Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
csirke pakora
  2014-08-31 13:16:25, vasárnap
 
  Kicsontozott csirke - 250 gr .
Liszt - 200 g
Kurkuma - egy csipet
Citrom leve - 1 evőkanál
Gyömbér fokhagyma paszta - 1 evőkanál
chili - 1 .5 evőkanál
Garam masala- 1 / 2 evőkanál
Olaj a kisütéshez
Az ízesítéshez só
Friss curry és koriander levelek


a csirkehúst kis darabokra felvágom ,
a fűszereket kikeverem egy tálba és a húst beleforgatom ,
fél óra pácolás után kiveszem a húst, a pácba keverem a lisztet .
a csirkehúst a tésztába mártom és olajban kisütöm .




 
 
0 komment , kategória:  indiai konyha !  
rizs pakora
  2014-08-31 12:58:17, vasárnap
 
  2 csésze főtt rizs
2 evőkanál Besan (őrölt Liszt)
2 hagyma
2 zöld chili
1/2 teáskanál piros chili por
Néhány korianderrel
Néhány Curry levelek

Olaj a mély-sütéshez

a kifőtt rizshez keverem a többi hozzávalót, s két kanállal kis gombócokat sütök ki az olajban .
 
 
0 komment , kategória:  indiai konyha !  
kenyér pakora
  2014-08-31 12:46:01, vasárnap
 
  1 csésze gramm lizst
1,5 csésze olaj a mély-sütéshez
6 evőkanál kukoricaliszt
6 evőkanál finom Liszt
5-6 kenyér szeletelt
1 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta
1 evőkanál sütőpor
1/2 evőkanál koriander mag por
1/2 evőkanál kurkuma por
1/2 evőkanál kömény mag por
1 t/s piros chili por
1/2 evőkanál édeskömény mag por
1 evőkanál garam masala por
1/2 t/s nyers mangó por vagy lime leve
rock só / ízlés szerint só
1 zöld chili, apróra vágott
1/2 csésze apróra vágott koriander
1/2 hagyma, apróra vágva
7-8 evőkanál viz

a hozzávalókat összekeverem egy tálban , majd a kenyér szeleteket belemártom és olajban kisütöm .



 
 
0 komment , kategória:  indiai konyha !  
poaca süti
  2014-08-31 12:20:54, vasárnap
 
  Poaca

Hozzávalók:
25 dkg juhsajt
30 dkg vaj vagy margarin
50 dkg liszt
1 tojássárgája

A vajat vagy margarint felolvasztjuk és a juhsajt hozzáadásával krémszerűvé keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk. A tésztából diónyi nagyságú halmokat formálunk, kizsírozott sütőlemezre helyezzük, tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben 20-25 percig közepes lángnál sütjük.



 
 
0 komment , kategória:  török sütemények  
káposzta leves
  2014-08-31 12:18:39, vasárnap
 
  ehérkáposzta leves
/Kapuska/

Hozzávalók
1 fej közepes nagyságú fehérkáposzta
25 dkg darált marhahús
4 hámozott paradicsom vagy 5 dkg paradicsompüré
15 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 hagyma
só, erős paprika, bors

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztafejet nyolc részre, majd keresztirányú vékony csíkokra vágjuk. A darált húst, olajat, vajat, a finomra vágott hagymát összekeverjük és megpároljuk, hozzáadjuk a piros paprikát, a paradicsomot és a káposztát. Megkeverjük és lefedve 5 percig főzzük. Ízlés szerinti mennyiségű vízzel felöntjük, megsózzuk, és tíz percig forraljuk Végezetül 30 percig egészen kis lángon főzzük. Amennyiben a káposztát egészen finomra sikerült felvágnunk, rövidebb idő alatt is elkészül.
 
 
0 komment , kategória:  török receptek  
talas kebab
  2014-08-31 12:12:50, vasárnap
 
 
Talas kebap

KEBAB: A török konyha ajándéka ez a hagyományosan birkahúsból készült, roston sült fűszeres étel. Ma is a régi, jól bevált, nomád törzsektől örökölt módszerrel sütik: a birka- vagy esetenként sertéshúst apró kockákra darabolva fűzik nyársra. Létezik egy ,,megaváltozata", a nagyvárosi utcákról jól ismert döner kebab, amely joggal tarthat igényt a ,,vegetáriánusok rémálma" címre, hiszen itt egyetlen, óriási, függőleges nyárson forog a papírvékony szeletekből álló hatalmas húshenger. Az éttermi, szelídített változatot rendszerint citrommal, joghurttal vagy tejföllel tálalják, de a nyársra kerülő áldozatoknak is számtalan variációja van: borjú, bárány, de közönséges húsgombóc, valamint egyes zöldségek is erre a sorsra juthatnak, hogy aztán friss saláta társaságában, esetleg puha rizságyon heverve kerüljenek tányérunkra.

Hozzávalók: 1,25 kg hosszúkásra szeletelt báránycomb, 1 kg hagyma, fél pohár étolaj, fél pohár paradicsomlé, 1 pohár víz, só, bors, oregánó, mexikói kevert zöldség (sárgarépa, kukorica, zöldborsó), 2 csomag leveles tészta, 2 db tojás, 2-3 kanálnyi étolaj (a tészta nyújtásához)

Elkészítési módja:

Töltelék: A hagymát karikára vágjuk és a felét az olajban 5 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és a paradicsomlét, megfűszerezzük és 10 percig összefozzük. Ezután vizet öntünk hozzá. Eloször nagy lángon forraljuk, majd - a lángot közepesre véve - fozzük. Ha lefovi a vizét, pótoljuk. Ha a hús megpuhult, a maradék hagymát is hozzáadjuk. Forró sütőbe téve még 10 percig sütjük. A sütőből kivéve, leszűrjük és a levét félretesszük. A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a hússal.

Tészta: A tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és megsózzuk, majd összehajtogatjuk és ismét kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, végül 10-12 centi széles négyzetekre vágjuk. Ezeket egyenként újra hajtogatjuk és kis cipókat csinálunk belőle. 10-15 percig pihentetjük, majd étolajjal megkenve egyenként 20 cm-es átmérőjű és 0,5 cm vastagságú darabokra kinyújtjuk. Minden tésztácskát megtöltünk a töltelékkel és négyszögbe összehajtjuk. Kevés olajjal kikenjük a tepsit és a hajtogatott tésztát lefelé fordítva belehelyezzük. A tojásokat felverjük és rákenjük a tésztára. Forró sütőben eloször 10 percig sütjük, majd közepes lángálláson még 15 percig sütjük. A világos barnára sült tésztákat a hússzósszal leöntve melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  török receptek  
marokkói köményleves
  2014-08-31 12:02:54, vasárnap
 
 

KÖMÉNYLEVES
(HARIRA BEL-KARUYA)

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

1 evőkanál köménymag
2 l tej
2 citrom leve
1 nagy csokor borsmentalevél
1 csipetnyi édesköménymag
10 dkg liszt
2 evőkanál liszt
15 dkg sajt


A tejet a citromlével felfőzzük. Amint a tej megalszik finom gézen átszűrjük. (A visszamaradt sűrűjét, melyből sajt készíthető, félretesszük.)
Az édesköményt és a köménymagot, valamint a mentalevelet a tejlébe tesszük és újra felforraljuk. A lisztet kevés vízzel krémszerű péppé keverjük ki, és óvatosan a tejlébe eresztjük. Jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen, majd levesszűrőn az egészet átszűrjük.
Végül az átszűrt levesbe beletesszük a cukrot, megsózzuk és a tányérokba adagolt szétmorzsolt vagy reszelt sajtra tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
gyömbéres máj
  2014-08-31 11:55:46, vasárnap
 
  yömbéres csirkemáj

Hozzávalók:

2 fej közepes nagyságú vöröshagyma apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma négyfelé vágva,
1 szelet citrom,
2 kimagozott csípős zöldpaprika darabokra vágva,
3 ek. földimogyoró- vagy salátaolaj,
1/2 kg tisztított csirkemáj,
1 mk. gyömbérpor,
1 mk. porcukor,
2 dl kókusztej.

Keverjük össze alaposan a fokhagymát, vöröshagymát, citromot és zöldpaprikát. Tegyük az olajjal együtt serpenyőbe, állandóan kevergetve pároljuk lassú tűzön 10 percig. Vágjunk ketté minden májdarabot, és tegyük a porcukorral, gyömbérporral és sóval együtt a hagymás olajba. Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük hozzá a kókusztejet, és pároljuk, amíg a kókusztej be nem sűrűsödik. Tálaljuk melegített pecsenyéstálon.

 
 
0 komment , kategória:  indonéz konyha   
csirke kókusztejben
  2014-08-31 11:53:23, vasárnap
 
  CSIRKE KÓKUSZTEJBEN (Petel ajam)

Hozzávalók:

40 dkg főtt csirke
5 dl kókusztej
1 gerezd fokhagyma összetörve
1 kávéskanál gyömbér
3/4 kávéskanál chili (erős paprika és őrölt bors, ha chili nincs)
bazsalikom
1 kanál koriandermag őrölve
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma

Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a kókusztejet. A csirkét kockákra vágjuk, és lassú tűzön, állandó keverés mellett kb. 15 percig főzzük.
 
 
0 komment , kategória:  indonéz konyha   
fűszeres csirke
  2014-08-31 11:52:15, vasárnap
 
  FŰSZERES CSIRKE (Ajam bumbu rudjak)

Hozzávalók:

1 fiatal csirke
3-4 szem mandula őrölve
2 gerezd fokhagyma
1 1/2 vöröshagyma
6 erős paprika
1 1/2 kávéskanál őrölt koriandermag
1/2 kávéskanál kurkuma
2 kávéskanál curry
3 dl kókusztej
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 evőkanál olaj

A csirkét darabokra vágjuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az erős paprikát, hozzáadjuk az őrölt mandulát, a koriandert, a kurkumát és a curryt, majd az olajban megpirítjuk. Hozzáöntjük a kókusztejet, beletesszük a csirkét, a citromreszeléket, a cukrot, sót ízlés szerint, valamint a szóját, és fölforraljuk. Fedő nélkül addig főzzük, amíg a csirke megpuhul és a szósz besűrűsödik.

 
 
0 komment , kategória:  indonéz konyha   
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 77 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 1104 db bejegyzés
Összes: 9007 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 485
  • e Hét: 5815
  • e Hónap: 24950
  • e Év: 694111
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.