Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Petefészekrák: hét tünet, ami róla árulkodik!
  2014-05-31 11:58:13, szombat
 
  Petefészekrák: hét tünet, ami róla árulkodik!

Link

A petefészekrákot ,,csendes gyilkosnak" is nevezik - általában teljesen tünetmentes a betegség első fázisaiban. Azonban akad néhány figyelmeztető jel, amelyet ugyan össze lehet téveszteni egyéb tünetekkel, és figyelmen kívül lehet hagyni, de a fontos az, hogy rendszeresen járjunk felülvizsgálatra!

A kitartó puffadt érzés egyike lehet a petefészekrákra utaló jeleknek. De nem kell megijedned! Ha évente legalább egyszer elmész nőgyógyászhoz, nem vagy veszélyben! A gond csak akkor van, amikor a betegséget előrehaladott állapotban veszik észre, és sajnos ez az esetek 70%-ára érvényes - az elhanyagolt nőgyógyászati kontrollok miatt.
Az orvosok felhívják a figyelmünket, hogy a kór kialakulásának veszélye nő az életkorunkkal, 5 nőből ugyanis 4-nél felfedezik ezt a betegséget, már 50 év fölött. Szomorú, de való, hogy ritkák azok az esetek, amikor a kórt még kezdő fázisban diagnosztizálják.
Hogy mi okozza ezt a kegyetlen betegséget, továbbra is ismeretlen. Mégis létezik néhány szempont, ami elősegítheti annak fejlődését, mint például az életkor, a genetikai beállítottság, hormonális tényezők, túlsúlyosság, meddőség, hormonális kezelések, vagy az endometriózis.
A petefészekrák tünetei

* hasi puffadás;
* gyakori vizelés;
* hasi fájdalmak;
* menopauza utáni vérzés;
* étvágytalanság, étvágyvesztés;
* anális vérzés;
* tartós puffadt érzés.
Az étrend nagy szerepet játszik a megelőzésben

Ha már a genetikai adottságainkon nem tudunk módosítani, legalább az étrendünk által segítsünk a szervezetünknek felvenni a harcot a kór ellen - tanácsolják a szakemberek. Ők ugyanis azt állítják, igenis számít az, hogy mit fogyasztunk, a petefészekrák esetében is! Kutatások sora bizonyította már, hogy a megelőzés érdekében kerülni kell a vörös húsok és telített zsírok (amelyek megtalálhatók az állati eredetű termékekben: tejtermékben, húsban, tojásban) túlzott fogyasztását, továbbá támaszkodjunk inkább a halhúsra, a friss zöldségekre és gyümölcsökre, valamint a zöldteára.
Mi az, ami megóv minket a bajtól?

* A zsíros halak - gazdag ómega 3 tartalma által a halhús 30%-os védelmet nyújt a petefészekrákkal szemben. Ezt több kutatás eredménye is alátámasztja.
* Szőlő - a vörös borban és a szőlőben lévő hatóanyagok 60%-kal képesek visszaszorítani a rákos sejteket tápláló vérképződés folyamatát.
* Paradicsom - 13 ezer nőn végezték el a kísérletet, mely szerint hetente 5-6 alkalommal elfogyasztott félcsészényi paradicsom 60%-kal csökkenti a petefészekrák kialakulásának veszélyét.
* Hagyma - tulajdonképpen bármelyik hagymafajtát, de főként a vöröshagymát tartják a rákos megbetegedések ellenszereként, így a petefészekrákkal szemben is védelmez.
* Cikória, spenót, brokkoli - valamennyiben megtalálható a kemferol nevű anyag, ami akár 75%-os valószínűséggel is képes megfékezni a petefészekrák kialakulását.
forrás:filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tenyérjóslás – milyen sors van tenyerünkben?
  2014-05-30 19:18:16, péntek
 
  Tenyérjóslás - milyen sors van tenyerünkben?

Link

Az ókori Hellász nagy filozófusai már abban az időben meg tudták mondani valaki jellemvonásait, sőt jövőjét is, csupán abból, hogy belenéztek tenyerébe. Noha kézikönyvek tömkelege tanítja a kiromantia (gör. chiromanteia, cheir=kéz, manteia=jóslás) csínját-bínját, mi is ,,kiolvashatunk" tenyerünkből bizonyos jeleket, ha tudunk néhány alapszabályt.

A tenyér négy vonala

A tenyérjóslás hagyománya szerint a bal kéz tenyere a bennünk rejlő potenciált jelképezi: mire vagyunk képesek, mik a hajlamaink, mire vagyunk fogékonyak, egyszóval személyiségünk tükörképe. A jobb tenyér pedig megmutatja, mi vár ránk: a jövő tükre.

A négy fő vonal az élet-, a fej-, a szív- és a szerencse vonalai.

Az élet vonala gyakorlatilag a sors kezdetétől a végéig, a születéstől a halálig húzódik. Ez a legelső redő tenyerünkön, ami már a méhen belüli nyolcadik héten kialakul. Sokan rémülnek meg rövid életvonaluk láttán, azt gondolván, nem lesz hosszas életük. A vonal hossza azonban nem az élethossz direkt indikátora, nem annyira terjedelme, mint kifejezettsége, hangsúlyossága a mérvadó: minél kifejezettebb és erősebb a vonal, az illető annál aktívabb és dinamikusabb természetű.

A fej vonala a hüvelyk- és mutatóujj közti részről indul, átszelve a tenyeret. Néha össze is olvad az életvonallal. Megmutatja az illető gondolkodásmódját, a kreativitásról és képzelőerőről árulkodik. Minél hajlottabb, íveltebb a fej vonala, annál gazdagabb fantáziával és képzelőtehetséggel rendelkezik valaki.

A szív-vonal az ember élete során kialakított kapcsolatairól, érzelemvilágáról ad információt. Ez a vonal van legközelebb az ujjakhoz, és valamilyen szinten a fej vonalával is párhuzamosnak mondható. Azok, akiknek ez a vonal a mutató- és középső ujjuk közé irányuló görbülettel végződik, könnyebben és nyitottabban ki tudják fejezni érzelmeiket, míg akiknek egyenesen végződik, azokra belső érzékenység vall, ők kevésbé nyíltan tudják megélni érzelmeiket másokkal szemben.

A szerencse vonala a középső- és gyűrűs ujj közül indul lefelé. Lehet, hogy nem pont középen, hanem közelebb van egyik vagy másik ujjhoz, de mindenképp a csukló felé halad. Ez egy másodlagos vonal és nem is látszik mindenkinél (képünkön is nagyon halványan látható csak). De ha látható, sőt erős és kifejezett, ,,viselője" nagy esélyekkel nézhet szembe élete során.
Egyed Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp Időjóslás  
Könnyen kideríthetjük meddig élhetünk
  2014-05-30 19:15:25, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gabriel Garciá Márquez búcsulevele
  2014-05-29 07:22:20, csütörtök
 
  Gabriel Garciá Márquez búcsulevele

Amikor megtudta, hogy súlyos rákbetegséggel kell szembenéznie, az alábbi gyönyörű levelet írta.

Búcsúlevél.

Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám.
Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok.
Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek, hanem azért, amit jelentenek.
Keveset aludnék, többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodperc fényt veszítünk.
Akkor járnék, amikor mások megállnak, és akkor ébrednék, amikor mások alszanak.
Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel, egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül hagyva nemcsak a testemet, hanem a lelkemet is.
A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést!
Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni.
Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön.
Annyi mindent tanultam tőletek, emberek... Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni anélkül, hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.
Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt.
Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.
Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában már nem megyek vele sokra, hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek.
Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz.
Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek.
Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod".
Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el.
Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést.
Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz.
Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd őket. Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked.
Küldd el ezt annak, akinek akarod.
Ha nem teszed meg ma, a holnap ugyanolyan lesz, mint a tegnap. És ha nem teszed meg, az sem érdekes.
Ez az a pillanat.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
3 fontos vitamin az immunrendszerért
  2014-05-28 07:23:32, szerda
 
  3 fontos vitamin az immunrendszerért

Link

Immunrendszerünknek naponta kihívásokkal kell szembenéznie, ami nagyrészt a napjainkra jellemző rohanó és hektikus életvitelből ered. Ilyen gyengítő tényezők például a stressz, a kórokozó mikroorganizmusok, vagy az intenzív fizikai aktivitás. Ezért fontos, hogy kellő figyelmet szenteljünk védekező rendszerünk megfelelő működésének, hiszen könnyen sérülékennyé válhat.

Az immunrendszer karbantartásában a helyes táplálkozás mellett olyan létfontosságú vitaminok nyújthatnak segítséget, mint a C-, a B6- vagy a D-vitamin, ezért rendszeres bevitelükre fokozottan kell ügyelnünk.

Az vagy, amit megeszel

Az alapvető higiéniai követelmények betartásán túl az egészséges táplálkozás és életvitel kulcsfontosságú tényező az egészség megőrzésében.
Megfelelő étrenddel energiát és tápanyagokat biztosítunk szervezetünk számára ― mindemellett védekező mechanizmusainkat is erősíthetjük. Az elfogyasztott táplálék összetevői beépülnek sejtjeinkbe, szöveteinkbe, nagyban meghatározva egészségi állapotunkat. A vitaminoknak, melyeket szervezetünk nem képes előállítani, különösen fontos szerepük van, ezért rendszeres pótlásuk létfontosságú.

A B6-vitamin

A B6-vitamin fontos szerepet játszik a szervezetünket felépítő fehérjék képzésében és átalakításában. A B6-vitamin nélkülözhetetlen az izomszövet energiaellátásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a bőr épségének biztosításához.
Hiánya az immunrendszer működésének gyengülésével járhat, továbbá érelmeszesedés, hajhullás, bőrgyulladás, idegrendszeri panaszok, levertség és vérszegénység is kialakulhat, amennyiben nem fogyasztunk belőle eleget. A B6-vitamin leginkább fehérjéhez kapcsolódva fordul elő táplálékunkban. Különféle tejtermékek, hús, máj, zöldségfélék, illetve egyes halfajták fogyasztásával fedezhetjük a szervezet napi szükségletét.

A D-vitamin

A D-vitamin kulcsfontosságú a csontképződés folyamatában, segíti a kalcium és a foszfor felszívódását és beépülését a csontokba. Mindezen túl hozzájárul az immunrendszer hatékony működéséhez. Hiányát az elégtelen vagy a vegetáriánus táplálkozás mellett a napfény hiánya, illetve egyes vese- és májbetegségek is okozhatják.
A D-vitamin természetes forrásai többek között a tej és tejtermékek, a tőkehalmájolaj, a máj illetve a tojás.

A C-vitamin

A C-vitaminnak, más néven aszkorbinsavnak számos pozitív hatása ismert, többek között erősíti az immunműködést, fokozza a szervezet ellenálló-képességét a fertőző és a meghűléses betegségekkel szemben. Emellett fontos szerepet játszik a csont-, kötőszövet- és porcképzésben, elősegíti a sebgyógyulást és a szövetek regenerációját, valamint a vérképződést is.
A C-vitamin hiányában könnyebben kaphatunk el fertőzéseket, valamint gyakoribbá válhatnak a meghűléses megbetegedések is.
A szervezetünk ebből a vitaminból nagyobb mennyiséget igényel, javasolt minimális napi adagja 80 mg. A Magyar Élelmiszer Biztonsági Hivatal felmérése szerint a felnőtt lakosság C-vitamin-bevitele nem elégséges, az egészséges felnőttek közel 40%-a nem fogyaszt elegendő C-vitamint.
A legjobb C-vitamin-forrásként a citrusfélék, a friss zöldségek vagy gyümölcsök szolgálnak.
Amennyiben célzottan szeretnénk növelni C-vitamin-bevitelünket, a szokásos citrusféléken kívül úgynevezett ,,powerfruitokkal", azaz ,,szupergyümölcsökkel" is megtehetjük ezt. Ez a kifejezés azon gyümölcsök gyűjtőneve, amelyek kiemelkedően magas vitamin- és/vagy antioxidáns-tartalommal rendelkeznek.
 
 
1 komment , kategória:  Egészség  
Az ember olykor képes
  2014-05-27 08:50:35, kedd
 
  Az ember olykor képes azt hinni, hogy nincs tovább, hogy vége, hogy nincs megoldás. Butaság. Ez ostobaság. Mindig van megoldás, van egy ujabb ajtó...Soha nincs vége...Csak akkor ha Te feladod. És ha feladod, akkor egy vesztes vagy...Aki azt kapja, amit érdemel.
/Vándor Lélek foszlányok/
 
 
1 komment , kategória:  Bölcsességek, Gondolatok  
Svájci fondue
  2014-05-26 19:38:41, hétfő
 
  Svájci fondue

Link

Hozzávalók: 60 dkg jól olvadó sajt, 1 evőkanál vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 1/2 liter száraz fehérbor, fél citrom leve, 5 dkg kukoricaliszt, 1/2 dl cseresznyepálinka, só, bors, szerecsendió

Az asztali melegítőt közepes fokozatra kapcsoljuk (vagy közepes lángra állítjuk). Rátesszük a fondue-edényt (ha nincs ilyen, akkor egy stabil vaslábos is megteszi) felolvasztjuk benne a vajat, hozzáadjuk a szétnyomott és felaprított fokhagymát, ráöntjük a bort és megvárjuk, amíg gyöngyözni kezd.
Ekkor beletesszük a sajtszeletelővel vagy zöldséghámozóval egész vékony szeletekre vágott sajtot és folyamatos kevergetés közben felolvasztjuk.
Amikor teljesen elolvadt, besűrítjük a pálinkával kikevert liszttel. Sózzuk, frissen őrölt borssal, csipetnyi reszelt szerecsendióval és citromlével ízesítjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég gazdag ízű-e, és ha kell, még egy kicsit fűszerezni. Alacsonyabbra vesszük a hőmérsékletet és nekilátunk a falatozásnak.
Friss baguette darabokkal, szárazon vagy vajban megpirított kenyérkockákkal vagy kiflikarikákkal, és/vagy mindenféle felkockázott zöldségekkel, gyümölcsökkel (főként almával), gombával vagy akár keményre főzött tojással mártogatjuk ki az olvadt sajtot, úgy, hogy a belemártott nyársat finoman elforgatjuk, majd kiemelve megvárjuk, amíg kicsit kihűl és megdermed, mielőtt a szánkba vesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Fogyás koplalás nélkül - ezért is szeretjük a paleót!
  2014-05-26 19:36:21, hétfő
 
  Fogyás koplalás nélkül - ezért is szeretjük a paleót!

Link

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A gyermeknap így szép
  2014-05-26 06:20:57, hétfő
 
  A gyermeknap így szép...

Higgyétek el nekem,
én nagyon szeretem
a gyermeknapokat
s a jó programokat.

Anyukám, apukám
a kedvemben járnak,
ma velem cicáznak,
ha kell, bújócskáznak.

Finom ebéd készül,
amit úgy szeretek,
s nagyi tortát sütött,
épp a kedvencemet.

Ebéd után megyünk
moziba vagy strandra,
van "a" és "b" tervünk
is a gyermeknapra.

Egy fagyit megígért
nagypapám - nekem vesz,
de kettőt is vállal,
hogyha nagy meleg lesz.

Játékokat kapok,
úgy örülök nekik,
az a legboldogabb,
ki tudja, szeretik.

A gyermeknap így szép,
szerető családban,
s a mi szíveinkben
nagy-nagy boldogság van.
 
 
0 komment , kategória:  Szuhanics Albert versei  
Szeresd a gyermeked!
  2014-05-25 10:04:07, vasárnap
 
  Aranyosi Ervin: Szeresd a gyermeked!

Szeresd a gyermeked, öleld a szívedre!
Ez az, mire vágyhat, fényre, szeretetre.
Legyél vele többet, várja közös játék!
Az együtt töltött perc, neki mind ajándék.

Ne a pénzedet költsd, többet ér egy álom!
Segíts álmodozni, hogy alkotóvá váljon.
Ne rút szabályokkal mérgezd meg életét!
Inkább tedd szabaddá két alkotó kezét!

A tudást úgy add át neki, ahogy kéri!
A bölcs a tudását kérdésekre méri.
Ne erőltess olyat, amit mások várnak,
nem kell megfelelni a gyarló világnak.

Szeresd a gyermeket szívvel, szeretettel,
lelke hadd szárnyaljon, legyen boldog ember!
Adj neki örömöt, békét, boldogságot,
hagyd neki örökül a csodaszép világot.
 
 
2 komment , kategória:  Aranyosi Ervin  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 609 db bejegyzés
Összes: 8927 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 373
  • e Hét: 373
  • e Hónap: 7263
  • e Év: 7263
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.