilyenféleképp:
Istenem! Itt van ez a szegény lélek , akinek nincs semmije, aki semmit sem tud tenni.
Add meg nekem, aki senki vagyok, azt a kegyelmet, hogy szeresselek, megismerjelek, és szolgáljalak!
A jó Istennek nincs szüksége ránk.
Azért parancsolta, hogy imádkozzunk, mert a boldogságunkat akarja, boldogságunkat pedig egyedül Őbenne találhatjuk meg.
Amikor az Oltáriszentség előtt vagyunk, ne tekintgessünk körbe, hanem csukjuk be a szemünket, és a szánkat, és nyissuk meg a szívünket. Akkor a Jó Isten is megnyitja a sajátját, mi hozzá megyünk.Ő meg hozzánk jön, az egyik kérni, a másik befogadni.
Olyan ez, mint a kölcsönös lehelet.
/ Vianney Szent János /
 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
Bebizonyították, hogy a túlvilág létezik
  2014-04-29 09:24:10, kedd
 
  Túlélte az agyhalált, találkozott Istennel

Magyar nyelven is megjelent dr. Eben Alexander könyve, A mennyország létezik. Az idegsebészként dolgozó szerző ebben nem kevesebbet állít, mint hogy találkozott Istennel, miközben hét napig feküdt kómában bakteriális agyhártyagyulladással. Az orvos szerint a túlvilágon tapasztalt élmények leírhatatlanok, ő azonban mégis megkísérelte - az angol nyelvű kiadás azonnal a bestsellerlisták élére került.

Halálközeli élményt, azaz HKE-t már sokan átéltek, és néhányan hasonló tapasztalatokról számoltak be, mint Alexander. A mennyország létezik azért figyelemreméltó írás, mert a szerzője idegsebész, az agyműködés szakértője; a tudomány embere, aki nem talált tudományos magyarázatot arra, ami vele történt. Alexander a Duke Egyetem orvosi karán szerzett diplomát 1980-ban, és tizenöt évig dolgozott a Harvard orvosi karán, illetve a Brigham & Women's kórházban, így a saját betegsége tudományos hátterét is elemezhette.

Olyan betegség, ami nem is lehet

Alexander betegségének nem volt előzménye. Az egyik pillanatról a másikra lett rosszul, kezdetben hát- és fejfájásra, valamint influenzaszerű tünetekre panaszkodott. Amikor az állapota válságosra fordult, a felesége mentőt hívott hozzá, és vitette be a kórházba. A mentő megérkezéséig Alexander átesett egy teljes grand mal rohamon - ez az agykéreg egészét érintő roham, amit egy akkor még ismeretlen sokkhatás váltott ki.

Alexander szinte semmire nem emlékszik a történtekből, csak annyit tud az esetről, amennyit utólag elmeséltek neki. Nem volt öntudatánál, összefüggéstelenül kiáltozott, a teste megfeszült és hevesen rángatózott. Hasonló tüneteket okozhat a természetellenesen alacsony nátriumszint (hyponatrémia), az intraparenchymális (belső) agyvérzés, a metasztatikus agytumor, az agytályog, illetve az agyvelőgyulladás.

A rutineljárás ilyenkor a lumbálpunkció, vagyis az agy-gerincvelői folyadék megcsapolása: ha ebben a legkisebb zavar is van, feltételezhető, hogy az agyat súlyos betegség támadta meg. Alexander agy-gerincvelői folyadéka gennyben úszott, így egyértelművé vált, hogy az agyát súlyos károsodás érhette.

A komputertomográfiás vizsgálat kimutatta, hogy Alexandernek agyhártyagyulladása volt. Ez bakteriális vagy vírusos eredetű lehet, és az esetek nyolcvan százalékában az utóbbiról van szó - nem így Alexander esetében. A betegen elvégezték a Gram-tesztet, azt a sejtfestési eljárás, amit a baktériumok csoportosítására használnak. Az orvosok megállapították, hogy Alexander agykérgét a a kólibaktérium (Escherichia coli, röviden E. coli baktérium) támadta meg. Az agy-gerincvelői folyadék glükózszintje kritikus szintre, deciliterenként 1 milligrammra csökkent; ez normális esetben 80 milligramm, és csak súlyos esetekben csökkenhet 20 milligramm alá.

Az orvos úgy fogalmaz, hogy olyan betegségben szenvedett, amilyen gyakorlatilag nem lehetett. Az agy-gerincvelői folyadékba csak fizikai sérülés esetén juthatnak be az E. coli baktériumok, illetve olyan pácienseket érinthet, akik immunhiányos betegségtől, például a HIV-től vagy AIDS-től szenvednek.

Három bugyor

Alexander röviddel a kórházba szállítása után kómába esett, és hét napig nem tért magához. Ezalatt egy csodás világot látott, amely három részből állt: az egyik egy sötét hely volt, ahol csak alig kivehető, gyökerekre vagy az anyaméhben látható vérerekre emlékeztető tárgyakat látott. Alexander ezt a helyet a Földigiliszta-nézőpont birodalmaként emlegeti a könyvben. Nem tudta, hová került, de nem is érdekelte: érzelemmentesen és tárgyilagosan, az én-tudat hiányától átitatva nyugtázta, hogy mi veszi körül. Idővel arcokat kezdett látni, tompa üvöltéseket hallott, és a biológiai halál szagát érezte. Az itteni létezését kezdte egyre kényelmetlenebbnek érezni. Alexander nem tudja, hogy ezalatt mennyi idő telhetett el, mert az időérzéke teljesen megszűnt, és a korábbi emlékei eltűntek. Úgy érezte magát, mintha jóindulatú amnéziája lett volna.

A második helyszín, amit Alexander megismert, és Átjáró néven említ a könyvében, elmondása szerint gyönyörű hely. Gyönyörű, burjánzó vidék, mezők, patakok és vízesések fölött repült, és eközben énekelő, boldog, körtáncot járó embereket látott. Alexander szerint az, amit látott, a legkevésbé sem volt álomszerű - épp ellenkezőleg, élete legvalóságosabb élményének tűnt. Az orvos beszámolt róla, hogy repülés közben vele tartott egy ,,gyönyörű lány széles arccsontokkal és mélykék szemekkel", aki szavak nélkül beszélt vele: azt közölte vele, hogy szeretik, nagyra becsülik, nincs mitől félnie, és semmilyen hibát nem tud elkövetni.

Alexander ezután a felhők fölé repült, és egy olyan világba került, ahol mindent elárasztott a boldogság, és választ kapott minden kérdésére. Mint írja, ezek szilárd, azonnali gondolatok voltak, nem olyanok, amilyeneket mi ismerünk, és a felfogásuk egyáltalán nem esett nehezére, holott olyan összetettek voltak, hogy az értelmezéséhez a földi életben évekre lett volna szüksége. Az orvos ezen a helyen találkozott Istennel, akit a korai jegyzeteiben Om néven emlegetett.

"Az Om volt az a hang, amelyre emlékeztem azzal a mindentudó, mindenható és feltétel nélkül szerető Istennel kapcsolatban, de semmilyen őt leíró szó nem lenne elég kifejező" - írja Alexander. Beszámolója szerint a Magban - a helyen, ahol találkozott Istennel - a Teremtőtől megtudta, hogy nem egy univerzum van, hanem sok, és mindegyiket áthatja a tömény szeretet; a gonoszság csak szórványosan van jelen. ,,A gonoszságra azért van szükség, mert nélküle nem valósulhat meg a szabad akarat, szabad akarat nélkül pedig nincs fejlődés - nincs előrehaladás, nincs esélyünk arra, hogy azzá váljunk, amivé Isten vágyik tenni minket."

Tudomány és spiritualitás

Alexander kizártnak tartja, hogy vízió lett volna, amit látott. Miután átnézte az orvosi jelentéseket, megállapította, hogy az agykérge működése leállt, márpedig az felel az emlékezésért és a gondolkodásért is. A központi idegrendszerre ható neurotranszmitterek, például a szerotonin megnövekedett szintje magyarázatot adhatna a látomásokra, de a szerotonin-termeléshez működő agykéregre van szükség. Az orvos ezért elvetette azt is, hogy a gyógyszerek mellékhatásai, REM-kitörés vagy DMT-kibocsátás okozta volna a látomásokat. Mint írja, az agya nem működött, mégis ekkor tapasztalta meg élete legvalóságosabb élményét.

Dr. Alexander a betegsége előtt világi orvos volt, aki mindent gyakorlatiasan szemlélt. Tagja volt az episzkopális egyháznak, de magát K&H vallásosnak nevezte, vagyis olyan embernek, aki többnyire csak karácsonykor és húsvétkor jár templomba. Egész életében a tudományban bízott, és hiába látott ismeretlen vagy érthetetlen dolgokat, nem foglalkozott azzal, hogy megpróbálja megérteni őket. Szeretett közel kerülni a dolgokhoz, hogy megismerhesse őket, de úgy vélte, van, amire a tudomány nem tud magyarázatot adni, és ezekkel nem törődött.

A történtekre mégis lehet tudományos magyarázat. Dr. Dóczi Tamás idegsebész, aki személyesen is ismeri dr. Alexandert, elmondta, hogy az E. coli baktérium külső hatás, például baleset nélkül is bejuthat az agy-gerincvelői folyadékba. Ez fel nem ismert, de akár felismert idiopathiás liquorrhoea nasalis esetén is előfordulhat - ez az agy-gerincvelő folyadék rendellenessége, de meglehetősen ritka, csupán az agyhártyagyulladások 3-4 százalékának kialakulásáért felel. Dr. Dóczi szerint barbituráttal előidézett mesterséges kómával az agykéreg működése kvázi nullára is lefojtható, de az agykéreg ilyenkor is életben marad, pedig halottnak tűnik. Ezt a kezelési módot alkalmazzák azoknál, akik súlyos koponyasérülés miatt szenvedtek el agysérülést.

Megkérdeztük, hogy funkciónáló agykéreg nélkül előfordulhat-e valakivel, hogy kómában fekve is éles, tiszta hallucinációi támadnak. Alexander esetében az agyi aktivitás mérésére elektroenkefalográfiát, vagyis EEG-t használtak. Dóczi Werner Heisenbergre, a kvantummechanika atyjára hivatkozott, akit Alexander is megemlít a könyvében. Heisenberg megfigyelte, hogy ha mérünk valamit, a mért objektum vagy jelenség már nem az, amit szerettünk volna megmérni, mert maga a mérés is behatással van rá és megváltoztatja, tehát nem zárható ki, hogy a pszichofiziológiai mérés fals eredményt adott.

Alexander számításba vette, hogy az érzelmi értelmezésért felelős limbikus rendszerből származó eltorzított emlékek okozhatták a látomásokat, de ezt a lehetőséget is elvetette, mert ehhez is működő agykéregre van szükség. Dr. Dóczi szerint az is előfordulhat, hogy az agykéreg izolált károsodása esetén a limbikus rendszer sértetlen marad. Ez gyakran megfigyelhető például anoxiás agykárosodás, vagyis az agyi oxigénellátás hiányából fakadó károsodás esetén. Azt nemrég fedezték föl, hogy az agy arra is képes, hogy a hamartin nevű fehérje termelésével megvédje az agysejteket az oxigénhiányos állapotban fellépő pusztulástól. Nem zárható ki, hogy Alexander látomásaiért a működő limbikus rendszer lehet a felelős.

A tyúk és a tojás

"Nagy fantáziával rendelkezett az a néhány páciens, akiknek szerencsés gyógyulása hasonló élményt adott""- mondta dr. Dóczi, amikor arról kérdeztük, kezelt-e már olyan betegeket, akiknek az Alexanderéhez hasonló élménye volt. Hasonló beszámolókat ugyanis másoktól is lehetett hallani, akiknek HKE-je volt. A témával foglalkozó leghíresebb könyvet Raymond Moody írta 1975-ben. Alexander könyvéről pozitívan nyilatkozott: szerinte az orvos által átélt élmények egyértelműen bizonyítják, hogy van élet a halál után.

A beszámolók hasonlóságát az magyarázhatja, hogy vagy mindegyikük igaz volt, vagy az, hogy a túlvilági élmény a korábbi emlékekből, esetleg mások beszámolóiból építkezik. Maga Alexander is említ a könyvében valami hasonlót, amikor arról mesél, hogy milyen érzés volt, amikor a betegsége után először ment templomba. ,,A zsoltár lüktető dallama visszhangzott a Földigiliszta Nézőpontjának Birodalmának durva nyomorúságában. A felhőket és angyalokat ábrázoló színes ablaküvegek az Átjáró mennyei szépségét idézték. A festmény, amelyen Jézus megszegi a kenyeret a tanítványaival, a Mag egyesülésére emlékeztetett."

Az is figyelemre méltó, hogy Istenre Om néven hivatkozik a könyvben: a hindu eredetű szanszkrit szót több ábécében is jelölik, és a hinduk is az Omról meditálnak, ha közelebb akarnak kerülni az istenhez. Egyes keleti meditációs technikáknak az ego elveszítése a célja; az ezt gyakorlók úgy vélik, ez az út vezet a világ helyes megismeréséhez. A meditáció közben a tudatállapot megváltozik, és az ego elveszítésével az én-tudat egy része megszűnik - hasonlóan ahhoz, ahogy Alexander is beszámolt az átélt öntudatlanságáról. Nyomokban hasonló hatást válthat ki az LSD is, ami a meditációhoz hasonlóan befolyásolja a szerotonintermelést. Az LSD-fogyasztók egy része szintén arról számolt be, hogy miközben használták a szert, egyfajta objektív tárgyilagosság, racionális boldogság lett úrrá rajtuk.

A tudománynak nincs válasza

Sokan próbálják a tudományos eredményeket a vallás állításainak alátámasztására használni. A Vatikánnak is vannak tudósai, akik világi tudományokkal foglalkoznak. Alexander esete ennek a fordítottja: ő mindig és mindenre tudományos bizonyítékot keresett, de a betegsége után úgy látja, hogy az ő esetére nem adható tudományos magyarázat. Az, hogy a történteket valóságként fogadja el, érthető. Carl Sagan, aki a modern tudomány egyik legszuggesztívebb képviselője volt, azt írta a Korok és démonokban, hogy azért választotta a tudományt, mert minden másnál meggyőzőbb, reprodukálható eredményei vannak, de ha valami alkalmasabb lenne a világ megismerésére, mint a tudomány, habozás nélkül azt választaná.

Alexandert meglepte, hogy a halálközeli élmények szakirodalma, a jelenséggel foglalkozó tudományos magyarázatok mennyire megalapozatlanok. Azon nem csodálkozik, hogy sokan nem hisznek neki. ,,Szomorúan kellett tudomásul vennem hogy a régi énem pontosan ezeket hozta volna fel, ha valaki arra kér, hogy magyarázzam el, mi is igazából a halálközeli élmény."

Link

Dr. Eben Alexander: A Mennyország létezik


 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Könyvajánló  
A karma 12 törvénye
  2014-04-29 07:42:09, kedd
 
  A karma 12 törvénye, amely gyökeresen megváltoztathatja életed

Mi a Karma? Szanszkrit nyelven "cselekvést" jelent és egyenértékű azzal a Newton-i kijelentéssel, miszerint ,,minden cselekedetnek következménye van". Mikor gondolkodunk, beszélünk vagy cselekszünk, akkor egy olyan erőt mozgatunk meg, ami következésképpen visszahat ránk. Ez az ok - okozat törvénye nem büntetés formájában nyilvánul meg, hanem segít bennünket a fejlődésben és a megtapasztalásban.

- "Ki mint vet, úgy arat". Ez a törvény még az ,,ok-okozat" törvényeként is ismeretes. Amit az Univerzumnak adunk, azt kapjuk vissza. Ha Boldogságra, Szeretetre, Békére és Barátságra vágyunk... akkor boldognak, szeretőnek és igazi barátnak kell lennünk.

- A teremtés törvénye. Az élet nem megy csak úgy el mellettünk, mi is részt veszünk benne és befolyásoljuk alakulását. Kívül-belül egyek vagyunk az Univerzummal. Minden, ami minket körülvesz, visszajelzéseket adnak nekünk belső világunkról. Légy önmagad és vedd körül magad olyan dolgokkal, amelyek fontosak számodra.

- Az alázat törvénye. Ha valakiben látunk egy negatív tulajdonságot, az nem vonja maga után azt, hogy mi a létezés egy magasabb fokán vagyunk jelen.

- A fejlődés törvénye. ,,Bárhová is érsz, ott van a helyed". A lelki növekedést és fejlődést a folyamatos változás jelenti. Nem a környezetünkön, hanem saját magunkon kell változtatnunk. A legnagyobb ajándék, amit kaphatunk az a mi belső világunk, és egyben az egyetlen dolog, amit igazán irányítani tudunk. Ha a lelkünk mélyén megváltozunk, az életünk azon az úton fog tovább haladni, amelyet mi kialakítottunk.

- A felelősség törvénye. Akárhányszor rossz dolog történik életemben, azt jelenti, valahol velem (bennem) is probléma van. Ami minket körülvesz, az minket tükröz, és mi tükrözzük azt, ami körülöttünk van. Ez az Univerzális Igazság - vállalnunk kell a felelősséget azért, ami életünkben történik.

- Az összefüggés törvénye. Még ha jelentéktelennek és értelmetlennek is tűnik egy-két tettünk, mégis valamiféle jelentéssel bír, mert az Univerzumban minden összefüggésben van. Minden egyes lépés egy másikhoz vezet, ami még tovább visz. Az első lépés és a negyedik is pont ugyanolyan fontosságú, mint az utolsó, mert mindre szükség volt a végső cél eléréséhez. Múlt, jelen, jövő - mind kapcsolatban vannak.

- A koncentráció törvénye. Egy időben nem lehet két dologra gondolni. Mikor a lelki értékeinkre összpontosítunk, lehetetlen ezzel szimultán olyan alacsony töltetű gondolatoknak megjelenniük, mint a harag, a düh vagy az irigység.

- A nagylelkűség törvénye. Ha valamit igaznak gondolsz, akkor egyszer majd be is kell azt bizonyítanod, a te sajátos módodon. Ez az a pillanat, mikor gyakorlatba kell ültetnünk mindazt, amit tanultunk.

- Az itt és most törvénye. Ha mindig a múlttal foglalkozunk, nem tudunk teljességgel a jelenben lenni, az ITT és MOST pillanatát élni. Régi gondolatok és sablonok, régi álmok - nem engednek teret az új álmoknak, az új megtapasztalásoknak.

- A változás törvénye. A történelem mindaddig megismétli önmagát, ameddig nem tanuljuk meg a leckét, és ameddig rá nem jövünk, hogy változtatnunk kell az útirányon.

- A türelem és jutalom törvénye. Az igazi boldogság akkor jön, ha azt csináljuk, amit igazán tennünk kell. Ha van türelmünk, és tudatában vagyunk annak, hogy amire vágyunk, az a megfelelő pillanatban fog megadatni nekünk.

- Az inspiráció törvénye. Azt kapod, amit adsz. Az általad átélt dolgok igazi értéke a belefektetett energia eredménye. Fontos, hogy milyen jelentőséggel ruházod fel az élményeidet. Amit szeretetből viszel életedbe, az az egész Univerzumot inspirálja.

Egyed Zsuzsanna

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
SZÍVROHAM esetén LE NE FEKÜDJ!
  2014-04-23 13:25:27, szerda
 
  SZÍVROHAM ESETÉN LE NE FEKÜDJ!

Új aszpirin

Hallgass a szívedre
Amíg várod a mentőket, ne feküdj le! Tudtál erről?
Vásárolj egy doboz új fajta aszpirinkristályt, tarts belőle a kocsiban, a
retikülben, a pénztárcában, az éjjeliszekrényen stb.
Jó megtudni, hogy segíthetünk magunkon.
A Bayer gyógyszergyár olyan kristályos aszpirint gyárt, amely a nyelv
alatt sokkal gyorsabban feloldódik, mint a tabletták.

Miért ajánlatos az éjjeliszekrényen aszpirint tartani?

A bal kari fájdalmon kívül egyéb tünetei is lehetnek a szívrohamnak.
Szintén figyelni kell az állban érzett nagy fájdalomra, valamint a
hányingerre és az erős izzadásra.

FONTOS tudni, hogy előfordul, hogy a mellkasban NINCS fájdalomérzet a
szívroham folyamán.. Az álmukban szívrohamot szenvedetteknek kb. 60%-a
nem ébred fel.

De a mellkasi fájdalom felébreszthet a mély álomból.

Ha ez történne, akkor azonnal oldj fel két kristályos aszpirint a
szádban és nyeld le őket egy kis vízzel.
Ezután hívd a mentőket és mondd, hogy SZÍVROHAM!

- MONDD, HOGY BEVETTÉL 2 ASZPIRINT

- TELEFONÁLJ EGY SZOMSZÉDNAK VAGY A KÖZELBEN LAKÓ ROKONNAK
- azután ülj le egy székre vagy pamlagra a bejárati ajtó mellett de

LE NE FEKÜDJ!

Egy kardiológus szerint ha mindenki, aki megkapja ezt az emailt,
elküldi tíz személynek, azzal valószínűleg egy életet ment meg!

Én részemről már megtettem ezt. És te?

kommentek Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Egy év alatt számos betegségünktől megszabadít a kefír
  2014-04-23 12:49:44, szerda
 
  Ha egy éven keresztül minden nap, vagy közel mindennap elfogyasztunk egy pohár kefirt, akkor szervezetünk gyakorlatilag minden szempontból majd teljesen egészséges lesz.
Nagyon sokat segít annak, aki súlyos betegségben szenved, de a kúra ideje alatt tilos káros tartalmú termékek fogyasztása, mint a dohányzás, vagy az alkohol, de a zsíros, csípős, fűszeres ételek fogyasztását is kerülni kell.

A kefir tulajdonképpen az egész szervezetet felélénkíti, megfiatalítja, kitűnően hat a nemi aktivitásra, csökkenti a koleszterinszintet, csökkenti a sejtek öregedését, ezért a bőr öregedése később következik be, legalábbis később vevődik észre. Az első két hétben a gyomor igencsak aktívan fog reagálni a kefirre, de nem szabad ettől megijedni, továbbra is folytatni kell a kúrát.

A következő napokban már minden normalizálódni fog, a szervezet megszokja a kefirt és megtanul bánni vele. Két hónap múlva már nagy előrelépést tapasztalhatunk, ha valamilyen betegségtől szenvedtünk, már akár ki is gyógyulhatunk teljesen ez idő alatt belőle.

Egy év leforgása alatt már az összes problémától megszabadulhatunk, még a reumától és az ízületi gyulladásoktól is. Hogy hatékonyabban kezeljük a két legutóbbi betegséget, a kefirt rá is kenhetjük a fájós testrészeinkre is.
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Mert az Élet él és élni akar (2. rész)
  2014-04-22 22:17:22, kedd
 
  Egy közeli ismerősömtől kaptam ezt a cikket, és úgy gondolom, hogy sok érdekes információ van benne, amit akár be is tarthatunk, de azzal semmiképp nem ártunk magunknak, ha alaposan átolvassuk. Biztos vagyok benne, hogy legalább egy része hasznosítható. A cikk a fordító-író kérésére név nélkül jelenik meg!

Borisz Bolotov az ,,ukrán Einstein": villamosmérnök, polihisztor. Világnézet és rendszerszemlélet nélkül nem lehet gyógyítani. Terjedelmes könyvében a filozófiától az atomfizikáig, a botanikától a gyógyításig sok minden szerepel. Bolotov a Mengyelejev-féle periódus rendszert is ,,átépítette", víz égetésével fűti a házát.
Lépések a hosszú élet felé 2. rész
Az öt alapvető szabály, a kvintesszencia

Ötödik szabály:
a betegségtől legyengült szervek helyreállítása
Ez a szabály a közömbösség elvéből indul ki. A Hold a Föld körül különböző pályákon is keringhetne. Ha valaki egyszer áttolná egy másik pályára, utána azon keringene. Az is jó. Hány méh van egy rajban, hány sejt van egy szervezetben, vagy egy szervben, ez mind közömbös. Ha lecsökken a sejtek száma, a szerv nem lesz képes ellátni a feladatát, de a közömbösség elve meggátolja, hogy optimális méretűvé fejlődjön. A sok sült növényi zsírtól elhal a vese sejtjeinek nagy része. A maradék nem tudja biztosítani a vér homeosztázisát, megnő a vérnyomás, fejfájások jönnek elő, szívműködési zavarok lépnek fel. A vese a közömbösség elve miatt nem tudja, akkor most növelje a tömegét, vagy csökkentse. Ezért a túlterheltség ellenére a tömeg változtatása nélkül folytatja a munkát. Egy nap éppen annyi új sejt keletkezik benne, amennyi meghal. Az orvos szemszögéből nézve a vese a közömbös egyensúlyi állapotban van, mint egy kő az úton. Ha nem tolod el a követ valamilyen erővel, végtelen ideig ott lehet az úton. Az ilyen típusú elváltozás gyógyíthatatlan betegséggé válik, mivel nem létezik, és nem létezhet olyan gyógyszer, amely képes lenne a vese sejtjei számának megnövelésére. Az ilyen típusú betegségeket ,,elállítódási", ,,eltolási" betegségeknek nevezzük. Vissza kell állítani, vissza kell tolni!
A természetnek mindegy, hogy az adott ember élő, vagy halott. Az adott embernek viszont nem mindegy. Nemhogy halott, beteg sem akar lenni. A természet közömbössége nem közömbös az embernek. Ezért az ilyen betegségeket az ember saját akaratából kell, hogy meggyógyítsa. Ha egészséges akarsz lenni, tegyed magad egészségessé!
A természetnek közömbös a te közérzeted. Lássuk, hogyan lehet a túlságos izzadást, amit a vese szövetek részleges elhalása okoz, meggyógyítani. A felfázott vesék gyógyítása a következő. Egy órával szaunázás (orosz fürdő) előtt meg kell enni tíz deka főtt állati vesét, utána 10-15 perccel a szaunázás előtt meg kell inni fél-egy pohár izzasztó kvászt. Ha a bőr rosszul izzad, be kell dörzsölni mocsári molyűző teával.
Nyírfa levélből, hársfavirágból, bodzavirágból is lehet izzasztó teát főzni. Izzadás közben a vesék részben pihennek, van idejük saját sejtjeik szaporításával foglalkozni. A vérben benne lesznek az ehhez szükséges alapanyagok. Zuhanyozás, vagy hideg fürdő a szaunázás után nem tanácsos, mert elvész az izzadás haszna. Előtte viszont tanácsos zuhanyozni. Ha az izzasztás után gyorsan lehűl a bőr, visszaszívódnak a bőrbe a rajta levő ,,piszkos" anyagok. Látható, hogy az izzadást még erősebb izzasztással gyógyítják. Kutyaharapást a szőrével. Heti egy procedúra elegendő. Eltűnnek a panaszok, a szervezet megerősödik. Csak tenni kell érte valamit!
Elállítódási betegség a máj cirrózis is. Elfajulnak a máj sejtjei. A közömbösség elve nem foglalkozik azzal, meg akarja-e magát gyógyítani az egyed, vagy nem. Tök mindegy! A cirrózist a fentiekhez hasonló módon (főtt máj elfogyasztása után) izzasztással lehet kezelni. Az izzasztás befejezése után a bőr mindent beszív, ami a felületén van. Krétával, vagy halolajjal kevert tejsavóval kell bedörzsölni a bőrt. A máj ilyenkor részben pihen, a táplálék a bőrön át lép be a szervezetbe. A bőrön át táplálás után ecettel kell dörzsölni a bőrt. A máj elég bonyolult. Orvosi felügyelet tanácsos.
Szívgyengülés gyógyítása hasonló. Itt főtt szívet kell enni, és Bolotov kvászt kell inni. Az izzasztás után masszázs jön. Masszázs alatt a szív részben pihen, hiszen részben a masszőr keringeti a vért. Az izmok keringetik, hajtják előre a vért. 10-20 kezelés. Napi 0,1 gramm szürke repcsény fogyasztása ezen kívül ajánlott. Ez egy keserű növény. Serkenti a hasnyálmirigy működését, az inzulin termelését. Az inzulin bontja le az összetett zsírokat és cukrokat, segít a szív táplálásában. Szív gyógyításakor tilos növényi olajat fogyasztani. A növényi olajok könnyen oxidálódnak levegőn is és a szervezetben is, és mérgező ,,olajfestékké" válnak. Sózott disznózsíron, vagy olvasztott vajon kell a krumplit, a húst sütni.
Tüdő elállítódás is gyógyítható a fenti módszerrel. Itt oxigénezett vízben, víz alatti masszázst alkalmaznak. A kezelés után Bolotov kvászt kell inni.

Elállítódási betegségek az emésztő csatornában (tápcsatornában, gyomor-bél traktusban) is előfordulnak (Ezekben az esetekben nem kell pacalt, belet enni! Más a megközelítés.) Ezek az alapbetegségek. Ezekből keletkezik a többi betegség. A gyógyítást helyes mindig a gyomor-bél traktus gyógyításával kezdeni. Ez általános megállapítás.
A stressz nagyon gyakran beleavatkozik az emésztés folyamatába. Képzeljük el, folyik a gyomornedve termelés és hirtelen nagyon megijed valamitől az ember. Ha lenyeltük az ételt - harmónia esetén - a savanyú emésztőnedvek megfelelő trigger jelek megjelenés után lépnek be a gyomorba. Folyik az emésztés, és amikor csökken a gyomornedv koncentrációja, kinyílik a pilorusz visszacsapó-szelepe és a patkóbélbe kerül a táplálék, ahol folytatódik az emésztés. Ott már lúgos közegben (epe és tripszin).
A stressztől viszont ennek a bizonyos szelepnek a gyűrűs izmai ellazulnak. Előfordulhat, hogy az erősen savas gyomornedv kerül a patkóbélbe és szétmarja. Legsúlyosabban maga a szelep károsul és innentől kezdve nem fog hermetikusan zárni. Hasonlóan az epe és a tripszin is bekerülhet a gyomorba és marni fogja azt. Tudva azt, hogy a stressz milyen károkat okozhat, meg kell védeni ilyenkor a gyomor-bél traktust a saját emésztő nedveitől. Egy pohár aludttej, egy pohár hideg víz. Hányinger esetén a pohár vízbe egy kanál 9%-os ecetet kell tenni. A nyelv hegyére téve el lehet ilyenkor szopogatni 1 gramm sót, és ahogyan feloldódik, a vízzel meginni. Ha már megvannak a stresszes helyzetek következményei, akkor az elállítódás betegséget kell gyógyítani. Egy időre ki kell vonni a gyomorból a gyomornedveket, a patkóbélből pedig az epét és a tripszint (a tripszin a hasnyálban van!). Le kell lassítani az emésztőcsatorna falát károsító folyamatot, hogy a fal regenerálódjon.
Hogyan? Ez egyszerű. Mosott, hámozott zöldségből és gyümölcsökből gyümölcscentrifugán ki kell préselni a levet. A keletkező szilárd anyagból, azaz a préselményből a tenyerünkön kis golyócskákat gyúrunk, és éhgyomorra, rágás nélkül lenyeljük. 2-3 evőkanálnyi babszemnyi golyócskát kell lenyelni egy alkalommal. Minden étkezés előtt hasonlóan kell eljárni. A lét meg kell sózni, legalább 2-3 órát állni hagyni szobahőmérsékleten, és meginni - akár éjszakára is meg lehet inni. De meg levet kvászosítani is. Ezek a préselmények negatív potenciállal rendelkeznek. Ez mindaddig megmarad, amíg a rostok a levegő ionizált elemeit magukba nem szívják (Néhány hét, a hűtőben. De legjobb a friss préselmény). A friss préselmény 10-30 eV potenciállal rendelkezik és képes a fém- és nehézfém ionokat (plusz a rákkeltő anyagokat, szabad gyököket.) magába szívni a gyomorfalból és a patkóbél szelepéből. (Lehet, hogy a szöveg anatómiailag nem pontos, lehet, hogy valamit rosszul fordítok. A lényeg a rendszertechnika. A savas gyomor és a lúgos patkóbél között kell lenni egy jól működő szelepnek, amit tisztán kell tartani.). A préselmény nemcsak megköti a gyomornedvből keletkező só jellegű lerakódásokat, fontos ballaszt anyag a bélnek, amely képes az egész bélcsatorna nyálkahártyájának regenerálására. Hogyan találjuk meg a megfelelő lekötő anyagot, azaz préselményt, amelyben a pektin tartalom is magas lenne, és más egészség visszaállító tulajdonsággal is rendelkezne? Az élettapasztalat szerint legyengült és alacsony vérnyomású szervezeteknél, ahol gyakran a végtagok is hidegek, káposzta, sóska, útifű,... jöhet szóba. Magas vérnyomás esetén cékla, málnalevél, hársfalevél, martilapu virág és levél, bodzavirág jöhet szóba. Cukorbetegség esetében ,,vízi bors", gyermekláncfű, cikória, mustár, kőrislevél ... Gyomorégés esetében nagyon jó a sárgarépa és alma préselmény. Tüdő problémánál fekete retek. Ez utóbbi az epeutak kőmentesítésére is jó. A cékla préselmény elveszi az étvágyat, kövérségnél jó. Étvágy nélkül tilos enni, mert nincs emésztőnedv! Ha nehéz a golyócskák lenyelése, be lehet tejfölözni.
Tehát az ötödik szabály nagyon fontos a gyomor-bél traktus visszaállítása szempontjából. Naponta 8-9 liter emésztőnedv keletkezik. Rostos, pektines préselményekkel 3-5 nap alatt meg lehet tisztítani a vért. A préselmény ajánlatos egészségeseknek és betegeknek is.
forrás: Borisz Bolotov: Lépések a hosszú élet felé, avagy a hosszú élet kvintesszenciája (erősen kivonatolt írás)
http://www.beztabletok.ru/images/stories/beztabletok/bolotov/about.htm

Link
 
 
2 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Mert az Élet él és élni akar (3. rész)
  2014-04-22 22:15:51, kedd
 
  Előző sorozatunkban a jövő tudományáról esett szó. Bebizonyítottuk, hogy a legtöbb gondunk és betegségünk kórokozója a tudomány által szaporított, a médiában terjesztett, hibás tudás. A hibás tudások legkártékonyabbja, hogy küzdjünk betegségeink ellen, mindenáron győzzük le a kórt...
A betegség a legjobb barátunk. Az Élet maga a változás, a betegség a Változásban segít bennünket. Ha megértjük üzenetétét, százszor szebben, ezerszer erősebben élhetjük tovább életünket! Miben segít, miben gátol, milyen cél felé vezet? Miben kell változnunk a test, a lélek és a szellem szintjén? Új sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük együtt a választ, és aki keres - talál! (GG)

Az érelmeszesedés megelőzésének programja

Bevezető az olvasmányaim alapján:
Egy kis ismeretterjesztő bemelegítés gondolatébresztőnek. A verőerek elmeszesedése szívrohamot, vagy agyvérzést okozhat. Ezt tudjuk. De mi is az az érelmeszesedés? Első találat a keresőmotorban a www.hazpatika.com weblapon (A kiemelések az idézetekben mindig tőlem származnak):

,,Érelmeszesedés (másnéven: atherosclerosis, ateroszklerózis) Az egészséges artériák hajlékonyak, rugalmasak és erősek. Az érbelhártya sima, így a vér áramlása akadálytalan. Idővel azonban, a verőerek elveszítik rugalmasságukat, érbelhártyájuk megvastagodik, és merevvé válik. Az érelmeszesedés legjellemzőbb formája az atherosclerosis. Ilyenkor az érbelhártya alatt először kásaszerű anyagot tartalmazó, később kalcium lerakódása miatt megkeményedő plakkok akadályozzák a szervek vérellátását. Az arteriosclerosis és atherosclerosis fogalmát gyakorta egymás szinonimájaként használják.
Az érelmeszesedés - idővel - mindenkit érint. A koreai háborúban 18-20 éves halottak boncolásakor figyelték meg először, hogy már ebben az életkorban is fordulnak elő meszes plakkok, a folyamat tehát fiatalkorban is elkezdődhet."
Érdekes ez a forrás nem is említi a koleszterint! Lehet, hogy tudnak valamit?

Lássunk egy másik népszerű weblapot, a www.informed.hu -t. Ők mit írnak?
,,Érelmeszesedés (érelmeszesedés, koleszterin, plakk, agyvérzés, stroke, infarktus)
Az érelmeszesedés (arterioszklerózis, ateroszklerózis) korunk népbetegsége, általános érbetegség. Főleg az idősebb korosztályok betegsége, de bizonyos körülmények között fiatalkorban is előfordul. Tünetei attól függenek, hogy mely érterületekre terjed ki (agy, szív, végtagok erei). Az érelmeszesedés (arterioszklerózis vagy ateroszklerózis) lényege, hogy a verőerek (artériák) falába zsírszerű anyag (koleszterin) ivódik bele.
Az érelmeszesedés a vezető halálok a fejlett országokban és hazánkban is. Okát és létrejöttének mechanizmusát minden részletében még ma sem ismerjük. A magas vérnyomás, a kórosan magas zsír- és koleszterinértékek, az elhízás fokozzák az érelmeszesedés veszélyét. Ezek gyakran társulnak az idősebb kori (II. típusú) diabétesszel, ezért ezt külön névvel metabolikus-X szindrómaként is emlegetik. A mozgásszegény életmód, valamint a dohányzás szintén elősegíti az érelmeszesedés kialakulását vagy fokozódását. Az érbetegség általános, mind a szervezet kis ereiben mind a szívközeli főverőérben és a nagyerekben kialakulhat. Az elváltozások egészen fiatal korban kezdődnek: az 1950-es évek elején a koreai háborúban meghalt fiatal amerikai katonák érrendszerében már láthatók voltak a - tüneteket még nem okozó - arterioszklerotikus foltok. (N.B. Ezt mindenki megemlíti!)
A koleszterinnel átitatott foltok (plakkok) idővel szétesnek és a szétesett terület helyébe másodlagosan mész rakódik le. Tehát az érelmeszesedés első lépésben nem is meszesedés, hanem zsírosodás. A mészlerakódás csak másodlagos. Az érelmeszesedés következtében a verőeres rendszer legváltozatosabb területein jöhet létre érszűkület vagy érelzáródás. Ha a verőerek átmérője egy bizonyos méret alá csökken, vagy elzáródik, a nyomásviszonyoktól függően könnyebb vagy súlyosabb oxigénhiány támad. Az oxigénhiány következtében lép fel a fájdalom. A tünetek általában fokozatosan lépnek fel, ahogy a felrakódások lassan beszűkítik az eret, kezdetben csak terhelésre jelentkeznek tünetek, angina vagy a gyalogláskor fellépő alsó végtagi fájdalom. ...
Amikor egy nagy artéria hirtelen elzáródik, súlyos tünetek léphetnek fel, az érelzáródás helyétől függően. A hirtelen agyi érelzáródás (stroke) agylágyulást és az ellentétes testfél bénulását okozhatja. Néha azonban nagy verőerek teljes elzáródása sem okoz tünetet, mert az adott szerv, pl. az agy az ellenoldali erekből is kaphat elegendő vért.
Sajnos ma még nem rendelkezünk a megelőzésre alkalmas abszolút biztos terápiával. Ésszerű életmóddal, kiadós mozgással, zsír-, szénhidrát- és koleszterinszegény étrenddel, valamint a rizikófaktorként szereplő betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás) karbantartásával, megfelelő gyógyszerelésével kell megelőznünk az érelmeszesedés kialakulását."

Látszik, hogy a magyar interneten is megoszlanak a vélemények. Az a közhiedelem terjedt el, hogy a magas koleszterin szint okozza. Persze, a nyulaknál! Ugyanis évekig a nyulakon kísérleteztek. A nyúl pedig növényevő állat, belepusztul a szalonnába! Előfordul, hogy valaki úgy kerül az intenzív osztályra artéria szűkülettel, hogy tökéletes a vérben a koleszterin szintje. Nem kövér, sokat mozog, egészségesen él. Akkor hogyan is van ez?
Mit ír erről Naumov doktor és más, oroszul írogatók? Nem pontos idézetek formájában írom le. Abban mindenki egyetért, hogy az érfalak megsérülhetnek, idővel pedig megöregednek. Az érbelhártya sejtjeiről van szó elsősorban. A leggyakoribb az előfordulás azokon a helyeken, ahol nagy fizikai behatásoknak (nyomásváltozások, áramlási súrlódás) vannak kitéve az erek. Például a nyaki artériák és a szívkoszorúerek. Az is kiderült, hogy a meszesedésre hajlamos érszakaszokon először sejtelfajulás megy végbe. A differenciált, pontosan elkülönülő sejtek helyén nagyméretű, szabálytalan formájú többmagos sejtek jelennek meg. Elváltoznak a simaizom sejtek is. Megnő a méretük, és a sejtmagjaik körül kollagén halmozódik fel.
Csazov akadémikus írja: ,,Meg vagyok győződve, hogy lecsendesül a hipolipidemikus szerek - sztatinok, fibrátok, nikotinsav, preduktál- kapcsán kialakult kampány, és ezek a szerek elfoglalják a nekik járó helyüket a komplex terápiában. Nem kevésbé fontos lesz a sejtelváltozások korrekciójára (és nemcsak az érfalakban) irányuló terápia."
Hogyan értelmezi ezt Naumov doktor? A lényeg szerinte abban van, hogy nem a koleszterin lerakodás a fő ok, hanem az elfajult, megöregedett (többmagú, atípusos) sejtek megjelenése. Az elhalt sejteket fel kellett volna valakinek oldania és elszállítania. Bolotov szerint a pepszin és a sósav játszik ebben fontos szerepet. De nincsen belőlük elegendő mennyiség. A vércukor is semlegesíti a sósavat. Cukorbetegeknél ezért nagyobb az érelmeszesedés kockázata. Szóval, Naumov doktor szerint, ha nem sikerül feloldani az elhalt sejteket, alattuk kinőnek az újak. És így rétegről rétegre. Ezekre az elhalt sejtekre könnyen lerakódnak a vízben oldhatatlan sók és lebontatlan zsírok. Ha a zsírokat nem sikerült lebontani glicerinre és zsírsavakra, akkor a véráramba kerülve könnyen lerakódhatnak az érfalon.
Ez történt a kísérleti nyulak esetében is, akik képtelenek voltak lebontani az állati eredetű zsírokat. A szervezet megpróbálja gyógyítani, foltozni a sérült, beteg érszakaszt. Koleszterint szállít oda, mivel a koleszterin a sejtmembrán vázát alkotó anyag. Ebbe a vázba ülnek bele két rétegben a zsírsavból keletkezett foszfolipid molekulák. A koleszterin mennyiségét valójában nem a vérben kellene vizsgálni, hanem az egész testben. A koleszterin és a zsírsavak aránya a fontos. Nem mindegy, hogy a koleszterin ok, vagy okozat! Lehet, hogy a koleszterin csökkentéssel átesünk a ló másik oldalára.
Nézzük tovább! Ha nem sikerül a szervezet öngyógyítása, kötőszövet sejtek épülnek be az elhalt verőér részbe. A kötőszövet pedig nem éppen verőér falába való anyag. A kötőszövet sejtjei sokáig élnek, talán azért is, mert nem csinálnak semmit. A kötőszöveten aztán könnyen lerakódik a koleszterin. Az egészséges érbelhártya sejteken nem rakódik le a koleszterin, mert ott a funkciónak megfelelő teljes értékű koleszterin-foszfolipid komplexek vannak.
De van ez tovább is. Más kutatók 20 éve gyanítják, hogy lehetnek egyéb okok is. Létezik egy ásványként ismert anyag, a hidroxi-apatit, amiből bőven van a csontban és a fogakban. De a vérben és minden sejtnedvben is kimutatható. Ez egyfajta vízben oldhatatlan kalcium foszfát. A sejtanyagcsere egyik, lúgos közegben oldhatatlan végterméke (Gondoljunk csak a vándorló kalcium ionokra és a foszfát gyökökre, mint a sejtműködés alapvető részeire. Van belőlük bőven. Ha elhal a sejt, létrejön az apatit.) ebből a végterméből épülnek a csontok. Kosztyenko orosz tudós talán méltatlanul, de elnevezte ezt az ásványt a ,,halál ásványának", mint az öregedés és közvetlenül az érelmeszesedés egyik kórokozójának. A vesekövekben is van belőle bőven.
Másfelől ismert az is, hogy az úgynevezett nanóbák, vagy nanobaktériumok vázában is van hidroxi-apaptit. Jelenleg is folynak a nemzetközi kutatások:
Mégsem élnek a világ legkisebb bogyói-www.origo.hu-(Pesthy Gábor 2010. 01. 14.)
,,A kutatók a nanobaktériumok alakváltozását (ami az élet egyik jele lehet) is megfigyelték: kis gömbökből kristályos filmekké vagy csomókká alakultak. Kiderítették, hogy a nanobaktériumokat hidroxi-apatit burok veszi körül. (Az apatit kalciumból és foszfátból álló komplex kristályos vegyület, amely mindenütt megtalálható a természetben, az emlősök csontjaitól kezdve egyes gerinctelenek héjáig.)
A legérdekesebb felfedezésük azonban az volt, hogy a nanobaktériumok szinte minden vizsgált állati és emberi testnedvben - vérben, nyálban vizeletben stb. - előfordulnak. A kutatók arra következtettek, hogy a parányi ,,kórokozók" valószínűleg szerepet játszanak az abnormális ásványlerakódásokkal kapcsolatos betegségekben, így például a vesekövek, érelmeszesedések kialakulásában. ...
A legújabb kutatások szerint a nanobaktériumok nem élőlények
Az egyik legutóbbi kutatási eredmény szerint (amelynek összefoglalóját a Scientific American 2010. januári száma is közli) a nanobaktériumok egyszerű ásványnövekedéssel létrejövő alakzatok, és nem élőlények. John D. Young, a tajvani Chang Gung Egyetem kutatója, és doktorandusza, Jan Martel kísérletek egész sorát végezték el, hogy eldöntsék az élő-élettelen vitát. 2007-től folytatott vizsgálataik azonban teljesen más eredményt hoztak, mint amire számítottak. ...
A kutatók szerint a sok erre utaló jel ellenére a nanobaktériumok nem élőlények, hanem kristályos szerkezetű (apatit) részecskék. Ezek egyszerű kalciumvegyületekből, például kalcium-karbonátból és kalcium-foszfátból jönnek létre, amelyek szabályos kristályosodását megzavarják a különféle szerves molekulák, elsősorban fehérjék, de lehetnek lipidek, szénhidrátok, sőt nukleinsavak (például DNS) is. E szerves vegyületek hatására a szabályos kristályrács gömb- esetleg pálcikaszerű formát vesz föl. Kísérleteik szerint ezek az alakzatok növekednek, sőt ,,osztódnak" is. A kutatók azzal is bizonyították a részecskék élettelen voltát, hogy sikerült egyszerű vegyületekből laboratóriumi körülmények között tökéletes ,,nanobaktériumokat" előállítaniuk. ...
Ugyanakkor nem zárható ki, hogy bizonyos esetekben fontos szerepet játszanak a kóros meszesedési folyamatokban is. Lieske és munkatársai jelenleg ezeket a folyamatokat vizsgálják; véleményük szerint jelentős orvosi áttörés lenne, ha sikerülne a nanorészecskék szerepét tisztázni például a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában."

Kosztyenko szerint a szén-dioxid/szénsav is feloldhatja az apatitot. Az öregedő kutyák szeretik azokat a helyeket, ahol magasabb a levegő széndioxid tartalma. Kell a szénsav is?
Bolotov szerint az ecetsav és a savanyú aminosavak is képesek feloldani a ,,halál ásványát". Bolotov szerint hasonlót a hasonlóval is fel lehet oldani, így a zsírokat zsírsavakkal. Az ecetsav a legegyszerűbb zsírsav, enyhe értágító hatásán kívül kiváló zsíroldószer. Egy baja van az ecetnek, ugyanúgy, ahogyan a sónak és a sósavnak és a szén-dioxidnak is, talán túlságosan is OLCSÓ!
Végül maga a megelőzés módszere:
1.) Legyenek az ételek között kovászolt zöldségekből (például savanyú káposzta) készített levesek. Heti 2-4 liter leves ajánlott.
2.) A sósavtermelés serkentésére szopogassanak el minden étkezés után 30 perccel fél gramm konyhasót. A sós nyálat le kell nyelni. (N.B. Ez egyben segíti a gyomorkapu jobb záródását is).
3.) Heti 3-4 alkalommal ajánlott 10 deka, fokhagymás-sós lében pácolt gombából készült saláta elfogyasztása (N.B. nem ecetes pácolás!). A leszűrt gombasalátát hidegen sajtolt növényi olajjal kell meglocsolni, apróra vágott hagymával ízesíteni. Ezen kívül napi 15 deka kovászolt zöldség (például savanyú káposzta, kovászos uborka) fogyasztása is ajánlott.
4.) Naponta ajánlott 2 evőkanálnyi darált szalonna, 10:1 arányban fokhagymával. Például egy pár kis kocka sózott mangalica szalonnát fokhagymanyomón átnyomunk, majd a fokhagymát is. Villával összedolgozzuk, majd kenyérre kenjük. Vaj helyett is jó! A jóféle friss szalonnában egyáltalán nincs koleszterin.
5.) Hetente 2-3-szor ajánlott a végtagok bedörzsölése 5%-os ecettel.
6.) Heti egy szauna, vagy más izzasztás.
7.) Tengeri herkentyűk, például moszatok, hínárok, algák (például az oroszul tengeri káposztának hívott egyik fajta, a barna tengeri hínár (Laminaria japonica) fogyasztása ajánlott. Napi 1-2 evőkanállal, félórával ebéd és vacsora után.
8.) Klímakterikus állapotok gondozása, a prosztatát is beleértve.
9.) Napi 1 szem 325 mg-os Aszpirin bevétele esténként, 1 órával étkezés után, heti öt alkalommal.
A tolmácsoló további megjegyzései:
Mi ennek az egész módszernek az értelme?
60 évesen sokkal kevesebb sósavat és pepszint termelünk, mint 20 évesen. Ez a csökkent sósav- és pepszin-termelés kedvezőtlen hatással van az elhalt sejtek, sejtrészek feloldására. A sósav és a pepszin egy része ugyanis a gyomorból bekerül a véráramba, ott is hat. A sós nyál serkenti a sósav és pepszintermelést, miközben nem okoz vizenyőt. Mire jó a kovászolt zöldség? A kovászolt (ecet nélkül, természetes erjesztéssel savanyított) zöldségeket könnyebben lebontja a szervezetünk. Ezen kívül a kovászolt zöldségek segítenek egyes lerakódások feloldásában.
Hasonlót a hasonlóval lehet feloldani. Bármilyen vízzel mossuk is le az ablakot, ott marad a gitt! A pácolt gomba a növényi zsiradék lerakódásokat célozza meg. A fokhagymás szalonna az állati zsiradék lerakódásokat célozza meg. Egyébként az állati zsiradék a szív fő tápláléka. A fokhagyma segíti a zsírbontó enzim termelését. Csípős mustár, csípős paprika fokozza ezt a lipáz termelő hatást. A szalonnazsír így teljesen lebomlik glicerinre és zsírsavakra. A zsírsavak oldják fel a koleszterin lerakódásokat és tisztítják az ereket. (Koleszterinre is szükség van, mértékkel. Koleszterin alkotja a sejthártyák vázát. Koleszterinből készülnek a hormonok is.) Egyébként a zsírsavak táplálják az izomsejteket is.
Ecet aztán végképp minek? Az ecet is zsírsav. A szervezet maga is napi 1 liter ecetet állít elő (hisz ez az égetés, a Szent-Györgyi-féle Krebsz ciklus egyik terméke), de ez nem mindig jut el a végtagok ereihez, hajszálereihez. Az ecet segít a pangó vénás erekben túlságosan elszaporodott szaprofiták megfékezésében. Lehet körömvirágos és egyéb gyógynövényes ,,balzsam"-ecetet is használni. Érdekes, hogy a vérből még nem mutattak ki sem ecetet, se sósavat, se pepszint, se lipázt. Pedig ott vannak... A sót a svédek vízlágyításra is használják.
Érdekes, hogy a szovjet űrhajósok felkészítése közben minden reggel éhgyomorra megitattak velük 2 pohár langyos vizet, amibe literenként 1 gramm konyhasót kevertek és néhány csepp 3%-os hidrogénperoxidot. Ez volt az úgynevezett ,,nedves takarítás". A vizet nemcsak azért isszuk, mert pótolni kell, hanem azért is, mert cserélni kell a fáradt vizet friss vízzel.

Kelt Budapesten, az Úr 2012. évében,
Fergeteg havában

Bartha Ferenc
mérnök
MAG közösség

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Édesítőszer, egy új fajta betegségokozó
  2014-04-22 12:39:35, kedd
 
  A mesterséges édesítőszer betegség mindenhol felüti fejét és végigsöpör a világon, Magyarországon is több tízezer fogyasztót érintve. A nyugati orvostudomány nem nevezi nevén hogy mi is ez valójában, az orvosok pedig méregdrága gyógyszereket írnak fel rá.

Nevezzük visszatérő fejfájásnak, elviselhetetlen migrénnek, depressziónak, szorongásnak, izomfájdalomnak, izületi gyulladás fellángolásának, fülzúgás vagy fülcsengésnek, krónikus fáradtságnak, fibromyalgiának, irritábilis bél szindrómának (IBS), Crohn-betegségnek, gyulladás, sőt savas refluxnak, de ne hívják szintetikus édesítőszer okozta betegségnek mert a beteg még leállhat fogyasztásával és akkor nincs több felírt gyógyszer és orvosi vizit.

A tünetek egyik napról a másikra változhatnak, attól függően, hogy mennyi és milyen típusú édesítőszert fogyasztott az illető. Egyes kombinációk különösen mérgezőek lehetnek. A fogyasztók tünetei gyomorrontástól, migrénes fejfájástól a hányáson át látási zavarokig, a központi idegrendszeri rendellenességektől görcsökig és ideges rángatózástól kóros reflexekig terjedhetnek.

Az egész akkor kezdődött, amikor korábbi amerikai színész, Ronald Reagan hivatalba lépett, 1980-ban. Azonnal kirúgta az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszeripar vezetőjét és Dr. Arthur Hull Hayes Jr-t vette fel, aki engedélyezte az aszpartámot. Ez az évtized volt a diéta őrület korszaka és Rumsfeld egy vagyont keresett a mesterséges édesítőszer üzlettel, amelyet már évtizedekkel azelőtt betiltottak laboratóriumi vizsgálati eredmények alapján, amelyek egyértelműen kimutatták karcinogén mivoltát. Ugyanez a korrupt jóváhagyási eljárás engedélyezte 1991-ben a szukralóz bevezetését, majd 2003-ban a szorbitét. Ahogy a történelem mutatja amit Amerikában engedélyeznek, az Magyarországon is zöldutat kap. Az amerikai kormány nemcsak háborús káoszt terjeszt szerte a világon, hanem betegségeket is. Az élelmiszerek vegyi adalékai kémiailag állandóan megbetegítenek bennünket és megváltoztathatják testkémiánkat.

Ez nem lehetséges, mondanák sokan. Csakúgy, mint ahogy az amerikai kormány állt a szeptember 11-es World Trade Centerben történtek (9/11) mögött, meggyilkolva saját államolgárait majd ezt követően több millió iraki anyát, apát és gyermeket. Ez is lehetséges.
Az Öböl-háború-szindrómát elsősorban szintetikus édesítőszer okozta

Nem véletlen, hogy fibromyalgia sújtotta az amerikai csapatokat az Öböl-háború idején. Tanulmányok kimutatták, hogy diétás italokat fogyasztani 46 °C -os hőségben súlyos egészségügyi következményekkel jár. Ezt ügyesen az “Öböl-háború-szindróma" gyűjtőfogalom alá söpörték, de ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a csapatok most Irakban és Afganisztánban is.

Ugyancsak nem véletlen, hogy 5-ből 4 esetben a fibromyalgia nőket érint, akik gyakrabban fogyasztanak diétás italokat és élelmiszereket mint a férfiak. Szinte minden rágógumi és lehelet frissítő tele van mesterséges édesítőszerekkel.

A népszerű mondás, hogy "nincs elég mesterséges édesítőszer a termékekben ahhoz, hogy az egészségügyi problémákat okozzon" egy nagy hazugság. Különösen most, hogy 2012-ben az összes élelmiszer, ital, rágógumi és cukorka több mint 25%-ában vannak szintetikus édesítőszerek. A sok hatás összeadódik és tulajdonképp kevés, ill. szinte semmilyen szabályozás alá nem esnek ezek a vegyi anyagok az élelmiszerekben.

Nincs olyan vényköteles gyógyszer amely gyógyítaná azokat a problémákat amelyek a mesterséges édesítőszerek hatásait ellensúlyoznák. Tény, hogy az eddig dokumentált fibromyalgia eseteknek több mint 70 százaléka, a krónikus depresszió és a savas reflux az elfogyasztott vegyi anyagok számlájára írandó.

A rák lehet a távoli, hosszútávú fogyasztás után jelentkező komoly következmény. A receptre kapható gyógyszerek amelyeket ezen “krónikus betegség"-ekre kap a páciens, annyi mellékhatással rendelkeznek ami talán még súlyosbítja is a már kialakult helyzetet.

A jó hír az, hogy a mesterséges édesítőszer kór kezelése teljesen ingyenes és nem jár orvoshoz járással, egészségügyi biztosítással, mellékhatásokkal. A gyógymód a következő: el kell dobnunk a cukormentes rágógumit és cukorkát, a kukába az összes édesítőszeres, “light" étellel és itallal. El kell olvasni a címkéket minden ételen és italon, hogy ki tudjuk szűrni az összes mesterséges édesítőszert a termékekben, köztük az aszpartámot, szukralózt, szorbitot, aceszulfám-K, aszparaginsav, és a szacharin tartalmat.

Ne mérgezze és betegítse meg magát feleslegesen. Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1128 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 214
  • e Hét: 744
  • e Hónap: 10921
  • e Év: 10921
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.