Belépés
basstechman.blog.xfree.hu
Az "elegancia" mögött. Bass Techman
1983.10.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Észheztérés
  2014-06-28 19:04:45, szombat
 
  Az egy dolog hogy írtam "szebbnél szebb" történeteket, emberi gyengeségről, többnyire elcseszett, vagy kezelhető dolgok miatt össze nem jött párkapcsolatokról, de még fogok is. Na persze nem most, mert valami pozitívat is kéne már, pláne hogy ha olyan is előfordul az életben, nem mindig csak ezek a lúzerkedések, amiktől aztán érthetetlenül lehet sírni, hogy szar az élet, és mindenki hülye.

A "Mik az értékek?" című 2014-05-11-én írt bejegyzésemben bemutattam egy lányt, akit Rékának hívtam, és akinek az alap volt, hogy a pasi normális és szereti, de alapvető szüksége volt emellé egzisztenciára is. A most Annamarinak elnevezett lány története is hasonló lesz, csak kicsit példamutatóbban végződik.

Annamarinak is alapfeltétel volt egy pasiban a pénz és az egzisztencia, és persze hogy szeretve és megbecsülve legyen, ami minden csaj álma. Ha olyan pasival találkozott, akinek egzisztenciája nem volt, tudatosan átment érdektelenbe, unottba, semmire nem volt vevő, de hogy ne ő kerüljön ki rosszul belőle, oda is szúrt mindig, hogy kevés volt a pasi ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődését. Ha véletlenül egy pasi elérte nála, hogy ne tudjon érdektelenedni, felvett egy álidegbeteg stílust, hogy ne keljen beadni a derekát. Hiába, a női rafinéria. Na meg hogy nézett volna már ki, ha beközli, hogy hiányzik az egzisztencia? Ki szereti, ha pénzéhes ribinek nézik?

Na de csak jöttek az egzisztenciális formák is:

Az egyik eset az hasonló volt, Réka és Gergő storyhoz: A pasinak nem tetszett hogy alapvetően ő nem elég Annamarihoz, de Őt meg úgy fogadja el, ahogy van, így tárgyként kezelte.

A következő pasija hasonló volt az előzőhöz, de Ő még csalta is fűvel fával. Gondolta a mi kis egzisztenciálisunk, hogy ha már "fizet" a párjáért, akkor ezt is megteheti.

A harmadik pasi már oda is csapott, ha nem tetszett neki valami, mert hát ha "fizet" érte, akkor már csak a tulajdona.

A negyedik meg már csak szimplán elhanyagolta. Mit becsülje meg, ha az egzisztenciája nélkül nem kell Annamarinak.

Hát egyik egzisztenciális pasiban sem találta meg, amit szeretett volna, de még Réka kifogásokba menekült, Ani elgondolkodott ezen, és rájött hogy nem lenne tárgyként kezelve, meg lenne becsülve, és szeretve lenne, ha a pasikat önmagukért szeretné, és nem az egzisztenciára menne. Igaza is lett, azóta boldog párkapcsolatban él, és a pasija egyik dolognak sem teszi ki, mint amiknek az egzisztenciális pasijai kitették.

Na ezt csináljátok utána! (ha tudjátok)

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hálátlan férfiak
  2014-06-25 23:50:10, szerda
 
  "A szívemet kitettem érte, de ő egyoldalú. Nem teper értem. Nem érzem, hogy szeretne és/vagy hogy fontos lennék neki. Kevés, amit ad Nekem. Már csak én teszek bele ebbe a kapcsolatba. Nem küzd értem. Az egészet elrontja a hanyag hozzáállásával, pedig jó lehetne. Szerettem, de nem törődik ezzel."

Ilyen szegény megbántott női sérelmek, meg ilyenekhez hasonlóak folynak a csapból, a facebookról, posztok és idézetek formájában, fórumokon, blogokon, könyvekben, magazinokban, de már különböző kampányokban, és már sorozatokban is. Mindezek persze már olyan erőszakosan, hogy már jó meglátású ...őőő...akarom mondani "paranoiásabb" ember gyanút fog, hogy valamit lehet, hogy el akarnának fedni ezzel.

És valóban: Ha egy nő már nem szereti, vagy már nem érdekli a férfi, akkor az kitörheti kezét lábát, szeretheti akármennyire, nem fogja érdekelni, és bármit csinál a férfi, ezt mind elvitatja, a rossz dolgait meg felerősíti. Tudatosan vagy sem, de többnyire azért tudatosan. Ezt meg hülye lesz a nő bevallani, hisz itt vannak ezek a kifogások, vagy valami apró, kezelhető hülyeségek, amikbe bele lehet magyarázni, hogy ezért nem működnek a dolgok. Ez akkor bukó, ha másnak ugyanazokat a dolgokat elnézi, amiket Nálad kifogásolt.

Bass Techman.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismerkedés régen és ma
  2014-06-22 23:56:56, vasárnap
 
  Régen ez úgy nézett ki, hogy egy fiú és egy lány valahol megismerték egymást, beszélgettek, közös programokat csináltak, és ahogy telt az idő, és minél többet voltak egymás társaságában, annál jobban elmélyült az ismeretségük, ebből meg kialakult, aminek ki kellett. Nyitottak egymás felé, hiába.

Ma meg ez rögtön zátonyra fut, ha "nincs meg elsőre a szikra, nem vibrál a levegő, nem működik a kémia, nincs meg az azonos hullámhossz, és nem érzik, hogy első látásra majd kiakad a szívük egymás látványától."

Na de ha túl lendültek ezeken a hülyeségeken, és hajlamosak közeledni egymás iránt:

Ismerkedés az így max. Kimerül beszélgetésben, a nő nem nyit, nem nagyon ad jeleket, csak küzdeti a férfit, elvárva, hogy az eljusson odáig, hogy annyira odáig legyen érte a nő, hogy már ne tudja küzdetni, hiszen az idézetekben, és a lélekápoló oldalakon ez van kiírva.

Több is a szingli, mint akkoriban, ami még az előzőeset volt.

Van is egy ilyen idézet, hogy " Az igazi férfi: Ha belenyal a puncs fagyiba felnyög benne a mazsola." Kíváncsi vagyok hogy mikor fogják szó szerint így leszűrni hogy kell e a pasi vagy nem. Várom is a csalódott nők storyját, akik fagyizni voltak randi partnerükkel, és nem jött össze nekik, mert nem nyögött fel a mazsola, amikor a srác belenyalt a puncsos fagyiba.

Bass Techman.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszajelzés
  2014-06-16 23:11:29, hétfő
 
  Így hívják az ismerőskeresőkön, amikor valaki meghív egy eseményre, és rányomsz hogy mész vagy nem. Ehhez hasonló a visszaigazolás, amikor bejelölnek ismerősnek, és rányomsz, hogy ismered. Maradhattak volna ezek a kifejezések, ezeknek a jelentései.

Manapság ez azt is jelenti, hogy a nő illegeti magát, lead félreérthető, célzó jeleket, de igazából nem akar semmit, csupán élvezi, hogy lihegnek körülötte, és bár nem kaphatják meg, mindig vevők a mézesmadzagra, és soha sem adják fel.

Persze a kifogás erre is ki van találva, hiszen nem mond ki, nem ígér semmit, az meg hogy ki mit lát ebbe bele, az már mindenkinek a saját egyéni problémája, éppen ezért nem csinál ezzel semmi rosszat, és még a párját sem csalja meg, hiszen nem enged közel magához senkit. És egyébként is: A nőknek szükségük van a visszajelzésre, meg az önbizalom növelésre, és hogy tudják mikor járnak jó úton.

Akinek meg a "visszajelzései" már idegesítőek, azt el lehet nevezni zaklatásnak is. Trükkös.

Erről egyébként májusban írtam is egy történetet, "Visszajelzés visszaélés" címmel.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Retró gyógyszer
  2014-06-13 23:55:31, péntek
 
  És milyen igaz. Különböző csatornáktól már nem újdonság, hogy a régi műsoraikat nyomatják állandóan, többnyire egy társcsatornán, amiknek kb. ez a tematikájuk is.
Rájöttek hogy a régi műsoraik, amiknek még tartalmuk meg ötletük is volt, messze jobb és színvonalasabbak voltak, de bizony van ahol azért, mert amit a mostaniak is élveznek a rég múltból, arra akarják építeni a jelent és a jövőt, visszahozva azokat, amik tényleg értékesek voltak.

Mindkettő nagyon jó ötlet, bár Nekem az utóbbi jobban tetszik. Ezen felbuzdulva Én is gondolkodtam azon, hogy csinálok a blogban egy retro hónapot, melyben régi dolgokról írnék, (kb. 10-15 évvel ez előttről) melyekre azért lehetne építeni is. Ha egyszer lesz hozzá hangulatom, akkor tényleg elkezdem, bár szívesebben írnék mostani jól működő pozitív dolgokról.

Bass Techman.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiszed vagy ”sem”
  2014-06-10 17:49:30, kedd
 
  Történt valami, amit Te sérelmezel. Össze is veszel ezért valakivel, akivel korábban jó volt a viszonyod. És bár minden azt igazol akivel összevesztél, még a körülmények is egyértelműek, mégsem akarod elhinni, hiszen ahhoz olyasvalakivel kéne összeveszned akivel nem szeretnél, nem kerülnél ki jól belőle, így kényelmes, vagy a kedvencem: Így jobban hangzik.

Hát öngyújtó sem Te vagy, hanem akivel összevesztél, és nem bírt megtartani.

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szakállas nő
  2014-06-07 22:14:50, szombat
 
  Kisebb "kényszerpihenő" után, újra írok. Sajnos ilyen is előfordul. Két történetet még írtam persze az előző hónaphoz, de már június van, vissza a régi kerékvágásba:

Az euróvíziós dalfesztivál döntőjének ugyan egy hónapja már vége van, de a múlt hónapban csak történeteket írogattam, és hála az égnek "hősünkről" se személyes, se ismerőseim által nincsenek élményeim, bár igaz más nevet sem kell adjak Neki, bár lennének ötleteim.

Láttam már egy-két szürreális dolgot, ami divatba jött és kár volt érte. Ilyen pl. hosszú haj de a fej jobb oldala kiborotválva, akkor ezek a páva frizurák, rózsaszín póló fiúkon, öltöny elemek sportos ruhán, stb... Mindenesetre örülök, hogy eddig még egy csajt sem láttam festett szakállban rohangálni, de annak még inkább hogy valódi szakállal sem. De legjobban annak, hogy ha valaki tökös csaj, az nem azt jelenti, hogy ott van lent a wurst.

Mindenesetre eddig azt hittem, hogy csak Nálunk szokás ez, hogy mindegy hogy valami jót és értékeset alkotunk, vagy valami gyomorforgató és polgárpukkasztót, az a lényeg hogy beszéljenek róla. Bár tény hogy az előbbit azt nehezebb. De legalább már ezért sem kell a szomszédba menjünk.

Annál jobban megértem azokat a nőket, akik viszont nem tehetnek, arról hogy van akaratlanul is van arcszőrzetük, és kiakadtak ezen, de amúgy mindenkit.

(Kiegészítés: Az euróvízós dalfesztivált ugyan nem láttam, de 2014.06.05 22:20 körül rászántam Magamat, hogy megnézzem hogy mégis mit alkotott. Hát a dal is eléggé semmilyen volt, de hát valamivel fel kellett húzni az első helyig. (Elég szakállas trükk volt, nem?)

Bass Techman
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 117 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 13
  • e Hónap: 37
  • e Év: 3953
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.