Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A szeretetet Isten elégíti meg
  2014-08-23 23:21:22, szombat
 
  Negyven nap, amely megváltoztatja a világot! Legalábbis a tiédet kedves olvasó! De ha te változol, változik a házasságod, változik a családod is. És változik a körülötted levő világ is. És gondolj csak bele, hogy mi minden történhet, ha ezeket a változásokat a szeretet szítja..?!

"És vezérel téged az Úr szüntelen, megelégíti lelkedet."
(Ézsaiás 58:11)

 A tegnapi nap rendkívüli módon fontos volt. Tudd, hogy Istenre mindennap szükséged van. Egyedül Ő tudja megelégíteni lelkedet, még ha mindenki más is cserben hagy téged.

 Társad az elvárásaidat néha betölti, néha nem. Házastársad is csak egy ember. Képes a társad belső békességet adni neked? Nem. Vannak az életedben olyan szükségletek, amelyeket csak Isten tud megelégíteni.

 Hagyj fel azzal, hogy valakitől vagy valamitől várod, hogy állandóan megelégedettségben tartson. Erre csak Isten képes, miközben megtanulsz Tőle függeni.
 A szeretet, békesség és elfogadás iránti vágy minden emberben ott van. De ahelyett, hogy dolgokban bíznál, mint a pénz, egészséged, de még társad ragaszkodása helyett is bízz inkább Istenben! Ő az egyetlen, aki soha nem fog megváltozni.

"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket
az Ő gazdasága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban."
(Filippi 4:19)

 Ő azt ígéri, hogy ellát mindennel, amire szükségünk van ahhoz, hogy megelégedjünk. Élő forrást ígér, amely nem csak a pillanatnyi szomjunkat képes oltani. Ez pedig a lélek megelégedettségének itala, amely soha ki nem apad. És rendelkezésedre áll egész nap. Isten a forrása mindennek, mire szükséged van.

Szerelempróba, a film. Nézd meg most !Link
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Minél több ajándékot kaptál, annál alázatosabbnak kell lenne
  2014-08-23 23:16:55, szombat
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Amit nézel, azzá leszel
  2014-08-23 23:13:56, szombat
 
  Bizonyos idővel ezelőtt az egyik kisfiam mesélt nekem a Csöves Teknősökről. Ezek a gyermekhősök New York szennyvízelvezető csatornáiban élnek és pizzát esznek! Úgy gondolom, hogy bolygónk nagy veszélyben van, ha a gyermekeink álma, hogy amikor felnőnek, Csöves Teknősök módjára élhessenek! Az a közkeletű mondás, hogy "az vagy, amivel táplálkozol", a mi szellemi táplálékunkra is vonatkozik.

Az élet törvényszerűsége, hogy azzá leszünk, amit istenítünk, illetve nézünk. Nézetem szerint ez a legfőbb oka fiataljaink erőszakos és felelőtlen viselkedésének. A fiatalok nagyon sok időt töltenek a tv-adások nézésével, miközben rengeteg erőszakos és szexuális jelenetet látnak, és szinte elképzelhetetlen, hogy mindez ne legyen rájuk tartós hatással, ami azután könyörtelenül megmutatkozik a mindennapi életükben is.

Néhány évvel ezelőtt egy észak-kaliforniai kis imaházban prédikáltam. Az istentisztelet után az egyik hívő meghívott a feleségemmel együtt ebédre. Rajtunk kívül a család vendége volt még Joe is, aki nagyon érdekes személyiség benyomását keltette. Amikor Elvis Presley elkezdte karrierjét, Joe is elment az egyik koncertjére, és el volt ragadtatva, amikor látta, hogy Presley éneklése és mozdulatai szinte önkívületbe ejtik a nézőtéren ülő lányokat. Ekkor eltökélte magában, hogy ő is olyan lesz, mint Elvis Presley.


Nem tudom megkerülni azt a kérdést, amelyet többször is felteszek magamnak: Milyen is lenne gyülekezetünk, ha mindannyian úgy istenítenénk Jézus Krisztust, mint ahogyan Joe istenítette Elvist?
Jézus az egyedüli bibliai személy, akit isteníteni kell. Ha az időnket azzal töltjük, hogy a Csöves Teknősök-féle műsorokat vagy a népszerű "szappanoperákat" nézzük, szellemileg összezavarodunk.
Ha azonban minden nap arra fordítjuk időnket, hogy Jézust szemléljük, akkor olyanok leszünk, mint Ő.
Szükségünk van arra, hogy lássuk Istent!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Merj szeretni
  2014-08-22 20:13:09, péntek
 
  Jézus azért jött, hogy megkeressen és megtartson téged. Minden rossz szavadért és tettedért bocsánatot nyerhetsz azáltal, hogy leteszed életed annak a kezébe, akitől azt eredetileg kaptad.

 A Biblia szerint attól a pillanattól kezdve, hogy megszülettünk: bűnösök vagyunk. Azonban Isten az Ő egyszülött Fiát küldte el erre a világra, hogy éljünk általa. A királyi trónról szolgaként jött meghalni a mi bűneinkért.

"Ímé én vétekben fogantam, és bűnben melengetett engem az anyám."

(Zsoltárok 51:7)

 Az ilyen fajta szeretetet nem lehet teljesen megérteni. Sőt! Kiérdemelni sem lehet. Egyetlen teendő, hogy el kell fogadni azt. És ha elfogadod, szabaddá tesz téged.

 Ő kész volt szeretni akkor is, ha nem érdemelted meg, mégha nem is viszonzod a szeretetét, mert így döntött. Általa képes vagy ugyanezt a szeretet megosztani hitveseddel. Képes vagy olyankor is szeretni, ha nem kapsz érte viszonzást.

 Az igazi szeretet egyedül Krisztusban található meg. És miután befogadtad tőle az új élet ajándékát, akkor végre készen állsz arra, hogy vállald a kihívást.

"Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet."
(1János 4:8 )


Link
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Az elhízás szövődményeinek többlet gyakorisága
  2014-08-11 16:51:58, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egészségmegőrzés  
A kövérség nem testi kérdés
  2014-08-11 15:35:26, hétfő
 
  A kövérség nem testi kérdés. A test a lélek és a lelki folyamatok hű tükre. Ha belenézel a tükörbe, és nem tetszel magadnak, azt a belső valakit látod, aki annyira éhes, hogy állandóan rossz lelkiismeretben tart, csakhogy ő jól lakjon. Azt hazudja, hogy "kell!", hogy "éhes vagyok!", azt hazudja, hogy "úgyis olyan kevés örömöm van az életemben, legalább az evés maradjon az!" Azt hazudja, hogy "éhesen boldogtalan vagyok".Ha le akarod győzni, idegessé tesz, mert nem szereti, ha győzni akarnak felette, s ezért idegesít. Lakik benned azonban egy másik valaki is. Ha ő veszi kezébe a sorsodat, bármikor lefogysz. Nem gond. Nem kell diéta, receptkönyv, csak az kell, hogy hallgass rá. Ő majd megmondja, mit csinálj.

És ez így van nemcsak a fogyással, de bármivel, amit el akarsz érni az életben. Kérdés csak az, hogy melyik valakire hallgatsz magadban. Az első valaki nem a "gyengeséged", hanem éppen ellenkezőleg: a mérhetetlen erőszakosságod. Nem enged magához férni. Nem hallgat senkire. Szüntelenül igazolja magát. Örökösen büntet és megbocsát.

A másik valaki az igazi hangod. Ha hallgatsz rá, elindulsz a megvalósulás útján. Ő majd elmondja, mit kell tenned. És azt is, hogy légy türelmes, mert ez egy szép, lassú folyamat.

Müller Péter

 
 
0 komment , kategória:  Egészségmegőrzés  
Vétkeztem az Úr ellen
  2014-08-11 14:35:26, hétfő
 
  "Mondta azért Dávid Nátánnak: Vétkeztem az Úr ellen! Nátán pedig mondta Dávidnak: Az Úr is elvette a te bűnödet, nem fogsz meghalni."
(II.Sám. 12:13)

"Sokan zúgolódnak és igazságtalannak tartják, hogy Isten megkímélte Dávidot, akinek oly nagy volt a bűne, Sault pedig, akinek sokkal kisebb volt a vétke, elvetette. Dávid azonban megalázkodott és megvallotta bűnét, Saul viszont megvetette a feddést és a bűnbánat elutasításával megkeményítette a szívét.

Dávid történetének ez a szakasza nagy jelentőségű a bűnbánó bűnös számára. Évszázadokon át bátorításul szolgált a bűnbe esett és vétkük terhe alatt küzdő lelkek számára. Isten gyermekeinek ezrei, akik bűnbe estek és kétségbeesésükben már-már feladták a küzdelmet, megemlékeztek arról, hogy Isten miként fogadta el Dávid őszinte bűnbánatát és beismerését, noha törvényszegéséért is megszenvedett. Így bátorságot merítettek ahhoz, hogy bűnbánattal Istenhez forduljanak és ismét erőt kapjanak ahhoz, hogy Isten parancsolatainak útján járjanak.

Mindenki, aki bűnbánattal megalázza lelkét Isten fenyítéke alatt, bizonyos lehet abban, hogy van remény a számára. Aki hittel elfogadja Isten ígéreteit, bocsánatot nyer. Az Úr egyetlen őszinte lelket sem vet el. Ezt az ígéretet adta: 'Hagyja el a gonosz az ő útját, és a bűnös férfiú gondolatait, térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, jöjjön a mi Istenünkhöz, mert ő bővelkedik a megbocsátásban' (Ésa. 55:7).

(Pátriárkák és próféták, Dávid bűne és bűnbánata c. fejezetből)

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Vegetáriánus élet a szakember szemével
  2014-08-07 17:12:52, csütörtök
 
 
Tóth Gábor okleveles élelmiszeripari mérnök


Ha négy kulcsmondatban meg kellene engem győznie a vegetáriánus életmód előnyeiről engem, vagy bárki mást, mit tartana legfontosabbnak?

1. A táplálkozással összefüggő civilizációs betegségek esélye nagyságrendekkel redukálódik.
2. A korábban emésztésre fordított energia egy része felszabadul, a méregtelenítés hatékonyabb, az alvásigény csökken.
3. A mentális teljesítőképesség javul, a szellemi állapot tisztább lesz.
4. A lelki státus javul, az idegrendszeri állapot stabilizálódik a vércukorszint-optimalizáció és a szabályozó anyagok nagyobb kínálata miatt.
http://www.mypin.hu/j-hu-mypin/index.php?option=com_content&view=article& id=693%3Avegetarianus-elet-a-szakember-szemevel&catid=

Link

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
A bűn zsoldja, a halál ;Isten kegyelmi ajándéka az örök
  2014-08-05 20:45:07, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Mit cselekedjem, hogy az örök életet elnyerjem?
  2014-08-04 17:42:16, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 108 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 729
  • e Hónap: 2251
  • e Év: 91105
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.