Belépés
nabob.blog.xfree.hu
Megy ez csak,csinálni kell!!! Szabó Kálmán
1963.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
kocsmában 850
  2014-05-31 20:43:53, szombat
 
  Néha egy szó segítene, de nem kapom meg. Vagy azért, mert nem figyelnek rám, vagy azért, mert nem is sejtik, hogy hiányzik nekem, vagy azért, mert nem tudják, mi az a szó, ami feloldja a bajomat.
Müller Péter


A természetgyógyász magyarázza a hallgatóknak az analóg pontokat.
- A végbél analóg pontja pontosan a fejünk tetején van.
Megszólal egy hang a hallgatóságból:
- Most már értem, hogy miért szartam össze magamat, amikor fejbe vágtak egy baseball ütővel.


A töltött káposzta ül a gyomorban.
Egyszercsak nagy robajt hall és megérkezik valaki.
-Hát te ki vagy?- kérdezi a káposzta meglepve.
-Egy whiskey.
-És miért jöttél?
-Hát a Joe egészségére.
Már ketten ülnek tehát és nagy süvítéssel érkezik valaki.
-Hát te ki vagy?-kérdezi megint a káposzta.
-Egy whiskey.
-És miért jöttél?
-A joe egészségére.

Így üldögélnek még egy ideig de kb. 5 percenként újqbb whiskey érkezik.
A tizedik után megszólal a töltött káposzta:
-Na jól van most már felmegyek, megnézem magamnak azt a Joe-t!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 849
  2014-05-30 12:14:01, péntek
 
  Most olvastam megosztom sok benne az igazság!

ELBASZOTT GENERÁCIÓ
Éjfél múlt. Aludnom kellene, de nem tudok. Sokszor nem. Jár az agyam, a gondolataim kavarognak. Sokszor, egyre többször.
Azon töprengek, mit rontottunk el? Miért? Miért ennyire? Miért, hogy nem tudunk kiállni egymásért, önmagunkért? Féltjük a tetves kis pozíciónkat, a még meglévő állásunkat, a nem-tudom-minket. Közben a politika, a hatalom mindent felzabál. Minden hatalom, az éppen megdicsőült és a barikád mögött hasaló. Azok az emberek régen elszakadtak a valóságtól. Évek, évtizedek óta a politikában, és a politikából élve hogyan is tudhatnák, mi történik lejjebb? Azok főleg honnan tudhatnák, akik az iskolapadból ültek a selyem-bársony akármilyen székbe. Semmiről semmit nem tudnak, de nem is akarnak tudni. Nekik ez játszma, amit meg kell nyerni. Beltenyésznek egymás között, diadalmasan kacagnak, amikor valami borzasztóan frappánsat sikerül mondani a másik oldalon állónak. ,,Győzelem! Lám, milyen nagyon okos is vagyok én!" Ez kell, ennyi kell. Akik beszélnek róla, sem tudhatják, milyen élni semennyi pénzből. Milyen úgy lefektetni egy gyereket, hogy nem tudsz enni adni neki. Milyen, amikor szégyellem magam, mert autóval megyek vásárolni...

A parkolóban mellém lép egy nő. Szomorú szemű. Halkan beszél, alig értem. Nem koldul, csak meg szeretné mutatni..nyújtja a papírdobozt, benne gyönyörű, cérnából horgolt angyalka, nyuszi. Ha esetleg vennék tőle... adjak, amennyit gondolok, vagy tudok. Ő máshoz nem ért...munkát nem kap, majdnem ötven éves. Csak enni szeretne. Élni valahogy.

Emlékszem a rendszerváltásra. Amikor fiatal felnőttként hirtelen azt mondták nekem: amit eddig tanítottunk neked, amit mondtunk, amit tudni vélsz, az mind hazugság. Emlékszem, amikor a fél ország ellenség lett, mert kiszolgálta a múlt rendszert... a másik fele meg ellenálló volt. Szerinte. Ez ma sem változott, csak minden sokkal rosszabb lett. Egyre rosszabb. Valahogy ezt az országot soha nem akarta a politika szolgálni, mindig uralkodni akart. Mi pedig engedtük, engedjük. Mert mit is tehetnénk ellene? Hiszen alig vagyunk tízmillióan... a mennyihez is? Háromszáz? Háromezer? Néhány éve még volt valamiféle - ha nem is védőháló - de egy hártya. Ami nem engedte lezuhanni azt, aki megbillent. Ma már ez sincs, már magunk lökjük a mélybe, aki nem képes kapaszkodni. Magyar Tajgetosz. Ülünk és várjuk a csodát, ami nem létezik.

Közben, aki teheti, menekül. Tudják, ott sincs kolbászból, meg hazát cserélni nem lehet, meg a túró rudi. Arra majd vissza fognak jönni, mint legyek a lószarra. A büszkeségünk... Bár az oroszok úgy tudják, ők találták fel, de az ő bajuk! Mi büszke nép vagyunk, mert mennyi Nobel díjast adtunk a Világnak! Csak akkor nem kell a másként gondolkodó, a sorból kilógó, amikor itt van. Ha már elment, akkor nagyon tudjuk szeretni! Vagy köpködni. Attól függ, az éppen aktuális hatalom mit vár el tőlünk. Mert mi annak megfelelünk, ha beledöglünk is! Nálunk nem szokás, hogy kiálljon a tanár a tanárért, a rendőr a rendőrért, a bíró, az orvos, a vasutas, a diák. Mi sem állunk ki a gyerekeinkért, miért is tennénk? Senki senkiért... az a tuti! Mint a szent tehenet, úgy imádjuk a semmi-eszű celebeket, a sztár-meteorológusokat, sztár-hírolvasókat, percek alatt színésszé avanzsált senkiket, sikerkönyvet sikerkönyvre halmozó analfabétákat. Közben igazi színészek, zenészek, írók, költők, újságírók éheznek. Konkrétan. Mert nekünk érdekesebb a lotyó önéletrajza, a semmiből jött senki hadonászása a képernyőn, a kivénhedt bártáncosnő gyereknevelési szokásai. Mert azt könnyen nyeljük, rágni sem kell.

Közben csomagolunk. Na, nem magunknak. A gyerekeinknek. Mert ők elmennek, már akiben van elég kurázsi. Akiben lenne elég bátorság, dac, elszántság, tudás és ész ahhoz, hogy talpra rángassa ezt a leborult országot. Ők elmennek, mi maradunk. A gyáva alkuinkkal, a félrenézéseinkkel, a lustaságunkkal, nemtörődömségünkkel. Mennek, viszik a még meg nem született unokáinkat. Mi meg bámulunk és várjuk tovább a csodát. Közben búcsút intünk az elveszett generációnak. Mi, az elbaszott generáció.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 848
  2014-05-29 21:07:34, csütörtök
 
  Kedves férjem!
Azért írom Neked ezt a levelet, hogy elmondjam, végleg elhagylak.
Hét éven keresztül jó feleséged voltam, és semmit nem kaptam érte.
Az utóbbi két hét pedig maga volt a pokol.
A főnököd felhívott, hogy felmondtál, és ez volt az utolsó csepp a pohárban.
Múlt héten, amikor hazajöttél, észre sem vetted, hogy megcsináltattam a frizurámat és a körmeimet, a kedvenc ételedet főztem, és este egy vadonat új hálóing volt rajtam. Hazajöttél, két perc alatt megvacsoráztál, aztán miután megnézted a meccset, egyenesen felmentél aludni. Nem mondtad, hogy szeretsz-e még, nem érintettél meg, semmit nem tettél. Vagy hazudsz nekem, vagy nem szeretsz már, bármi is a helyzet, én elmegyek...
Ui.: Ha megpróbálnál megkeresni, inkább ne tedd. A BÁTYÁD és én Nyugat-Virginiába költöztünk, együtt. További remek életet!
Az ex-feleséged: Mamba
*
Kedves ex-feleségem!
Semmi nem tette jobbá a napomat, mint az, hogy megkaptam a leveledet.
Valóban hét éve házasodtunk össze, jóllehet Te nagyon távol állsz a jó feleség fogalmától.
Sokat nézek sportot, hogy ezzel próbáljam meg elfojtani az állandó zsörtölődésedet. Nagy baj, de ez van. Észrevettem, hogy levágattad múlt héten a hajad, de az első dolog, ami az eszembe jutott, az volt, hogy “Úgy nézel ki, mint egy férfi!". Az anyám úgy nevelt, hogy inkább ne mondjak semmit, ha nem tudok valami szépet mondani. Amikor megfőzted a kedvenc ételemet valószínűleg összekevertél a BÁTYÁMMAL, mivel én már hét éve nem eszem disznóhúst.Elmentem lefeküdni, mikor megláttam rajtad az új hálóingedet, hiszen még rajta volt az ára.
Imádkoztam, hogy csak véletlen egybeesés legyen, hogy a bátyám reggel 50 dollárt kért tőlem kölcsön, a hálóinged pedig 49,99-be került...
Mindezek után még mindig szerettelek, és úgy éreztem, meg tudjuk oldani.
Tehát amikor észrevettem, hogy nyertem a lottón 10 millió dollárt, felmondtam a munkahelyemen, és vettem magunknak két jegyet Jamaikába.
De mikor hazaértem, Te már nem voltál ott.
Tudom, mindennek oka van. Remélem, olyan életet élsz, amilyet mindig is akartál. Az ügyvédem azt mondta, hogy az alapján a levél alapján, amit írtál nekem, egy fillért sem fogsz tőlem kapni.
Tehát csak óvatosan.
Ui.: Nem emlékszem, hogy mondtam volna valaha, de Carl, a bátyám Carlaként született.
Remélem nem baj!
Pokolian gazdag és szabad férjed: Norty
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 847
  2014-05-28 13:37:39, szerda
 
  Sok férfi olyan, mint a fűnyíró:
Nehéz beindítani, rossz szagot áraszt, és legtöbbször nem működik.

Hát te meg hova készülsz? - kérdi a feleség, látván hogy a férje csomagol.
- Tudod, van a déltengereken egy sziget, ahol a férfiak minden egyes kefélés után 10.000 forintot kapnak.
- Akkor én is megyek. Látni akarom, hogy jössz ki havi 10.000 forintból.


Tudósok felfedezése szerint egy bizonyos ételféleség elfogyasztása 90%-kal csökkenti a nők szexuális étvágyát. Ez pedig az esküvői torta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 846
  2014-05-27 13:11:01, kedd
 
  Szőke lány odamegy egy sráchoz a diszkóban ismerkedni.
Megszólítja:
- Te milyen kocsival jöttél?
- Én? Busszal jöttem!
- Aztaaa, van egy buszod?

Apa az óvodás fiához:
- Fiam ne játssz a gyufával!
Óvodás:
- Nem játszok, hanem rágyújtok!

Élő csirkét küld az ifjú rokonának a farmer. Amikor a srác ki akarja bontani a ládát, a csirkék szanaszét szaladnak.
A fiú a postára siet, és fölad egy lapot a rokonnak:
"Szétszaladtak a csirkék, hajkurásztam őket a szomszédaim kertjeiben, de csak tizenegyet sikerült összefognom."
Pár nap múlva megérkezik a válasz:
"Ügyes fiú vagy, mert én csak hat csirkét küldtem."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 845
  2014-05-26 20:13:18, hétfő
 
  Ázsiai diplomata érkezik európai állomáshelyére,
ahol a vendéglátók elviszik egy táncprodukcióra.
A diplomata kigúvadt szemekkel figyeli a táncos
párt, akik szorosan egymáshoz simulva táncolnak.
A házigazda zavartan megkérdi:
- Önöknél nem szokás az ilyesmi?
- De igen - feleli az ázsiai. - Csak nálunk ezt fekve csinálják.


Arisztid vetkőzteti ifjú hitvesét a nászéjszakán. Miután leveszi a topánkáját így szól:
- Anasztázia, miért van neked ilyen nagy lábad?
- Tudod, leánykoromban sokat vadásztam apámmal a sivatagban. Sokat voltam mezítláb és a lábam a forró sivatagi homok hatására kitágult.
Vetkőzteti tovább, egyszer megjegyzi:
- Úgy látom, te sokat le is ülhettél a sivatag forró homokjára.

Festik a hidat. Egy szöszi a korlátnak támaszkodva nézelődik, amikor észreveszi, hogy az alatta lévő állványon dolgozó munkás nagyon bámul a szoknyája alá.
- Nahát, maga valójában nem egy úriember!
- De úgy látom, maga se valódi szőke!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 844
  2014-05-25 11:43:42, vasárnap
 
  Egy ukrán, egy cigány, és egy román ülnek egy kocsiban. Ki vezet?
> - Hát a rendőr!

A férfiak két csoportra osztják a gatyáikat:

- büdös, mocskos és használhatatlan

- büdös, mocskos, de még használható...

Lezuhan egy repülőgép a dzsungelben. A felderítő egység elkéri az utaslistát, majd elindul. A tragédia helyszínén mindössze egy majmot találnak, amúgy mindenki odaveszett. Mivel tudják, hogy a gépen egy rendkívül értelmes majom is utazott, megpróbálják kifaggatni.
- Mit csináltak az utasok, mielőtt a gép lezuhant?
A majom kézjelekkel mutatja, hogy ittak.
- És mit csinált a személyzet?
A majom mutatja, hogy "kupakoltak".
- És akkor ki vezette a gépet?
Mire a majom büszkén el kezdi verni a mellét.

Izgatott férfihang telefonál a mentőknek:
- Jöjjenek gyorsan, a feleségem ágya fölött leszakadt a bronz csillár!
- Azonnal indulunk. Súlyos a felesége sérülése?
- Á, csak egy karcolás, de a villanyórásnak csúnyán megsérült a háta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 843
  2014-05-24 10:11:35, szombat
 
  Elválási bíróságon.
-A felperes szerint Ön szeretőt tart. Mit tud felhozni a védelmében?
-Tisztelt Bíró Úr! Az esküvőnk napján, amikor az anyósom megölelt, arra kért, hogy kíméljem a lányát...

Pistike édesapja felakasztja magát. Az édesanyja elküldi a paphoz a temetés ügyében, de ne mondja azt hogy öngyilkos lett.
- Csókolom papbácsi, édesapám meghalt.
- Rendben, szóval az édesapádat magához hívta az Úr? - kérdezte a pap.
- Nem, hanem úgy fogta meg lasszóval.


A légitársaság egyik gépe késve száll fel. A légikisasszony közli az utasokkal:

- Elnézésüket kérjük a késésért, a pilótának nem tetszett a motor hangja. A problémát most már megoldottuk, az új pilóta mindenkinek kellemes utazást kíván.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 842
  2014-05-22 20:08:38, csütörtök
 
  A gyerekeket az oviban arról faggatja az óvónéni, hogy mi nincs a családjuknak?
Az első gyerek azt mondja:
- Nekünk nincs plazma TV-nk.
A második:
- Nekünk nincs autónk.
A harmadik:
- Nekünk nincs jachtunk.
Pistike jelentkezik:
- Nekünk mindenünk megvan, óvónéni.
- Hát ez meg hogy lehet? - csodálkozik az óvónéni.
- Úgy, hogy tegnap, amikor apukám tök részegen haza állított és bele hányt az egyik fiókba, anyu azt mondta, "na már csak ez hiányzott!"Egy magyar család kiköltözik az USA-ba, a kisgyereket beadják az oviba. Az első szülői értekezleten az óvónő mondja az anyukának: - Vigyék el pszichológushoz a gyereket, megmagyarázhatatlan kegyetlenség, agresszivitás látszik rajta. - Miért, miből látszott? - Égő csigát rajzolt. - mondja az óvónő. - Égő csigát? De hát ez igen egyszerű. A magyar gyerekek a csigát így hívogatják ki a házukból: Csiga-biga gyere ki, ég a házad ideki... Talán volt más is? - Hát, mindenféle sérült madarakat rajzol, például a múltkor egy vak madarat. - így az óvónő. - Hm, hogyan? Ja, igen. Ön nem hallotta azt a kedves magyar mondókát, hogy csip, csip, csóka, vak varjúcska? - Na, jó. De a csonka tehén mégiscsak durva. - Csonka tehén? Hm... Ja, igen. Egy nagyon helyes kis dalocskánk van: Boci, boci tarka, se füle, se farka... - És mondja,kedves anyuka! Semmi vidám, kedves dalocskát nem énekelnek a magyar gyerekek? - Dehogynem. Ott van például a Süss fel nap, fényes nap, kertek alatt a ludaink... Basszus!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kocsmában 841
  2014-05-21 21:37:03, szerda
 
  Egy férfihez beállít a barátja, hogy hadd maradjon ott néhány napig. Egy idő utána házigazda megkéri a barátját:
- Hozd le légy szíves a papucsomat az emeletről.
- A te házadban én hozzam le a papucsodat? - Kicsit csodálkozik, de végül rááll.
Az emeleten találkozik a ház bombázó asszonyával és a szintén életveszélyes adottságokkal rendelkező huszonéves nagylányával. Megkérdezi az asszony:
- Mit keres itt fent?
- aaaaaa férjed küldött, hogy dugjalak meg benneteket.
- Nem hiszem! - válaszol az asszony.
Mire a barát lekiabál:
- Hé, Józsi! Mindkettőt...?
- Naná, miért, Te az egyiket ott hagynád?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 351 db bejegyzés
Összes: 2054 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 52
  • e Hét: 279
  • e Hónap: 1683
  • e Év: 57512
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.