Regisztráció  Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
Készítsünk magunk természetes és olcsó gyomirtót
  2014-07-30 09:12:54, szerda
 
  Szükségünk lesz ecetre, tengeri sóra, és mosogatószerre. Szerezzünk be egy szórófejjel felszerelt műanyag palackot. Ebben a következő arányban kell összekevernünk a gyomirtó szerünket: 80 százalékban jöhet az ecet, 15 százalékban a tengeri só és 5 százalékban a mosogatószer.

A hatás nem marad el. A mosogatószer egyszerűen feloldja a növények zöld védőkérgét, így az ecetes, sós lé könnyebben fel tud szívódni, ezáltal pedig rövid időn belül a gyom kiszárad. Már csak annyi dolgunk marad, hogy távolítsuk el a növényt a földből.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Fontos  
Hát már sosem lesz jobb idő?
  2014-07-30 09:03:17, szerda
 
  Hát már sosem lesz jobb idő?

Sokakat gyötör a kérdés, vajon lesz még a nyáron igazi nyárias idő, vagy mindennap esni fog az eső? Ha a Köpönyeg kéthetes előrejelzését nézzük, a helyzet igen lesújtó. Az aktuális prognózis szerint az elkövetkező két hétben minden nap esni fog, kivéve jövő hétfőn.

A met.hu kedvezőbb képet fest, szerintük már most hétvégén is igazi - esőmentes - strandidőre számíthatunk.

Az optimistáknak az Időkép 30 napos prognózisáért érdemes kattintaniuk, ott ugyanis nemcsak a hétvégére és a jövő hét elejére jósolnak száraz időt, hanem gyakorlatilag az augusztus 2-ával kezdődő két hétre végig. Sőt még utána is, kivéve az augusztus 20-a körüli napokat.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Tiramisu palacsinta
  2014-07-29 14:43:04, kedd
 
  A legkülönlegesebb palacsinta, mindenki odavan érte!

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
2 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tojás
1,5 dl tej
3 evőkanál olaj
3 dl szénsavas ásványvíz

Hozzávalók a töltelékhez:
30 dkg mascarpone
1 evőkanál citromlé
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
1 dl főtt feketekávé
1 csomag babapiskóta

Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden palacsintát megkenünk a krémmel. Két darab babapiskótát kávéba mártunk és rátesszük a mascarpone krémre, majd feltekerjük a palacsintát. Megtöltjük az összeset és már tálalhatjuk is.
forrás:ketkes.com
Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Töltött cukkinihajók
  2014-07-24 21:48:55, csütörtök
 
  hozzávalók / 4 adag

2 kis db cukkini (vékonyabb)
4 db burgonya (nagy )
2 közepes fej vöröshagyma
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db paradicsom
15 dkg sajt (reszelt)
1 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymás olaj)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

elkészítés
A cukkiniket félbevágjuk, és kikanalazzuk a belsejüket. Halványan sózzuk, majd fokhagymás olajjal kikenjünk. Kikenünk olajjal vagy vajjal egy tepsit vagy egy jénait, és abba belehelyezzük a cukkiniket.
A krumplit pucoljuk, kockázzuk, és sós vízben feltesszük főni. A vöröshagymát apróra vágjuk, de néhány szeletet félreteszünk későbbre. Olajon dinsztelni kezdjük az aprított hagymát a cukkinik kikanalazott belsejével. Sózzuk-borozzuk.
A megfőtt krumplit összetörjük, majd hozzáadjuk a hagymás-cukkinis masszát. Jól összekeverjük, majd megtöltjük a cukkiniket.
A paradicsomot, a paprikákat kockázzuk, és elosztjuk egyformán a krumplipüré tetején. A meghagyott hagymakarikákat is belenyomkodjuk a masszába, de valamennyire látszódjon ki.
Végül sajttal megszórjuk a rakományt.
Előmelegített sütőben a sajt megpirulásáig sütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Olasz rakott csirke
  2014-07-24 21:45:40, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkehús
20 dkg makaróni tészta
1 kis fej vöröshagyma
3 ek paradicsompüré

őrölt bors
rozmaring
2 ek olaj
5 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük.
1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb 5 percig főzzük.
Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint.
Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz.

Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
A kókuszolaj és a szódabikarbóna gyógyító ereje
  2014-07-22 19:10:56, kedd
 
  "Azt hittük, már nincs remény, de akkor elkezdtünk hinni a természet erejében..." Létezik természetes gyógymód, csak hinni kell benne. Kyneret édesanyjánál 3 éve diagnosztizáltak bőrrákot az orvosok, annak is a legagresszívabb típusát. Az orvosok közölték, a kórházi kezelés felesleges, ugyanis a stádium annyira előrehaladott volt."
...
"A kúrához szükségem volt gyógyszertári szódabikarbónára és kókuszolajra. Egy-egy teáskanálnyi adagot használtam, amit addig kevertem, amíg sűrű, krémszerű masszát kaptam belőle. Ezt alkalmaztam minden nap a sérült területen."

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Erdélyi csirke mártás
  2014-07-22 18:49:13, kedd
 
  hozzávalók / 4 adag
8 db csirkecomb (vagy csirkeszárny)
3 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (kis, vagy zellerzöld)
1 ek fűszerpaprika
1 ek disznózsír
1 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
2.5 dl tej
1 dl tejföl (ízlés szerint)
só ízlés szerint

elkészítés
A húst megfőzzük és enyhén megsütjük, majd félretesszük.
Apróra vágjuk a hagymát és a zöldség zöldjét.
Megdinszteljük, majd rárakjuk az 1 ek lisztet, pirospaprikát és annyi vizet öntünk rá, amennyit felvesz.
Ezután még ráöntjük a tejet, belerakjuk a húst, és 10 percig főzzük.
Az 1 ek étolajon a pirospaprikát megforrósítjuk, és 1 ek vízzel felöntjük.
A kész mártásra ráöntjük, tűzről levéve ízlés szerint keverhetünk bele tejfölt.
Köretként főzhetünk hozzá nokedlit vagy tésztát.

Olgi1213 receptje


Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Funnel - a hagyományos finn sütemény
  2014-07-22 18:43:37, kedd
 
  Funnel, azaz magyarul: tölcsér. A hagyományos finn süteményt ma az egész világon ezen - az elkészítési módjára utaló - néven ismerik, és Amerikától Európán át Ausztráliáig a legkülönbözőbb alkalmakra kínálják. Habár rengeteg változata ismert, természetesen a legrégebbi a legegyszerűbb - ámbátor valójában maguk a finnek is ezerféle módon készítik. Egy biztos: a május elsejére virradó éjszaka Finnország egyetlen vidám összejöveteléről sem hiányozhat! Ja, és még valami: az igazán hagyománytisztelők ilyenkor házi mézsört kortyolgatnak mellé.

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
2,5 dl tej
2 db tojás
1 evőkanál cukor
1 tasak sütőpor vagy instant élesztő

olaj a sütéshez.

A cukrot jól kikeverjük a tojással, hozzáöntjük a tejet, beleszitáljuk a lisztet, és végül a sót és a sütőport. A hagyományos finn funnel élesztővel készül, ha mi is ezt a módszert alkalmazzuk, akkor a tészta kikeverése után 20-30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük a keveréket. A palacsintatésztánál sűrűbb, de a fánktésztánál jóval hígabb alapanyagot a bő forró olajba csurgatjuk tölcséren keresztül, vagy cukrász krémnyomó zsák segítségével adagoljuk. A klasszikus megoldás szerint ekkor körkörös mozdulatokkal, afféle fészkeket készítünk, de itt nincsenek kőbe vésett szabályok, mindenki nyugodtan szabadjára engedheti a fantáziáját. A tészta hamar feljön az olaj felszínére, és szinte pillanatok alatt aranybarnára sül. Vigyázzunk, mert nagyon könnyen megég, másodpercekre se hagyjuk magára! A kisütött fánkokat papírtörlőre szedjük, és tálalás előtt porcukorral szórjuk. Ízesíthetjük lekvárral, fahéjas cukorral vagy akár kakaóval is, de a hagyományos recept szerint elég a cukor.

Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Mole poblano
  2014-07-22 18:36:35, kedd
 
  A mexikói szószok királynőjeként emlegetett, csokoládés, chilis szósz
Az összetevők nem állandóak, tájegységenként és ízlés szerint is változnak. Egy elkészítési változat:

Hozzávalók:
45 dkg érett paradicsom
3 evőkanál reszelt étcsokoládé
3 db szárított, édes ancho chilipaprika
3 db szárított mulato chilipaprika
5 db szárított California chilipaprika
3 evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál chilipor
4 és fél dl csirkehúsleves
1 evőkanál földimogyoróvaj
2 evőkanál mazsola
3 evőkanál hámozott, durvára darált mandula
1 késhegynyi őrölt római kömény
1 késhegynyi őrölt koriander
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 csipet édesköménymag
1 csipet szegfűszeg
2 száraz, szeletre vágott tortilla
5 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 db apróra vágott vöröshagyma
3 evőkanál pirított szezámmag
só, bors, cukor

Elkészítés:
A szárított serpenyőben (olaj nélkül), közepes lángon, fél percig tovább pirítjuk minden oldalát, ezután forrásban lévő vízzel leöntjük és egy éjszakán át állni hagyjuk, hogy a paprikák jól magukba szívják a vizet, majd kimagozzuk, darabokra vágjuk.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, tortillacsíkokat, szegfűszeget, édesköményt, fahéjat, koriandert, római köményt, szezámmagot, mandulát, mazsolát és mogyoróvajat, majd robotgépben összedaráljuk, fokozatosan annyi annyi levest öntünk rá, hogy sima krémet kapjunk, majd hozzátesszük a reszelt csokoládét és a chiliport.

Az olajat felhevítjük, és beletesszük a szószt, és 10 percig kevergetjük. Vigyázzunk, mert az elején a forró olaj kifröccsenhet az edényből.
A végén sóval, borssal, kis cukorral, citromlével ízesítjük, kevés reszelt csokoládéval díszítjük, és mindenféle sült, párolt vagy főtt szárnyashoz, sajtos és húsos palacsintához is tálalhatjuk.


Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Rajbhog gombóc
  2014-07-22 18:31:54, kedd
 
  Az indiai szekérparádé egyik finomsága a rajbhogig nevű fűszeres töltött gombóc.

Hozzávalók négy főre:
Töltelék:
3,7 dl teljes tej
2 ek. cukor
3 ek. (darált) pisztácia
5 db zöld kardamom (megőrölve)

Gombócok:
2,5 liter tej
4 ek. Indiai citromlé
1 l víz
1,5 kg cukor
Fél teáskanál rózsakivonat

Elkészítés
A töltelék elkészítéséhez a tejet a hozzáadott cukorral addig forraljuk egy lábasban, míg a tej nagyjából felére csökken, ezután hozzáadjuk a pisztáciát és a zöld kardamomot, majd tovább főzzük, mindaddíg, amíg a keverék leválik az edény faláról, ekkor félre tesszük hűlni.
A gombócok elkészítéséhez forraljuk a tejet, majd adjuk hozzá a citromlevet, hogy megaludjon.
Ezt a túrós-savós keveréket öntsük egy nedves vászonzsákba, majd fogjuk meg a zsákot sarkainál fogva és folyóvízzel öblítsük le, a felesleges vizet a zsák enyhe csavarásával távolítsuk el, akasszuk fel a zsákot, és hagyjuk a felesleges vizet csöpögni 20-30 percig.
A cukrot tegyük az 1 liter vízbe, majd addig forraljuk, míg egészen felolvad benne, ezután tegyük félre.
Bontsuk ki a zsákot, tegyük a túrót tiszta felületre, és morzsoljuk szét, osszuk nyolc kerek darabra, majd enyhén lapítsuk le. Az egyenlő részre osztott tölteléket tegyünk a túrókorongok közepére és gyúrjunk belőlük gombócokat.
Melegítsük fel a cukorszirupot és csúsztassuk bele az előkészített gombócokat, forraljuk 20 percig, közben adjunk hozzá negyed csésze kukoricalisztet, amitől sűrűbb állagú lesz a szirup.
Ezután hagyjuk hűlni, majd hintsünk rájuk rózsavizet! Hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk!

Link

 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 1128 db bejegyzés
Összes: 8073 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1105
  • e Hét: 2988
  • e Hónap: 20703
  • e Év: 454984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.