Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 125 
Szent Benedek medál
  2014-08-31 23:29:14, vasárnap
 
  "A Szent Kereszt legyen fényem,
ne az ördög a vezérem!
Gonosz szellem, hordd el magad,
ne tukmáld rám hívságodat!
Elém ne tedd étkedet,
magad idd meg mérgedet!"

A Szent Benedek Medál a Katolikus Egyház egyik nagyon erős szentelménye, egy exorcizáló tulajdonságokkal rendelkező szent jegy, melyre rá vannak vésve a szabadító ima szavainak kezdőbetűi.

A hátoldalon egy kereszt látható, melynek karjain, mellette és körös-körül iniciálék olvashatók; ezek feloldása adja a szabadító imádság szövegét:
PAX
Béke (A Benedek-rendiek köszöntése és mottója)

A MEDÁL HÁTOLDALA

C. S. P. B. - Crux Sancti Patris Benedicti, Szent Benedek Atya Keresztje
C. S. S. M. L. - Crux Sacra Sit Mihi Lux, A Szent Kereszt Legyen az Én Fényem
N. D. S. M. D. - Non Draco Sit Mihi Dux, Ne a Gonosz Legyen az Én Uram
V R. S. - Vade Retro Satana! Távozz Tőlem, Sátán!
N. S. M. V. Nunquam Suade Mihi Vana, Nem Fogsz Meggyőzni Hiábavalóságokkal
S. M. Q. L. - Sunt Mala Quae Libas, Amit Nekem Mutatsz, az Rossz
I. V. B. -Ipse Venena Bibas, Te Magad Idd Meg a MérgedLink

Számos hatást tulajdonítanak neki: gyógyulások, védelem a gonosz ellen, kegyes halál (szentségben)... De vigyázat: a Szent Benedek Medál nem talizmán, nem mágikus tárgy, hanem olyan eszköz, amely segít bennünket megszentelődésünk útján, hála az Egyház imájának, a hatása szoros kapcsolatban állván az általunk tanúsított hittel, reménnyel és szeretettel.
Először is, egy kis történelem: Nursiai Szent Benedeket (Itália, 480-543), Szent Skolasztika ikertestvérét, a nyugati szerzetesség pátriárkájának tartják, az ő ,,Szent Regulája" - melyet jogosan tekintenek az európai civilizáció létrejötte egyik legfontosabb tényezőjének - a nyugati szerzetesi közösségek szervezésének alapja.

Az ő ihlete szerint a keresztény életnek és különösképpen a szerzetesi életnek a lényege a szemlélődéssel egyesített cselekedet, ez a következő mottóban foglalható össze: ,,ORA ET LABORA!" - ,,Imádkozz és dolgozz! ". Ezért is egyesül a Benedek-rend emblémájában a Kereszt, a Könyv és az Eke. (Milyen jó lenne, ha újra felfedeznénk e szentnek a tanítását, akit az Egyház EURÓPA FŐVÉDŐSZENTJÉVÉ nyilvánított!)

Ahhoz, hogy megértsük a Medál jelképrendszerét, a következő dolgokat kell tudnunk Szent Benedek életéről: abban az időben, mikor remeteként élt egy Subiaco melletti barlangban, mivel szentségét hamar felfedezték, egy közeli vallási közösség, melynek meghalt a rendfőnöke, megkérte, hogy vegye át a vezetésüket. Egyeseknek viszont nem volt ínyére az az aszkézissel és vezekléssel teli élet, amelyet Benedek megkövetelt, és megkísérelték megölni, mérgezett bort és kenyeret kínálva neki. De ő csodálatos módon megmenekült: mikor Szent Benedek a kereszt jelével illette a felkínáltakat, a boros kehely felborult, egy holló meg elrepült a kenyérrel. Benedek elhagyta őket, visszatért a barlangjába, s mivel sok ifjú gyűlt köréje, aki követni akarta őt, idővel megalapította a rendet, amely a nevét viseli. 529-ben létrehozta a rend legfontosabb anyaházát, a Monte Cassino hegyén, Itáliában.

A MEDÁLRÓL

Szent Benedek medáljának eredete igen régre nyúlik vissza. Bizonyos, hogy már 1000 körül nagyon népszerű volt, mert maga IX. Szent Leó pápa is meggyógyult általa, még fiatal korában: : . , .
Hivatalosan először XIV. Benedek pápa hagyta jóvá a Medált az 1741. december 23-án és az 1742 márciusában kiadott brévében'S, melyek szerint aki hittel hordja a Medált, búcsút'6 nyer, ha a megszentelő kegyelem állapotában van (ezt Isten kegyelméből, szentgyónás és áldozás, valamint a bűnöktől való távoltartásunk által nyerhetjük el), és ha imádkozik a Szentatya szándékára (például egy-egy Hiszekegy-, Miatyánk-, Üdvözlégy-, Dicsőséget stb.).
1880-ban, Szent Benedek születésének 1400. évfordulójára verték Szent Benedek Jubileumi Medálját. A Medálnak jelenleg talán az egész világon ez a legelterjedtebb változata.
 
 
0 komment , kategória:  I - IMÁK  
Kezdd el kiárasztani
  2014-08-31 01:38:59, vasárnap
 
 


De a Lélek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény. Galata 5:22-23

Sok hívő szerint a Lélek gyümölcse nem sokkal több, mint egy egyszerű lista néhány kellemes tulajdonságról, amelyek a személyiségük fejlesztéséhez járulnak hozzá. Pedig ennél sokkal többet jelentenek: tiszta szellemi erőt!

A Biblia szerint a szeretet olyan erős, hogy soha nem vall kudarcot. A türelem hatalmas erő, amelyet nem lehet leállítani. Nem számít, milyenek a körülmények, soha nem adja fel. A mértékletesség olyan nagy erő, hogy uralni tudja a tested minden féktelen kívánságát.

A Szentlélek gyümölcsei nem gyengék, hanem erősek. Olyan erősek, hogy a pokol összes démona sem tudja megállítani. Olyan erősek, hogy ha engeded kiáradni a bensődből, akkor az életed minden problémája megoldódik. Ha a Szentlélek gyümölcsében jársz, szilárd tudsz maradni akkor is, amikor körülötted mindenki elbukik. Talpon tudsz maradni, amikor a kormány kudarcot vall, vagy az élet viharai közelednek.

Veszélyes időket élünk. Csak egy módon lehetsz győztes. Kezdd el kiárasztani a Szentlélek erőteljes gyümölcseit, amelyeket Isten a bensődbe helyezett. Hidd el, ha újjászülettél, ezek benned vannak! Tanuld meg alávetni magad a Lélek gyümölcsének, és akkor - a 2 Péter 1:1-10 igevers szerint - soha nem fogsz kudarcot vallani!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω KÜLDETÉS  
Az Igét az első helyre tedd!
  2014-08-30 23:23:45, szombat
 
  Kenneth E. Hagin : Az Igét az első helyre tedd!

A Te bizonyságaid én gyönyörűségem, és én tanácsadóim. - ZSOLTÁROK 119,24.

Amikor a válságok vagy megpróbáltatások jönnek, túl sok keresztény kérdi, hogy:

- "Most aztán mit tegyünk?"

Az élet válságos pillanatai mindnyájunkat elérnek. Ha azonban Ige-orientált vagy, a legelső, amire ilyenkor gondolni fogsz: ,,Mit mond az Ige ezzel kapcsolatban"? Majdnem tizenkét évi pásztorkodásom alatt azt tapasztaltam, hogy a gyülekezetnek éppúgy megvannak a maguk problémái, mint a családoknak. Vannak fegyelmezési problémák, anyagi problémák és más egyebek. A gyülekezeti problémákat nem szoktam megbeszélni az emberekkel, mert minél többet beszélünk a problémákról, annál nagyobbnak fognak tűnni. A diakónusokból álló vezetőség azonban néha megbeszélte a gyülekezeti problémákat. Természetesen, minél többet beszéltek ezekről, annál nagyobbnak tűntek. Aztán az egyik diakónus rám nézett ilyenkor és azt kérdezte: ,,Ó, Hagin testvér, most mit tegyünk"?
Én mosolyogva azt válaszoltam rendszerint: ,,Egyszerűen annak alapján fogunk eljárni, hogy a Biblia igaz!" Csak ennyit kellett mondani és a diakónusok máris megkönnyebbülten sóhajtottak fel. ,,A Biblia pedig valóban igaz, ugyebár", válaszolták ilyenkor. ,,Természetesen, így van."— mondtam erre én. A dolgok csodálatosan rendbe jöttek mindig, amikor annak alapján cselekedtünk, hogy a Biblia igaz. :)Link

Megvallás:

Uram, a Te bizonyságaid az én tanácsadóim. Ezeket teszem az első helyre. Én Isten Igéjét teszem első helyre. Én annak alapján cselekszem, hogy az igaz.

Forrás: mennyei hir Link

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω BIBLIA  
A hit csöndes, lerombolhatatlan vigasza
  2014-08-30 00:38:41, szombat
 
  Rendkívül hiányzik a mai emberből az elszántság. A romantika kora óta túlburjánzik az érzelmek ömlengése. Nem beszélünk a hosszú távú házasság csöndes öröméről, csak a rövidtávú örömök, kielégülések érzelméről. Nem beszélünk a munka identitást ajándékozó stabilitásáról, túl fontos lett a gyors siker, a sztár élet, a látvány, a külső elismerés, a hobby. Nem beszélünk a hit csöndes, lerombolhatatlan vigaszáról, fontosabb a hangos ünneplés, a földi kitüntetés, a mérhető anyagi megbecsülés. Alig esik szó a politika érzelemmentes programjairól, a stratégiák ésszerűségéről, helyette érzelmileg az egyikért rajongunk, a másikat gyűlöljük.

Az érzelem fontos, de nem minden. Az érzelem olyan, mint a folyó felszíne: minden kis szél megmozgatja, hullámokat, fodrokat vet rajta. A mai ember örül az érzelmeit csiklandozó kis dolgoknak, és hamar elkeseredik a legkisebb megbántáson, kudarcon is.

Az érzelem felszínes hullámai alatt van a lelkiismeret, a személyes elszántság, a legmélyebb énünk mélysége. Ez a fontos. Tudni kellene jobban erre figyelni, jobban ennek a hangja, dinamikája, lendülete szerint élni. Tanuljunk a feltámadt Krisztustól: elszántan végigmegy az ő saját útján, s az Atya megdicsőíti őt.

Talán Istenünk szeretetéből nem csak az érzelmeket kellene megsejtenünk, hanem szeretetének a hívó, követelő hangját is. ,,Én meghaltam azért a másik emberért, te hogy dolgozol neki? Én iszonyatosan szenvedtem a kereszten a jobb világért, te hogyan teszed jobbá a családodat, a barátaidat, az ügyfeleidet? Én vérzek a kereszten, te mit csinálsz?"

Kravtsuk Levente OSBM
 
 
0 komment , kategória:  Lelkigyakorlat  
Az ember boldog csak akkor lehet
  2014-08-29 01:06:33, péntek
 
  "Az ember boldog csak akkor lehet, ha egyre jobban megközelíti azt a tervet, amit a végtelenül szeretetteljes és intelligens Isten róla megálmodott. Aki ezt az isteni tervet egyre jobban megközelíti, az lerombolhatatlan vigaszt, elvehetetlen örömöt, lelkiismereti nyugalmat kap."

(Kravtsuk Levente OSBM Ordo S. Basilii Magni)
 
 
0 komment , kategória:  Lelkigyakorlat  
Kiimádkozzuk a fontos döntések megszületését
  2014-08-29 00:56:50, péntek
 
  Húsvéti homilia.
Nagyon fontos kérdéseket taglal!Link

A Húsvét kiváló alkalom, hogy kiimádkozzuk a fontos döntések megszületését: bár minden ifjú jegyes kiimádkozná Krisztus igenlő bólintását házasságára, bár minden felvételiző kérné a megvilágosodást a pályaválasztáshoz, bár minden gyerekvállaló kérné az igazi szülőség lelkét is, bár minden szavazó Krisztussal gondolkodna szavazatán! A fontos döntések meghozatala kockázatos: el lehet velük késni, el lehet téveszteni, de meg nem történtté már nem lehet tenni, a nulla pontig visszamenni már nem lehet. Elengedhetetlen, hogy a fontos döntéseink megszületésénél ne csak az észérvek, az érzelmek, az érdek, a zseb diktáljon, hanem nézzünk a Feltámadt szemébe. Ő vajon igenlően bólint-e döntésünkre?

A meghozott döntéseknek aztán erősödniük kell, s gyümölcsöt hozniuk, de a fejlődés lassú, és szemmel nem mindig látható. A lassan növő és termő szobai növényeink fejlődése sem látható a mindennapokban, de ha alkalmanként megállunk és szemügyre vesszük, akkor mérhető a fejlődés, vagy a hanyatlás. Húsvét ünnepe föl akar emelni a mindennapokból, hogy megnézzük életdöntéseink fejlődését, életét, termését, vagy fonnyadását. A fejlődéshez két helyen kell munkálkodnunk: egyrészt a gondolatvilágunkban.

Ki mint gondolkodik, úgy is él. Ha jól akarok élni és fejlődni, elsősorban a gondolkodásmódomat kell fejlesztenem.

Fejlődött-e?

Hol vannak a szellemi csapjaim, miket olvasok, kik fejlesztik a gondolkodásom, honnan merítkezem?

(K.Levi OSBMS-Húsvéti homilia részlet)
 
 
0 komment , kategória:  Lelkigyakorlat  
Érzelmek alapján
  2014-08-29 00:48:25, péntek
 
  Ma túl sok az érzelem.

Túl sok érzelemre vágyunk.

Akkor hisszük életünket rendben, ha jó érzések töltenek el, s megrettenünk minden kis negatív érzelemtől. Repdesünk egy kis jó érzelemért, s összezuhanunk egy kis bántástól.

Érzelmeket várunk el a házasságtól, s ha nem kapunk eleget, azt hisszük, vége van. Érzelmeket várunk a munkától, s ha nincs elég, akkor rabságnak tartjuk.

Érzelmeket várunk az egyháztól, a paptól, s ha nem kapunk eleget, keresünk valami érzelem dúsabb élményt. Érzelmek alapján szavazunk arra, aki több jó érzelmet vált ki
belőlünk. Mintha pusztán érzelmekből meg lehetne élni. Mintha a hit, a házasság, a hivatás, a kapcsolatok, a munka, a politika csak az érzelmekről szólna.

Ha Krisztus a keresztúton az érzelmeire hallgatott volna, ledobta volna a keresztet. Ha csak az érzelmeit nézte volna a keresztfán, otthagyta volna.

Elárulta a barátja, csúfosan megszégyenítették, fájdalmasan megkínozták, ráadásul értünk bűnösökért - teljesen ártatlanul.

Észre kellene vennünk Krisztusban a sok érzelem, fájdalom, vér mögött az elszántságot: végigcsinálom!Link

Szeretettel csinálom végig! Az elszántságot az Atyától merítette: neki ez az útja, ez a
hivatása, boldog csak ebben lehet, majd az Atya jóvá tesz mindent, ahogy akar. A bizalom, a remény, a kiimádkozott cél, a saját út tudata - elszántságot ez ad.

Lelkigyakorlat: K. Levente

 
 
0 komment , kategória:  Lelkigyakorlat  
Ha be akarsz pillantani az emberek lelkébe
  2014-08-28 19:54:38, csütörtök
 
  Ha be akarsz pillantani az emberek lelkébe és meg akarsz ismerni valakit, ne azt figyeld, hogyan beszél, hallgat, sír, vagy hogy megmozgatják-e a nemes eszmék, hanem azt, hogyan nevet. Aki szívből tud kacagni, jó ember.
(Dosztojevszkij)
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Isten nem a szolgálóját szeretné látni bennem
  2014-08-28 01:11:52, csütörtök
 
  "Isten nem a szolgálóját szeretné látni bennem, hanem önmagát, aki mindenkit szolgál"

(Rabindranath Tagore)
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
De mi a megtérés?
  2014-08-28 00:43:44, csütörtök
 
  De mi a megtérés? - tehetné fel valaki a kérdést. Az, hogy kérjük az Urat: add meg nekem a kegyelmet, hogy ne mondjak rosszat másokról, hogy ne kritizáljak, ne pletykáljak, hogy mindenkit szeressek. Az Úr megadja nekünk ezt a kegyelmet. Ez jelenti a szív megtérését. Kérjük, hogy kapcsolataink mindennapi szövete egyre szebb és örömtelibb visszatükröződése legyen a Jézus és az Atya közötti kapcsolatnak.
Ferenc pápa.


Forrás: LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω HIT  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 125 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 125 db bejegyzés
e év: 1247 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 19
  • e Hét: 932
  • e Hónap: 3227
  • e Év: 7693
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.